antosia80 01.07.08, 09:37 Może jakieś opinie na temat tego lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gusia_30 Re: Dr Tomasz Zając 04.07.08, 14:11 Właśnie rozpartuję zmianę mojego lekarza na dr. Zająca. Byłam u niego na usg i wywarł na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Nie wiem jakim jest specjalistą ale słyszałam same pochlebstwa na jego temat. Jeśli będziesz coś wiedziała daj znać chętnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
antosia80 Re: Dr Tomasz Zając 04.07.08, 14:14 Byłam u niego raz ale nastraja bardzo pozytywną energią. Moja koleżanka u niego prowadziła ciążę i poleciła mi go. Koszt wizyty drogi, bo 190zł ale polecam szczerze. Naprawdę potrafi podtrzymać na duchu, każdą pacjęntkę traktuje indywidualnie a nie oby szybciej, bo kolejka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
bettyboo Re: Dr Tomasz Zając 04.07.08, 22:06 Rzeczywiście pan Doktor stwarza miłe wrażenie, wydaje się kompetentny, uważny, odpowiada wyczerpująco na zadane pytania. Ale... Prowadził moje dwie ciąże (ostatnia 10 lat temu) i co roku zjawiałam się u niego na badanie kontrolne. Teraz jestem trzeci raz w ciąży i zrezygnowałam z usług dr. Po USG w 7 tyg. powiedział, że ciąża się nie utrzyma i powinnam przygotować się na poronienie, ale nie zauważył na obydwu jajnikach torbieli o wym. 4cm x 3cm. Uważam, że to wielkie niedopatrzenie z jego strony. "Rutynowo" rzucił okiem na macicę, a resztą się nie zainteresował. O torbielach dowiedziałam się od innego lekarza. Gdy po dwóch tyg. ponownie dr. Zając robił mi USG w dalszym ciągu nie zwrócił uwagi na jajniki. Ciąży nie poroniłam, jestem w 28 tyg., torbiel na jednym jajniku mam niestety w dalszym ciągu 7cm x 8cm. I tak się zastanawiam czy przez te wszystkie lata, gdy robiłam u niego badania kontrolne też się do nich nie przykładał jak należy? Może już wcześniej pojawiały się torbiele? Dodam jeszcze, że w drugiej ciąży zapomniał o zrobieniu testu po obciążeniu glukozą, co jak gdzieś przeczytałam jest błędem w sztuce lekarskiej. A wiecie jak ten test miał wyglądać? Na godzinę przed wizytą miałam zjeść "porządne ciastko", co miało dokładnie?!?! odpowiadać wartości 50g glukozy... Straciłam do niego zaufanie, którym obdarzałam go przez 12 lat i już nie skorzystam z jego usług. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: Dr Tomasz Zając 04.07.08, 22:38 polacam całym sercem... wykonywał mi USG, a poza tym w trackie praktyk wile mi pokazał i nauczył... lekarz z ogromną wiedzą i doświadczeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
antosia80 Re: Dr Tomasz Zając 06.07.08, 21:16 A czy któraś z Was się orientuje czy dr Zając pracuje w jakimś państwowym szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
zulcia79 Re: Dr Tomasz Zając 08.07.08, 00:20 Polecam!!!Dr.Zając prowadził moją ciążę i uważam go za naprawdę wspaniałego lekarza.Każde pomiary na usg robił po 2 razy,zawsze dokładnie wszystko sprawdzał i tłumaczył.Poza tym odpowiadał na każde moje pytanie bardzo dokładnie.Według mnie jest wspaniałym lekarzem! Odpowiedz Link Zgłoś
antosia80 Re: Dr Tomasz Zając 08.07.08, 09:03 A czy dr Zając pracuje w jakimś szpitalu? Odbiera porody? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-bw1 Re: Dr Tomasz Zając 09.07.08, 10:08 Niestety nie pracuje w żadnym szpitalu , chociaz nie jest to chyba zaden minus zważywszy na fakt, ze rzadko sie zdarza, aby Twój lekarz prowadzący był akurat na dyżyrze podczas porodu . Pierwszą ciażę prowadziłam u znanego ginekologa pracującego w szpitalu , a zobaczyłam go moze raz na obchodzie . Dr Zajac prowadził moją 2gą ciązę i nie wiem jak by się bez niego skończyło. Rutynowo robi KTG 2-3 tyg przed porodem i właśnie na takim KTG wyszło , ze dziecko ma słaby puls. Kazał jechać do szpitala, gdzie potwierdzono jego diagnozę i tego samego dnia urodziłam. Z tego , co sie orientuję , KTG standardowo wykonuje się dopiero po terminie. Plus jest takeże taki, ze na każdej wizycie jest robione USG i masz pewność, ze z dzieckiem jest wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mar_bo Re: Dr Tomasz Zając 10.07.08, 20:11 Jestem Nim zachwycona, po tym jak poroniłam poprzednią ciążę (prowadzoną prze innego lekarza - konowała) przygotował mnie do obecnej. Teraz jeżdżę do Niego co 3 tygodnie - jest konkretny, rzeczowy i fachowy, nie należy do typu lekarzy, którzy są nastawieni na zarobek. Cierpliwie udziela odpowiedzi na wszystkie pytania. Kilka moich koleżanek również do Niego chodzi na wizyty i uważamy, że nie ma sobie równego. POLECAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malinova21 Re: Dr Tomasz Zając 11.07.08, 09:59 Ja też polecam doktora Zająca. Prowadziałam u niego ciążę i byłam bardzo zadowolona. Miły, cierpliwy, bardzo skrupulatny, profesjonalny. Na każdej wizycie robi USG i dokładnie omawia co widzi na ekranie, odpowiada na wszystkie pytania. Jeśli tylko zauważy coś niepokojącego, sprawdza jeszcze raz, zleca dodatkowe badania. Czułam, że jestem w dobrych rękach. Następna ciąża tylko u niego Odpowiedz Link Zgłoś