Dodaj do ulubionych

Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomości

13.12.12, 12:19
Normalka.
POmroczna w pelnej krasie ;-)

Czemu mnie to nie dziwi.
Obserwuj wątek
    • dwie_szopy_jackson Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomości 13.12.12, 12:23
      Normalnie mistrz ! :D Czego sie nie tknal to spier ... mimo to dalej go sadzali na wysokie stanowiska. To sie w glowie nie miesci!
      • aniol.stroz Panie Marku, mam do sprzedania mieszkanie 54m..... 13.12.12, 12:54
        ....jest warte ok 350 tys więc może spkojnie mi pan dac za nie powiedzmy...800tys! Zarobi pan!!
        • Gość: rex typowy fachowiec z PO / nominowany przez PO IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.12, 13:18
          //
          • Gość: hej Re: typowy fachowiec z PO / nominowany przez PO IP: *.internetia.net.pl 13.12.12, 14:03
            Tuskoland. Po co są te nowe spółki i po co się urzędy powiększa i liczbę urzędników? Po to, zeby krewni i znajomi królika mieli paszę. Ci bardziej krewni i bardziej znajomi na sdtanowiskach kierowniczych, dyrektorski, w zarządach, a ci mniej znajomi, ale też wybitni fachowcy - absolwenci politologii, etnografii, socjologii 0 na stanowiskach niższych, ale z możliwością awansu.
            I tak to potem jest, ze pociągi nie jeżdżą, a wszyscy się dziwią dlaczego - przecież członkowie zarządu zasłuzeni, a cała reszta to bardzo zdolni politolodzy i socjolodzy na kolejach się znają, nie gorzej od Józefa Bąka i co się stało, jak to możliwe???
            • Gość: obiektywny Re: typowy fachowiec z PO / nominowany przez PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.12, 15:28
              Józef Bąk akurat znał się na tym, co robił, a oberwało mu się rykoszetem politycznym, także bez przesady. Faktem jest, że nie rozumiem, jak trzeba być nieprofesjonalnym beznadziejnym matołem, żeby kogoś takiego zrobić prezesem tak dużej spółki, gdzie są wymagane wyjątkowe umiejętności organizacyjne, i jeszcze się głupawo tłumaczyć, że ten coś zataił. Przecież w necie można znaleźć o tym typie wszystko. Pan marszałek też powinien polecieć, bo nie rokuje, naprawdę.
              • Gość: hej Re: typowy fachowiec z PO / nominowany przez PO IP: *.internetia.net.pl 13.12.12, 15:46
                skąd się socjolog mógł znać na lotnictwie?
                • Gość: adsadas Re: typowy fachowiec z PO / nominowany przez PO IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.12, 15:56
                  poprawcie w artykule:
                  "Szczycił się za to, że ukończył podyplomowe studia" powinno być: szczycił się tym, że

W normalnym kraju ścigało się by tych, co go tak wybierali bez konkursu, bo to się okaże ze wyprowadzenie 1,5mln i mianowanie go to CI sami mocodawcy
                  W normalnym kraju każdy by się odciął od takiego kretyna, a tu proszę, ktoś go ciąnie za uszy jak dwójkowego żeby tylko wypchnąć dalej!
                  pięknie-kur.fa-pięknie
                  • krzych.korab Podał się do dymisji, zamiast dyscyplinarnie 13.12.12, 16:46
                    wylecieć na zbity pysk. Oto kolesiowska Polska.
      • Gość: gość W I T A M Y na Ś L Ą S K U ! tylko ryba nie bierze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.12, 15:16
        trudne życie miedzy złodziejami
      • Gość: gość Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś IP: *.au.poznan.pl 13.12.12, 19:21
        > Normalnie mistrz ! :D Czego sie nie tknal to spier ... mimo to dalej go sadzali
        > na wysokie stanowiska. To sie w glowie nie miesci!

Przecież gołym okiem widać, że to "przyjaciel rodziny" marszałka
        Czy nie pora na to, aby za marnotrawienie majątku społeczeństwa STAWAĆ PRZED SĄDEM jak w innych państwach???
    • oservattoreromano Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomości 13.12.12, 12:24
      W mętnej wodzie nie ryb tylko gó...
    • 581616aaaa POciąg do władzy !!! 13.12.12, 12:24
      WORACH , MATUSIEWICZ , WARZECHA - elita PO POległa na POciagach POnosząc na razie ZERO odpowiedzialnosci za ZERO kompetencji i profesjonalizmu , jak sioe rozdaje stanowiska według klucza oartyjnego to TAK sie to konczy

POlak Realista
      • qnur11 Re: POciąg do władzy !!! 13.12.12, 12:36
        Doskonałe hasło!!!
        POciągi do władzy.
        Gratuluję. Myślę, że ktoś wykorzysta to w kampanii jakiejś:)
        CHWDPO
      • stasiek-the-best Re: POciąg do władzy !!! 13.12.12, 18:07
        a jak PiS był - na szczęście krótko - przy władzy, miał większość we władzy ustawodawczej, sądowniczej, swojego premiera i prezydenta i też mieliśmy B.M.W., ministrów z kapelusza losowanych i co z tego wynikło dobrego? NIC!
        • Gość: Bb Re: POciąg do władzy !!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.12, 19:28
          Można ci, POlancie, przypomnieć stare szkolne przysłowie: "co było, a nie jest nie pisze się w rejestr". Platforma "rządzi" (ba! grabi!) już 5 lat, a wy ciągle o tym PiSie. Polska się wali bo rządzą nią kolesie kolesi, nieważne z jakimi kompetencjami.
    • tanebo Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomości 13.12.12, 12:24
      Ciemność widzę, ciemność... Skończyć z tą Rzeczpospolitą Kolesi zanik obywatele skończą przekuwać kosy...
      • Gość: Panek Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś IP: 91.227.80.* 13.12.12, 17:41
        I teraz pomyślcie jak wieli wstyd musi przeżywać jego żona, a jeszcze większy dzieci, że mają takiego męża i ojca!
    • nrozsklov Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomości 13.12.12, 12:25
      bez komentarza
    • wejsunek35 Z pewnością gdyby pan marszałek z PO o przeszłości 13.12.12, 12:26
      tego Pana wiedział, na pewno by go nie powołał.
      Proste.
      • feszter piszesz bzdury, to najblizsi koledzy 13.12.12, 12:33
        znają się na wylot, marszałek wart prezesa
        • kostuh +++Tajemnica+++ 13.12.12, 12:47
          Dlaczego gazeta nie wspomina słowem o przynależności partyjnej tych osobników? Lepiej nie pisać, że są z PO bo się jeszcze chlebodawca obrazi? Kpiny nie dziennikarstwo:)
          • Gość: mk Re: +++Tajemnica+++ IP: *.internetia.net.pl 13.12.12, 14:33
            pomyślcie sobie co by to było gdyby byli z SLD albo, co gorsza, z PiS...
            A co do marszałka - wybiera ludzi z klucza partyjnego, poobsdadzał nimi Wodociagi, Park Ślaski, a że trochę tego jeszcze zostało to utworzył Koleje Śląskie i tam wepchnął resztą. To jest ośmiornica.
            • Gość: reformy Re: +++Tajemnica+++ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.12, 15:30
              To nie jest ośmiornica, to raczej samopomoc nieudaczników. Przecież w normalnym życiu tych debili nikt by nigdzie nie zatrudnił, bo do niczego się nie nadają. To się przyssali i się pompują. Jak zobaczę u jakiegoś, co przyjdzie po robotę, działalność w jakiejś partii, samorządzie itp., to od razu dziękuję bardzo. Wszyscy co do jednego nadają się tylko na bezrobocie.
              • Gość: sdaasdas Re: +++Tajemnica+++ IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.12, 16:02
                sabotaż
                postawć zarzuty o niegospodarność ale i SABOTAŻ i dezorganizację kraju, akt terrorystyczny to mianowanie głąba na tak wysokie stanowisko, ośmiesza kraj, postawiono juz zarzuty?
                • Gość: Karol_Engels Re: +++Tajemnica+++ IP: *.edf.pl 13.12.12, 16:38
                  Zgadzam się, facet powinien dostać szereg zarzutów - od działania na szkode spółki po sabotowanie gospodarki.

Założę się, że gdyby lud dostał taki pokazowy proces, igrzyska, wpłyneloby to pozytywnie na notowania PO?
    • kropka9991 Wszystko się zgadza 13.12.12, 12:26
      Tanio sprzedać, drogo kupić - to każdy idiota potrafi.
    • tymon99 Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomości 13.12.12, 12:26
      opór wąsatej, kolejarskiej braci jeszcze niejedną minę podłoży.
    • mreck Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomości 13.12.12, 12:27
      I tak to, karuzela stanowisk, kreci się od PRL-u. Facet zostaje prezesem-dyrektorem, a teraz także menedżerem (cokolwiek to znaczy) inni, w miarę rozsadni ludzie muszą go słuchać. Panie wojewodo - to pana wina. Pan też powinien sie podać do dymisji i zacząć, bo ja wiem odśnieżać?
      • Gość: Kaka Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.12, 12:41
        Q... Q.... łba nie urwie a jak urwie to po Q....
      • Gość: han_solo_79 Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś IP: *.sta.asta-net.com.pl 13.12.12, 12:57
        Nie tylko PRL - tak samo kreci sie karuzela prezesowksa w korposach - zawsze zostaje nim nie kompetentny realista tylko niekompetentny głupek mocno wierzacy w sukces.
      • Gość: mk Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś IP: *.internetia.net.pl 13.12.12, 14:35
        wojewoda to swoje stanowisko traktuje jako przejściowe. Jego marzeniem jest fotel prezesa Jastrzębskiej Spółki Węglowej.
        • Gość: wiech 01 Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 13.12.12, 14:42
          A co ma tu wojewoda do sprawy?
      • Gość: pechowiec Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś IP: *.42.12.242.alfanet24.pl 13.12.12, 15:58
        Ja to mam pecha, że na swojej drodze nie mogę napotkać takiego człowieka jak Pan W.! Od razy by mi interes ruszył z kopyta! Pech to pech! Szkoda takiego dobrego czlowieka! Pozdrawiam.
        • zomakay Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś 13.12.12, 17:06
          Przeciez to jest oczywiste pranie pieniedzy.. tez masz cos do wyprania?
    • Gość: jorge Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś IP: 198.178.236.* 13.12.12, 12:27
      W każdym normalnym kraju do dymisji podałby się ktoś zajmujące wyższe stanowisko polityczne. Ale chyba nie ma co liczyć na dymisję Marszałka.
      • wejsunek35 lepszego marszałka nie znajdziemy 13.12.12, 12:31
        Dymisję marszałka? A Boże broń. Pan marszałek należy do PO, a to znaczy, że ma najwyższe kwalifikacje do sprawowania tej funkcji.
        Także temat jest zamknięty. Koniec. Kropka.
      • wiech01 Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś 13.12.12, 14:48
        A dlaczego nie? To sprawa sejmiku wojewódzkiego. Wystarczy wniosek i 3/5 głosów. Sprawa jest tak głośna w całym kraju i tak kompromitująca władze samorządowe województwa, że brak reakcji sejmiku tylko dobije samorządność na Śląsku.
    • cinsson Hah, w Wojsku to samo 13.12.12, 12:28
      Malowanie samochodu STAR ponad 100tyś zł :D a farby prawie plakatówki.
      naprawa samochodu Lublin to samo
      Koszty i Koszty zamiast nowe kupić :D
    • wolnychnickowbrak taka refleksja mnie naszła 13.12.12, 12:30
      Ciągle jakaś afera, ciągle jakieś przypadki łamania prawa. Tu np mamy opisane kilkanaście lat historii tego Pana w 12h od dymisji, po tym jak przez kilka dni koleje w całym regionie polski były sparaliżowane. Dlaczego dziennikarze zawsze są tacy mądrzy po fakcie. Dlaczego dostają kasę za pisanie artykułów o tragediach i nieszczęściach a nie za zapobieganie im. Czy to dalej 4 władza czy cichy wspólnik wielu przekrętów bo lepiej sprzeda się afera niż jej zapobiegnięcie?
      • oservattoreromano Re: taka refleksja mnie naszła 13.12.12, 12:37
        Bo dziennikarze to przepowiadacze PRZEszłości :)
        • Gość: reflex Re: taka refleksja mnie naszła IP: *.star.net.uk 13.12.12, 13:14
          "Dziennikarze" w tym czasie pisali o nowym Dreamlinerze, Agencie Tomku i Dodzie. Czyli o wszystkim czego domagaly sie masy !
          • Gość: mk Re: taka refleksja mnie naszła IP: *.internetia.net.pl 13.12.12, 14:39
            nie masy, tylko rząd. O Kolejach Śląskich też pisali, mozna poczytać archiwalne, jeszcze w sobotę - entuzjastycznie. Cytowali rzecznika, cytowali byłego prezesa na wszystko znaleźli wytłumaczenie. N.p. dlaczego pociągi do Bielska nie zatrzymują się na stacji Katowice Ligota, a zatrzymują się na przystanku w Podlesiu, gdzie znacznie mniej ludzi wsiada? Bo w Ligocie wsiada więcej ludzi, ale nie aż tak bardzo, taka odpowiedź publikowana bez żadnego ale...
      • r1234_76 Re: taka refleksja mnie naszła 13.12.12, 12:50
        Ponieważ pan był związany z PO, gdyby dziennikarze wywlekli te sprawy wcześniej, to by się narazili na zarzut, że są na żołdzie PiSu...

chyba, że napisałby to np. Adam Michnik albo pani Paradowska - bo im wszystko wolno. Ale przecież oni nie mogą zajmować się takimi drobnymi sprawami, podczas gdy Kaczyński judzi u bram!
        • Gość: moe Re: taka refleksja mnie naszła IP: *.homenett.pl 13.12.12, 13:02
          Te osoby nie są dziennikarzami oni prowadzą jakaś politykę gabinetową i publikują swoje brednie .
          Wątpię aby z notesem ,czy mikrofonem wychodzili na miasto śledzić i rozpoznawać afery,układy czy np.jakieś sprawy społeczne
      • lokomotywa-1 Re: taka refleksja mnie naszła 13.12.12, 16:34
        Nie obciążał bym tak mocno dziennikarzy. Pewnie nie o wszystkim wiedzą. Ale co to za marszałek który mając sztab ludzi nie potrafi sprawdzić kto jest kim i co robił. Polega tylko na oświadczeniu zainteresowanego. I tu wychodzi szydło z worka - do dymisji jest również marszałek a myślę że i premier powinien poddać ten rzad do dymisji.PO jest całkowicie skompromitowana i smutne że nie ma dla niej alternatywy.
    • gdynianin123 Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomości 13.12.12, 12:31

I tacy ludzie rujnują nasz przemysł i kraj a do tego zarabiają krocie :(

Aż płakać się chce.
    • san59 Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomości 13.12.12, 12:31
      Pan Marszałek powinien w łeb sobie strzelić a jeżeli brak mu odwagi to powinien złożyć dymisję. Ale Pan Marszałek nic nie wiedział, nic nie widział więc nie poczuwa się do odpowiedzialności i nie ustąpi. Bo to Polska właśnie! Idiota powołuje idiotę!
      • wejsunek35 Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś 13.12.12, 12:39
        san59 napisał:

> Pan Marszałek powinien w łeb sobie strzelić a jeżeli brak mu odwagi to powinien
        > złożyć dymisję. Ale Pan Marszałek nic nie wiedział, nic nie widział więc nie p
        > oczuwa się do odpowiedzialności i nie ustąpi. Bo to Polska właśnie! Idiota powo
        > łuje idiotę!

To tak jak nasz Premier, chce dobrze, ale nie wie wszystkiego, a potem wychodzi, jak wychodzi.
        A takiego Premiera i marszałka wybiera nie kto inny, tylko MY. I mogę się założyć, że w następnych wyborach znowu ich wybierzemy.
        • Gość: mk Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś IP: *.internetia.net.pl 13.12.12, 14:41
          premiera i marszałka snie wybieramy, wybieramy tylko partie.
          • Gość: Jasio Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś IP: *.bchsia.telus.net 13.12.12, 16:03
            Partie, ale partie to wlasnie ludzie. Radze ci to dobrze zapamietac.
        • Gość: Bb Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.12, 19:43
          "My wybieramy i my wybierzemy"??? Pisz, waść, o sobie. Nie wszyscy głosują na Partię Oszustów.
      • kocis1 POmieszalo Ci sie coś ... 13.12.12, 14:40
        idioci to sympatycy PO - natomiast jej członkowie - to złodzieje. Nie myl podstawowych pojeć.
    • Gość: moe Typowe dla PO IP: *.homenett.pl 13.12.12, 12:31
      Nienormalni ,krętacze .'
    • feszter zataił przed marszałkiem? co za brednie! 13.12.12, 12:31
      to koledzy od wielu lat, wiedzą o sobie wszystko. Nieszczęściem Śląska jest ekipa kolesiów którzy rządzą u nas od wielu lat, takie kadry ma PO na Śląsku, nie zasługujemy na takie traktowanie
      • kocis1 Lemingi łykną wszystko ... 13.12.12, 14:28
        ...
      • Gość: ferro Re: zataił przed marszałkiem? co za brednie! IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.12, 16:10
        Biedny marszałek. Jego ludzie rozdzielają fundusze unijne i tez o tym nic nie wie.
    • qnur11 Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomości 13.12.12, 12:32
      To mi się podoba: "Rezygnacja w tej sytuacji byłaby tchórzostwem" A. Matusiewicz Marszałek Województwa Śląskiego.
      Myślę, że przede wszystkim ciężko rezygnować z dwudziestu kilku tysiaków miesięcznie plus dodatki, prestiż, władza i wpływy...
      • Gość: Sztefnn Dobrze piszesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 13:10
        Mi też się to podoba: oto pracodawca postawiony w dramatycznej sytuacji bo najważniejszy jego pracownik okazał się mieć chorobę psychiczną.
    • lilu7 Marszałek powinien podać się do dymisji 13.12.12, 12:33
      tłumaczenie, że w takiej sytuacji byłoby to tchórzostwo jest po prostu głupie.
      Jak można zatrudnić człowieka z taką przeszłością na tak odpowiedzialne stanowisko tylko na podstawie jego pisemnych zapewnień? Nie wierzę, że marszałek o niczym nie wiedział, a jak nie wiedział, to znaczy, że mu się kontakt z rzeczywistością urwał więc tym bardziej powinien zrezygnować.
      • Gość: Adam Re: Marszałek powinien podać się do dymisji IP: 212.87.246.* 13.12.12, 13:25
        Jak taki "bohater" z marszałka to niech dalej pracuje za darmo, żeby naprawić szkody wyrządzone! Oczywiście pieniędzy się już nie zrzeknie - to już by nie było "tchórzostwo" ale idiotyzm. Dokąd takie gnidy będą na rządzących stołkach siedzieć!? Nieudacznicy i krętacze! Na pohybel im!!!
      • Gość: mk Re: Marszałek powinien podać się do dymisji IP: *.internetia.net.pl 13.12.12, 14:45
        to nie chodzi o pisemne zapewnienia, oni dobrze się znali, klucz partyjny decydował w województwie ślaskim i znajomości przy obsadzie stanowisk. Spójrzmy choćby na park ślaski. Kto tam dowodzi? Godlewski z PO, kandydat na prezydenta Katowic, bardzo popierany przez GW katowicką, bezskutecznie. Co zrobił w parku? Podejrzane umowy, likwidacja wąskotorówki przynoszącej zyski i poupychanie niekompetentnych ludzi na stanowisaka. Czemu nie ma tam jeszcze NIKu?
    • amgc63 pewnie był kolesiem i przymykano oczy 13.12.12, 12:35
      na jego szalenstwo.
    • Gość: trustory.com.pl Dlatego... nie jestem patriotą IP: *.dynamic.chello.pl 13.12.12, 12:35
      Polska to kraj idiotów (bo kto wybrał tych idiotów jak nie idioci?)

mówię o większości rzecz jasna
      -
      trustory.com.pl
      • wejsunek35 Re: Dlatego... nie jestem patriotą 13.12.12, 12:40
        Gość portalu: trustory.com.pl napisał(a):

> Polska to kraj idiotów (bo kto wybrał tych idiotów jak nie idioci?)
        >
        > mówię o większości rzecz jasna
        > -
        > trustory.com.pl

10/10
      • Gość: beno jacy idioci?? cwaniacy udajacy idiotow!!! IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.12, 12:45
        ty chyba nie myslisz,ze oni nie wiedza co robia!? jak prokurator sie im do tylka dobiera to udaja idiotow i niepoczytalnych ...finansowo!do pierdla na 25 lat!
    • czarnyhs Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomości 13.12.12, 12:37
      Rzecz-POsPOlita kolesiów, "wszystkich krewnych, przyjaciół i znajomych królika"!!!!
    • ulanzalasem Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomości 13.12.12, 12:37
      Burdel, złodziejstwo, cwaniactwo takie samo jak w PRLu. I wcale nie chodzi o to, że rządzą nami pachołki z Rosji, ale że na poziomie władzy ( i społeczeństwa chyba również) od Sejmu przez Senat, marszałków po prezydentów miast, wszystkie urzędy, instytucje rządowe i lokalne mamy taką samą mentalność, podejście ludzi jak kiedyś. Teraz wymiana jednych na innych nierobów, cwaniaków i złodziei (swoich) odbywa się w innym trybie, z podziałem na to że trzeba sobie zagospodarować dostępne tematy (naród, religia, udawanie liberalnego podejścia, partia spokoju/środka, nowoczesność, homosie, trawka) i trzeba się ich trzymać.
      • Gość: ad Re: Jaka partia tacy decydencji IP: *.stalowa.pilicka.pl 13.12.12, 13:58
        Gó... polityczne zawsze na wierzch wypłwya i na urząd z polecenia partyjnego wypływa
    • Gość: koko Re: Prezes Kolei Śląskich. Człowiek bez świadomoś IP: *.lo14.wroc.pl 13.12.12, 12:42
      kocham PO za ich kretactwa :)
    • kazimierz111 Gdzie my żyjemy ...? 13.12.12, 12:43
      Skandal i ekstremalna kompromitacja, niekompetencja, ignorancja, arogancja, głupota. Mocodawca i współautor "sukcesów" Marka Woracha czyli marszałek województwa musi odejść. Powinni obaj odpowiedzieć także przed sądem za niegospodarność.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka