Dodaj do ulubionych

Rodzić w Niemczech

10.10.06, 09:36
czesc dziewczyny. Czytałyscie ten artykul???? Niezla opcja. Tylko szkoda ze
to tak daleko od Warszawy. Ja pewnie bym zaryzykowala. Mysle o tym namietnie
i kombinuje....
www.rodzicpoludzku.pl/akcja/artykul.php?artykul_id=65&kategoria_id=3
Obserwuj wątek
    • sufenta Re: Rodzić w Niemczech 11.10.06, 22:25
      Miałam cc w Gorlitz.Pracuję w Niemczech,więc mam tamtejsze ubezpieczenie.Większość ciąży spędziłam w domu-na cc jechałam 200 km z Wrocławia,gdzie mieszkam.Oczywiśćie miałam wersję "awaryjną",gdyby poród zaczął się przed planowaną datą cc,jednak się udalo dojechać do Niemiec.Jestem b.zadowolona-super lekarze-w tym jeden z Polski,położne i pielęgniarki same przychodziły i pytały,czy pomóć-przystawić do piersi,przewinąć czy przebrać Małego.Bardzo fajnie też odnosiły się do dzieciaczków.Warunki sanitarne-luksus.Miałam jedynkę z własną łazienką,telewizorem i telefonem,sprzątane 2x dziennie.Wszystko,co potrzebne-podpaski,jednorazowa bielizna pampersy,ubranka,laktatory elektryczne i zwykłe,osłonki na piersi,nawet smoczki,grzechotki i produkty do pielęgnacji dzieci różnych marek dostępne było w szpitalu.Posiłki można było wybrać samemu z menu.Szpital posiada OIOM dla noworodków,co też było dla mnie ważne.Przez cały zabieg był ze mną,a potem juz z nami mąż,również na jedoosobowym oddziale pooperacyjnym. Codziennie-w szpitalu byłam tydzien-odbywała się gimnastyka poporodowa i indywidualne zajęcia z fizjoterapeutą,doradcą laktacyjnym i pielęgniarką.Mozna było nauczyć sie i zapytać o wszystko.Podsumowując-każdemu życzę takich wspomnień z porodu.Pozrawiam.
      • jacenty7 Re: Rodzić w Niemczech 14.10.06, 11:16
        Możesz podac jakieś namiary na ten szpital? Też jestem z wroclawia i myslę
        porodzie w Niemczech, Goerlitz wydaje się idealny. Dzięki. Mój email
        jacenty7@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka