gosc-411 11.12.12, 17:28 Kultura tego wymaga i nie ważne czy palimy normalnego czy też e-papierosa! Są miejsca gdzie palić się nie powinno np.teatr, kino, urząd, autobusy i inne miejsca w których po prostu nie wypada! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gościu Co to za dopisek "Absurd"? IP: *.toya.net.pl 11.12.12, 18:09 Gooowno mnie obchodzi czy to jest szkodliwe dla biernego palacza czy nie, ale nie widzę powodu dla którego miałoby się ten syf palic skoro nie pali się normalnych fajek w autobusie. To nie żaden absurd ani nawet kultura. Takie są zasady. Jak ktoś chce sobie palic, to nie ch sobie pali w wyznaczonym do tego miejscu, a nie że się wpi***la np. do takiego autobusu i potem ma pretensje że ludzie się burzą. I nie udowodniono, że to nie jest szkodliwe. E-papieros nie zawiera tych paprochów co się do fajek sypie, ale nikotynę już tak. Więc jak chcecie to to palcie, ale nie każcie innym też tego wąchac pod pretekstem że to nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak W sprawie e-papierosów IP: *.centertel.pl 02.02.13, 13:50 To już jakaś pieprzona mania z tym zakazem tzw. "palenia e- papierosów" i to właśnie jest już TOTALNY ABSURD!!!!! w czystej i złośliwej formie, jaką sobie można wyobrazić. Człowieku przestań się nakręcać i pozwól ludziom żyć na swój sposób i wykrzesz z Siebie jakąś odrobinę zdrowego rozsądku. Może marketingowcy głupio nazwali ten produkt "e-papieros”, ponieważ sam proces wprowadzania nikotyny do organizmu za pomocą tego urządzenia nie jest żadnym paleniem z technicznego punktu widzenia bliżej mu do inhalacji. Jako niepalący muszę stwierdzić, iż używane przez innych e- papierosy osobiście nie są dla mnie w żadnym stopniu uciążliwe, z uwagi na brak związanego z tradycyjnym paleniem odoru i innych nieprzyjemnych konsekwencji z tym związanych dla osób postronnych. Z tego, co się orientuje wynikiem ich używania jest zaspokojenie głodu nikotynowego, a zewnętrznym efektem jest wydychana ZABÓJCZA PARA WODNA według co niektórych światłych ludzi. Reasumując gorzej już ŚMIERDZĄ w środkach komunikacji osoby nieużywające mydła i pasty do zębów oraz części ich goście nasi kochani kloszardzi niż tzw. palacze e- papierosów. Myślę, że czas już skończyć z tą idiotyczną i złośliwą krucjatą, a jeżeli nie to zakażcie używania gumy, pastylek z nikotyną, bo może to też jest dla "Was" natrętnych i ograniczonych egoistów zabójczo szkodliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
masza.masza Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu 12.12.12, 04:31 Jeżeli chcecie się dowiedzieć więcej o e-papierosie wpadnijcie na forum drip.cba.pl www.drip.cba.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesiu Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 17:52 Glikol propylenowy jest składnikiem leków i kosmetyków. Glikol propylenowy rozkłada się w organiźmie na cukry proste, będące podstawowym składnikiem odżywczym dla naszych komórek. Glikol propylenowy odparowywany w e-papierosie jest nośnikiem śladowych ilości nikotyny i substancji zapachowych stosowanych w kosmetykach i w żywności. Czy już komuś w tym kraju tak bardzo psychozy i fobie uderzają do mózgów, że te same składniki stosowane w lekach i w jedzeniu - nagle stają się żródłem nagonki na ludzi, którzy wdychają je w postaci ciepłej i "zapachnionej" mgiełki cukrów i perfum? Pajacujecie ludzie! Po wielu latach palenia papierosów, kupowanie w aptekach i próba żucia kilogramów legalnych gum zawierających tę samą szkodliwą nikotynę i takie same substancje smakowo-zapachowe w celu pozbycia się nałogu nie odnosiła żadnego skutku. Zawartość nikotyny wciąż była taka sama i tak samo jej pożądałem... Od wielu miesięcy jednak nie palę i nie śmierdzę, bo miałem możliwość korzystania z osobistego inhalatora, w którym stopniowo "zjechałem" do liquidu o zerowej zawartości nikotyny... Dziękuję wynalazcy e-papierosa z całego serca ja i moja rodzina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.12, 02:48 Hanno Gronkiewicz - Walcz! Walcz ze swoją własną i swoich pokornych radnych FOBIĄ przeciwko wszystkim zapachom świata i przeciwko znienawidzonej przez was PARZE WODNEJ! Jesteście bohaterami w oczach homofobów, malkontentów i schizofreników, którym cały świat robi krzywdę od dnia spłodzenia! Za wodę deszczową już płacimy podatek... Za wydychanie pary nierozgarnięci ludzie nazwani szumnie Strażą Miejską będą wlepiać mandaty w kosmicznej kwocie 500 zł, bo podobno nie odróżniają niedouki e-papierosa od papierosa z tytoniu, więc równie dobrze za pojemnik z nitrogliceryną włożony do ust sercowca na środku ulicy powieszą człowieka, bo jak twierdzą: "...Nie mam obowiązku dociekać prawdy na miejscu zdarzenia. Ja wiem, co widziałem..."! Już niebawem jakiś przygłup ogłosi, że za samo wyjście z domu należy się kara śmierci? Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejas1987 Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu 15.12.12, 23:14 Cała prawda drogi kolego. Z tym podatkiem deszczowy to już w ogóle porażka. Za chwilę jeszcze będzie podatek od płota i ze krok po kroczku złupią nas ze wszystkiego. Trochę mnie to przeraża. Jakoś dziwnie wszyscy uważają, że skoro coś ma "papieros" w nazwie to zaraz musi być papierosem. A przecież e-papierosy wymyślono, żeby trochę ułatwić życie palaczom... Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu 10.01.13, 21:58 zawsze sądziłam, że wprowadzono zakaz palenia papierosów w miejscach publicznych dlatego, że szkodzą one biernym palaczom, a nie dlatego, że coś wypada czy też nie wypada. E-papieros nie wydziela żadnych zapachów, w żaden sposób nie szkodzi osobom w jego otoczeniu. Jestem osobą niepalącą, niecierpiącą palaczy i dlatego uważam e-papierosa za rewelacyjny wynalazek. Nie rozumiem tej nagonki. Przecież wiadomo, że w autobusie nikt nikomu nie chucha tym w twarz, nie ma zresztą takiej możliwości, gdyż siedzenia są ustawione w jednym kierunku. O co więc chodzi? Komuś chyba przeszkadza, że ktoś pali "modnego" papierosa za 300 zł, zamiast "Popularnego" za 6 zł. To, że w dłuższej perspektywie czasu e-papierosy wychodzą taniej to zupełnie inna sprawa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pann_a_nikt Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu 11.01.13, 18:24 czy siedzimy do siebie przodem, tyłem czy bokiem to dym może do nas dotrzeć, a nie każdy akurat ma ochotę podróżować w takich warunkach, moim zdaniem e-papieros to tylko pewien trend, a nie sposób na rzucenie palenia, widzę to po własnych znajomych Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu 11.01.13, 20:36 o jakim dymie ty mowisz? To e-papieros ma dym? Ciekawostka, z tego co wiem to jest to para wodna, to tak jakbys miala pretensje ze podczas oddychania ktos wypuszcza ciepłe powietrze z nosa czy buzi w zimnym autobusie i stoi akurat koło ciebie lub dwa metry dalej , ty w ogole wiesz co to jest e-papieros? Po twoim wpisie wnioskuje ze nie Odpowiedz Link Zgłoś
maciejas1987 Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu 14.01.13, 14:56 Niestety, ale jak ludzie widzą dym z czegos co przypomina papierosa, to od razu staje się to szkodliwe. Gwoli sprawiedliwości to trzeba oddać, że czasem jakieś śladowe ilości innych substancji mogą się trafić w dymie wydychanym przez użytkownika e-papierosa. Tak czy siak większość badań wskazuje, iż nie są one szkodliwe dla osób postronnych. Choć pewnie za chwilkę ktoś będzie mi udowadniał, że jest inaczej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pann_a_nikt Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu 14.01.13, 15:48 oczywiście, ze nie chodziło mi o taki sam dym jaki jest z normalnego papierosa tylko właśnie o tą parę, dodam jeszcze, że do tych e-papierosów ludzie wlewają te obrzydliwie pachnące olejki, których zapach akurat nie każdemu musi odpowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
maciejas1987 Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu 16.01.13, 23:41 Np niby tak, ale ja już nieraz wąchałem różne pachnące olejki i jakoś żaden z tych zapachów nigdy mnie nie drażnił. No ale to już zależy od człowieka. Niektórzy od razu wyczują kiepski dezodorant, inni nawet nie zauważą jak ktoś pali przy nich papierosa. ;) Generalnie tylko stwierdzam, że jeżeli ktoś czepia się dymu w e-papierosie to jednak trochę się czepia. Ale to tylko moje zdanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olso Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.13, 02:39 Jak się trafi na idiotę to może się okazać że nawet wciąganie powietrza do płuc przez współpasażera może być dla niego uciążliwe. Kolejnymi idiotami (delikatnie mówiąc) okazali się w Warszawie i Poznaniu ludzie którzy doprowadzili do wprowadzenia zakazu korzystania z e-papierosów w komunikacji miejskiej. Coraz bardziej skłaniam się do czyjegoś, starego już pomysłu aby przy rekrutacji "na urzędasa" wprowadzić test na IQ kandydata - może uniknęlibyśmy wtedy takich "rodzynków" w tzw. regulaminach wewnętrznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu IP: 79.175.246.* 17.01.13, 03:55 Paradne jak zacietrzewieni w swej wrogości do bliźniego ludziki nie mają świadomości, że swoimi czosnkowymi wyziewami z japy bardziej psują atmosferę, niż bezwonna para wonna z podgrzanego glikolu i paru pierdół, na które składa się e-fajka :)) Zakaz palenia dla zasady, a wszyscy myśleli, że chodzi o bierne wdychanie dymu, którego tu nie ma, ale oni wiedzą swoje :)) Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu 17.01.13, 04:04 Polaków nie trzeba pilnować, sami swój kraj zamienią w piekło. Może, przewidując rozwój wypadków dla tego postawili w ostatnich latach tysiące kościołów zamiast nowych szpitali i przedszkoli? Odpowiedz Link Zgłoś
pann_a_nikt Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu 17.01.13, 08:24 ja mam akurat w nosie to czy można palić e-papierosy w autobusach czy nie, bo nawet nimi nie jeżdżę, do czynienia z efajką mam tylko, gdy spotkam się ze znajomymi na kawę, piwo itp. i bardzo mi przeszkadza, gdy ktoś siedzi na przeciwko mnie i dmucha mi w twarz tą PARĄ...nic przyjemnego, a te olejki...o zapachu red bulla, coca-coli?? to przecież dochodzi już do granicy absurdu Odpowiedz Link Zgłoś
maciejas1987 Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu 18.01.13, 14:24 To wtedy proponuję takiego delikwenta strzelić w łeb i niech się uczy kultury! Zwierz społeczny jeden! Sorki, ale jak ktos się tak zachowuje to naprawdę wychodzi tylko brak jego wychowania... Ale to nie powód żeby wprowadzać jakies bezsensowne zakazy na e-papierosy. Zamiast tego proponuję szkolenia z dobrego wychowania i ogólnoludzkiej kultury. Wszyscy na tym skorzystamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RockHawk Re: Za e-papierosa możesz wylecieć z autobusu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 23:49 To pewnie ci sami znajomi którzy plują ci w twarz i srają na wycieraczkę, pogratulować towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś