Gość: Tolek B. Potato Republic of Bolanda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.11, 08:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Internet Re: Potato Republic of Bolanda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.11, 08:04 Trzeba było jechać autostradą przez Niemcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec zlikwidowac trakcję i kupić spalinowe lokomotywy IP: *.tktelekom.pl 04.08.11, 08:01 w UK czy Kanadzie jezdza spalinowe bo są dużo tańsze w utrzymaniu - potrzeba tylko tory i sygnalizatory...u nas...samo utrzymanie wiecznie okradanej trakcji to miliony rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaquadnik Re: zlikwidowac trakcję i kupić spalinowe lokomot IP: *.ir.intel.com 04.08.11, 11:13 Ale porównaj ceny paliw w USA czy Kanadzie z Polską =] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakamuflowany Pociąg powinien nazywać się "Lekcja histori PRL" IP: 195.94.208.* 04.08.11, 08:02 Jak tak czytam, to aż mi się chce przejechać i przypomnieć lata młodości :-)) Nic to, ale za to mamy demokrację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieskiptak Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TLK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 08:02 grabarczyka już dawno tuyskomatoł powinien wyje...ć na zbity pysk,nie wiem ale oni maj chyba jakiś związek męsko-męski ,normalny premier mając takie dziadostwo na stołu ministra już dawno by go kopnął w dupę ,tusk chyba jednak go nie kopie ale ładuje,niezdolny do rządzenia facio,którego nie stać na męskie decyzje dopuszczając do degrengolady,jak zresztą we wszystkich innych resortach,obecnie na stanowiku w MON facet-szwej,który moe pomylić lufę z kolbą jaja jak berety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TLK ... IP: *.altec.pl 04.08.11, 08:03 spie...laj z ta autonomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Silesia Re: Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TL IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.11, 08:38 To wy się od nas odp....cie. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Jak sobie z tym poradzić ? 04.08.11, 08:05 Grabarczyk, Grabarczyk, Grabarczyk - tak nazywa się choroba polskiego kolejnictwa. Musimy pamiętać, żeby tam gdzie na liście wyborczej będzie Grabarczyk nie głosować na PO. Ten nieudacznik będzie startował z pierwszego miejsca, więc tylko brak głosów dla PO wyeliminuje tego nieudacznika z życia politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
brat187 Re: Jak sobie z tym poradzić ? 04.08.11, 08:10 Takie sytuacje są rzadkością. No to wczoraj mieliśmy takie dwie. Tu incydent nad morzem. Młodzież obrzuciła pociąg pomidorami. www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110804/SLUPSK/12074532 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieszczek Re: Jak sobie z tym poradzić ? IP: 194.181.106.* 04.08.11, 08:42 No tak. Ścisk i tłok w pociągach w okresie wakacyjnym to osiągnięcie Grabarczyka. Pamiętem podróż w latach 70-tych do Wrocławia, kiedy dzieci podawano sobie przez okno. Kiedy przed rodzinnym wyjazdem delegat jechał na stację początkową i zajmował miejsca. W l;atach 80-tych jechałem do Gdańska w kąciku przy toalecie, z plecakiem, a pociąg spóźnił się 4 godziny. Zjawisko nie jest ani dzisiejsze ani wczorajsze. Ale więcej wyobraźni i dobrej woli na kolei nie zaszkodziłoby. Wszak pasażer to klient. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Jak sobie z tym poradzić ? 04.08.11, 09:18 Ale wtedy była komuna. A teraz ..., w kolei nadal pozostała komuna i na dodatek mocno się tam rozwinęła. Gdyby ludzie chcieli komuny, to by w 1989 nie głosowali za jej obaleniem i nadal mieli byśmy PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak sobie z tym poradzić ? IP: *.stk.vectranet.pl 04.08.11, 12:07 słyszę grabarczyk ,grabarczyk.......czy to ten co wymusił na pkp budowę za wiele milionów dworca i nieuzasadnione ekonomicznie atrzymywanie pociągów ekspresowych na magistrali we włoszczowej? wiele ile za tą wyrzuconą wtedy w błoto kasę szło wagonów naprawić? a to jest tylko jedna ze spraw o której dowiedział się ogół!!!! prawda jest taka , że wpierw trzeba kolej rozwalić i eozpieprzyć, by zbudować ją od nowa. w pkp ciągle jest komuna i rządzą nią sekretarze nie mający pojęcia o zarządzaniu , a to są bardzo usłużni władzy oczekując w zamian kasy na pokrywanie swojej indolencji! cóż widzę , że teraz kasy bez powodu im nie daje, więc zaczynają się sypać! oby szybciej , bo dożyliśmy czasów kiedy taniej , wygodniej i szybcie można zajechać samochodem niż pociągiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onefoks Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TLK ... IP: 95.108.79.* 04.08.11, 08:09 za komuny jeźdźiłem dużo pociągami bo były tanie w 83r. zwykły do Wrocławia kosztował ok20zł.i zawsze miałem miejsce siedzące a samochodów wtedy było 10 razy mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
krolowa-mroku Re: Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TL 05.08.11, 20:41 Do Wrocławia SKĄD? Z Poznania? Z Kielc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwi Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TLK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 08:10 Trzeba rozpier... pociąg, żeby wylecieć na pysk... Nie ma lekko. Nie tak łatwo wyjść z objęć Donka. Choć Klichowi się udało... Grabarczyk nie ma jaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Polskie bydło! IP: *.internetia.net.pl 04.08.11, 08:12 "Jak tak dalej pójdzie, to dojdzie do linczu któregoś z konduktorów - grożą pasażerowie" Jeb...ne polactwo! A co do cholery winien jest temu ten konduktor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: Polskie bydło! IP: 31.61.7.* 04.08.11, 09:52 chryste,konduktor winny, jakie to płytkie,to tak jakby za deszcz winić faceta od pogody ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyChapel Granat pie...ac w te chora instytucje IP: *.cgates.lt 04.08.11, 08:13 jaka jest PKP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leming Co na to Michał Tusk? IP: *.play-internet.pl 04.08.11, 08:13 Co na to specjalista dziennikarski ds. kolei, Michał Tusk, z zawodu syn płemieła? Przecież zdobył taką wiedzę i doświadczenie przebywając za pieniądze firmy COVEC w Chinach, że powienien to jakoś ocenić. Po jego udanym pobycie i powrocie do kraju frma COVEC wygrała przetarg na budowę A2. Dobre, no nie? Co za przypadek... wierzyć się nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Dawno dziennikarzyny nie jechali po Grabarczyku IP: *.xdsl.centertel.pl 04.08.11, 08:14 I napisali artykuł z informacji sprzed kilku tygodni o pociągu "Twoich Linii Kolejowych". Szczyt sezonu, takie sytuacje się zdarzają. Robienie z tego afery na pół kraju świadczy tylko o dziennikarzynach, że nie potrafią znaleźć ciekawego tematu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dx9 bardzo dobre pytanie IP: 62.29.160.* 04.08.11, 09:31 bardzo dobre pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Kto kontroluje jakość usługi publicznej IP: *.aster.pl 04.08.11, 08:15 Jeśli przewozy mają charakter usługi publicznej, to ja się pytam kto weryfikuje jakość tych usług? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik Re: Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TL IP: *.bilfinger.pl 04.08.11, 08:16 a od kiedy to za Kaczora było więcej miejsc w pociągach??? hahaha - głupi jesteście i ty;le. wtedy też jeździlo się w ścisku i starając się nie wypaść z pociągu w czasie jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
mecenas_misiura Re: Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TL 04.08.11, 08:44 Za Kaczora, to i benzyna była tańsza, i pociągi szybciej jeździły, i autostrady były za darmo. I Polska w piłkę nożną świetna była... a teraz???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AC Wywieźć na taczkach IP: *.kki-bci.pl 04.08.11, 08:16 Może czas najwyższy starym polskim obyczajem wywieźć cały zarząd kolei na taczkach? Siedzą sobie wygodnie w skórzanych fotelach w klimatyzowanych gabinetach i mają wszystkich gdzieś. Może by więc ich otrzeźwiła szczypta upokorzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TL IP: *.146.37.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.08.11, 08:19 Muszę cię zmartwić :( Ile byś nie krzyczał na forum, już nigdy PiS nie wygra wyborów :( Chyba, że zmienią swojego szefa, który potrafi tylko skłócać wszystkich ze wszystkimi... (Jak się całe życie żyje z kotem, to samotność, depresja i rozgoryczenie bardzo się rzucają na głowę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darnell TLK Katowice-Słupsk IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 04.08.11, 08:19 Miałem przyjemność wracać w ostatnią niedzielę czyli 31. 07. 2011 r. z Warszawy przez Poznań, ale to co działo się w pociągu linii Katowice - Słupsk przechodzi ludzkie pojęcie. Nie było, gdzie szpilki włożyć, a Ludzie spali niemalże w toalecie. Tak na marginesie przypomniały mi się podróże z czasów PRL-u. Za rok Euro - będzie kompromitacja! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman ależ może jeździć w luzie - Intercity 04.08.11, 08:47 na tej trasie chyba są takie pociągi, chcesz bardzo tanio - jedziesz w tłoku - twój wybór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: ależ może jeździć w luzie - Intercity IP: *.128.62.50.static.crowley.pl 04.08.11, 09:39 Brawo... w pełni się zgadzam...dlaczego nie chcecie jeździć ExIc ewentualnie Ex tam wszystkie miejsca są rezerwowane a wagony klimatyzowane... co??? szkoda pieniążków...smuteczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehe Re: ależ może jeździć w luzie - Intercity IP: *.eutecert.eu 04.08.11, 09:45 ależ można.intercity jeżdżą przez całą polskę i lubią się pospóźniać bagatelną godzinkę czy dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kala Re: ależ może jeździć w luzie - Intercity IP: *.centertel.pl 04.08.11, 10:40 Idiota, może ktoś tych pieniędzy po prostu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jml13060 Re: TLK Katowice-Słupsk IP: *.ite.waw.pl 04.08.11, 10:48 ".. z Warszawy przez Poznań ... linii Katowice - Słupsk ... " Którędy ten pociąg naprawdę jechał i do jakiej stacji końcowej ? Jak patrzę na mapę Polski, to coś mi się nie zgadza z kierunkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Postoisz K... Postoisz IP: *.flash-net.pl 04.08.11, 08:20 Poczekasz K... Poczekasz Macie coś jeszcze do PKP ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TLK ... IP: *.kopnet.pl 04.08.11, 08:22 Bardzo dużo podróżuję pociągami i niestety pani rzecznik mija się z prawdą. To nie są incydentalne przypadki. To zdarza się nagminnie. W minioną niedzielę wracałem z Krakowa pociągiem do Świnujścia i było podobnie. Na dodatek bilety są relatywnie drogie, pociągi stare, śmierdzące, strach korzystać z toalety i ta zabójcza prędkość 30 km/h na niektórych trasach... Nagminne są też opóźnienia i awarie. W Czechach sobie poradzili, elektrowóz nawet 20 wagonów pociągnie, jest czysto i przyjemnie i bilety o połowę tańsze niż w Polsce. Nieważnie jakim rodzajem pociągu jedziesz, cena zależna jest od relacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TLK ... IP: 194.181.0.* 04.08.11, 08:26 No to mamy TANIE LINIE KOLEJOWE!!!!!!!! W TLK nikt nie potrafił przewidzieć, że w tanimi kolejami w czasie wakacji będzie jeździło znacznie więcej osób niż normalnie....... Kolejny spółka kolejowa która nie potrafi wywiązać się z zobowiązań których się podjęła...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abo Re: Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TL IP: *.bgz.pl 04.08.11, 08:38 Czekam tylko kiedy biedronka uruchomi swoje Tanie Linie Kolejowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TLK ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 08:27 Chyba NIE MOGLI, a nie NIE POTRAFILI wsiasc z powodu tloku. Co za glupek to pisal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TLK ... IP: *.180.77.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.08.11, 08:28 w tamtym roku tlk puściło relacją kraków-gdynia trzy przedziały na całą trase .............................. nie było gdzie stać nie mówiąc już o siedzeniu................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TL IP: *.globalconnect.pl 04.08.11, 08:29 Będę głosować na Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdro Re: Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TL IP: *.ghnet.pl 04.08.11, 08:50 bo jesteś głupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TL IP: *.146.37.208.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.08.11, 08:57 Właśnie dlatego, że PiS ma tak dobrze wychowanych wyborców jak Ty, wygra PO :) (np. gwizdy na Cmentarzu Powązkowskim i spieprzaj dziadu Kaczyńskiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeźwy Re: Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 09:04 Zostaw go, to psychol. Odpowiedz Link Zgłoś
takajatysia Re: Prawie dobę jechali nad morze. Pasażerowie TL 04.08.11, 08:29 Ostatnio jechałam pociągiem w trzecim świecie. Był w podobnym standardzie jak nasze, ale z klimatyzacją i darmowymi kocykami (czyste, jak w samolocie), kosztował mniej niż w Polsce, był prawie pusty, nie miał ani minuty opóźnienia. Fakt, że był nazwany tam "biznes", ale był tańszy niż nasze... Także z tymi porównaniami do trzeciego świata bym uważała... Odpowiedz Link Zgłoś
takajatysia AHA!!! 04.08.11, 08:40 A tak w ogóle miał JEDNĄ godzinę odjazdu. Ostatnia moja podróż PKP wyglądała tak: 4 pociągi, w tym 3 opóźnione łącznie o ok. 1,5h (trasy po 350 i 150 km). Jeden z nich (Poznań--> Warszawa) miał kilka pór odjazdu: Normalną, normalną z gwiazdką, inną w tabelce "zmiany w rozkładach jazdy" dodatkowo przywieszonej w gablotce. Odjechał o normalnej z gwiazdką. No przynajmniej był jedynym, który się nie spóźnił :) Czułam się jak w "Misiu" : "-o której odlatuje dziś ten do Londynu 11:05? -A skąd ja mam wiedzieć?! Chyba o pierwszej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: AHA!!! IP: *.ip.netia.com.pl 04.08.11, 09:10 Ha ha ja także swoją sytuację w czasie ostatniej podróży Warszawa Gdańsk opisywałem "Misiem" :) Zgodnie z cennymi radami jakie tu padają kupiłem bilet z miejscówką w pierwszej klasie... cóż PKP zapomniało dołączyć wagonu z takim numerem... Konduktor prawie jak w Misiu - "nie mam pańskiego numerka i co mi pan zrobi"? Następnie wyznał, że on tu tylko pracuje a prywatnie nie korzysta z usług jeździ autem. Tragifarsa? Odpowiedz Link Zgłoś