Gość: kaczyFan To porwarz dla nadprezydenta JarKacza. IP: *.euronet.net.pl 24.10.09, 18:44 We Włoszczowej już nie staje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żmudzin Kto zawiadamia o orderach od prezydenta? Gosiew... IP: *.xdsl.centertel.pl 24.10.09, 19:02 No tak, Edgar i wszystko jasne w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mineyko Kto zawiadamia o orderach od prezydenta? Gosiew... 24.10.09, 19:12 Bo Gosiewski, a ściślej Filipinka de Włoszczowa lub "jajakoprawnik" pochodzi z tej samej zgrai! Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Wolak ma więcej praw nad polskojęzycznym,to PiS 24.10.09, 19:20 Poprawko i Zjadliwość. Bizantyjska chciwość. Trwam, czekam na światło z Jasnej Góry, domy z tektury, domy z tektury, na przedmieściach Paryża, Madrytu, Londynu, Nie trzy miliony, a może pięć. To jedno z wolskich osiągnięć! Wyjeżdżają "polskojęzyczni", zostają Wolacy „genetyczni”! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Kto zawiadamia o orderach od prezydenta? Gosiew... IP: *.dip.t-dialin.net 24.10.09, 20:43 To proste dlaczego o przyznaniu orderu zawiadamia partyjny koles Prezydenta,bo ten Prezydent nie jest prezydentem Polski tylko prezydentem PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borys Kto zawiadamia o orderach od prezydenta? Gosiew... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 07:06 Skąd to zdziwienie? Przecież od początku wiadomo, że Prezydent i jego Kancelaria, to ekspozytura PiS. Czy pan Lech - po wyborze na funkcję Prezydenta, publicznie nie meldował panu Jarosławowi: " Zadanie wykonane Panie Prezesie". I tak trzyma. Powinien być ustawowy zakaz równoczesnego pełnienia funkcji państwowych (od wójta do prezydenta) przez osoby spokrewnione i spowinacone. Toż to nepotyzm w najwyższym wymiarze. We Francji, gdzie syn Prezydenta Republiki podjął starania o uzyskanie urzędu burmistrza - wybuchła awantura "na 24 fajerki" i ten sam rezygnował z zaszczytu. U nas, gdy rodzeni bracia objęli dwa najwyższe urzędy w Państwie - nikt nawet nie pisnął. O to miara nadwiślańskiego kołtuństwa i kacapskiej kultury ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schlesier OST O.S. poloki w europie IP: *.chello.pl 25.10.09, 16:35 nie tylko w Oberschlesien mieszkajom polacy som juz w calej europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1111 Kto zawiadamia o orderach od prezydenta? Gosiew... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 18:11 TEN ZAWIADAMIA KTO WNIOSKOWAŁ ... PROSTE NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
muzykow_dwoch Nie pierwszy raz - Szczypińska wyręcza prezydenta 25.10.09, 21:46 miasta.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,6274125,Jolanta_Szczypinska_wyrecza_prezydenta_na_medal.html Jolanta Szczypińska wyręcza prezydenta na medal Krzysztof Katka2009-02-13, ostatnia aktualizacja 2009-02-13 15:27 Posłanka PiS Jolanta Szczypińska wręcza w swoim okręgu wyborczym odznaczenia państwowe nadane przez prezydenta RP. - Sytuacja jest co najmniej dziwna - uważa wojewoda pomorski Roman Zaborowski (PO) Wtorek, Centrum Aktywności Seniora w Gdyni. Odświętnie ubrana Genowefa Urban, działaczka organizacji kombatanckich, odbiera odznaczenie nadane jej przez prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego. Złoty Krzyż Zasługi w towarzystwie posła PiS Zbigniewa Kozaka wręcza jej posłanka PiS Jolanta Szczypińska. -Jesteśmy wdzięczni za niezliczone zasługi dla Polski i jej obywateli. Wniosła pani ogromny wkład w historię naszej ojczyzny - wygłasza zwyczajową formułkę Szczypińska. - To dla mnie ogromna radość, że pani zaangażowanie i wiara w wyzwolenie i zwycięstwo zostały docenione i uhonorowane przez prezydenta. Uroczystość była o tyle wyjątkowa, że odznaczenia nadane przez prezydenta RP dotąd wręczał on sam lub właściwy dla danego terenu wojewoda. Działo się tak za prezydentury Lecha Wałęsy i Aleksandra Kwaśniewskiego, nawet gdy rządy i wojewodowie wywodzili się z konkurencyjnych obozów. - Dlatego uważam, że w Gdyni doszło do dziwnej sytuacji - mówi Roman Zaborowski (PO), wojewoda pomorski. - Nikt z Kancelarii Prezydenta nie zgłosił się do nas w tej sprawie, nie odmówiliśmy wręczenia odznaczenia. Nie wiem, dlaczego prezydent wybrał posłów PiS. Do wręczenia odznaczenia głowa państwa może upoważnić wybraną przez siebie osobę. W listopadzie zamiast wojewody świętokrzyskiego odznaczenia wręczał poseł PiS Przemysław Gosiewski. -Prezydent pomaga kreować obraz PiS-u jako partii, która dba o ludzi i oddaje im honor -krytykowali posłowie PiS. -To wykroczenie przeciwko oczywistemu obyczajowi -komentował premier Donald Tusk. Ale Kancelaria Prezydenta RP nie wytłumaczyła się z tamtej decyzji. Podobnie wczoraj Kancelaria pytana przez nas, dlaczego odznaczenia na Pomorzu wręcza działacz PiS, odmówiła odpowiedzi. -Na Pomorzu to taki pierwszy przypadek - mówi Zaborowski. -Gdybym ja nie mógł wręczyć, czy mój zastępca, to jeszcze zrozumiałbym decyzję prezydenta, ale my jesteśmy do dyspozycji, nigdy nie odmawialiśmy w takich przypadkach. Wojewoda się myli -posłanka Szczypińska wręczyła nie jedno, lecz już kilkanaście odznaczeń. Wszystkie w swoim gdyńsko-słupskim okręgu wyborczym. Na tych spotkaniach zwykle pojawia się w towarzystwie posła Kozaka. -Wielu odznaczonych to starsze osoby i trzeba się spieszyć z wręczeniem im odznaczeń, zanim odejdą -wyjaśnia swoje zaangażowanie w sprawę. -Prezydent upoważnił mnie, ponieważ była kiedyś rozmowa na temat uhonorowania osób starszych i kombatanci mówili, że dosyć długo na to czekają. Ja w tym tylko pomagam - odpowiada. Poseł PO ze Słupska Zbigniew Konwiński krytykuje jej działania: -To skrajne upartyjnienie. PiS chce poprawić notowania. - mówi. - Nie upolityczniamy aktu wręczenia - zaprzecza Szczypińska. -Zawsze podkreślam, że to prezydent nadał odznaczenie, nie ma tam nigdy słowa o Prawie i Sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Kto zawiadamia o orderach od prezydenta? Gosiew... 25.10.09, 22:08 Ja bym odrzucil kazdy order z rak tych MORD. A na pewno nie pojechalbym do jakiegos tam Sandomierza. W ogole: najmiejsze s l a s k i e odznaczenie jest mi wiecej warte. Bo mój Orzel jest ZLOTY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Pisydentura musi się skończyć systemem kanclerskim IP: *.cable.smsnet.pl 25.10.09, 22:13 i prezydentem obieralnym przez Zgromadzenie Narodowe, wtedy nie bez mandatu społ. nie będzie mieszał, a będzie nim ktoś godniejszy tego urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś