Dodaj do ulubionych

Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest jak ...

• Gość: gosia Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest jak ... IP: 194.11.254.* 18.03.12, 18:35
      Jo sie ino pytom fto go tu wpuścioł
      • Gość: gość Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.slaskdatacenter.com 18.03.12, 18:45
        no ty go wpuściłaś,bo szlabanu nie postawiłaś i wartowników co by go zatrzymali .
      • Gość: xxx Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 19:59
        Kaczorek "dziobie"?
      • artjomka Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja 18.03.12, 21:03
        Cytat ze wprowadzynio do artykulu:
        Jarosław Kaczyński spotkał się w niedzielę z mieszkańcami Czerwionki-Leszczyn. Zerknął też na odpust, gdzie kupił pluszaka i skosztował śląskie makarony.

Widza, co PrezesPan uraczoul nos ciymnych Slonzokom wizytom duszpastyrskom.
        Zno sie chlopina na Bawarii - a teroski na ...slonskich MAKARONACH..! Mozno jak przjyjedzie za 50 lot, to sie bydzie znou i na SLONSKICH MAKRONACH!
        Pyrsk!
        PS:
        Jak jusz tam gryzipiorki dupsy piszom, to niych wiedzom, co u nos niy ma makaronow ino NUDLE, a to co Prezes mamlou - to som MAKRONY!
        • Gość: gość Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.slaskdatacenter.com 18.03.12, 21:20
          ale to nie wina Prezsa tylko tych dziennikarzyn z GW ,że nie wieeza co to są makrony
      • Gość: zx Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 20:32
        Tyż sie pytosz Piontek z św.Józefka
    • Gość: hanys 30% ludności na Bawarii jest pochodzenia Śląskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 18:40
      30% ludności na Bawarii jest pochodzenia Śląskiego
      • janek-2007 Burak obrażający Ślązoków RAUS ze Śląska !!! 19.03.12, 17:32
        Czuje ta kanalia krew i jedzie podsycać w ślązakach fobie anty Tuskowe
        Śmierdziel powinien ze wstydu i strachu na Śląsk nie przyjeżdżać aby mu ślązoki do żici (kaczego dupska) nie nakopali Kupił ciul pluszaka A dlaczego nie skosztował Śląskiego krupnioka albo wodzionki nie mówiąc aby kosztował szpajzy zrobinej przez Remigiusza Rączkę
        Burak zasługuje na buraczki bo ślązacy preferują czorne kluski ewentualnie zimioki, rolada, i modro kapusta A jak bjyda to i bryja zjedzom A z buraków tyle że cukrowych to sie syrop dawno temu na Śląsku robiło Bo z tego buraka to by tylko kupa smrodu było Do niczego taki śmierdzący Burak Ślązakom potrzebny nie jest SZLUS

• irouleguy Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest jak ... 18.03.12, 18:43
      Jest takie bardzo piękne śląskie słowo "ciul". Ten i ów ciul myśli, że jak zje roladę z modrą kapustą, to posiądzie wszystkie mądrości świata tudzież wiedzę wszelaką na temat Śląska. Otóż takim ciulom mówimy zdecydowanie: NIE.
      • Gość: ers Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 18:55
        Popierom na blank i panu ciulowi godom zdecydowanie: raus!! Nazod do Warszawy!!
        • Gość: gość Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 18.03.12, 18:59
          ja! ino łon nie jest żoden ciul! on jest ino taki fest mały , maleńki ciuliczek!!!
      • Gość: petrus Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 18:56
        i do tego soroń !
    • irouleguy Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest jak ... 18.03.12, 18:56
      I jeszcze jedno- muszę się Wam pochwalić. Nie jestem wprawdzie orientacji męsko-męskiej, ale na widok pana Kaczyńskiego autenycznie staje mi :)
      Staje mi mianowicie przed oczami opakowanie zapomianej już herbaty marki ulung.
      A wraz z nim pojawia się pytanie: Jeronie, Jak się taki ulung?
    • Gość: Kleopatra Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest jak ... IP: *.tktelekom.pl 18.03.12, 18:56
      Tylko że Bawaria jest o dużo bardziej rozwinięta niż Polska jełopie !! Mieszkałam tam i nie wiem dlaczego się z Niemczech wyprowadziłam !! A Kaczyński jest niedorozwojem !!
    • Gość: niezgryźliwy Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest jak ... IP: *.static.sitel.net.pl 18.03.12, 18:56
      Здрaвcтвyйте, гocпoдин президент, pan lubi ładne dziewuchy, zinstrumentami...
      www.youtube.com/watch?v=m3W6UAqadne dzvM78&feature=related
      • Gość: niezgryźliwy post scriptum: Prezes Kaczyński w Czerwionce: IP: *.static.sitel.net.pl 18.03.12, 18:59
        www.youtube.com/watch?v=m3W6UAqvM78&feature=related
        Przepraszam za usterki.
        • Gość: Ewald Re: post scriptum: Prezes Kaczyński w Czerwionce: IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 19:26
          @niezgryżliwy:
          można by Ci zarzucić, że za dużo na you tube siedzisz, bo co rusz, to w komentarz wkładasz coś z tego portalu, ale dobra.
          Tym razem znowu, niestety, trafiłeś!
          Ten "Bawarian Ansamble" toż przecież żywcem wzięty katowicki TVS i słynna jego Szlager Lista!
          Ino, że po niemiecku.
          Brawo!!!
    • Gość: Damian z Bełku Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest jak ... IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.12, 19:03
      Teraz się podlizuje że Bawaria że najbogatsza kraina a niedawno to my byli Ukryta opcja niemiecka , stary ciul i nic wiyncyj.
    • Gość: Podrożnik Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest jak ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.12, 19:14
      Ilekroć wjeżdżam do Bawarii witają mnie tablice "Freistaat Bayern" (Wolne państwo Bawaria).
      Czyżby pan Prezes przejrzał na oczy i przestał obawiać się decentralizacji? Jeśli tak to brawo panie Prezesie, może zainicjuje Pan jeszcze akcję wkopywania tablic "Wolne Państwo Śląsk"? :o)
      • Gość: niezgryźliwy Prezes Kaczyński w Czerwionce: ale do jodłowania IP: *.static.sitel.net.pl 18.03.12, 19:21
        trzeba mieć nie tylko talent, ale koniecznie duuuuużo ....nabiału , panowie prezesi.

www.wykop.pl/link/37274/franzl-lang-krol-jodlowania/
      • calber Fehlschlag czyli pudło! 19.03.12, 07:49
        "Freistaat" to historyczny synonim dla republiki.
        • Gość: aasd Re: Fehlschlag czyli pudło! IP: 194.181.161.* 19.03.12, 09:22
          Co nie zmienia faktu, że Niemcy to federacja, a landy cieszą się dużą swobodą, o której w Polsce prezes nawet nie chce słyszeć.
    • firiduri Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest jak ... 18.03.12, 19:28
      Te wszystkie opinie przypominają ujadanie ratlerka. Taki szczerzy zęby niby odważny i waleczny, ale wystarczy tupnąć, a w ucieczce zabije się o własną budę.
      • Gość: gość Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.slaskdatacenter.com 18.03.12, 19:33
        wg mnie te wpisy to nie ujadanie ratlerka ,tylko licytowanie sie w chamskich odzywkach wobec człowieka ,ktory im nic nie zrobił ,a jest posłem i Polakiem a nie hanysem .
      • Gość: Egon Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.12, 19:33
        Wiencyj nie mosz na obrona tego pajaca, Poloku?
        • irouleguy Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja 18.03.12, 19:43
          Goroli prosimy o niewypowiadanie się w sprawach dotyczących Wolnego Śląska.
          • Gość: gość Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.slaskdatacenter.com 18.03.12, 19:56
            to co reprezentujesz faszyzm i zamordyzm , że nie wolno tu na forum odezwać się .
            Ja ci nie bronię możesz sobie szczekać na Kaczyńskiego ,ale to świadczy o twojej kulturze .
            • Gość: Pudelek Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.play-internet.pl 18.03.12, 21:09
              kultura i Kaczyński to jak woda i ogień

a przedstawiciel partii "faszyzm i zamordyzm" był właśnie dziś w Czerwionce
              • Gość: gość Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.slaskdatacenter.com 18.03.12, 21:35
                wiadomo ,że dla Gazety patriotyzm to faszyzm .A zamordyzm to mamy teraz za tuska ,podsłuchy ,zamach na Internet ACTA ,nawet inwigilacja dzieci (na co chorują ,pochodzenie,rodzinne ,nawet jakiś polityk złożył do trybunalu zapytanie czy taka inwigilacja dzieci jest zgodna z prawem . Niedanie miejsca na multipleksie TVTrwam .to jest zamordyzm.
                Za rzadow Kaczynskiego chciano sprawdzać rozpasanych polityków ,ktorym wydaje sie, że są bezkarni ,a zwykłych ludzi nie sprawdzano .Teraz jest odwrotnie afery w rządzie(Zbychy ,Rychy) zamiatane są pod dywan a patriotyczne oprawy kibiców sa niszczone,a oni sami wsadani do wiezienia .
                • Gość: jo Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.telpol.net.pl 18.03.12, 23:44
                  przyjwrzyj gymba polski faszytso
                  • Gość: gość Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.slaskdatacenter.com 19.03.12, 01:38
                    faszyści kazali przywierać gymby ,i ty wlaśnie jesteś slundkim faszystą .
                    • Gość: Juzek Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 08:18
                      A zaprosilbys do domu goscia co najpierw cie obrazil publicznie a teraz sie przymila i mowi jaki jestes fajny?
                      Ja nie. A ten ciuliczek tak wlasnie zrobil. Nazwal nas slazakow " ukryta opcja niemieca" a teraz dwulicowa kanalia mami ze niby Bawaria i ble ble.
                      Slazacy takiemu faryzeuszowi mowia WON! Nie chcemy tu pana Kaczynskiego, czy mozna jeszcze to jakos jasniej wyrazic???
            • 0721x Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja 19.03.12, 13:55
              gość kundelek z waści
    • Gość: "hanys" Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest jak ... IP: *.leon.com.pl 18.03.12, 19:29
      nie tak dawno mówił,że śląsk to nie polska fałszywy pies .Mały zakompleksiony dyktator...
      • Gość: gość Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest ja IP: *.slaskdatacenter.com 18.03.12, 19:46
        podaj cytat ,kłamco.
    • Gość: Helga Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest jak ... IP: 37.30.115.* 18.03.12, 19:29
      Gut geschmeckt ? Keine Bauchschmerzen ?
    • Gość: Hesz Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk jest jak ... IP: *.183.150.34.dsl.dynamic.t-mobile.pl 18.03.12, 19:46
      Zapomniał ( hue hue hue - chyba celowo) tyko dodać, że Bawaria ma własną konstytucję, własny rząd, własnego premiera i szeroką autonomię.
    • Gość: niezgryźliwy Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk... IP: *.static.sitel.net.pl 18.03.12, 19:58
      Niebiański Ansambl doktryny politycznej Walusia:

www.youtube.com/watch?v=Tq2hsgoKF54
      Waluś....ty za dużo <śłedzisz> śledziu na kattowickiej TVS, można by ci zarzucić ..., że np. dziewuch nie lubisz, trafiłm!

Autor: Gość: @Ewald IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 19:26 napisł:

można by Ci zarzucić, że za dużo na you tube siedzisz, bo co rusz, to w komentarz wkładasz coś z tego portalu, ale dobra.
      Tym razem znowu, niestety, trafiłeś!
      Ten "Bawarian Ansamble" toż przecież żywcem wzięty katowicki TVS i słynna jego Szlager Lista!
      Ino, że po niemiecku.
      • Gość: Ewald Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce:''Śląsk... IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 21:13
        Oglądam TVS od rana do wieczora, bezustannie. Wszystko jak leci. Nie śpię - oglądam, nie jem - oglądam, tylko oglądam. Mój ulubiony program to Pucek i Reksio oraz gotowanie w altanie.
        Nie lubię dziewuch, nie lubię !!!!!!! Nie lubię dziewuch, nie lubię !!!!!!!
    • Gość: REDEN Niestety, nie prawda IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.12, 20:13
      Górny Ślask nie ma autonomii, a Bawaria ją ma
      • Gość: Ewald Re: Niestety, nie prawda IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 21:03
        Oj, kiepsko u Ciebie ze zrozumieniem metafory.
        Obejrzałeś co podlinkował @niezgryźliwy? Nie?
        A nawet jak obejrzałeś, to nic nie skumałeś, ale to już nie mój problem. Polotu i abstrakcyjnego myślenia - 0 (zero).
    • Gość: gorol za buga Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... IP: *.ittp.media-com.com.pl 18.03.12, 20:22
      a kaj tyn zakamuflowany goralski kartofel z jego braciszkiym byli jak były te groby zamykane, niy czasym u wladzy, i świński ryj jeszcze teroz bydzie kwikać ?
      • Gość: gość Re: Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest ja IP: *.slaskdatacenter.com 18.03.12, 20:43
        Nieprawda to Buzek zamykał kopalnie ,i potem najwięcej głosów od was dostał ,jak Buzek był premierem to żaden z Kaczynskich nie rządzil .Teraz wam wstyd ,żeście się dali wykiwać Buzkowi .Ale tacy już jesteście madrzy ,teraz też tusk dostał najwiecej głosów na Śląsku i dał wam autonomię i ustawę metropolitalną,.
    • Gość: niezgryźliwy "Śląsk jest jak ...hymn Bawarii IP: *.static.sitel.net.pl 18.03.12, 20:33
      www.tekstowo.pl/piosenka,hymn_bawarii,gott_mit_dir__du_land_der_bayern.html
      REDEN: ma pan rację!
    • Gość: SA Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 21:04
      Bawaria jest landem, z własnymi prawami. I nam też tego trzeba. A nie wyzysku z Warszawy.
    • Gość: Pudelek Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... IP: *.play-internet.pl 18.03.12, 21:06
      prezes coś tam słyszał, ale nie doczytał, więc jak zwykle fandzoli: Bawaria faktycznie jest katolicka (choć liczba odchodzących z kościoła jest tam większa niż Jarek jest w stanie ogarnąć), ale przede wszystkim w dużej mierze jest rządzona samodzielnie, a nie na smyczy z Berlina - według Jarka katolicyzm jest w stanie zastąpić autonomię...
    • Gość: Juzek Poprzednio nazwal nas "ukryta opcja niemiecka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 21:23
      .... a dzisiaj porownoje do Bawarii? Spier... stad Chu... na kaczych nogach
    • Gość: Juzek Poprzednio nazwal nas "ukryta opcja niemiecka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.12, 21:25
      .... a dzisiaj porownuje do Bawarii? Spier... stad Chu... na kaczych nogach. Teraz dobrze napisalem
    • Gość: niezgryźliwy Prezesw Czerwionce, metafory Waldusia s.Ferdka IP: *.static.sitel.net.pl 18.03.12, 21:31
      @walusiu...tak meta i łopatologicznie: Oj, kiepsko u Ciebie...ale z ortografią, masz problem, nieprawdaż?
      A skoro tak, to jakość polotu i abstrakcyjnego myślenia masz poniżej poziomu ....kumaka, na którego się powołujesz w myśleniu.!
      Buchahahahabuchaaaa.....dup!

Re: Niestety, nie prawda
      @Ewald IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 21:03

Oj, kiepsko u Ciebie ze zrozumieniem metafory.
      Obejrzałeś co podlinkował @niezgryźliwy? Nie?
      A nawet jak obejrzałeś, to nic nie skumałeś, ale to już nie mój problem. Polotu i abstrakcyjnego myślenia - 0 (zero)
      • Gość: Ewald Re: Prezesw Czerwionce, metafory Waldusia s.Fer IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 10:09
        Proszę o wskazanie błędów ortograficznych w moim tekście.
        • janonet4-4 Re: Prezesw Czerwionce, metafory Waldusia s.Fer 19.03.12, 10:16
          Prese KACZYŃSKI co on tu robił ,przecież nik tu nie chce -ciekawe co powie jak GUS powie ile ślązaków coś 1mln ,czyli rzeszta zbiera manatki i jedzie do kśięstwa warszwskiego ,lub od polski ,bo tu na ziemi niemckiej nie maj nic doi szukania -tylko po powataniach ŚLĄSK jest regulaniew niszczony przez POLSKĘ -tak ot polska umie wyrzadzic -umie wszystko zniszczyć i zdewastwać ,a jak juz ślask jest niepotzrebny to sie zostawiła na łłaskę losu -czas aby na ślasku zrobili NIEMCY PORZEĄDEK .b oakułanie to nire jest państwo tylko burdel !!!!!!!!!!
    • Gość: Olo Prezes Kaczyński w Czerwionce: "Śląsk jest jak ... IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.12, 21:36
      liczy na przedwczesne wybory i zaczyno kadzic?
      PS: poziom dziennikarstwa coroz gorszy tukej.MAKRONY tumoki Makrony sie na odpuscie dostanie
    • Gość: zak1953 nieważne bogaty, czy biedny... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.03.12, 21:38
      ważne by katolicki był wyłącznie śląski ludek. A takich przecież przysyłali tutaj od 90 lat ze wschodu. I do tych nowych Ślązaków wdzięczy się prezes korzeniami ze wschodnich rubieży. Dla Polaka ze ściany wschodniej, to u nas zawsze był zachód, może i Bawaria. W końcu wujek Stalin wysłał wielu Ślązaków daleko na zachód lub na wschód. Ci na zachodzie przeżyli, ci na wschodzie skonczyli w radzieckich kopalniach, bo wykwalifikowani byli.
    • wyjadacz_parkietuf Makrony - gorole! makrony! 18.03.12, 21:39
      Prezio mioł sie kupić gywyra na plaspatoyny i propelerek na szisdracie da cu jak już prziloz na łodpust - gynał by to pasowało do kompletu tymu bajtlowi.
      • Gość: Michał Re: Makrony - gorole! makrony! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.12, 01:05
        Piźnij sie w łeb abo naucz sie lepiyj godać i pisać po ślunsku.
        • wyjadacz_parkietuf Re: Makrony - gorole! makrony! 19.03.12, 10:15
          Gość portalu: Michał napisał(a):

> Piźnij sie w łeb abo naucz sie lepiyj godać i pisać po ślunsku.

Po "śluńsku" to gorole godają - jak żeś sie nie skapnoł coch pryndzyj napisoł, to mie skiż tego w żici ćma.
        • wyjadacz_parkietuf Re: Makrony - gorole! makrony! 19.03.12, 10:19
          A tu masz po polsku: widzę, że cię ubodła moja literówka w wyrażeniu "plaspatrony"
          Kajam się i przepraszam. Co do wizyty Prezia na Śląsku - wypowiesz się w tym temacie?

Gość portalu: Michał napisał(a):

> Piźnij sie w łeb abo naucz sie lepiyj godać i pisać po ślunsku.
          • artjomka Re: Makrony - gorole! makrony! 19.03.12, 10:43
            Jak dowiadujemy sie poprzez rzecznika prasowego Rady Naukowej fundacji Popierania Ekspansji Nauki I Sztuki (PENIS), przy Klubie Wiecznie Zywego ZMS-owca w Sosnowcu, planowane jest w najblizszym czasie zorganizowanie tajnych kompletow na temat: „Jak jako gorol upodobnic sie do Slazaka“.
            Planowane sa uorkszopy:
            - Wychowywanie owczarka niemieckiego.
            - Picie kawy Bawarki (dla poczatkujacych), oraz prawdziwego piwa z Bawarii (dla zaawansowanych).
            - Jak mimo stanu upilstwa, pokazac prawdziwa slaska kindersztube.
            Planowane sa takze – po uzyskaniu wizy wjazdowej do Sosnowca przez wykladowcow- Slazakow - kursy „Slunskiego“.
            Po zakonczeniu tajnych kompletow przewidziane sa zajecia w terenie, po czym dyplomowani kompletowicze moga liczyc na interesujace pole dzialania, przy glaskaniu po glowach Slazakow pragnacych wyrzec sie Slaskosci i nawrocic sie na prawdziwa Polskokatolickosc.
            Przynaleznosc kandydatow do PiS – mile widziana. Dla nieczlonkow tejze partii, przygotowane zostana odpowiednie ilosci deklaracji.
            Pozdro!
            Polska Kargulem silna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka