Dodaj do ulubionych

Kto się orientuje??

IP: *.csk.pl 28.04.05, 10:34
W najbliższym czasie będę sprowadzał się do Katowic, czy moglibyście udzielić
mi informacji, jakie osiedla "warte" są zamieszkania (bezpieczeństwo,
infrastruktura, dojazd do centrum), jak kształtują się ceny najmu kawalerki??
Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Kto się orientuje?? IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 28.04.05, 17:22
      czesc !!!w katowicach fajnym miejscem jesy osiedle tysiaclecia bo bardzo blisko
      parku(pieknego zreszta-to chluba slaska) jak rowniez bardzo blisko do osciennych
      miast takich jak chorzów,bytom itd cen nie znam:(
    • Gość: Olo Re: Kto się orientuje?? IP: 62.233.185.* 28.04.05, 19:03
      Ostatnio kupowałem mieszkanie zauważyłem między innymi:

Szukałem mieszkania z dobrą i szybką komunikacją do centrum zarówno samochodową
      jak i miejską, a więc śródmieście i dzielnice ościenne. Od razu odrzuciłem
      dzielnice typu: Ligota, Piotrowice, Ochojec, oś Witosa itp, bo choć te pierwsze
      są atrakcyjne to dojazd nie jest najlepszy i najszybszy. Po zastanowieniu
      odrzuciłem też dzielnice typu Załęże i Zawodzie choć są to chyba najtańsze
      dzielnice i do tego blisko centrum, ale opini nie mają najlepszej. Np
      mieszkania na Załężu w bloku wycenione były poniżej 1000zł/m2. Skupiłem się
      więc na Koszutce (niska i ciekawa zabudowa,praktycznie centrum, ale dzielnica
      mieszkaniowa, dosyć wysokie ceny), oś.Paderewskiego (blisko centrum, ale też
      dolina 3stawów i zieleń,wysokie bloki, ale też wysokie ceny i co chwile coś
      słychać o tej administracji), oś 1000lecia (obok Park Chorzowki-wielki plus, w
      miarę ładnie zagospodarowane, ale ceny też nie najniższe i wieelkie bloki jak
      dla mnie takie sobie, do centrum średnio blisko, ale bardzo dobre (szybkie)
      drogi., dzielnica Dąb (niska zabudowa, blisko centrum, z DTŚ ekspresowy dojazd
      do centrum, obok park Chorzowski.Dla mnie bardzo fajna dzielnica. Józefowiec i
      Wełnowiec w miarę blisko centrum (niska i wysoka zabudowa) średnio
      skomunikowana i Brynów(w miarę blisko centrum, park, drogi, ale wszystko zależy
      w której części, bo bliżej Ligoty te walory zanikają.
      Pominąłem jakieś najdroższe dzielnice typu oś Ptasie na Brynowie.
      • Gość: Olo Re: Kto się orientuje?? IP: 62.233.185.* 28.04.05, 19:20
        Tak więc szukałem najtańszej i najciekawszej oferty w w/w dzielnicach, bo
        wydały mi się najciekawsze i najbardziej mi odpowiadające.

Dodam,że w końcu padło na Koszutke, choć z początku nie była u mnie
        faworytem,ale nie narzekam. Najbardziej ciągnęło mnie na Dąb do niskiej
        zabudowy, blisko parku i DTŚ, ale praktycznie nie było tam ofert sprzedaży.
    • braineater Re: Kto się orientuje?? 28.04.05, 20:02
      Też bym polecał Koszutkę - przedziwne miejsce w centrum ale dość ukryte i
      przyznam się szczerze, że dopiero ostatnio je odnalazłem i byłem zdziwiony, że
      cos tak miłego sie uchowało.
      A Tauzen też ma swoje uroki - przede wszystkim dużo miejsca, dobra komunikacja
      czy to własna czy to publiczna i jak na taki moloch mieszkaniowy jest bardzo
      spokojnym osiedlem.
      Odradzam natomiast Gwiazdy i Paderewę, ale może jestem po prostu uprzedzony do
      dresów:)
      Pozdrowienia:)
      • Gość: wąsaty policjant:) Ja znam miasto jak mało kto... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:12
        > Odradzam natomiast Gwiazdy i Paderewę, ale może jestem po prostu uprzedzony
        > do dresów:)

Polecam cztery dzielnice:
        - Szopienice, za bliskość i otwartość wobec ludzi z ewnątrz;
        - Załęże, za urokliwe secesyjne zabudowania;
        - Nikiszowiec, za ciszę i spokój wśród drzew i zieleni;
        - Giszowiec (ul. Adama, Gościnna, Miła) za spokój i bezpieczeństwo niespotykane
        w żadnej innej dzielnicy, bardzo luksusowa, ale myśle, że będzie cie na nią
        stać... Ludzie są uprzejmi a zieleni do wypoczynku i rekreacji dużo!

Gorąco polecam ostatnią:)

Pozdrawiam
    • Gość: Tadeusz Jesteś znaczy człowiekiem pechowym IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 28.04.05, 20:51
      To już lepiej ci będzie w Etiopii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka