janonet4-4 20.06.12, 10:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natenczas_wojski Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 10:36 "Dla wielu Ślązaków..." - takie rzeczy można pisać o byle czym. Np: dla wielu Ślązaków RAŚ jest nacjonalistyczną organizacją. Dla wielu Polaków Gorzelik powinien mieć biuro w skansenie. Dla wielu Niemców Ślązacy są gorszą nacją. itd. "dla wielu" czyli dla ilu? Odpowiedz Link Zgłoś
czornefuzekle Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 10:38 Czy wszyscy, którzy nie zgadzają się z wojewodą Spyrą są z przydziału zwolennikami RAŚ? Przecież to błąd logiczny. A pisanie artykułu na temat żałosnej wypowiedzi anonimowego internauty zniża autora do jego poziomu i czy nie uwłacza rzetelnemu dziennikarstwu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: 85.219.202.* 20.06.12, 10:52 Hmmm... czy ktoś bierze pod uwagę możliwość prowokacji? Skąd ta 100% pewność, że to był sympatyk RAŚ? BTW: zdarzało mi się czytać w internecie komentarze (jak mniemam prawdziwych polskich patriotów) wzywające do wysłania czołgów na Śląsk (ciekawe po co), do zamknięcia Ślązaków w gettcie (ciekawe po co w gettcie) - jakoś nikt w Polsce nie uznał tego za mowę nienawiści i nie wzywał do karania. Ciekawa asymetria, prawda? A zresztą - nie ma co strzępić języka. Jeśli zachodzi podejrzenie złamania prawa, to to robota dla organów ścigania. A pan Spyra (w której to już partii? szóstej z kolei, o ile wierzyć Wikipedii?) ma okazję do błyśnięcia w mediach - szkoda, że nie lepszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 20.06.12, 13:38 jak można poważnie traktować pana spyrę? trochę mi przypomina czarneckiego.....nikt nigdy nie wie w jakiej partyjce wypłynie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 15:14 Nieraz juz czytalem w necie: - ze Slazaków-autochtonów zapomniano wysiedlic - ze nasze miejsce w Auschwitz - ze przyjada z nozami i rozwala imprezy - ze Slazacy to smieci i brudne robolke - ze nawet komunisci ostrzegali przed malzenstwem ze Slazkiem i mieli racje, z powodów genetycznych - ze nas nie ma, ze jestesmy Niemcami, ze na Slasku jako Slazacy zawadzamy itp. I gdzie byl administrator albo cenzor ? Gdzie byloa policja i prokurator ? Gdzie Spyra, parwdopodobnie prowokator i autoinscenizator ? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 13:10 A skad sie wzial ten "Sympatyk RAŚ"? Moze sie okazac, ze to sympatyk ROPS lub PIS, i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hsf GW+Ras=szczucie podsycanie animozji itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 11:02 żenada żenada żenada, podniecajcie sie dalej głupole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erno gero dramat, szkoda słów IP: *.com.pl 20.06.12, 11:08 Wypowiedź skandaliczna - słusznie, że sprawa trafi do prokuratury. Ale dorabianie ideologii, że to język sympatyków RAS również budzi sprzeciw. jesteśmy dorośli, każdy bierze za siebie odpowiedzialność - niech taką weźmie autor tej plugawej wypowiedzi. Zresztą facebook nie jest anonimowy, dlaczego więc zasłonięto nazwisko tego "erudyty" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uoni Re: dramat, szkoda słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 13:41 Mieszkam na Śląsku już ponad 30 lat i jestem dumny z tego że nie jestem Ślązakiem. Mój ojciec zawsze wspominał jak w czasie wojny pracował jako niewolnik w kopalni to najgorzej był traktowany przez Ślązaków. Mój pierwszy kontakt z prawdziwym Ślązakiem skończył się chryją i mordobiciem bo rzeczony autochton zaczął nazywać mnie polaczkiem. Pojedynczo Ślązacy są normalnymi ludźmi, przynajmniej większość, tak jak wszędzie, ale jako nacja zachowują sie jak hołota. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: dramat, szkoda słów 20.06.12, 15:17 > Mieszkam na Śląsku już ponad 30 lat i jestem dumny z tego że nie jestem Ślązakiem. Tak, jestes jak Rosjanin na Lotwie albo w Estonii - tzw. obcym cialem. Twoim "rozumowaniem" i zachowaniem to potwierdzasz. I wlasnie dlatego nigdy nie bedziesz u nas szczesliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepik Re: dramat, szkoda słów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 15:29 @uoni A później przyszła mamusia i powiedziała: "Synusiu, co za koszmary miałeś w nocy. Znowu się pomoczyłeś? Znowu Ci się śnili autochtoni - ślązacy. Musimy z tym pójść do pana psychologa, wstawaj szybciutko" :D :D A moja babiczka pochadzi z Chrzanowa :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smugler Prowokator to Mariusz Zieliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 16:14 Tym prowokatorem jest Mariusz Zieliński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Spyra to wazeliniarz IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.12, 11:09 Polokow,nedza do potegi n-tej,a ze sympatyk RAS-u mo ipi to inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojewoda No pasaran! Nacjonalizm stop! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 11:11 To moje prywatne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierdykles XXXIX Jakie posty takie....riposty IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 11:54 321 r. - Cesarz Konstantyn nakazuje święcić niedziele zamiast dotychczasowej soboty (na pamiątkę zmartwychwstałego rzymskiego boga Mitry) ...a za przeproszenienm pan Spyra ...kogo ordynuje ? ************************************************************* Autor: Gość: (.)(.) IP: *.beskidmedia.pl 12.05.12, 15:27 napisał: siedz w tych swoich katowicach i zajmuja sie swoim syfem slazaka uszoka. o bielsko i cale podbeskidzie sie nie martw, dajemy sobie swietnie rade bez was Autor: Gość: (.)(.) IP: *.beskidmedia.pl 12.05.12, 20:23 napisał: wystarczy wojewodztwo podbeskidzko-zaglebiowsko-czestochowskie (kolejnosc nazw regionow dowolna, najlepiej wybrana w drodze losowania) :D firiduri 05.05.12, 02:41 napisał(a) Synkowie "narodku schlesierskiego" zalatują trupim jadem pogrobowców Freikorps i tylko z tego powodu są uciążliwi dla otoczenia. Problem załatwi utylizacja Re: Niystety Autor: firiduri 30.04.12, 22:54 Kręcisz się tu i wiercisz, ale te problemy to już nie "tfoja" broszka. Ty za parę zbutwiałych papierów zrobiłeś z siebie farbowanego dojczlanda. Nawet ci nie przyjmą do tych Niemców z Opola, kutasie. Re: Lista proskrypcyjna Szlysjerow?IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: hihi 31.03.12, 10:31 napisał: Ciebie tez umieszcze na tej liscie:-) Lista proskrypcyjna Szlysjerow? Autor: Gość: hihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 20:53 napisał: Moze utworzymy taka liste forumowych Szlysjerow wraz ze zdjeciami i adresami? Na redwatchu widzialem kiedys taka liste lewakow:- Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 11:42 nie chcecie Polaków? No to kto na Śląsku zostanie?? Wg spisu powszechnego narodowość Śląską zadeklarowało coś ok 810 tys ludzi. Z tego zaledwie 360 tys nie czuje się polakami. Województwa Śląskie i Opolskie zamieszkuje 5 700 tys mieszkańców. Jak już wywallisz wszystkich polaków zostanie tu zaledwie 6,5% ludności. Wreszcie będziecie mieli swój heimat śląski. A za króla obierzecie Gorzelika - Ślązaka spod Przemyśla janonet4-4 napisał: > MY na Śląsku niechamy to polaków ,bo już od 1922 roku cały Śląsk niczym dojna k > rowa ,i przykre nic dają w zamian- nas w innych Reginach traktują jak BYDŁO -P > OLSKIE przywary nam na śląsku nie są po drodze-mam dość tego !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marszalek1980 Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 11:58 spokojnie, wystarczy nam te 6,5% mieszkańców - wolimy stawiać na jakość, nie ilość. A Polaków możemy zatrudnić jako gasterarbeiterów - bo przecież w takim charakterze przyjechali na Śląsk, tylko zapomniało im się wyjechać. Skończą o swojej godzinie robotę i mogą na noc wrócić za Brynicę i Białą. Poza tym jak odetniemy od Śląska małopolskie tereny z Częstochową, Sosnowcem i Żywcem to od razu liczba potencjalnych mieszkańców do wyjazdu spadnie Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 12:40 i myślisz, że przyjadą pracować do was "panów"?? Postawicie na jakość w stylu gorzelika? A może na jakość tej ślązaczki z filmu "Ewa" według scenariusza i w reżyserii Adama Sikory i Ingmara Villqista? Znam wielu Ślązaków z dziada pradziada. 95% z nich gardzi RAŚ-em i jego wodzem, nie uważają się za odrębną nacje a autonomię uważają za debilizm. Ale zostaje reszta W większości społeczeństw jakieś 6-7% stanowi margines. Widocznie na Śląsku ten margines postanowił nazwać się narodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierdykles XXXIX Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 12:50 polsz...no i co Ci tu odpowiedzieć, by kulturnie po polskiemu i w konwencji miłości polsz_bliźniej , tak w <twoim stylu> wybrzmiało?.... ano może to, że lejesz wodę, ale brudną wodę, jakby po wypłukaniu twojej zasranej mózgownicy. *************************************************** 120 r. - Pierwsze wzmianki o używaniu wody święconej do wypędzania duchów nieczystych . Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 13:10 cóż, widocznie sam takową mózgownicę masz skoro coś takiego przyszło ci do głowy. Ja osobiście nigdy nie słyszałem o takim przypadku ale jak widać coś takiego występuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PierdyklesXXXIX Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 13:23 polsz...to dobrze, że przeczytałeś, ale nieuważnie, jak ....zwykle zresztą, bez retrospekcji i ...horyzontu. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 14:18 co u Ciebie za horyzonty?? Retrospekcja w Twoim przypadku też zbyt daleko nie sięga....Pewnie do RAŚ sądząc po Twoim "poziomie" Odpowiedz Link Zgłoś
bopos Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 14:27 polsz napisał: > i myślisz, że przyjadą pracować do was "panów"?? > Postawicie na jakość w stylu gorzelika? A może na jakość tej ślązaczki z filmu > "Ewa" według scenariusza i w reżyserii Adama Sikory i Ingmara Villqista? > Znam wielu Ślązaków z dziada pradziada. 95% z nich gardzi RAŚ-em i jego wodzem, > nie uważają się za odrębną nacje a autonomię uważają za debilizm. Ale zostaje > reszta > W większości społeczeństw jakieś 6-7% stanowi margines. Widocznie na Śląsku ten > margines postanowił nazwać się narodem. =========== Szanowny panie "polsz"! Zdania rozpoczyna się dużą literą. Nie "gorzelik" a "Gorzelik" Nie "ślązaczka" lecz "Ślązaczka. I to pańskie zdanie "Widocznie na Śląsku ten margines postanowił nazwać się narodem" świetnie mówi o stosunku Was Polaków do nas, Ślązaków. Prywatnie dziękuję za to zdanie ponieważ jego odzew będzie dokładnie odwrotny od zamierzonego przez pana, coś jak "ukryta opcja" wypowiedziana przez pańskiego wodzunia. Pamięta pan efekt? Więc prywatnie życzę sobie jak najwięcej pańskich wpisów będących esencją polskości, katolickiej miłości i warszawskiego partnerstwa. Wszystkiego miłego. BoPos (RAŚ+SONŚ) Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 14:53 Czytanie ze zrozumieniem jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Bycie Ślązakiem (jak Pan pewnie zauważył używam dużej i małej litery w zależności od tego co chcę wyrazić) nie oznacza bycia innym narodem. Gro mieszkańców Wielkopolski mówi o sobie, że są Poznaniakami ale nie uważają się za odrębną nacje, podobnie jak Krakowianie. Kaszubi mówią że są Polakami i Kaszubami (z wyjątkiem niedawno powstałej grupki gorzelikopodobnych oszołomów). Jeszcze 20 - 30 lat temu Ślązacy byli w całej Polsce traktowani z honorem. Uważano ich za ludzi uczciwych, pracowitych ale równocześnie wesołych i towarzyskich. Potem przyszły górnicze strajki i Ślązacy dorobili sobie metkę zadymiarzy. Póżniejsze działania różnej maści gorzelików i innych apologetów autonomii dorobiły Ślązakom metkę wichrzycieli. Nawet na Śląsku zaczęła znikać tradycyjna gościnność i zastępuje ją rosnący szowinizm. Jak pisałem większość Ślązaków jest normalna ale wystarczy mała grupa oszołomów by całej społeczności zamieszkującej ten region przyczepić niechlubną plakietkę. No ale Wy niewinni, biedacy skrzywdzeni prze los i strasznych Polaków... Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 15:23 > i myślisz, że przyjadą pracować do was "panów"?? Przeciez prze ostatnie 300 lat przyjezdzaliscie: - setki tysiecy robotników sezinowych (G.+D.Slask, Wielkkopolska, Prusy Wschondnie itp.) - setki tysiecy na G.Slasku w przemysle (legalni i nielegalni, w tym kwerulanci, ale tez tez azylanci, w tym sporo niewdziecznych, np. Michal Wolski - czytaj wikipedie) - setki tysiecy w Berlinie (kilka dzienic mówilo po polsku i czesku, m.in. tzw. czerwony Berlin, p. okreslenie "Klein-Warschau") Wiec dlaczego mysleisz, ze byscie nie przyjedzali do Górnoslaskiej Szwajcarii ? Drzwiami, oknami i prze komin bedziecie sie pchac. Oraz pod oslana nocy przez Brynice - jak juz zawsze bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 16:43 fyrlok napisał: Wiec dlaczego mysleisz, ze byscie nie przyjedzali do Górnoslaskiej Szwajcarii ? > Drzwiami, oknami i prze komin bedziecie sie pchac. > Oraz pod oslana nocy przez Brynice - jak juz zawsze bylo. idź z tymi sfoimi pojabollowymi widzeniami do kabaretu, szlyzjerze. parsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: 85.219.202.* 20.06.12, 16:53 Cytuję: "95% z nich gardzi RAŚ-em" a potem "W większości społeczeństw jakieś 6-7% stanowi margines." Wychodzi w sumie 101 - 102% Ślązaków? Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Katowic Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.12, 22:32 Najpierw będzie musieli wywołać jakieś szlezjerskie powstanie, hehehe i je wygrać. Żeby nie skończyło się dla was, jak w 1945 r. A ten co zamieścił ten wpis - zobaczymy co powie, jak policja do niego zapuka. Odpowiedz Link Zgłoś
bopos Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 14:33 polsz napisał: > nie chcecie Polaków? No to kto na Śląsku zostanie?? Wg spisu powszechnego narod > owość Śląską zadeklarowało coś ok 810 tys ludzi. Z tego zaledwie 360 tys nie cz > uje się polakami. Województwa Śląskie i Opolskie zamieszkuje 5 700 tys mieszkań > ców. Jak już wywallisz wszystkich polaków zostanie tu zaledwie 6,5% ludności. W > reszcie będziecie mieli swój heimat śląski. A za króla obierzecie Gorzelika - Ś > lązaka spod Przemyśla ============ Szanowny panie "polsz" Nie kalecz pan waszego języka - "...wywallisz wszystkich polaków zostanie...". Pisze się Polaków, Polaków nieuku - rozumiesz? Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 15:23 jak się do kogoś zwracasz by go pouczać bopos to sam przestrzegaj reguł i zasad. W takim wypadku słowo "pan" mające określać jakąś osobę pisze się wielką literą gdyż stanowi substytut imienia bądź nazwiska. I to byłoby na tyle geniuszu z familoka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudelek Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 11:54 a może pan Spyra, zamiast zająć się agresywnymi wpisami w sieci (których jest znacznie więcej po stronie polskiej - tam jeśli ktoś nie obrazi Ślązaków, Gorzelika albo RAŚ-u to wręcz uchodzi za dziwaka) zajmie się rzeczywistymi przejawami nienawiści na Śląsku? takimi jak niszczenie dwujęzycznych tablic, zrywanie niepolskich flag, napadanie i grożenie ludziom, którzy ośmielili się kibicować za Niemcami? to są realne problemy - fakt, że głośno o nich głównie w woj. opolskim - ale to przecież też jest Sląsk, taki sam jak ten pod Katowicami. Spyra reklamował się jako "kocham Śląsk', więc niech może doprecyzuje, czy kocha tylko "polski Śląsk", jak każdy udawany Hanys rodem z PO, czy rzeczywiście jego problemy na tle konfliktu polsko-śląsko-niemieckiego go interesują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Normalny Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.12, 12:31 A coś ciekawego w komentarzach na onecie redaktorku znalazłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
bopos Nieudacznik Spyra 20.06.12, 14:17 Czy tego nieudacznika, wiecznie przegranego Spyrę stać na coś innego niż straszenie sądem? Facet za zasługi dla Warszawy został wicewojewodą. Chciał zostać posłem do Sejmu ale wyborcy sprawili mu łomot... Przegrany i zgorzkniały lider małej anty śląskiej organizacyjki. Co jeszcze przegrasz panie Spyra, zastępco namiestnika RP? A może zrobiłbyś coś dla śląskiej tożsamości? A może coś dla propagowania języka śląskiego? A może coś dla nas, Ślązaków, tak dumnych z języka, flagi, tradycji? Nieeee - ważniejsza kariera w stolicy; Twój wybór - Twoja strata. Pamiętaj Spyra, że Internet niczego nie zapomina i po latach przypomnimy Ci Twoje słowa, przy okazji Twoich kolejnych przedwyborczych obietnic. Jeszcze się spotkamy przy urnach wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierdykles XXXIX Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 14:45 Mój dziadek wraz z innym werbusami spod Wadowic i Radomia mieszkał w latach 50-tych ub. wieku na wulcu Pekin na Wesołej, bo fedrował w KWK"Wesoła", później Lenin. Babcię poznał na odpuście na Modrzejowie, zamieszkali w pokoju dla małżeństw w Domu Górnika 4...w Wesołej. Oba te miejsca i życie wśród ziomków wspomina strasznie: pijaństwo, bród, wszy,robactwo, złodziejstwo i bandytyzm...swój swojemu był katem. Swojak był bandytą wobec swojaka. Nadzorcą w robocie i urzędzie był zawsze <czysty polak> . ale pracy uczył Hanys, poza pracą był normalnym człowiekiem. Zwierzaki_buhaje z spod Żywca i Kęt... babcię próbowali dwukrotnie zgwałcić, gdy dziadek by na nockach .Golgota i horror skończyły się i świat się zmienił, gdy wynajeli dwa pokoje w domu sztygara, na Starej Wesołej... a od Jego rodziny później kupili pole, wybudowali domek tuż obok, tam urodził się mój ojciec...a ja już jestem <mischlingiem>, za żonę mam też Ślązaczkę, właśnie z rodziny tego sztygara.... Teraz to tworzymy <klan> rodzinny , porządnie zmieszany, ale solidarny, mocny, lojalny. A Politechnika Ślaska i Śląsk dały mi zawód, podstawy życia....normalność. I tyle , odpowiadając takim jak istotom jak <polsz> w aspektach retrospektywnym, wertykularnym i ...horyzontalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 15:18 cóż, z fajnego bagna Twoja rodzina pochodzi. Niestey, z przykrością muszę Cię poinformować, że moja rodzina nie wędrowała z werbusami. Mój dziadek ze strony matki był oficerem w armii pruskiej, dziadek ze strony ojca zaś służył w armii rosyjskiej. Moja rodzina pochodzi pochodzi z ziemiaństwa. Majątek rodzinny ze strony ojca znajdowała się w rejonie Grodziska Mazowieckiego, ze strony matki w okolicacc Czarnkowa w Wielkopolsce. Nie kończyłem PŚ. Cała moja rodzina kończyła poznańskie uczelnie, wielu wyjechało w świat. Zawodu nikt mi nie dał, sam się go nauczyłem. Normalny byłem odkąd pamiętam i żaden Śląsk nie musiał mi normalności dawać. I tyle. A ty najlepiej przyjmij pozycję horyzontalną i napij się piwa bo mentalność werbusa spod Wadowic i Radomia wciąż z Ciebie wyłazi. Jedno mnie dziwi: największymi zwolennikami śląskiej autonomii są ludzie, których rodzice bądź dziadkowie przyjechali na Śląsk. Właśnie cie neofici są "najczystszej krwi" Ślązakami i najbardziej plują na bydło ze wschodu.... Jakieś kompleksy leczą czy co?? Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 15:26 cóż, z fajnego bagna Twoja rodzina pochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PierdyklesXXXIX Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 15:54 fyrlok, zgadnij kręciołku, kogo klasa robotniczo_chłopska PRL-u tak ochocza reedukowała w kopalniach i hutach w latach 50-ytch w obłasti stalinogrodzkiej? Jak nie wiesz, po popytaj w domu, jakie to było piekło, jakich ludzi....i za ...co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierdykles XXXIX Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 15:42 polsza ordynacja ...<..A ty najlepiej przyjmij pozycję horyzontalną i napij się piwa bo mentalność werbusa spod Wadowic i Radomia wciąż z Ciebie wyłazi...>. No, no polsz ...wiesz, co piszesz i zalecasz,...widać z ciebie wyłazi sprawdzona tradycja rodzinna, gnojno_ziemiańska.Jakieś kompleksy leczysz czy co, mischlingu maryniakowy? Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 14:59 Slepy widzi, ze nawet te kilka pokazanych na fotce wpisów jest fejkowanych: to pisali pseduoslazacy. Nie zdziwie sie nawet, jesli te Mariusze itd. to jedna i ta sama osoba - taka szpetna w buzi, a charakterowo popsuta, przewaznie nieogolona, z natury intrygujaca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.1000lecie.pl 20.06.12, 16:25 Sympatycznych snów o Górnym Śląsku wszystkim tukej życzę, zanim poznamy prawdziwe, RAŚ'owe współ-koalicjanta PO oblicze. Nie każdy jest bowiem (wiem, to co mówię) wyrobionym na grubie hopem ślonzkim: w barach szerokim, a w czym innym wąskim. I jak TU, kurna, spać spokojnie, przeciwstawiając się takim RUCHOM, we wspólnej Oj-abo-Europie z uwierającym "kałachem" pod poduchą? (HKP) ... CZYŻBY WIĘC, BAŁKANIZACJA GÓRNEGO ŚLĄSKA NAS CZEKA'ŁA???... ;-(((((( Seriami z automatu "Kałasznikowa" (AK - 47) wybijane i znane z b. Jugosławii rytmy: www.youtube.com/watch?v=jOsMUUAqIk4&feature=endscreen&NR=1 www.youtube.com/watch?v=Jdn5GRF-OZM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proktologMózgu Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 17:01 hajotku, a ty co .... żeś chłop jak dąb, a jajka masz jak żołędzie buchchahahaahhah...dup! Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 15:10 Slepy widzi, ze nawet te kilka pokazanych na fotce wpisów jest fejkowanych: to pisali pseduoslazacy. Nie zdziwie sie nawet, jesli te Mariusze itd. to jedna i ta sama osoba - taka szpetna w buzi, a charakterowo popsuta, przewaznie nieogolona, z natury intrygujaca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goroleraus Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.free.aero2.net.pl 20.06.12, 17:23 Dać polsce Śląsk to zepsuje jak małpa zegarek i tak się stało i ciągle dzieje Więc czas na IV powstanie Śląskie ale prawdziwe Śląskie a nie z udziałem 90% goroli przywiezionych z polski jak było w poprzednich powstaniach. Koniec z zaborami i okupacją grabieżców i wyzyskiwaczy polskich co jeszcze przez wiele lat po wojnie trzymali, zsyłali i zabijali Ślązaków w polskich obozach jak dobrze powiedział murzyn z Ameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 21:04 Gość portalu: goroleraus napisał(a): > Dać polsce Śląsk to zepsuje jak małpa zegarek i tak się stało i ciągle dzieje > > Więc czas na IV powstanie Śląskie ale prawdziwe Śląskie a nie z udziałem 90% go > roli przywiezionych z polski jak było w poprzednich powstaniach. Koniec z zabor > ami i okupacją grabieżców i wyzyskiwaczy polskich co jeszcze przez wiele lat po > wojnie trzymali, zsyłali i zabijali Ślązaków w polskich obozach jak dobrze pow > iedział murzyn z Ameryki. Szlyzjersko gupota podparta atawistyczną nienwiścią do Polski nimo granic. Więc niy godejcie w necie ino czyńcie sfojom patriotyczną powinność w realu. Czekomy na to, poloneza czas zacząć szlyzjery. Po nim my zatańczymy z wami walca. Pardonu niy bydzie a murzyn z Ameryki za wami się nie wstawi, bo jest tak głupi jak ten biały od waszego ulubionego cytatu o małpie i zegarku. Podobnie jak i on nie wie gdzie jest Śląsk i myli Galicję w Hiszpanii z Galicją w dawnych Austro-węgrzech. Parsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UrkeRadocha Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 21:18 pito-kundlu, jak cię zaszczepią to wyskocz na chwilę poza ogrodzenie.....to tak ciulu zatańczysz, jak czule ci zgramy.....ostatni kawałek www.youtube.com/watch?v=5bvtx9wISdE&feature=watch_response Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 21:51 Nie fanzol tu o pit-bullach ino przechodź z ziomalami do czynu. Czekom aż zaczniecie przelewać polską krew, ale pamiętej, potem pardonu nie bydzie. Parsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UrkeRadocha Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 21:58 pito_ze_ZOO zapamiętaj: strzelasz, więc też jesteś w zasięgu strzału, zasrańcu. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 22:05 Gość portalu: UrkeRadocha napisał(a): > pito_ze_ZOO zapamiętaj: strzelasz, więc też jesteś w zasięgu strzału, zasrańc > u. I tyle. to tfuj zasrany rodak z RAS chce polskiej krwi i tyla. ja ino ostrzegom, i wiym że to się dobrze nie skończy. Bydzie tragedia, nienawiść i krew, ale nie tylko polska, pmiętej ciulu. Parsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UrkeRadocha Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.play-internet.pl 20.06.12, 22:11 ty też Clausewtizu pamiętaj, marny pito_ciuliku. Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 22:18 Gość portalu: UrkeRadocha napisał(a): ty też Clausewtizu pamiętaj, marny pito_ciuliku. Ja w przeciwieństwie do tfoich ziomków dobrze o tym pamiętam. U was z pamięcią trochę słabo. Ale rozumia bo to jusch 67 lat minęło czas wartko leci, byłoby lepiej nie powtarzać lekcji, ale niektórzy z was się o to bardzo napraszają. parsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.12, 22:14 Kto ci powiedziol ze to RAS,gnido wszechpolska,gazeta przeciez cygani twierdzom gnidy wszechpolskie a moze to twoje brunatne scierwa prowokuja? Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! 20.06.12, 22:22 Gość portalu: Olo napisał(a): > Kto ci powiedziol ze to RAS,gnido wszechpolska,gazeta przeciez cygani twierdzom > gnidy wszechpolskie a moze to twoje brunatne scierwa prowokuja? a co nie wierzysz waszemu polskojęzycznemu organowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.dip.t-dialin.net 20.06.12, 22:40 waszym polskim metodom nie wierza,przed niczym nie majom respektu polskie prowokatory a jak sie nie udo to laduja w Sejmnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Katowic Re: Sympatyk RAŚ: Niech się poleje polska krew! IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.12, 22:37 No to zaczynajcie to powstanie wreszcie, na co wy jeszcze czekacie? Pozwalacie, by Polacy okupowali wasz heimat, już 67 lat? A wy nic? Hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smugler Sympatykiem RAŚ który to napisał jest M. Zieliński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 22:49 Sympatykiem RAŚ który to napisał jest Mariusz Zieliński Odpowiedz Link Zgłoś