broneknotgeld 19.12.05, 20:00 Ludzie - idzie Nowy Rok Jutro krok, pojutrze krok Chnetko bydzie! Co przikludzi tym co niy chcom sie łobudzić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 19.12.05, 20:01 Kurde - jeszcze mały skok Juzaś bydzie NOWY ROK. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 19.12.05, 20:02 Tyn rok "szosty" chnet przed nami Poleci se łon rymami? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 19.12.05, 20:02 "Wszyskego ślonskego" Polsce jo winszuja Taki se rym krotki terozki tu wsuja. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 19.12.05, 20:04 Co we szostym roku jo wszyskim winszuja? -Ze welonkym nowym przeca do nos idzie Mondrego "wyboru" - se to forszteluja Że wtedy dostatek poleku nom przidzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 19.12.05, 20:05 Dużo tego szczyńścio bydzie Niychej drapko to już przidzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 19.12.05, 20:06 Dosiego Roku!!! Wiela ta Dosia lot mieć musiała by cołko sztela tako godała? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 23.12.05, 19:19 Z Nowym Rokym Dużo tego szczyńścio bydzie Niychej drapko to już przidzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 25.12.05, 21:38 Oby tyn Nowy był ździybko lepszy Czy polityki muszom go spieprzyć? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 27.12.05, 19:39 Niych tyn Nowy lepszy bydzie Szczyńścio wiyncy ze niym przidzie Trza nom zdrowio i radości Szkryfna tako Wom nojprości. Odpowiedz Link
rita100 Re: Nowy Rok!!! 27.12.05, 21:16 Idzie sobie Stary Rok jeszcze parę dni i usiądzie gdy przyjdzie mrok a Nowy Rok się wyłoni Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 28.12.05, 20:05 Stary Rok mie teroz tropi Możno trza go już utopić. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 31.12.05, 11:23 Co winszować mom "Platformie"? Dyć niych bydzie w lepszy formie Prezydyncko-prymierowo Na berety latoś stowio! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 17:32 By my cołkym niy sPiSieli Winszuja tutejszy szteli! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 02.01.06, 19:42 Szosty, szosty - coś we wercie? Jo cie biera - wszyscy biercie! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 02.01.06, 19:45 Szejść kolejek wypić trza By był roczek zocny - pra? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 02.01.06, 19:47 "Do szejść razy sztuka" Do szejść razy sztuka Podobnoś sie godo -Szostego już chopa Biere choć niy modo Tako z Nowym Rokym Juzaś se hajtnyła Toż szostka pewnikym Mo tajymno siyła! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 06.01.06, 17:51 Z nowym rokym Samoobronie Niychej widły zmiyniom w piora Hasłym roku tyż - matura! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 06.01.06, 17:52 Z nowym rokym - PSL Ze zielonym krasikoniym Niych szostkami z kobla goni. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 06.01.06, 17:53 Z nowym rokym LPR Z LPRym nowy roczek Zrobiom zaś do szczyńścio kroczek? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 06.01.06, 17:54 Z nowym rokym PiSowi Co niy wisi Niych se sPiSi. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 06.01.06, 17:56 Z nowym rokym Platformie Niych łobrodzi tynorami My zaś łostanymy sami Tako tref - obywatelski Choć niy zowdy przeca sielski. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 06.01.06, 18:00 Z nowym rokym SLD Przesiodujom teroz w kontkach Co z brzidkego dyć kaczontka? Kadyncyjo jedna minie I w łabońdzia se rozwinie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 06.01.06, 18:02 PiSowi Cołko Polska nom spisiała? Skond sie chyńć do władzy brała? Pokosztować tako trza Z nowym rokym lepi - pra? Odpowiedz Link
luna-a Re: Nowy Rok!!! 27.12.05, 23:52 Prószy puchem śnieżek, na Świat leciuteńko pada. Życzenia na Nowy Roczek na tym puchu składam. ;b! Prószy puchem śnieżek, znów jest czysto, biało. Życzę Wam/Nam tu na forum, by się dobrze działo! ;b! Odpowiedz Link
luna-a Re: Nowy Rok!!! 28.12.05, 00:08 Prószy śnieżek puchem, świeżą sannę szykuje, bo kalendarz przecież Nowy Rok zwiastuje. ;b! Puszkiem śnieżek prószy. Świeżością zawiało. Życzę by się dobrze na forum pisało! czytało! ;b! Odpowiedz Link
karolinka44 Re: Nowy Rok!!! 28.12.05, 17:56 stary rok dochodzi juz konca swego jeszcze pora dni lostalo panowanio jego potym nowy roczek nastompi z siolom swom i z nowom nadziejom pokoze dalszo droga nom nowe porobiymy sie dobre nadzieje nowe bydom mysli co wiater prziwieje nowe marzynia splynom nom z obloczkow nowe przyjaznie rozradujom panie i panoczkow Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 28.12.05, 20:06 Ano - tyż nadzieja nowo Spełni se nom - czy wydowo? Odpowiedz Link
rita100 Re: Nowy Rok!!! 28.12.05, 20:51 Nowy Rok nadzieje sieje dobrym wiatrem wieje Będziemy usmiechnięci i mieli dobre chęci :) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 28.12.05, 21:06 Z Nowym Rokym Niychej płacom becikowe Matce łojcu po połowie Ze poczyńciym dyć zarozki Z tym se stracom inksze troski. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 29.12.05, 22:19 Rok kokota se nom traci Dyć rok pieski idzie Czy nos tako ubogaci? Czy łostawi w biydzie? Odpowiedz Link
luna-a Re: Nowy Rok!!! 29.12.05, 23:10 Życzę, by Rok Psa na pewno nie był rokiem pieskim! Życzę, by super się działo! Życzę, by Rok był Anielski! ;b forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26289 Odpowiedz Link
luna-a Re: Nowy Rok!!! 29.12.05, 23:50 Za chwil kilka minie już ostatni czwartek, jeszcze piątek i noc szalona sobotnia... Rok Psa w niedzielę będzie mieć początek! To jest dobry znak - głosi przepowiednia. ;b! Co mi przyniesiesz Nowy Roku nowego? ;b! Już teraz życzę Wszystkim tylko NAJLEPSZEGO! ;b! DO SIEGO! ;b! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 17:31 Pies przijocielym zowdy czowieka Możno bydymy my latoś szczekać. Odpowiedz Link
broneknotgeld "Czas toastowy" 29.12.05, 14:22 Czas Toastowy broneknotgeld 05.01.04, 16:31 + odpowiedz Taki pomysł wloz do gowy "Styczyń miesionc toastowy" Myśla że tu coś wciepniecie Szpas w tym chyba tyż mieć chcecie "Za niyskoro" - mi powiycie A dyć pryndko leci życie Jo przi dacie durś "3" pisza Bo ze szwongu tako grzysza. • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 05.01.04, 16:33 + odpowiedz By nom forum rudzke rosło W lato jesiyń zimom wiosnom Niych tu gości zowdy szpas Golna seta se -"w sam raz". • Re: Czas Toastowy ile 05.01.04, 16:47 + odpowiedz ja tam golnę naraz "dwie" bom ze Świecia, to się wie...;)) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:23 broneknotgeld 05.01.04, 17:22 + odpowiedz Wiym wiym - lepiyj sie tyż chodzi Dwie! - To przeca niy zaszkodzi. • Re: Czas Toastowy ciupazka 05.01.04, 18:36 + odpowiedz A kie jo wypie za Wasom nozke trzeciom, śwarne dziywcęta za siuhajami polecom! Hep,hep, hep... • Re: Czas Toastowy ile 05.01.04, 20:49 + odpowiedz za to wypić mi tu mus by "on" nam ku dziewkom rósł Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:24 Re: Czas Toastowy broneknotgeld 05.01.04, 21:24 + odpowiedz Toż za nasze "czecie nogi" Niych je w zocy majom bogi Co jo szkryflom? - Lepi frelki! Za to wypić mus nom wielki. • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 05.01.04, 21:26 + odpowiedz Za Ciupazki "głos ze gor" Łona jedna jakby chor. • Re: Czas Toastowy ile 05.01.04, 22:00 + odpowiedz iście znana to jest prawda głos kobity "dusi" gardła lecz gdy dziołcha nas tu kusi widać życie znać już musi szukać długo, znaleźć trudno z taką nigdy nie jest nudno by nie było "coś" bez parki piję zdrowie miły szparki... ...ile... Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:24 • Re: Czas Toastowy ile 05.01.04, 22:05 + odpowiedz ... w toastowej liście zdarzeń życzę wszystkim słodkich wrażeń a gdy więcej tu przybędzie snadź weselej trochę będzie • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 05.01.04, 22:28 + odpowiedz Zojrzyj se na Zakopane Tam Ciupazki słowa znane Łona kryńci piyknie forum Wiela dowo tyż humoru No toż za te Zakopane Co przez ceprow jest kochane. • Re: Czas Toastowy ciupazka 05.01.04, 23:13 + odpowiedz Bronuś, kaześ kolego? Jak fces, mozes tyn tego... Jo przedstawie Cie Twojyj muzie wyciąg grabie... bier jom, niek do Ci buzie. Bee to jak w bojce... ino nic nie padoj twojyj Hilarce. Tyś jom juz wzion na rynce... Tom poezje, babe, ftoro nie je, nie pije, hale casami wyprawio dziwaśkie breweryje... Som wiys, ze to babsko śwarne, Fcioł byś jom mieć w chacie... Hale casami... fce uciyc od Cie bracie. Coś Ci radzić mogem? Wyzdajoj pokoje, nie puscoj jyj( poezje), ba siedźcie se ino oboje... Bronuś! Wypijym Twoje zdrowie, niek bedom wiyrse i poeta pijane, a Ty z poezjom se romansuj ino we dwoje. Hej! Telo.Pozdr.Twoje zdrowie! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:25 Re: Czas Toastowy broneknotgeld 06.01.04, 16:10 + odpowiedz Zdrowie Wyny czeba pić Cołki rok mo z nami być Dyć choć jest internetowo Piykno! -To mi sie niy zdowo. • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 06.01.04, 16:16 + odpowiedz Niych regiony fest sie pszajom "Warszawki" niy łoglondajom Golna za to sety dwie Chocioż zaś napiera sie Dyć na razie "enter" już Po halba mi skoczyć mus. • Re: Czas Toastowy roomtsays 06.01.04, 17:25 + odpowiedz Właśnie Forum sobie włączam, do toastów się przyłączam: 100 lat w zdrowiu, szczęśliwości, serc otwartych dla miłości, grosza jak gwiazd - niech nikt nie zliczy! Tego Rumcajs wszystkim życzy! ;o))) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:25 Re: Czas Toastowy broneknotgeld 06.01.04, 19:15 + odpowiedz Za Rumcajsa i Cypiska! Nojpiyrw halba potym łyska. • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 06.01.04, 20:04 + odpowiedz Wypijymy za tych co śpiom pod Giewontym Zowdy za nich słepia piyrszy czeci pionty Drugi szworty szosty za świynto Jadwiga Ta Ślonsko! Jeronie - przestońcie sie migać! • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 06.01.04, 20:12 + odpowiedz Kacpra Melchiora i Baltazara Niy trza kielonka - biera se "czara" I za nich razym potrojnie pija Teroz dopiyro naprowdy żyja! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:26 Re: Czas Toastowy ile 06.01.04, 21:01 + odpowiedz ojjjj' pracujem my tu ostro drogi bracie' miła siostro' pierwszy Królom był oddany drugi też boć przeca Pany w trzecim chwalić przyszło nam forumowej braci stan • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 06.01.04, 21:10 + odpowiedz Dyć wypić za Kroli tych Dzisioj wcale niy jest grzych. • Re: Czas Toastowy ile 06.01.04, 21:13 + odpowiedz no... a dalej przyszło gładko brać, za dzielnych ludzi stadko co z przekorą i humorem stają' będąc innym wzorem, co się nigdy nie poddają no i ... dzielnie się wspierają ojjj pozdrowień jest tu wiele moi drodzy przyjaciele Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:27 Re: Czas Toastowy jojo_1 06.01.04, 22:03 + odpowiedz I jo tyż sie tukej włoncza, niy mosz wy mnie nic z zajonca. Zdrowie wszystkich jo wychylom, bo niy braknie mi w bifyju. cały rok żech forantowoł i flaszecki non stop chowoł. Teraz zaś mom sznapsow dużo, zdrowie Wasze,zdrowie muzom! • Re: Czas Toastowy ciupazka 06.01.04, 22:32 + odpowiedz Rumcajsowe smycki płacom: li,li,li... Poeci jak las sumiom: rym,rym, rym... Hej! Ciupago moja staro, Nie dowierzom...Cyk pijano? Cy tyz mi sie śni? Krzesanego syćka tońcom? Cy ik porwoł dur, cy smęt? Jo nie umiym im wtórować, Nic to, tońcem jako umiym, tyz! Hej baciary! Syćka wroz ! Krzesanego tońcyć nom! Telo i pozdrowiom! Hej! • Re: Czas Toastowy ile 07.01.04, 02:31 + odpowiedz Ciupazecko moja miła wszak Tyś z dala wykręciła bardzo bliski ku nam tekst widać jesteś do nas fest ;) nie miej zmartwień wcale Luba bo w nich jeno ludzka zguba ciesz się swoim tańcem, ciesz my dostoim , Ty to wiesz... powiedz czy to ma znaczenie jakie ludzkie przeznaczenie czy urodzon w Wisły dole ma się czuć jak "nie w rosole" ? ja se myśla : to je nic ! to nie ważne kto tam wnidł ino słowem ciągna wszędy gdzie rozumiom "ludzkie" błędy acz by nie tratować pola by nie pedzieć: to swawola jedno ja pytanie mam ile...? ku nam trzeba nam ? :)) pozdrawiam niezawodnie ...ile... ps' dyć odwiedzim Wos w ten czas ino miejta "co" dla nas ;)) gdy coroknim obyczajem w Zakopanem... lubo stajem Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:27 Re: Czas Toastowy ile 07.01.04, 02:39 + odpowiedz zaś Bronkowi jeszcze chciałem zgodnie z naszym obyczajem kilka słów tu tylko rzec: Tyś jest dla nas niezły szpec ;)) ... ... czy my tyle dziś zdołali... ? tego nie wiem' nikt nie chwali swoi twardy głowy' lecz co na zdrowie' da sie znieść ;)))))) • Re: Czas Toastowy roomtsays 07.01.04, 13:20 + odpowiedz Bronek piyknie kolenduje, a Ciupazka mu wtóruje. Syćki w ZGODZIE ukwalujom - Chwałę Panu wyśpiywujom. Jo złóbcoki juz ryktuje bo mi serce się raduje Kie na ziemie istny raj! Li li laj, li li laj... ;o))) • Re: Czas Toastowy ciupazka 07.01.04, 15:15 + odpowiedz Ile. tyz sie piyknie dre I nom syćkim rymy śle, Wase zdrówko zaś wypijem Kozdy wie, ze roz sie zyje! Nei co/ ni ma mnie, bo słuzba nie druzba.Hej! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:28 Re: Czas Toastowy broneknotgeld 07.01.04, 15:24 + odpowiedz Jo fest na wos sie dziwuja Do choć wiela fraszek suja Ło tym jednak dobrze wiym Że niyleko ciongnońć rym Jedna zwrotka czasym dwie Wcale to niy mynczy mie Ale szkryfnońć coś dugego I ze synsym tyż do tego To już cołkym inkszo sprawa Sztuka we tym i zabawa Dyć choć zowdy mie to kusi Czas mi czynsto rymy dusi Za tyn wolny czas tu pija W niym jo czuja że tyż żyja! Za te frelki i karlusów Co rymujom tu bez musu! • Re: Czas Toastowy ile 08.01.04, 02:28 + odpowiedz oj ten czas, ten wraży bóg jak on zdołał jak on mógł... czas jest dzisiaj bardzo w cenie wznoszę z Tobą to życzenie: by nam wreszcie jego stało no bo ciągle go za mało... • Re: Czas Toastowy hepik1 08.01.04, 11:21 + odpowiedz broneknotgeld napisał: e > Ale szkryfnońć coś dugego > I ze synsym tyż do tego > To już cołkym inkszo sprawa Świynte słowa,Bronek,świynte słowa.I jak ty sie niy zgodzać z Tobą,powiydz som. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:29 Re: Czas Toastowy broneknotgeld 08.01.04, 14:58 + odpowiedz Pija zdrowie tyż "lampasa" I mu śpiywom - hopsasasa. • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 08.01.04, 22:00 + odpowiedz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=7302095 Filip piyknie już bajuko Drogi do komputra szuko Za Filipka z tego forum! Niych niy braknie mu humoru! Cołke jego dalsze życie Szczyńściym mo być - dyć to wiycie! • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 11.01.04, 17:39 + odpowiedz Pija coby zaś za rok Wszyscy tu zrobiyli krok A że jeszcze styczyń momy Możno jakeś posty domy. • Re: Czas Toastowy naata 11.01.04, 19:07 + odpowiedz O! :))) Widzę tu…. Towarzystwo przednie! Mój toast? Przy Waszym? Blednie... Ja, nie za rządy... Nie za Króle... Skromnie tylko za tych co życia znoszą znoje… Dokucza im bieda… A Polakami Dumnymi się czują Zawsze! Nie tylko kiedy trzeba Zarobić na sławę i nagrody! Wznoszę więc Toast! Za Naród nasz pracowity i.. Rozrywkowy :)) A witam serdecznie w progach forum Bronka co, sławę ma niezaprzeczalną! Miło Ciebie i Was tutaj poznać.. i mieć się(mam nadzieję) za forumową ferajnę :))) No i pozdrawiam mile! :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=225&w=9858810&a=9963048 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:29 Re: Czas Toastowy broneknotgeld 13.01.04, 08:08 + odpowiedz Dyć za nerwy baby2 Wypić teroz tukej trza. • Re: Czas Toastowy ile 13.01.04, 14:19 + odpowiedz widzę, trochę się spóźniłem lecz w sobotę wychyliłem w lesie mroźnym chausty dwa: swieżego powietrza - haha ... ależ tu się wiele przędzie, wątków i tematów sporo chyba szybko Wam przybędzie czytelników tu kilkoro pozdrawiam niezawodnie • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 13.01.04, 19:33 + odpowiedz No toż - pyrsk! Za "bibliotyka" Niych nom rośnie we klasykach Ważne coby naszych - ślonskich Kierzy w godce dali konski. • Re: Czas Toastowy ile 14.01.04, 01:42 + odpowiedz chylić czoła, skłon oddawać dla klasyków toast składać ja... poemy nie kształtuję tylko myśli swe wpisuję pytań znojem Was tu dręczę i błędami oczy męczę... ... wiara taka we mnie trwa : kto rozmawia - innych zna a to znanie jest na rzeczy gdy nam wraży los wciąż skrzeczy ja w tym widzę łut nadzieji żeby żyć: "troszku weselii" :)) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:30 Re: Czas Toastowy broneknotgeld 15.01.04, 08:06 + odpowiedz Toż za zdrowie tego forum Niychej blyszczy łod humoru. • Re: Czas Toastowy ile 17.01.04, 00:51 + odpowiedz toast n-ty :)) za... czytających i "ducha" nie tracących :)) pozdrawiam niezawodnie • Re: Czas Toastowy ciupazka 17.01.04, 18:26 + odpowiedz I tak pije Kuba do Jakuba., Jakub do Michała... Pijom syćka ...nawet jo?! Nei i kopmanijo cała. Pijane wiersycki uciykajom z głowicki prosto na Rudy Śląskiyj i nie ino Forum. Telo.Pozdr. • Re: Czas Toastowy ile 17.01.04, 22:01 + odpowiedz oć Ciupzko w nase strony sprawim : bedzie pochwalony :))) • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 22.01.04, 20:21 + odpowiedz Pija zdrowie wszyskich ołm A i ołpy tyż tu dom Starzik - starka, babcia - dziadek Dwa dni pija - niy przipadek. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:30 Re: Czas Toastowy broneknotgeld 20.01.04, 16:57 + odpowiedz "Dymbowego" sie napija Wasze zdrowie! -Wiym że żyja! • Re: Czas Toastowy baba2 20.01.04, 22:49 + odpowiedz Mickiewicz Adam Strona 1/1 Dobranoc Dobranoc Dobranoc! już dziś więcej nie będziem bawili, Niech snu anioł modrymi skrzydły cię otoczy, Dobranoc! niech odpoczną po łzach twoje oczy, Dobranoc! niech się serce pokojem zasili. Dobranoc! z każdej ze mną przemówionej chwili Niech zostanie dźwięk jakiś cichy i uroczy, Niechaj gra w twoim uchu, a gdy myśl zamroczy, Niech się mój obraz sennym źrenicom przymili. Dobranoc! obróć jeszcze raz na mnie oczęta, Pozwól lica. - Dobranoc! - Chcesz na sługi klasnąć? Daj mi pierś ucałować. - Dobranoc! zapięta. - Dobranoc! już uciekłaś i drzwi chcesz zatrzasnąć. Dobranoc ci przez klamkę - niestety! zamknięta! Powtarzając: dobranoc! nie dałbym ci zasnąć. • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 26.01.04, 23:18 + odpowiedz Kończy sie styczyń - toasty tyż Durś zdrowie pija - przeca to wiysz. • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 26.01.04, 23:21 + odpowiedz Za Adasia pija - spokoj jego duszy We zocnyj intyncji - możno kogoś wzruszy. • Re: Czas Toastowy ile 27.01.04, 09:08 + odpowiedz ... wzruszy, i to niezawodnie a ja jeszcze wzniosę za tych' co swoich myśli ... noszą spodnie :)) pozdrawiam • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 29.01.04, 17:08 + odpowiedz Styczyń mijo - tymat stanie Dyć na bezrok zaś przidymy Pija za rychłe spotkanie Chciyjcie dać tu jeszcze rymy. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:31 Re: Czas Toastowy ciupazka 29.01.04, 18:00 + odpowiedz Bronek! Jo z rynkowa jako Ty rymów nie suje, Hale Ci fest gratuluje! A coby Ci słuzyło zdrowie Nie wychyle kieluska ani za kołniyrz ani pod ławe. Twoje zdrówko pigwóweckom pije: Niek Ci sie dalyj piyknie rymuje! Telo.Pozdr. • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 29.01.04, 20:42 + odpowiedz Łoj łostro pigwowka Zmynczy łona głowka Pija zdrowie Twoje Jako i ty moje. • Re: Czas Toastowy naata 30.01.04, 00:04 + odpowiedz Jak mnie dopuscicie to i ja wychyle kielonka na zdrowie Ciupażki i Bronka. A pigwówecka znana na kraj cały dla tych co F.Zakopane czytały. Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:32 Re: Czas Toastowy hepik1 30.01.04, 05:23 + odpowiedz Czy masz problemy alkoholowe ? Możesz sprawdzić to sam. Poniżej znajdziesz zestaw 12-tu pytań. Wiemy z własnego doświadczenia, że każdy, kto odpowie pozytywnie na cztery lub więcej pytań spośród tu przytoczonych - ma poważne problemy z alkoholem. Czy boisz się uczciwie odpowiedzieć na nie ? Robisz to przecież tylko dla siebie. Jeśli uznasz że masz problem, dlaczego nie próbować go rozwiązać ? Oto te właśnie dwanaście pytań: 1. Czy próbowałeś już kiedyś przestać pić, choćby tylko przez tydzień lub dłużej ? - Większość spośród nas wiele razy postanawiała przestać pić, zanim zwróciła się po pomoc. Składaliśmy przyrzeczenia swojej rodzinie, pracodawcy, sobie - i nic z tego nie wychodziło. T 2. Czy byłeś kiedyś oburzony, że ktoś usiłował powstrzymać Cię od picia ? - Wiele osób próbuje pomóc nadmiernie pijącym, ale z reguły żaden alkoholik nie chce przyjąć takiej pomocy. 3. Czy kiedykolwiek próbowałeś zmieniać gatunki alkoholu lub sposób picia ? - My, alkoholicy, zwykle szukamy alkoholu. Zmieniamy tylko jego rodzaje: wódkę na wino lub piwo. Często próbujemy pić o określonej porze dnia, w określonym towarzystwie, z odpowiednim pożywieniem. Jakichkolwiek jednak nie dokonywaliśmy zmian - zawsze kończyło się na tym że byliśmy pijani. 4. Czy w ciągu ostatniego roku piłeś już od rana ? - Większość z nas zastanawia się nad tym pytaniem i doświadczenia nasze wykazują że picie od rana w pewnym stadium choroby jest zjawiskiem naturalnym. 5. Czy zazdrościsz osobom, które też piją, a nie mają z tego powodu żadnych kłopotów ? - Gdziekolwiek się znajdziesz, spotkasz ludzi pijących bez szkody dla siebie, lub innych, zastanów się dlaczego alkohol szkodzi właśnie Tobie. 6. Czy w ciągu ostatniego roku nasiliły się Twoje problemy związane z piciem ? - Z doświadczenia wynika, że alkoholizm nie rodzi się nagle, jednego dnia, ale narasta stopniowo, aż do momentu, kiedy pijący traci kontrolę nad sobą. Narastają problemy i w końcu nie wyobrażamy sobie życia bez alkoholu. Wtedy pozostają tylko dwie drogi: pić aż do samo zagłady, lub udać się na leczenie zamknięte, albo wystrzegać się alkoholu pod każdą postacią. 7. Czy powodem Twojego problemu są kłopoty rodzinne ? - Wielu z nas swoje pijaństwo tłumaczyło kłopotami domowymi. Niestety, wódka nie pomogła nikomu rozwiązać tych kłopotów. Wręcz przeciwnie - nasiliła je tylko i doprowadziła z zasady do zniszczenia rodziny. 8. Jeśli znajdujesz się na przyjęciu, gdzie alkohol jest podawany w wyznaczonych ilościach - próbujesz zdobyć dla siebie więcej trunku ? - Prawie każdy spośród nas w takich sytuacjach starał się albo wypić parę kieliszków tuż przed przyjęciem, albo w trakcie przyjęcia wypić cokolwiek poza kolejką. Po przyjęciu zaś szukaliśmy dalszej okazji do wypicia. 9. Czy jesteś pewien, że jeśli tylko zechcesz, potrafisz przestać pić bez niczyjej pomocy i w każdym momencie ? - Przecież kpisz z samego siebie sądząc że picie jest czymś naturalnym. Większość z nas, a na pewno i Ty, próbowała przestać pić bez niczyjej pomocy, utrzymywała nawet kilkutygodniowe, czy kilkumiesięczne abstynencje. Za każdym razem kończyło się to jednak kolejnym ciągiem alkoholowym. 10. Czy w ciągu ostatniego roku z powodu picia zdarzyła Ci się "bumelka" ? - Myśmy także szukali różnych usprawiedliwień za opuszczone w wyniku picia dni pracy. Zwykle tłumaczyliśmy to chorobą, lub jakimiś niezależnymi od nas wydarzeniami. Dziś wiemy, że w rzeczywistości oszukiwaliśmy samych siebie. 11. Czy w wyniku picia kiedykolwiek "urwał Ci się film" ? - I nam się zdarzało, że chodziliśmy gdzieś i robiliśmy coś po pijanemu, ale rano nic z tego nie utrwaliło się w naszej pamięci. Pełni obaw, udając iż wszystko pamiętamy, staraliśmy się z wypowiedzi innych odtworzyć miniony wieczór. Teraz wiemy, że jest to nieunikniony etap nasilenia naszej choroby. 12. Czy uważasz, że gdyby nie picie, miałbyś inne, bogatsze i bardziej sensowne życie ? AA materialnie nie może Ci pomóc, ale możemy Ci pokazać, jakimi metodami nam udało się opanować chorobę. Alkoholizm jest chorobą nieuleczalną, co oznacza, że kiedykolwiek znów zaczniemy pić - choroba znowu zacznie się dalej rozwijać. Dlatego staramy się nie wypić tego pierwszego kieliszka dziś. Każdy z nas wie, że dziś nie wypije. Co będzie jutro - nie wiadomo. Tego, co było wczoraj nic już nie jest w stanie odwrócić. Ale jutro też będzie dziś. Dziś bez alkoholu. To nie jest trudne. Z tych dni budujemy nowe własne życie przynoszące nam wiele radości i sukcesów. I Ty możesz być wśród nas, to zależy tylko od Ciebie. Jaki jest Twój wynik ? Czy na cztery lub więcej pytań odpowiedziałeś "tak" ? A więc jesteś na prostej drodze do staczania się w otchłań choroby alkoholowej. Dlaczego tak stwierdzimy ? Z doświadczenia setek tysięcy niepijących alkoholików. Wszyscy początkowo mieliśmy takie same, jak Twój wyniki ankiety. Jak już spełnicie wszystkie toasty-podarujcie sobie chwilę dla siebie Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:32 Re: Czas Toastowy ciupazka 30.01.04, 20:58 + odpowiedz Hepik 1! Ty z tom swojom krucjatom to pod budke z piwym a nie do sieci! Bronek pijany od poezji, Goście - po cytaniu poezji, bo Bronek nos przyćmiył, telo piyknie pise i kwała mu za to.I syćka my bez alkoholu pijani . To jest śtuka , nic nie wypić, a cuć sie na rauszu .I to zawdzięcomy Bronkowi. A Tyś Hepik 1 ślepy, cy głuchy, nic nie cujys i nie kapujys? Coz Ci pedzieć mom? Zol mi Cie. Na mój dusiu ! Hepik zajmij sie, krucafuks, jakom robotom, bo tyj twojyj roboty nika na Forumie nie uświadcys. A kie wlazłeś między wrony, to abo krac jak i one, a kie nie umies krakać i wtórować, to radze Ci po pańsku , a moze jesce barzyj po góralsku sp............ć ( cytoj spływać!) Czep sie włosnego ogona, i przejedź sie na nim, moze Ci pomoze, bo niewiada o co Ci chłopie chodzi. A co za duzo to i psina nie zezre, haj! Telo i ino telo! A zdrówko do Bronka! Tak po nasemu: "Jesce Cie widzem!" Hej! Wyboc, ze przy tym "Casie toastowym" i na takim piyknym Twoim wątku nieftorym ode mnie dostało sie, haj! Popaprańcy musieli dostać, my tyz domy rade !Hej! • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 31.01.04, 00:08 + odpowiedz Dzisioj pija jo - za zgoda Z tym nojlepszo jest przigoda. • Re: Czas Toastowy ciupazka 31.01.04, 08:20 + odpowiedz A fto z Bronkiem nie wypije Tego bierem we dwa kije Lupu cupu po kozuchu... Nei beem parzeć, cy zyje?! Hej! • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 31.01.04, 09:32 + odpowiedz Ano - toast moj łostatni -Niych rok bydzie nom dostatni! Szczyńście w życiu niych zagości Za rok piykny! Rok radości! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:33 Re: Czas Toastowy rolotomasi 01.02.04, 00:43 + odpowiedz Godajo że zamykajo, winc pryndko dodajo: Żech zobył o ile..? To jasne-ż wcale Tukej ryma mom tyle Ze .. ..pijemy dalej Toast> jak? * Jak Cia to Ja Jak Hepik to lepij Jak Baba to zwada Jak Ciupazka to draska A Bronek ? mosz recht, Jak skowronek ! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:33 Re: Czas Toastowy broneknotgeld 01.01.05, 10:35 + odpowiedz Dwa tysionce piyńć toastow dać tukej nom szłoby Wypić wszyske - toż by czowiek doszoł do choroby. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:34 Re: Czas Toastowy broneknotgeld 02.01.05, 12:13 + odpowiedz Za wiyncy postow fraszki stolicy Niychej niy pódzie aż tego zliczyć. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:34 Re: Czas Toastowy broneknotgeld 04.01.05, 19:51 + odpowiedz Zdrowie "Bronczycieli Roku" Niych dreptajom krok po kroku. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 29.12.05, 14:35 Re: Czas Toastowy ciupazka 13.01.05, 12:23 + odpowiedz Wyboc, ze dopiyro teroz: Twoje zdrowie Bronek!!! Niek Ci rok 2005 tyz pieknie śpiywo jak skowronkowi skowronek!!! Telo.Pozdr. • Re: Czas Toastowy broneknotgeld 13.01.05, 15:32 + odpowiedz Dziynki - dyć żech jakby w niebie Pija teroz jo do Ciebie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 01.01.06, 18:23 Toż pijymy zdrowie - biyrym! Styknie przeca że sie - szczyrym! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 01.01.06, 20:45 Za rokow Rudy sztyrdziści siedym! Przeca nom dzisioj doszoł zaś jedyn! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 30.12.07, 21:37 Za radość! Oby wiyncy sie jyj brało No bo ciyngym jakby mało. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 12.09.09, 08:46 Niych szofery żyjom! Przed rajzom niy pijom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: "Czas toastowy" 21.04.21, 09:56 Coby retnońć wiyncyj trza Prawie teroz tych z AA. www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,26998453,stacje-benzynowe-jak-alkoholowe-meliny-ten-rzad-abdykowal.html Odpowiedz Link
broneknotgeld ile...? 29.12.05, 18:15 ile...? ile 05.01.04, 14:41 + odpowiedz wpadam tutaj się przywitać i choć jeden post dopisać Bronka toast jutro będzie (6.01) wzięty pod uwagę wszędzie ;)) tu w pomorzu Ciebie znają i Twych ziomków poważają wierzę innym to na rzeczy że mój głos Wam tutaj skrzeczy by nie było bezzasadnie wpadać do Was już tak jawnie pytam: czy co dobrego będzie z przywitania tego ? :)) pozdrawiam ...ile... • Re: ile...? broneknotgeld 05.01.04, 16:26 + odpowiedz "Ile kropel morze liczy" Tela szczyńścio Ślonsk wom życzy. • Re: ile...? broneknotgeld 05.01.04, 16:37 + odpowiedz Jutro? A! - Czech Kroli mi sie zdo Za to tyż wypija jo. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: ile...? 29.12.05, 18:15 Re: ile...? broneknotgeld 05.01.04, 16:39 + odpowiedz Dyć poczytej se poszkryflej I pod toast cosik wychlej. • Re: ile...? ile 05.01.04, 17:04 + odpowiedz szczęścia życzeń przyjmę sporo ku Wam wyślę niemniej, skoro taka wola już tu jest to trzymajmy się na fest !!! A! w Grudziądzu często bywam bo tam dobra komitywa ;)) • Re: ile...? broneknotgeld 05.01.04, 17:09 + odpowiedz Dziynki Jo tyż ździybko Grudziondz znom No i przeca w zocy mom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: ile...? 29.12.05, 18:16 Re: ile...? ile 05.01.04, 22:14 + odpowiedz ja to widzę , ja to wiem hojnie dzielisz słowem swem • Re: ile...? naata 06.01.04, 13:53 + odpowiedz ..i ja z pozdowieniem Dla Bronka się wpisuję Choć skromniej od reszty... to coś tam się rymuje :) • Re: ile...? broneknotgeld 06.01.04, 15:43 + odpowiedz Niy ma nudy w tym tymacie Vivat Grudziondz - siostro bracie! Za pomyślność zocny szteli Byście zowdy radość mieli. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: ile...? 29.12.05, 18:17 Re: ile...? ile 06.01.04, 21:19 + odpowiedz przecież śmiechu zdrowe drgania duszy spełniają oczekiwania pozdrawiam niezawodnie • Re: ile...? ile 06.01.04, 23:32 + odpowiedz co się dzieje w człowieczej jaźni, kiedy pomyśli ... o przyjaźni ? czemu znamiona bycia otwartym, ciężko przychodzą choć tego warte ? nie ma wszak jednej drogi do wiedzy, każdemu wolno... szukać odpowiedzi wymiana myśli tworzy wartości, co nam sie wyśni niech tu zagości... odważnie ku temu !!! bo czas to najwyższy niech jeden drugiemu będzie trochę bliższy... niezawodnie zatem wszystkich pozdrawiam i na "wymianę myśli" szczerze namawiam... ...ile... forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=327 • Re: ile...? broneknotgeld 07.01.04, 18:59 + odpowiedz Rym do rymu ciongnie zowdy Wiela we tym richtig prowdy Trza za prowda wypić nom Teroz miejsce robia wom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: ile...? 29.12.05, 18:17 Re: ile...? ile 08.01.04, 02:18 + odpowiedz gest królewski i z honorem dzielić się z innymi polem lecz ja zniknę na dni pare kiedy wrócę.. wzniesiem czarę :))niezawodnie pozdrawiam • Re: ile...? broneknotgeld 08.01.04, 22:09 + odpowiedz Toż za wszyskich tych cudoków Kierzy rymy piykne kładom Se idymy krok po kroku W Rudzie przeca tyż poradzom Ździybko mi we gowie tompie Ale przyńdzie - strachu niy ma Mie niygrożne nawet rzompie W Internecie wszysko szczimia Tukej same braty siostry Bo to przeca rudzko sztela Choć rym czynsto tyż jest łostry I to w zocy momy wiela. • Re: ile...? ile 13.01.04, 14:30 + odpowiedz rymem czy kochaną prozą ludzie swoje myśli tworzą do poznania innym dają co tam w duszy odczuwają zatem prozą, rymem, białym... dzielmy myśli, bo wspaniałym darem nas obdarzono kiedy mówić nauczono... Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: ile...? 29.12.05, 18:18 Re: ile...? ile 17.01.04, 00:56 + odpowiedz no cóż... widać pytanie zbyt trudne i nie na czasie' postawiło wszystkich w ambarasie' zdziwić mnie to jednak nie zdoła' choć: ile ? to tylko pytanie a nie stodoła' udźwignąc je da się, przy wysiłku woli tylko czy kogo to dziś zadowoli ? stawiam więc nowe pytanie dla zmysłów' może tu się pojawi trochę pomysłów' wyzwanie dla ego i egoizmu nas czeka' ile... trzeba by zrozumieć drugiego człowieka...? no i pozdrawiam jak zwykle • Re: ile...? broneknotgeld 21.01.04, 08:17 + odpowiedz "Ile" płatkow spadnie z nieba Tela jeszcze szczimać czeba. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: ile...? 29.12.05, 18:19 Re: ile...? ile 21.01.04, 20:13 + odpowiedz Bronku : "święte słowa" raz powiedział kamrat Twój... lecz : mnie niegroźny czasu znój ja się tylko chce "dowiedzieć" gdzie przystało "myśli" siedzieć ??? czy jest jeszcze to na rzeczy' kiedy "wraży bóg" nam skrzeczy' co by sie "poróżnić pięknie" i nie czekać aż "coś" pęknie... aż poleci wniwecz wiara' ledwo nam tu wszystkim dana... ... dni' jak wieki przelatują lata' w dniach się zapisują naście już przystoi czekać aż zrozumie człek człowieka... jest azaliż "drąg" bariery co powstrzyma pęd kariery ? ... nie ma myslę' smutno przyznać ... coż na tę zachłanność wyznać ? ........ pozostaje "ta"... niezłomna' widziana jako "nieprzytomna" co się zawsze wtedy krzewi gdy przejmuje ból do trzewii ... zgadąć' myślę Wam przystoi wszyscy adwersarze moi czym napawam Was i... zmysły ... czekał będę na pomysły... pozdrawiam niezawodnie ...ile... • Re: ile...? broneknotgeld 23.01.04, 08:34 + odpowiedz Dyć łodpowiym coś dlo szpasu Kliknij - niy ma tam marasu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8160848&v=2&s=0 • Re: ile...? broneknotgeld 19.05.04, 17:07 + odpowiedz Ile - czeko na pomysły A mie z gowy kudły wyszły Że skiż pszonio - godom zowdy "Ile" we tym jednak prowdy? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: ile...? 29.12.05, 18:19 Re: ile...? broneknotgeld 23.08.04, 21:29 + odpowiedz "Ile" Ruda dusz rachuje Radość skiż Otylki czuje. Odpowiedz Link
rita100 Re: ile...? 29.12.05, 19:25 ile wódki nam zostanie jak se wypijemy po banie ? ;))) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: ile...? 29.12.05, 19:58 Ile łostanie? -Tela co nic A dyć to przeca już inkszy wic. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: ile...? 30.12.05, 20:24 Ile berecikow w Polsce Niychej wszyske som nom swojske! Odpowiedz Link
szwager_z_laband Re: Nowy Rok!!! 30.12.05, 15:45 Po kolyndzie idzie roczek Sam tysz sztompnou jedyn kroczek Powinszowou wom dosiego Dwa tysionce i szostego pyrsk! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 30.12.05, 15:52 Dosiego Roku! Dosi cołki Krakow pszoł Dyć radocha z niom tyż mioł Dzisioj tako winszujymy Choć niy wszyscy ło niyj wiymy. Odpowiedz Link
zenek-szufla Re: Nowy Rok!!! 30.12.05, 16:02 Wróbel na dachu, szufla przy boku, życzę Państwu Szczęśliwego Nowego Roku. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 30.12.05, 16:14 Dziynki Szufla dzisioj richtig zocno Zynek w grabach czimie mocno Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 30.12.05, 16:19 Na szczyńście z Nowym Rokym! Ponoć z szufli ździybko śniega Za kark wsypać se tyż czeba. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Nowy Rok!!! 30.12.05, 16:23 niy za kark sypać, ale tak mogłby Cie kto natrzyć tym śniegym ;) może żona wpadnie na tako myśl;) bo jo za daleko trocha jest :) ale by była zabawa ha,ha....... Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 30.12.05, 16:44 Trza naciepać tyż do kroka By sie wiyncy miało "skokać". Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Nowy Rok!!! 30.12.05, 16:16 Dużo uśmiechu, siły i wytrwałości w dążeniu do celu, sukcesów w pracy, tylko słonecznych dni, przyjaźni, miłości i wielu buziaków i aby ten rok uskrzydlił Cię... Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Nowy Rok!!! 30.12.05, 16:17 W Nowym Roku życzę Ci 12 miesięcy zdrowia, 53 tygodni szczęścia, 8760 godzin wytrwałości, 525600 minut pogody ducha i 31536000 sekund miłości :) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 30.12.05, 16:21 Niy rachuja - wierza Ci Wiela rok mo jednak dni? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 30.12.05, 16:23 Łoj Słoneczko w dziyń ze Tobom Zowdy chopy wiela zrobiom. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 00:12 Ano sie stało co stać musiało Już w nowym roku przeca żyjymy Oby był lepszy durś winszujymy Tako i Ślonzek niychej w niym blyszczy Ze tym i szczyńście niyjedyn zyszczy. Odpowiedz Link
lanius5 Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 00:47 Najlepsze życzenia Noworoczne przesyła Kluczbork. Odpowiedz Link
rita100 Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 00:47 Słodkiego, miłego życia Bez chłodu, głodu i bicia Słodkiego, miłego życia Jest tyle gór do zdobycia Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 01:02 Bydzie jako te maszkyty Po powinszowaniach Rity. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 01:06 Lanius - szczyńśliwego Nowego Roku Przeca dziynki Laniusowi Kluczbork gorom - kożdy to wiy! Odpowiedz Link
umfana Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 01:01 Wszystkiego Najlepszego z okazji Nowego Roku temu Forum i jego Adminowi!!! :o))) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 01:05 Toż se śpiywom już "łoj dana" Latoś wlazła tu Umfana! Dziynki za powinszowania i wzajymnie - wszyskego dobrego w Nowym Roku. Odpowiedz Link
rita100 Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 01:34 łoj dana, dana i jest Umfana z szampane lecę i poświecę ;)))) Odpowiedz Link
rita100 Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 01:48 Niech zyje bal bo to życie bal nad balem Niech żyje bal drugi raz nie zaprosza nas wcale orkiestra gra jeszcze tańczą a drzwi są otwarte Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 08:03 Toż zdrowko! Zabalowała Rita na forum Niych jyj niy braknie w życiu humoru. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 10:33 Łoj - rozwalo wszyske gitra Nowy Roczek po szampitrach Toż radości niy żałujcie Szczyńście w serca tako sujcie! Odpowiedz Link
karolinka44 Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 15:28 no i momy Nowy Roczek...i jo sie ciesza troszka radosci i sam tysz prziniesa z Ritom wzniesa noworocznego toasta z Sloneczkym przeleca sie do miasta z Lunom...w nocy sie skoleguja tak piyknie pisze-jak w niebie sie czuja i Ciupazka pozdrowia tak sie raduja Bronka usciskom w naszy Halymbie a i innych witom milo przi mie ;-) Hansa-hanysa muzyczki posuchom by niy bylo slowko zaprawom suchom ;-) w nowym Roczku milo sie snuje plany niych to forum rosnie w sila by mocka milego slowa sam zawsze goscila ! z serdecznymi pozdrowiyniami do Wos moi mili... cosmy sie sam na tym forum przez cufal trefili ! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 16:58 Toż Karolinko trza sie radować I wypić troszka by rozgrzoć dusza Ze nowym rokym rym tako dować By niym zabawić a czasym wzruszać. Odpowiedz Link
ciupazka Re: Nowy Rok!!! 01.01.06, 18:50 Nowy Rocku! Ty mój piykny i nieznany! Pod drzyweckiym naleziony, dej ze pokój , Nowy Rocku, dej ze pokój, przecie wiys, ześ nie piyrsy i kozdemu licys roki coroz warcyj... Jee, co mo wisieć, nie utonie, jesce dej ze spełnić pore marzyń, Nie wykryśloj mi przyjaciół z kalyndorzy! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 02.01.06, 22:11 Toż Ciupazko z Nowym Rokym Ciyngym przeca mosz pod bokym Ta ciupaga co jak świśnie To nikery ani piśnie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 01.01.10, 01:40 Niych tyn roczek szczyńście do! Chocioż jeszcze nupel mo. Odpowiedz Link
luna-a Osobliwy... 02.01.06, 00:54 Osobliwy będzie Rok 2006, piszę bez urazy, mnie i Słonko zaćmi... Równo, po dwa razy! Zaćmienie Księżyca: 15 III, 7 IX ;b! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26289 Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Osobliwy... 02.01.06, 18:27 Cie przikryje aż dwa razy! Już pewnikym ło tym marzy. Odpowiedz Link
luna-a Tradycja nakazuje... 02.01.06, 01:07 Na Nowy Rok tradycja nakazuje: z życzeniami się ziarno rozsypuje po kątach izby; żeby się szczęściło i z Nowym Rokiem lepiej żyło. ;b! Jak tradycja Ojców każe, życząc, Forum też obdarzę graficznymi, jak ziarnem, znakami… ;b! Bawmy się na Forum wpisami! ;b! By się nasze Forum rozwijało, troli z wirtualnej hen, przegnało! Byśmy się tu miłowali, życzliwie, radośni klikali! ;b! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26289 Odpowiedz Link
karolinka44 Re: Tradycja nakazuje... 02.01.06, 13:29 weselic sie to jest tak piyknie dobrego humorku na dugo nom styknie a z humorkym i zdrowko dopisuje piyknie jak sie na wesolo rymuje ;-)) Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Tradycja nakazuje... 02.01.06, 18:33 Rym niych forum nasze krasi Ruda se niym tako asi. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Tradycja nakazuje... 02.01.06, 18:30 Te forum Rymym lunie jako dyszczym I przi Lunie tako zyszczy. Odpowiedz Link
rita100 Re: Tradycja nakazuje... 02.01.06, 22:12 Niech nam gwiazdka pomyslności świeci i zawsze niesie dobre wieści Odpowiedz Link
luna-a Życzenia nieustające na Rok Psa! 05.01.06, 23:00 Na uRok Psa, na wierną mą psią duszę życzenia na Rok Psa wyszczekać muszę hau! A potem połaszę się do Pana, zaaportuję i pójdę po szampana, hau! ;b! Życzę: Byśmy w złości zębów nie szczerzyli (te zęby systematycznie myli). Na siebie nie warczeli, nie szczekali, nie skomleli, jeno ogonkami merdali. Byśmy się w złości wzajemnie nie opchlili. Byśmy nie nosili kagańców, by nami nie szczuli, a dopadłszy do cudzego gardła szczęk nie zaciskali. Byśmy byli wierni, ba, nawet dla się czuli. Byśmy mieli co, a gryząc gnaty- dzięki dopłatom z UE(stety!)- się i wokół siebie porządek trzymali, na bliźnich i byle gdzie nie sr-li. ;b! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Życzenia nieustające na Rok Psa! 08.12.06, 14:32 Rok Psa mijo - nowy idzie Jako teroz ze tym bydzie? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 20.11.06, 23:50 Toż se chnetko zabawiymy Dyć niy yno ślonskim rymym. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 07.12.06, 16:05 Co se szykuje w tyn Nowy Rok? Łon zdo sie jako kolejny skok. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 23.12.06, 18:21 Dużo tego szczyńścio bydzie Niychej drapko to już przidzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 23.12.06, 18:22 Oby tyn Nowy był ździybko lepszy Czy polityki muszom go spieprzyć? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 23.12.06, 18:22 Ze Nowym Rokym nowości w Rudzie? Co złe i stare kajsik se pódzie?! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 23.12.06, 20:16 Z Nowym Rokym nowe siyły Stare kajsik se straciyły Niychej chyńci nom wystyknie By leciało zowdy piyknie. Odpowiedz Link
waga.w Re: Nowy Rok!!! 26.12.06, 18:55 Święta się już skończyły , na Nowy Rok teraz liczymy . Odpowiedz Link
rita100 Re: Nowy Rok!!! 26.12.06, 19:02 Liczymy na Nowy Rok że zrobimy skok w bok ;))) i odkryjemy że właściwie żyjemy Odpowiedz Link
waga.w Re: Nowy Rok!!! 26.12.06, 19:05 Co mi Nowy Rok przyniesie ? potzrebuję kasy pełną kieszeń ... Do tego zdrowie potzrbne , aby pracować niezmienne ... Miłość też by się przydała , by przeciwności losu wytrzymała ... Miłości , zdrowia , powodzenia , takie na Nowy Rok mam życzenia . Odpowiedz Link
rita100 Re: Nowy Rok!!! 26.12.06, 19:12 Kasy tyle by bylo dobrze Pracy by się nie nudzić Miłość koniecznie by zdrowie było wieczne To chyba podobne mamy zyczenia :) Odpowiedz Link
waga.w Re: Nowy Rok!!! 29.12.06, 13:29 Szczęście jest sprawą ulotną , nie pilnowane , umyka "między palcami"... W Nowym Roku Zyczę Wam wszystkim wiele Szczęścia (cokolwiek ono dla Was znaczy) . Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 29.12.06, 21:12 Śniyg popruszoł w starym roku -Nowy goni cie boroku! Odpowiedz Link
luna-a Re: Nowy Rok!!! 30.12.06, 01:02 broneknotgeld napisał: > > Śniyg popruszoł w starym roku > -Nowy goni cie boroku! POmawiają? bo gadają że: Stary Rok obraził się bardzo, też za "spieprzaj dziadu" i to przez PiSiorców i na Święta nie sypnął ani kapki śniegu... Odpowiedz Link
luna-a Stary Rok się... 30.12.06, 01:20 POmawiają, bo gadają, że: Starego obraziło PiSiorstwo, zwłaszcza "spieprzaj dziadu", to przez ich POlitykę na święta nie było na bałwanki śniegu... Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Stary Rok się... 30.12.06, 09:16 Możno chcioł przikryć "czerwiyń na małpie" Deliberujom w niyjedny chałpie. Odpowiedz Link
luna-a Re: Nowy Rok!!! 30.12.06, 00:22 broneknotgeld napisał: > Geld i zdrowie! > Po połowie! :b! hmm... Geld i zdrowie po połowie? hmm...;b! Zgodnie "zuzamen" geld i zdrowie po połowie w pierwszej połowie, ;b! ale druga, "sercowa", ta lepsza połowa, niech dla ludzi miłości uczucia chowa. Odpowiedz Link
luna-a Re: Nowy Rok!!! 31.12.06, 00:52 Ocenia się Rok Psa jako kieP(i)Ski POnoć nie przez kaczki, a Pi(e)Ski. ;b! Będzie Rok Świni- czy coś odmieni? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 31.12.06, 10:37 Rok Świni przeca jest mojim rokym Toż wlejza w niego se raźnym krokym! Odpowiedz Link
luna-a Życzę, by... 31.12.06, 01:08 Życzę Wam, by Bal Sylwestrowy był najpiękniejszy, odlotowy! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 31.12.06, 10:40 2007 - Rok Świni Rok Świni mojim i Rudy Ślonski! Toż nos czekajom ciekawe konski! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 31.12.06, 12:10 Ze Nowym Rokym Niychej nadzieja w sercach łobudzi Bo nojwożniejszo przeca dlo ludzi Z niom przeca dobro miyndzy nos idzie Ze Nowym Rokym zocni już bydzie?! Odpowiedz Link
ciupazka Re: Nowy Rok!!! 31.12.06, 14:19 2007 podobno z biedom jedzie? A jo Wom zyce: nie dejcie sie zjeść biedzie! Zdrowio do chuściny, radości na dziedzinie, dudków pełne kiesenie i marzeń spełnienie. Na tyn NOWY ROK!!! Odpowiedz Link
waga.w Re: Nowy Rok!!! 31.12.06, 15:26 Dla wszystkich Szampańskiego Sylwestra !!! A po bąbelkach ... Na Nowy Rok życzenia , wielekich nadziei obudzenia , wszelkich marzeń spełnienia , zdrowia , szczęścia i powodzenia . Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 01.01.07, 20:05 W duszy zaś nadzieja nowo Tako żyjcie zocnie, zdrowo! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 02.01.07, 19:06 W nowym roku drugi dziyń Niychej nos niy mynczy ciyń. Odpowiedz Link
luna-a Na Rok Świni nieustające życzenia... 02.01.07, 23:55 Z Nowym Rokiem mamy od nowa stare marzenia... Czasem zwariowane*/ups!/ i nie do spełnienia... *świńskie Odpowiedz Link
luna-a Re: Na Rok Świni nieustające życzenia... 03.01.07, 00:02 Jako, że rzeczywistość polityczna w minionym roku, Roku Psa, ujawniła afe(!)ry merdających ogonków, a także obrzydliwe qwa_qwa, wpisuję życzenia do rychłego spełnienia: by prawda "WHO IS WHO" została wreszcie do końca odkryta, by w Roku Świni nie było świństw, by świnie odsunąć od koryta! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Na Rok Świni nieustające życzenia... 03.01.07, 17:26 Dyć po prowdzie - durś Rok Psa Ździbko jeszcze poczkać trza Aże Świnia przidzie w krasie Toż na razie jo chlapna sie! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Na Rok Świni nieustające życzenia... 17.02.07, 10:17 Tyn Rok Świni jutro prawie Czy bydziecie na zabawie? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Na Rok Świni nieustające życzenia... 17.02.07, 10:22 Toż se traci z tym Rok Psa Świni, świni richtig trza! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Na Rok Świni nieustające życzenia... 18.02.07, 11:19 Kto przi świni se niy zlyni? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Na Rok Świni nieustające życzenia... 18.02.07, 17:36 Rok "Złoty Świni"? Coś to łodmiyni? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Na Rok Świni nieustające życzenia... 18.02.07, 23:09 Świnia teroz rzońdzi światym łona siostrom ci jest, bratym Z niom bogatszym tako bydziesz Czy do drobnych już niy przidziesz? Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Na Rok Świni nieustające życzenia... 18.02.07, 23:49 www.gazetawyborcza.pl/1,75477,3925290.html Przido se tyn link Dyć Rok Psa już pynk. Odpowiedz Link
luna-a Re: Na Rok Świni nieustające życzenia... 18.02.07, 23:53 fotoforum.gazeta.pl/72,2,707,54081017,57564056.html Kolorami Wiosny Rok Świni się szarmancko wkupił... Nie da kwiatkom przymarznąć? Czyżby się wygłupił? Odpowiedz Link
luna-a Re: Na Rok Świni nieustające życzenia... 18.02.07, 23:57 fotoforum.gazeta.pl/72,2,707,54081017,57564056.html Krokus, dobry znak na dobre dni w Roku Świni, dziś(!) w źdźbłach trawy złotem się mienił. Życzenia Do Siego natchniona szafranem piszę, w Roku Świni tylko słonecznych Dni Wam życzę! Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Na Rok Świni nieustające życzenia... 21.02.07, 23:27 Świnia szczyńście nom przikludzi? W duszy dobro tyż łobudzi? Odpowiedz Link
broneknotgeld Czas toastowy 14.03.07, 09:52 Za kopa pija forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=34215829&a=58992690 Lekci z tym żyja Odpowiedz Link
hiszna Re: Nowy Rok!!! 12.11.07, 18:55 Niedługo przyjdzie. I znowu mój pies będzie w wielkiej biedzie. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 12.11.07, 19:35 Czy "rok psa" po "roku świni"? Se Kitajec zaroz ślini? Odpowiedz Link
hiszna Re: Nowy Rok!!! 12.11.07, 18:57 Już są próby strzelania koperytkami, a mój pies dostaje szału i włazi nawet pod dywany. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 29.12.07, 14:30 Chnetko przidzie Nowy Rok Dyć to yno mały skok. Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Nowy Rok!!! 30.12.07, 21:07 W duszy zaś nadzieja nowo Tako żyjcie zocnie, zdrowo! Odpowiedz Link