Gość: jorge IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.12, 22:15 Haha, nie ma jak zamieszkać w strzeżonym więzieniu i jeszcze za to zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ol Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawnika... IP: *.welnowiec.pl 28.03.12, 22:18 hahaha, ten kraj schodzi na psy. A zarządcy gratuluję. Z jednej strony "dobrze" zaprojektowanego osiedla, a z drugiej prewencyjnego działania, dzięki któremu następnym razem, karetka nie stwarzając zagrożenia zawalenia budynków dla bezpieczeństwa grzecznie zaparkuje obok osiedla, ku komfortowej przechadzce na noszach potrzebującemu pomocy mieszkańcowi. No i gratulację wyboru miejsca zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Gowina kompromitacja zamknietego zawodu zarzadcy nieruch. IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 00:11 tak to jest jak debil z pieczątką po jakiejś pseudoszkole marketingu i zarzadzania w nieruchmosciach potem wypowiada sie nt. spraw technicznych rozpie...c natychmiast te klike dyletantow zarzadcow nieruchmosci specjalistow od brania pieniedzy za swoja niekompetencje Gowin do dzieła ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon A kto niby ma zapłacić?? O.C. pogotowia. Jasne. IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 02:38 z o.c. pogotowia albo z NFOZ poprzez pogotowie, do koorwy nędzy, mieszkańcy już raz zapłacili podatki i skadkę zdrowotną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Pełna zgoda: po to płaci się o.c. IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 02:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Pełna zgoda: po to płaci się o.c. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 11:20 Nina, twoj pies zanieczyścił mi słupek bramowy. Wezwałem fachowców, wymienili slupek. koszt 4 tys zl. czekam na twoja pełną zgodę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceptor Re: A kto niby ma zapłacić?? O.C. pogotowia. Jasn IP: *.60.citypartner.pl 29.03.12, 07:36 Przeróbcie sobie więcej asfaltu, albo lądowisko dla helikopterów, co brakło pieniążków na zgrabienie trawniczka i kupienie woreczka z trawą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Kot Re: A kto niby ma zapłacić?? O.C. pogotowia. Jasn IP: *.play-internet.pl 29.03.12, 08:27 Jakie NFOZ ? Przecież to było pogotowie prywatne dla Vipów. Przeczytaj artykuł ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawnika... IP: *.mikolow.multimetro.pl 28.03.12, 22:33 Co za idioci! Ręcę opadają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P strzeżonych osiedli strzezcie się! IP: *.zamek.net.pl 28.03.12, 22:36 chore. nie chcialbym mieszkac na takim "luksusowym" osiedlu, gdzie karetka nie powinna wjezdzac bo wygniecie trawnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawnika... IP: *.telpol.net.pl 28.03.12, 22:56 Kupujcie dalej za potworne pieniądze klitki w tym cudo-osiedlach z bramami, chwaląc się przed wszystkimi, że to "najlepsze materiały", "fantastyczny, nowatorski projekt". Bez umów na wywozu śmieci, bez drogi dojazdowej, bez miejsca na karetkę. Getta dla kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawni IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 21:07 żal Ci du...e ściska :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flex Ludziom odbija palma... :-( IP: 195.248.255.* 28.03.12, 23:04 Panie Prezes, wyobraź pan sobie że ta karetka jechałaby do pańskiego zawału, czy do wypadku pańskiego dziecka... bogaty pan możesz być i do śmierci, ale zdrowy na pewno pan nie będziesz. Co wtedy, się pytam?? Ważny będzie kawałek trawnika?? A nie pitol pan o ciężarze karetki, bo zaraz pęknę ze śmiechu, strop ma się zawalić od karetki która waży może 2T? Z czego macie ten strop? Z gipsu? No chyba żeś pan wybudował osiedle z takiego g..nolitu, po powiedz pan to otwarcie!! A co ze śniegiem?? 1m3 może ważyć nawet 800kg... na tej samej powierzchni co 2T karetka może leżeć zimą 8T śniegu... i co? Wywozisz go pan? Weź mnie pan nie rozśmieszaj, bo się zaraz rozpuknę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak drogi pożarowe IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 23:05 A ja proponuję aby staż pożarna zrobiła kontrolę czy przejezdne są drogi ppoż i za nieprzestrzeganie zakazów zatrzymywania ukarać zarządcę osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg Ogrody koncentracyjne 28.03.12, 23:17 tam trafia pewnego rodzaju patologia. Może i dobrze, że zamykają się w osiedlach i nie mieszają z normalnymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ogrody koncentracyjne IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 02:12 Niestety, chyba masz rację. To bardzo przykre spostrzeżenie , ale daje dużo do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dru Re: Ogrody koncentracyjne IP: *.mtq.92-49-121-244.adsl.only.fr 29.03.12, 03:13 naprawde nie rozumiem co ciagnie ludzie do takich miejsc. pseudo luksus i same zakazy. no bo tak na powaznie, to ten ich trawnik to jest jakis zart. szarawa breja, ale oczywiscie z obowiazkowym znaczkiem, ze psom wstep wzbroniony. w pilke sie nie gra, na wrotkach nie jezdzi, karetka tez. szara trawa i pare iglakow i ludzie czuja sie jak na rivierze. pewnie sobie nie mowia dzien dobry. ja lubie stare kamienice, lubie w warzywniaku spotkac sasiadow i pogadac lubie sciany klatki schodowej ktore sa na tyle porysowane, ze nikt sie nie przyczepi jak przy przeprowadzce sie zachaczy stolem. lubie przy skrzynce pocztowej znalezc zaproszenie na impreze na 4tym pietrze "skoro juz mamy halasowac, to halasujmy razem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Ogrody koncentracyjne IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 15:02 Wyjaśnij insynuację. Jestem prawnikiem, mieszkam na osiedlu strzeżonym i co - jestem według ciebie nienormalny i patologiczny? Kpina i bełkot! Spójrz co się dzieje w niektórych śródmiejskich kamienicach! Dresiarnia i smród moczu! To jest normalne? Gratuluję erudycji! Jeśli nie widzisz różnicy, nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: Ogrody koncentracyjne 29.03.12, 22:53 Czy wśród prawników nie zdarzają się psychopaci? Nie wiem kim jesteś, ale irytują mnie zdania typu : Jestem prawnikiem (kierownikiem, lekarzem, bankowcem)*.... jakby wykonywany zawód sprawiał że jesteś lepszym czy gorszym człowiekiem. * niepotrzebne skreślić, potrzebne dopisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Ogrody koncentracyjne IP: *.telpol.net.pl 30.03.12, 11:34 Trafne stwierdzenie .Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
ziutekliv21 Skad w was tyle zawisci ludzie? 28.03.12, 23:20 Wszyscy mieszkacie w jakis wspolnych mieszkaniach ze wspolna kuchnia, i jedna lazienka na 30 osob? Dziwicie sie ze ludzie chca miec troche prywatnosci? Ze nie chca zeby kazdy im lazil po ogrodku? Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? 28.03.12, 23:30 każdy może niekoniecznie, ale żeby karetka? Mieszkałam kiedyś na takim zamkniętym osiedlu i fakt, że było fajnie, cisza, spokój... ale nieraz się ze znajomymi zastanawialiśmy co by było gdybym pożar wybuchł w którymś z wewnętrznych mieszkań, bo dojazdu na dziedziniec oczywiście nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O osobiście sie dziwię IP: *.welnowiec.pl 28.03.12, 23:40 mieszkam w budynku zarządzanym przez stosunkowo zamożną wspólnotę z obszernym terenem wokół i osobiście nie wyobrażam sobie, aby ten teren ogrodzono płotem niczym obejście na wiosce. Widząc jednak te nowe osiedla co roku z obawami czytam plan inwestycji mojej wspólnoty na dany rok, czy przypadkiem ktoś nie wpadł na ten pomysł. Rozwiązania niczym ze wsi lub krajów rozwijających się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary lou Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? IP: *.238.64.29.ip.abpl.pl 28.03.12, 23:45 Jak to "łaził po ogródku"? Czytasz bez zrozumienia? Przecież jest napisane, że to była karetka pogotowia. To chyba różnica, nie sądzisz?! Trzeba mieć tupet żeby wysłać taki list - trawnik najważniejszy... Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
lonelyboy1989 Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? 29.03.12, 00:13 Jest różnica pomiędzy "trochę prywatności", a dobrowolnym zamykaniem się na strzeżonym osiedlu, jak bydło w zagrodzie. Strzeżone osiedla to snobizm, głupota i idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutekliv21 Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? 29.03.12, 00:27 Zamykanie drzwi na klucz tez jest dla ciebie niezrozumiale? Takie otwarte podejscie do wlasnosi prywatnej i prywatnosci to maja jeszcze hipisi i zwolennicy komun. I niekture prymitywne plemiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 00:56 Człowieku, a wychodzisz na miasto? Czy poruszasz się w limuzynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: talib Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 02:33 człowieku gdzie ty żyjesz?! myślisz że życie w mieście polega na odgradzaniu się od wszystkich ? masz nawyki ludzi z prowincji, którzy nie potrafią tworzyć społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpat Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 06:21 a ty bogaty wroc przede wszystkim do podstawowki i pocwicz troche ortografie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ol porównaj ilość zamkniętych osiedli IP: *.welnowiec.pl 29.03.12, 09:12 tak jest w zachodniej europie. Zobacz ile jest zamkniętych osiedli np w Warszawie , a ile w Berlinie, to może zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 11:36 Sami nakradli, to teraz boją ie, aby ktoś ich nie obrobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Sami nakradli, to teraz boją ie, aby ktoś ich nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 11:38 Sami nakradli, to teraz boją ie, aby ktoś ich nie obrobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.12, 16:21 No chyba, ze "niekture" to znaczy takie jak Ty? Pogratulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka bloku Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? IP: *.internetia.net.pl 29.03.12, 10:37 Niekoniecznie. Bo kiedy właściciele domków podrzucają nam śmieci na osiedle, kiedy wyrzucają meble, dywany, itp. obok śmietnika, to szlag mnie trafia i chciałabym mieszkać na takim zamkniętym osiedlu. dlaczego właściciele domków mają płoty, furtki i bramy, a na nich wywieszki z ostrzeżeniem o złym psie. Te osiedla to też jest prywatna własność ludzi którzy kupili mieszkania i mają oni dokładnie takie samo prawo do prywatności jak właściciele domków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc mam numert i pijany cieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 11:40 Na moim mieszkaniu jest numer i pijany cieć nie będzie prowadzil do mnie policji przez 5 sąsiadow, tak jak to mialo niedawno miejsce na ligocie. Tam domy nie maja numerow, jest plan na srodku osiedla. A jak karetka nie zdazy podjechac w ciągu ustawowych 15 min, to będą ciągać oi sadach pogotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toboroff Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 00:30 Czy to załoga karetki miała interes aby tam dojechać? Albo wóz straży? Kilku zemrze w tej prywatności, kilku się spali. Może zmądrzeją. Pogonią administratora - anioła. A jak nie to środkowy palec. Weź aspirynę mądralo, może ci spadnie gorączka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfg Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? IP: *.multi-play.net.pl 29.03.12, 01:48 Kawałek siatki naokoło osiedla to nie "odrobina prywatności". To namiastka bezpieczeństwa, z naciskiem na "namiastka". Może chuligan ze sprajem nie podejdzie i nie napisze nazwy klubu, ale dla poważniejszych bandytów to żaden problem, nożownik przeskoczy płot po tym jak oddasz mu portfel i komórkę (albo wybiegnie bramką którą wszedłeś), a złodzieje w ogóle podjadą ciężarówką z napisem "przeprowadzki" i w biały dzień wszystko wyniosą, bo nikt z sąsiadów cię nie zna. Znajomemu na takim osiedlu podjechała "pomoc drogowa" i załadowała auto na lawetę. Żaden z sąsiadów nie zorientował się, że to przebierańcy, że nie ma z nimi właściciela auta. Fascynujące jest, że pod pozorem bezpieczeństwa ludzie oddają swoją prywatność w ręce podejrzanej maści firm ochroniarskich. Czy naprawdę takie zaufanie wzbudzają w was byli SB-cy i milicjanci, negatywnie zweryfikowani w 90 roku, którym pozostała teraz praca w "ochronie"? Przecież taki strażnik na osiedlu wie o was wszystko. Dwie historie od innego znajomego: 8 mieszkań na piętrze, w dwóch mieszkają emeryci, w 3 niepracujące matki wychowujące dzieci. Włamano się do mieszkania w momencie gdy akurat nikogo z piątki w mieszkaniach nie było, szczęściarze z tych złodziei. Z innego mieszkania na parterze wyniesiono wszystko przez balkon - wtedy się okazało, że od miesiąca jest zepsuta kamera z tej strony, też złodzieje mieli szczęście trafić na niedziałającą kamerę. Aż się ciśnie podejrzenie, że to strażnik dał cynk, że jest okazja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dru Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? IP: *.mtq.92-49-121-244.adsl.only.fr 29.03.12, 03:15 no ale to przeciez nie ogrodek. tylko szarawy trawnik osiedlowy na ktorym nawet nie wolno piknikowac! Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? 29.03.12, 05:49 ziutekliv21 napisała: > Dziwicie sie ze ludzie chca miec troche prywatnosci? Ze nie chca zeby kazdy im > lazil po ogrodku? Jak prywatność? O czym mówisz? Przecież 90% tych osiedli to podwórka otoczone budynkami, podówrka - studnie gdzie sąsiedzi słyszą, co obok jest mówione i widzą jak mieszka sąsiad. A po wyjściu na balkon wręcz trzeba wysłuchiwać rozmów sąsiadów, nie da się tego uniknąć. Większa intymność jest w klasycznym blokowisku. Ludzie nie wybierają tego dla intymności, ale żeby podkreślić swój status materialny czyli "zaspokoić" własne kompleksy, część pewnie dla poczucia bezpieczeństwa, inni bo chcieliby mieszkać w obozie... Odpowiedz Link Zgłoś
zap1957 Re: Skad w was tyle zawisci ludzie? 29.03.12, 06:21 Generalnie masz rację. Można było poczekać aż klient umrze. Trupa wynieść nocą przez garaż, zawiniętego w dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZefu Ogrodku? jakim ku*wa ogrodku? ogrodek to ja mam IP: 91.198.53.* 29.03.12, 09:11 dzialkowy! a jak bede chcial miec pod domem to bede szukal porzadnej pracy zeby wybudowac sobie chocby maly dom - a nie mieszkal na osiedlu zamknietym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman czy te budynki nie są średniowysokie 28.03.12, 23:21 panowie strażacy jak tam z drogami pożarowymi - czy czasami nie powinny być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajwaj POlityka rządu PO/PSL zarżnięcia IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.12, 23:33 10 mln narodu jak nwidac jest systematycznie realizwana. Trawka wazniejsza niz człowiek, to chorre! Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: POlityka rządu PO/PSL zarżnięcia 29.03.12, 00:11 jak juz to ty jestes chory. w kazdy jeden temat musisz wcisnac swoja "polityke" tepaku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawnika... IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 28.03.12, 23:29 Getto... Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawni 28.03.12, 23:35 " Ostrzega, że jeśli Castelia zażąda pieniędzy, natychmiast poprosi ekspertów o ocenę, czy strzeżone osiedle zapewnia bezpieczny dojazd do domów i ewakuację mieszkańców. - Oczywiście, że tak! Służy do tego droga na obwodzie osiedla. Stamtąd możliwy jest cięższy transport podziemiami i windą - " No ja tam strażakiem nie jestem i na p/poż się kiepsko znam, ale o ile mi wiadomo, to w czasie pożaru nie ma możliwości korzystania z windy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawnika... IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 23:51 niby te nowe osiedla to takie ekskluzywne jedno bardziej od drugiego ale jak sie tak popatrzy to jakoś człowieka przygnębienie ogarnia będąc na takim osiedlu.okno w okno zero jakiejś prywatności.mieszkam na osiedlu z lat 70 i jest przyjemniej.najśmieszniejsze że tacy odgrodzeni od świata a z pieskami wychodzą poza płot do sąsiadow brudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kit jakie apartamentowce,toż to smętne bloki IP: 178.73.48.* 28.03.12, 23:56 o przeciętnym wyglądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agt Re: jakie apartamentowce,toż to smętne bloki IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 08:47 Ja nie rozumie tego calego zamieszania. Kazdy ma prawo mieszkac tam gdzie chce. Jesli ktos chce mieszkac w wiezowcu na ostatnim pietrze - niech mieszka, ktos inny na wsi - prosze bardzo. Co to kogo obchodzi czy ja mieszkam na zamknietym osiedlu czy nie? Osobiscie wole mieszkac na zamknietym. Mieszkalam na "normalnym" osiedlu tzw. blokowisku i bylo fajnie, wszyscy sie znali, dzieci chodzily do tej samej szkoly polozonej niedaleko. Bylo jak w "rodzinie". Po pewnym czasie (prawie 20stu latch) zaczelo sie tam zmieniac i juz nie bylo tak bezpiecznie (plonace samochody na parkingu, wlamania, mlode grupy przestepcze, dealerzy narkotykow). Teraz kiedy mam dziecko, to oczekuje lepszych warunkow. Piaskownicy, w ktorej nie ma psiej czy kociej kupy, klatki, pod ktora nie stoja nastolatkowie "pod wplywem" czy podpici panowie w srednim wieku. Moge spokojnie wyjsc z dzieckiem przed blok i sie nie martwie, ze rozjada mnie rowerami rozbrykani malolaci. Nie interesuje mnie to, ze ktos uwaza, ze to jest jakims wyznacznikiem czy cos. A takie slowa zawisci jakie tu przeczytalam, to poprostu szkoda komentowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawnika... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 23:59 na miejscu katowickiego pogotowia przy kolejnym wyjeździe do tych ogrodzonych geniuszy zazadałbym pozwolenia na wjazd na piśmie (listem poleconym priorytetowym). Przyjdzie za 2 dni. A że w międzyczasie pacjent umrze? Jego wina, po co się grodził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość To są slumsy dla ciut bogatszych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 00:08 Po co deweloperzy okłamują ludzi? I czemu ci kupujący chcą być okłamywani? Żeby się poczuć lepiej-być kimś wyjątkowym? Te domy to zwykłe bloki. W dodatku budowane bardzo ciasno, gorzej niż osiedla w latach 70-tych i 80-tych. Tamte bloki były przynajmniej oddalone od siebie, między nimi była przestrzeń. Te są tak budowane, że jedni widzą drugich przez okna, jak w więzieniu albo jak w slumsach. Nazwa apartament oznacza wg słownika j.polskiego: 1. «luksusowo urządzone, wielopokojowe mieszkanie lub podobne pomieszczenie w hotelu» 2. «reprezentacyjne i prywatne wnętrze pałacowe» A te budy to góra betonu i cegły dziurawki, obita płytami kartonowo-gipsowymi i styropianem. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mickey Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawnika... IP: *.play-internet.pl 29.03.12, 00:08 Ludzie, jaki to exclusive? Plastikowe okna i plac zabaw pod oknami?Przecież tak powinny wyglądać wszystkie średniej klasy osiedla. A co do opłaty za zniszczenie trawnika, to przypuszczam, że to może być pomysł zarządzającego tym osiedlem. Mieszkańcy pewnie by na taki pomysł nie wpadli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiona Ekskluzywne osiedle? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 00:09 Kiedyś to się chyba nazywało familoki. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawnika... 29.03.12, 00:14 jak mawiali starzy, a więc mądrzy ludzie - nie ma nic gorszego niż z chama pana zrobić. cóż z tego że kasy pełno jak stare kompleksy drzemią. podoba mi się ta koncepcja zamkniętych twierdz. jak sobie pomyślę że dziecię tam wychowane wyjdzie kiedyś na zewnętrzny świat (no choćby z powodu studiów) ... przecież on straci równowagę na widok linii horyzontu. (a dookoła obcy wrogi świat pełen drapieżników) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Niech idzie do sądu - baran IP: *.unknown.vectranet.pl 29.03.12, 00:35 Odpowiedz Link Zgłoś
zbych0815 Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawnika... 29.03.12, 00:52 Głupota ludzka nowobogackich,jest większa jak Boskie miłosierdzie,są aspołeczni i nieuczynni,władza i mamona demoralizują.Tak chcieliśmy i tak mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szmautor Tania sensacja IP: *.as13285.net 29.03.12, 01:02 Nie pogotowie, tylko ubezpieczalnia zapłaci i to jest raczej normalne. Dlaczego właściciel terenu ma to naprawiać z własnej kieszeni? Jeśli wam po prywatnym ogrodzie przejedzie policja goniąca przestępcę demolując przy tym marchewki, też wystąpicie o odszkodowanie do ubezpieczalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tej szm... Re: Tania sensacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 01:24 nie ubezpieczalknia zapłaci tylko pan, pani (ja też zapłacę) z podatków. Tylko dlatego że jakiś mądry inaczej został administratorem ogrodzonego osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0.75 Re: Tania sensacja IP: *.aster.pl 29.03.12, 08:46 > Nie pogotowie, tylko ubezpieczalnia zapłaci i to jest raczej normalne. Dlaczego > właściciel terenu ma to naprawiać z własnej kieszeni? Toż przecież nie o gotówkę chodzi, a o wskazanie z czyjej polisy będzie pokryta szkoda (co, nieda sięukryć, i tak oznacza dla wskazanego koszty, w postaci wyższych przyszłych stawek ubezpieczenia). Co do wskazania strony: - może to być wzywający karetkę jako inicjator całego zdarzenia (ale na wjazd na trawnik się nie umawiał) - może to być prywatne pogotowie jako bezpośredni sprawca (które jednak realizowało możliwie skuteczną pomoc = mozliwie bliską odległość do karetki) - ale może być też "właściciel terenu" - bo nie zabezpieczył odpowiednio oznakowego dojazdu awaryjnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Nie ratować debili z tego osiedla IP: *.choszczno.vectranet.pl 29.03.12, 01:10 Niech potem wąchają tę wypasionąod spodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyterortsta Re: Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawni IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.12, 01:16 He, he ,he... i co niektórym dało to strzeżenie osiedla... padli na glebę jak muchy. Czy ten słynny "pracownik administracji" jeszcze tam pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdfg Gdzie był strażnik? IP: *.multi-play.net.pl 29.03.12, 01:53 Na zdjęciu widać, że karetka na szerokość mieści się na chodniku, więc nie musiałaby wjeżdżać na trawnik, gdyby strażnik od razu pokazał kierowcy, na który chodnik ma wjechać, żeby podjechać pod samą klatkę. Ale pewnie strażnik nawet nie ruszył się ze swojej budki, a szlaban podniósł z wielkiej łaski po trzecim klaksonie. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawnika... 29.03.12, 03:15 A ja mam watpliwosci....Jesli jest dojazd tak jak pisza z innej strony budynku to obowiazkiem ochrony jest wskazac droge karetce...... Zniszczenia trawnika dokonal "szofer",ktory nie zastanowil sie gdzie jedzie lub ktoremu nie wskazano drogi dojazdu i niestety takie czasy,wszyscy musza byc ubezpieczeni bez wzgledu na intencje jakimi sie kieruja..... To wcale nie jest absurd...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Pogotowie ma zapłacić za... dewastację trawnika... IP: *.net.autocom.pl 29.03.12, 04:02 Szanowny zarzadco To pana psim obowiązkiem jest oznaczyć w sposób czytelny i wyraźny drogi p.poz dla wozów bojowych straży pożarnych i drogi ewakuacyjne i dojazdu do karetek pogotowia.Gdyby były wyraźnie oznaczone to ewentualnie można mieć do nich pretensje. Brak wyznaczenia takowych niesie za soba konsekfencja finansowe ale...dla pana Odpowiedz Link Zgłoś