Dodaj do ulubionych

Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osiedl...

• irkuff Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osiedl... 05.12.11, 11:35
      Wiecie, mnie zastanawia co innego.

Wiekszosc opinii ma charakter typowo prawicowy:
      - zmniejszyc/zniesc zasilki,
      - dlaczego dziadkowie utrzymuja trzypokoleniowa rodzine (a nie odwrotnie),
      - dlaczego Ci ludzie dostali te kontenery za darmo, jak inni na mieszkanie musza ostro pracowac,
      - czemu sie nie wezma do roboty/czemu nie pracowali wczesniej, zeby miec na starosc.

I teraz mi wytlumaczcie, skoro wiekszosc ludzi mysli w ten sposob, to dlaczego w ostatnich wyborach do sejmu weszla:
      - partia lewicowa, ale chodzaca regularnie do kosciola (PiS),
      - partia lewicowa, ale chodzaca do kosciola tylko w niedziele (PO),
      - partia lewicowa, ale nie chodzaca do kosciola (SLD)
      - partia lewicowa, ale chodzaca do kosciola na wsi (PSL),
      - partia lewicowa, wojujaca z kosciolem (RP).

Zanim mnie zakrzyczycie za powyzsze porownanie, to sprawdzcie jakie sa poglady gospodarcze prawicy i lewicy i porownajcie z programem (i dzialaniami) w/w partii.

Socjaldemokratyczna Unia Europejska sypie sie jak domek z kart, a ludzie pchaja sie dalej w to samo bagienko? Moze brakuje kogos na arenie politycznej, kto powie jasno i wyraznie, ze nie ma nic za darmo?
      • Gość: najmądrzejszy Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie IP: *.centertel.pl 05.12.11, 17:30
        Bo Polska to kraj absurdu: państwo tzw. socjalne udaje, że jest socjalne, a partie liberalne udają, że są liberalne, a Polak udaje, że chce na takie partie głosować.
    • tojamyszka Dla mnie to wygląda na nie lada rozrzutnośc 05.12.11, 11:36
      Zwróciłam uwage na pewien zapis . Za 1,5 mln chca kupic 5 kontenerów . Nie trzeba nawet mocno sie uczyc zeby zobaczyc , że cena jednego kontenera to bagatela 300 000 zł . Za taka wartośc , to w moim miescie wojewodzkim mozna kupic nawet dwa male mieszkania i kazde z nich bedzie wieksze od kontenera . W jednym mozna mieszkac a z drugiego pobierac czynsz i miec dodatkowy dochód . Mam wrazenie , ze ktos na biednych ludziach robi interes zycia i wcale nie sa to Ci " nędznicy" .
      • Gość: ameliaa Re: Dla mnie to wygląda na nie lada rozrzutnośc IP: *.zone5.bethere.co.uk 05.12.11, 12:10
        "za 1,5 mln zł kolejnych pięć kontenerów. Teraz w 10 modułach jest już 50 ciasnych mieszkań"... czyli ja rozumiem, ze w tych pieciu kontenerach (modulach) bedzie 25 'mieszkan', czyli za takie 'mieszkanie' 60 tys zlotych - to jest moje rozumienie tekstu
    • Gość: kenny niech spadają pod chmurkę a nie ... IP: 80.50.126.* 05.12.11, 11:40
      niech SPADAJĄ pod chmurkę a nie za NASZE pieniądze dostają lokum i jeszcze pitolą że za ciasne ... to jest żenada. Żenujący jest również sam artykuł. Mnie za darmo nikt nic nie dał...
      • q-ku Bozia takich jak ty karze 07.10.12, 15:25
        za to gadanie spotka Cię bieda, kredyty się nie spłacą i wylądujesz w takiej puszeczce...
    • Gość: kont Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osiedl... IP: *.tvk.torun.pl 05.12.11, 11:42
      w co drugim kontenerze cyfrowy polsat...
    • pandiculation Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osiedl... 05.12.11, 11:42
      Kurczę, chyba nie ma złotego rozwiązania. Socjal nigdzie nie działa dobrze - w krajach Europy Zachodniej jest to samo, tylko na nieco wyższym poziomie, bo standardy są nieco wyższe.

Ale co robić? Edukować? Dawać zapomogi? I tak, i nie. Zawsze znajdą się ludzie, którym powinie się noga i trzeba im pomóc, no i zawsze będą tacy, co wykorzystują system.

Ale wiecie co? 800zł za mieszkanie to nie jest tragedia, naprawdę, można to dorobić na kasie w sklepie, sprzątając (podobał mi się opisany tu pomysł ze sprzątaniem piwnic!), albo pracując jako opiekunka do dzieci. Każda praca dobra.

Poza tym co z tymi antenami satelitarnymi?...! Na to ich stać?! Myślę, że jest w tym trochę hipokryzji... 1800zł emerytury? To sporo. Dzieci tych państwa powinny się wziąć do roboty. A ta dziewczyna z małym dzieckiem - cóż, edukacja w Polsce jest darmowa, stypendia naukowe są, akademiki też. Można wynająć gdzieś pokój, dostać jakieś dotacje... Tylko TRZEBA SIĘ WZIĄć DO ROBOTY!!

Odstrzeliwać nikogo nie można, ale zmusić do jakiegoś wysiłku - tak.
    • Gość: angrusz1 Bezczelni menele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.11, 11:43
      śmią jeszcze narzekać !!!
      Co za czasy .
    • aniabajk Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osiedl... 05.12.11, 11:45
      Lepszy kontener niż schronisko, albo ławka w parku.
    • velobase Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie 05.12.11, 11:46
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Tak jak napisane po zasilkach ludzie piją. Więc wiadomo kto tam jest. Z drugie
      > j strony nie można wszystkich wrzucić do jednego worka. Sam 3 miesiące bylem be
      > z pracy ale uratowalem mieszkanie ( żona nie pracuje ) Ale trzeba chcieć

Dokładnie. Niektórzy są tam z własnego wyboru.
    • Gość: pozdr Powinni kupic cyfre+ i splitter karty IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.11, 11:48
      Powinni kupic cyfre+ i splitter karty + dekodery dvb-s na karty i by zaplacili 1den abonament.
      Dodatkowo dekoder dvb-t i odbierac na ziemna cyfrowa. Mieli by oplaty abonamentowe praktycznie zero. A super kanaly z cyfry.

Ale urzednicy to wydaja cudze pieniadze na cudze potrzeby , stad taki blad.
    • Gość: PaRi Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osiedl... IP: 217.153.211.* 05.12.11, 11:51
      Zadarmo się mieszkało a teraz trzeba płacić za życie i się moze trzeba do wziąść do roboty. Satelity na każdej melaminiw, ale kasy na prąd to nie ma.
    • Gość: Niki Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osiedl... IP: 193.111.166.* 05.12.11, 11:59
      Rewelka, najbardziej mi się spodobał na zdjęciu ten rządek anten satelitarnych. Po prostu żal biednych ludzi....
    • Gość: kasia Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osiedl... IP: *.tktelekom.pl 05.12.11, 12:00
      Sami biedni tam mieszkają, lecz to nie przeszkadza im w tym, aby korzystać z telewizji satelitarnej. Jakoś ich stać, a mnie nie. Coś tu jest nie tak.
    • Gość: Henryk Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osiedl... IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 12:01
      Na wódę to mają a na czynsz - to juz nie. W głowach poprzewracało się. Sam mieszkałem w kontenerze. WSZYSTKO zależy od ludzi. Daj, daj daj.
    • marek-lipski Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komentarze. 05.12.11, 12:01
      Nie tylko ceny kontenerow sa z innej planety jak i z wyjatkami wasze komentarze.
      Demokracja,kapitalizm,socjalizm w takich mieszkaniowych,losowych sytuacjach nie maja znaczenia.Obowiazkiem placacych podatki,jest utrzymanie slabszych,chorych,starych,dzieci.....

Pomijam KK i przepisy prawa kanonicznego.Przed konstytucja wszyscy maja takie same
      prawa a wasze komentarze sa przeciw konstytucji.Rowniez EU.Wstyd.Domyslam sie
      ze te refleksje sa prowokacja.Znam w EU specjalistow,ktorych inwestycje byly znakomite
      ale z fatalnym doradca podatkowym.W poniedzialek konta bankowe a na nich miliony a w srode,wszystko stracone.Zaznaczam ze bez spekulacji i bez tla kryminalnego.
      • maciekz70 Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta 05.12.11, 12:12
        Nie wysilaj się.Do tych zakutych łbów skupionych tylko na dorabianiu się nic nie dotrze.
      • Gość: Orion Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 12:17
        Pomyliło ci się z pseudo "doradcami inwestycyjnymi"
      • szmecierecie Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta 05.12.11, 12:27
        marek-lipski napisał:

> Demokracja,kapitalizm,socjalizm w takich mieszkaniowych,losowych sytuacjach nie
        > maja znaczenia.Obowiazkiem placacych podatki,jest utrzymanie slabszych,choryc
        > h,starych,dzieci.....

Obowiązkiem ludzi jest odpowiedzialność za siebie, ewentualnei za swoje rodziny.
        Czujesz się odpowiedzialny za meneli? Bierz ich do siebie do domu i utrzymuj ich!

> Pomijam KK i przepisy prawa kanonicznego.
        To może rozwiń myśl, bo nie widziałem nigdy w prawie kanonicznym OBOWIĄZKU DAWANIA MIESZKAŃ ZA DARMO ALKOHOLIKOM I NIEROBO

• marek-lipski Odp.Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta 12.03.12, 11:59
          Odpowiedz lepiej pozniej anizeli wcale...
          Jak wiesz rodzina jest najwazniejsza
          oprocz setki w tym roku 2012 wyslanych przez moj projekt
          do specjalnych osrodkow w..Niemczech,
          obywateli z Polski(ty nazywasz "Meneli")
          z tragicznymi sytuacjami.Szczegolnie dzieci
          chore z matkami potrzebuja pomocy
          oprocz lekow ktore w Polsce nie moga kupic
          gdyz jak wiesz leki w Polsce dla dzieci sa platne.
          Tam otrzymali pomoc
          lekarska i nie tylko.Oczywiscie
          kazdy przypadek jest inny.Ja i inni sprawdzamy.
          Prawo cywilne,kanoniczne,socjalne pozostawiam
          prawnikom a jesli masz ochote i czas,
          to znajdziesz odpowiednie informacje ....w google.
          Ja takowe posiadam.
      • nikodem_73 Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta 05.12.11, 14:25
        marek-lipski napisał:

>Obowiazkiem placacych podatki,jest utrzymanie slabszych,choryc
        > h,starych,dzieci.....

A niby dlaczego? Dlaczego mam odbierać swojej rodzinie aby dać zupełnie obcym ludziom? I to nawet bez możliwości wyboru którym obcym chciałbym dać?
        • Gość: kretynofob Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 14:33
          Dlatego,że żyjesz w społeczeństwie.Od tego ono jest aby zaopiekować się słabszymi jednostkami.Tylko,że w naszym ludzie twojego pokroju,są w stanie popełnić każdą podłość i zgnoić każdego słabszego dla swojej korzyści.
          • szmecierecie Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta 05.12.11, 14:38
            Gość portalu: kretynofob napisał(a):

> Dlatego,że żyjesz w społeczeństwie. Od tego ono jest aby zaopiekować się słabszy
            > mi jednostkami. Tylko,że w naszym ludzie twojego pokroju,są w stanie popełnić ka
            > żdą podłość i zgnoić każdego słabszego dla swojej korzyści.

Słabszymi? Cały dzień chleją, nie pracują, to są słabsi ?

Codziennie mijam idąc do pracy zdrowych mężczyzn w wieku 20-40 lat. Stoją i nic nie robią cały dzień, a ja muszę zasuwać.

Pracy w moim mieście jest całe mnóstwo tylko jakoś chętnych brak.

Kto jest słabszy, ten który wykorzystuje pracujących czy ten pracujący, który jest wykorzystywany przez leni i obiboków?
            • Gość: najmądrzejszy Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta IP: *.centertel.pl 05.12.11, 17:39
              " Pracy w moim mieście jest całe mnóstwo tylko jakoś chętnych brak."

W którym mieście w Polsce jest mnóstwo pracy?

Zanim zaczniesz krzyczeć jak to jesteś wykorzystywany to dowiedz się jakiej wysokości są ewentualne zapomogi i jak niewiele osób je otrzymuje.
              • szmecierecie Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta 05.12.11, 18:04
                Gość portalu: najmądrzejszy napisał(a):

> " Pracy w moim mieście jest całe mnóstwo tylko jakoś chętnych brak."
                >
                > W którym mieście w Polsce jest mnóstwo pracy?

W Poznaniu. Agencje pośrednictwa pracy pękają w szwach.. od ogłoszeń, bo z chętnymi do pracy jakby gorzej!
                • najlepszygeorge Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta 05.12.11, 19:50
                  Poznań? To te miasto, które się regularnie wyludnia? Z tego dobrobytu i ucieczką przed zatrudnieniem pewnie...

Chyba żyjemy w różnych rzeczywistościach, bo w mojej Polsce to oficjalna stopa bezrobocia wynosi prawie 13% i od 20 lat nie może spaść poniżej 10%. W PUPach ofert pracy jest garstka, więc skąd taka masa ofert w agencjach pośrednictwa pracy?
                  • szmecierecie Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta 05.12.11, 20:56
                    najlepszygeorge napisał:

> Poznań? To te miasto, które się regularnie wyludnia? Z tego dobrobytu i ucieczk
                    > ą przed zatrudnieniem pewnie...

Wyludnia się centrum, bo ludzie przenoszą się do Wsi pod Poznaniem. Poza tym ilość osób mieszkających w Poznaniu jest dużo większa niż zameldowanych.

> Chyba żyjemy w różnych rzeczywistościach, bo w mojej Polsce to oficjalna stopa
                    > bezrobocia wynosi prawie 13% i od 20 lat nie może spaść poniżej 10%.

Za Wikipedią:

"Pod koniec grudnia 2010 roku stopa bezrobocia w Poznaniu wynosiła 3,5% (11,2 tys. osób bez pracy) "

:-) Widać w Poznaniu się da!
          • nikodem_73 Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta 05.12.11, 15:14

> Dlatego,że żyjesz w społeczeństwie.Od tego ono jest aby zaopiekować się słabszy
            > mi jednostkami.Tylko,że w naszym ludzie twojego pokroju,są w stanie popełnić ka
            > żdą podłość i zgnoić każdego słabszego dla swojej korzyści.

Nie dość, że posługujesz się głupimi sloganami, to jeszcze wplatasz to byt wirtualny jakim jest społeczeństwo.

Widziałeś gdzieś zdjęcie społeczeństwa? A gdzie społeczeństwo żyje? Jaki ma dzisiaj humor?

To tylko takie fajne słowo-wytrych, którym pięknoduchy szafują, aby próbować wmówić innym, że wyłącznie ten pięknoduszny pogląd jest "jedynie słuszny".

Chcesz się opiekować innymi? Droga wolna. Rób to. Nikt Ci tego nie broni. Lecz pisząc, że "społeczeństwo musi pomagać" to twierdzisz, że także ci, którzy ledwo co wiążą koniec z końcem powinni utrzymywać tych, którzy mają centralnie w*ne na wszystko.
            • Gość: kretynofob Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 16:37
              No tak.U nas nie ma społeczeństwa.Jest tylko gromada bydlaków,rwących wszystko do siebie.Moje k... moje.A inni niech zdychają.
              • szmecierecie Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta 05.12.11, 17:01

> No tak.U nas nie ma społeczeństwa.Jest tylko gromada bydlaków,rwących wszystko
                > do siebie.Moje k... moje.A inni niech zdychają.
                Daj przykład i weź pod swój dach "biednych, opuszczonych". Dodatkowo opodatkuj się 90%!
                • Gość: kretynofob Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 17:25
                  Pod jednym warunkiem.Zastrzegę w skarbówce,że pod żadnym pozorem,gdy daj Boże,spotka cię jakieś nieszczęście,ani złotówka z moich podatków nie zostanie przeznaczona na pomoc dla ciebie.
                  • szmecierecie Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta 05.12.11, 18:02

> Pod jednym warunkiem.Zastrzegę w skarbówce,że pod żadnym pozorem,gdy daj Boże,s
                    > potka cię jakieś nieszczęście,ani złotówka z moich podatków nie zostanie przezn
                    > aczona na pomoc dla ciebie.

Czekam w takim razie na potwierdzenie takiego dobrowolnego opodatkowania. Ja nigdy pieniędzy z "opieki" nie brałem i brać nie mam zamiaru!

Poza tym... bądź społeczny bardziej, a nie tak tylko "moje, moje i nie pomagaj szmecierecie"
              • nikodem_73 Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta 05.12.11, 18:31
                Nie tylko "u nas", lecz wszędzie tak jest.

Myślisz, że dlatego szanuje się altruistów, bo jest to najpowszechniej występująca cecha?
          • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Skandal-kontenery.Oblesne,sadystyczne komenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 15:25
            Słabszy nie znaczy nygus. Może adoptuj greka?
            cytując:
            Obecnie jest możliwość adoptowania Greka za jedyne 500 Euro. Grek będzie za Ciebie robił wszystko na co Tobie brakuje czasu. Będzie spał do 11, będzie chodził za Ciebie na kawę, będzie odbywał popołudniową siestę. Wieczorem posiedzi za Ciebie w knajpce.

Ja już adoptowałem i mam luz – mogę pracować od rana do wieczora.
    • Gość: cinek a satelite kazdy ma IP: 213.199.222.* 05.12.11, 12:02
      niby tak tragicznie, a prawie na kazdym domku cyfrowy polsat, albo inna platna tv. poza tym co ci ludzie by chcieli, dzisiaj nie ma nic za darmo, jak sie nie podoba, to prosze wziac gazetke i wynajac mieszkanie za normalne pieniadze!
    • Gość: Melepeta Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osiedl... IP: *.cust.dsl.teletu.it 05.12.11, 12:04
      A coz to jest w tej calej zasranej biedzie jakis zasrany pol sat za 14 zl miesiecznie , czy zostaje im naprawde tylko wieczorami karaluchy lapac???????? ludzie troche wyrozumialosci!!!!!!
    • marek-lipski Ceny zachodnie(EU) a dochody wschodnie.Fundacja 05.12.11, 12:05
      ogolnopolska musi zaistniec aby pomoc budowac mieszkania dla mieszkancow Polski,o mniejszych
      dochodach.Rozumiem Wladze miasta.Wiele miast,rowniez w EU stosuje podobne praktyki ale
      na krotki okres czasu.Zycze wiecej dochodow i ....zdrowych wesolych swiat.
    • Gość: Kroolik Szklanka do połowy pusta IP: *.171.24.86.static.crowley.pl 05.12.11, 12:11
      Ludzie zawsze widzą szklankę do połowy pustą. A tego, że podatnicy fundują im mieszkanie za darmo (40 zł miesięcznie, to 1/3 przeciętnej opłaty za parking!!!) już nikt nie widzi. Każdemu się należy i każdy jest pokrzywdzony niskim standardem. Większość mieszkańców, jakby sie zabrała do roboty, albo przestała utrzymywać całą rodzinę nierobów, to by spokojnie było ich stać na wyprowadzkę do normalnego mieszkania.
    • Gość: k Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osiedl... IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 12:14
      Czytając was przestaje się dziwić opinii jaki ma ten nędzny narodek na świecie.Pogarda do każdego biedniejszego od was aż się wylewa.Jesteście tacy wspaniali,bo potraficie nachapać się kosztem mniej zaradnych.Pierdzicie w stołki,które wyrwaliście innym spod tyłka intrygami i uważacie się za wspaniałych.Żadnemu do łba nie przyjdzie,że w razie jakiegoś wypadku losowego też możecie się tam znaleźć.Nie ja taki zaradny i wspaniały.Gdy was czytam rzygać mi się chce z obrzydzenia.
      • Gość: Kumpel Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie IP: *.connected.pl 05.12.11, 12:18
        Ilu już adoptowałeś meneli? Czy jak typowy lewak pierdzisz dla samego pierdzenia?
        • szmecierecie Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie 05.12.11, 12:28
          Gość portalu: Kumpel napisał(a):

> Ilu już adoptowałeś meneli? Czy jak typowy lewak pierdzisz dla samego pierdzeni
          > a?

Lewicowość nie oznacza pomagania innym ludziom. Lewicowość oznacza krzyczenie, żeby inni pomagali!
    • Gość: rabin Rozen A czego oczekiwać za 40zł miesięcznie? IP: *.uwm.edu.pl 05.12.11, 12:28
      W USA 10% społeczeństwa mieszka w przyczepach kampingowych - bo na wynajem tylko takich mieszkań ich stać.
    • Gość: Orion Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 12:35
      Ja tam się nie znam ale jako człowiek z wolną wolą nie robię sobie dzieci jeśli mnie nie stać jak w przypadku w/wym. osób. Ciężko utożsamiać brak myślenia z dostosowaniem
    • Gość: Marek W doopie mam meneli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 12:43
      Parę lat temu była sprawa o chłopaku z domu dziecka który mieszkał w zatęchłej norze i nie mógł znaleźć pracy. Nasze państwo nie pomaga tym którzy naprawdę potrzebują pomocy tj. sierotom, chorym dzieciom którym należy się renta, pomaga tylko tym którzy najgłośniej krzyczą. S*am na was żule którzy myślicie że wam się cokolwiek należy poza kopem w doopę na rozpęd.
      • Gość: r Re: W doopie mam meneli IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.12.11, 13:25
        Parę lat temu była sprawa o chłopaku z domu dziecka który mieszkał w zatęchłej norze i nie mógł znaleźć pracy. Nasze państwo nie pomaga tym którzy naprawdę potrzebują pomocy tj. sierotom, chorym dzieciom którym należy się renta, pomaga tylko tym którzy najgłośniej krzyczą.
        >>>>>>>>>>>
        i tu jest właśnie problem,
        że ta "pomoc społeczna", (która i tak w Polsce jest mizerna) rzadko trafia do tych, którzy naprawdę na nią zasługują i jej potrzebują ....
        częściej za to trafia do kombinatorów, co mogli by spokojnie wyżyć z "pracy rąk własnych", ale potrafią zakombinować
    • Gość: mateo Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osiedl... IP: 78.133.198.* 05.12.11, 12:53
      Ciekawe skąd mają na telewizje cyfrową?? Jak na czynsz nie mieli
    • Gość: MrT Roksana i Borys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.11, 13:01
      Ta Roksana wygląda jak nie z tej strefy klimatycznej z tą opalenizną
    • Gość: kretynofob Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osiedl... IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 13:29
      Czytając was przestaje się dziwić opinii jaki ma ten nędzny narodek na świecie.Pogarda do każdego biedniejszego od was aż się wylewa.Jesteście tacy wspaniali,bo potraficie nachapać się kosztem mniej zaradnych.Pierdzicie w stołki,które wyrwaliście innym spod tyłka intrygami i uważacie się za wspaniałych.Żadnemu do łba nie przyjdzie,że w razie jakiegoś wypadku losowego też możecie się tam znaleźć.Nie ja taki zaradny i wspaniały.Gdy was czytam rzygać mi się chce z obrzydzenia.
      • szmecierecie Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie 05.12.11, 14:34

> Czytając was przestaje się dziwić opinii jaki ma ten nędzny narodek na świecie.
        > Pogarda do każdego biedniejszego od was aż się wylewa.

Ja nikim biedniejszym nie gardzę, bo sam byłem bardzo biedny. Gardzę nierobami, menelami, alkoholikami i innymi usiłującymi z pracy ludzi równie biednych jak oni, ale pracujących.

> Jesteście tacy wspaniali,
        > bo potraficie nachapać się kosztem mniej zaradnych.

W życiu nigdy nie nachapałem się czyimś kosztem!

> Pierdzicie w stołki,które wy
        > rwaliście innym spod tyłka intrygami i uważacie się za wspaniałych.

Nikomu stołka nie wyrwałem, mało tego szukam innych ludzi do takiej samej pracy jak moja i jakoś chętnych brak!

> Żadnemu do ł
        > ba nie przyjdzie,że w razie jakiegoś wypadku losowego też możecie się tam znale
        > źć.

Przeczytałem artykuł i nie było nic o wypadkach losowych, dużo za to było o działaniu na własne życzeni.

> Nie ja taki zaradny i wspaniały.Gdy was czytam rzygać mi się chce z obrzydze
        > nia.

Z braku myślenia chyba też
        • Gość: kretynofob Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 16:40
          Internet dużo zniesie.Nawet pochwały,pod swoim adresem,zadowolonego z siebie buraka.Tylko aby było w nich choć słowo prawdy.
          • szmecierecie Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie 05.12.11, 17:02

> Internet dużo zniesie.Nawet pochwały,pod swoim adresem,zadowolonego z siebie bu
            > raka.Tylko aby było w nich choć słowo prawdy.

Rozumiem, że Ty wiesz lepiej co robię, dlaczego to robię i jak wyglądała moja droga, żeby dojść do tego co umiem i posiadam...

normalnie porok!
            • Gość: kretynofob Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 17:22
              Po prostu w życiu spotkałem wielu podobnych tobie cwaniaków.Gęba pełna frazesów,a własną matkę by sprzedali za 100 złotych.
              • szmecierecie Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie 05.12.11, 18:03

> Po prostu w życiu spotkałem wielu podobnych tobie cwaniaków.Gęba pełna frazesów
                > ,a własną matkę by sprzedali za 100 złotych.

Rozumiem, że piszesz o sobie, bo jak na razie to ja własnych rodziców bardzo szanuję i też utrzymuję. Bo to nikt inny tylko ja i moje rodzeństwo jesteśmy za nich odpowiedzialni. Rozumiem, że ty chcesz się dorzucić?
                • Gość: kretynofob Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 18:40
                  Rozumiem,że masz gębę pełną frazesów.I nic poza tym.Pisz pisz dalej i wbijaj się w dumę jaki to jesteś wspaniały burak polski.
                  • szmecierecie Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie 05.12.11, 20:51

> Rozumiem,że masz gębę pełną frazesów.I nic poza tym.Pisz pisz dalej i wbijaj si
                    > ę w dumę jaki to jesteś wspaniały burak polski.

Jak widzę, u Ciebie frazesów i głupoty pełno...

Nawet mojej narodowości nie potrafisz wyczytać... ech
                    • Gość: kretynofob Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 21:19
                      Wolę być kimś określanym przez ciebie głupcem,niż taką jak ty kreaturą,patrzącą tylko na koniec swojego nosa.
                      • szmecierecie Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie 05.12.11, 21:49

> Wolę być kimś określanym przez ciebie głupcem,niż taką jak ty kreaturą,patrzącą
                        > tylko na koniec swojego nosa.

Ja Ciebie nie określam głupcem, Twoje wypowiedzi o tym wystarczająco świadczą, serio!
                        • Gość: kretynofob Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 21:58
                          Tak samo jak twoje wypowiedzi świadczą,że jesteś typowym nowobogackim burakiem,uważającym,że niepłacenie swoim pracownikom to najlepszy kredyt.
                          • szmecierecie Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie 05.12.11, 22:04

> Tak samo jak twoje wypowiedzi świadczą,że jesteś typowym nowobogackim burakiem,
                            > uważającym,że niepłacenie swoim pracownikom to najlepszy kredyt.

Błądzisz, błądzisz człowiecze. Po pierwsze nikogo nie zatrudniam, po drugie zawsze płacę za zleconą pracę. Po trzecie kredytów nie biorę, z zasady.

... ale pewnie wiesz lepiej :-)

Tak przy okazji się spytam, osiągnąłeś coś w realnym świecie? Cokolwiek, może coś pożytecznego zrobiłeś?
                            • Gość: kretynofob Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 22:47
                              A ty poza chwaleniem się?
                              • szmecierecie Re: Oswajają wstrętne puszki. Jak się żyje w osie 06.12.11, 09:08
                                Czyli jednak nic nie osiągnąłeś. Smutne to, więc życzę na początek zdrowego rozsądku (choć trochę) i powodzenia w życiu ( co jak mniemam, przyda się niezmiernie).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka