Gość: eldupa IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.05.04, 21:53 czy studenci z UŚ mogliby mi poradzic czy warto studiowac na tej uczelni i czy trudno sie dostac na translatoryke. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
settembrini Re: Anglistyka na UŚ 23.05.04, 11:58 mam znajomych, ktorzy studiuja na lingwistykach roznorakich i raczej sobie chwala. jednak w szczegoly nigdy nie wchodzilem, wiec trudno mi powiedziec cokolwiek konkretnego. mysle, ze polecic mozna. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eldupa Re: Anglistyka na UŚ IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.05.04, 08:14 czy trudno sie tam dostac?? Odpowiedz Link Zgłoś
rsagan Re: Anglistyka na UŚ 25.05.04, 16:30 Anglistyka w Sosonowcu jest na naprawde dobrym poziomie. Zdecydowanie lepiej studiowac w Sosonowcu niz w Krakowie czy Wrocławiu (trudno uwierzyć ale tam mają niższy poziom). Na pewno mogę polecic kierunki literackie, w szczególności literaturę brytyjską z całym otoczeniem (kiedy kończyłem nie było jeszcze translatoryki - nie wiem kto prowadzi tam zajęcia). Natomiast pod wzgledem językowym najsilniejszy jest Poznan - tam można spodziewać się żołdackiej musztry i b. wysokich wymagań. Obawiam się, ze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eldupa Re: Anglistyka na UŚ IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.05.04, 19:07 nie obawiaj sie?? tylko dokoncz swoja ciekawa mysl. Twoj post bardzo podniosl mnie na duchu i zmobilizowal do nauki na egzamin:)) Nie wiesz moze czego moge sie tam spodziewac?? Odpowiedz Link Zgłoś
rsagan Re: Anglistyka na UŚ 26.05.04, 20:08 O sorry, nie dokonczylem. Jeszcze raz powtarzam, że zupełnie nie wiem kto prowadzi zajęcia na translatoryce, więc trudno stwierdzić, czy będą sensowne czy nie. W każdym razie tak zupełnie ogólnie OBAWIALEM SIE, że translatoryka nie koniecznie musi byc najlepszą "szkolą dla tlumacza". Przy tłumaczeniu najważniejsze jest własne doświadczenie, zdobyte nie w szkole tylko przy pracy nad tekstem. Jeżeli zdasz i okaże się, że ci od "literatury" mają ciekawsze zajęcia, przenoś się bez wahania, bo więcej na tym skorzystasz. W każdym razie powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś