Dodaj do ulubionych

Studentom prawa nie podoba się płatny parking

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.01.05, 02:52
- To zbieg okoliczności -! Tak jak wszystko w tym skorumpowanym, zasranym
kraju.
Obserwuj wątek
    • Gość: politologia a co ze studentami politologii? IP: 212.106.159.* 14.01.05, 07:47
      dodajmy jeszcze, ze tak samo ma sie sytuacja odnosnie studentów politologi z
      pobliskiego WNSu!!My tez nie mam gdzie parkowac!Był parking, to lwią jego część
      wydzielono dla pracowników uczelni, w praktyce, stoi on prawie pusty! Inne
      miejsce, dotychczas nieco "dzikie", ktore było praktycznie jedynym miejscem do
      parkowania tez wyremontowano i postawiono bramki... wszystko ok, rozumiem,
      pieniadze ale...gdzie my mamy parkowac??!! A moze za mało płacimy na czesne!?
    • Gość: vp Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: 62.233.184.* 14.01.05, 11:08
      Studenci za okazaniem legitymacji studenckiej powinni nie płacić, ale to tylko
      marzenia.
    • settembrini Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking 14.01.05, 13:16
      za parkowanie pod wpia placic musza poki co nawet pracownicy naukowi. to sie z
      cala pewnoscia zmieni juz niedlugo, bo oburzeni sa wszyscy. dla firmy, ktora
      sie zajmuje pobieraniem oplat to czysty zysk, z cala pewnoscia wielokrotnie
      przewyzszajacy koszty administrowania tymi kilkuset metrami kwadratowymi.
      ciekaw jestem jakie korzysci z tego ma uczelnia.
    • Gość: Krzysiek Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.05, 13:39
      Chciałbym zabrać głos w sprawie artykułu „Parking wątpliwości”, który ukazał
      się w piątkowym dodatku Gazety Wyborczej.
      Moim zdaniem problem jest jeszcze poważniejszy. Mało tego, że prywatna firma
      pobiera opłaty za parking przy uczelni wybudowanej w dużej części za pieniądze
      studentów, to w dodatku bardzo ograniczono możliwość korzystania z miejsc
      parkingowych znajdujących się poza terenem WPiA. Otóż na drodze łączącej
      Wydział Prawa z ulicą Bankową, która wcześniej była w całości udostępniona dla
      samochodów, postawiono znak – droga jednokierunkowa, co uniemożliwia
      zaparkowanie na niej samochodu bez konieczności przejechania przez parking.
      Dlatego wśród studentów chodzą głosy iż owa „prywatna spółka” musiała to
      wcześniej „dobrze załatwić” w katowickim magistracie, który jak widać bardzo
      poszedł jej na rękę. W tym miejscu rada dla studentów: jeżeli chcecie
      zaparkować na tej drodze to wjeżdżajcie na parking, zabierajcie bilet i od razu
      wyjeżdżajcie na tę uliczkę i tam przed szlabanem zostawiajcie samochody – wjazd
      na parking do 15 minut jest bezpłatny, więc nic nie tracicie. Pierwsi pomysłowi
      już się znaleźli!
      Bulwersujący jest również fakt, iż decyzja o oddaniu prywatnej firmie parkingu
      zapadła bez wiedzy pozostałych pracowników WPiA, co wynika z dalszej części
      listu prof. Grabowskiej! Poza tym interesujący jest również oddania parkingu
      bez przetargu, co już jest niczym innym jak „bezprawiem”.
      A co do słów prof. Zgryzka, że samochody można zostawiać w innej części miasta,
      to niech sam da nam przykład i parkuje np. pod Cienema City na ul. Gliwickiej i
      stamtąd niech idzie do pracy na Wydział. Życzę mu powodzenia
    • Gość: Konrad Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 14:04
      Sprawa z parkingiem ma dwa oblicza. Nie jestem studentem ale mieszkańcem ul.
      Uniwersyteckiej więc studenci którzy parkują pod blokami gdzie parkować mogą
      tylko mieszkańcy zabierają miejsce. Bezpłatne parkingi przy UŚ rozwiązałyby ten
      problem. Studenci na parkingach UŚ mieszkańcy pod blokami.
      • cover_wielki Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking 14.01.05, 14:54
        Ostatnio wogóle nasilila sie tendencja władz miejskich do znajdowania łatwych
        pieniedzy w kieszeniach kierowców. Albo płatne parkingi albo znaki zakazu w
        miejscach gdzie jednyna przesłanką jest tylko to żeby nikt za darmo nie
        zaparkował. Cos tu jest nie tak.
    • Gość: mika Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:48
      Skoro wybudowano nowoczesny gmach publiczny to na pewno architekci przewidzieli
      miejsce na parking o właściwej pojemności. Dla osób, które płacą czesne za
      korzystanie z gmachu WPiA, koszt parkowania powinien być w to wliczony! Jestem
      bardzo ciekaw, dlaczego żaden hipermarket nie wpadł na pomysł pobierania opłat
      za plac pod sklepem od klientów? Jeżeli uczelnia zarabia na studentach, musi im
      zapewnić możliwość zaparkowania auta, bo to dziś już żaden luksus. A wypowiedź
      przedstawiciela UŚ, że można zostawić pojazd gdzie indziej jest śmieszna, jeśli
      nie skandaliczna. Jeżeli problem polegał na tym, że nieuprawnieni parkowali pod
      uczelnią, to wystarczyło postawić znak i parę razy wyegzekwować prawo.
      • Gość: student zazawsze uważałem go za rozsądnego a tu... IP: *.238.90.106.adsl.inetia.pl 14.01.05, 16:02
        Ależ mnie zawiódł prof. Zgryzek, zawsze uważałem go za mądrego i rozsądnego
        człowieka- a tu taka głupia wypowiedź...
        • Gość: mixed_moods Re: zazawsze uważałem go za rozsądnego a tu... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.05, 20:10
          > Ależ mnie zawiódł prof. Zgryzek, zawsze uważałem go za mądrego i rozsądnego
          > człowieka- a tu taka głupia wypowiedź...

zadziwiajace. ja moglbym sie zawieść tylko na prof. Lityńskim, ktory jest wg
          mnie ostatnim calkowicie uczciwym i godnym szacunku profesorem na tym wydziale,
          tylko niesprawiedliwe zachowanie z jego strony by mnie bardzo zaskoczylo. ze
          strony innych nawet nie oczekuje zachowan fair.
      • arkgo Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking 17.01.05, 09:47
        Jak czytam te wypowiedzi to zastanawiam się mocno czy piszą je studenci prawa
        bądź co bądź jednego z bardziej elitarnych kierunków studiów i wiedzy czy też
        osoby przypadkowe mające dostę do netu i trochę wolnego czasu oraz duże wątroby
        bo nic im się nie podoba. A może studenci zaoczni, których jedynym atutem jest
        kasa bo móżdzczki raczej mikre. Dramat parkowanie w centrach miast jest dobre
        rzadkim a na dodatek sam wjazd samochodem prywatnym, przeważnie z jedną
        osobą "na pokładzie" jest zjawiskiem nieporządanym zatem, żeby uniknąć
        znaczących różnic między ilością miejsc parkingowych a ilościa samochodó
        stojacych i krążących bez sensu po centrum miast wprowadza się opłaty
        administracyjne majace zniechęcić kierowców do wjazdu do centrum. Argumenty
        ekwiwalentności relacji czesne-bezpłatny parking dyswalifikują osobę jako
        studenta prawa a pani profesor - europoseł cóż... wychowanie w prl poglądy
        lewicowe cóż więcej dodać. Jedyny poważny argument to forma przekazania do
        zarządzania psrkingu firmie prywatnej czy zachowano przejrzystość i czytelność
        reguł wybotu firmy i jak uzgodniono wzajemne prawa i obowiązki w umowie. Ale to
        pewnie można sprawdzić i wyjaśnić.
        • Gość: arka Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: *.238.88.120.adsl.inetia.pl 18.01.05, 13:10
          ekwiwalentność relacji ilość liter-sens dyskwalifikują Ciebie
    • Gość: got Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: *.noma.pl 14.01.05, 19:05
      A co z parkingiem na ul. Jagiellońskiej przy UŚ? Co prawda nie ma tam oficjalnie żadnej firmy pobierającej opłaty, to jednak kilku zorganizowanych miejscowych dorobkiewiczów "za drobną opłatą" skieruje Twój samochód na wolne miejsce parkingowe i "zaopiekuje się" nim. Sytuacja ma się tak również w godzinach wieczornych, gdy ludzie podjeżdżają np. do Hipnozy. Toż to haracz! Czy nikt ze stosownych służb się tym jeszcze nie zainteresował?
    • Gość: czujny Ten "dziekan" obraża inteligencję czytających IP: *.dronet.gliwice.pl 15.01.05, 21:32
      procent kretynów wśród profesorów jest identyczny jak wśród całej populacji.

Mamy tego kolejny dowód.

• Gość: ewa Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: *.devs.futuro.pl 18.01.05, 10:42
      A mozeby tak siegnac po rozum do glowy ,niech uczelnia pobiera symboliczna
      zlotowke na swoje cele dydaktyczne.A co robi Samorzad Studencki?
    • kapitan.kirk Nie bardzo chwytam 18.01.05, 15:11
      Dlaczego właściwie studenci oczekują, że właściciel jakiegoś terenu udostępni
      go im za darmo do prakowania? Ilu jest wśród nich posiadaczy własnych działek,
      którzy spontanicznie i z dobrego serca wybetonowali je oraz pozwolili darmowo
      parkować wszystkim chętnym? Argument, że "zostały zbudowane za ich czesne" jest
      mało sensowny, bo przecież tyleż za ich czesne, co np. za moje podatki
      (uniwesytet jest wszak państwowy) czy wpływy uczelni z wynajmu powierzchni
      kioskom i bufetom - przecież parking służyć będzie nie tylko im, ale i kolejnym
      pokoleniom studentów oraz pracowników.
      Rozumiem oczywiście, że każdy chciałby mieć wszystko za darmo, ale niestety
      chyba jednak sie tak nie da.
      Pzdr
      • Gość: thomcel Re: Nie bardzo chwytam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 15:03
        jakos fajnie sie mówi wszytskim których to nie dotyczy..całkiem normalne w
        naszym kraju..a gdyby tak juz to dotyczylo wszystkich którzy sie tu wypowiadaja
        to pewnie sami byli przeciwni, bo raczej nie znam nikogo (no prawie nikogo) kto
        by z ogromna radoscia chcial płacić..jeszcze co innego gdyby ta kasa szła na
        wydział,na stypendia itd. a nie prywatnej firmie do kieszeni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka