jszularz 05.03.13, 16:44 No to w takim wolną szatnię można przeznaczyć dla... homoseksualistów :) Gazeto, do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black-emissary Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 16:44 Będą koedukacyjne, ale za kilka dni każda osoba będzie miała zapewnioną całkowitą intymność To nie można było tych jeszcze kilku dni poczekać ze zmianami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.devs.futuro.pl 05.03.13, 17:30 I dobrze zrobili. Kazdy kto korzysta z basenu tak powie. A kobieta myc to powinna sie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dulcissima Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.205.100.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.03.13, 17:39 mężczyzna też! :> Odpowiedz Link Zgłoś
perfee Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 16:45 "skończyć ze sztucznym podziałem na szatnię męską i damską" - rzeczywiście, sztuczny podział. Trzeba to powiedzieć tym, którzy organizują olimpiady. Będzie taniej. A i producenci ubrań też się ucieszą... Tyle materiału się marnuje. itp, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet 05.03.13, 16:47 ale zes myslicielu wymyslil przebranier sie i prysznic to nie konkurencja olimpijska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perfee Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.jmdi.pl 05.03.13, 20:06 Nie załapałeś... No cóż. Różnica płci jest podstawową różnicą dzielącą ludzi od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wn Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 09.03.13, 18:33 To autobusy też zróbmy "dla kobiet" i "dla mężczyzn". Ławki w parku też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 19:49 a nie prościej było przenieść kilka szafek? Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 16:45 dyspozycji więcej. Problem w tym, że ludzie nie myją już całego ciała przed skorzystaniem z basenu. Trudno rozebrać się do naga przed obcymi mężczyznami czy kobietami - p jak czytelniczka nie umie sie umyc przed to z basenu nie kozysta i katastrofy sanitarnej nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka79 Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.08.13, 17:05 Nie rozumiem tych, którzy mają problem z rozebraniem się przy innych ludziach tej samej lub innej płci. Czy to takie straszne? Nikt nikogo nie przychodzi przecież oceniać. Jak któraś ma małe cycki to widać to przez strój przecież, pipki mamy wszystkie takie same a faceci wiedzą jak one wyglądają (zrośnięty lub wygolony rowek - wielkie aj waj.) Jak facet ma małego też to widać przez slipy. Nie rozumiem jak można wstydzić się swojego ciała. Nie jestem gwiazdą - mam już obwisłe piersi, dosyć jędrny tyłek i średnią figurę ale nigdy nie wstydzę się rozebrać przy przebieraniu czy prysznicu - nawet jak chłopy patrzą - co z tego - jak jestem w stroju to też patrzą. Niektóre kobiety czczą swoje ciało jak bóstwo - nie pokażę innym, bo to moje i najmojsze - tak jakby inne takiego nie miały lub ładniejszego a chłopy na pewno nie jedno widzieli, bo co my tam may między nogami -nic - co innego oni - każda ma to samo a piersi widać przez strój i tak to już nie wiem co to za głupi wstyd. Jeszcze bardziej dziwią mnie ci co to sobie "nie życzą oglądać sflaczałych genitaliów lub obwisłych cycków" - powiem krótko, nikt nie każe im patrzeć - można zamknąć oczy lub odwrócić głowę - ja nie życzę sobie mieć do czynienia z chamstwem ale jakoś zawsze ktoś chamski sie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
spitzenreiter i to mi się podoba 05.03.13, 16:47 pomysł do rozpowszechnienia w całym kraju, może ja stary zdred częściej zacznę chodzić na pływalnię... Odpowiedz Link Zgłoś
andzia311 Re: i to mi się podoba 05.03.13, 16:57 To jak to tak, bez prysznica I bez mycia prosto do basenu? Ktoś tu z tym wstydem chyba przesadza i w domu tez sie nie myje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: i to mi się podoba IP: *.internetdsl.tpnet.pl.200.13.83.in-addr.arpa 05.03.13, 17:01 TY tak często latasz nago przed obcymi facetami? Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Re: i to mi się podoba 05.03.13, 17:08 Pod prysznicem raczej się nie lata, tylko stoi (bądź siedzi w przypadku inwalidów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enjoy Re: i to mi się podoba IP: *.retsat1.com.pl 05.03.13, 17:35 Mnie się pomysł nie podoba. W szatniach przebierają się również dzieci- chłopcy i dziewczynki, i nie sądze aby czuły się komfortowo w szatni koedukacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
mastaof Re: i to mi się podoba 05.03.13, 17:54 Raczej właśnie dzieciom najmniej to przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: i to mi się podoba IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 05.03.13, 18:01 dzieciom moze i nie przeszkadza, ale mi jako matce moze przeszkadzac 45-latek sliniacy sie na widok mojej 15 letniej corki...tylko kretyn mogl wymylec koedukacje w szatni i pod prysznicami. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerfvcxzasd Re: i to mi się podoba 05.03.13, 18:08 Co masz przeciwko 45-latkom - krowo? Myślisz, że każdy jest zboczony, jakieś doświadczenia rodzinne? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: i to mi się podoba 05.03.13, 19:07 qwerfvcxzasd napisał: > Co masz przeciwko 45-latkom - krowo? > Myślisz, że każdy jest zboczony, jakieś doświadczenia rodzinne? no, jak sie rozejdzie, ze młode panieneczki i chłopaczki sie rozbierają wspólnie ze starymi, to będzie to raj dla pedofili i innych homosi. Dawaj dalej, śliniący sie 45letni zboczuciu-postępaczku, z takimi pomysłami. Widzę że ci sie już spodobało. Pozdrawiam losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: i to mi się podoba IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 06.03.13, 09:34 nie dosc, ze jestes kretynem, to jeszcze chamem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka79 Re: i to mi się podoba IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.08.13, 17:10 Ale głupie myślenie - a jak będzie lesbijka co się będzie ślinić na twoją córkę? A jak będzie w stroju w jacuzzi a on dalej będzie się ślinił a jak będzie w stroju narciarskim a on dalej będzie się ślinił albo ona? Chyba postrzegasz wszystkich za zboków - to normalne, że człowiek patrzy na człowieka - wejdź do byle jakiego pomieszczenia z ludźmi a na pewno ktoś tam będzie na ciebie patrzył. TAk samo jest w szatni to że ktoś patrzyłby na 15 latkę nago to nic nowego bo jak by nie była nago albo nie byłaby 15 latką a 45 latkiem też by patrzył - chyba masz coś nie tak - we wszystkim widzisz zagrożenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: i to mi się podoba IP: 31.187.17.* 05.03.13, 17:57 Eee, no bez hec! W Polsce prawie na każdym basenie, jak rodzic przyjdzie z dzieckiem, które jest za małe, żeby się samo przebrać, to wchodzi z nim do przebieralni właściwej dla płci rodzica, a nie dziecka. Poza tym w normalnym świecie ludzie chodzą do sauny całkiem nago i nikt o to halo nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: i to mi się podoba 05.03.13, 20:07 Gość portalu: Stefan napisał(a): > Poza tym w normalnym świecie ludzie chodzą do sauny całkiem nago i nikt o to ha > lo nie robi. Ale tu nie jest mowa o saunie (która zawsze była inna), a o basenie (gdzie nie praktykowano dotąd takich rzeczy). Doczytaj, potem się bierz za komentowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: i to mi się podoba IP: 31.187.17.* 05.03.13, 21:18 Przykład sauny podałem jako fakt, że golizna nie musi być problemem. Ale widzę, że niektórym trzeba łopatologicznie. Poza tym, najwyraźniej nie przeczytałeś całego mojego postu, bo odnoszę się w nim właśnie do przebieralni, a saunę dorzucam na końcu jako smaczek. Poza tym jest wiele cywilizowanych krajów na świecie, gdzie ludzie się przebierają w stroje kąpielowe koedukacyjnie, a następnie idą pływać, albo się opalać. I nikt nie robi o to afery. Ale w Polsce zawsze musi być zaściankowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimi Re: i to mi się podoba IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.13, 11:52 Akurat dzieci nie są jeszcze nauczone wstydzić się własnego ciała - chyba że rodzice im to od małego wbijają do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
lavenders27 Re: i to mi się podoba 05.03.13, 17:12 Kto to jest "zdred"? Koleś z dredami? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moa Re: i to mi się podoba IP: *.range86-180.btcentralplus.com 05.03.13, 18:04 Nie zdred a zgred, widac nie tylko stary ale i glupi, to ze nie przeszkadza ci ze ktos patrzy na zarosnieta glonami psite twojej starej nie znaczy ze kazda kobieta moze sie obnazac przed takimi zgnilymi durniami jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: i to mi się podoba IP: 91.227.80.* 05.03.13, 19:02 Prosta analiza pod kątem wad i zalet dla takich koedukacyjnych rozwiązań wykaże, że mija się to z celem. Chyba, że najważniejsze są pieniądze, ale później stracą na tym. Kto bywa częściej na basenach ten rozumie jak zachowują się samce i samice, co się wyprawia oraz jak krępujące może to być dla wielu osób, młodych i starszych. Gratuluję pomysłu i stworzenia wyśmienitych warunków dla zboków. Dobrze, że jest tyle innych basenów, gdzie zidiociałe pomysły nie są zaadoptowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tee Re: i to mi się podoba IP: *.motorolasolutions.com 27.06.13, 16:52 > Gratuluję pomysłu i stworzenia wyśmienitych warunków dla zboków. Czyli 99% polskiego społeczeństwa, nie wyłączając oczywiście Ciebie. Do szatni chodzisz się przebrać, pod prysznic umyć a do basenu pływać. Nie gapić się na innych. Zajmij się sobą. Oczywiście organizacja szatni i pryszniców w ten sposób jest w Polsce strzałem w stopę - u nas ludzie i w jednopłciowym gronie wstydzą się umyć a co dopiero przy płci przeciwnej. A nawet gdyby się ktoś nie wstydził umyć, to zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie się wstydzi zobaczyć takiego myjącego i zrobi mu aferę za to, że zachowuje się normalnie. W ten sposób wszyscy przestaną się myć przed basenem i katastrofa samitarna gwarantowana. To już mogli sobie w ogóle odpuścić budowanie prysznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
richie-rich Sosnowiec to nie miasto. To stan umysłu. 05.03.13, 16:55 I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Najwyrazniej :) 05.03.13, 17:42 A pomysl z szatniami pasuje doskonale do linni redakcyjnej GW :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sosnowiec to nie miasto. To stan umysłu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 19:51 na prowincyi wszystko jest możliwe. Obok, bodaj w Dąbrowie, jest SPA dla naturystów i można sobie z balkonu pooglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
wwlkb Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 16:55 a co na to john godson? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdsfsdfsdfs Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.free.aero2.net.pl 05.03.13, 18:34 Każdy chętnie pośle córkę na basen, niech się porozbiera przy obcych kolesiach. A Godson to porządny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 19:54 porządny? Chyba od "pożądać" ;) Pozatym Godson to jest pseudonim. On się nazywa zupełnie inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 17:00 niech żyje "postemp"! A skoro on już tak pędzi, to proponuję by następnym zarzadzdeniem było poklecenie, że jeśli pod prysznicem gej upuści mydło, to najblizej stojacy męzczyzna ma się pochylić by je podniesć i nie prostować sie za szybko... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.motorolasolutions.com 27.06.13, 16:56 Lubisz tak? Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 17:02 Dobry pomysł z pomieszczeniami koedukacyjnymi. Męskie szatnie i toalety są takowymi jedynie z nazwy. Co chwila włażą do nich baby-sprzątaczki (chociaż bezrobotnych chłopów bez wykształcenia nie brakuje), więc skończmy z tym zakłamaniem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 17:03 Proponuję nakazać demontaż drzwi i ścian bocznych we wszystkich kibelkach. W końcu wszyscy robią tam to samo. Jaka oszczędność na surowcach będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: 31.187.17.* 05.03.13, 21:22 Tak jest na amerykańskich basenach. Ale w Ameryce nie do pomyślenia jest aby kobieta (sprzątaczka) weszła do męskiej przebieralni. Wszyscy tam chodzą goło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.bb.sky.com 05.03.13, 17:07 I dla ojców z dziećmi.... niekoniecznie swoimi. Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet 05.03.13, 17:12 Ojciec Rydzyk z pewnością nie będzie miał nic przeciwko temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kusy123456789 Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 17:09 NIEUKI Z GW: KOEDUKACYJNY ZNACZY WSPÓLNA NAUKA (CO ) - OD WSPÓLNY ( EDUKACJA ) - OD NAUKI , SIE PYTAM CZEGO BEDĄ UCZYĆ W TYCH KIBLACH I SZATNIACH: JIDYSZ?? Odpowiedz Link Zgłoś
glemp1 Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet 05.03.13, 17:15 Chociażby anatomii :) Odpowiedz Link Zgłoś
kusy123456789 Koedukacja znaczy wspólna nauka 05.03.13, 17:16 NIEUKI Z GW: KOEDUKACYJA ZNACZY WSPÓLNA NAUKA (CO ) - OD WSPÓLNY ( EDUKACJA ) - OD NAUKI , JA SIE PYTAM CZEGO BEDĄ UCZYĆ W TYCH KIBLACH I SZATNIACH: JIDYSZ?? Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Koedukacja znaczy wspólna nauka 05.03.13, 19:08 kusy123456789 napisał: > > NIEUKI Z GW: KOEDUKACYJA ZNACZY WSPÓLNA NAUKA (CO ) - OD WSPÓLNY ( EDUKACJA ) - > OD NAUKI , JA SIE PYTAM CZEGO BEDĄ UCZYĆ W TYCH KIBLACH I SZATNIACH: JIDYSZ?? > Sam jesteś nieuk. Nie masz pojęcia jak różnią się kobiety. Jedna ma duże piersi a druga malutkie, tak samo pupa. Mężczyźni niektórzy mają małego ptaszka a niektórzy mają do kolan. Czy te widoki to nie jest edukacja? Odpowiedz Link Zgłoś
calmy Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 17:48 "Trudno rozebrać się do naga przed obcymi mężczyznami czy kobietami" Niby dlaczego? Kto szanpani - poza katolickim zabobonem w myśl którego trzeba się wstydzić własnego ciała, ale nie np. obojętności lub zawiści - utrudnia albo zabrania? Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 17:52 Opowiem Wam o moim doświadczeniu. Jestem człowiekiem starej daty i nawet chodziłem do męskiego Liceum, co uważałem, ze rzecz całkowicie naturalną i pozytywną. W wieku lat około 45 będąc z krótką wizytą na Uniwersytecie w Bonn, spotkałem kolegę przebywającego tam na 2 letnim kontrakcie, a więc zadomowionym, z żoną i dwójką dzieci. Zaprosił mnie w niedzielę na obiad, i to dość wcześnie byśmy mogli się nagadać. Zrobił (on) wspaniałe mule, do tego dobre wino, etc. etc. A po obiedzie mówi. No a teraz, to chodźmy na basen. (Był w Kolonii w budynku w którym mieszkali, parę pieter niżej). A ja na to. Co ty? Nic nie mówiłeś! Nie mam kąpielówek. A on na to. Na tym basenie nie używa się kąpielówek! My wszyscy, także nasze dzieci pływamy nago! Trochę mnie to zaszokowało, ale wobec potwierdzających oświadczeń jego żony skapitulowałem. Sensacja trwała SEKUNDY. Potem, gołe panie w wodzie (na brzegu wszyscy skromnie okrywaliśmy się ręcznikami kąpielowymi), nie robiły ŻADNEGO wrażenia! Podobnie w saunie. Siadła tuż obok mnie wspaniała GOŁA laska i NIC. Gorąca para (wodna) robiła wrażenie. Wszystko zależy od kontekstu. Golizna jako taka bywa NIECIEKAWA, a gołe nogi i widok majtek może wzbudzać emocje. Wszystko zależy od wielu innych czynników. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.olszewska Skąd bierzecie tych dziennikarzy? Słowo koedukacja 05.03.13, 17:52 Jak można być takim pacanem i powielać bezmyślnie w portalu ogólnopolskim złe znaczenie słowa koedukacja. Koedukacja - wspólne nauczanie i wychowywanie dziewcząt i chłopców w placówkach edukacyjnych. Czego maja się tam niby wspólnie uczyć na tym basenie. Budowy narządów płciowych? Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Skąd bierzecie tych dziennikarzy? Słowo koedu 05.03.13, 18:24 Czepiasz się. Mieszanie chłopców z dziewczynami pod jednym dachem zaczęło się od szkół - stąd termin koedukacja. Ale potem zaczął on żyć własnym życiem. Termin PIÓRO pochodzi od gęsiego pióra używanego do pisania. Ale gdy po wymyśleniu stalówek, a potem "wiecznych piór" kontynuowały te wynalazki rolę związaną na początku z piórem, nikt się nie gorszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: munaciello Re: Skąd bierzecie tych dziennikarzy? Słowo koedu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 19:02 Załamał mnie Twój wpis i użyte przez Ciebie porównanie. Czy nie rozumiesz, że w języku polskim "koedukacja" i "koedukacyjny" mają określone znaczenie, a to nie sprowadza się wcale do rozumienia typu "wspólny dla obu płci"? Probierzem są to słowniki języka polskiego, w których takie znaczenie - jak Ty sugerujesz - w ogóle nie występuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krycha Re: Skąd bierzecie tych dziennikarzy? Słowo koedu IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 19:12 Pióro jednak ma bezpośrednie przełożenie. Cały czas chodzi o przedmiot do pisania działający na tej samej zasadzie. Natomiast koedukacja to edukacja. Tyle, że wspólna. W portalu ogólnopolskim nie powinno być miejsca na powielanie błędów językowych. W takim przypadku znaczenie słowa koedukacja traci swoje znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebab Re: Skąd bierzecie tych dziennikarzy? Słowo koedu IP: *.opera-mini.net 05.03.13, 19:13 Zaczęło się od szkół - i na tym powinno się skończyć. Choć i to był raczej krok za daleko. Mieliśmy w firmie tylko wspólny przedsionek, ale i tak mijanie się w nim z kobietą za każdym razem było nieprzyjemnym zgrzytem. Im też się nie podobało jak ktoś sikał przy otwartych drzwiach i kablowały o tym na lewo i prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek183 Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 17:54 Dobrze, że po tysiącu lat ciemnoty narzuconej przez kościół wracamy do normalności. Na basenach w Czechach czy na Słowacji to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 W niektórych krajach mażnaby skarżyć w sądach! : ) 05.03.13, 17:59 podpowiadam tylko,stresy,"esy " ,docinki i inne : )))))). Kiedyś w USA reporterka SAMA w ramach wywiadu weszła do męskiej szatni sportowców. Ci pokazali się Jej "bez stroju", a ona nie głupia i już "za chwilę" była z klubem w sądzie( ! :))) ( nie przypominam sobie teraz jak to się skończyło?) A niech tak ktoś coś nagra po kryjomu i puści w sieci ! ? : ) Ktoś tu chyba tego dobrze nie przemyślał,w tym mieście macie chyba jajogłowych mędrców ?;) No ale co lepszy adwokat i cwańsi "pokrzywdzeni" to okazję mogą zaraz zwęszyć - HA ! : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka79 Re: W niektórych krajach mażnaby skarżyć w sądach IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.08.13, 17:28 Na USA nie patrz bo to matoły i do sądu pójdą nawet jak ich suszarka wpadając do wanny razi prądem, że ich nie ostrzegli, ze to może się stać to właśnie są jajogłowi. A z nagrywaniem? A co kobieta w damskiej nie może nagrać innych kobiet i wpuścić do sieci - pomyśl tylko. Poza tym wpuści i co? Ktoś zobaczy kolejnego gołego faceta albo gołą kobietę - wielka sensacja. To chore społeczeństwo robi z nagości sensację podczas gdy to nasz naturalny stan - ubrania wymyślił przemysł odzieżowy i w połączeniu z modą trzepie na tym kasę - bo po co nosić 10 lat jedną sukienkę - za rok zmienimy modę i trzeba kupić nową i wydać kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
karolinapopowska Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 18:00 może niech jeszcze zrobią w tej szatni intymny kącik, dla nowo poznanych- w końcu jesteśmy taaacy Europejscy, pokazywanie dupy, cycków to normalka. Moim zdaniem nie jest to kwestia rozwoju, tylko kwestia rozszerzającego się dziwkarstwa i aby faceci mieli więcej okazji na oglądnie dup, a potem "jak to możliwe, że mąż mnie zdradził, sąsiadki mąż też ją zdradził, no co się dzieje z tymi mężczyznami?" Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet 05.03.13, 18:26 karolinapopowska napisała: > może niech jeszcze zrobią w tej szatni intymny kącik, dla nowo poznanych- w koń > cu jesteśmy taaacy Europejscy, pokazywanie dupy, cycków to normalka. A co jest twoim zdaniem dziwnego w tym, że tam, gdzie się człowiek rozbiera, czasem pokaże gołą dvpę? Nienormalne (wg przyjętych u nas reguł, ale już np. nie wszędzie w Afryce) jest chodzenie z gołą dvpą po ulicy... Ale nie na basenie czy w saunie! S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinapopowska Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 19:26 dla mnie istnieją jakieś zasady moralne, skrajne jest dla mnie świecenie dupskiem, albo noszenie niqabu (podkreślę DLA MNIE), człowiek powinien mieć wyśrodkowanie, dla mnie nienormalnym jest pokazywanie części intymnych publicznie, nie ważne czy jest to ulica, czy basen, ale jeśli Ci to pasuje odrazy wyjdź na ulice na golasa i do pracy, wyprzedź już od razu 10 lat "rozwoju-Europejskiego". Jeśli nie masz zasad moralnych to świeć dupskiem u siebie w domu, nie każdy ma ochote na oglądanie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimi Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.13, 11:49 Ależ Cię to boli. Ja nie mam "dupy i cycków", tylko pośladki i piersi, jak każda szanująca się kobieta :) A na basen zdaje się przychodzi się pływać, a nie gapić. Jak ktoś ma problem typu "to miejsce przyciąga wzrok, zboczeńcy!" to może powinien sobie kupić edukacyjną książeczkę o ludzkim ciele? A argument że widząc czyjąś pupę na basenie mężczyzna zdradzi? Hahahah, to jakiś żart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebab Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.opera-mini.net 05.03.13, 18:00 Edukacja edukacją, ale czy to aby nie jest NIEHIGIENICZNE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RybkaWwodzie Debilizm na miarę chorych pomysłów rodem z zachodu IP: *.147.245.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.03.13, 18:11 Zaczynamy gonić za idiotycznymi pomysłami. To może "koedukacyjne tolaety" na zasadzie- bez żadnych ścianek działowych! Siedźmy na przeciw siebie, patrząc głeboko w oczy w czasie sr....!!! Panie i Panowie razem, dyskutując, podrzucając sobie rolkę papieru....czy zwijając podpaskę na oczach sr.... jegomościa (nieznajomego) Może niektórym pomysł podoba się, zwłaszcza sfurstrowanym facetom co będa łazic na basen byle popatrzeć na to i owo. Sam pomysł jest taka idiotyczny, ze aż wstyd. A gdzie odrobina swobody i intymności? Generalnie kobiety często przebierają się przy sobie, niektóre idą do zamkniętej kabiny. Teraz będziemy stały w kolejce byle się nie rozbierac do rosołu przy obcych facetach? Super zabawa! Niech basen jeszcze zacznie organizować swingers party! Czy takie "koedykacyjne" pomysły mają zmienić społeczeństwo? Proponuję przeroczyste przymierzalnie w sklepach! Żenada! Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Debilizm na miarę chorych pomysłów rodem z za IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 18:24 Ale o jakiej intymności i swobodzie bredzisz kobieto? W większości basenów w szatniach są kamery więc jak wesoła biegałaś nago to nie jeden cię oglądał. Od rozbierania się są przebieralnie nie szatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixer Re: Debilizm na miarę chorych pomysłów rodem z za IP: 188.113.227.* 05.03.13, 19:19 Na świecie w szatniach basenowych kabin do przebierania jest dużo a nie jedna. Możesz spokojnie się rozebrać "do rosołu" bez stania w kolejce ile razy chcesz i nikt się nie bedzie na twój widok podniecał (albo niesmaczył - bo różnie można trafić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka79 Re: Debilizm na miarę chorych pomysłów rodem z za IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.08.13, 17:49 Dziwny masz pogląd, że za wszelką cenę nie możemy pokazać się nago obcym facetom - to taki powszechny w PL pogląd. Oczywiście lepiej ich kusić w bieliźnie i w stroju - niech działa ich wyobraźnia aż zdarzy się wypadek. Czy coś tracimy, jak faceci widzą nas nago? Przecież przez strój i tak wszystko widać: jakie masz piersi, duże czy małe obwisłe czy prężne czy maż mały tyłek czy kufer - nie widać kępki na łonie (jeśli któraś ją ma) i tego tak twoim zdaniem powinnyśmy strzec? W imię czego? Dlaczego większość z nas uważa, że są cudem świata i nago to się mogą tylko partnerowi pokazać? Wszyscy wiemy jak wyglądają nadzy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Nowe , "europejskie" porządki na basenie 05.03.13, 18:04 Obrzydliwość importowana z zachodu. Klasyczny burdel na wodzie. Jak Niemcy rozbierają się na polskich plażach do naga , pokazując te blade dupy , to zalatuje prawdziwą Europą . Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 18:05 to tak po wypowiedzi pana wałęsy (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oczywisty Re: Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalet IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.13, 18:29 Wcale się nie dziwie tym co ich to dziwi i oburza. To efekt wieloletniego prania mózgów że można być skończonym draniem, lać żonę, dzieci i mieć cztery kochanki na boku ale ważne aby chodzić co niedziele do kosciółka i co najważniejsze (!) "wstyd" mieć zawsze zakryty. A tak ogólnie to udawać że nie wie się ani nawet nie domyśla co sąsiad i sąsiadka ma w gaciach. W normalnych krajach, do wychodka, na basen, na plaże - chodzi się w konkretnych celach a nie po to by zagladać innym pod brzuch. Normalni ludzie chodzą na basen aby popływać a nie po to to aby analizować zawartość kostiumów kapielowych ich cudownych córek. Wszyscy ci "wrażliwi moraliści" to najpewniej z tych, co w szkołach podglądali koleżanki, kolegów w kiblach i z wypiekami na twarzy przegladali "świerszczyki". Oburzonym matkom radzę posłuchać jak wyrażają się ich cnotliwe pociechy we wzajemnych uczniowskich rozmowach. A najgorzej to mają zakonnice, z uwagi na te szatnie przestały chodzić na basen... Odpowiedz Link Zgłoś
ylk Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 18:20 W Łodzi na miejskich basenach są te same absurdy. Szatnia wspólna, za to są kabiny do przebrania, ale prysznice osobne. Efekt jest taki, że trzeba rozebrać się do połowy, zamknąć szafkę, iść do kabiny, przebrać się do końca, wrócić, otworzyć szafkę, wrzucić resztę betów, zamknąć. I po powrocie z basenu to samo. Kompletna paranoja, dlatego nie chodzę na miejskie baseny. A jak już tam bywam, to pitolę ten system i wywalam pindola na wierzch. Jak komuś przeszkadza - nie mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
nakaro25 kpina jakaś.. a dzieci?? 05.03.13, 18:20 A dziewczynki oglądające dorosłych mężczyzn nago i chłopcy oglądający dorosłe kobiety to jest ok ?? A mężczyźni oglądający dorastające dziewczynki? A walka z pedofilią? W życiu nie słyszałam większej głupoty - niech ten durny urzędas sam świeci przyrodzeniem przed dziećmi to może go zamkną i będzie po sprawie. Jak zwykle SOSNOWIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer Re: kpina jakaś.. a dzieci?? IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.13, 18:45 Tak, to jest OK. Np. w Czechach i Skandynawii. Tam gdzie ludzie byli zbyt mądrzy by dać się zbałamucić kościołowi katolickiemu i jego chorym naukom, ludziom nagie ciało na basenie (niezależnie od płci) nie wywołuje automatycznych skojarzeń z SEKSEM i GRZECHEM. W Czechach prawie wszędzie szatnie są edukacyjne, wszyscy biorą prysznic nago, a dzieci nie umierają od widoku penisa/piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania fajnie, można zorganizować gang-bang IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 18:54 i młodzi i starzy, wiele pań marzy o czymś takim, to jest fascynujące!!! polecam!! Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: kpina jakaś.. a dzieci?? 05.03.13, 19:24 Niezależnie od tego osoby bardziej wstydliwe mają prawo do uszanowania ich odczuć, a nie oskarżania o posiadanie wypranego mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Tak to jest OK. 05.03.13, 19:55 A ciekawi mnie dlaczego pominęłaś kobiety oglądające dorastających chłopców. Wracając do tematu, chyba jesteś kolejną polską faszystką prawicową, która w przebieraniu się w szatni widzi jakiś problem. A Ty wiesz, głupia małpo, co to jest pedofilia? Odpowiedz Link Zgłoś
nakaro25 Re: Tak to jest OK. 05.03.13, 20:05 Po 1. Zasługujesz na strzał w pysk. Po 2. Myślisz, że dlaczego pedofile szukają zdjęć nagich dzieci w sieci? Bo w realnym życiu dzieci nigdzie nagie nie chodzą, a jeżeli chodzą to na wyłączną odpowiedzialność swoich rodziców. Po co ułatwiać zboczeńcom życie? Ktoś pisał, że nie każdy jest zboczony, ktoś inny że nie każdemu nagość kojarzy się z seksem. Ale nikt z nich nie napisał, że NIKT nie jest zboczony i NIKOMU nagość nie kojarzy się z seksem. A my jako dorośli mamy obowiązek chronić dzieci i to że wśród 1000 osób znajdzie się jedna niewłaściwa to o jedną za dużo pajacu! Po 3. Każdy ma prawo do prywatności zarówno w sklepowej przebieralni, jak i w toalecie w kinie i tak samo na basenie. Jeżeli uważasz inaczej tzn. że jesteś ekshibicjonistą i nie odczuwasz odrębności płci - a to powinno się leczyć. Po 4. G** mnie obchodzi, co jest w Czechach i na Słowacji - my, głupi naród, zawsze musimy być zapatrzeni w czyjś ogródek, nigdy we własny. Po 5. Nie wyzywaj ludzi od prawicowców tylko dlatego że szanują swoją i czyjąś przestrzeń fizyczną - to że nie jestem zakonnicą nie znaczy że mam świecić cyckami przed takimi fajfusami jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Prawicowe brednie. 05.03.13, 23:49 > Po 1. Zasługujesz na strzał w pysk. Ty też Po 2. Myślisz, że dlaczego pedofile szukają > zdjęć nagich dzieci w sieci? Bo w realnym życiu dzieci nigdzie nagie nie chodz > ą, a jeżeli chodzą to na wyłączną odpowiedzialność swoich rodziców. Po co ułatw > iać zboczeńcom życie? Ktoś pisał, że nie każdy jest zboczony, ktoś inny że nie > każdemu nagość kojarzy się z seksem. Ale nikt z nich nie napisał, że NIKT nie j > est zboczony i NIKOMU nagość nie kojarzy się z seksem. A my jako dorośli mamy o > bowiązek chronić dzieci i to że wśród 1000 osób znajdzie się jedna niewłaściwa > to o jedną za dużo pajacu! Szatnia na basenie miejscem orgii (w tym pedofilskich). Większych głupot w życiu nie czytałem. Kolejna wariatka, która wszędzie widzi pedofilię. Wg Ciebie: szatnie jednopłciowe=brak pedofilii szatnie obupłciowe=pedofilia Co za bełkot... Po 3. Każdy ma prawo do prywatności zarówno w sklepo > wej przebieralni, jak i w toalecie w kinie i tak samo na basenie. Jeżeli uważas > z inaczej tzn. że jesteś ekshibicjonistą i nie odczuwasz odrębności płci - a to > powinno się leczyć. Jaka odrębność płci? Wyciągnęłaś to z gazetek Świadków Jehowy? Słyszałaś o czymś takim, jak równouprawnienie, praktykowane w większości cywilizowanych państw. Po 4. G** mnie obchodzi, co jest w Czechach i na Słowacji > - my, głupi naród, zawsze musimy być zapatrzeni w czyjś ogródek, nigdy we własn > y. Fakt, w Polsce wzmaga się coraz większa fala prawicowego faszyzmu. Po 5. Nie wyzywaj ludzi od prawicowców tylko dlatego że szanują swoją i czyj > ąś przestrzeń fizyczną - to że nie jestem zakonnicą nie znaczy że mam świecić c > yckami przed takimi fajfusami jak ty! Wspólne szatnie dla obu płci nie mają niczego wspólnego z przestrzenią fizyczną. Na Twoje "cycki" i tak nie mam zamiaru patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka79 Re: Tak to jest OK. IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.08.13, 17:42 Tak sobie czytam dalej i stwierdzam, że jesteś bardziej zryta niż myślałam na początku. Co według ciebie znaczy intymność? Jak przebierasz się i jesteś naga i wgapia się w ciebie jakaś inna kobita to oczywiści masz intymność, chociaż ona pożera cię wzrokiem natomiast jak obok byłby mężczyzna, który mógłby nawet nie spojrzeć w twoim kierunku to już byś tej intymności nie miała? Jak rozumiesz tą intymność? Odrębność płci ma w zamyśle uzupełnianie się na wzajem, prokreację ale czy wyklucza wspólne prysznice czy przebieranie się? Ty masz chyba jakiś irracjonalny kompleks na punkcie nagości - nagie ciało to po prostu nagie ciało, twoja naga psita nie różni się od mojej i od milionów innych kobiet a mężczyźni wiedzą jak ona wygląda, tak samo piersi - bywają duże małe, średnie obwisłe, sterczące itp. i to wszystko przez strój widać, jakie one są - mężczyźni wiedzą jak wyglądają piersi, nie rozumiem, jak można tak czcić i fetyszyzować swoje ciało, dorabiać jakąś ideologię. A co do pedofilii to poczytaj sobie co to jest. Jak ktoś ma zboczenie, że podnieca się na widok czerwonych sweterków to nie ubierzesz dziecka w taki sweterek, żeby nie ułatwiać zboczeńcom? W nagości nie ma nic złego i wstydliwego - to zachowania ludzi ich agresja i przemoc są nie na miejscu i to trzeba piętnować - na pewno nie nagość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Tak to jest OK. IP: *.elartnet.pl 05.03.13, 20:05 Zabawne że oskarżasz innych o skrajną ideologię a sam do stopki wkleiłeś sobie bandytę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka79 Re: kpina jakaś.. a dzieci?? IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.08.13, 17:23 Ktoś ci zrobił wodę z mózgu - dlaczego uważasz, że dzieci nie powinny oglądać nago dorosłych przeciwnej płci? Czy coś złego im się stanie od tego patrzenia?Przecież w domu córki widują nago tatusiów a synowie nago mamusie a poza tym jak się oswoją z nagością to nie będzie to dla nich takie rozpalające,że będą podglądać siebie na wzajem w ubikacjach, szatniach itp. Jak można robić tabu z ludzkiego ciała. Taki siedmiolatek czy siedmiolatka wie czym się różnią płcie i nie jest to dla niego/niej szokiem dla młodszych dzieci jest to jeszcze bardziej naturalne, kto wbił ci do głowy że to pedofila? Biedna osoba z ciebie z takim myśleniem ale takich jak ty jest niestety więcej.... Odpowiedz Link Zgłoś
glupiadmin Nowe porządki na basenie: koedukacyjne toalety ... 05.03.13, 18:55 Jak czytam te wypowiedzi to odnoszę wrażenie że tu jakaś parada głupków się odbywa, począwszy od Łysego Odpowiedz Link Zgłoś