Dodaj do ulubionych

SUPER-POŁOŻNE- TOP LISTA :)

• izaadamska Położne MSWiA Warszawa 03.10.12, 17:35
      Czy któraś może polecić jakąś dobrą, sprawdzoną położną ze szpitala MSWiA w Warszawie?
      Będę wdzięczna za pomoc
      Iza
    • mas.uka Poznań/ Szp. Raszei /Położna Magdalena Waligórska 14.11.12, 16:51
      Polecam Panią Magdę Waligórską na której dyżur szczęśliwie trafiłam, niesamowitą kobietę dzięki której mój drugi poród był wspaniałym doświadczeniem. Pani Magda była niezwykle pomocna, współpracująca i z dużym poczuciem humoru, które w takiej chwili jest bardzo przydatne smile
    • milenka784 super-położne top lista :) 24.01.13, 20:04
      iwona musiałkowska położna inflancka
      miałam przyjemność rodzić z p. Iwoną i uważam ,że jest to położna z powołania , kompetentna cierpliwa ,pomocna . jeśli będę rodziła jeszcze raz to tylko z p. iwoną i na inflanckiej .
      antoś 3900
      • kasiulka857 położna iwona musiałkowska inflancka 02.02.13, 23:18
        Polecam p. Iwonę cierpliwa i z powołania , ja panikowałam a pani Iwona była nieoceniona.
        Jej spokojny głos powodował , że wracałam do rzeczywistości . Odwiedzała mnie po porodzie w szpitalu służyła wiedzą nie oceniona .
        Jaś grudzień 2012
        • aszcze17 Re: położna iwona musiałkowska inflancka 08.02.13, 15:47
          Hej dziewczyny,
          A czy macie jakieś namiary na panią Iwonę? Ja będę rodziła w marcu i już panikuję. Będę wdzięczne za pomoc. wink
          • milenka-784 Re: położna iwona musiałkowska inflancka 09.02.13, 09:04
            Najlepiej zadzwoń do szpitala i się umów na spotkanie. Na inflanckiej jest lista z numerami tel. do położnych.Ja się tak umówiłam
    • ajszunia Iwona Ledwoń - najlepsza położna w Pyskowicach!!! 23.05.13, 17:19
      Chciałabym się podzielić moimi doświadczeniami i jednocześnie podziękować wspaniałej położnej pracującej w Szpitalu Powiatowym w Pyskowicach Iwonie Ledwoń.
      Urodziłam tam moje dziewczynki i poród pierwszy jak i drugi wspominam bardzo dobrze pomimo tego, że rodząc pierwszą córeczkę były problemy.Nie będę opisywać szczegółów porodu bo najbardziej zależy mi na tym żeby każda z przyszłych mam mogła usłyszeć o tej wspaniałej położnej. Pani Iwonka bardzo nam pomogła, wspierała Nas (był to poród rodzinny) od samego początku. Bardzo jej zależało, aby wszystko było dobrze, nie opuściła nas ani na chwile i była bardzo wyrozumiała, ciepła i dobrasmile I dla mnie i dla mojego męża. Rozumieliśmy się bez słów pomimo tego, że to przecież zupełnie obca osoba. Ona też w porę zareagowała i wezwała lekarzy jak zaczęły się problemy z tętnem dziecka i moim. Mogę ze szczerym sercem powiedzieć, że dzięki Niej moja córeczka urodziła się zdrowasmile Po raz drugi spotkałyśmy się po 3 latach kiedy przyjechałam urodzić moją drugą córeczkę. Tutaj już była planowana cesarka, ale i tak p.Iwonka była przy Nas. Pomagała tak jak po pierwszym porodzie przystawiać dzieci do piersi. Jak miała dyżur zawsze mogłam na nią liczyćsmile Zawsze uśmiechnięta, pogodna i bardzo pomocna i ciepła. Dzięki niej obydwie dziewczynki były, a druga jest do tej pory karmiona piersią. Powiem szczerze, że tylko od niej otrzymałam taką pomocsmile Moje porody i początki z dziewczynkami były wspaniałe, bo miałam to szczęście mieć przy sobie p. Iwonę Ledwońsmile Życzę każdej przyszłej mamie, aby miała szansę się z nią spotkać bo jest to położna przede wszystkim bardzo kompetentna i bardzo dobrze wykonująca swoją pracę. Jest to położna z powołaniasmile A do tego radosna, uśmiechnięta i dobrasmile Więc czego chcieć więcej? Dziękujemysmile
    • famii Lista cd. 15.04.14, 12:08
      Ja polecam z całego serca W Gdyni Panią Mariolę Górną ( jak ktoś potrzebuje mam nr, przyjmuje w ramach opieki NFZ ) - świetna babeczka, jest moją położną środowiskową, ma super podejście zarówno do ciężarnych jak i do maluszków ( pokazała mi kilka świetnych trików, np. masaż Shantala ) - żałuję, że nie poprosiłam jej, żeby przyjmowała moje porody - ale jakoś nie myślałam o tym w tamtych chwilach tongue_out Na porodówce trafiłam na kilka położnych - były różne. Jedna ( odbierała dwa moje porody ) kobieta o stalowych nerwach, cierpliwa, pełen profesjonalizm - dziękuję, że trafiłam na nią dwa razy. Także polecam Panią Aleksandrę ze Szpitala im. PCK w Gdyni ( gdyby ktoś miał numer do niej, będę wdzięczna, bo chcę zagłosować na nią w konkursie dla położnych - poloznnamedal.pl smile Pozdrawiam
    • misssiam PoŁoŻnE-pytanie o organizacje - żelazna! 09.07.14, 11:50
      Cześć dziewczyny!

Mam pytanie co do 'załatwiania' i umawiania się z położnymi na żelaznej.
      Ja dostałam kontakt do p. Joanny Szeląg - czy ma ktoś jakieś doświadczenia z Tą położna i chętnie się nimi podzieli?

Poza tym jak wygląda taki proces umawiania się - bo ja dostalam informacje że miesiąc przed porodem się spotykamy i dogadujemy - czyt. umowa itd. Myslalam ze takie spotkanie 'poznawczo-organizacyjne' odbywa sie wczesniej, by móc się zorientować czy dana osoba nam odpowiada, czy sie dogadujemy idt…..

Prosze o odpowiedz!
      • sabina211 Eliza Leoniuk i Małgorzata Rokicka - żelazna! 09.08.14, 19:56
        Dzięki tym dwóm położnym (druga to jeszcze studentka) mój poród sprzed dwóch tygodni wspominam bardzo dobrze, choć nie był łatwy. Pełne zaangażowanie, wysoka kultura, empatia, ale i zdecydowanie, gdy trzeba. I bardzo umiejętne włączanie męża w poród. Ten, mój trzeci, poród wspominam jako dobre i godne doświadczenie właśnie dzięki opiece tych konkretnych położnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka