Dodaj do ulubionych

Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 01:46
lekkie bujdy tutaj redaktorzy wypisują ...nikt bez nakazu zapłaty z sadu nie ma prawa wziac niczego z naszego konta to jedno drugie iż zostało 180 zł to kolejny naciagany watek gdyż emerytowi Komornik,itd itp nie może zajać 50% emerytury czy też innego swiadczenia ..Więc jest to super naciagana historia .Widac starsza pani woli oddać 5 tys Tp a nizeli podpisac nowa umowe widać bogata jest skoro sobie na takie cos pozwala
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ... IP: *.12.34.95.customer.cdi.no 27.03.11, 03:05
      Mnie tez tak wrobili, tam pracuja w wiekszosci niekompetentne osoby. Jakies 10 lat temu wzialem ISDN'a bo byl tani, jak podniesli cene po paru latach to umozliwili rownoczesnie przejscie za 1 zl na telefon analogowy co zrobilem bo ISDN zaczal byc za drogi. Oczywiscie przejscie nie bylo za 1 zl, bo cos tam zapomnieli zaznaczyc w kompie, twierdzili, ze jak cos juz jest wpisane do komputera to tak musi byc... takich tumanow to w zyciu nie spotkalem, zrezygnowalem calkowice z TP SA i dodatkowo z Orange bo to sa tacy sami oszusci, zawsze po skonczonej umowie przychodzil rachunek zawyzony, zawszego korygowali ale za 4 razem po paru latach nie strzymalem...
      Za to przejscie na telefon analogowy w koncu tez zaplacilem ponad 100 zl, po pol roku przyszlo wezwanie od firmy windykacyjnej ''Kruk'' i dalem sobie spokoj z idiotami...
      To bylo jakies 5-6 lat temu w Bytomiu... Nigdy wiecej nie chce miec stycznosci z tymi dwoma firmami... mieszkam teraz w innym kraju i tu tez zdazaja sie pomylki, tez dostalem rachunek po rezygnacji z telefonu, napisalem skarge mailem i za 2 dni dostalem rachunek skorygowany z kwota do zaplaty zero... tak sobie mysle ile czasu czlowiek tracil w Polsce na wyjasnianie kretactw i niekompetencji pracownikow TPSA i Oranga to mi sie slabo robi, tu zajelo to 5 minut i moglem o sprawie zapomniec, nigdzie nie chodzilem osobiscie, napisalem tylko maila wieczorem... rano zadzwonil pracowni z firmy i mnie przeprosil... W Polsce: 4 wizyty w salonie firmowym przy rynku w Bytomiu, ze 3 telefony na blekitna linie i w efekcie firma windykacyjna... masakra.
      • wwredny Czy bohaterka artykulu ma prawa wyborcze? 27.03.11, 08:33
        Jesli jest tak glupia by podpisac umowe na internet ktorego nie chce to moze nalezaloby pozbawic ja praw do glosowania i decydowaniu o kraju?
        • Gość: DNA W Polsce trzeba byc omnibusem IP: *.bb.dnainternet.fi 27.03.11, 09:47
          Wychodzi na to że w polsce trzeba się znać absolutnie na wszystkim by nie zostać oszukanym!
          Na każdym kroku, zamiast zaufania do drugiej osoby przy zawieraniu umowy, sprzedaży czegokolwiek podstawowym podejściem zamiast dobrych intencji jest myśl "czy druga strona nie chce mnie przechytrzyć". To jest właśnie wolny rynek made in poland. Sami sobie to komuną wypracowaliśmy i kontynuujemy stare prl'owskie nawyki. Kto sprytniejszy ten lepszy, kto lepiej kombinuje ten ma.
          I do tego wszystkiego kulawe prawo które pozwala na takie bezczelne zagrywki wobec nieświadomych, nie znających się na wielu rzeczach klientów!
          To nie tylko sprawa telekomunikacji polskiej (o dziwo - załatwianie spraw z tą firmą wspominam dobrze, może dlatego że jestem w miarę młody i nie daję się "zaskoczyć"), ale wielu innych firm, które prócz zwykłych klientów, szukają również jeleni. Najczęściej jest to starsze pokolenie, które nie jest tak technicznie biegłe. Ale to wcale nie oznacza zielonego światła na oszukańcze praktyki, balansujące na granicy prawa! Na zachodzie za takie wybryki firmę by spalono na oczach opinii publicznej a sprawa skończyłaby się z hukiem w sądzie. Dlatego że w europie zachodniej klient autentycznie jest panem i szanuje się każdego eurocenta, którego zostawia za towar czy usługę.

• polska_baba Potrzebne jest nowe prawo chroniące starych 27.03.11, 10:30
            Kiedyś w jakimś programie telewizyjnym słyszałam, że w USA są takie przepisy, że za oszukanie osoby powyżej 60 roku życia są dużo wyższe kary jak za oszukanie osoby młodszej. Bardzo by się przydało i u nas takie rozwiązanie.
            Poza tym firmy powinny mieć obowiązek przedkładania umów drukowanych czcionką 12-punktową, w której wszystkie punkty zawierające zobowiązania konsumenta, ewentualne kary oraz ograniczenia promocji itp. powinny być wyróżnione tłustym drukiem.
            A starych ludzi trzeba uprzedzać, że każdy, kto niezapraszany przychodzi do ich domu albo do nich telefonuje, jest oszustem! Niestety!
            • wwredny Jesli chronic starych i durnych to odebrac im praw 27.03.11, 12:10
              Jesli chronic starych i durnych to odebrac im prawa wyborcze i ubezwlasnowolnic.
              • pn-ski Re: Jesli chronic starych i durnych to odebrac im 27.03.11, 12:27
                < Jeśli chronić starych i durnych to odebrać im prawa wyborcze i ubezwłasnowolnić >

Racja, wystarczy, ze cwaniak jeden z drugim pomacha im przed nosem zdjęciem marszałka Piłsudskiego a ci już pędzą oddać swój głos na PiS.
              • Gość: mrufka Re: Jesli chronic starych i durnych to odebrac im IP: *.play-internet.pl 27.03.11, 12:35
                Poczekaj, tez bedziesz kiedys stary i "durny" w obliczu nowej, przerastajacej cie technologii.
                Troche szacunku do ludzi, czlowieku... TY, z takimi hitlerowskimi pogladami jestes wstydem i hanba naszego narodu, i to Tobie powinno sie odebrac prawa wyborcze! Starszych bys najlepiej wyeliminowal, tak ci przeszkadzaja...

Ta konsultantka dobrze wiedziala, ze starsza pani podpisuje cos, o czym ma blade pojecie. To bylo swiadome wcisniecie produktu, bazujac na niewiedzy i braku swiadomosci w danej dziedzinie starszej osoby.

Starsze osoby sa czasem takie ufne, tak otwarte, potrafia opowiedziec o sobie, swoim zyciu, rodzinie, doswiadczeniach. Trzeba byc moralnym zerem, moralnie niskim homo sapiens, by zerowac na tej niemal dziecinnej ufnosci!

Moze rozwiazaniem byloby nagrywanie calego spotkania - taki konsultant z firmy zewnetrznej musialby oddac nagranie, w wypadku gdy umowe zfinalizowano. To tyczyloby sie przypadkow osob od lat powiedzmy 60-ciu.
                • wwredny Re: Jesli chronic starych i durnych to odebrac im 27.03.11, 12:55
                  Gość portalu: mrufka napisał(a):

> Poczekaj, tez bedziesz kiedys stary i "durny" w obliczu nowej, przerastajacej c
                  > ie technologii.
                  Starym i durnym sie po prostu jest - technologie nie maja na to zadnego wplywu.

> Troche szacunku do ludzi, czlowieku... TY, z takimi hitlerowskimi pogladami jes
                  > tes wstydem i hanba naszego narodu,
                  haha a ty jestes niby jego chlubą?

> ... i to Tobie powinno sie odebrac prawa wyborcze!
                  I tak mam je gdzies.

Starszych bys najlepiej wyeliminowal, tak ci przeszkadzaja...
                  Zaczalbym od ciebie.

> Ta konsultantka dobrze wiedziala, ze starsza pani podpisuje cos, o czym ma blad
                  > e pojecie. To bylo swiadome wcisniecie produktu, bazujac na niewiedzy i braku s
                  > wiadomosci w danej dziedzinie starszej osoby.
                  Bylo. Na takiej samej zasadzie dzialaja wszelkie reklamy oraz np hasla wyborcze. Ich tez chcesz zakazac?

> Starsze osoby sa czasem takie ufne, tak otwarte, potrafia opowiedziec o sobie,
                  > swoim zyciu, rodzinie, doswiadczeniach.
                  I dlatego nie powinny miec prawa glosu - nie mysla logicznie

> Trzeba byc moralnym zerem, moralnie nis
                  > kim homo sapiens, by zerowac na tej niemal dziecinnej ufnosci!
                  Ano trzeba - niemniej jednak jest takie powiedzenie "głupich nie sieją".

> Moze rozwiazaniem byloby nagrywanie calego spotkania - taki konsultant z firmy
                  > zewnetrznej musialby oddac nagranie, w wypadku gdy umowe zfinalizowano. To tycz
                  > yloby sie przypadkow osob od lat powiedzmy 60-ciu.
                  Czyli takim ludziom nalezy odebrac prawo glosu.
                  BTW "zfinalizowano" rotfl

PS czyli konsultantka winna a ta babcia nie? Czyzby podpisala umowe pod przymusem?
                  • Gość: afe Re: Jesli chronic starych i durnych to odebrac im IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 17:00
                    > Starym i durnym sie po prostu jest - technologie nie maja na to zadnego wplywu.
                    Nie no masz rację jesteś najlepszym tego przykładem, przecież każdy wie, że w Polskich domach komputery i internet są już od ok 1920 i nikt nie ma problemu z obsługą komputera a internet jest w każdym domu, przecież dzisiejsi 80 - 90 latkowie nie wspominając o 60 latkach wychowali się w erze komputerów i światłowodowej technologii.

Jeśli firma sprzedaje jakieś usługi typu telefonia internetowa konsultanci powinni w pierwszej kolejności sprawdzać czy abonent korzysta z internetu i to powinno być kluczem do typowania potencjalnych klientów.
                    • pn-ski Re: Jesli chronic starych i durnych to odebrac im 27.03.11, 18:08
                      <Jeśli firma sprzedaje jakieś usługi typu telefonia internetowa konsultanci powinni w pierwszej kolejności sprawdzać czy abonent korzysta z internetu i to powinno być kluczem do typowania potencjalnych klientów.>

Mylisz dwie rzeczy:
                      1. -telefonia internetowa (IP) działa dokładnie tak samo, jak zwykła analogowa, nawet telefon jest ten sam. Dla użytkownika nie ma żadnej różnicy. Nie trzeba nic wiedzieć o internecie. Nie trzeba mieć komputera. Jedyna różnica to jest to, że tylko sygnał jest przekazywany dygitalnie.
                      2. -telefonowanie przez Skype i temu podobne programy - to już zupełnie co innego. Trzeba mieć komputer albo smartphone z zainstalowanym skype´m i trochę umieć nim posługiwać. Między dwoma (lub więcej) komputerami podłączonymi do internetu rozmowa nic nie kosztuje, ale dzwonienie z komputera na telefon stacjonarny lub komórkę już kosztuje - zwykle tyle, co rozmowa lokalna.
                • pn-ski Re: Jesli chronic starych i durnych to odebrac im 27.03.11, 13:03
                  <Moze rozwiazaniem byloby nagrywanie calego spotkania - taki konsultant z firmy zewnetrznej musialby oddac nagranie, w wypadku gdy umowe zfinalizowano. To tyczyloby sie przypadkow osob od lat powiedzmy 60-ciu.>

Pomysł może dobry, ale chyba nieskuteczny. Z reguły potwierdzałby tylko, ze sprzedawca ma racje. Nie jest jego winą, ze klient się nie orientuje w zasadach transakcji lub jest po prostu samotny i spragniony kontaktu z innym człowiekiem, który/która rozwija przed nim swoje wszystkie wdzięki. W świetle prawa jest to bez znaczenia.
                  W Szwecji akwizytorzy często uprzedzają, ze rozmowa jest nagrywana.
                • Gość: ld Re: Jesli chronic starych i durnych to odebrac im IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 14:45
                  Nagranie nic nie da bo naciągacze i tak się wymiksują!
                  Konieczna jest drastyczna zmiana przepisów i kary z uokik wtedy firmy poważnie potraktują każdego klienta. Kary powinny dotyczyć pośredników i dostawców usług.
              • Gość: grzej Re: Jesli chronic starych i durnych to odebrac im IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 14:32
                Wielka @wwredny! Jestem za tym aby twoje propozycje poprzeć czynem i zacząć od Ciebie. Utylizację twojego ścierwa biorę na siębie.Pasi?Aha,mam nadziieję,że SWOICH ZGREDÓW już zakopałeś?
                • wwredny Re: Jesli chronic starych i durnych to odebrac im 27.03.11, 15:06
                  co ma utylizacja scierwa z propozycja odbierania praw wyborczych?

Patrz zebym ja sie nie zajął twoim.
                  • Gość: grzej Re: Jesli chronic starych i durnych to odebrac im IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 19:34
                    wielka@wwredny! Coś się tak wk.....? ;););)
            • Gość: plusratio Re: Potrzebne jest nowe prawo chroniące starych IP: 77.79.253.* 27.03.11, 15:53
              Witam,
              udzielę bezpłatnej porady prawnej.
              Na podstawie niżej zacytowanych przepisów Kodeksu Karnego, należy zgłosić sprawę Prokuraturze, która musi z urzędu wszcząć odpowiednie postępowanie, ponieważ nie zachodzi okoliczność określona w § 4.

Pogrubiłem tan fragment przepisu, który idealnie pasuje do opisywanej w artykule sytuacji.
              Kilkukrotnie zastosowałem te drogę prawną z nadzwyczajną skutecznością.
              Polecam ;-))

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.

§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego.

• tslmkdc Re: Potrzebne jest nowe prawo chroniące starych 27.03.11, 21:49
              co Ty pleciesz to stara osoba jako doświadczona ma uprzedzać dzieci i wnuki , to tak jakby nie lwica uczyła małe a kociaki lwicę na szczęście u zwierząt jest wszystko ok a Tobie PRL namieszał
          • Gość: zzz nie trzeba być omnbibusem IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 14:30
            wystarczy zakładać, że wszyscy chcą nas oszukać, a jak ktoś ma plakietkę "doradca", to wcale mu nie zależy na doradzaniu, ale na prowizji... Nie ma sensu polegać na opinii ludzi, którzy żyją ze sprzedaży usług, o których te opinie wydają... Sprzedawca nigdy nie powie wam więcej, niż sami zapytacie. Nie powie o słabych parametrach oferty, ale czy można mu się dziwic?
            Trzeba uważać, radzić się, samodzielnie szukać informacji itd. No i choć rzucić okiem na to, co się podpisuje. Jak mi się spieszy, to chociaż na sumę całkowietego zobowiązania... Jak jest za dużo, to czytam dokładniej.
            • Gość: ksw Re: nie trzeba być omnbibusem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 20:12
              Ja traktuję z założenia każdego sprzedawcę (poza tym w sklepie wyłączając "doradców") jako złodzieja oszusta, jak do mnie dzwoni akwizytor to odkładam mechanicznym ruchem słuchawkę jak puka do drzwi to ostrzegam, ze puszcze psa, jak wlezie mi na posesję to puszcze psa . Przed podpisaniem umowy na komórkę biorę zawsze oryginał od konsultanta w salonie i daję do przeczytania prawnikowi i w jego obecności podpisuję umowę. Polska złodziejami stoi a oszust to taki złodziej rolujący na większa kasę niż włamywacz. Raz zaufałem pracownikowi stacji BP w Gdańsku , bo chciałem kartę na punkty a ku mojemu zdziwieniu on wyjmuje stos formularzy. No ok czytam i okazuje się, ze podpisując umowę na kartę na punkty automatycznie podpisał bym umowę na kartę kredytową z Handlobankiem z którym oni mają jakąś pokrętną umowę naciągania ludzi. Zabrałem mu cały pakiet formularzy i zadzwoniłem na Policję przyjechali i troszkę zamieszania było bo miałem świadków na to, ze miała to być tylko karta na punkty BP a nie karta kredytowa Handlobanku !!!Chwila zaufania i można się wkopać równo. strzeżcie się sieci stacji benzynowych i nie bierzcie żadnych kart na punkty bo mogą was okraść jak mnie próbowano. Względne zaufanie to ja mam do Pani w piekarni a każdy inny oferent to dla mnie złodziej i oszust. Oczywiście karty na punkty nie wezmę bo i po co bo za np: 1000 l PB dostanę kubek za 10 zł??
        • drugi.cudak Re: Czy bohaterka artykulu ma prawa wyborcze? 27.03.11, 11:15
          Na jaki znów internet. Konsultant zaproponował babci telefonię internetowa, nie tłumacząc jej że to g.....wo to internet którego ona nie chciała. Przecież wyraźnie pisze, że obiecano jej 24 godziny darmowych rozmów. Babci chodziło o telefon, a nie surfowanie przy okazji po internecie. Palant jeden z drugim nie wytłumaczyli na czym to polega, tylko zobaczyli, że znaleźli jelenia i wcisnęli jej kit za większe pieniądze, bo i oni na ty zarabiają ( to ich praca) Znam to, bo też mam mamę która mieszka niedaleko mnie i też czasem przychodzą jacyś naciągacze i sprzedają jej różne pie...rdoły, co babcia (88lat) bierze za dobrą monetę i kupi jakiś cudowny gorset z gorczycy za 250 zł, co w aptece kosztuje 60 zł, a na ruskim bazarze 10 zł i jeszcze możesz się z ruskim potargować.
          • wwredny Czy jest obowiazek tlumaczenia rzeczy oczywistych? 27.03.11, 12:09
            Czy jest obowiazek tlumaczenia rzeczy oczywistych? Nie ma
            Czy jest obowiazek rozumienia co sie podpisuje? Jest

I w czym masz problem?
        • Gość: zimka Re: Czy bohaterka artykulu ma prawa wyborcze? IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 12:43

Wspomnisz swoje slowa wredny jeszcze nie raz jak Cie Rodak wykoluje lub zlekcewazy. Myslisz ze w Twoim zyciu czas biegnie w poprzek a moc wzrasta? Juz teraz nie jestes najmadrzejszy, a co dopiero jak zaczniesz naprawde dziadziec.

Najwiekszym problemem w naszym kraju jest pogarda blizniego wobec blizniego. Kto nie rodzina - ten dla nas smiec. Na takiej kulturze spolecznej jeszcze nikt nie zbudowal dobrobytu. Na takim podlozu kulturowym wyrasta tylko wieczna bieda, balagan, marnotrawstwo i upodlenie.
          • wwredny Re: Czy bohaterka artykulu ma prawa wyborcze? 27.03.11, 12:56
            Gość portalu: zimka napisał(a):

> Wspomnisz swoje slowa wredny jeszcze nie raz jak Cie Rodak wykoluje lub zlekcew
            > azy.
            Na pewno polece wtedy z tym do wyborczej zeby sie pouzalali nade mna na forum i w artykule.
            • Gość: aaa Re: Czy bohaterka artykulu ma prawa wyborcze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 15:23
              wwredny ma inny sposob na swoj kompleks malutkiego i miekkiego peniska: opluwa starych i bezbronnych.
              • wwredny Ktos tu chyba ma manie na punkcie penisow 27.03.11, 16:28
                • Gość: aaa Ty:) i leczysz kompleksy plujac na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 16:53
        • tak_bywa Re: Czy bohaterka artykulu ma prawa wyborcze? 27.03.11, 14:17
          wwredny napisał:

> Jesli jest tak glupia by podpisac umowe na internet ktorego nie chce to moze na
          > lezaloby pozbawic ja praw do glosowania i decydowaniu o kraju?

Fakt, jesteś wredny i do tego bez wyobraźni. Ciekawa jestem jaki będzie z ciebie bystrzak, gdy będziesz miał 83 lata. Czasem pomyśl, że i ty będziesz stary !!!
          • wwredny Re: Czy bohaterka artykulu ma prawa wyborcze? 27.03.11, 14:21
            tak_bywa napisała:

> Czasem pomyśl, że i ty będziesz stary !!
            Wow, czyli juz mam zaczac szukac gazet w ktorych bede plakal ze mnie wydymali?
            • tak_bywa Re: Czy bohaterka artykulu ma prawa wyborcze? 27.03.11, 14:29
              wwredny napisał:

> Wow, czyli juz mam zaczac szukac gazet w ktorych bede plakal ze mnie wydymali?

Niekoniecznie, bo może się okazać, że będziesz umiał się tylko podpisać pod umową wepchniętą ci przez cwaniaka/czkę a potem będziesz się zastanawiał, jak to się stało, że nie dojrzałeś wszystkiego. Nikt nie wie, jak mu przyjdzie spędzić starość a jednego jestem pewna, że o wszystkim w takim wieku, nie będziesz już pamiętał i nie zapanujesz nad wszystkimi przepisami.
              • wwredny Re: Czy bohaterka artykulu ma prawa wyborcze? 27.03.11, 15:05
                tak_bywa napisała:
                > Niekoniecznie, bo może się okazać, że będziesz umiał się tylko podpisać pod umo
                > wą wepchniętą ci przez cwaniaka/czkę a potem będziesz się zastanawiał, jak to s
                > ię stało, że nie dojrzałeś wszystkiego.
                Proste - jak bede na tyle myslacy by swiadomie podpisac to zastanowie sie czy podpisac. A jak nie bede swiadomy co podpisuje to ... i wszystko bedzie mi wisialo ;p
                Jesli ktos jest zbyt tepy na tak rozwinieta logike to powinien byc ... pozbawiony praw wyborczych.
                • Gość: Frodo Re: Czy bohaterka artykulu ma prawa wyborcze? IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 27.03.11, 22:02
                  Jak ktoś jest na tyle chamski żeby publicznie obrażać starsze osoby to powinien być izolowany od społeczeństwa. Tobie świnie paść w jakimś PGR-rze a nie na forum się wypowiadać. Każdy inteligentny człowiek zna pewne normy, dotyczące np. publicznego wypowiadania się. Najwyraźniej ciebie nie miał kto nauczyć jak między ludźmi należy się zachować i twoje wypowiedzi budzą jedynie zażenowanie.
            • Gość: aaa Re: Czy bohaterka artykulu ma prawa wyborcze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 15:25
              Oj, Ty naprawde musisz miec bardzo malutkiego i miekkiego...:)
              • abcd.51 Re: Czy bohaterka artykulu ma prawa wyborcze? 27.03.11, 19:29
                Gość portalu: aaa napisał(a):

> Oj, Ty naprawde musisz miec bardzo malutkiego i miekkiego...:)
                "aaa" Wielka @wwredny po prostu był małym i miękkim c....m zrobiony
        • Gość: Asertywny Re: Czy bohaterka artykulu ma prawa wyborcze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 20:40
          Jak dożyjesz, podobnie jak wspomniana Pani 83 lat, to zapewne będą karmić Cię i wynosić spod Ciebie. Zastanów się więc co piszesz. O ile jeszcze pozwali Ci na to liczba ocalałych szarych komórek.
    • Gość: xyz Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.c193.msk.pl 27.03.11, 03:33
      @kijanamarines
      I to napisał anonimowy użytkownik Neostrady francuskiej TP S.A.

Widać kierują się tylko chciwością, a nie sercem i rozumem.
      • Gość: kijanamarines Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 11:43
        @kijanamarines
        I to napisał anonimowy użytkownik Neostrady francuskiej TP S.A.

Widać kierują się tylko chciwością, a nie sercem i rozumem.

ja nie mowie ze nie potepiam taiego zachowania chodzi mi tylko o to ze historyjka o karze 6 tys oraz zabraniu ponad 90 % emerytury to bajka nic wiecej zaden urzadz nie moze ci zajac od tak wynagrodzenia ..o to mi chodzi a nie o to ze ludzu ktorzy pracuja w call center sprzedazy kieruja sie tylko szybkim zyskiem z prowizji
        • Gość: ASIK Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: 195.20.110.* 27.03.11, 11:57
          Przeczytaj dokładnie tekst. Tam nie jest napisane że zostało jej 180 zł po zciągnięciu opłaty TP, tylko że tyle jej zostalo po opłacie TP i innych rachunkach.
        • Gość: aaa Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 15:27
          Pani ma ustanowione na koncie polecenie zaplaty, wiec wystarczy ze TP SA wystawi fakture i przesle ja do banku klientki, a przelew z automatu wychodzi. Powinna zablokowac polecenie zaplaty.
          • pn-ski Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 15:32
            < Pani ma ustanowione na koncie polecenie zaplaty, wiec wystarczy ze TP SA wystawi fakture i przesle ja do banku klientki, a przelew z automatu wychodzi. Powinna zablokowac polecenie zapłaty.>

I co, komornika mieć na głowie? Po co takie głupstwa wypisujesz?

• Gość: aaa Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 16:12
              Komornika? Najpierw musialby sad wydac nakaz zaplaty, a do tego droga daleka.
              Pani powinna zlozyc reklamacje, a do czasu jej rozpatrzenia placic rachunki za uslugi z ktorych faktycznie korzysta.
              A Ty zawsze placisz wszystko co od Ciebie ktos zada? Nawet jesli zadanie jest niesluszne?
              Bo w tym wypadku doszlo do naduzycia, ewidentnie.
              • pn-ski Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 16:19
                >Pani powinna zlozyc reklamacje, a do czasu jej rozpatrzenia placic rachunki za uslugi z ktorych faktycznie korzysta. <

Przecież rozwiązała umowę, wiec z żadnych usług nie korzysta.
                Wniesienie reklamacji nie zwalnia z obowiązku płacenia, dopiero wyrok sadu.
                • Gość: aaa Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 16:40
                  Kara za zerwanie umowy zawartej z wada prawna (tak jest w tym wypadku) jest kwestia sporna w tym wypadku, wiec nie powinna tego placic, a zaden komornik jej nie grozi dopoki sad nie wyda nakazu zaplaty. Przy czym, jesli sad wyda taki nakaz w postepowaniu nakazowym, klientka moze zglosic do tego nakazu sprzeciw (wazne by zachowala termin), a sprawa trafia do rozpatrzenia w normalnym postepowaniu sadowym. I tam klientka moze wykazac, ze umowe podpisala pod wplywem bledu (wprowadzona w blad przed przedstawiciela firmy).
                  • pn-ski Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 18:20
                    <Kara za zerwanie umowy zawartej z wada prawna (tak jest w tym wypadku) jest kwestia sporna w tym wypadku, wiec nie powinna tego placic, a zaden komornik jej nie grozi dopoki sad nie wyda nakazu zapłaty.>

Dopiero sąd może ustalić, czy umowa ma wadę prawna (a w tym wypadku sadzę, ze nie ma).
                    Radzę płacić, bo przykra niespodzianką mogą być wysokie karne odsetki. Nadpłatę można przecież zawsze odzyskać.
    • Gość: władysław Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ... IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 04:13
      bardzo współczyje tej Pani, niestety sprzedaż telefoniczna powoduje wiele złego ludziom, którym nowości technologiczne są obce ale tzw. "telemarketer" obiecywał mniejszy rachunek za telefon.
      Firmy telekomunikacyjne obiecują wiele.
      • Gość: frak Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.alltex.3s.pl 27.03.11, 10:30
        ostro bełkoczesz
    • Gość: bazylia Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.03.11, 06:18
      firmy zewnętrze współpracujące z TP to sól w oku...

w listopadzie zadzwonił do nas jakiś przedstawiciel salonu orange z podbielskiej wsi - nazwiska dziś nie napiszę bo czekam na rekompensate na straty- proponując darmową usługę tv+tp. odmówiliśmy.
      jakież było nasze zdziwienie gdy na rachunkach pojawiła się opłata aktywacyjna - po reklamacji zwrócona. Dzieki temu dowiedzieliśmy się, że usługa została włączona. DLA SCEPTYKÓW - NIE PODPISALIŚMY ŻADNEJ UMOWY, NIE OTRZYMALIŚMY SPRZĘTU DO ODBIORU TV, ALE USŁUGA ZOSTAŁA WŁĄCZONA. Próby rezygnacji nic nie dały, bo TP tłumaczyło się, że muszą wyłączyć na 10 dni internet - na co nie chcieliśmy się zgodzić.
      Po batali która zakończyła się sukcesem połowicznym - otrzymaliśmy sprzęt do odbioru tv i podpisaliśmy umowe 15 marca. Przez 4 miesiące TP naliczała nam opłaty za usługę której nie zamawialiśmy, na którą nie wyraziliśmy zgody podczas rozmowy telefonicznej i nie podpisaliśmy umowy. Dlatego uwagi innych nie nic nie mogą zrobić dopuki nie podpiszemy umowy jest nieprawdą. Okazuje się, że w Polsce TP może WAM /NAM narzucić pakiety które ich zdaniem są Klientowi potrzebne, a klient nie mo możliwości wycofania się z takiej "narzuconej siłą umowy"
    • Gość: Zibi Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ... IP: *.omi.pl 27.03.11, 07:50
      Mogła dokupić komputer - byłoby taniej
      • pn-ski Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 11:37
        <Mogła dokupić komputer - byłoby taniej>

Albo mogła po prostu trzymać się umowy. Do telefonii internetowej nie potrzeba komputera, a 24 godziny darmowych rozmów wchodzi. Wszystko za 100 zł miesięcznie, żadna katastrofa
      • tak_bywa Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 14:38
        Gość portalu: Zibi napisał(a):

> Mogła dokupić komputer - byłoby taniej

O rety, aleś "enteligentny". Długo nad tym zdaniem myślałeś ?
    • Gość: toms Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ... IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 08:14
      ja od 2 lat mam internet w netii a ci idioci z tp cały czas dzwonią zeby przedłuzyć umowe.

• Gość: mylink Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.150.187.3.csa-net.pl 27.03.11, 11:48
        A ja nie mam i nie miałem nic wspólnego z Netią, nie podawałem im nigdy żadnych danych a dostawałem smsy o zaleganiu z płatnościami i ponagleniem zapłaty..
    • Gość: k-x TePsa dziękujemy. nigdy więcej! IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.03.11, 08:37
      precz!
      • Gość: wredny anty TP popieram! drugiej tak badziewiastej firmy nie ma! IP: 93.159.164.* 27.03.11, 08:59
        firma toleruje notoryczne fałszerstwa swoich pracowników - kiedy jest to korzystne!
        • Gość: pio Re: popieram! drugiej tak badziewiastej firmy nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 10:45

Netia nie jest od tp lepsza. obie te firmy to babilon.
    • Gość: stekott Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 08:38
      > lekkie bujdy tutaj redaktorzy wypisują ...nikt bez nakazu zapłaty z sadu nie ma
      > prawa wziac niczego z naszego konta
      Starsza Pani ma pewnie zgłoszone w banku automatyczne regulowanie rachunków. Wielu starszych ludzi tak robi co moze być wykorzystywane przez cwaniackie firmy takie jak TPSA.
      Jak masz ustawione w banku automatyczne regulowanie rachunków to komornik nie ma nic do tego i moga ci zabrać tyle na ile opiewa rachunek.
      • wj_2000 Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 08:55
        Gość portalu: stekott napisał(a):
        > Starsza Pani ma pewnie zgłoszone w banku automatyczne regulowanie rachunków. Wi
        > elu starszych ludzi tak robi co moze być wykorzystywane przez cwaniackie firmy
        > takie jak TPSA.

Ja też jestem "starszy", ale od roku 1973 (czy może '72) (kiedy pojawiły się w Polsce ROR-y) też mam tak ustawione opłaty za prąd, telefon. Potem "poleceniem zapłaty" regulowałem kablówkę, Neostradę, aktualnie pakiet 3 usług w Astrze.
        A zaczynałem, gdy miałem lat 30. Bo to bardzo wygodne.
        Jedynie Spółdzielnia Mieszkaniowa nie potrafi "dorobić się" możliwości zwracania się wprost do Banku, a (ostatnio) zmienia opłaty co dwa miesiące - raz w górę, raz w dół, przychodzą nadpłaty i niedopłaty za wodę i ogrzewanie. Stałe zlecenie traci sens i - czy chcę, czy nie chcę - muszę robić przekazy. Jak siedzę na wsi przez kolejne 3 miesiące to rachunki leżą w skrzynce w Warszawie? I dupa!
        I przez 38 lat nie było z tym najmniejszego kłopotu.
        • mal49 Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 10:12
          Zmień bank na internetowy, a rachunki zamawiaj w formie elektronicznej i nie będzie problemów.
        • 2mimoza Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 10:18
          wj_2000 napisał:

> Jedynie Spółdzielnia Mieszkaniowa nie potrafi "dorobić się" możliwości zwracani
          > a się wprost do Banku, a (ostatnio) zmienia opłaty co dwa miesiące - raz w górę
          > , raz w dół, przychodzą nadpłaty i niedopłaty za wodę i ogrzewanie. Stałe zlece
          > nie traci sens i - czy chcę, czy nie chcę - muszę robić przekazy.

W czym problem ?
          Ja w tej sytuacji zleciłam polecenie zapłaty na stałą, określoną kwotę, wyższą niż opiewa czynsz, a na koniec roku osobiście idę do administracji i proszę o podanie mi bilansu mojego konta w spółdzielni.
          Wpłaconą nadwyżkę, krótkim pismem polecam dokonać zwrotu na moje konto w banku.
    • prababka44 Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ... 27.03.11, 08:41
      *** Mogłaby, gdyby miała komputer, o czym konsultantka dziwnym trafem zapomniała pani Alinie wspomnieć ***

A pani Alinka to sama nie wie czy ma w domu takie CUŚ ?

• Gość: stekott Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 09:10
        > A pani Alinka to sama nie wie czy ma w domu takie CUŚ ?
        Jak będziesz miał 83 lata to zobaczysz czy wszystko będziesz kumał co się wokół ciebie dzieje.
        Zobaczysz jakie to nowinki techniczne będą i ty 83 latek będziesz ze wszystkim na bieżąco i nie dasz się zrobić młodym, cwanym przedstawicielom handlowym.
      • mary_ann Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 09:15
        prababka44 napisała:

> *** Mogłaby, gdyby miała komputer, o czym konsultantka dziwnym trafem zapomniał
        > a pani Alinie wspomnieć ***
        >
        > A pani Alinka to sama nie wie czy ma w domu takie CUŚ ?
        >
        >
        Komentujący są czasem mniej rozgarnięci od 83-letniej starszej Pani.
        Wyobraź sobie, dobra kobieto, że przychodzi konsultantka. Miła, sprawia wrażenie kompetentnej. Starsza Pani należy do pokolenia, w którym jeszcze (co za błąd!) ufa się ludziom. No i ta Pani m.in. opowiada jej, że będzie miała możliwość ROZMAWIANIA z rodziną ileśtam godzin w miesiącu za darmo, jeśli wykupi taki to a taki pakiet. Tylko całkiem przypadkiem nie wspomina, że nie ma na myśli rozmów za pośrednictwem komputera. A jeśli nawet rzuca coś na temat Skype'a czy GG, to nie wyjaśnia, co to za cudo, a starsza pani nie ma obowiązku kojarzyć tego z komputerem. Rozumiesz??
        • mary_ann errata 27.03.11, 09:18
          mary_ann napisała:

Tylko całkiem przypadkiem nie wspomina, że nie ma na myśli rozmó
          > w za pośrednictwem komputera.

a miała napisać:

Tylko całkiem przypadkiem nie wspomina, że nie ma na myśli zwykłych rozmów za pośrednictwem telefonu.
          • pn-ski Autor artykułu wprowadza ludzi w błąd 27.03.11, 12:01
            Mylisz się, do telefonii internetowej nie potrzeba komputera. Operator dostarcza tylko malutkie urządzenie (ca 5x5cm), które umożliwia podłączenie analogowego telefonu do sieci dygitalnej.

Autor artykułu wprowadza ludzi w błąd nie mając pojęcia, o czym pisze. Za 100 zł starsza pani dostała telewizje cyfrowa (która ma znacznie lepsza jakość niż analogowa), telefon IP ze 24 godz. darmowych rozmów miesięcznie oraz internet (z którego niestety nie korzysta, bonie ma komputera).
            Teraz ta pani ma do wyboru: albo może płacić 100 zl miesięcznie (co nie jest katastrofa) przez 2 lata , albo rozwiązać umowę w trybie natychmiastowym i zapłacić wszystko na raz (co ona wybrała i stad ta wysoka kara). Zamiast prosić o rozłożenie kary na raty wystarczy płacić te 100 zł miesięcznie przez dwa lata, korzystać z tego darmowego telefonu, oglądać sobie lepsza telewizje, a może jeszcze wnuczki by zaczęły by wpadać poserfować na necie, gdyby zainwestowala w I-Pada albo używanego kompa za grosze.
            • agulha Re: Autor artykułu wprowadza ludzi w błąd 27.03.11, 13:23
              Zakładam, że masz rację (a pewnie masz) i nie rozumiem tej całej awantury. Teraz takie czasy, że czasami pakiet kilku usług wychodzi taniej niż kupowanie tychże usług pojedynczo, do tego stopnia, że niewykluczone, że pakiet 3 usług był tańszy niż oddzielny zakup dwóch. Że jedna z 3 usług jest nam niepotrzebna? A czy to jest problem? Jeść nie woła. Już nie mówiąc o wspominanej przez Ciebie możliwości wykorzystania "darowanego konia" przez zainstalowanie jakiegoś komputera z odzysku i próbę korzystania ze skype, poczty lub tp. Wielu seniorów się przełamało i ma z tego dużo frajdy.
              • pn-ski Re: Autor artykułu wprowadza ludzi w błąd 27.03.11, 14:52
                Nie wspomniałem jeszcze o oszczędności z tytułu zakończenia telefonicznego abonamentu analogowego. Zawszeć to parę złotych.

Cały artykuł wygląda bardzo nierzetelnie i tendencyjnie, na zasadzie "ja was zniszczę", starsza pani jest najprawdopodobniej krewną lub znajomą autorki a Gazeta została użyta jako taran.
                Nie kocham tpsa, nie mam z nimi nic wspólnego, w ogóle nie mieszkam w Polsce, ale mam taki własnie abonament (8 kanałów digital tv + IP telefon + internet 300kb/s) za te same pieniądze u operatora szwedzkiego i jestem zadowolony.
                Jeśli się już podpisało umowę to zrywanie jej jest bez sensu, bo kara jest wyższa niż opłaty za usługi, a usług się nie ma. Chyba ze ma się znajoma dziennikarkę, która sprawę tak przedstawi w mediach, ze to tpsa oszukuje i i okrada staruszki. Wtedy tpsa przeprosi i pieniądze zwróci.
    • pis-dryk Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ... 27.03.11, 08:58
      to juz jest ktoras afera tego typu. smutne to, ze przez zmowy i monopol nie mamy dostepu do szerszej konkurencji, ktora wymiotlaby z rynku takich naciagaczy (druga sprawa, to niechec rodakow do zmian, bo "fajne-niefajne, ale chociaz znane"). poki prawo stoi po stronie firm, a nie klienta, to beda sie takie rzeczy dzialy, bo tepsie wciaz oplaca sie oszukiwac - w koncu ile to dla nich zaplacic kare po kilka tysiecy?

powoli w kraju rusza sie cos z ta konkurencyjnoscia. chocby z dostawcami pradu. ale nadal jest utrudniony dostep do innych firm. przyklad? mazury, gdzie jest jeden dostawca i brak mozliwosci zmiany. a ich uslugi pozostawiaja wiele do zyczenia, np. wystawianie niebotycznie wysokich rachunkow raz na kilka miesiecy (sami nie wiedza w BOKu, kiedy przyjda panowie czytac liczniki, wiec te "kilka miesiecy" to raz 6, a innym razem - 10).
      • Gość: Adam Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 21:44
        W całym kraju możesz zmienić sprzedawcę energii. Po zmianie będziesz otrzymywał dwie faktury. Jedną od sieci za wszystko co obecnie minus energia elektryczna. Drugą od nowego sprzedawcy za samą energię elektryczną. Poza tym spytaj w swojej spółce czy istnieje możliwość rozliczenia rzeczywistego co miesiąć np podając stan licznika telefonicznie/mailem. Dodatkowo może masz możliwość zainstalowania licznika przedpłatowego na kod (cos jak pre-paid). Więc proszę nie mów że nie masz możliwośći . Po prostu o nich możesz nie wiedzieć.
    • mary_ann Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 09:07
      Gość portalu: kijanamarines napisał(a):

.Widac star
      > sza pani woli oddać 5 tys Tp a nizeli podpisac nowa umowe widać bogata jest sko
      > ro sobie na takie cos pozwala

Albo należy do odchodzącego (niestety) pokolenia, dla którego honor liczył się bardziej niż pieniądze...
      • pn-ski Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 12:16
        Brak rozumu to nie jest honor, chociaż te pojęcia często się myli...
    • Gość: gosc Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ... IP: *.tktelekom.pl 27.03.11, 09:07
      SAMA JEST SOBIE WINNA. nie od dziś wiadomo że domokrążcy i telefoniści to naciągacze. mogła od razu powiedzieć nie, a później się zorientować samej co to za oferta
    • Gość: zzz Tak się kończy niedoinformowanie IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 09:07
      Współczuję tej Pani, mam nadzieję, że TP zachowa się elastycznie. Wiedza o prawach konsumenckich (jak np. możłiwość odstąpienia od podpisanej umowy w ciągu 10 dni) jest niska.

Jeżeli Pani zależy na rozmowach telefonicznych, to powinna udać się do Netii (oferta na linii TP), za 50 zł ma nielimitowane połączenia na numery stacjonarne w Polsce przez całą dobę. Widać, jak konsultanci żerują na niedoinformowanych osobach, przylezie taki, widzi że ma starszą osobę nieorientującą się w tym co kto oferuje i już zaczyna bajki opowiadać...
      • Gość: gosc Re: Tak się kończy niedoinformowanie IP: *.tktelekom.pl 27.03.11, 09:53
        kolejny naciągacz. niech sobie kupi telefon na karte i będzie git
        • Gość: zzz mądrala IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 14:26
          Kobieta ledwo co ogarnia podpisanie umowy, a ty chcesz jej wepchać telefon na kartę? Jasne, taki Play Fresh wyszedłby bardzo korzystnie, bo każde dołądowanie przedłuża wychodzące o rok, a za 5 zł można kupić 100 minut na stacjonarne (co miałoby tutaj znaczenie), ALE sama obsługa byłąby zbyt skomplikowana... Wiem, jak ciężko mi było nauczyć moich rodziców doładowań ,obsługi kodami itd.
          Zanim zaczniesz kogoś wyzywać, pomyśl. Moja propozycja Netii była tym, czega ta Pani potrzebowała. 50 zł i rozmawia sobie bez stresu na stacjonarne, kiedy tylko chce... Co jest złego w poleceniu dobrej oferty? Firma taka sama jak TP, sam mam z nią na pieńku (gwarancja ceny), ale potrafię obiektywnie ocenić ofertę. Ty jakże pomocny rzuciłeś - telefon na kartę, bez podania oferty (co, może ma sobie Simplusa kupić i przepłacać?), bez niczego.
          Jaka to pomoc?
      • polska_baba Tylko nie Netia, to jeszcze większe cwaniaki 27.03.11, 10:02
        Miałam Netię i nigdy więcej żadnych umów z tą firmą. Zdecydowanie wszystkim odradzam Netię. To firma jeszcze bardziej pazerna niż TPSA.
        • Gość: zzz owszem IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 14:22
          Netia święta nie jest, sam od nich ucieka z powrotem to TP, bo mogą mi jedynie zaoferować internet BSA (nie LLU), który jest w cenie Neostrady, ale w tym konkretnym przypadku, jeżeli ktoś chcetanich rozmów na stacjonanrne, to ta (przy całej mojej antypatii do Netii) oferta będzie najlepsza.
    • Gość: Andrzej Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: 178.73.49.* 27.03.11, 09:11
      Zapomniałeś o poleceniu zapłaty. Jeśli ta pani tak reguluje swoje rachunki to TP ma prawo ściągnąć z jej konta kwotę, na jaką opiewa rachunek bez względu na jej wysokość
    • Gość: Kowalska Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ... IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 09:13
      Jak czytam wypowiedzi pryszczatych smarkaczy to mi się robi źle.Pozczekajcie jak bedziecie starzy , slepi , głusi i z postępem na bakier, to zobaczymyy. mo oczywiście jeśli dożyjecie bo może wcześniej Wam dopalacze wypalą to ,co dziś jako młodzi macie pod kopułą. A tak nawiasem mówiąc , to te starsze osoby mają jakieś dzieci , wnuków i wnuczki, więc czemu nikt im nie wytłumaczy że dzisiejszy świat jest pazerny.Nie ma czasu,szczury.
      • polska_baba Czy w dzisiejszych czasach "młody" = "idiota"? 27.03.11, 09:59
        Czy młodzi ludzie są tak głupi, że nie rozumieją, iż oszukiwanie przez różnych cwaniaczków starych ludzi jest zjawiskiem groźnym dla wszystkich, młodych także?
        Wy też kiedyś będziecie starzy i może też przyjdzie do Was taka cwana ździra i Was oszuka. To za kilkadziesiąt lat, ale już teraz ktoś taki może przyjść do Waszych rodziców, dziadków.
        • Gość: frak Re: Czy w dzisiejszych czasach "młody" = "idiota" IP: *.alltex.3s.pl 27.03.11, 11:10
          wzruszające....
        • pn-ski Re: Czy w dzisiejszych czasach "młody" = "idiota" 27.03.11, 12:23
          <Wy też kiedyś będziecie starzy i może też przyjdzie do Was taka cwana ździra i Was oszuka. To za kilkadziesiąt lat, ale już teraz ktoś taki może przyjść do Waszych rodziców, dziadków.>

Ta "cwana ździra" to może być twoja córka, która własnie zaczęła prace w TP SA, i stara się jak może, żeby zarobić na papu dla swojego dziecka. Nie wszystko jest czarno-białe.
          • Gość: aaa Re: Czy w dzisiejszych czasach "młody" = "idiota" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 16:42
            Sprzedac uslug za pomoca wprowadzania w blad? Taka umowa jest niewazna z mocy prawa.
            • pn-ski Re: Czy w dzisiejszych czasach "młody" = "idiota" 27.03.11, 18:51
              <Sprzedac uslug za pomoca wprowadzania w blad? Taka umowa jest niewazna z mocy prawa.>

Wprowadzenie w błąd należałoby najpierw udowodnić.
              Zresztą nawet bez komputera ta umowa może być korzystna. 24 godziny darmowych rozmów miesięcznie i kilkanaście kanałów dygitalnej telewizji doskonalej jakości, wszystko za 100 złotych miesięcznie minus zysk z wypowiedzenia abonamentu telefonii analogowej. Sam mam dokładnie taki sam abonament w szwedzkiej sieci Comhem i jestem zadowolony.
              Panika starszej pani jest częsta u ludzi podpisujących umowę o kredyt albo abonament, ale nieuzasadniona i zapewne szybko by przeszła, gdyby znajoma dziennikarka (równie mało znająca się na rzeczy) postanowiła opisać sprawę tego "oszustwa" w Gazecie.
    • wybitniemadry starsza pani ma strasznie h...owa rodzine 27.03.11, 09:13
      na telefony od nieznajomych odklada sie sluchawke, domokrazcow sie nie wpuszcza, zadnych, koniec kropka, ile starsza pani musi zyc zeby wiedziec ze polska oszustwem stoi? a rodzina wybitnie h...owa nie zaznajamiajac seniorke z problemami wspoczesnego swiata
      • Gość: TP to gniot Re: starsza pani ma strasznie h...owa rodzine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 09:58
        na telefony od nieznajomych odklada sie sluchawke, domokrazcow sie nie wpuszcza,< masz racje tylko ci domokrążcy oszusci przedstawiaja sie jako pracownicy TP sa. Polowanie bandytow na starsze osoby to norma,to celowe dzialanie. Starszych ludzi latwo oszukac,wciska im sie platne telewizjeitp. Emeryt ma emeryture wiec nie ma problemu ze sciagniecim naleznosci,kar za zerwanie umowy i taki cwaniaczek nie musi oddac prowizji. Domokrazca ktory podpisal by mowe z menelem bez dochodow prowizje musI ZWRÓCIĆ ! !
    • Gość: nnnnnn Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.11, 09:22
      a ileż to starszych osób wrobiono w karty kredytowe jakichś lichwiarskich banków? Multum. Taki mamy ustrój - dziki kapitalizm.
    • Gość: frak Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ... IP: *.alltex.3s.pl 27.03.11, 09:26
      niewiarygodna ta opowieść...
    • Gość: kozina Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ... IP: *.alltex.3s.pl 27.03.11, 09:28
      stara? stara! zdolna do czynności prawnych? zdolna! podpisała? podpisała! o co halo?
      • Gość: stekott Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 09:47
        > stara? stara! zdolna do czynności prawnych? zdolna! podpisała? podpisała! o co
        > halo?
        O oszustwo, o niedoinformowanie, o naciąganie, o wyłudzenie, o takie rzeczy o których wielu ludzi nie ma pojęcia.
        Znam ich aż za dobrze. Widzę ich wokół.
        Młodzi, wydaje im się, że cwani, bez skrupułów, uważają za frajera każdego którego uda im się otumanić i oszukać albo wprowadzić w błąd.
        Każdy dzień bez "wykręcenia komuś nogi" uważają za stracony. Chwalą się jacy to oni są dobrzy w "biznesie". Chwalą się jacy to są bystrzy, że nikt ich nie złapał jak malowali sprayem elewację domu albo jak porysowali szybę autobusu lub tramwaju.
        Jak to potrafią jechać na gapę a jak ich kanar złapie to mu uciec albo dać w "ryj"
        Są też inni. W białych kołnierzykach. Siedzą za biurkami przy komputerach i obmyślają plany, strategie jak to wydymać klienta. Opracowują plany taryfowe, ofert promocyjne, reklamy, umowy, regulaminy.
        Wciskają ludziom, kołdry wełniane, odkurzacze, kredyty itd. itp.
        • Gość: kozina Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.alltex.3s.pl 27.03.11, 09:54
          masz smutne życie..
        • pn-ski Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 12:39
          <Są też inni. W białych kołnierzykach. Siedzą za biurkami przy komputerach i obmyślają plany, strategie jak to wydymać klienta. Opracowują plany taryfowe, ofert promocyjne, reklamy, umowy, regulaminy.
          Wciskają ludziom, kołdry wełniane, odkurzacze, kredyty itd. itp.>

Raz czy dwa się dałaś namówić na kupno niepotrzebnej ci rzeczy, i chyba już teraz wiesz, jak postępować. Grzecznie mówisz "dziękuje, z oferty pani/pana firmy nie skorzystam" i odkładasz słuchawkę lub zamykasz drzwi. nie wdając się w dyskusje (akwizytor pracuje na akord, po co zabierać mu niepotrzebnie czas). Jaka trudność?
          Po co się złościć? Ci młodzi ludzie byli bezrobotni i złapali prace w akwizycji, bo innej nie było, może twoim własnym dzieciom się zdarzyć (jeśli takowe masz).
          • Gość: aaa Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 16:58
            Masz tyle wyrozumialosci dla tych mlodych oszustow (tak, sprzedaz czegos przez wprowadzenie w blad jest oszustwem), a nie zal Ci ich ofiar. Dlaczego? Bo sa starzy?
            Bo maja te swoje biedne emeryturki, ale je maja?
            • pn-ski Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 19:17
              Każda sprzedaż opiera się na maksymalnym chwaleniu produktu, a reklamy telewizyjne łżą po prostu - wcale tego nie popieram, wolałbym, aby uczciwie mi przedstawiano zarówno wady, jak i zalety produktu, ale to zupełnie nierealne oczekiwania. Akwizytor musi sprzedać produkt, bo inaczej nie zarobi.
              Trzeba się z tym oswoić, nauczyć, ze nikt niczego za darmo w życiu nie daje - i dobrze przemyśleć, czy potrzebujemy produktu, który nam zachwalają, czy nas na niego stać. Zwłaszcza, jeśli chodzi o zobowiązania kredytowe - takie, jak np. abonament. Akurat w tym przypadku nie wiem, dlaczego starsza pani kupiła ten abonament i dlaczego z niego później postanowiła zrezygnować. Co jej obiecywano, a czego nie dotrzymano.
    • Gość: PRTW Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią w ... IP: *.alltex.3s.pl 27.03.11, 09:35
      Mileno Nykiel.....brednie...ale Ty to wiesz....
    • Gość: nikt ryba śmierdzi od głowy... IP: 213.25.182.* 27.03.11, 09:38
      zarząd firmy to ma klawe życie i doradców kupe. Ale czy firma dla Publicznosci? czy Publicznosc dla firmy?
    • grba To jest film przyrodniczy... 27.03.11, 09:45
      słyszymy głos Krystyny Czubówny... drapieżnik po kilku bezowocnych atakach postanowił zaatakować łatwą ofiarę, starszego schorowanego osobnika...

• Gość: Wojtek Re: Polska tepsa takich śmierdzących rzeczy nie .. IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.11, 10:31
        ... robiła. To jest cecha francuskiej. Polska tepsa zdzierała kasę cenami - przy pełnym przyzwoleniu rządu, który dostawał i zyski i VAT - tym wyższy, im wyższe były ceny. Było zostawić to w 55% polskie. Ale Kuronie, Geremki, Buzek i inni sprzedawali albo sprzedanie popierali. A France Telecom, pierwsze co robił, to z polskich abonentów zdzierał kasę wyłożoną na zakup od polskiego rządu. I wywalał pracowników - którym polskie państwo musiało płacić zasiłki. Ponieważ we francuskiej tepsie musieli wg polskiego prawa nagrywać umowy zawarte drogą telefoniczną, takimi oszustwami na starych ludzich nie mogli zarabiać. No to francuski zarząd zlecił zawieranie umów firmie zewnętrznej, co Francuzi uwielbiają. Robi się gąszcz spółek, w którym nie wiadomo kto, co i jak, a kasa z głównej firmy gdzieś znika - a jak było 10 lat temu z TP Internet? gdzie francuski prezes i polscy pracownicy zarabiali kokosy, a forma nie generowała żadnych przychodów, tylko miała wielkie wydatki.
    • Gość: kozina vel frak Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.alltex.3s.pl 27.03.11, 09:55
      hamuj zapędy tępaku
    • antybiurokrata Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią 27.03.11, 09:56
      1. Podpisuje umowy z których nigdy nie miała zamiaru sie wywiązać a potem twierdzi ze sobie zastrzegła taka ewentualność jako "sile wyższą" i dlatego nie ma obowiązku sie wywiązywać

2. Na naleganie aby zidentyfikowała ta "sile wyższą" twierdzi ze nie może bo to "tajemnica handlowa"

3. Nigdy nie płaci kar umownych bo po zgłoszeniu awarii twierdzi ze to "masowe zdarzenie" wiec nie musi/moze wprowadzać reklamacji. Potem twierdzi ze nie bylo żadnej awarii bo nie ma zgłoszonej reklamacji, itd.

4. Polowa ofert to kompletne oszustwo. Neostrada to ADSL ale oczywiście to nie przeszkadza im naciagac niewtajemniczonych na "lepsza" usluge DSL ktora oczywiście nie jest symetryczna czyli to dalej ADSL tyle ze kosztuje 6 razy wiecej niz "Neostrada". Dzwonia do mnie co kilka dni oferujac mi ta wspaniala usluge, ja im mowie zeby sie odpieprzyli bo nie jestem na tyle glupi aby sie dac nabrac, mowie zeby z takimi oszustwami nigdy do mnie nie dzwonili ale dzwonia dalej. Strasze ze doniose na nich za streczycielstwo, ale oni dalej dzwonia.

5. Gdyby TPSA faktycznie zaczela cos zdrowego oferowac zamiast bazowac swoj biznes na oszustwach, moglaby w koncu miec jakies godziwe zyski. Ale oni po prostu tego nie potrafia.

6. Biurokracja przy umowach TPSA-y to wiecej zabawy niz małżeństwo i rozwód.

Tego syfu nie da sie zreformować, TPSA powinna byc podzielona na kawałki i zlicytowana.
      • Gość: TP to gniot Re: Telekomunikacja Polska wrobiła starszą panią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 10:11

Tego syfu nie da sie zreformować, TPSA powinna byc podzielona na kawałki i zlicytowana. <kolego to jest jeszcze cos gorszego! od stycznia do dzisiaj KILKADZIESIAT AWARII TELEFONU I INTERNETU) zmarnowany czas i pieniadze na powiadamianie tej smiesznej firmy o awariach!!! Pisanie pism i sluchanie głupot pan pracujących na cudownej blekitnej lini . W dniu w ktorym otrzmalem odpowiedz listowna z Tpsa telefon milczal jak gluchy!!!! Tpsa to jest dno,odradzam,nie dajcie sie nabrac na ich uslugi!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka