vercueil 02.09.06, 12:34 Jestem w ciazy z blizniakami i troche boje sie, ze jak to z dwoma urwisami bywa, moga pojawic sie przed terminem. Jak na wczesniaki przygotowany jest szpita sw.Zofii? Czy macie jakies doswiadczenia stamstad? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaop Re: Wczesniaki, a Zelazna? 02.09.06, 14:47 W/g przepisow nie powinni przyjmowac porodow przed 32 tyg ciazy. Ale zdaza sie, ze pogotowie przywozi rodzaca w 28tyg i tez zostaje... Info od lekarza tam pracujacego. Inkubatory, respiratory, itp oczywiscie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
vercueil Re: Wczesniaki, a Zelazna? 02.09.06, 15:30 A gdzie w Warszawie wioza, jesli jest sie przed 32tyg.? Odpowiedz Link Zgłoś
laminja Re: Wczesniaki, a Zelazna? 02.09.06, 15:50 Karowa IMID na Kasprzaka Starynkiewicza Czerniakowska Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Wczesniaki, a Zelazna? 02.09.06, 15:24 Moje dziecko urodzone w 37 tc (z rozmiarów i zachowania wyszło ze 34 tc) spędziło tamże na Oddziale patologii noworodka i Wcześniaka 6 dni. Było bdb. Dokładna diagnostyka, opieka ciepła i serdeczna, nie czułam się tamże odtrącona, wręcz zachęcano do opieki nad malutką (choćby do posiedzenia przy niej, gdy leżała pod tlenem i nie mozna jej było wyjmować). Zadbano o laktację (karmimy się już 3 miesiące mimo początkowych problemów), o moją psychikę (byłam kompletnie nieprzygotowana na problemy z dzieckiem) i o dalsze nasze funkcjonowanie (stamtąd sie wychodzi 'nauczonym' swojego dziecka). Oceniam oddział, pediatrów i pielęgniarki baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
baaasiiia Re: Wczesniaki, a Zelazna? 03.09.06, 14:32 Moja szwagierka urodziła tam w 34 tygodniu swoje bliźniaczki. Akcja była bardzo szybka, bo dziewczyna złapała grypę żołądkową i zaczęły się skurcze, odeszły wody, tętno jednej dziewczynki zaczęło słabnąć - szybko zrobili cc. Leżała tam z nimi ponad 2 tygodnie, była bardzo zadowolona z opieki zarówno nad nią jak i nad maluszkami. Wyszła z kompletem skierowań do mnóstwa lekarzy i z rozkładem wizyt na najbliższy czas. Była i jest naprawdę bardzo zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś