Gość: Basia IP: *.pool.mediaWays.net 29.10.04, 19:15 Dlaczego niektorzy "forumowicze" uzywaja wulgaryzmy? - poniewaz nie wiedza co znacza slowa: kultura, poszanowanie i respekt, szkoda. Pozdrawiam milych "forumowiczow". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartoszcze Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! 29.10.04, 19:41 A mogę prosić o konkrety? Wulgaryzmy są z Forum usuwane (niektóre zresztą nawet automatycznie), ale nikt nie jest doskonały.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! IP: *.pool.mediaWays.net 29.10.04, 20:04 Cieszy mnie naturalnie, ze Ktos troszczy sie o czystosc jezyka na forum, ale wlasnie ostatnie wypowiedzi na temat jazdy na nowym rondzie w Katowicach sa tego przeciwstawieniem. Byc moze wiekszosc ludzi przyzwyczaila sie juz do tych slow, i nie reaguje tak jak ja. Nie zgodze sie jednak z opinia, ze jestem na tym tle przeczulona. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archiwista Basiu, wybacz Bartoszcze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 20:10 On jest jednym z NICH. A jak wpadniesz między wrony, to wprawdzie nie musisz, ale możesz, krakać jako one! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik Re: Basiu, wybacz Bartoszcze! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.10.04, 20:25 jak widac panie bartoszcze juz Cie dopadli. Kruki i Wrony i teraz beda dziobac Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Basiu, wybacz Bartoszcze! 29.10.04, 20:39 Gość portalu: pik napisał(a): > jak widac panie bartoszcze juz Cie dopadli. Kruki i Wrony i teraz beda dziobac Wulgaryzmy to jedno, natomiast yntelygenckie chamstwo- to drugie. Stanowczo bardziej mi przeszkadza to yntelygenckie chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Basiu, wybacz Bartoszcze! 30.10.04, 21:22 carrramba napisał: > Gość portalu: pik napisał(a): > > > jak widac panie bartoszcze juz Cie dopadli. Kruki i Wrony i teraz beda dz > iobac > > Wulgaryzmy to jedno, natomiast yntelygenckie chamstwo- to drugie. > Stanowczo bardziej mi przeszkadza to yntelygenckie chamstwo. sam widzisz teraz jak sprawnie potrafia pokombinowac` = ynteligenty z wszavy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Basiu, wybacz Bartoszcze! IP: *.pool.mediaWays.net 29.10.04, 21:21 Rzeczywiscie, niektore (wulgarne) wypowiedzi zostaly w miedzyczasie usuniete z forum. Szkoda tylko, ze ktos musi to czynic. Mnie dziwi tylko to, ze ludzie, ktorzy wykorzystujac anonimowosc (w pewnym topniu) odwazaja sie wyrzucac z siebie ten caly smietnik. Dla mnie, takie postepowanie jest oznaka niskiej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Basiu, wybacz Bartoszcze! 29.10.04, 21:28 Gość portalu: Basia napisał(a): > Rzeczywiscie, niektore (wulgarne) wypowiedzi zostaly w miedzyczasie usuniete z > forum. Szkoda tylko, ze ktos musi to czynic. > Mnie dziwi tylko to, ze ludzie, ktorzy wykorzystujac anonimowosc (w pewnym topn > iu) > odwazaja sie wyrzucac z siebie ten caly smietnik. Dla mnie, takie postepowanie > jest oznaka niskiej inteligencji. Raczej kultury, Basiu. Z inteligencją nie ma to nic wspólnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Basiu, wybacz Bartoszcze! IP: *.pool.mediaWays.net 29.10.04, 21:46 >Masz racje, kultury :) >Chociaz prawde mowiac, od inteligentnych ludzi oczekuje sie wyjatkowej kultury! Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Basiu, wybacz Bartoszcze! 29.10.04, 21:51 Gość portalu: Basia napisał(a): > > >Masz racje, kultury :) > > >Chociaz prawde mowiac, od inteligentnych ludzi oczekuje sie wyjatkowej ku > ltury! A to już jesteś w błędzie Basiu :) Inteligencja z kulturą nic wspólnego. Masz rację : nalezałoby oczekiwać...ale to pobozne zyczenie. I nic więcej, niestety. Kulturę wynosi się z domu, czerpie z otoczenia. Czyli to rzecz nabyta. Natomiast inteligencja, wrodzona. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Basiu o czym ty tu pieprzysz?, 30.10.04, 21:33 Gość portalu: Basia napisał(a): > Rzeczywiscie, niektore (wulgarne) wypowiedzi zostaly w miedzyczasie usuniete z > forum. Szkoda tylko, ze ktos musi to czynic. > Mnie dziwi tylko to, ze ludzie, ktorzy wykorzystujac anonimowosc (w pewnym topn > iu) > odwazaja sie wyrzucac z siebie ten caly smietnik. Dla mnie, takie postepowanie > jest oznaka niskiej inteligencji. ty jestes` tu pierwszy raz, co?, to widac`, jestem przekonany, ze po roku a moz`e dwo`ch ktos` cie z ro`wnowagi wyprowadzi i bedzie ciez`ko ci nie przeklnac`, = od teraz two`j zegar zaczoul tykac`, = podejrzewam, z`e juz` chcesz to zrobic`,:))))) kulturalnie to sie rozmawia z kulturalnymi ludzmi(choc` i oni czasem sa chamami) na Forum jak ktos` przegnie to mu wytkne bez zastanowienia - od razu!(co nie znaczy, z`e nie jestem kulturalny), i nie bede hamowal na zakretach!, Odpowiedz Link Zgłoś
figo006 Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! 29.10.04, 22:56 oooo! coz za wysublimowano ynteligyntno kowersacjo! a tak na serio. to ten fragment tego farum przypomina mi Manhattan Allena. a Gabriel kiedys sobie zanucil z chlopakami: "... I'd rather trust a man who works with his hands, He looks at you once, you know he understands .. I'd rather trust the man who doesn't shout what he's found, There's no need to sell if you're homeward bound ..." pozdrawiam, wulgaryzmy?? ku.., fe!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! IP: *.pool.mediaWays.net 30.10.04, 16:44 > oooo! > coz za wysublimowano ynteligyntno kowersacjo! > > a tak na serio. to ten fragment tego farum przypomina mi Manhattan Allena. > a Gabriel kiedys sobie zanucil z chlopakami: > "... I'd rather trust a man who works with his hands, > He looks at you once, you know he understands .. > I'd rather trust the man who doesn't shout what he's found, > There's no need to sell if you're homeward bound ..." > > pozdrawiam, > > wulgaryzmy?? > ku.., fe!! --------------------------------------------- Przepraszam, ale co ma "piernik do wiatraka"? Prosze o wyjasnienie.(nie chodzi mi o tlumaczenie Tekstu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miamore Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! IP: *.arcor-ip.net 30.10.04, 20:42 Brawo carrrramba moja nauka nie poszla w las. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! 30.10.04, 20:53 Gość portalu: miamore napisał(a): > Brawo carrrramba moja nauka nie poszla w las. Czego mnie nauczyłeś Miamore ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miamore Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! IP: *.arcor-ip.net 30.10.04, 21:09 Twoja inteligencja nie potrzebuje suflera. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! 30.10.04, 22:11 Gość portalu: miamore napisał(a): > Twoja inteligencja nie potrzebuje suflera. ok, kumam :) Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! 30.10.04, 21:38 Gość portalu: Basia napisał(a): > > oooo! > > coz za wysublimowano ynteligyntno kowersacjo! > > > > a tak na serio. to ten fragment tego farum przypomina mi Manhattan Allena > . > > a Gabriel kiedys sobie zanucil z chlopakami: > > "... I'd rather trust a man who works with his hands, > > He looks at you once, you know he understands .. > > I'd rather trust the man who doesn't shout what he's found, > > There's no need to sell if you're homeward bound ..." > > > > pozdrawiam, > > > > wulgaryzmy?? > > ku.., fe!! > --------------------------------------------- > > Przepraszam, ale co ma "piernik do wiatraka"? > Prosze o wyjasnienie.(nie chodzi mi o tlumaczenie Tekstu). czy rozumiesz tekst?, Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! 30.10.04, 21:36 figo006 napisał: > oooo! > coz za wysublimowano ynteligyntno kowersacjo! > > a tak na serio. to ten fragment tego farum przypomina mi Manhattan Allena. > a Gabriel kiedys sobie zanucil z chlopakami: > "... I'd rather trust a man who works with his hands, > He looks at you once, you know he understands .. > I'd rather trust the man who doesn't shout what he's found, > There's no need to sell if you're homeward bound ..." > > pozdrawiam, > > wulgaryzmy?? > ku.., fe!! oz`esz pieronie - s`wintuszysz na sila! uona tego chyba niy zrozumie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! IP: *.pool.mediaWays.net 30.10.04, 22:35 Nie zejde na Wasz poziom. You may say goodbye to that. Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! 30.10.04, 23:53 Gość portalu: Basia napisał(a): figo006 napisał: > oooo! > coz za wysublimowano ynteligyntno kowersacjo! > > a tak na serio. to ten fragment tego farum przypomina mi Manhattan Allena. > a Gabriel kiedys sobie zanucil z chlopakami: > "... I'd rather trust a man who works with his hands, > He looks at you once, you know he understands .. > I'd rather trust the man who doesn't shout what he's found, > There's no need to sell if you're homeward bound ..." > > pozdrawiam, > > wulgaryzmy?? > ku.., fe!! oz`esz pieronie - s`wintuszysz na sila! uona tego chyba niy zrozumie, > Nie zejde na Wasz poziom. > You may say goodbye to that. jo ino chca wiedziec` czy ty ros, tylko ros nie zaklela?, jezeli niy tos` je richtig s`winto!, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archiwista Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 00:48 Każdy naród ma swój margines. Śląski również! Widać to na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
figo006 Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! 31.10.04, 10:20 ja bym powiedzial wentyl. wentyl to nie margines chociaz sam margines, mozna przyjac, moglby byc rzutem przekroju takiego wentyla ... poza tym, w takim kontekscie, wentyl to wiecej. to dodatkowy wymiar! ;~)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knipser Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 07:54 Pani Basiu, w wielu wypadkach należy powiedzieć dosadnie, np jak moge pisać słodko kiedy dotyczy to - romamna gietycha. ( celowo z małej litery) Klawisze komputera same sie układaja na złe słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miamore Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! IP: *.arcor-ip.net 04.11.04, 08:13 Panu Giertychowi nie dorosles do piet.To ze twoje stopy stapaja po slomie, to nie moja wina. Slome wynosi sie z domu rodzinnego, jest tansza od skarpetek. Odpowiedz Link Zgłoś
patatinek Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! 04.11.04, 08:33 miamore zaklnij sobie bedzie ci lzej :) Odpowiedz Link Zgłoś
patatinek Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! 04.11.04, 08:31 odpowiem tobie chociaz wiem ze nie zrozumiesz :) wulgaryzmy sa nieodlaczna cecha kazdego jezyka wiec nalezy ich uzywac tak jak slowa dziekuje i przepraszam :) oczywqiscie wszystko w granicach rozsadku wulgaryzmy czesto sluza do wzmocnieina emocji wypowiedzi tak wiec to jest rzecz nader normalna nie masz co sie gardlowac a mnie czesciej raza mile uladzone slowka wypowiadane w zlych intencjach , z usmiechem na ustach niz np slowo "ku.. mac " wypowiedziane w ferworze emocji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miamore Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! IP: *.arcor-ip.net 04.11.04, 08:38 Nie zrozumialem, masz racje i nie zrozumie. Swoje emocje mozna wyrazic rowniez w inny sposob. Przykro mi bardzo ze jestes taki ubogi i musisz niestety uciekac sie do wulgaryzmow,w pewnych srodowiskach napewno cie zrozumia , ja niestety nie. Wybacz , taki juz jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.polonia1 Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! 04.11.04, 13:38 Ojej, ale jak piszesz na forum, to chyba nie ma powodu ich używać? Przecież zanim wyślę to co napisałam, to mogę się pięć razy nad tym zastanowić. A w oóle to Basia ma rację, przeklinać jest b. brzydko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: wulgaryzmy ! ! ! ! ! IP: *.pool.mediaWays.net 04.11.04, 19:12 Dzieki za wsparcie a.polonia1. Pozdrawiam, zyczac Tobie (i sobie) milych i kulturalnych "forumowiczow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka inne kulturalne pytanko IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.04, 16:19 baska, lubisz od tylu? ja lubie jak chlopak mnie wyzywa przy stosunku to sie bardzo podniecam. kocham polskie wulgalyzmy bo sa czescia naszej polskiej kultury. sa dziedzictwem narodowym do jasnego luloka! Odpowiedz Link Zgłoś