Dodaj do ulubionych

18 firm chce budować obwodnicę Pszczyny

IP: *.mikolow.multimetro.pl 30.10.11, 12:12
Nie kumam jak można protestować przeciw takiej inwestycji...
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: 18 firm chce budować obwodnicę Pszczyny IP: *.internetia.net.pl 30.10.11, 12:16
      a co tu jest do kumania, jeśli zaprojektowali komuś pod domem to nic dziwnego, ze protestuje.
      • Gość: jaksf Re: 18 firm chce budować obwodnicę Pszczyny IP: *.v-net.com.pl 30.10.11, 12:23
        poza tym, czemu w artykule nie napisano co dokladnie przeszkadza Mieszkancom?
        • Gość: (.)(.) Re: 18 firm chce budować obwodnicę Pszczyny IP: *.beskidmedia.pl 30.10.11, 14:19
          tylko s1 jest w stanie rozladowac korki w pszczynie. obwodnica w strone zor to powinna byc inwestycja drugorzedna
          • Gość: n Re: 18 firm chce budować obwodnicę Pszczyny IP: *.internetia.net.pl 30.10.11, 21:42
            s1 to byłaby konkurencja dla A1, także nie może powstać i nigdy nie powstanie.
    • watrix Re: 18 firm chce budować obwodnicę Pszczyny 30.10.11, 12:22
      Jaki jest powód protestów?
      • Gość: guest Re: 18 firm chce budować obwodnicę Pszczyny IP: *.leon.com.pl 30.10.11, 12:26
        NIMB (not in my backyard)
    • Gość: xyz 18 firm chce budować obwodnicę Pszczyny IP: *.c193.msk.pl 30.10.11, 13:28
      Potrzebna inwestycja to S1 od Mysłowic-Kosztów do Bielska.
      Obwodnica Pszczyny i przebudowa DK1 w Tychach to tylko kosmetyka, ilość aut w tranzycie nie zmniejszy się przez to.

pl.wikipedia.org/wiki/Droga_ekspresowa_S1_%28Polska%29#Budowa_odcinka_Kosztowy_.E2.80.93_Bielsko-Bia.C5.82a
      • Gość: stan Re: 18 firm chce budować obwodnicę Pszczyny IP: *.ip.netia.com.pl 30.10.11, 13:48
        Tylko bezmózgowcy z GDDKiA o tym nie wiedzą do dzisiaj. Szkoda słów. Buduja autostrady na zadupiach wschodnich , a tu DK1 za niedługo się rozleci.
        • Gość: (.)(.) Re: 18 firm chce budować obwodnicę Pszczyny IP: *.beskidmedia.pl 30.10.11, 14:51
          GDDKiA to twor rzadowy. a rzad rudego wycial S1 z listy priorytetow i przesunal na lata 2014-2020. o ile oczywiscie znajda sie wtedy pieniadze. kto glosowal na rudego nie ma prawa narzekac
          • Gość: driver 2758 Re: 18 firm chce budować obwodnicę Pszczyny IP: *.dynamic.chello.pl 30.10.11, 19:43
            Gość portalu: (.)(.) napisał(a): > GDDKiA to twor rzadowy. a rzad rudego wycial S1 z listy priorytetow i przesunal na lata 2014-2020. o ile oczywiscie znajda sie wtedy pieniadze. kto glosowal na rudego nie ma prawa narzekac

Szkoda biedna istoto, że zabierasz głos nie mając podstawowej wiedzy o problemie. To nie wina rządu, że S1 nadal nie jest realizowana - zawinili przede wszystkim ekolodzy, dla których ważniejszy jest ślepowron pod Oświęcimiem niż potrzeby ludzi. To im (a także rządom SLD, które zgodziły się na przyjęcie bezmyślnych dyrektyw unijnych) zawdzięczamy, że prowadzone od 2006 r. prace studialne jeszcze się nie zakończyły.
            • Gość: mk Re: 18 firm chce budować obwodnicę Pszczyny IP: *.internetia.net.pl 30.10.11, 21:48
              > Szkoda biedna istoto, że zabierasz głos nie mając podstawowej wiedzy o problemi
              > e. To nie wina rządu, że S1 nadal nie jest realizowana - zawinili przede wszyst
              > kim ekolodzy,

nie tylko ekolodzy, ale takze cykliści i marsjanie - nie zaPOminaj o tym!

, dla których ważniejszy jest ślepowron pod Oświęcimiem

Nie słyszałem o żadnym Jaruzelskim pod Oświęcimiem, poza tym już ze trzy trasy S! były proponowane, żadnej nie przyjęto do dziś, a poza tym odpieprz się pan od generała
              A mówiąc poważniej ptak ślepowron nie jest objęty ochroną, więc przestań bredzić przydupasie, nie ustalono nawet przebiegu trasy, więc co mają z tym ślepowrony, ciuliku wspólnego?!

• Gość: driver 2758 to mk bredzi IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.11, 19:48
                A może mk potrafiłbyś obyć sie bez chamskich odzywek ?
                Bo to, że nie masz pojecia o czym piszesz widać w twoim poście. A to, że ci się wydaje, że mnie obrazisz to też ułuda. Mogę sobie na to pozwolić, bo przywykłem już do obcowania na forach z takimi ludźmi jak ty. I w zasadzie móglbym się nie odzywać, ale uważam, że nie można młodymi niezorientowanym pozwalać na to, by ich brednie pozostawały bez komentarza.
                Dowiedz się też mk, że mam pojęcie o czym piszę, bo akurat byłem w zespole, który opracowywał koncepcję S1 od 2006 r do 2009 r. I dobrze wiem, kto, kiedy i dlaczego protestował przeciw wariantom 1-4, wiem też komu należy zawdzięczać to że takie są przepisy i kto zawalił tę inwestycję później.
                Czy ci to wystarczy, czy nadal pozostaniesz w przekonaniu o swojej wyższości ?? Wybacz, ale ja w nią i tak nie uwierzę.
    • Gość: zak1953 obwodnica to niebyt dla miasta... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.10.11, 13:36
      które w ten sposób, choć przy drodze, to jakby ich nie było. A tak, mieszkańcy sobie popatrzą na autka. I emeryci się nie będą nudzić patrząc z okien (bo co innego mogą robić za swoje emerytury?) na jadące pojazdy. Spójrzcie na Siewierz - jakby go nie było. I dziwić się protestom mieszkańców - chcą być w centrum wydarzeń ... drogowych.
    • Gość: Krytykant 18 firm chce sfinalizować S1 i A1 do Ostravy? IP: 109.95.200.* 30.10.11, 18:04
      Wtedy byłoby świetnie, trasa do Bielska się sama odciąży :), Towarzysze, myślcie głową, zaprzeczcie "dupowatości".
    • Gość: BS 18 firm chce budować obwodnicę Pszczyny IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.11, 21:06
      Pytanie co ta obwodnica wlasciwie zmieni? Problemem Pszczyny sa tory kolejowe dzielace miasto na pol (no moze bardziej w proporcjach 30-70). DK1 zatyka sie na wysokosci Pszczyny kiedy nastepuje natezenie ruchu pociagow bo na niemal calej dlugosci miasta DK1 i tory ciagna sie rownolegle. Nie ma wtedy szans wjechac do miasta ani wyjechac na DK1 bo co kilkanascie minut zamykane sa przejazdy. Obwodnica ma byc w rejonie Katowickiej i Bierunskiej gdzie jest jeden przejazd. Jesli puszcza estakade to juz troche lepiej bedzie, ale moze sie nagle okazac, ze miasto zamiast na 2 bedzie podzielone na 3 czesci.. I to sie juz moze tym mieszkajacym w kolejnej odcietej czesci nie podobac..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka