Dodaj do ulubionych

Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopiero ...

IP: *.sun-net.pl 20.12.11, 19:18
ponad 3 miliona za taki mały skwer, i gdzie tu zrównoważony rozwój miasta.
jest wiele bardziej pilnych potrzeb...chociażby za te 3 bańki można było zlikwidować linię wysokiego napięcia biegnącą przez teren rowu wełnowieckiego, placu grunwaldzkiego aż po ten piękny, nowy betonowy słup tuż koło spodka.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Urzędnicy zdeformowali projekt architektoniczny.:/ IP: *.play-internet.pl 20.12.11, 19:40
      bbbccc
    • Gość: kilof Co to za skwwer . Sam beton !!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.11, 19:47
      I te dziwaczne kule. Ohyda .
    • Gość: WaldemaRRRRR! Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopiero ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.12.11, 19:56
      Wiem z doswiadczenia, bo widzialem wiele takich objektów, w Polsce i za granica:

Taki plac NIKOGO nie zachwyci, malo kto bedzie chcial tam przebywac.
      Najwyzej jako miejsce spotkan, ale zeby sie spotkac, a potem isc gdzie indziej.

Zimny, sterylny, niepraktyczny, nieludzki.

• Gość: gość Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.11, 20:13
        lepiej było nie remontować? zostawić plac tak jak był i dać se spokój.
        • Gość: er Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier IP: *.sun-net.pl 20.12.11, 20:35
          tak, lepszy ten plac był przed remontem...bo tańszy, wydane 3 bańki nic nie zmieniły, był do dupy plac i dalej jest, po prostu "tranzyt" nikt tam czasu spędzać nie będzie.
          • Gość: o Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier IP: *.sun-net.pl 20.12.11, 22:57
            nie fanzol. W pogodne dni mimo syfu ławki były pozajmowane.
            • Gość: sqro Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 09:32
              narkusy czy pijaczki?
              • Gość: abc Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.11, 09:53
                sa tez tacy ludzie jak ja ,starsi albo schorowani,którzy daleko nie dojda a od wiosny do jesieni chetnie posiedza na lawce,w cieniu -nie w sloncu.Na ławce z oparciem!!!I z roku na rok będzie nas coraz więcej.
      • Gość: . Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier IP: *.trans.net.pl 20.12.11, 20:39
        Gość portalu: WaldemaRRRRR! napisał(a):

> (ciach)

przyloz jakiś gorol i kwestionuje śląską myśl techniczną i projektową, choć sam placu na oczy nie widział, pfuj
    • Gość: kattowitzer Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopiero ... IP: *.welnowiec.net 20.12.11, 22:13
      a Pan fotograf to nie mógłby sie poprzemieszczać trochę po tym placu i zrobić zdjęcia z innej perspektywy niż trzy z tej samej ? ...

a co do placu: to zastanawiam sie czy to dobry pomysł by drzewa były tylko częściowo obudowane kamieniem. przy większych deszczach wszystko będzie przecież z tych usypanych "kopców' spływać na nawierzchnie.
      • Gość: kama Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.11, 23:49
        > a Pan fotograf to nie mógłby sie poprzemieszczać trochę po tym placu i zrobić z
        > djęcia z innej perspektywy niż trzy z tej samej ? ...

Przecież taka jest polityka Wybiórczej. Wszystko co jest robione w mieście trzeba wyszydzić i pokazać tak, żeby przypadkiem się komuś nie spodobało.
        • Gość: Julek Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.11, 23:54
          Poza jakimś zakompleksionym cieciem o nicku @kama nie widzę tu ze strony GW żadnego wyszydzania. Jest info o zakończonym remoncie i dokładka, że wiosną skwer „rozbłyśnie”. Jakoś mi nie przyszło do głowy, żeby się teraz zieleni domagać.

PS I mnie się skwer podoba w porównaniu z tym co było wcześniej
    • Gość: c Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopiero ... IP: *.welnowiec.net 20.12.11, 22:29

A gdzie drzewa i ich cień Sołtysie??
    • Gość: ? Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopiero ... IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.11, 00:26
      ta barierka fajnie się komponuje z całością
    • Gość: gonzo Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopiero ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 07:34
      Szary a za niedługo będzie brudny
    • polsz Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier 21.12.11, 08:18
      3 mln w błoto...
      Skwer przy Sokolskiej nie wyglądał źle ale widocznie ktoś musiał zarobić a ktoś się pochwalić. Ten skwer nigdy nie będzie miejscem, gdzie ktoś by chciał posiedzieć. Spotkać się bo przystanki blisko a potem dalej.
      Zimni, sterylny, płaski.... Ale czego spodziewać się po ludziach, których jedynym pomysłem na miasto jest wyburzenie i wysypanie żwiru na parking
      • Gość: prestydygitator Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier IP: *.gliwice.vectranet.pl 21.12.11, 09:00
        Mówisz, że obleśny, postkomunistycznie wyglądający skwer na Sokolskiej nie wyglądał źle? Noooo.... Gratuluję gustu! ;-)
        • Gość: Hann-a Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier IP: *.centertel.pl 21.12.11, 09:08
          za to ten wyłożony płytami zakupionymi w firmie męża pani skarbnik prezentuje się pięknie.
          • polsz Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier 21.12.11, 12:04
            nie wytłumaczysz mu. Dla niego jak dla każdego zatwardziałego PiSmana wszystko co powstało przed 1989 r. jest złe. Tacy jak on najchętniej by zaorali WPKiW bo to komunistyczna pozostałość
      • Gość: prestydygitator Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier IP: *.gliwice.vectranet.pl 21.12.11, 09:04
        Mówisz, ze obleśny, postkomunistyczny skwer przy Sokolskiej nie wyglądał źle??? Noooo.... Gratuluję gustu!!! ;-)
    • bunclokpl Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopiero ... 21.12.11, 09:49
      Pięknieją te nasze Katowice :-)
      • Gość: kit Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier IP: 88.220.79.* 21.12.11, 11:14
        pięknie to wyglądają te barierki przy przejściu podziemnym i połączenie nowego placu ze starym chodnikiem tuz przy Sokolskiej. Dramat. A sam plac, dziś specjalnie się tam przeszedłem. Betonowy skwer, nie wiem co dizajner miał na myśli wstawiając tam tak wiele betonowych klocków.
    • Gość: jac Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopiero ... IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 11:12
      Po co wystawiano nowiusieńkie ławki w tym czasie? Nie lepiej było wszystkie wczesna siosną instalować?
    • Gość: m Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopiero ... IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 22:16
      szkoda że wszystko takie martwe ....
    • Gość: katowice Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopiero ... IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 22:39
      jak narazie to co widze to strata kasy ,zgadzam sie z innymi opiniami -znowu ktoś zarobił
      • Gość: Hann-a Re: Skwer przy Sokolskiej gotowy. Zachwyci dopier IP: *.centertel.pl 22.12.11, 01:48
        byłam tam wczoraj . na mnie zrobił wrażenie żydowskiego cmentarza z nagrobkami/ macami/
        tylko tabliczek brakuje z imionami zmarłych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka