Gość: misza IP: *.* 28.02.03, 14:05 Czy ktoś rodził w tych szpitalach? Powiedzcie jak jest? Jak z opieką po porodzie? Czy pediatrzy dbają o dziecko?Misza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia_M Re: AKTUALNE INFORMACJE O STARYNKIEWICZA I SOLCU IP: *.* 02.03.03, 17:35 misza przeczytaj dokładnie forum spzitale - na pierwszy rzut oka jest sporo informacji o szpitalch o które pytasz... potem wpisz w wyszukiwarkę "Solec" czy "Starynkiewicza" i zobaczysz ile tego jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkdh Re: AKTUALNE INFORMACJE O STARYNKIEWICZA I SOLCU IP: *.* 03.03.03, 09:53 Rodziłam na Solcu 2 rzay i jestem bardzo zadowolona.Bardzo dobra opieka lekarska i położnych.Mały oddział ,człowiek czuje się bardzo komfortowo.Opieka nad dzieckiem znakomita.Czyściutko.Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZuziaZwierzchowska Re: AKTUALNE INFORMACJE O STARYNKIEWICZA I SOLCU IP: *.* 08.03.03, 23:19 Witaj! Gorąco polecam szpital na Starynkiewicza!!Rodziłam tam miesiąc temu i wspominam go znakomicie.Jeśli chcesz pisz na priva.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelapa Re: AKTUALNE INFORMACJE O STARYNKIEWICZA I SOLCU - do Zuzi IP: *.* 11.03.03, 17:26 WitamPozwoliłam sobie na napisanie na priv, ale może napiszesz coś więcej na forum? Bardzo dawno nie było aktualnych informacji o szpitalu na pl. Starynkiewicza, w przeciwieństwie do Solca PozdrawiamEla i 34 tygodniowy brzusio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goobee Re: AKTUALNE INFORMACJE O STARYNKIEWICZA I SOLCU IP: *.* 11.03.03, 23:17 Rodzilam na Starynkiewicza i jestem bardzo zadowolona. Jesli bede jeszcze raz w ciazy - na pewno tam wroce. Mam tam tez swietnego lekarza, ktory prowadzil moja ciaze i byl ze mna przy porodzie. Najwazniejsze, ze bliska osoba moze byc z Toba przy porodzie i nie placisz za to (!) Nie wiem, czy w ktoryms z warszawskich szpitali tak jest. Pediatrzy dbaja o dziecko, a polozne i ginekolodzy o kobiete. mk napisała/ł:> Czy ktoś rodził w tych szpitalach? Powiedzcie jak jest? Jak z opieką po porodzie? Czy pediatrzy dbają o dziecko?> Miszamk napisała/ł:> Czy ktoś rodził w tych szpitalach? Powiedzcie jak jest? Jak z opieką po porodzie? Czy pediatrzy dbają o dziecko?> Misza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jujka Re: AKTUALNE INFORMACJE O STARYNKIEWICZA I SOLCU IP: *.* 12.03.03, 08:52 Owszem, nie tylko na Starynkiewicza poród rodzinny jest niepłatny. Na Solcu również!PozdrawiamJujka Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_i_werka Re: AKTUALNE INFORMACJE O STARYNKIEWICZA I SOLCU 08.04.03, 23:40 Rodziłam na Starynkiewicza dwa mies temu.Dużo dziewczyn pytało mnie o opinie na privie więc pomyślałam,że może warto wspomnieć o nim na forum. Poród i pobyt wspominam bardzo mile.Przytulne salki porodowe,pojedyńcze,tatus może towarzyszyć cały czas bez żadnych dodakowych opłat.Zarówno położne jak i lekarze do rany przyłóż!Dzidziuś od razu po zbadaniu wędruje do mamusi a na czas np.szycia pilnuje go tatuś. Na oddziale można wziąć płatny pokój pojedyńczy za 150zł lub dwuosobowy za 100zł.Wyposażone są świetnie-meble z Ikei (ważne-tapczan zamiast niewygodnego łóżka!)czysta łązienka,przewijak dla maluszka z lampą dogrzewającą,telewizor,wygodny fotel.Położne proszone o pomoc nie odmówiły mi ani razu.Z dodatkowych info-opieka indywidualna położnej przy porodzie 500zł,znieczulenie na życzenie chyba też tyle-nie jestem pewna rodziłam bez.I co najważniejsze wg mnie-nie czułam się jak w kombinacie bo szpital nie jest tak oblegany jak np. straszliwie droga Żelazna. A w razie niebezpieczeństwa tfu,tfu posiada jeden z najlepszych oddziałów noworodkowych w W-wie.Pozdrawiam wszystkie mamy,które tam się wybierają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jujka Re: AKTUALNE INFORMACJE O STARYNKIEWICZA I SOLCU IP: *.* 12.03.03, 08:49 Witam Rodziłam w czerwcu 2002 (Jezu, kiedy to minęło?? ) na Solcu. Co do moich wrażeń... Szpital przytulny, czyściutki i naprawdę ciepły, choć razem ze mną rodziło chyba pół Warszawy, bo z powodu braku miejsc leżałam 3 doby na POP-ie (sala pooperacyjna - miałam cc). Mimo tłoku i urwania głowy dla personelu byłam naprawdę BARDZO zadowolona. Pediatrzy byli rewelacyjni, poza jedną panią dr, która np. naskoczyła na mnie, że dziecko na rękach noszę, a np. mogę się przewrócić... jakby do przewijania samo na przewijak wskakiwało . A tak poza tym lekarze byli super. Zarówno pediatrzy (p. doktor stamtąd do chwili obecnej prowadzi moją Córeczkę), jak i ginekolodzy. Fakt faktem, że rodziłam z "moim" lekarzem i pod tym względem z każdym "ała" zwracałam się do Niego. Ale reszta była naprawdę bez zarzutu. Kiedy padałam na twarz, "ciocie" zabrały mi Julkę (wytrzymałam 2 godziny hihihi), kiedy prosiło się o opiekę "pod prysznicem" też nie było najmniejszego problemu. Poza jedną położną nazywaną przez nas "gwiazdą", która później stała się swoistym urokiem obśmiewczym na naszej sali, wszystkie były b. ciepłe, miłe, przyjazne i nie podchodziły do człowieka z najmniejszą oznaką wrogości. A marudziło się... oj marudziło I co najważniejsze... nie miałam ani razu wrażenia, że oto ja - element - sunę po taśmie produkcyjnej Sporo się napatrzyłam w tym szpitalu przez 6 dni, które tam spędziłam i... GORĄCO POLECAM A ja... Jeśli jeszcze raz... to TYLKO na Solcu i TYLKO z "moim" doktorem.Ściskam cieplutko i trzymam kciuki!!!Jujka i Julia, która jeszcze 9 miesięcy temu była "BRZUNIEM" Odpowiedz Link Zgłoś
stynka2 Re: AKTUALNE INFORMACJE O STARYNKIEWICZA I SOLCU 14.04.03, 20:55 Chciałabym dorzucić parę zdań na temat Solca. Rodziłam tam w kwietniu 2002r. Poród był bardzo ciężki, ale miałam cudowną położną, dzięki której jakoś to przeżyłam. Niestety jeśli chodzi o opiekę po porodzie wspominam to bardzo źle. Trafiłam do szpitala w piątek, co okazało się fatalnym zbiegiem okoliczności, gdyż w weekendy jest zdecydowanie mniej personelu i nie można się o nic doprosić. W miejscu nacięcia wdało mi się zakażenie i nigdy nie zapomnę tych godzin pełnych bólu, kiedy to nie mogłam doprosić się o jakiś proszek przeciwbólowy. Kobiety na sali słysząc mój płacz chodziły do pielęgniarek z prośbą, aby ktoś się mną zainteresował. No cóż, trwało to ze 3 godziny zanim ktoś przyszedł i tak było przez najbliższe 3 dni. Proszek przestawał działać i cała akcja zaczynała się od nowa. Czasami w nocy dzwoniłam do męża z prośbą, aby przyjechał i sprawił, żeby ktoś z personelu ruszył tyłek i mi pomógł. Panie, które zajmowały się noworodkami też trzeba było o wszystko prosić. Same nie pokazały jak przystawić dziecko do piersi, rzadko do nas zaglądały. Jak był jakiś problem to niektóre panie nie chciały przyjść, tylko kazały przynieść dziecko do siebie. Jeśli chodzi o wymianę pościeli, to też nie było z tym najlepiej. Nie było komu mi jej wymienić i leżałam we krwi do poniedziałku. Dopiero jakiś lekarz to zobaczył i huknął na pięlęgniarki, co zaowocowało natychmiastową zmianą pościeli. Na sali leżały ze mną Panie, które były bardzo zadowolone z tego szpitala i opieki.Były to osoby, które nie miały żadnych problemów z porodem i czuły się po nim dobrze. Polecam więc ten szpital Paniom, które urodzą bez większych komplikacji, nie będą potrzebowały opieki po porodzie i nie trafią tam w weekend. Wtedy powinny być zadowolone! A może ja po prostu miałam pecha? Odpowiedz Link Zgłoś
trombita Re: AKTUALNE INFORMACJE O STARYNKIEWICZA I SOLCU 08.04.03, 22:26 Rodziłam tam niedawno, szkoła rodzenia była beznadziejna, ale opieka później dobra. Ja byłam zadowolona.Jeśli chcesz to napisz na priva, ja miałam cesarkę, więc nie na każde pytanie mogę odpowiedzieć , ale zdobyłam namiary na położną, a moja ginekolog bardzo dobrze się spisała. mama Didi Odpowiedz Link Zgłoś
e.zaprzalek Re: AKTUALNE INFORMACJE O STARYNKIEWICZA I SOLCU 09.04.03, 00:01 Hej! Rodziłam na Starynkiewicza 2 x i 2 x byłam bardzo zadowolona. Położne super, a lekarze proponują różne pozycje podczas parcia. Ulę rodziłam na boku, a Igora na krzesełku porodowym, zupełnie jak Indianka..Polecam. Edi Odpowiedz Link Zgłoś
imann Pyt o AKTUALNE INFORMACJE: STARYNKIEWICZA 13.04.03, 11:00 Ja właśnie jestem na etapie wyboru szpitala - do tej pory zdecydowana byłam na Starynkiewicza, ale trochę przestraszyłam się, gdy na stronach fundacji "Rodzić po ludzku" przeczytałam, że "pozycje narzuca personel", i że nie można tam jeść ani pić w 1 fazie porodu. Nie chcę czuć się jak więzień - zwłaszcza w takiej sytuacji. I dlatego zaczęłam też brać pod uwagę Zelazną. Twój post trochę natchnął mnie nadzieją i dlatego chciałabym, żebyś opisała mi salę, w której rodziłaś - czy była tam wanna i jakie były inne "sprzęty" dla rodzącej i dla tatusia (czy ma gdzie usiąść lub się położyć w razie czego), jakie jest nastawienie położnych do nacinania krocza, jak jest po samym porodzie - czy dają Ci od razu dzidziusia na brzuch i ile może na nim leżeć, czy można od razu podać mu pierś???? Interesuje mnie też ogólna atmosfera porodu (stosunek położnych) i czy na sali jest przyciemnione światło. Pzdr Imann Odpowiedz Link Zgłoś
e.zaprzalek Re: Pyt o AKTUALNE INFORMACJE: STARYNKIEWICZA 13.04.03, 21:34 Imann! Odstłam na priva. Pozdrawiam. Edi Odpowiedz Link Zgłoś
rlusnia Re: Pyt o AKTUALNE INFORMACJE: STARYNKIEWICZA 15.05.03, 12:19 rodzilam na starynkiewicza w pazdzierniku, tak sie zlozylo ze dostalam zatrucia ciazowego i porod byl wywolywany 3 tygodnie wczesniej. sale porodowe sa trzy (jedna bez okna) w przyjemnych kolorach, osoba towarzyszaca za darmo moze byc caly czas z toba, znieczulenie tez za darmo , bardzo fajna i ludzka polozna malgosia nazwiska nie znam , lekarze tez w porzasiu, po porodzie maluch laduje na brzusio , oddzial jest nie duzy, sale do 4 osob ja trafilam na dwojke, pediatrzy zajmuja sie bardzo dobrze maluchami a w razie problemu mlecznego daja mleczko ze strzykawka na dokarmianie, polecam, jak bede rodzic drugi raz to tylko na starynkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś