Dodaj do ulubionych

Kierowca autobusu zabił pasażera

IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.04, 23:36
Jestem w szoku i prawde powiedziawszy nie wiem,co powiedziec...
Sama jestem matka dwojki malutkich dzieci...Boze,ogarnal mnie strach i
przerazenie,ze w miejscach publicznych nie mozemy czuc sie bezpieczni!!!Czy
bede mogla jutro spokojnie wyjsc do piekarni po swieze buleczki na sniadanie
dla moich pociech?...to jakich obled....
Obserwuj wątek
    • Gość: Gena Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 05.08.04, 00:08
      Hej Foczunia nie wymiękaj, nie było jeszcze przypadku by piekarz zabił klienta!
      Unikaj tylko autobusów firmy METEOR (Komfort i bezpieczeństwo w komunikacji
      miejskiej) bo tam jak pokazało życie można zginąć.
      • Gość: wsciekly po raz kolijny kierowscy autobusoow to jacys ... IP: *.hell.net.pl / *.hell.net.pl 05.08.04, 09:09
        idioci :/ ze o prowadzeniu przez nich autobusow nie wspomne :/
        • Gość: matka Polka Re: po raz kolijny kierowscy autobusoow to jacys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 20:13
          pamiętam jak kilkanaście lat temu jak jeździłam do szkoły na linii 76 z katowic
          do mysłowic autobusem z nr bocznym 112 jeźdił niezły pojeb. wszyscy sie go bali.
          facet maił nieźle namieszane w głowie np nieznosił jak ktoś zapalał światełko
          nad drzwiami przed przystankiem.
        • Gość: kysia Re: po raz kolijny kierowscy autobusoow to jacys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 21:21
          dwa miesiace temu kierowca autobusu podczas zamykania drzwi przygniutl
          wysiadajca kobiete ktora pomagala wychodzic z autobusu swojej 3 letniej
          wnuczce. dostala sie pod kola zostala przejechana dlaczego? spieszyl sie ?
          zmarla w szpitalu dziewczynka przezyla szok. Kogo to obchodzi MPK zwocilo sie o
          oddanie kierowcy prawo jazdy bo jest wzorowym pracownikiem, teraz nastepny
          kierowca dostaje szalu bo ktos zwrocil mu uwage. Kogo oni zatrudniaja !!!!!
    • Gość: roland Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.elgrom.eu.org / 81.210.69.* 05.08.04, 02:55
      To ogromna tragedia. Życie staje się coraz brutalniejsze. Już nie można
      spokojnie jechać autobusem, bo nigdy nie wiadomo, co się stanie. A co do
      kierowców, faktycznie są nerwowi kiedy się im zwraca uwagę, ale żeby od razu
      wyciągać nóż i zabić? To straszne zwyrodnialstwo...
    • Gość: aj71 Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.sycomp.pl / *.crowley.pl 05.08.04, 09:45
      teraz wieszamy psy na kierowcach,potem będziemy na lekarzach,policjantach i
      wszystkich innych ,tylko nie na sobie!!!!!!!!a może by tak zrezygnować z bycia
      "Jaśnie Panem" tam gdzie możemy nim być i popatrzeć na drugiego człowieka
      tak,jak byśmy chcieli aby na nas patrzono i nas potraktowano w danej
      sytuacji.Być"człowiekiem" jest człowiekowi najtrudniej.Wyrazy współczucia
      rodzinie zabitego.
    • Gość: epiotr Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: 212.106.128.* 05.08.04, 10:26
      jestem kierowcą autobusu od 15 lat i na początku tej pracy starałem się być
      miły , uprzejmy . lecz latka lecą i brzemie tych wszystkich wyzwisk i
      upokorzeń odbiła się piętnem na podejściu do ludzi . współczuję rodzinie
      zabitego ....
      nie jednokrotnie czułem się zagrożony od dziczy jaka jeździ wieczorami
      autobusami , demolując je , dobierając się do kierowcy bo ma troszkę pieniędzy
      z biletów . gdy się na policję dzwoni , to oni albo nie mają czasu bo mają
      ważniejsze sprawy , albo nie można się dodzwonić i tak jest się skazanym na
      samego siebi w obronie , bo nawet pasażerowie nie chcą widzieć niczego po za
      swoim nosem dopuki ich sprawa nie dotyczy !!!! i jak tu można nie być
      nerwowym ... to nie ta praca jak zaczynałem . kierowcy nic nie wolno , nawet w
      spokoju zjeść kanapek , bo to już za długo dla pasażera gdy stoi na boku
      autobus , a oprócz tego jeszcze jest wiele innych czyności które trzeba wykonać
      na przystanku końcowym związanym z obsługą auta ....
      • Gość: koniczynek Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 13:49
        Ja rozumiem stres kierowców, bo sam korzystam z komunikacji miejskiej i z
        powodów o których piszesz niechętnie jeżdżę wieczorami. Ale to była 9 rano! A
        to o czym piszesz dość luźno jest związane z tematem, jakbyś chciał winą za
        wydarzenie obciążyć zmarłego. A to chyba nie tak. Jeśli się myle, to niech nas
        nie szokują bilbordy z napisem: "Bo zupa była za słona" i stwórzmy nowe z
        napisem: "Bo zwróciłem uwagę kierowcy"
    • Gość: epiotr Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: 212.106.128.* 05.08.04, 10:33
      wstaje się o 3 rano , święta , niedziele itd. odpowiedzialność za sprzęt warty
      kilkaset tyś. którego nikt nie szanuje , bo i po co to nie jego można szyby
      powybijać , kasowniki pourywać ...... Odpowiedzialność za pasażerów , aby ich
      dowieść bezpiecznie i w miarę punktualnie , a tu debil zajeżdża drogę bo mu się
      śpieszy ... ostre hamowanie i komentarz - co z kartoflami jedziesz idioto !!
      Trzeba być uśmiechniętym i grzecznie przeprosić . Za wszystko jest się
      odpowiedzialnym materialnie , za to że się uszkodzi pojazd , za to że pasażer
      upadł gdy wskakiwał do autobusu lub wysiada w ostatniej chwili. a prokurator
      nie pyta się dlaczego doszło do takich czy innych zdażeń , tylko stwierdza fakt
      i po kieszeni kierowcy .. i tak to się wszystko kręci .
      Kierowcy mają przestrzegać przepisów komunikacyjnych , pasażer nie .... bo
      nawet nie wie co go obowiązuje ....
      A to że człowieka zabił , to odpowie przed sądem , źle zrobił ... ale nie jedno
      krotnie sam osobiści za rurkę łapałem gdy osiłki na końcowym chcieli mi lanie
      sprawić za co .... a może za to że żyję ? i na szczęście miali twarde głowy bo
      bym też już siedział , bo jak to kierowca może bić spokojnego pasażera z
      butelką piwa w ręku ....
      • Gość: harc mistrz Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: 62.233.241.* 05.08.04, 11:23
        W tej sprawie racje są po obydwu stronach, co do sytuacji w komunikacji
        autobusowej. Jedna agresja rodzi drugą agresję.
        Sąd będzie dochodził w jakich okolicznościach doszło do tej tragedii -
        zabójstwa pasażera przez kierowcę autubusu.
        Kierowca napewno poniesie surową karę.
        Ale z w/w wypowiedzi innych kierowców autobusów wynika, że w tym zawodzie
        rzeczywiście zdarzają się grożne dla nich sytuacje stressowe, kiedy samotnie
        muszą przeciwstawiać się agresywnym pasażerom, czy bandom pijanych wyrostków
        wtłaczających się do autobusów i rozrabiających.
        Sądzę, że to było przypadkowe śmiertelne zranienie pasażera, podczas ostrej
        awantury na końcowym przystanku.
        Ta sprawa sygnalizuje, że jest pewien poważny problem do rozwiązania.
        ...
        CZUWAJ, ŚWIĘTY KRZYSZTOFIE - OPIEKUNIE PODRÓŻUJĄCYCH, NAD KIEROWCAMI I
        PASAŻERAMI!!!
      • Gość: soso Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.local.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 13:00
        domyslam się, że często macie takie kursy, jakich nikomu byscie nie życzyli.
        chodzi mi o naprawde wszechobecne chamstwo. może troche łatwiej zrozumieć co
        sie stało, chłop oszalał po prostu.
        trzymaj sie tego kółka:)
    • Gość: evvvvvvvvva Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.pool80182.interbusiness.it 05.08.04, 11:04
      KRETYN!
      Az wierzyc mi se nie chce...
      Zamknac go w zimnej i ciasnej celi, na jak najdluzej sie da!!!
    • Gość: dsa manager Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.neonet.slask.pl 05.08.04, 12:30
      Linia 132 to bez wątpienia jedna z najniebezpieczniejszych linii!!! Problem
      dotyczy zwłaszcza odcinków między Bytomiem Karbiem i Miechowicami Kopalnią, a
      przede wszystkim odcinka w miejscowości Wieszowa, gdzie doszło do zdarzenia.
      Najlepszym pomysłem na zwiększenie bezpieczeństwa na tej linii jest skrócenie
      jej trasy do przystanku Grzybowice Zakład Energetyczny. Pominięcie w rozkładzie
      jazdy miejscowości Wieszowa powinno wyeliminmować przewóz młodocianych bandytów
      i nade agresywnych pasażerów - mieszkańców miejscowości.
      Wtym miejscu apeluję do władz KZK GOP o skrócenie trasy linii 132 do przystanku
      Grzyboeice Zakład Energetyczny w celu zwiększenie bezpieczeństwa na trasie tej
      linii.
      • Gość: robert Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 05.08.04, 17:23
        a może wogóle zlikwidowac wszystkie linie debilku żeby było bezpieczniej????
    • misha1977 Re: Kierowca autobusu zabił pasażera 05.08.04, 12:49
      już nikt niezginie przez ciebie ubeku pie..olony!nikt!nikt,ku..a!wyrazy
      głębokiego współczucia dla rodziny ofiary!
    • Gość: MANAGER Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 13:33
      pasażerowie mieli zlinczować zabójcę,takich ludzi jak ten kierowca powinno sie
      eliminować ze społeczeństwa
      • pitr2 Re: Kierowca autobusu zabił pasażera 06.08.04, 16:28
        Pasażerowie (czyli praktycznie my wszyscy) są mocni, ale w gębie. Jechałem
        kiedyś autobusem, do tyłu którego ktoś strzaelił z wiatrówki - efekt: szyba w
        pajęczynę. Po zatrzymaniu wozu kierowca zapytał ludzi jak to faktycznie było -
        wszyscvy prześcigali się w opisie sytuacji, ale jak już poprosił ich o
        potwierdzenie tego - notatka i dowód, to nagle się okazało, że ten właśnie
        spał, a tamta to akurat była odwrócona w inną stronę - typowy tumiwisizm.
        Dlatego jestem w stanie się założyć, że gdyby kierowca nie użył noża, a bójka
        trwałaby dłuższą chwilę, to nikt by się nie pofatygował, aby ich uspokoić i
        rozdzielić. A dlaczego nikt nie poparł tego 28 latka w sporze z kierowcą -
        wszystkich by pozarzynał? Nie ludziom to po prostu WISIAŁO.
    • Gość: duch Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:02
      Kierowca to były ESBEK. Nic mu nie zrobią. Mogą mu nadmuchać.
    • Gość: robert Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 05.08.04, 17:35
      Mogę sie założyć,że były pies dostanie minimalny przewidziany kodeksem wymiar
      kary-już prokuratura nie potrafi udowodnić mu,że było to zabójstwo z
      premedytacją i na pewno da wiarę zeznaniom jakoby nóż sam się otworzył.Taki
      pies francowaty zna wszystkie "cwanciki" i wie jak sie skutecznie tłumaczyć,
      prokuratura swojego " nie dojedzie po całośći"!!Ludzie,powinniście byli za....ć
      s.......a na miejscu i i zmyć się stamtad i zeznać byłym kolegom gnoja że nie
      było świadków,bo zobaczycie że zamkną go tylko w psychiatryku na parę lat jako
      niepoczytalnego (już piszą ,że "miał skłonności do tłumienia w sobie
      agresji").Tylko krok do stwierdzenia , że jest chory psychicznie i nie mógł
      rozeznać w pełni wagi swojego czynu....
      • Gość: Kierowca autobusu Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:49
        Na pewno kierowca posunął się za daleko. Była to śmierć niepotrzebna i
        tragedia, która dotknęła dwóch rodzin.Kałuża jednak nie była tak długa jak
        autobus, który zresztą wyposażony jest w 3 drzwi do wyjścia z pojazdu, które
        były otwarte i ś.p. pasażer mógł skorzystać z innego wyjścia, lecz będąc osobą
        szczególnie konfliktową kilkakrotnie miał już zatargi z innymi kierowcami, a
        będąc osobą pewną siebie i nietykalną w swoim miejscu zamieszkania i okolicach
        myślał , że wszystko mu wolno: szarpiąc kierowcę za krawat i kierując pod jego
        adresem wulgarne słowa. Oskarżony pracując jako kierowca autobusu wykonywał
        swoje obowiązki sumiennie i nie on sprowokował całe zajście , lecz ś.p.pasażer.
        Niech to będzie przestrogą dla nas wszystkich, bo każdy jest tylko
        człowiekiem , raz pasażerem, a raz kierowcą. Ale pasażer zawsze ma rację, a
        kierowca autobusu miejskiego jest tylko "śmieciem" , którym każdy może
        poniewierać, nie zdając sobie sprawy ile czasu spędza się za kierownicą, a
        podobnych sytuacji każdego dnia jest bardzo wiele. Nie ma to nic wspólnego czy
        służył kiedyś w MO, lecz każdy ma pewną "granicę wytrzymałości" nerwowej i
        honor, który został naruszony przez Ś.P. PASAŻERA.
    • Gość: MK ŚMIERĆ dla MORDERCY !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 18:22
      Morderca 28 letniego mężczyzny powinien zostać skazany na karę pozbawienia...
      życia!
      Dlaczego ja mam qrwa płacić teraz na takiego śmiecia moje pieniądze z
      podatków??? :<
    • Gość: kids Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.04, 23:23
      Może już najwyższy cza, by byłych milicjantów, przywykłych do katowania ludzi i
      do bezkarności załatwić na dobre!~ Do pierdla, niech zgnije skurwysyn milicjant
      jeden! Zabił człowieka palant, a teraz kombinuje!! A czy coś się stało synowi
      byłego milicjanta Łaby z bielska - który prowadządz w latach 80 malucha zabił
      (po pijaku ) pasażerkę???? Chwilę po przywiezieniu go do szpitala zaroiło się
      od milicji (banda, która z dnia na dzień stała się prawa, bo sobie PILI,
      zamiast mili zapisała w nazwie). I wszystie wyniki badań wjebało pod ziemię!
      Dzisiaj ten pan, jest taksówkarzem - SZOK!!!!!!!!!!!!
      • Gość: poiuy Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.bierun.sdi.tpnet.pl 07.08.04, 17:30
        Nie wiem czy wiesz, że jakieś 60 proc. policjantów to byli milicjanci a w
        kierownictwie jeszcze wiekszy.No i co koleś ?
        • pitr2 Re: Kierowca autobusu zabił pasażera 08.08.04, 12:34
          Cokolwiek byśmy tu nie napisali sytuacji się niestety nie odwróci. Ciekawi mnie
          ile zapalczywości jest w wypowiadających się tutaj (nie mówię tutaj o robercie,
          duchu i jeszcze jednym cierpiącym na ESBEKomanię). Ciekawi mnie co wy
          zrobilibyście w takiej sytuacji. Dziwi mnie, że forujecie WYROKI nie znając
          okoliczności, a jednynie tragiczny efekt. KTÓRY Z WAS BYŁ W TYM AUTOBUSIE????
          • Gość: poiuy Re: Kierowca autobusu zabił pasażera IP: *.bierun.sdi.tpnet.pl 24.08.04, 18:33
            Trzeba było rozliczyć komuchów to by nie było "esbekomani"{brak definicji w
            słowniku}A nie dogadywać się w Magdalence.Kiedy Moczulski domagał sie umorzenia
            polskich długów to okrzyknięto go oszołomem,płacimy za to do teraz.Macierewicz
            chciał rozliczyć ubeków,też go wyśmiali i płacimy za to do teraz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka