Gość: #@%*# IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 14.01.05, 02:52 - To zbieg okoliczności -! Tak jak wszystko w tym skorumpowanym, zasranym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: politologia a co ze studentami politologii? IP: 212.106.159.* 14.01.05, 07:47 dodajmy jeszcze, ze tak samo ma sie sytuacja odnosnie studentów politologi z pobliskiego WNSu!!My tez nie mam gdzie parkowac!Był parking, to lwią jego część wydzielono dla pracowników uczelni, w praktyce, stoi on prawie pusty! Inne miejsce, dotychczas nieco "dzikie", ktore było praktycznie jedynym miejscem do parkowania tez wyremontowano i postawiono bramki... wszystko ok, rozumiem, pieniadze ale...gdzie my mamy parkowac??!! A moze za mało płacimy na czesne!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vp Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: 62.233.184.* 14.01.05, 11:08 Studenci za okazaniem legitymacji studenckiej powinni nie płacić, ale to tylko marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking 14.01.05, 13:16 za parkowanie pod wpia placic musza poki co nawet pracownicy naukowi. to sie z cala pewnoscia zmieni juz niedlugo, bo oburzeni sa wszyscy. dla firmy, ktora sie zajmuje pobieraniem oplat to czysty zysk, z cala pewnoscia wielokrotnie przewyzszajacy koszty administrowania tymi kilkuset metrami kwadratowymi. ciekaw jestem jakie korzysci z tego ma uczelnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.05, 13:39 Chciałbym zabrać głos w sprawie artykułu „Parking wątpliwości”, który ukazał się w piątkowym dodatku Gazety Wyborczej. Moim zdaniem problem jest jeszcze poważniejszy. Mało tego, że prywatna firma pobiera opłaty za parking przy uczelni wybudowanej w dużej części za pieniądze studentów, to w dodatku bardzo ograniczono możliwość korzystania z miejsc parkingowych znajdujących się poza terenem WPiA. Otóż na drodze łączącej Wydział Prawa z ulicą Bankową, która wcześniej była w całości udostępniona dla samochodów, postawiono znak – droga jednokierunkowa, co uniemożliwia zaparkowanie na niej samochodu bez konieczności przejechania przez parking. Dlatego wśród studentów chodzą głosy iż owa „prywatna spółka” musiała to wcześniej „dobrze załatwić” w katowickim magistracie, który jak widać bardzo poszedł jej na rękę. W tym miejscu rada dla studentów: jeżeli chcecie zaparkować na tej drodze to wjeżdżajcie na parking, zabierajcie bilet i od razu wyjeżdżajcie na tę uliczkę i tam przed szlabanem zostawiajcie samochody – wjazd na parking do 15 minut jest bezpłatny, więc nic nie tracicie. Pierwsi pomysłowi już się znaleźli! Bulwersujący jest również fakt, iż decyzja o oddaniu prywatnej firmie parkingu zapadła bez wiedzy pozostałych pracowników WPiA, co wynika z dalszej części listu prof. Grabowskiej! Poza tym interesujący jest również oddania parkingu bez przetargu, co już jest niczym innym jak „bezprawiem”. A co do słów prof. Zgryzka, że samochody można zostawiać w innej części miasta, to niech sam da nam przykład i parkuje np. pod Cienema City na ul. Gliwickiej i stamtąd niech idzie do pracy na Wydział. Życzę mu powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 14:04 Sprawa z parkingiem ma dwa oblicza. Nie jestem studentem ale mieszkańcem ul. Uniwersyteckiej więc studenci którzy parkują pod blokami gdzie parkować mogą tylko mieszkańcy zabierają miejsce. Bezpłatne parkingi przy UŚ rozwiązałyby ten problem. Studenci na parkingach UŚ mieszkańcy pod blokami. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking 14.01.05, 14:54 Ostatnio wogóle nasilila sie tendencja władz miejskich do znajdowania łatwych pieniedzy w kieszeniach kierowców. Albo płatne parkingi albo znaki zakazu w miejscach gdzie jednyna przesłanką jest tylko to żeby nikt za darmo nie zaparkował. Cos tu jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 15:48 Skoro wybudowano nowoczesny gmach publiczny to na pewno architekci przewidzieli miejsce na parking o właściwej pojemności. Dla osób, które płacą czesne za korzystanie z gmachu WPiA, koszt parkowania powinien być w to wliczony! Jestem bardzo ciekaw, dlaczego żaden hipermarket nie wpadł na pomysł pobierania opłat za plac pod sklepem od klientów? Jeżeli uczelnia zarabia na studentach, musi im zapewnić możliwość zaparkowania auta, bo to dziś już żaden luksus. A wypowiedź przedstawiciela UŚ, że można zostawić pojazd gdzie indziej jest śmieszna, jeśli nie skandaliczna. Jeżeli problem polegał na tym, że nieuprawnieni parkowali pod uczelnią, to wystarczyło postawić znak i parę razy wyegzekwować prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student zazawsze uważałem go za rozsądnego a tu... IP: *.238.90.106.adsl.inetia.pl 14.01.05, 16:02 Ależ mnie zawiódł prof. Zgryzek, zawsze uważałem go za mądrego i rozsądnego człowieka- a tu taka głupia wypowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixed_moods Re: zazawsze uważałem go za rozsądnego a tu... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.05, 20:10 > Ależ mnie zawiódł prof. Zgryzek, zawsze uważałem go za mądrego i rozsądnego > człowieka- a tu taka głupia wypowiedź... zadziwiajace. ja moglbym sie zawieść tylko na prof. Lityńskim, ktory jest wg mnie ostatnim calkowicie uczciwym i godnym szacunku profesorem na tym wydziale, tylko niesprawiedliwe zachowanie z jego strony by mnie bardzo zaskoczylo. ze strony innych nawet nie oczekuje zachowan fair. Odpowiedz Link Zgłoś
arkgo Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking 17.01.05, 09:47 Jak czytam te wypowiedzi to zastanawiam się mocno czy piszą je studenci prawa bądź co bądź jednego z bardziej elitarnych kierunków studiów i wiedzy czy też osoby przypadkowe mające dostę do netu i trochę wolnego czasu oraz duże wątroby bo nic im się nie podoba. A może studenci zaoczni, których jedynym atutem jest kasa bo móżdzczki raczej mikre. Dramat parkowanie w centrach miast jest dobre rzadkim a na dodatek sam wjazd samochodem prywatnym, przeważnie z jedną osobą "na pokładzie" jest zjawiskiem nieporządanym zatem, żeby uniknąć znaczących różnic między ilością miejsc parkingowych a ilościa samochodó stojacych i krążących bez sensu po centrum miast wprowadza się opłaty administracyjne majace zniechęcić kierowców do wjazdu do centrum. Argumenty ekwiwalentności relacji czesne-bezpłatny parking dyswalifikują osobę jako studenta prawa a pani profesor - europoseł cóż... wychowanie w prl poglądy lewicowe cóż więcej dodać. Jedyny poważny argument to forma przekazania do zarządzania psrkingu firmie prywatnej czy zachowano przejrzystość i czytelność reguł wybotu firmy i jak uzgodniono wzajemne prawa i obowiązki w umowie. Ale to pewnie można sprawdzić i wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arka Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: *.238.88.120.adsl.inetia.pl 18.01.05, 13:10 ekwiwalentność relacji ilość liter-sens dyskwalifikują Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: got Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: *.noma.pl 14.01.05, 19:05 A co z parkingiem na ul. Jagiellońskiej przy UŚ? Co prawda nie ma tam oficjalnie żadnej firmy pobierającej opłaty, to jednak kilku zorganizowanych miejscowych dorobkiewiczów "za drobną opłatą" skieruje Twój samochód na wolne miejsce parkingowe i "zaopiekuje się" nim. Sytuacja ma się tak również w godzinach wieczornych, gdy ludzie podjeżdżają np. do Hipnozy. Toż to haracz! Czy nikt ze stosownych służb się tym jeszcze nie zainteresował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czujny Ten "dziekan" obraża inteligencję czytających IP: *.dronet.gliwice.pl 15.01.05, 21:32 procent kretynów wśród profesorów jest identyczny jak wśród całej populacji. Mamy tego kolejny dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Studentom prawa nie podoba się płatny parking IP: *.devs.futuro.pl 18.01.05, 10:42 A mozeby tak siegnac po rozum do glowy ,niech uczelnia pobiera symboliczna zlotowke na swoje cele dydaktyczne.A co robi Samorzad Studencki? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Nie bardzo chwytam 18.01.05, 15:11 Dlaczego właściwie studenci oczekują, że właściciel jakiegoś terenu udostępni go im za darmo do prakowania? Ilu jest wśród nich posiadaczy własnych działek, którzy spontanicznie i z dobrego serca wybetonowali je oraz pozwolili darmowo parkować wszystkim chętnym? Argument, że "zostały zbudowane za ich czesne" jest mało sensowny, bo przecież tyleż za ich czesne, co np. za moje podatki (uniwesytet jest wszak państwowy) czy wpływy uczelni z wynajmu powierzchni kioskom i bufetom - przecież parking służyć będzie nie tylko im, ale i kolejnym pokoleniom studentów oraz pracowników. Rozumiem oczywiście, że każdy chciałby mieć wszystko za darmo, ale niestety chyba jednak sie tak nie da. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomcel Re: Nie bardzo chwytam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 15:03 jakos fajnie sie mówi wszytskim których to nie dotyczy..całkiem normalne w naszym kraju..a gdyby tak juz to dotyczylo wszystkich którzy sie tu wypowiadaja to pewnie sami byli przeciwni, bo raczej nie znam nikogo (no prawie nikogo) kto by z ogromna radoscia chcial płacić..jeszcze co innego gdyby ta kasa szła na wydział,na stypendia itd. a nie prywatnej firmie do kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś