Dodaj do ulubionych

IMAX i reklamy

IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.08.02, 13:04
Kilka dni temu byłem z rodzinką na seansie 3D w IMAX'ie na Gliwickiej -
bilety bodaj 15 zetów razy ilość zaproszonych - całkiem niezła sumka. Pokaz
możliwości techniki 3D rozpoczął się reklamą Ery GSM w wykonaniu takiego
skretyniałego blondynka i ja to gówno za swoje pieniądze musiałem oglądać bo
nikt mnie nie ostrzegł, że pokaz jest poprzedzony reklamami - to nie fair!
Obserwuj wątek
    • Gość: EXpert Re: IMAX i reklamy IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 11.08.02, 01:24
      to trzabyło jak Mamoń w Rejsie "po prostu wstać i wyjść" :-)))
      a i co w tym dziwnego że reklamy ? w każdym kinie masz reklamy przed filmem.
      • Gość: mazepa Re: IMAX i reklamy IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.08.02, 02:10
        Gość portalu: EXpert napisał(a):

> a i co w tym dziwnego że reklamy ? w każdym kinie masz reklamy przed filmem.

...a na każdej ulicy ktoś pluje na chodnik lub go zaśmieca i co w tym dziwnego?
        Mają kaprys (a właściwie dodatkowy szmal) puszczać w kinie z reguły głupie
        (czytaj kreatywne) reklamy to niech wystawią telebima w korytarzu.
    • dorota27 Re: IMAX i reklamy 11.08.02, 11:06
      kiedys byly propagandowe kroniki,teraz sa reklamy:)
      tylko reklama trwa kilka sekund wiec juz nie przesadzaj
      • Gość: mazepa Re: IMAX i reklamy IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.08.02, 02:15
        dorota27 napisała:

> kiedys byly propagandowe kroniki,teraz sa reklamy:)
        > tylko reklama trwa kilka sekund wiec juz nie przesadzaj

.... a jak myślisz? Kto robi ludziom większą wodę z mózgu? Tamta propaganda czy
        też ten "podprogowy" kretynek z Ery np. ;)) A poza tym gdyby to był seans
        sponsorowany to rozumiem ale ja za to płacę i nie chce tego dziadostwa
        reklamowego oglądać - albo niech mi dadzą w łapę pilota do zmiany kanału lub
        kina ;)
        • nieshka Re: IMAX i reklamy 19.08.02, 09:12
          no coz, od kilku lat kazdy film ktory ogladam w kinie, jest poprzedzony
          reklamami.
          nie wiem, czy istnieja jeszcze jacys dystrybutorzy albo kina, ktorzy tej
          praktyki nie stosuja- nie licze festiwali filmow tzw. "ambitnych".
          mowisz "az 15 zlotych" - moze gdyby tych reklam nie bylo, placiloby sie 25
          zlotych?
          pzdr
          • Gość: mazepa Re: IMAX i reklamy IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.02, 21:31
            nieshka napisała:

> no coz, od kilku lat kazdy film ktory ogladam w kinie, jest poprzedzony
            > reklamami.

... no właśnie, a my wszyscy się na to jakoś tak bardzo potulnie godzimy, ja
            osobiście częściej chodzę do teatru niż do kina i tam na szczęście nie ma
            jeszcze przerw na reklamę ;)

> nie wiem, czy istnieja jeszcze jacys dystrybutorzy albo kina, ktorzy tej
            > praktyki nie stosuja- nie licze festiwali filmow tzw. "ambitnych".
            > mowisz "az 15 zlotych" - moze gdyby tych reklam nie bylo, placiloby sie 25
            > zlotych?

... zgadzam się z Tobą, że już pewnie takich kin w Polsce nie ma, a kwestia
            ceny biletu? No cóż ja dałbym piątkę więcej aby nie być zmuszanym do oglądania
            reklam na tym ogromnym ekranie ...

> pzdr
            także pzdr.
    • Gość: Adam Re: IMAX i reklamy IP: *. / *.BN1.srv.t-online.de 17.08.02, 12:17
      IMAX proponuje pewien towar,ktory mozesz kupic lecz nie musisz .Jak ci reklamy przeszkadzaja,to zatelefonoj tam najpierw i zapytaj,czy przed seansem sa reklamy.Gdy sa,nie idz.Nie bedziesz sie denerwowal i zaoszczedzisz pieniadze.
      • Gość: mazepa Re: IMAX i reklamy IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.08.02, 21:43
        Gość portalu: Adam napisał(a):

> IMAX proponuje pewien towar,ktory mozesz kupic lecz nie musisz .

... czyli klasyczny przykład kupowania kota w worku albo transakcji wiązanej

Jak ci reklamy
        > przeszkadzaja,to zatelefonoj tam najpierw i zapytaj,czy przed seansem sa
        reklamy.

... he, he - dobre, dobre

Gdy sa,nie idz.Nie bedziesz sie denerwowal i zaoszczedzisz pieniadze.

... wielkie dzięki za te dobre rady ;))
        pozdr.
    • Gość: goa Re: IMAX i reklamy IP: *.BMJ.net.pl 24.08.02, 01:35
      każdy normalny film w kinie jest poprzedzony reklamami trwającymi 10 - 15 minut
      ale że w IMAXie też są reklamy to nie wiedziałam... teraz już wiem
      u mnie w mieście w kinie obok repertuaru są karteczki z wiadomością, że seans
      poprzedzony jest reklamami
      jednak jesli komuś one aż tak bardzo przeszkadzają to zawsze moze się spóźnić
      na film i je po prostu ominąć oczywiście jeśli wiem, że one się pojawią
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka