kapitan.kirk Ale o co właściwie chodzi? 22.06.10, 23:19 Faceta nie wpuszczono do klubu uzasadniając to tym, że jeździ na wózku inwalidzkim. Głupi argument? Niewątpliwe; jednak - obiektywnie rzecz biorąc - czy doprawdy głupszy od nie wpuszczania kogoś z powodu niewłaściwej fryzury czy nieodpowiedniej marki butów? Jeśli już koniecznie dopatrywać się w całej sytuacji jakiegoś problemu, to co najwyżej może być nim sam fakt istnienia selekcji na bramkach, a nie fakt, że "niesprawiedliwie" nie wpuszczano kogoś zaliczanego przez danego dziennikarza do kategorii osób, które powinny być szczególnie uprzywilejowane (i tak opisana w artykule p. wykidajło, która nie wpuściła do klubu owego gościa, może mówić o wielkim szczęściu, że nie okazał się on dodatkowo np. gejem czy członkiem jakiejś trendowej mniejszości etnicznej). Dodam, że nie jest to mój problem, gdyż lokali rozrywkowych z "dor selekszyn" nie odwiedzam nigdy i z zasady (z wyjątkiem tych, które sam współutrzymuję, jak np. teatry czy filharmonia); i jeśli ktoś z tego powodu miałby miec jakies kłopoty czy straty, to na pewno nie ja. Co polecam wszystkim tak głęboko emocjonującym się co sobotni wieczór problemem, czy tym razem personel dokonujący selekcji w klubie skieruje ich na prycze do baraków, czy też od razu do dezynfekcji pod prysznice... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigga Re: Ale o co właściwie chodzi? IP: 62.29.175.* 23.06.10, 00:07 Celna uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba o infantylna poprawnosc IP: *.chello.pl 23.06.10, 00:54 o ta sama ktora zniszczyla wolnosc slowa i z tego co widze,we wciaz niewyleczonej z socjalistycznego wirusa polsce,moze rownie latwo zniszczyc swiete prawo do rozporzadzania wlasnoscia wg wlasnego uznania,biednemu nalezy sie z majatku bogatego,a byle kto z klawiatura mowi drugiemu kogo ten ma wpuszczac na swoj teren,eh co za kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hary Kaleką umysłowym jesteś kolo IP: *.chello.pl 22.06.10, 23:32 Kaleką umysłową jesteś niewątpliwe , a to dużo gorsze od kaleki ruchowego. On ma nadzieje na wyleczenie , ty nie masz żadnych Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Kaleką umysłowym jesteś kolo 22.06.10, 23:41 Jak jakiś facet ma nadzieje, że mu nogi odrosną to czemu nie, tylko niech potem nie ma pretensji jeśli jednak tak się nie stanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedron Re: Kaleką umysłowym jesteś kolo IP: *.chello.pl 22.06.10, 23:46 on ma nogi , ty mózgu natomiast nie .. nibymóżdżek tyle tylko u ciebie dostrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Kaleką umysłowym jesteś kolo 22.06.10, 23:54 i co, namówiłeś go żeby czekał aż zaczną działać? Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Re: Kaleką umysłowym jesteś kolo 22.06.10, 23:49 Ale czy Ty naprawdę nie zdajesz sobie sprawy z tego, że coś może się kiedyś stać Tobie? Twoim bliskim? Wtedy też będziesz tak bez przemyślenia wypisywał bzdury o odrastających nogach? Uuuuugh!!! Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Kaleką umysłowym jesteś kolo 22.06.10, 23:54 Napewno wtedy wjazd do knajpy nie będzie moim największym zmartwieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedron Re: Kaleką umysłowym jesteś kolo IP: *.chello.pl 23.06.10, 00:09 bo palancie nie bedziesz miał co jeść!!!!!!!!bo jesteś miernotą strasznie zakompleksioną, która dowartościowuje sie szydzeniem z innych i tym że ....i to jest pytanie czym jeszcze. o matko i córko takiego imbecyla jeszcze nie spotkałem. Jestes totalnym idiotą , zdajesz sobie z tego sprawę? Ale z drugiej strony życie bez Leppera i Giertycha jest trochę nudne , więc takich pajaców jak ty poprostu społeczeństwo potrzebuje , dla urozmaicenia ...tylko do tego............ Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Kaleką umysłowym jesteś kolo 23.06.10, 00:14 Oj Biedroń, Biedroń. Jak tam odbyt? Odpowiedz Link Zgłoś
no.to.mamy.problem Re: Kaleką umysłowym jesteś kolo 22.06.10, 23:54 Gość portalu: hary napisał(a): > Kaleką umysłową jesteś niewątpliwe , a to dużo gorsze od kaleki > ruchowego. On ma nadzieje na wyleczenie , ty nie masz żadnych Następny "wielki tolerancyjny", który jednych kalek broni, a od innych "gorszych kalek" - wyzywa przeciwników. Niezły przykład na podwójną moralność i hipokryzję. Zachowujesz się jak ci bramkarze od selekcji na lepszych i gorszych. Jak Kali selekcjonuje to dobrze, jak Kalego selekcjonują to źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hary Re: Kaleką umysłowym jesteś kolo IP: *.chello.pl 23.06.10, 00:13 o czym Ty mówisz? ja tylko wytykam faszystowskie poglądy. Czy uważasz że gdybym pedofilowi wygarnął sposób życia to też byłaby moja podwujna moralność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katowiczanin Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: *.chello.pl 22.06.10, 23:35 chciałbym dodac ze sytuacja ta miala miejsce przy deptaku (ul Mariacka) wokol którego skupiona jest kampania Katowic - Katowice Europejska Stolica Kultury 2016 niewiem jak takie zachowanie pracowników rzekomo "dobrego" klubu ma sie do tych staran , bo takie zachowanie ma sie NIJAK do tego co nasz jaśnie panujący pan prezydent U * * * k lansuje.... także wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd... Katowiczanin Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 22.06.10, 23:43 A co właściciela klubu obchodzą kampanie na rzecz jakichś wiosek? Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 22.06.10, 23:45 słusznie, ten incydent poważnie zakłóca wizerunek miasta jako domniemanej stolicy kultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigga ludzie q..wa czytaliście coś kiedyś? IP: 62.29.175.* 22.06.10, 23:59 Do rozpaczy doprowadza mnie czytanie wypocin że "selekcja" jest potrzebna, ważna itp W Auschwitz też była selekcja. Czasy i realia niby inne ale stosunek "selekcjoner" - "klient" - podobny. Dla mnie to wystarczający powód żeby omijać miejsca w których moją godność ma w imię marketingowej tandety ma poniżać jakiś bolek na rozkaz "menedżera"-wannabe londyńskich klubów. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: tak, "poczytaj mi mamo" 23.06.10, 00:04 różnica jest dosyć znacząca. w przypadku odrzucenia wracasz do domu a nie do pieca :) chcesz to omijaj. tak będzie lepiej dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika panie lemoniada IP: *.chello.pl 23.06.10, 00:18 Pan naprawde jesteś związany z tym klubem Więc walcz walcz walcz sk.......nu Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: panie lemoniada 23.06.10, 00:44 tak jest, jutro nie wpuszczamy łysych a pojutrze kulawych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tylko nie zapomnij pod kebaba wózek wziąć...; IP: *.home.aster.pl 23.06.10, 00:05 no wiesz, tylko buty to se możesz zmienić, a wstać z wózka to tak niekoniecznie. Czego i tobie nie życzę. Ogarnij się, człowieku, chociaż trochę. Rzadko spotykam aż takich palantów. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Tylko nie zapomnij pod kebaba wózek wziąć...; 23.06.10, 00:07 widać z domu mało wychodzisz ;) są miejsca nie przeznaczone dla wszystkich - im szybciej kolo to zrozumie tym lepiej dla niego. na stok narciarski też sie będzie pchał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedron a wyobraź sobie że jeździ!!! IP: *.chello.pl 23.06.10, 00:15 !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... 23.06.10, 00:20 Wybaczcie, ale to wszystko to pieprzenie w bambus. Codziennie setki (jeśli nie tysiące) osób nie są wpuszczane do dziesiątków klubów. Z powodu wyglądu, wieku, stroju. Jeśli gardzą moimi pieniędzmi? No to... powiedzmy, że krzyż na drogę. A bo to mało miejsc, gdzie moje pieniądze nie śmierdzą? Już zupełnie pomijam fakt, że Lemoniada (przynajmniej ta wrocławska) jest... powiedzmy, że trzeba lubić takie klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 23.06.10, 00:21 no tak, ale nie każdy ma kolesia w wyborczej który chętnie wyprodukuje artykuł :) Odpowiedz Link Zgłoś
arbdahrba Katowicki Nadzór Budowlany - do roboty inspektorzy 23.06.10, 00:22 Do lokalu w piwnicy prowadza schody? Hmmm do nowo otwartego lokalu? To jak? Rozporządzenie w sprawie Warunków technicznych jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie, w Katowicach nie obowiązuje? A dostępność dla osób niepełnosprawnych poruszających się na wózkach? Sprzedają tam piwko? A kibelek przystosowany dla wózkowych mają? Pytanie: jak ten lokal przeszedł odbiór? A może nie zmieniono sposobu użytkowania? Głupia selekcjonerka na bramce ściągnęła kłopoty na klub, ot co. ]:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WUJO Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: *.stk.vectranet.pl 23.06.10, 00:55 widać jaki polska to pojeb... kraj ! i widac na co nastawione sa takie knajpy NA SZYBKI ZYSK nie na klienta ! tez bym wyszedl z kolejki, malo tego na 1000% narobilbym szumu na miejscu poniewaz straszliwie jestem wyczulony na chamstwo ! za takie zachowanie taki bramkarz lub "selekcjoner" a kto to taki jest i jakim prawem bedzie mnie oceniac ? to odrazu powinien wyleciec z roboty ! do dupy z takimi klubami, my z paczką juz od 4 lat jezdzimy tylko i wylacznie po koncertach a bardzo czesto bywamy w mega - super knajpka ! duzo dobrej muzy LIVE! a nie otrzymywac takie nawet nie wiem jak to nazwac "cwaniactwo" gdzie browar kosztuje 8 czy 10zl ŚMIECH NA SALI! nie mowie ze mnie nie stac bo tez troche zjezdzilem swiata (we franfurcie COCUN KLAB w toronto GUWERMENT to jest lokal! SENSATION holland :) a takiego cwaniactwa napewna Ja osobiscie nie bede utrzymywac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan pewnie miał wieśniacką kurtkę, a teraz mowi IP: 194.42.110.* 23.06.10, 01:05 ze to przez wózek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: 78.8.136.* 23.06.10, 01:32 Autor artykułu w Gazecie ukazuje problem jednostronnie i nie stara się zachować obiektywizmu, a raczej szuka wątpliwej sensacji. Trudności z wejściem do Lemoniady w sobotnią noc mają prawie wszyscy, którzy przychodzą na ostatnią chwilę i nie dotyczy to jedynie niepełnosprawnych. Apeluję o zdrowy rozsądek i nie wyciąganie pochopnych wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas Pomyślcie trochę !!! IP: 78.8.136.* 23.06.10, 02:00 Za tydzień nie wpuszczą do Lemoniady członków Kółka Różańcowego i okaże się, że Lemoniada, to klub z uprzedzeniami religijnymi, bo oni chcieli się akurat tam pomodlić :))))))) Żałosna propaganda i śmiechu warta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kio27 Stop selekcji IP: *.bb.sky.com 23.06.10, 01:46 Jesli prowadzi sie dzialanosc gostopdarcza w postaci klubu nikt z nas nie powinnien byc dyskryminowany. Nie wazne skad jestes i jaka koszule nosisz. Jesli ktos ma chec organizowania imprez prywatnych to dlaczego nie we wlasnych willach? STOP DYSKRYMINACJI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc LA Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje rowniez w LA IP: *.itt.com 23.06.10, 01:51 nie tylko na wozku nie wejdzie ale nie wejdzie gruba Meksykanka czy biala czy murzynka, pryszczta, po prostu brzydka, nie wejddzie chlopak niski i brzydki. Wiekszosc klubow na Sunset Blvd.(Strip) takie sa, wpuszczja najpiekniejszych ludzi jakich mozesz sobie wyobrazic, dyskrimainacja? tak i to bardzo duza, Jezeli che wejsc 4 facetow to wpuszcza jednego- dwoch ale jak chce wejsc 4 dziewczyny- wejda wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej ja odpadlem ostatnio bo mialem buty Nike Dunk IP: *.lanet.net.pl 23.06.10, 02:59 i co? nic, poszedlem dalej majac tamten klub w dupie. do gazety sie nie pcham a moze powinienem? Odpowiedz Link Zgłoś
domis086 Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... 23.06.10, 05:42 W Krakowie taka sytuacja byłaby nie do pomyślenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: 94.254.195.* 23.06.10, 08:13 Selekcjonerka ? Właściciel może decydować kogo wpuszcza na imprezę ? Co to ku.wa jest ? W jakim kraju my żyjemy ? Czy ja dobrze rozumiem ? Facet prowadzi przecież biznes, chyba że, na imprezie jest wszystko za darmo. Nie wolno nikogo dyskryminować. Rozumiem, że kogoś mogą nie wpuścić, ze względu na ubiór, nietrzeźwość, ale o powodzie powinni mu powiedzieć, a nie może być powodem niepełnosprawność, jeśli mają ciasno i schody, niech to wypiszą przy wejściu, ale chyba tak nie jest skoro, plączą się w zeznaniach, poza tym jeśli naprawdę nie mają warunków dla ludzi na wózkach, to powinni dostosować lokal. Nigdy nie wejdę do tego syfu, bo nie spełnia kryteriów, do pozostawienia tam mojej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 23.06.10, 12:11 popieram dobrze powiedziane Odpowiedz Link Zgłoś
kordek_1 Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... 23.06.10, 08:48 A le mi wielkie halo! Jestem też niepełnosprawnym ruchowo i wiem, że jest tak iż nie we wszystkich zdarzeniach nie jestem w stanie uczestniczyć. Daleki był bym od tego by wymagać od wszystkich by ponosili dodatkowe koszty tylko po to by jeden osobnik na wózku mógł się tam znaleźć. Ten niepełnosprawny człowiek jest rozliczeniowcem i to w dodatku zakompleksionym. Czytam bowiem,że poczuł się urażony gdy selekcjonerka mówiła do jego przyjaciół ponad jego głową. Wiadomo, że pozycja stojąca jest inną niż siedząca i tym samym poziom głów jest różny. On zapewne oczekiwał przyklęknięcia selekcjonerki przed nim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.chello.pl 23.06.10, 09:43 Chyba miałeś na myśli roszczeniowcem?? Powinienes rozumiec dobrze ta sytuacje, bo tu zdecydowanie nie chodziło o selekcje, wiem bo stałam w tej samej kolejce do wejscia, ewidentnie grupa ludzi , z która przyszedł ten człowiek miała wejsc do srodka do poki selekcjonerka nie zauwazyła chłopaka na wózku! A tak miedzy nami mam nadzieje , ze takie problemy beda czesciej wyciagane na swiatło dzienne- mysle , ze pani , która decyduje kto moze wejsc do srodka nigdy nie doswiadczy na własnej skórze co znaczy niepełnosprawnosc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 23.06.10, 12:10 właśnie, właśnie nie chodziło też o koszty, to jasno wynika z wypowiedzi przytoczonych w artykule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANA Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.10, 19:20 GLUPOTY PISZESZ!W POLSCE JEST PROBLEM DLA OSOB NIE PELNOSPRAWNYCH Z DOSTANIEM SIE GDZIE KOLWIEK!CHOCBY DO AUTOBUSU;CZY POCIAGU!LUDZIE TU W NIEMCZECH NIEPELNOSPRAWNI LUDZIE SA PELNO SPRAWNI;GDZIE CHCA MOGA SIE PRZEMIESZCZAC(AUTOBUSY POCIAGI TRAMWAJE)MA RACJE TEN PAN ZE CZUJE SIE UPOKOZONY;CZY JEST KIMS GORSZYM!POWINIEN WJECHAC DO WSZYSTKICH MIEJSC PUBLICZNYCH JAK PELNOSPRAWNI LUDZIE!CHANBA;A TA PANI POWINNA STRACIC POSADE NATYCHMIAST!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hd obiektywnie IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 08:55 wg mojej wiedzy (sam widziałem) klub jest dostosowany do potrzeb niepełnosprawnych,ma specjalne wejście z pochylnią i toaletę,selekcja dała ciała,że gościa nie wpuściła bo zwyczajnie nie została w tym zakresie przeszkolona,teraz już pewnie wiedzą i takie sytuacje się nie powtórzą.Selekcja powinna kolegę Marcina przeprosić za swą niewiedzę i postawić dobrą butelkę.Lemo istnieje raptem parę tygodni, jest na dotarciu, więc jedna wpadka o niczym nie świadczy. Klub w Katowicach podobnie jak Lemoniady we Wrocławiu czy Warszawie skierowany jest dla wszystkich którzy chcą się dobrze pobawić a nie chcą oberwać i temu służy selekcja.Każdy musi czuć się bezpiecznie i komfortowo(dlatego nie wpuszcza się gości w koszulce na ramiączkach i krótkich gaciach-sorry), natomiast adidasy czy trampki nikogo nie dyskwalifikują o czym stali bywalcy wiedzą.Podsumowując, nie twórzmy czarnego PR-u wokół każdego nowego wydarzenia w Katowicach,trzeba się cieszyć,że powstają nowe miejsca a konkurencja zawsze wszystkim wychodzi na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Re: obiektywnie 23.06.10, 12:08 wiesz, w pełni się z Tobą zgadzam dzięki, że napisałeś o przystosowaniu lokalu, to cenne zważywszy na różne opinie na ten temat u wypowiadających się na forum i to też jest dobre rozwiązanie: "Selekcja powinna kolegę Marcina przeprosić > za swą niewiedzę i postawić dobrą butelkę" myślę, że zadowoliłoby wszystkich zainteresowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżony Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: 81.210.89.* 23.06.10, 08:58 Ostatnio wszędzie widać że inwalidzi na wózkach się panoszą i wydaje im się że im wszystko wolno i wszędzie mogą wjechać. Dobrze powiedziała selekcjonerka że jak jest dużo ludzi i tłok to taki zmotoryzowany ynwalida jeszcze zostanie stratowany i będzie tylk oz nim problem. Tańczył nei będzie a do baru nei dostanie to po co tam pójdzie ? jeszcze w godzinach szczytu i w sobote. Bywam w takich klubach to wiem jak tam ciasno i ciężko zdrowemu się przemieszczać. Dziwie mu się że chce mu się męczyćznajomych aby go targali po schodach i ciągle uważali aby mu kto krzywdy nie zrobił. Ale w polsce od skkrajności w skrajność. Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 23.06.10, 12:05 mnie bardzo cieszy, że teraz niepełnosprawnym jest coraz łatwiej poruszać się po mieście czy w ogóle po aglomeracji, na przykład dzięki znakomicie przystosowanym autobusom MZK Tychy nie widzę powodu, czemu nie mieliby wychodzić na dwór, odwiedzać sklepów czy klubów - gdyby wyjść z Twojego założenia, równie dobrze można by się wściekać, że teraz wszędzie panoszą się blondyni, łysi albo ludzie w niebieskiej koszuli, wydaje im się, że wszystko im wolno i wszędzie mogą wejść :/ jakoś ja nie widzę problemu w tym, że ktoś ma ochotę spędzić wieczór ze znajomymi i nie zastanawiam się na forum, po co ktoś chce iść do klubu WIĘCEJ OTWARTOŚCI, dżony! Odpowiedz Link Zgłoś
polsz zakazać selekcji 23.06.10, 09:08 selekcja powinna być zakazana. Facet prowadzi działalność gospodarczą obejmującą sprzedaż usług. Odmowa sprzedaży publicznie dostępnej usługi może zostać w polskim prawie zaskarżona do sądu. Zeby jakiś ćwierćmózg decydował kto może wejść a kto nie. Amerykańskie debilne wzorce wszędzie włażą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (nie)Pełnosprawna Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: 94.254.201.* 23.06.10, 09:11 Co za chamstwo. Moja noga już na pewno nie stanie w tym klubie. Moja ani moich znajomych. I to jest 21 wiek, w którym mówi się o tolerancji i równouprawnieniu? Żal.pl Wstydź się Lemoniado. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hd Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 09:32 selekcja w lemo przez zwyczajną niewiedzę o specjalnym wejściu gościa nie wpuściła i stąd całe zamieszanie,nie ubliżajcie niepełnosprawnym,są na pewno w klubie mile widziani i nikt nie ma z tym problemu Odpowiedz Link Zgłoś
blonde.redhead24 Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu 23.06.10, 11:57 myślisz, że selekcja nie wiedziała o dodatkowym wejściu? z artykułu wynika, że pytano o zdanie menadżerkę - myślę, że to zdarzenie nie wynikało z niewiedzy na temat budowy lokalu pracownicy i zarząd nie mogli nie wiedzieć, jakie mają wejścia w klubie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hd Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.10, 12:28 właściciele oczywiście wiedzieli lecz nikt ich o to w trakcie imprezy nie pytał a wcześniej tego typu sytuacji nie było, selekcja i pani manager niestety nie wiedziała. teraz już wie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bat Re: Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu IP: *.chello.pl 23.06.10, 16:08 Lol. To co wie o klubie pani manager? :D Odpowiedz Link Zgłoś
maritimer Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... 23.06.10, 09:41 Gazeta ZAWSZE tego typu problemy przedstawia nieobiektywnie . Nie ma szans by napisali że jest selekcja na wejsciu przez ktora przechodza ludzie sprawni ruchowo lub odpadaja więc tak samo traktowane są osoby niepełnosprawne że wejdą lub nie. Światopogląd GAZETY ustawia niepełnosprawnego z góry na takiej pozycji że niepełnosprawny MUSI wejść bo jeśli NIE to jest STRASZNA NIETOLERANCJA niepełnosprawnych. Oczywiscie w selekcji pełnosprawnych tej nietolerancji NIE MA . Jest selekcja i wszystko OK. Pozdrawiam Zaślepionych i życzę otwarcia oczu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))) Luzik, lemo to klub gejowski IP: *.cable.smsnet.pl 23.06.10, 09:46 Nie wpuszczają, nie przejmuj się - selekcja wie lepiej, że będziesz się tam źle bawić. Obcisłe bluzeczki, mięśnie, opalenizna, złote kety i sygnety - gay village jak malowane :P Odpowiedz Link Zgłoś
politol59 Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... 23.06.10, 09:56 Panowie takim zachowaniem hańbicie Śląsk - w s t y d !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorg Bo te gorol to nie sa ludzie.. IP: *.chello.pl 23.06.10, 10:12 Widziolech, jak zech byl gorolskie nasienie w tym syfie, a te gorole to nie sa ludzie.. i Pani z selekcji to tyz je gorol i trza ich zrozumiec... wiesniaki w dupie byly i goowno widzialy... A co do klubu, bedzie jak z enigma... pol roku szal.. potem pustki.. zreszta.. zobaczymy jak bedzie po wakacjach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noc Gość na wózku inwalidzkim nie pasuje do klubu L... IP: *.182.37.54.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.06.10, 12:38 Drodzy forumowicze czytając ten artykuł trzeba rozważyć kilka aspektów o ,których pewnie nie wiecie. 1. Opinie o tym czy niepełnosprawny został wpuszczony czy nie zostawiam każdemu z osobna, moim zdanie Klub ma do tego prawo. 2. Niestety nie każdy pewnie wie że Enigma w tym artykule nie pojawiła się przypadkowo, ponieważ to właśnie z tego lokalu odeszli najlepsi barmani znajdując pracę w lemoniadzie. (właściciel specjalnie nie starał się aby ich zatrzymać) 3. Otóż p. Marcin jest bardzo dobrym kolegą ochroniarzy z Enigmy którzy niestety nie ochraniają kolejnego Klubu w Katowicach. 4. ITP Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś