Dodaj do ulubionych

Anglistyka na UŚ

IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.05.04, 21:53
czy studenci z UŚ mogliby mi poradzic czy warto studiowac na tej uczelni i
czy trudno sie dostac na translatoryke.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • settembrini Re: Anglistyka na UŚ 23.05.04, 11:58
      mam znajomych, ktorzy studiuja na lingwistykach roznorakich i raczej sobie
      chwala. jednak w szczegoly nigdy nie wchodzilem, wiec trudno mi powiedziec
      cokolwiek konkretnego. mysle, ze polecic mozna.
      pzdr
    • Gość: eldupa Re: Anglistyka na UŚ IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.05.04, 08:14
      czy trudno sie tam dostac??
      • rsagan Re: Anglistyka na UŚ 25.05.04, 16:30
        Anglistyka w Sosonowcu jest na naprawde dobrym poziomie. Zdecydowanie lepiej
        studiowac w Sosonowcu niz w Krakowie czy Wrocławiu (trudno uwierzyć ale tam
        mają niższy poziom). Na pewno mogę polecic kierunki literackie, w szczególności
        literaturę brytyjską z całym otoczeniem (kiedy kończyłem nie było jeszcze
        translatoryki - nie wiem kto prowadzi tam zajęcia).
        Natomiast pod wzgledem językowym najsilniejszy jest Poznan - tam można
        spodziewać się żołdackiej musztry i b. wysokich wymagań.

Obawiam się, ze
        • Gość: eldupa Re: Anglistyka na UŚ IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.05.04, 19:07
          nie obawiaj sie?? tylko dokoncz swoja ciekawa mysl. Twoj post bardzo podniosl
          mnie na duchu i zmobilizowal do nauki na egzamin:))
          Nie wiesz moze czego moge sie tam spodziewac??
        • rsagan Re: Anglistyka na UŚ 26.05.04, 20:08
          O sorry, nie dokonczylem. Jeszcze raz powtarzam, że zupełnie nie wiem kto
          prowadzi zajęcia na translatoryce, więc trudno stwierdzić, czy będą sensowne
          czy nie.
          W każdym razie tak zupełnie ogólnie OBAWIALEM SIE, że translatoryka nie
          koniecznie musi byc najlepszą "szkolą dla tlumacza". Przy tłumaczeniu
          najważniejsze jest własne doświadczenie, zdobyte nie w szkole tylko przy pracy
          nad tekstem.
          Jeżeli zdasz i okaże się, że ci od "literatury" mają ciekawsze zajęcia, przenoś
          się bez wahania, bo więcej na tym skorzystasz.
          W każdym razie powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka