ola.h-26 30.11.07, 17:07 czy ktoś z Was tam rodził? jak tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebelunia Re: szpital Morski Gdynia-Redłowo 07.12.07, 13:50 Moje zdanie jest takie.Rodzilam tam dwa razy za kazdym razem inaczej. Pierwszy raz listopad 2005 ja mloda niedoswiadczona. Porod rodzinny kosztowal a nas nie bylo stac poza tym maz sie wahal. Rodzilam sama. Bylo ciezko trafilam na nieczulego lekarza,ktory slyszac moje krzyki gdy juz bylo ciezko powiedzial a wlasciwie warknal do mnie zamknij sie... byl tam tez inny lekarz o wiele milszy ale ze lezalam 14 godzin to sie zmieniali. Nie wytlumaczyli jak przec tylko krzyczeli... nie wiedzialam co dostaje za leki kladli sie na brzuch... bez pytania wkladali cewnik az cztery razy nawet wtedy gdy moglam isc do toalety o cesarce nie bylo mowy... mialam dlugo skurcze regularne a rozwarcia nic. znieczulenia tez nie chcieli dac bo sie nie umawialam.Ale Marus wkoncu sie urodzil... wycisneli go sila z mojego brzucha i wyskoczyl na ich rece... byl caly siny... boze jak ja sie o niego balam! a oni go zabrali od razu nawet nie zobaczylam jak wyglada.powiedzieli tylko ze syn. potem mialam narkoze bo lozysko nie chcialo sie urodzic... gdy sie obudzilam na szczescie ujrzalam meza... i gdyby nie on nie pokazali by mi dziecka! widzialam go minute. a dostalam na drugi dzien... nie moglam go nakarmic ani nic innego... bylam za slaba. Lezelismy w szpitalu 17 dni gdyz przez ciezki porod mial krwiaka, anemie i doszla zoltaczka a oprocz tego zakazenie okoloporodowe bo za dlugo przebywal w brzuchu po odejsciu wod plodowych... Na oddziale polozniczym nic do zarzucenia. po prostu rewelacja! pielegniarki chodzily co chwile pokazywaly wszystko pytaly jak moga pomoc... robily herbatki. dodatkowo pielegniarki z poradni laktacyjnej. wszystko naprawde jak trzeba. gdy bylo trzba zalatwialy nawet pomoc psychologiczna. Naprawde super. A teraz moj drugi porod. Bezplatny rodzinny. Znieczulenie tez mozna bezplatnie nie trzeba sie umawiac. Rodzilam w styczniu tego roku. Lekarze na porodowce super1 Zagladali rzadko bo wszystko byulo w porzadku. Przyszedl ordynator wyjasnil co i dlaczego mi podaje a byla to oksytocyna. I bylismy sami. Dostalismy sale z wanna z ktorej nie zdazylam skorzystac bo poszlo szybko...oraz byl tam tez tv nie wiem czy to komus potrzebne przy porodzie... moglam sie poruszac zmieniac pozycje maz masowal mi kregoslup. Tak wiec wody odeszly mi w domu ok 11 w szpitalu o 13 dotalam oksytocyne... o 17 byly juz regularne skurcze poprosialam o cos przeciwbolowego dostalam bez problemu oraz srodek rozkurczowy. Polozna powiedziala ze za pol godziny pojde do wanny pod praysznic... przychodzi o 17,45 i mowi do mnie prosze juz przec no i po pietnastu minutach amelka byla u mnie na brzuszku. Polozna czekala z nacieciem do samego konca i zrobila je poniewaz amelki raczka byla przy rodzacej sie glowce... Najpierw my przywitalismy sie z dzieckiem potem je zwazyli i opatrzyli i zbadali. wszystko bylo w porzadku. a polozna? rewelacja!!! miala tak gadane ze az chcialo sie przec. nie wydobyl sie ze mnie ani jeden krzyk ani jedna lza bolu... bylo to najpiekniejsze przezycie. do szycia poprosilam znieczulenie miejscowe i od razu je dostalam... potem dwie godziny obserwacji TYLKO Z MEZEM i na oddzial polozniczy gdzie chyba w nagrode za pierwszy porod lezalam tylko dwa dni. nawet niunia zoltaczki nie przechodzila. Tak wiec jesli decydujesz sie tam rodzic to zabierz koniecznie meza... wielokrotnie czytalam opinie o tym szpitalu gdy bylam w ciazy z drugim dzieciem. Kazda jedna kobieta rodzaca sama odradzala jak tylko mogla a kobiety rodzace rodzinnie zachwalaly jak mogly i to chyba jest recepta na ten szpital. gdy masz kogos obok siebie lekarze inaczej cie traktuja. wiem ze gdy bede rodzic trzecie dziecko to na pewno z mezem i na pewno tam. POZDRAWIAM SERDECZNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wklejone przez moderatora 08.12.07, 23:44 szpital morski -gdynia redlowo Autor: gosiaaa9 12.08.07, 20:46 czy ktoras z was rodzila w tym szpitalu?Co mozecie mi powiedziec o nim?i jakie sa koszta porodu..ale nie koniecznie w tym szpitalu tylko ogolnie Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Wklejone przez moderatora 08.12.07, 23:47 Kto rodził w Gdyni Redłowie? gosiaaa 15.11.07, 12:55 Odpowiedz Witam, ja rodziłam tam 3 lata temu i chciałam sie dowiedziec czy coś sie zmieniło. Czy położne są milsze, czy dużo pomagają, czy lekarze są uśmiechnięci. Czy dają lignine, czy trzeba mieć swoją i takie tam, podzielcie sie spostrzezeniami. pozdr. Re: Kto rodził w Gdyni Redłowie? surita 15.11.07, 23:55 Odpowiedz Hej, szczerze mowiac, obecnie kazdy kto moze odradza ten szpital.. Na pewno chcesz tam rodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
grzybsien Re: szpital Morski Gdynia-Redłowo 09.12.07, 19:46 Mi też wszyscy odradzają redłowo. Dopiero zaczynam szukać dlaczego, mam najbliżej... Odpowiedz Link Zgłoś
surita Re: szpital Morski Gdynia-Redłowo 10.12.07, 00:28 ja tez mam najblizej, ale zdecydowalam sie na puck. Odpowiedz Link Zgłoś
meszek35 Re: szpital Morski Gdynia-Redłowo 20.12.07, 16:33 Rodziłam w Redłowie rodzinnie i miałam podobne odczucia, że obecność męża bardzo pomogła. I jak wszyscy wsiąkli, a poród tuż tuż i nie ma odwrotu, to maż po korytarzach biegał i szukał pielęgniarek i lekarza. Poród wspominam dobrze, pomimo, że lekarz pozostawił we mnie częśc łożyska i żaden z lekarzy nie domyślił się, że obfite krwawienie może być tym spowodowane. I akurat tego lekarz nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja4l52 Re: szpital Morski Gdynia-Redłowo 30.12.07, 19:53 Nie wiem jak było kiedyś, ale rodziłam w redłowie w listopadzie 2007 i jestem bardzo zadowolona. Na sali porodowej opieka i pomoc super, atmosfera bardzo dobra, miła. Wszystkie siostry usłużne. Na oddziale położniczym również. Po prostu rewelacja. Gorąco polecam ten szpital. Powodzenia wszystkim przyszłym mamom. Odpowiedz Link Zgłoś