Dodaj do ulubionych

Wczesniaki, a Zelazna?

02.09.06, 12:34
Jestem w ciazy z blizniakami i troche boje sie, ze jak to z dwoma urwisami bywa, moga pojawic sie
przed terminem. Jak na wczesniaki przygotowany jest szpita sw.Zofii? Czy macie jakies doswiadczenia
stamstad?
Obserwuj wątek
    • aniaop Re: Wczesniaki, a Zelazna? 02.09.06, 14:47
      W/g przepisow nie powinni przyjmowac porodow przed 32 tyg ciazy. Ale zdaza
      sie, ze pogotowie przywozi rodzaca w 28tyg i tez zostaje... Info od lekarza tam
      pracujacego.
      Inkubatory, respiratory, itp oczywiscie sa.
      • vercueil Re: Wczesniaki, a Zelazna? 02.09.06, 15:30
        A gdzie w Warszawie wioza, jesli jest sie przed 32tyg.?
        • laminja Re: Wczesniaki, a Zelazna? 02.09.06, 15:50
          Karowa
          IMID na Kasprzaka
          Starynkiewicza
          Czerniakowska
    • lolinka2 Re: Wczesniaki, a Zelazna? 02.09.06, 15:24
      Moje dziecko urodzone w 37 tc (z rozmiarów i zachowania wyszło ze 34 tc)
      spędziło tamże na Oddziale patologii noworodka i Wcześniaka 6 dni. Było bdb.
      Dokładna diagnostyka, opieka ciepła i serdeczna, nie czułam się tamże odtrącona,
      wręcz zachęcano do opieki nad malutką (choćby do posiedzenia przy niej, gdy
      leżała pod tlenem i nie mozna jej było wyjmować). Zadbano o laktację (karmimy
      się już 3 miesiące mimo początkowych problemów), o moją psychikę (byłam
      kompletnie nieprzygotowana na problemy z dzieckiem) i o dalsze nasze
      funkcjonowanie (stamtąd sie wychodzi 'nauczonym' swojego dziecka). Oceniam
      oddział, pediatrów i pielęgniarki baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo wysoko.
    • baaasiiia Re: Wczesniaki, a Zelazna? 03.09.06, 14:32
      Moja szwagierka urodziła tam w 34 tygodniu swoje bliźniaczki. Akcja była bardzo
      szybka, bo dziewczyna złapała grypę żołądkową i zaczęły się skurcze, odeszły
      wody, tętno jednej dziewczynki zaczęło słabnąć - szybko zrobili cc. Leżała tam
      z nimi ponad 2 tygodnie, była bardzo zadowolona z opieki zarówno nad nią jak i
      nad maluszkami. Wyszła z kompletem skierowań do mnóstwa lekarzy i z rozkładem
      wizyt na najbliższy czas. Była i jest naprawdę bardzo zadowolona!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka