Gość: belko IP: 89.72.89.* 20.03.11, 13:16 Jak to w Sosnkowcu, nie dziwota Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donek.com Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 20.03.11, 13:16 że co, ze sąsiadzi to prawo ustanowili? Co za bzdurna teza... Odpowiedz Link Zgłoś
mnbvcx moze ktos mu pomoze?! 20.03.11, 17:29 rozebranie takiego blaszaka, tak by potem mozna go bylo ponownie zlozyc, to pestka dla sprawnego czlowieka. skoro urzednicy NIC NIE MOGA zrobic, to trzeba go rozebrac, zdobyc odpowiednie pozwolenia i zlozyc ponownie. mam nadzieje, ze ktos sie znajdzie. ja gdybym mieszkal w sosnowcu, zrobil bym to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Bolek kiedys donosili na Zydow potem na opozycje a teraz IP: 173.0.56.* 21.03.11, 01:42 na inwalidow "bo takie jest prawo" powiedzial POmyleniec i juz Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Kochany Panie Gestapo, potem UB, teraz skarbówka 21.03.11, 06:31 lub nadzór budowlany. Co ku...cy ludzie. Byle dokopać innemu. Dziwne że gdy chodzi o szychy miasta to nadzór nic nie widzi, potrzebuje wtedy mnóstwa papierów i te papiery zasłaniaja resztę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DNA Re: Kochany Panie Gestapo, potem UB, teraz skarbó IP: *.bb.dnainternet.fi 21.03.11, 17:57 Nie dziw się. Jak ludzi ze wsi kieleckich zwieziono do roboty do sosnowca to nie wiedzieli że do muszli klozetowych się załatwia a nie myje głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.botany.gu.se 20.03.11, 20:36 Akurat w tym przypadku sasiedzi powinni najpierw pogaac z tym panem jak podejrzewali, ze cos nie tak. Tak to okazali sie malymi wrednymi kundelkami. Prawo jest po to aby byl porzadek, a nie zeby ludziom zycie utrudniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 21:14 gdy miałem 10 latek, tak jak ty, to też tak uważałem! Słuchałem nawet Sex Pistols zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk [...] 20.03.11, 23:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 13:20 jest nielegalny garaż i tyle. gdyby sąsiedzi nie donieśli to by się nie wydało? Niepełnosprawnych takie same prawa obowiązują, a spółdzielnia jeśli chciała być dobra to mogła mu jakieś pomieszczenie wewnątrz budynku zapewnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 13:25 Co z tego że nielegalny? W Polsce stoi masa domów po 200mkw bez zgody PINB i jakoś nikt na to nie zwraca uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mensguth6 Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 15:03 kolega czyta czy tylko udaje.wyraznie napisane [nie miesci sie w dzwiach],gdyby kolege dotknelo cos takiego to co wtedy?taki sam przepisowiec.?szkoda slow.pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 19:51 ja przepisów nie ustanawiam. I gdyby mnie czy ciebie coś dotknęło to też mielibyśmy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 20:02 ...powinien rozebrać garaż i ufundować gigantyczny pomnik z podpisem ... nie nie chcesz dać mi tego miejsca (choć tak na prawdę nie jest ono twoje) , to może weźmiesz moje kalectwo i będziemy kwita... smutne, jak można nisko upaść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabriel Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.nplay.net.pl 20.03.11, 20:09 Sąsiedzi wykazali się wyjątkowo rewolucyjną czujnością, i zamiast z facetem najpierw porozmawiać, od razu donosik. Natomiast jak przeczytałem wypowiedz urzędaski, od nadzoru, to nóż, mi się w kieszeni otworzył. Do prokuratury? To może od razu lepiej pod mur i kula w łeb. Wstyd że przez 20 lat dorobiliśmy się opresyjnego państwa i armii pasożytów w urzędach państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.acn.waw.pl 20.03.11, 20:16 Zyczliwy zawsze sie znajdzie, to raz. A dwa, masz racje - z wolnoscia jest co raz gorzej, niedlugo bedziemy tak wolni jak za PRL. Jedyna roznica ze mamy paszporty (jeszcze :>). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 22:58 Naprawdę? Będę mógł sobie zapalić w knajpie, wypić piwo na ulicy, nie zapiąć pasów w samochodzie a nawet bezkarnie powiedzieć, ze prezydent to ch.j? Kiedy ta wolność mnie kopnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 21:12 gabriel napisał(a): > Natomiast jak przeczytałem wypowiedz urzędaski, od nadzoru, to nóż, mi się w kieszeni otworzył. > Do prokuratury? To może od razu lepiej pod mur i kula w łeb. > > Wstyd że przez 20 lat dorobiliśmy się opresyjnego państwa i armii pasożytów w urzędach państwowych. Na własne życzenie obywatele chcą mieć założony kaganiec i w każdej chwili czuć bat nad sobą. Do trzymanie za mordy potrafi być piękna zgoda np. taka: www.wykop.pl/ramka/663751/kto-glosowal-za-cenzura-w-internecie-tylko-po/ Najlepsze jest to, że na jesień jak pieski pobiegniecie przyklepać taki stan rzeczy i kreśląc X powiecie świetnie jest, jeszcze więcej opresyjnego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serdeczny Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.bb.sky.com 21.03.11, 02:18 z przytoczonej linki wychodzi jedynie to, iz niemalze wszystkie partie w 100% glosowaly(wylaczajac jeden glos) za 'cenzura' w internecie, wiec nie ma za bardzo znaczenia gdzie sie ten 'X' postawi. a w temacie, winny jest niestety najbardziej poszkodowany. W tej sytuacji spoldzielnia powinna /moglaby wesprzec swojego pomagajac mu w jak najszybszym uregulowaniu sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.play-internet.pl 21.03.11, 06:43 1. Widzisz wystarczy sprawdzić że większość swojego życia pan Tusk, pan Kaczyńnski, pan Pawlak i reszta ferainy siedzi permanentnie na Wiejskiej ( np. młodzi bardzo: www.youtube.com/watch?v=awCEkYfJgTc ). Chyba już tak zakorzenili się w świadomości, że myślisz jakoby możliwi byli oni i tylko oni. Dzięki temu już niedługo w naszym kraju wszyscy będę wegetować: bankier.tv/rybinski-szykujemy-sobie-gospodarczy-horror-8704.html 2. Przypomnij sobie jakieś swoje doświadczenia z urzędnikiem bądź to co słyszałeś z historii znajomych. Urzędnik wspiera czy postępuje wręcz przeciwnie? Petent to osoba potrzebująca pomocy czy może ktoś kto zawraca 4 litery i trzeba bo jak najszybciej spławić. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 20.03.11, 15:11 Gość portalu: hehe napisał(a): > jest nielegalny garaż i tyle. gdyby sąsiedzi nie donieśli to by się nie wydało? > Niepełnosprawnych takie same prawa obowiązują, Nawet Twoja ksywka nie uprawnia Cię do wyśmiewania, nieznajomości prawa i sadzenia idiotyzmów. Otóż niepełnosprawnych nie obowiązuję te same prawa, mogą parkować w miejscach zakazu, wjechać na ulicę z zakazem ruchu, i wiele innych przepisów z różnych dziedzin, które obowiązują zdrowych i pełnosprawnych, nie dotyczą niepełnosprawnych z orzeczeniem inwalidztwa. Ale w kraju Polaków-katolików nienawiść i złośliwość wobec bliźnich jest wszechobecna, a inwalida jest idealnym obiektem do dokuczenia - jest pewność, że nie odda po gębie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M [...] IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.11, 15:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi [...] IP: *.nycmny.fios.verizon.net 20.03.11, 16:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.11, 03:32 Pewnie sam jesteś męską biurwą, urzędasem albo dzielnicowym, bo gadasz jak typowa menda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: 83.1.171.* 20.03.11, 16:47 Pierdolisz. Gdzie widziałeś na kupie 10 miejsc dla niepełnosprawnych? Nie mów tylko, że pod marketem. Jak tam tyle było, to dla normalnych była setka albo i więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Kg Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.11, 20:27 No tak, ale one były od razu obok wejścia do sklepu, a inne dalej i dlatego żal mu d.. ściska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d no i po co pajacu mieszasz w to religię? IP: *.mikolow.multimetro.pl 20.03.11, 15:36 siejesz propagandę a nie skupiasz sie na szczegółach, poszerz horyzonty ...wyobraź sobie że nie każdy chrześcijanin łazi w berecie.. równie dobrze zakapowac może cie jakiś szajbniety ateista, Odpowiedz Link Zgłoś
staly_nick Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 20.03.11, 15:21 aleś ty k... mądry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniek Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: 83.1.171.* 20.03.11, 16:44 hehe, pie...sz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 20:10 a ty nie pier.olisz, weź z kolegami - partyzantami rozstrzelaj sąsiadów, wszak kolaborują z wrogiem, czyli z urzędem polskim. Wyborcza daje POzwolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Nienawidzę tej przeklętej pOLSKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 22:38 Nawet w chorobie i czekaniu na śmierć podła polska gnębi inwalidów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Bolek Re: Nienawidzę tej przeklętej pOLSKI - ja tez IP: 173.0.56.* 21.03.11, 01:46 "bo takie jest prawo" powiedzial POmyleniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.11, 02:53 Natura kapusia też w tobie drzemie. Wiem wiem, to silniejsze od ciebie. Sumienie możesz zagłuszyć mówiąc sobie w myślach "prawo jest prawo" i "porządek musi być". Nie zmieni to jednak faktu, że jesteś wszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 13:41 trudno powiedzieć, kto i kiedy jest "wszą". Widziałem kiedyś facetów kradnących słupy trakcyjne nieczynnej linii kolejowej - w biały dzień. Wielu widziało, nikt nie zadzwonił, ja też, a to przecież nasze wspólne mienie. Zastanawiam się czy nie byłoby tak samo gdyby jacyś goście okradali n.p. twoją chałpę? Może by i byli swiadkowie, ale moze też każdemu głupio byłoby być wszą i zadzwonić. I zostałbyś z gołą dupą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 13:27 Takie rzeczy to tylko w Sosnowcu. Mieszkałem 2 lata w tym mieście, tak zawziętych sąsiadów nigdy w zyciu nie spotkałem. Zresztą na studiach też miałem parę osób z Sosnowca i zawsze to byli wazeliniarze i krety, w pracy też mam paru i wiem jak ciężko się z nimi współpracuje. Nie jestem Ślązakiem, jestem Zagłębiakiem od urodzenia, teraz mieszkam w Zabrzu i naprawdę mentalność ludzi jest na większy plus niż w Sosnowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
first-erbe Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 20.03.11, 16:06 Drogi Marku ni to z Sosnowca, ni to ze Śląska! Piszesz w poście, że studiowałeś. Czytając w jaki sposób formułujesz myśli, jak posługujesz się językiem polskim, stwierdzam, że nie jesteś człowiekiem wiarygodnym. Zagłębiach nie są może idealni, ale czy są takie społeczności? Sosnowiec to miasto, któremu w latach siedemdziesiątych ub. stulecia przyspożono "rdzennych zagłębiaków" przybyłych z chamowa za chlebem. I teraz są tego efekty! W ciągu kilku lat w jednym miejscu zaczęli ze sobą w sposób nienaturalny współżyć białostocczanie z kielczanami, górale z kaszubami itd, itd. Jestem przekonany, że Twoje "zagłębiostwo" ma właśnie takie korzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 19:08 Żeby komuś przytakiwać błędy w składni zdania, powinieneś sam się do zasad stosować. Póki co robisz błędy stylistyczne, które rażą po oczach. Marek ma rację, ten kto mieszkał w Sosnowcu lub ma do czynienia z mieszkańcami tego miasta, wie jacy to są ludzie. Oczywiście jest garstka normalnych, ale jak to w życiu bywa, większość tworzy obraz za całość. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 20.03.11, 21:03 Gość portalu: Gośka napisał(a): > Żeby komuś przytakiwać błędy w składni zdania, powinieneś sam się do zasad stos > ować. Póki co robisz błędy stylistyczne, które rażą po oczach. > > przyganiał kocioł garnkowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asok Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 08:27 first-erbe napisał: > Drogi Marku ... Piszesz w poście, że studiowałeś. Czytając w jaki sposób formułujesz myśli, > jak posługujesz się językiem polskim, stwierdzam, że nie jesteś człowiekiem wiarygodnym. Ty też. Wystarczy spojrzeć ma twoje błędy. > ... Sosnowiec to miasto, któremu w latach siedemdziesiątych ub. stulecia > przyspożono "rdzennych zagłębiaków" przybyłych z chamowa za chlebem. Piszesz o swojej rodzinie? Gratuluję szczerości. > I teraz są tego efekty! Jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 20:09 a dokąd to sąsiedzi donieśli? Do gestapo? Nie do urzędu państwa polskiego! I co? Za to chcecie ich rozstrzelać, debile? Czy ten urząd, czy państwowość to jakiś wasz wróg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekłas Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 20:46 Rozstrzelać to nie ale dać po 50 batów na tyłek a to usprawniłoby myślenie tych kapusiów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 21:16 chcesz ich pobić? Ok, ale za to można iść siedzieć, kibicu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekłas Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 21:45 Czasami rozwścieczony tłum bierze władzę w swoje ręce a wtedy "sprawiedliwość" wymierzana jest w sposób szybki i uproszczony. Osobiście za rewoltą nie tęsknię, bo ona niczego konstruktywnego nie wnosi, co nie zmienia faktu, że o kapusiach myślę z obrzydzeniem. A kara chłosty jest stosowana u takich przyjaciół "oazy demokracji", którą są USA jak np Arabia Saudyjska. Ponoć przyjaciele naszych przyjaciół są naszymi przyjaciółmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nibykatolik Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.telpol.net.pl 20.03.11, 20:47 Masz rację, zostali podkablowani bo ich w kościele sąsiedzi nie widzieli co niedziela Odpowiedz Link Zgłoś
smutas Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 21.03.11, 00:52 O jakim kosciele mamroczesz? Przeciez to Sosnowiec - stolica CZERWONEGO Zaglebia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Java Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 13:40 Zagłębie, zagłębie, sosnowieckie psy... Tylko oni będą się zawsze podpierdzielać nawzajem, kapować i donosić, to taki sosnowiecko-zagłębiowski charakterek. Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman Jaki jest adres tych sąsiadów co donieśli ? 20.03.11, 14:50 warto by "poznać" tych bohaterów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mensguth6 Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 14:58 szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
marsyas Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 20.03.11, 15:09 I tak wyglądają polskie urzędy. Zamiast pomagać, wolą karać. Choć tu ograniczyli się tylko do najniższej kary, do "pouczenia". Pan Ireneusz zrobił wszystko, żeby zrobić garaż legalnie. Zawiodła spółdzielnia, czego ona nie zaprzecza - przyznaje swój błąd. Inspektoracie, pomóż panu Ireneuszowi, żeby zrobił wszystko zgodnie z wymogami przepisów. Skontaktuj go z właściwymi osobami/urzędami. Wydrukuj mu "instrukcje obsługi" napisane w języku ludzkim, jak ma załatwić dla swojego trójkołowca wszystkie zezwolenia. Zrób coś, inspektoracie, po ludzku, a nie po urzędniczemu. Pierwszy ludzki krok zrobiłeś - nie dałeś mandatu, cieszę się z tego. Teraz udowodnij, że urzędy są dla ludzi, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
staly_nick Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 20.03.11, 15:19 Donieść na niepełnosprawnego to donieśli, ale na Grossa, który opisuje tę właśnie czarną stronę Polaków to się oburzają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ver ile ci płaca za promocję? IP: *.mikolow.multimetro.pl 20.03.11, 15:38 nie troluj! Odpowiedz Link Zgłoś
staly_nick Re: ile ci płaca za promocję? 20.03.11, 20:58 wystarczająco dużo aby Ci nie zdradzić Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 20.03.11, 15:59 staly_nick napisał: > Donieść na niepełnosprawnego to donieśli, ale na Grossa, który opisuje tę właśn > ie czarną stronę Polaków to się oburzają! właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 19:57 idź ty, czytelniku wyborczej, nie bredź więcej./ Jaka czarna strona? Jest złamane prawo i tyle. Gdyby nikt nie doniósł to i tak by się wydało. Ostatecznie to urzędnicy państwowi nakazali rozbiórkę, a nie czarna strona. Poza tym tak pierdzielicie o tym, ze donosić nie można, bo to beee, ale jak kogoś pobiją ciężko w środku miasta albo okradną i nikt nie zadzwoni na policję to zaś oburzony będziesz, pajacu: "dlaczego nie zadzwonili, dlaczego nie poinformowali, przecież prawo było łamane!" Odpowiedz Link Zgłoś
staly_nick Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 20.03.11, 21:02 Czytelniku ND-skoro tak nienawidzisz czytelników wyborczej to po co ją czytasz? A gdzie mam iść? Jestem u siebie w przeciwieństwie do Ciebie drogi czytelniku ND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 21:21 wyjedź z tego kraju najlepiej, jedź n.p. do UK (tam to nikt nie kabluje, haha, aż do tego stopnia, ze tamtejsi gliniarze do Polski przyjechali na rozpoznania, bo nie mogli zrozumieć dlaczego nawet pokrzywdzony, pobity czy okradziony Polak nie zgłasza się na policję, gdy tymczaem anglik leci do nich z byle czym - takie to ciemne strony UK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 15:23 Sku...synom gratulujemy kolejnego życiowego sukcesu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorg Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 15:24 Jo zech zawsze godol, te gorole o nie sa ludzie , to sa zwierzeta... Nie wszystkie ale wiekszosc... A te co doniesly, to kaczki musza byc:) A Panu niepelnosprawnemu duzo sily i zdrowia zyczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.11, 15:52 Zawsze żeś tak gadał? Widocznie od zawsze jesteś idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorg Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 19:39 Nie moj drogi, taka jest prawda, wszyscy sie jakos dogaduja, a jak trafisz na gorola, to wszystko w temacie, i uwierz nie tylko ja mam takie zdanie... Jest w was cos takiego odrazajacego:) Odpowiedz Link Zgłoś
pang80 pani kozioł 20.03.11, 15:27 pani kozioł to wspaniały urzędnik. wszyscy wiemy że przy podejmowaniu decyzji jest tak samo wymagająca wobec niepełnosprawnego jak i swoich znajomych i innych "poleconych". nie dopatrujcie się sarkazmu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: pani kozioł IP: *.nycmny.fios.verizon.net 20.03.11, 16:38 Bo poloczki to takie tylko troche ludzie .Jak trzeba to barany i ksiadz musi powiedziec na kogo maja glosowac . Glowy nie maja do myslenia tylko do chlania wody i podlosci. Uwazaja ,ze przepisy sa po to zeby je lamac bo im sie tak podoba. zxwykle trepy i buraki a nie obywatelskie spoleczenstwo. Jeden postawi garaz ,drugi bude dla psa przewodnika, trzeci kurnik dla kurek na rosol bo ma diete zalecona i tak wlasnie wyglada POLSKIE DZIADOSTWO.Dziekuje .milego dnia zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaro Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.nycap.res.rr.com 20.03.11, 15:50 O " Sasiadach " w Polsce ostatnio mowi sie duzo. Na nic zaklinanie rzeczywistosci, latanie do kosciolka po rade i rozgrzeszenie. To siedzi zbyt gleboko i przechodzi z pokolenia na pokolenie. Powinien wybudowac drewniany skladzik - mieliby latwiej . Do rozgrzeszenia wystarczy maly datek na tace. Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka ci sąsiedzi to prymitywne hieny! 20.03.11, 15:54 Obrzydliwe, zawistne, konfidenckie, dziadostwo mentalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: ci sąsiedzi to prymitywne hieny! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.11, 20:00 Dzisiaj w Prudniku ciężko pobito gościa, nikt nie zareagował. I bardzo dobrze - nie było konfidencji. Odpowiedz Link Zgłoś
smutas Re: ci sąsiedzi to prymitywne hieny! 21.03.11, 00:59 MK, a w domu wszyscy zdrowi? Odpowiedz Link Zgłoś
josif47 Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 20.03.11, 16:38 PAN ROMAN MA CHYBA GRUZLICE MOZGU, DLATEGO WSZYSTKO MU PRZESZKADZA. NIEDLUGO BEDZIE MIAL MIEJSCE ALE NA CMENTARZU. TAM PEWNIE TEZ BEDA DONOSY PISANE..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ypsylon Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 16:57 Urzędnicy mają jeszcze szansę wyjść z tej sytuacji z twarzą. O sąsiadach tego powiedzieć nie mogę. Możliwe jest jeszcze pozytywne zakończenie sprawy (postępowanie jeszcze trwa). Z artykułu wynika, że uznano blaszak za obiekt wymagający zgłoszenia. Konieczna jest jego legalizacja i wierzę że urzędnicy znajdą salomonowe rozwiązanie (w Polsce aby prawo stosować trzeba być Salomonem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darcy25 Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 17:09 Tego typu obiekt (do 25m2 powierzchni) stawia się w oparciu o zgłoszenie do wydziału architektury UM. To się da załatwić. A co do sąsiadów? Nie komentuję ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ypsylon Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 17:22 Prawo mamy tak ścisłe, że mówi o budynkach gospodarczych. Jak blaszak uznany by został za garaż? To już w większości wydziałów architektury nie przejdzie. Pytanie natury filozoficznej: Jesteśmy tacy bo takie mamy prawo czy takie mamy prawo bo tacy jesteśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darcy25 Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 17:03 Urząd postąpił jak urząd, zgodnie z literą prawa. Sprawę da się jednak załatwić, potrzeba troszkę inwencji władz spółdzielni, które zawaliły sprawę. Inna sprawa, to podejście Polaków do przepisów Prawa Budowlanego. Ten artykuł i komentarze do niego pokazują, jak wybiórczo u nas szanuje się prawo, i dotyczy to większości społeczeństwa wraz z jego reprezentantami. Odpowiedz Link Zgłoś
jot6 Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 20.03.11, 17:21 głęboko wierzę, że zło wyrządzone wraca do nas,nawet po latach...sąsiadom "życzliwym" życzę, by na własnej skórze przekonali się, jak smakuje niepełnosprawność Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Bartoszewski mial racje 20.03.11, 17:17 mowiac ze bardziej bal sie Polakow niz Niemcow, bo Polacy donosili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Donoszenie na Slasku IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.11, 17:53 Na Slasku donoszenie ma juz przeciez swoja niepisana tradycje . Odpowiedz Link Zgłoś
krokus24kr Człowiek człowiekowi..mili sąsiedzi. 20.03.11, 17:57 Oby was obesrało, zawistne gnojki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Donoszenie na Slasku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.11, 19:26 Na Slasku donoszenie ma juz przeciez swoja niepisana tradycje .< Od czasu kiedy przywedrowaly na Slask mendy twojego pokroju z kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
morongo Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 20.03.11, 17:59 A jak Gołębiewski zapaskudził Karpacz swoi hotelem, wielkości góry, w dodataku wyższym o 2 metry niż w pozowoleniu, to urzedy nie były takie gorliwe w egzwkowaniu prawa. Miejscowe kacyki z gminy chciały nawet plan zagospodatowania zmieniać, bo się księciu Gołębiewskiemu zbyt wysoko zbudowało. Czekam, aż wielkiemu byznememowi też każą rozebrać samowolę. Chyba że w Polsce prawo budowlane ogranicza się do niepełnosprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 19:11 Akurat w przypadku hotelu Gołębiewskiego w Karpaczu to jest duża szansa, że będzie musiał rozebrać dwa piętra budynku. Co innego w przypadku hotelu w Wiśle bo do dnia dzisiejszego nie wiadomo, czy on ma pozwolenie na użytkowanie budynku czy też nie... Odpowiedz Link Zgłoś
jercym54 Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego 20.03.11, 18:35 Polska, kraj ludzi życzliwych. Sąsiedzi, katolicy, co niedziela w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilith Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: 87.204.111.* 20.03.11, 18:40 sąsiedzi.. 0 zawsze znajdzie si e jakaś zawistna wesz. Oczywiście - "dla wspólnego dobra". Parszywe katole. A potem do kościółka, złożone rzączki i paciorek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.11, 02:50 i jeszcze proboszczowi dadzą dziecko do wyru...ia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: 205.167.7.* 20.03.11, 18:57 Popie...ncy z blokowiska Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Można rozwiązać wszelkie problemy... 20.03.11, 20:05 występujące w Polsce, wystarczy tylko wyciąć w pień łobuzów, złodziei, donosicieli i resztę polskiej zarazy. Z tych, którzy zostaną, a nie będzie więcej niż 30%, da się zbudować kraj mlekiem i miodem płynący, trzeba tylko zacząć zanim będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Sąsiedzi donieśli na niepełnosprawnego IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 20:08 Szczerze życzę - z całego serca - chodzenia o kulach w jesieni zycia sąsiadom i p. Kozioł. Niech się spełni. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 Doniesli, bo zrobil im przykrosc! 20.03.11, 20:10 Oni juz Go pogrzebali, a ten na rowerze pomyka - niewdziecznik! No i trzeba bylo cos z tym zrobic, a ze mamy dlugoletnie doswiadczenie: dzien bez kablowania to dzien stracony, wiec poszli do urzedu. Odpowiedz Link Zgłoś