Dodaj do ulubionych

Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS

IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.01, 18:28
Tekst ten zamiesicil znany dzialacz ziomkostwa Niemców Slaskich na
niemieckojezycznym forum www.schlesien.de. Reinhard Widera wyjechal z Polski w
latach 60-ych i na forum tym zajmuje sie szkalowaniem Polski i Polaków (co
widac po jego okresleniach typu „zlodzieje aut“, „kraj Orlowskich“ itp.).
Kilka dni temu zamiescil on tym forum tekst o Polsce, w którym pisze ze Polska
wywolala II Wojne Swiatowa, a przed jej wybuchem wypedzono z Polski do Niemiec
1,5 miliona Niemców i 700 tys. Zydów.

Autor: R.W. (---.proxy.aol.com)
Datum: 01-09-12 23:03

Schon lange bevor das Nazional-Sozialistische System in Deutschland die
Oberhand bekam, wurden kontinuierlich Deutsche, Tschechen, Ukrainer, Slovaken
und Litauer verfolgt, enteignet und vertrieben.
Und aus allen diesen Nationalitäten, die unter polnischer Herrschaft leben
mußten, wurden die Juden ebenfalls verfolgt, enteignet und vertrieben.
Die Zeiten nach der wiederentstehung Polens waren gekennzeichnet durch den
nazionalistischen Reinheitsgedanken "Polen den Polen und nur den katholischen",
was zu Folge hatte, daß ethnisch gesäubert wurde und dabei lange vor Hitler und
lange vor Ausbruch des von Polen provozierten Krieges, ca. 1,5 Millionen
Deutsche und ca. 700 000 Juden aus Polen hinausgeeckelt oder nach Deutschland
vertrieben wurden.
Antisemitismus und Fremdenfeindlichkeit in Polen war also nicht erst die Folge
der deutschen Okkupation ab 1939, sondern hausgemacht. Gerade umgekehrt muß man
die Okkupation Polens als Folge und Reaktion auf polnische
Fremdenfeindlichkeit, sein Antisemitismus und seiner Expansionistischen
Aggressivität sehen. Stalin hat ja gemeinsam mit Hitler Polen deshalb
okkupiert, nachdem er selber Opfer des polnischen Expansionismus 1920 wurde.
Allerdings kochte Stalin sein eigenes Süppchen, was Hitler zu spät bemerkte und
wohl deshalb Saddam Hussein mit Hitler ziemlich treffend verglichen wird., da
auch er zuerst ermuntert, bewaffnet und hoffiert wurde, dann grünes Licht wegen
Kuwait bekam und ebenfalls zu spät merkte, in welche Falle er hineingezogen
wurde. R.W.

Obserwuj wątek
    • Gość: Slazak Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.01, 22:13
      mesunio -stajesz sie coraz bardziej nielubiany
      verpiss dich
      na slaskim forum nie masz nic do szukania
      spierdalaj do twoich cyganow
      • Gość: Jędras Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.chello.pl 14.09.01, 22:16
        Gość portalu: Slazak napisał(a):

> mesunio -stajesz sie coraz bardziej nielubiany
        > verpiss dich
        > na slaskim forum nie masz nic do szukania
        > spierdalaj do twoich cyganow
        Slazak (co to qrwa jest "slazak") to ty wypierdalaj na drzewo liście pompować !
        Hau ab !

• mario2 Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS 15.09.01, 10:40
      Mesco,
      tekst przez Ciebie przytoczony jest oczywista bzdura (tresc), jednak z jednym
      stwierdzeniem musze sie zgodzic; mianowicie w Polsce przedwojennej panowal
      antysemityzm napedzany nagonka ND-kow. Niedawno wpadly mi do rak przedruki "
      Rycerza Niepokalanej"- pisma wydawanego przez o. M. Kolbe. Wiesz, to co tak sie
      wypisuje na tematy zydowskie, jak tam sie ich szkaluje- wola to po prostu o
      pomste do nieba!
      Reszta z tego paszkwilu, to wypierdek przepoconego mozgu jakiegos
      intelektualnego karzelka
      Pozdrawiam
      • Gość: mesco Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.01, 21:31
        stwierdzenia tego typa sa prawdziwe to fakt. Antysemityzm jest niestety czescia
        polskiej rzeczywistosci, co widac tez i na tym forum. Ale nie jest to powód by
        szaklowac Polske. Jest jednak decydujaca róznica co do polskiegi i niemieckiego
        antysemityzmu. Niemiecki rozprawil sie z Zydami.
        Tak tez jest obecnie. W ciagu ostatnich 10 lat zostalo zabitych !! w Niemczech
        prez neonazi i skinheadów ponad 100 osób. Ile bylo ofiar terroru prawicowego w
        Polsce? (ja nie wiem).

Dziekuje rodakom za wsparcie moralne w walce ze slonzactwem,

• Gość: hasser Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.pppool.de 15.09.01, 23:28
          podaj twoje namiary - bedziesz 101-a!
          • Gość: Jędras Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.chello.pl 15.09.01, 23:54
            Gość portalu: hasser napisał(a):

> podaj twoje namiary - bedziesz 101-a!

hasser !
            Du kannst nicht schlecht polnische Sprache. Und nun möchte ich Dir was
            vorschlagen :
            Spierdalaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Hasser Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.pppool.de 16.09.01, 01:03
              Vorschlag abgelehnt! ;-)))))))))))
            • Gość: ober Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: 193.194.145.* 17.09.01, 16:28
              a ty dlaczego wyganiasz z fprum naszych ukochanych slaskich braci? sam
              spierdalaj
        • mario2 Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS 16.09.01, 01:03
          Drogi Mesco!,
          sam jako przedstawiciel Szlazactwa, i to mieszkajacy w Niemczech, nie bede
          wspieral Twojego zacietrzewiania przeciwko- moze i debilkom-ludziom , z ktorymi
          przyszlo spedzic mi dziecinstwo i lata mlodosci! Wiem , ze kazdy nacjonalizm,
          rasizm, nietolerancja, prowadza do skutkow, ktore bylo nam dane ogladac i
          przezywac w NY. Zawsze bede zwolennikiem Twojej walki przeciwko debilom
          nacjonalistycznym wywodzacym sie ze Slaska. Prosze tylko o jedno!- nie
          generalizuj- nie wszyscy Slazacy , to "Szlazactwo!"- takie generalizowanie
          bardzo boli. I nie jest na pewno sprawiedliwe!
        • mario2 Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS do Mesco 16.09.01, 15:26
          Ofiarami terroru prawicowego w Polsce sa umierajacy emeryci i rencisci, ktorym
          w akcie zgonu wpisuje sie: zawal, lub cos innego! Nie spotkalem sie jeszcze z
          wpisem- umarl- bo nie stac go bylo na lekarstwa.
          Ofiarami sa dzieci, ktorych rodzicow nie stac, by dac dziecku drugie sniadanie
          do szkoly- Ofiarami sa wywalani na bruk ludzie, bo dochody ktora maja sa nizsze
          niz czynsz, ktory musza placic itd...
    • Gość: rura Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 14:14
      Wyszło szydło z worka. Przez 10 lat głoszono niemcy naszym dobrym sąsiadem.
      Niestety po tym co się słyszy i czytat trzeba stwierdzić:
      DOBRY NIEMIEC TO MARTWY NIEMIEC !
      Tak było jest i będzie!
      • Gość: Jędras Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.chello.pl 16.09.01, 14:23
        Mario 2 !!!
        Masz rację. Ja np. nie uogólniam, bo sam mam rodzinę na Śląsku. Mam również
        wielu przyjaciół wśród Niemców.
        Ale nie znoszę tych nadgorliwych Volkswagendeutschen, a zwłaszcza raptownie
        nawróconych na niemeicki nacjonalizm.
        Widzę, że -mesco- z nimi wojuje, to go wspieram.
        Pozdrawiam
        • mario2 Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS 16.09.01, 14:54
          Wiec stoimy po tej samej stronie barykady! :o)))
        • Gość: Hartmut Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.pppool.de 16.09.01, 16:18
          co rozumiesz pod pojeciem niemieckiego nacjonalizmu?

Takze wspominanie o polskich przestepstwach, jak np.
          wygnanie i polskie obozy zaglady, gloszenie praw
          czlowieka (polska nie ratyfikowala dotychczas
          protokolow dodatkowych do EKPC, propagowanie prawa do
          Heimat? krzewienie slaskiej kultury? prawo do bycia
          niemcem w polsce?

czy ty wogole wiesz, co to jest nacjonalizm? zastanow
          sie nad sobo, bo jestes bardziej nacjonalny niz wszyscy
          niemcy i slazacy razem wzieci...

czekam na (konstruktywna) odpowiedz
          • mesco Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS 16.09.01, 21:22
            Dzieki za mile posty. Widze ze sa ludzie co potrafia mnie zrozumiec.
            To co ja zwalczam, to zwalczam glupie napuszone „Slazactwo“, ludzi którzy na
            kursach jezyka co nieco nauczyli sie po nimiecku, twierzda ze sa Niemcami i
            lataja co niedziela do kosciola polskiego. W jezyku ojczystym kobieta krzyczy
            przy porodzie, ciekawy jestem w jakim jezyku krzycza zony tych Niemców tu z
            forum?
            Wiadomo ze ludzie w Polsce nie moga sie dorównac swoim stanem materialnym do
            kogos kto od 17-19 lat pracuje w Oplu, Mercedesie itd. i zarabia np. netto 3
            tys. marek. Niektórzy wykorzystuja ta przepasc i pokazuja swoja wyzszosc. Ja po
            prostu tego nie nawidze. Sam mam znajomych Slazaków i ja do, to dobrze potrafie
            rozróznic pomiedzy tymi a owymi Slazakami.
            Przyznaje sie do tego ze nieraz generalizuje oraz ze prowokuje. Ale prowokacje
            zmuszaja do reakcji i o to mi tez czesciowo chodzi. Byloby chyba tez i nudno na
            tym forum gdyby nie ja?
            Pisales o Polsce, to sa fakty, ale nie ma to nic wspólnego z tematem Slaska i
            ziomkostw. Przyklady sa jeszcze gorsze (Bialorus).
            Hartmut tu pisal o poskich przestepstwach, to jest wszystko prawda. Lambinowice
            to byla zbrodnia, ale nie byla to zbrodnia narodu Polskiego, tak jak to
            przedstawiaja fora typu schlesien.de oraz oberschlesien.de.
            Nacjonalizm widac na tych to forach. Jak ma sie w Polsce ratyfikowac róznego
            rodzaju protokoly, jak np. sprawa obywatelstwa nie jest uregulowana. Niemcy-
            panstwo dobrze to wiedza, dlatego stamtad tez nie mozna oczekiwac zadnej reakcji.
            My jestesmy w Niemczech na podstawie ustawy wilhelmowskiej z 1913 roku, która nie
            wspomina narodowosci tylko obywatelstwo!
            Na tej podstawie i nieuregulowanym modusem znajduje sie w Nieczech okolo 2 mln
            ludzi, którzy oficjalnie mieszkaja w Polsce. Ja tez jestem jeszcze tam
            zameldowany! To jest skandal. Stad tez sie biora obawy wladz polskich. W Polsce
            dobrze obserwuje sie poczynania ziomkostw i ich grozby wykupywania. Wyobraz sobie
            problemy socjalne i konflikty narodowe które wynikna. Pewny jestem ze „ziomkowie“
            zaczeli by sie tak samo wywyzszac, jak to juz teraz robia ludzie co z Polski
            wyjechali. Obie strony sa tu winne, zarówno komunistyczna Polska, jak i tez
            demokratyczna RFN.
            Prawo do bycia Niemcem w Polsce masz zagwarantowane, wpisz sie do Partii Krolla.
            I ty tez robisz blad, piszac wpierw o kulturze slaskiej, a potem o byciu Niemcem.
            Albo jedno, albo drugie. Slask to Prusy, a Górny Slask nie, zdecyduj sie.
            Wiekszosc górnoslazaków jest katolicka, panstwo pruskie tak tu zachwalane bylo
            luteranskie, bismarkowski kulturkampf zapomniany. Sadze ze jest wiecej róznic,
            jak tego co laczy Slask z panstwem pruskim. Identyfikacja Slazków z Niemcami to
            identyfikacja z dobrobytem materialnym RFN. Nawet na tych niemieckich forach, nic
            sie o Prusach nie wspomina. Pokazuje sie Wroclaw z zabytkami, przewaznie z okresu
            przedpruskiego itd. Przyklady móglbym tu mnozyc. Brak identyfikacji kulturowej
            powoduje identyfikacje z ideologia ziomkostw, które nigdy nie byly przygotowywane
            na zgode, tylko na konfrontacje. A ziomkostwa nadal sa wplywowe, chodzi tu
            przeciez o kilka milionów wyborców.
            Problemy slaskie sa problemami bardzo skomplikowanymi, o glebszym podlozu
            politycznym, i nie sa latwe do rozwiazania.

• Gość: Piotrus Proces pojednawczy wedlug Mesca IP: *.proxy.aol.com 16.09.01, 22:17
              mesco napisał(a):

> Dzieki za mile posty. Widze ze sa ludzie co potrafia mnie zrozumiec.
              > To co ja zwalczam, to zwalczam glupie napuszone „Slazactwo“, ludzi
              > którzy na
              > kursach jezyka co nieco nauczyli sie po nimiecku, twierzda ze sa Niemcami i
              > lataja co niedziela do kosciola polskiego. W jezyku ojczystym kobieta krzyczy
              > przy porodzie, ciekawy jestem w jakim jezyku krzycza zony tych Niemców tu z
              > forum?
              > Wiadomo ze ludzie w Polsce nie moga sie dorównac swoim stanem materialnym do
              > kogos kto od 17-19 lat pracuje w Oplu, Mercedesie itd. i zarabia np. netto 3
              > tys. marek. Niektórzy wykorzystuja ta przepasc i pokazuja swoja wyzszosc. Ja p
              > o
              > prostu tego nie nawidze. Sam mam znajomych Slazaków i ja do, to dobrze potrafie
              >
              > rozróznic pomiedzy tymi a owymi Slazakami.
              > Przyznaje sie do tego ze nieraz generalizuje oraz ze prowokuje. Ale prowokacje
              > zmuszaja do reakcji i o to mi tez czesciowo chodzi. Byloby chyba tez i nudno na
              >
              > tym forum gdyby nie ja?
              > Pisales o Polsce, to sa fakty, ale nie ma to nic wspólnego z tematem Slaska i
              > ziomkostw. Przyklady sa jeszcze gorsze (Bialorus).
              > Hartmut tu pisal o poskich przestepstwach, to jest wszystko prawda. Lambinowice
              >
              > to byla zbrodnia, ale nie byla to zbrodnia narodu Polskiego, tak jak to
              > przedstawiaja fora typu schlesien.de oraz oberschlesien.de.
              > Nacjonalizm widac na tych to forach. Jak ma sie w Polsce ratyfikowac róznego
              > rodzaju protokoly, jak np. sprawa obywatelstwa nie jest uregulowana. Niemcy-
              > panstwo dobrze to wiedza, dlatego stamtad tez nie mozna oczekiwac zadnej reakcj
              > i.
              > My jestesmy w Niemczech na podstawie ustawy wilhelmowskiej z 1913 roku, która n
              > ie
              > wspomina narodowosci tylko obywatelstwo!
              > Na tej podstawie i nieuregulowanym modusem znajduje sie w Nieczech okolo 2 mln
              > ludzi, którzy oficjalnie mieszkaja w Polsce. Ja tez jestem jeszcze tam
              > zameldowany! To jest skandal. Stad tez sie biora obawy wladz polskich. W Polsce
              >
              > dobrze obserwuje sie poczynania ziomkostw i ich grozby wykupywania. Wyobraz sob
              > ie
              > problemy socjalne i konflikty narodowe które wynikna. Pewny jestem ze „zi
              > omkowie“
              > zaczeli by sie tak samo wywyzszac, jak to juz teraz robia ludzie co z Polski
              > wyjechali. Obie strony sa tu winne, zarówno komunistyczna Polska, jak i tez
              > demokratyczna RFN.
              > Prawo do bycia Niemcem w Polsce masz zagwarantowane, wpisz sie do Partii Krolla
              > .
              > I ty tez robisz blad, piszac wpierw o kulturze slaskiej, a potem o byciu Niemce
              > m.
              > Albo jedno, albo drugie. Slask to Prusy, a Górny Slask nie, zdecyduj sie.
              > Wiekszosc górnoslazaków jest katolicka, panstwo pruskie tak tu zachwalane bylo
              > luteranskie, bismarkowski kulturkampf zapomniany. Sadze ze jest wiecej róznic,
              > jak tego co laczy Slask z panstwem pruskim. Identyfikacja Slazków z Niemcami to
              >
              > identyfikacja z dobrobytem materialnym RFN. Nawet na tych niemieckich forach, n
              > ic
              > sie o Prusach nie wspomina. Pokazuje sie Wroclaw z zabytkami, przewaznie z okre
              > su
              > przedpruskiego itd. Przyklady móglbym tu mnozyc. Brak identyfikacji kulturowej
              > powoduje identyfikacje z ideologia ziomkostw, które nigdy nie byly przygotowywa
              > ne
              > na zgode, tylko na konfrontacje. A ziomkostwa nadal sa wplywowe, chodzi tu
              > przeciez o kilka milionów wyborców.
              > Problemy slaskie sa problemami bardzo skomplikowanymi, o glebszym podlozu
              > politycznym, i nie sa latwe do rozwiazania.
              >
              Naprawde?
              No to jako polski patriota powiedz jak bys je rozwiazal?
              Ale tylko konkrety.
              "Odczekac az wszyscy wymra" to juz slyszalem.
              • Gość: mesco Re: Proces pojednawczy wedlug Mesca IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.01, 21:37
                naprawde nie wiem jak ten problem najlepiej mozna by bylo rozwiazac.
                na pewno nalezalo by od zabronienia organizacji Krolla, oraz zakaz wjazdu dla osó
                z podwójnym obywatelstwem, albo ryczaltowe pozbawienie obywatelstwa i
                przymusowane wymeldowanie osób mieszkajacych na stale za granica.
                W koncu mielibysmy dokladne dane statystyczne na temat ilosci mieszkanców. I w
                koncu rozwiazalby sie problem mieszkaniowy, przynajmniej troche.

Gość portalu: Piotrus napisał(a):

> mesco napisał(a):
                >
                > > Dzieki za mile posty. Widze ze sa ludzie co potrafia mnie zrozumiec.
                > > To co ja zwalczam, to zwalczam glupie napuszone „Slazactwo“, l
                > udzi
                > > którzy na
                > > kursach jezyka co nieco nauczyli sie po nimiecku, twierzda ze sa Niemcami
                > i
                > > lataja co niedziela do kosciola polskiego. W jezyku ojczystym kobieta krzy
                > czy
                > > przy porodzie, ciekawy jestem w jakim jezyku krzycza zony tych Niemców tu
                > z
                > > forum?
                > > Wiadomo ze ludzie w Polsce nie moga sie dorównac swoim stanem materialnym
                > do
                > > kogos kto od 17-19 lat pracuje w Oplu, Mercedesie itd. i zarabia np. nett
                > o 3
                > > tys. marek. Niektórzy wykorzystuja ta przepasc i pokazuja swoja wyzszosc.
                > Ja p
                > > o
                > > prostu tego nie nawidze. Sam mam znajomych Slazaków i ja do, to dobrze pot
                > rafie
                > >
                > > rozróznic pomiedzy tymi a owymi Slazakami.
                > > Przyznaje sie do tego ze nieraz generalizuje oraz ze prowokuje. Ale prowok
                > acje
                > > zmuszaja do reakcji i o to mi tez czesciowo chodzi. Byloby chyba tez i nud
                > no na
                > >
                > > tym forum gdyby nie ja?
                > > Pisales o Polsce, to sa fakty, ale nie ma to nic wspólnego z tematem Slask
                > a i
                > > ziomkostw. Przyklady sa jeszcze gorsze (Bialorus).
                > > Hartmut tu pisal o poskich przestepstwach, to jest wszystko prawda. Lambin
                > owice
                > >
                > > to byla zbrodnia, ale nie byla to zbrodnia narodu Polskiego, tak jak to
                > > przedstawiaja fora typu schlesien.de oraz oberschlesien.de.
                > > Nacjonalizm widac na tych to forach. Jak ma sie w Polsce ratyfikowac rózn
                > ego
                > > rodzaju protokoly, jak np. sprawa obywatelstwa nie jest uregulowana. Niemc
                > y-
                > > panstwo dobrze to wiedza, dlatego stamtad tez nie mozna oczekiwac zadnej r
                > eakcj
                > > i.
                > > My jestesmy w Niemczech na podstawie ustawy wilhelmowskiej z 1913 roku, kt
                > óra n
                > > ie
                > > wspomina narodowosci tylko obywatelstwo!
                > > Na tej podstawie i nieuregulowanym modusem znajduje sie w Nieczech okolo 2
                > mln
                > > ludzi, którzy oficjalnie mieszkaja w Polsce. Ja tez jestem jeszcze tam
                > > zameldowany! To jest skandal. Stad tez sie biora obawy wladz polskich. W P
                > olsce
                > >
                > > dobrze obserwuje sie poczynania ziomkostw i ich grozby wykupywania. Wyobra
                > z sob
                > > ie
                > > problemy socjalne i konflikty narodowe które wynikna. Pewny jestem ze R
                > 22;zi
                > > omkowie“
                > > zaczeli by sie tak samo wywyzszac, jak to juz teraz robia ludzie co z Pol
                > ski
                > > wyjechali. Obie strony sa tu winne, zarówno komunistyczna Polska, jak i te
                > z
                > > demokratyczna RFN.
                > > Prawo do bycia Niemcem w Polsce masz zagwarantowane, wpisz sie do Partii K
                > rolla
                > > .
                > > I ty tez robisz blad, piszac wpierw o kulturze slaskiej, a potem o byciu N
                > iemce
                > > m.
                > > Albo jedno, albo drugie. Slask to Prusy, a Górny Slask nie, zdecyduj sie.
                > > Wiekszosc górnoslazaków jest katolicka, panstwo pruskie tak tu zachwalane
                > bylo
                > > luteranskie, bismarkowski kulturkampf zapomniany. Sadze ze jest wiecej róz
                > nic,
                > > jak tego co laczy Slask z panstwem pruskim. Identyfikacja Slazków z Niemca
                > mi to
                > >
                > > identyfikacja z dobrobytem materialnym RFN. Nawet na tych niemieckich fora
                > ch, n
                > > ic
                > > sie o Prusach nie wspomina. Pokazuje sie Wroclaw z zabytkami, przewaznie z
                > okre
                > > su
                > > przedpruskiego itd. Przyklady móglbym tu mnozyc. Brak identyfikacji kultur
                > owej
                > > powoduje identyfikacje z ideologia ziomkostw, które nigdy nie byly przygot
                > owywa
                > > ne
                > > na zgode, tylko na konfrontacje. A ziomkostwa nadal sa wplywowe, chodzi tu
                >
                > > przeciez o kilka milionów wyborców.
                > > Problemy slaskie sa problemami bardzo skomplikowanymi, o glebszym podlozu
                > > politycznym, i nie sa latwe do rozwiazania.
                > >
                > Naprawde?
                > No to jako polski patriota powiedz jak bys je rozwiazal?
                > Ale tylko konkrety.
                > "Odczekac az wszyscy wymra" to juz slyszalem.

• mario2 Re: Proces pojednawczy wedlug Mesca 17.09.01, 22:30
                  Jestem temu przeciwny. Ja tez mam dwa obywatelstwa. Jestem dumny z bycia
                  Polakiem, a posiadanie obywatelstwa niemieckiego ulatwia mi zycie na obczyznie.
                  W Stanach tez zyja Niemcy z obywatelstwem USA i niemieckim. Dlaczego ja mialbym
                  sie pozbywac obywatelstwa kraju, ktorego tez sie czuje obywatelem?
                  Wiesz, formalne zakazy i nakazy niewiele daja. Moim zdaniem nalezaloby zaczac
                  od pracy nad mentalnoscia ludzi! A zabraniac istnienia organizacji Herr Krolla?
                  To tak jakbys z armaty w wrobla strzelal! Gry niewarta swieczki, a tylko smrod
                  by sie poniosl!
                • Gość: Piotrus Re: Proces pojednawczy wedlug Mesca IP: *.proxy.aol.com 18.09.01, 21:45
                  Gość portalu: mesco napisał(a):

> naprawde nie wiem jak ten problem najlepiej mozna by bylo rozwiazac.
                  > na pewno nalezalo by od zabronienia organizacji Krolla, oraz zakaz wjazdu dla o
                  > só
                  > z podwójnym obywatelstwem, albo ryczaltowe pozbawienie obywatelstwa i
                  > przymusowane wymeldowanie osób mieszkajacych na stale za granica.
                  > W koncu mielibysmy dokladne dane statystyczne na temat ilosci mieszkanców. I w
                  > koncu rozwiazalby sie problem mieszkaniowy, przynajmniej troche.
                  >

Czyli cofamy sie do okresu II Rzeczypospolitej?Wtedy byly juz podobne rozwiazania.
                  Ta polska czesc w tobie opiera sie na falszywym przekonaniu ,ze Polska moze
                  bezprawiem rozwiazac swoje problemy.
            • Gość: TMX Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.opa-carbo.com.pl 17.09.01, 11:03
              Straszne pomysły! Ludzie jak można mówić o problemach ślązaków jak w jesteście
              gorole!Przypominam o obozach koncentracyjnych w 1945 roku prowadzonych przez
              Polaków na Śląsku!Umieszczano tam nie tylko Ślązaków ale również np. tych
              którzy walczyli w AK na Górnym Śląsku!
            • Gość: TMX Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.opa-carbo.com.pl 17.09.01, 11:03
              Straszne pomysły! Ludzie jak można mówić o problemach ślązaków jak w jesteście
              gorole!Przypominam o obozach koncentracyjnych w 1945 roku prowadzonych przez
              polaków na Śląsku!Umieszczano tam nie tylko Ślązaków ale również np. tych
              którzy walczyli w AK na Górnym Śląsku!
              • Gość: Jędras Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.chello.pl 17.09.01, 18:32
                Gość portalu: TMX napisał(a):

> Straszne pomysły! Ludzie jak można mówić o problemach ślązaków jak w jesteście
                > gorole!Przypominam o obozach koncentracyjnych w 1945 roku prowadzonych przez
                > polaków na Śląsku!Umieszczano tam nie tylko Ślązaków ale również np. tych
                > którzy walczyli w AK na Górnym Śląsku!

To może mam ci przypomnieć niemieckie obozy zagłady z lat 1933 - 1945 ?
                Oczywiście, że gehenna jaką przeżyła ludność niemiecka w latach 1945 - 1948 nie
                jest żadnym wymysłem propagandowym. Tak niestety było !
                Ale należy znać proporcje, a przede wszystkim odróżniać przyczyny od skutków.
                Czego takie ścierwo jak TMX nie kuma.
                • Gość: ober Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: 193.194.145.* 17.09.01, 18:42
                  dlaczego uzywaz wulgaryzmow w onoszeniu do naszych najukochanszych ziomkow?
                  • Gość: mesco Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.01, 21:08
                    Ober ty tez nie jestes lepszy. Stad sie biora tutaj posty typu ze jedne
                    Almbinowice to za malo (co jest zreszta prawda). Sam wchodzisz na fora innych
                    miast i piszesz teksty o powrocie bodajze Szczecina do Niemiec. Al pamietaj
                    jedno, do póki inetrnet istnieje i to forum bede zwalczac was!.

ość portalu: ober napisał(a):

> dlaczego uzywaz wulgaryzmow w onoszeniu do naszych najukochanszych ziomkow?

• Gość: Troll Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.pppool.de 19.09.01, 00:23
              Czyzby mesco sie konczyl????
              Gdzie te czasy jak tak swietnie szczules na wszystko i wszystkich ale
              przedewszystkim na slazactwo: A teraz co, mesco zaczyna byc gawedziarzem,
              wyciaga jakies sprawy osobiste i probuje dyskutowac. Wstyd!
              Co ja sie tu dowiaduje, mesco pedalek jest czesciowo pochodzenia niemieckiego
              (znalazl papiery w kanpie "poniemieckiej") wyjechl do Niemiec nie dlatego, ze tam
              jest lepiej (tak robia tylko slazacy), jego przegnaly "katolicyzm" i zasciankowosc
              polska. Oj, mesco wzruszasz mnie do lez!
              Ach co jeszcze, ma znajomych Slazakow,
              PFUJ, FE !!!!

Co mnie mnie najbardzeij rozczarowalo to, to fakt ze myslalem ze mamy tu do
              czynienia z polskim zawadiakom na poziomie, ktory robi sobie jaja z tego forum, a
              tu sie okazuje, ze to niedouczony pajac!!!!
              Tu pare przykladow wiedzy mesca:

1. Zabrze nazywalo sie Hindenburg od 1929 do 1945 roku (tu go juz poprawiali
              inni)
              2. Zabrze(Zaborze) mesco co to znaczy ????? moze, ze Zaborze to staropolska
              nazwa Zabrza??? Co mesco znow ci sie cos pojebalo
              3. Kroll nie ma Partii!!!
              4. Nie jestes w Niemczech napewno na mocy ustaw o obywatelstwie z przed I WS
              tylko na podstawie ustaw o Wypedonych czyli okresu po drugiej wojnie swiatowej.

Na dalsze nihilistyczne wypowiedzi na temat Prus i Kulturkampfu to szkoda czasu.

Ach, mesco powiedz mi tylko jedno, jak ty definiujesz przynaleznosc narodowa i
              czym ona sie objawia???
              Jak tu czytam co wypisujesz to mi to troche smierdzi rasizmem!!!
              Chyba ty jako czlowiek otwarty, mam nadzieje nie tylko seksualnie, mozesz mi tu
              te sprawy wyjasnic, moze poprostu zle ciebe zrozumialem?
              Jezeli chodzi o te glupoty i gawedziarstwo ktorym sie tu ostatnio popisujesz, to
              mysle ze byl to tylko przejsciowy brak formy z twojej stony.
              Wez sie wgarsci i nie onanizuj sie tak czesto.
              • Gość: ober Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: 193.194.145.* 19.09.01, 12:19
                :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • Gość: mesco Re: Ziomkostwa obwiniaja Polske za wybuch II WS IP: *.ub.uni-leipzig.de 19.09.01, 18:27
                mam malo czasu bo mnie do roboty pedza. Forum oslablo tez w ostatnich tygodniach.

Slazacki baranie Trollu, który wlada tylko ta prymitywna, ohydna gwara slaska, która jak sie slyszy to az
                sie rzygac chce.
                Kontakty moje ze Slazakami sa natury seksualnej. MAm prawo do zaspokajania zadzy seksualnej, to lezy
                w naturze kazde Polaka, a libido u Polaków jest o wiele wieksze jak u Slazaków.
                Moje potrzeby zaspokajala juz dziewczyna z opolskiego jak i chlopiec z Katowic.
                --------------

> 1. Zabrze nazywalo sie Hindenburg od 1929 do 1945 roku (tu go juz poprawiali
                > inni)
                > 2. Zabrze(Zaborze) mesco co to znaczy ????? moze, ze Zaborze to staropolska
                > nazwa Zabrza??? Co mesco znow ci sie cos pojebalo
                --------
                Pisalem z glowy, to mi sie daty pomylily. potem sie skorygowalem.
                To nie zmienia faktu ze SLazacy zadajacy uznania kultury i jezyka slaskiego zadaja równoczesnie
                niemieckich nazw !!!!
                Potrafisz mit o wytlumaczyc dlaczego zada mniejszosc niemiecka wprowadzenia nazwy Hiltlersee,
                obecnie Szczedrzyk (do 1933 Scedrzik)????
                Przykladów takich jest wiecej.
                Faktem jest ze SLzacy chca zgermanizowanych nazw miejscowosci.

-------
                > 3. Kroll nie ma Partii!!!
                -----
                To niech wypierdala z polskiego Sejmu. Po co tam siedzi.
                Zostal tam wyslany pod przymusem?
                Moze Kroll jest przymusowo w Senacie?
                Jest Kroll kandydatem niezaleznym?
                Stary Kroll (30 lat w PZPR) mianowal swojego synka weterynarza-inseminatora na przywódce. Hitler tez
                mianowal Doenitza na zastepce.

Wiesz ty byly posiadaczu karty górnika, malego fiata i podrózniku do Kolobrzegu, co to jest demokracja?
                -----
                > 4. Nie jestes w Niemczech napewno na mocy ustaw o obywatelstwie z przed I WS
                > tylko na podstawie ustaw o Wypedonych czyli okresu po drugiej wojnie swiatowej.
                ----
                • Gość: Troll Re: do nieuka i klamcy IP: *.pppool.de 22.09.01, 01:38
                  Aj mesco, niemalo ze jestes niedouczonym pajacem to do tego jeszcze
                  pospolitym klamca. Myslem, ze jestes na lepszym poziomie!!!
                  Ale moze zajmijmy troszke sie tymi twoimi "wiadomosciami" i klamstwami.
                  1. Od kiedy Zabrze nzywalo sie Hindenburg nie wiedziales, skorygowal cie niejaki"
                  Karl" i
                  2. Zabrze( Zaborze) co to ma byc, jakos nic nie masz na temat do powiedzenia. No
                  mesco jest miedzy tymi nazwami roznica czy nie?????
                  3. Tak samo trombiles tu na forum , ze Heinrich Kroll byl 30 lat w PZPR (zapisal sie
                  napewno juz w drugiej klasie podstawówki), dopiero ci pewna pani zwróla uwage to
                  zaczeles bredzic o Dönitzu.
                  4. "Kroll ma swoja partie", tyle bys musial wiedziec, ze nie trzeba mic parti zeby
                  byc poslem.
                  Tu widac najlepiej, ze te twoje "widomosci" cos nie bardzo.
                  Dobra przjdzmy do nastepnych bzdur z ostatniego twojego postu:
                  Powiedz, gdzie i kiedy Mniejszosc Niemiecka w Polsce domagala sie wprowadzenia
                  nazwy Hitlersee dla miejscowosci Szczedrzyk????????????????
                  Niepisz takich koszmarnych bzdetów!!!!!!!!!
                  Poska nie chce dopuscic, jakiegokolwiek podwojnego nazewnictwa na terenach
                  zamieszkalych przez Niemcow w Polsce!

"Naród to wspólnota ludzi na terytorium, majaca wspólne zycie gospodarcze,
                  wspólny jezyk, oraz elementy mentalnosci"
                  Twoja definicja narodowosci jest rewelacyja, BRAWO dla matolka!!!!!!!
                  Madrosc ta skubnal od wujaszka Stalina. (mesco ty jestes tragiczny zastanow sie
                  naprawde nad tym co pisal Lucyfer).
                  Naród jest to wspólnota ludzi zwiazana wspólna historia, kultura, tradycja i
                  jezykiem.
                  Taka definicje narodu znajdziesz w cywlizowanycm Swiecie.
                  Pozatym ta broszura nie byla pod tytule "MArksizm a sprawy narodowosciowe"
                  tylko nosila taytul "Sprawy narodowosciowe a sozialdemokracja".
                  Co znów pisales z glowy???????:))))))
                  Zalóz sobie notesik, jak sie w tej twojej makówce nic niechce utrwalic.
                  No coz, znów to beznajdzienie wypadlo.
                  Mesco tak jak juz mówilem wez sie w garsc bo twoja forma jest coraz gorsza, nie
                  czytaj tyle komiksów i nie onanizuj sie tak czest, to rozryki dla dorastajacych
                  chlopców ,a nie dla takiego "mezczyzny" jak ty.
                  • mario2 Re: do nieuka i klamcy 22.09.01, 12:09
                    sluchaj przyjacielu, na lekcjach ortografii i jezyka polskiego musiales
                    wagarowac, albo pani byla leniwa!
                    • Gość: Serdak Re: do nieuka i klamcy IP: *.chello.pl 22.09.01, 12:34
                      mario2 napisał(a):

> sluchaj przyjacielu, na lekcjach ortografii i jezyka polskiego musiales
                      > wagarowac, albo pani byla leniwa!

Ja myślę, że Troll jest zwykłym idiotą. Te swoje dyrdymałki nadaje z Irrenanstalt
                      in der Nähe von Lübeck. Tam trzymają tylko świrów niegroźnych dla otoczenia.
                      Pracowałem tam jako pielęgniarz. Ale za znęcanie się nad Trollem zwolniono mnie z
                      pracy.
                      Troll !!! Pamiętasz jak lubiłeś dostawać ode mnie z glana w ryj ? Albo jak
                      prosiłeś mnie żebym dorzucił trochę vatów przy elektrowstrząsach ?

• Gość: Troll Re: do nieuka i klamcy IP: *.pppool.de 23.09.01, 09:31
                        Oj, Serdaczku na tym forum to juz mnie tobie podobni bardziej dobranymi
                        epitetami obrzucali i ciekawsze historie pisali, tu musisz sie jeszcze troszeczke
                        nad soba po pracowac i sie bardziej przylozyc!!!!!!!!!
                    • Gość: Troll Re: do nieuka i klamcy IP: *.pppool.de 23.09.01, 09:29
                      Mario2 dla mnie w przeciwienstwie do ciebie, polski nie jest jezykiem ojczystym!!!!
                      Ja tu tez nie dyskutuje na tematy zwiazane z filologia polska tylko na inne tematy.
                      Wiec pozwol, ze moja skromna polszczyzna od czasu do czasu wytkne co
                      poniektorym klamstwa i nieuctwo na tematy zwiazane z Slaskiem.
                      Jak masz cos do powiedzenia tematycznie na moj post to prosze cie bardzo, jak
                      chcesz dyskutowac o ortografii i stylistyce polskiej albo o "terrorze prawicowym"
                      w Polsce to zaloz nowy watek, tam mnie napewno nie spotkasz.
                      • mario2 Re: do nieuka i klamcy 23.09.01, 11:26
                        dann Glück auf. besser wird es,wenn Du überhaupt uns verlläst
                        • Gość: Troll Re: do nieuka i klamcy IP: *.pppool.de 23.09.01, 12:38
                          Warum?
                          • mario2 Re: do nieuka i klamcy 23.09.01, 13:11
                            störst
                            • Gość: Troll Re: do nieuka i klamcy IP: *.pppool.de 23.09.01, 14:34
                              was den, wem den und womit???????????????
              • Gość: pips mesco, wróc do Polski, ale nie na Śląsk IP: 217.8.188.* 27.09.01, 17:25
                Troll ma rację. Zabrze nazywało się Hindenburg O/Sod 1922 roku, kiedy otrzymało
                prawa miejskie.
                A Zaborze, to tylko jedna z jego dzielnic.
                Sam pochodzę z Zabrza, moja rodzina mieszka na terenach objętych granicami
                miasta w 1951 roku od 1796 r.

mesco, Jesli nie podoba się tobie w Niemczech.... dlaczego nie wrócisz do
                ukochanej Polski?
                Ale zrób cos dla mnie, nie zamieszkaj na Ślasku.
    • Gość: Klaus Re:do Trola i jemu podobnych ludzi IP: *.pppool.de 22.09.01, 17:43
      Gość portalu: mesco napisał(a):

> Tekst ten zamiesicil znany dzialacz ziomkostwa Niemców Slaskich na
      > niemieckojezycznym forum www.schlesien.de. Reinhard Widera wyjechal z Polski w
      > latach 60-ych i na forum tym zajmuje sie szkalowaniem Polski i Polaków (co
      > widac po jego okresleniach typu �zlodzieje aut�, �kraj Orlows
      > kich� itp.).
      > Kilka dni temu zamiescil on tym forum tekst o Polsce, w którym pisze ze Polska
      > wywolala II Wojne Swiatowa, a przed jej wybuchem wypedzono z Polski do Niemiec
      > 1,5 miliona Niemców i 700 tys. Zydów.
      >
      > Autor: R.W. (---.proxy.aol.com)
      > Datum: 01-09-12 23:03
      >
      > Schon lange bevor das Nazional-Sozialistische System in Deutschland die
      > Oberhand bekam, wurden kontinuierlich Deutsche, Tschechen, Ukrainer, Slovaken
      > und Litauer verfolgt, enteignet und vertrieben.
      > Und aus allen diesen Nationalitäten, die unter polnischer Herrschaft leben
      > mußten, wurden die Juden ebenfalls verfolgt, enteignet und vertrieben.
      > Die Zeiten nach der wiederentstehung Polens waren gekennzeichnet durch den
      > nazionalistischen Reinheitsgedanken "Polen den Polen und nur den katholischen",
      >
      > was zu Folge hatte, daß ethnisch gesäubert wurde und dabei lange vor Hitler und
      >
      > lange vor Ausbruch des von Polen provozierten Krieges, ca. 1,5 Millionen
      > Deutsche und ca. 700 000 Juden aus Polen hinausgeeckelt oder nach Deutschland
      > vertrieben wurden.
      > Antisemitismus und Fremdenfeindlichkeit in Polen war also nicht erst die Folge
      > der deutschen Okkupation ab 1939, sondern hausgemacht. Gerade umgekehrt muß man
      >
      > die Okkupation Polens als Folge und Reaktion auf polnische
      > Fremdenfeindlichkeit, sein Antisemitismus und seiner Expansionistischen
      > Aggressivität sehen. Stalin hat ja gemeinsam mit Hitler Polen deshalb
      > okkupiert, nachdem er selber Opfer des polnischen Expansionismus 1920 wurde.
      > Allerdings kochte Stalin sein eigenes Süppchen, was Hitler zu spät bemerkte und
      >
      > wohl deshalb Saddam Hussein mit Hitler ziemlich treffend verglichen wird., da
      > auch er zuerst ermuntert, bewaffnet und hoffiert wurde, dann grünes Licht wegen
      >
      > Kuwait bekam und ebenfalls zu spät merkte, in welche Falle er hineingezogen
      > wurde. R.W.
      >

Trol zaowazyles jaka jest reakcja Polakow na twoja odpowiedz? Teraz widac dokladnie jak ci "bardzo
      uczeni ludzie" reaguja na opowiedz na ktora nie maja sensownej odpowiedzi. Teraz mozna zaowazyc ich
      poziom edukacji. Oni poprostu staneli ze swoja edukacja na poziomie podstawowi. Co m sie wbilo w
      czasach komunistycznych do glowy w mlodosci uwazaja jeszcze teraz za prawe. Moze werszcie ktorys z
      nich by cos madrego poczytal i dopiero wtedy moze zaczac sensowna rozmowe i moze w tedy by im sie
      moze cos udalo wymyslic przeciwko nam:)))))))))))))).
      • mario2 Re:do Trola i jemu podobnych ludzi 22.09.01, 18:59
        boze- jak mozesz? niestety nic nie zrozumialem z tego co napisales- blad na
        bledzie, a stylistyka, ze pozal sie boze. Mesco do piet nie dorastasz. Wlasnie
        Twoj poziom wyedukowania stawiasz pod znakiem zapytania. Pani z polskiego
        bardzo sie wstydzi
        • Gość: Hartmut Re:do Trola i jemu podobnych ludzi IP: *.pppool.de 22.09.01, 19:48
          na pewno sie nie wstydzi - ona jest dumna, ze spolonizowala (przynajmniej probowala) niemieckie dzieci.
          • Gość: mesco Re:do Trola i jemu podobnych ludzi IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.01, 19:58
            Przyznaje sie do Stalina, ze broszure cytowalem z pamieci (ze szkoly partyjnej)
            Ale swiadczy to i tak o mojej ogromnej elokwencji i wiedzy ogólnej.
            PC mam w pracy, a detale musilabym sprawdzac w bibliotece, a nie chce mi sie tam
            chodzic.
            Stalin, generalissimus i genialny przywódca narodu radzieckiego, napisal tez
            broszurke o Marksizmie a sprwy jezykoznawcze (znowu cytuje z pamieci), 1950 rok.
            Jezyk ma sie upodabniac, a gwary i dialekty sa skazane na nedzna wegetacje.
            Tylko jezyki ponadnarodowe maja szanse na dalszy rozwój. Stad tez jest i
            koniecznosc dalszej likwidacji gwar. Jest to równiez polityka wladz niemieckich,
            gdzie w szkolach nie uczy sie dialektów.

O Zabrzu pisalem równiez z glowy, takze nie lap mnie za drobne potkniecia.
            Miasto nazywalo sie Hindenburg od 1915-1945 (wedlug Brockhaus).

• Gość: mesco Re:do Trola i jemu podobnych ludzi IP: *.ub.uni-leipzig.de 28.09.01, 18:41
              i na góre
              • Gość: Jędras Re:do Trola i jemu podobnych ludzi IP: *.chello.pl 29.09.01, 17:15
                Eureka !!!!!!!!
                Klaus i Troll to żałosni i zakompleksieni idioci !!!
                A ja myślałem, że to tylko dzieciaki co się podczas nieobecności Eltern dorwały
                do kompa.
                • Gość: Klaus Re:do Trola i jemu podobnych ludzi IP: *.pppool.de 29.09.01, 17:25
                  Gość portalu: Jędras napisał(a):

> Eureka !!!!!!!!
                  > Klaus i Troll to żałosni i zakompleksieni idioci !!!
                  > A ja myślałem, że to tylko dzieciaki co się podczas nieobecności Eltern dorwały
                  >
                  > do kompa.

Widzicie to co napisalem wlasnie sie sprawdzilo. Polak niema konketnych odpowiedzi i dlatego prubuje cos napisac
                  aby nas zdenaerwowac i pragnie azebysmy zeszli na jego poziom
                  na to powiem tylko jedno on poprostu jest niedouczonym idiota i to wlasnie on dorwal kompuer rodzicow i pomiedzy
                  jedna a druga sex strona wszedl na forum i mysli ze zjadl wszystkie rozumy.
                  • Gość: Jędras Re:do Trola i jemu podobnych ludzi IP: *.chello.pl 29.09.01, 18:59
                    Gość portalu: Klaus napisał(a):

> Gość portalu: Jędras napisał(a):
                    >
                    > > Eureka !!!!!!!!
                    > > Klaus i Troll to żałosni i zakompleksieni idioci !!!
                    > > A ja myślałem, że to tylko dzieciaki co się podczas nieobecności Eltern do
                    > rwały
                    > >
                    > > do kompa.
                    >
                    > Widzicie to co napisalem wlasnie sie sprawdzilo. Polak niema konketnych odpowie
                    > dzi i dlatego prubuje cos napisac
                    > aby nas zdenaerwowac i pragnie azebysmy zeszli na jego poziom
                    > na to powiem tylko jedno on poprostu jest niedouczonym idiota i to wlasnie on
                    > dorwal kompuer rodzicow i pomiedzy
                    > jedna a druga sex strona wszedl na forum i mysli ze zjadl wszystkie rozumy.

Klaus !
                    Czy ty naprawdę myślałeś, że ktoś z tobą bedzie dyskutował ?????? Z takim zerem
                    jak ty ?
                    Mnie nie obchodzi to czy ty jesteś Niemcem, Polakiem, Ślązakiem czy np. Czechem.
                    Dla mnie nie ma to najmniejszego znaczenia - ponieważ wszyscy ludzie są sobie
                    równi !
                    Ale ty Klaus jesteś śmieciem ! I to wszystko co mozna o tobie pozytywnego
                    powiedzieć (bsw. die Wiederverwertung).
                    Nie przepraszaj nie więcej, nie łaś się i nie licz na to, że ja ci opowiem.
                    Hau ab !!!!!!

• Gość: Dieter Re:do Trola i jemu podobnych ludzi IP: 194.123.163.* 29.09.01, 19:40
                      Gość portalu: Jędras napisał(a):

> Eureka !!!!!!!!
                      > Klaus i Troll to żałosni i zakompleksieni idioci !!!
                      > A ja myślałem, że to tylko dzieciaki co się podczas nieobecności Eltern dorwały
                      >
                      > do kompa.

Eureka !!!!!!!!
                      Jedrasl to żałosyi i zakompleksiony idiota !!!
                      A ja myślałem, że to tylko dzieciak co się podczas nieobecności Eltern dorwał
                      do kompa.
                      i ponadto choleryk......

sluchaj klaus, nie denerwuj jedrasa bo jest na krotko przed zawalem......

• Gość: Jędras Re:do ścierwa Dietera IP: *.chello.pl 29.09.01, 21:57
                        Dieter !
                        Jako męska prostytutka masz stanowczo za dużo czasu na stukanie w klawiaturę.
                        Nie tłumacz się, że w dworcowej męskiej toalecie jest Ci zimno, lalu.
                        Musisz przecież wyżwić swoich rodziców (Klausa i Jörga).
                        Dlatego: Maul halten ! i do roboty !!!
                        Zboczku !
                        • Gość: Dieter do choleryka IP: 194.123.163.* 29.09.01, 22:03
                          sorry, ale sie pomyliles
                          nazywaja sie Hans Adolf i Viktoria Luise
                          • Gość: Jędras Re: do choleryka IP: *.chello.pl 29.09.01, 22:28
                            Gość portalu: Dieter napisał(a):

> sorry, ale sie pomyliles
                            > nazywaja sie Hans Adolf i Viktoria Luise

Nie rozśmieszaj mnie, bo ... co mnie to kurwa obchodzi ?!!!
                            Przyjaciela sobie szukasz ? To w NPD go sobie poszukaj !
                            Jesteś wolny. Możesz iść schlafen !
                            • Gość: Dieter do choleryka IP: 194.123.163.* 29.09.01, 22:46
                              skad ty masz takie dokladne informacje? miales racje,
                              siedze sobie wlysnie z kumplami (poza Helmutem cala
                              reszta z NPD i narodowego frontu) w internet caffee i
                              bawimy sie köstlich twoimi wypowiedziami. nie
                              wiedzialem, ze jezyk polski umozliwia az taka zonglerke
                              przeklenstwami. supper!
                              • Gość: Jędras Re: do Dieterka IP: *.chello.pl 30.09.01, 09:56
                                Gość portalu: Dieter napisał(a):

> skad ty masz takie dokladne informacje? miales racje,
                                > siedze sobie wlysnie z kumplami (poza Helmutem cala
                                > reszta z NPD i narodowego frontu) w internet caffee i
                                > bawimy sie köstlich twoimi wypowiedziami. nie
                                > wiedzialem, ze jezyk polski umozliwia az taka zonglerke
                                > przeklenstwami. supper!

Uważaj na Helmuta ! Nie dość, że posuwa twoją siostrę, to w dodatku jest eine
                                Vertrauensperson miejscowej placówki Polizei.
                                Dlatego uważaj co gadasz !
                                • Gość: mesco Re: Sex u slazaków IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.01, 23:36
                                  posuwanie siostry przez braci, zony przez szwagrów i wujków ma na Slasku dluga
                                  tradycje. Slazacy mieszkali przewaznie w malych mieszkaniach, to i nie trudno
                                  bylo o kazirodcze kontakty seksualne. Poprzez incest rodza sie przewaznie glupie
                                  dzieci, których to na Slasku nie brakuje. Jest ich tam cala masa. Widac to tez i
                                  na forum.
                                • Gość: Dieter Re: do Dieterka IP: 194.123.163.* 01.10.01, 14:04
                                  nie musze, on jest z DVU
            • Gość: Troll Re:do nieuka, klamcy IP: *.pppool.de 02.10.01, 22:53
              Mesco, oj cos coraz cienniej z toba. Ostatnio cos slabiotkie te twoje ataki na
              Slazactwo!!!!
              Czyzby ponowny zanik formy?
              Ale wrocmy to twoich klamstw i twego nieuctwa.
              Cieszy mnie, ze znalazles w koncu enzyklopedie w ktorej mogles poczytac o miescie
              Hindenburg!
              Roznice miedzy Zabrzem a Zaborzem ci tu ktos juz wyjasnil, szkoda bo tak mogl
              bym sie na ten temat z ciebie przez nastepny miesiac nabijac.
              Mesco, a jak to bylo z tym Heinrichem Krollem, czemu pisales miesiacami, ze byl 30
              lat w partii, nie wiedzac nic na ten temat. To tez bylo potkniecie, czy tez wredne
              klamanie? A jak to jest z ta bajka, ze Mniejszosc Niemiecka domaga sie zmiany nazwy
              miejscowosci Szczedrzyk na Hitlersee? To tez potkniecie? Mesco jak podajesz jakies
              zrodla albo daty to rob to zetelnie, takie gderanie jest dobre na kawe z tuntami albo z
              pseudo polskimi patriotami. Mesco cos mi sie tak zdaje, ze elokwentny to ty chyba
              tylko jestes w onanizmie.
              Facet wez sie w garsc.!!!!

• mesco Re:do nieuka, klamcy 12.10.01, 21:06
                no i co baranie Troll
                Reden warca do Ojczyzny!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka