zazou1980 09.05.08, 17:00 może ktoś się orientuje, czy muszę z nie płacić jeśli mam białą kartę? badania są odnośnie grupy krwi, toksoplazmozy itp. a na skierowaniu mam napisane, że są płatne. acha, jeśli tak, to ile może to kosztować?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carinica011 Re: Badania w medicover 09.05.08, 17:03 grupa krwi 90, toxo po 25 zł. a co do białej karty to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
annapa7 Re: Badania w medicover 09.05.08, 17:06 Już Ci dokładnie piszę, mam dokładnie taką sytuację jak Ty. Badania ogólne, nawet na życzenie pacjenta są bezpłatne. Dopłacałam tylko za dwa badania, mianowicie przeciwciała CMV i HCV, oba po 58zł. Reszta była bezpłatnie. Wydaje mi się, że miałam taki standardowy zestaw badań na początku ciąży. Teraz zapisałam się też do Medi do gina. Jakbyś miała jakieś dokładniejsze pytania to możesz też pisać na maila gazetowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
diabe Re: Badania w medicover 09.05.08, 17:26 jesli masz na te badania skierowanie od lekarza z Medicover, to sa one bezplatne. Tez mam biala karte i jeszcze za zadne badanie nie placilam Odpowiedz Link Zgłoś
annapa7 Re: Badania w medicover 09.05.08, 17:28 Tak tak, zgadza się, ja zrozumiałam, że skierowanie jest od lekarza spoza Medicover! Jeżeli wprowadziłam kogoś w błąd to sorki Odpowiedz Link Zgłoś
krysiia Re: Badania w medicover 09.05.08, 17:30 wszystkie badania, jesli lekarz wystawi Ci skierowanie, są bezpłatne. Tylko jesli bedziesz chciala cos dodatkowo zrobic, alekarz nie bedzie uwazal tego za potrzebne, to zaplacisz. najlepiej poprostu zadzwon na hotline do medicover i sie upewnij, wszystko ci wytłumacza. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_and_roo Re: Badania w medicover 11.05.08, 18:47 Ostatnio Medicover zmienił wzór skierowania. jest tekst "badanie odpłatne", ale jeśli poniżej nie ma cen, to znaczy, że nic nie płacisz. Jeśli poniżej tytułu "badanie odpłatne" są jakieś kwoty, wtedy będą chcieli zapłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Badania w medicover 11.05.08, 20:29 Nie wiem jak to jest w przypadku karty białej, ale by prowadzić ciążę w ramach abonamentu (niebieska) muszą minąć 3 m-ce pomiędzy początkiem przynależności do Medicoveru a początkiem ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś