Dodaj do ulubionych

USG główki

10.07.11, 16:23
Witam, potrzebuję namiary gdzie mogę zrobić USG główki dziecku w Katowicach i okolicach. Najlepiej z NFZ ale może też być prywatnie. W centrum zdrowia dziecka na Ligocie terminy mają na koniec września ( prywatnie). Zależałoby mi na wcześniejszym terminie.
z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: pomogłem? Re: USG główki IP: *.c201.msk.pl 10.07.11, 16:57
      A pytałaś w Chorzowie chcpio.pl/index.php?id=33 lub w Sosnowcu www.centrum-pediatrii.com.pl/dzialania/pracownie/rtg.html Zanim zdecydujesz się jednak na badanie sprawdź w internecie opinie o lekarzach bo niektórzy nie mają chyba zielonego pojęcia o tym co robią (z autopsji) W naszym województwie nie ma za dużo dobrych radiologów, którzy potrafią czytać zdjęcia. W szpitalu na Raciborskiej w Katowicach jest doskonały radiolog (facet chyba z tytułem dr nazwiska jednak nie znam ale widzi to co chirurg w czasie operacji) ale nie wiem czy robią tam usg głowy u dzieci. www.szpital.net.pl/index.php?y=4&x=35&x1=1&b=0
      • madera82 Re: USG główki 12.07.11, 17:31
        dziękuję za adresy, ale okazało się, że w Chorzowie nie zrobią mi USG z NFZ bo nie mają podpisanego kontraktu z przychodnią, która skierowała na badanie. Badanie te wykonają w EPIONE w Katowicach na 1000-leciu.
        • Gość: O Re: USG główki IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 21:15
          Wiem, że USG dziecku prywatnie można zrobić w Med 5, jest tam bardzo dobra pani dr Porębska

Med 5
          Zadole 30 Katowice
          32 252 10 00
          • Gość: thrue Re: USG główki IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 22:41
            Na Tysiącleciu nawet cycka nie potrafią prześwietlić bez powtórki
            jełopy

• madera82 Re: USG główki 15.07.11, 18:48
      mała poprawka. Jednak na 1000leciu nie robią USG główki, tak mi powiedziała pani z rejestracji jak dzwoniłam. Dzisiaj zapisałam syna do poradni Tommed na Fredry z NZF i termin pod koniec lipca -> aż się zdziwiłam, że tak szybko :)
      bo prywatnie w GCZD terminy mają pod koniec września.
      • Gość: ..., Re: USG główki IP: *.c201.msk.pl 16.07.11, 08:52
        Najpierw zapoznaj się z opiniami w internecie o specjaliście, który to badanie będzie robił. Usg i tomografy obsługują często gęsto osoby, które powinny obsługiwać froterki a nie wysoko specjalistyczny sprzęt diagnostyczny. Znam to z autopsji jako pacjent. Krótkie terminy na ogół oznaczają brak zaufania pacjentów do danej pracowni. W najlepszych ośrodkach diagnostycznych kolejki wynoszą nawet do pół roku za to specjaliści stawiawią niepodważalne diagnozy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka