Dodaj do ulubionych

pizza górą?! :)

11.10.02, 09:34
kolega podesłał mi taką wiadomość:

Potrójne zwycięstwo Multipli
23.04.2002 00:00
Fiat Multipla już po raz trzeci z rzędu otrzymało nagrodę "Best Family Car".
Tytuł najlepszego auta rodzinnego przyznał prestiżowy magazyn
motoryzacyjny "Top Gear Magazine" oraz dziennikarze motoryzacyjnego programu
telewizyjnego Top Gear emitowanego przez sieć BBC. Jest to już trzecie
wydanie konkursu "Top Gear Award" i już trzeci kolejny raz w kategorii "Best
Family Cars" zwyciężyła Multipla.

Komentując wyniki konkursu "Top Gear Magazine" napisał: - To prawda, Multipla
już wygrała dwie poprzednie edycje, ale jakie inne auto, tylko trochę dłuższe
od Mini i oferujące tyle samo przestrzeni co Van ciężarowy, prowadzi się w
tak przyjemny sposób? Żadne! I stąd się wzięło to potrójne zwycięstwo.

ciekawe co o tym myślicie :)

pzdr
palec
Obserwuj wątek
    • Gość: Sławek Re: pizza górą?! :) IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 11.10.02, 10:10
      Myśle tak samo jak ten dziennikarz.

pozdrawiam

> Komentując wyniki konkursu "Top Gear Magazine" napisał: - To prawda, Multipla
      > już wygrała dwie poprzednie edycje, ale jakie inne auto, tylko trochę dłuższe
      > od Mini i oferujące tyle samo przestrzeni co Van ciężarowy, prowadzi się w
      > tak przyjemny sposób? Żadne! I stąd się wzięło to potrójne zwycięstwo.
      >
      > ciekawe co o tym myślicie :)
      >
      > pzdr
      > palec
      • palecieli Re: pizza górą?! :) 11.10.02, 10:18
        ja taką jeżdżę:)
        Multi miała być dla żonki, ale... jak mnie nią przewiozła, a potem dała się
        jeszcze przejechać, to stanąłem na wysokości zadania i zarekwirowałem jej
        multiplę, w zamian dostała moje roczne volvo
        Pzdr
        palec
    • lancerm Re: pizza górą?! :) 11.10.02, 10:14
      Uważam, że za taką cenę można kupić samochód po pierwsze - ładniejszy, po
      drugie - bezpieczniejszy, po trzecie - innej marki (jakie są Fiaty każdy wie).
      Ogólnie uważam ten samochód za porażke stylisty - według mnie jest po prostu
      obrzydliwy! Fakt, że miejsca w nim to nawet dość sporo, jednak bagażnik
      pozostawia troszkę do życzenia. Uważam, że za tą cenę można kupić lepsze auto
      rodzinne.

Pzdr
      LancerM
      • palecieli Re: pizza górą?! :) 11.10.02, 10:20
        lancerm napisał:

> Uważam, że za taką cenę można kupić samochód po pierwsze - ładniejszy, po
        > drugie - bezpieczniejszy, po trzecie - innej marki (jakie są Fiaty każdy wie).
        > Ogólnie uważam ten samochód za porażke stylisty - według mnie jest po prostu
        > obrzydliwy! Fakt, że miejsca w nim to nawet dość sporo, jednak bagażnik
        > pozostawia troszkę do życzenia. Uważam, że za tą cenę można kupić lepsze auto
        > rodzinne.
        >
        >
        > Pzdr
        > LancerM

przepraszam, a niby jakie??? :)

pzdr
        palec
      • Gość: Sławek Re: pizza górą?! :) IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 11.10.02, 10:43
        No właśnie jakie?
        Który samochód o długości 399 cm przewiezie 6 osób,400 ileś tam litrów bagażu,a
        do tego tak bierze "zakręty"? Pamiętaj,że te 399 cm to mniej więcej długość
        Fabii,Ibizy.

Jeśli facet jeździł Volvo i świadomie przesiadł się do Multipli to twoje
        argumenty w stylu "jaki jest Fiat każdy wie" są nie na miejscu.

p.s.czy jechałeś kiedykolwiek Multiplą?
        Bez urazy ;-) ale myśle,ze jeśli ktoś nie prowadził Multipli nie powinien
        zabierać głosu w jej sprawie.
        Po za wyżej wymienionymi cechami myśle,że należy pochwalić Multiple za
        wykończenie górnej części deski rozdzielczej materiałem.Robi sie tam znacznie
        przytulniej niz w większości szrych,plastikowych wnętrzach dzisiejszych
        samochodów.

pozdrawiam
        • lancerm Re: pizza górą?! :) 11.10.02, 11:20
          Gość portalu: Sławek napisał(a):

> No właśnie jakie?
          > Który samochód o długości 399 cm przewiezie 6 osób,400 ileś tam litrów
          bagażu,a
          >
          > do tego tak bierze "zakręty"? Pamiętaj,że te 399 cm to mniej więcej długość
          > Fabii,Ibizy.
          >
          > Jeśli facet jeździł Volvo i świadomie przesiadł się do Multipli to twoje
          > argumenty w stylu "jaki jest Fiat każdy wie" są nie na miejscu.

Dlaczego? To jest moja opinia - a Fiat jak to Fiat - trafisz na dobry
          egzemplarz - jest wieczny, trafisz na zły - częściej jeździ niż stoi. Wiem z
          doświadczenia - miałem Tipo Granturismo niestety pechowe....

>
          > p.s.czy jechałeś kiedykolwiek Multiplą?
          > Bez urazy ;-) ale myśle,ze jeśli ktoś nie prowadził Multipli nie powinien
          > zabierać głosu w jej sprawie.

A i owszem - nie jest to dla mnie rewelka, ale to tylko moja opinia...

> Po za wyżej wymienionymi cechami myśle,że należy pochwalić Multiple za
          > wykończenie górnej części deski rozdzielczej materiałem.Robi sie tam znacznie
          > przytulniej niz w większości szrych,plastikowych wnętrzach dzisiejszych
          > samochodów.

Tu się zgodzę, lecz nie każdemu to się podoba....

>
          > pozdrawiam

Pytanie było o opinie, więc nie wiem czemu się denerwujesz? To była moja opinia
          i chyba miałem prawo ją wyrazić, prawda? Autorowi posta chodziło o opinie, więz
          ją wyraziłem

Pzdr
          LancerM
      • Gość: cOlo Re: pizza górą?! :) IP: 217.8.178.* 11.10.02, 10:53
        lancerm napisał:

> Uważam, że za taką cenę można kupić samochód po pierwsze - ładniejszy, po
        > drugie - bezpieczniejszy, po trzecie - innej marki (jakie są Fiaty każdy wie).

Typowy Polak, uznajacy tylko panzerwageny :((
        Zenada :((
        • lancerm Re: pizza górą?! :) 11.10.02, 11:26
          Gość portalu: cOlo napisał(a):

> lancerm napisał:
          >
          > > Uważam, że za taką cenę można kupić samochód po pierwsze - ładniejszy, po
          > > drugie - bezpieczniejszy, po trzecie - innej marki (jakie są Fiaty każdy w
          > ie).
          >
          > Typowy Polak, uznajacy tylko panzerwageny :((
          > Zenada :((

Chodziło o opinie więc ją wyraziłem. Czy prze panzerwagen rozumiesz niemieckie
          auta? Jeśli tak to powiem Ci że miałem Fiata Tipo Granturismo, który skutecznie
          zniechęcił mnie do tej marki. Owszem jeżdże niemieckim autem, ale to chyba nie
          jest żenujące, prawda?
          Poza tym mieliśmy pisać swoje opinie o Multipli a nie o sobie nie sądzisz?

Pzdr
          LancerM
      • Gość: vd Re: pizza górą?! :) IP: proxy / *.waw.cdp.pl 11.10.02, 10:56
        wiemy jakie sa fiaty: swietnie wyposazone, nowoczesne, funkcjonalne,
        dynamiczne, tansze od konkurencji, i co najwazniejsze rzadko sie psuja...mam to
        wiem
        • lancerm Re: pizza górą?! :) 11.10.02, 11:23
          Gość portalu: vd napisał(a):

> wiemy jakie sa fiaty: swietnie wyposazone, nowoczesne, funkcjonalne,
          > dynamiczne, tansze od konkurencji, i co najwazniejsze rzadko sie psuja...mam
          to
          >
          > wiem

Tańsze - na pewno, dynamiczne - niekoniecznie, nowoczesne - które modele?,
          rzadko się psują - to zależy - miałem Tipo Granturismo i więcej stał na
          warsztacie niż jeździł - jak trafisz na dobry egzemplarz ok - jak na zły to
          masz sytuację podobną do mojej

Pzdr
          LancerM

• vwdoka Re: pizza górą?! :) 11.10.02, 12:49
            lancerm napisał:

> Gość portalu: vd napisał(a):
            >
            > > wiemy jakie sa fiaty: swietnie wyposazone, nowoczesne, funkcjonalne,
            > > dynamiczne, tansze od konkurencji, i co najwazniejsze rzadko sie psuja...m
            > am
            > to
            > >
            > > wiem
            >
            > Tańsze - na pewno, dynamiczne - niekoniecznie, nowoczesne - które modele?,
            > rzadko się psują - to zależy - miałem Tipo Granturismo i więcej stał na
            > warsztacie niż jeździł - jak trafisz na dobry egzemplarz ok - jak na zły to
            > masz sytuację podobną do mojej
            >
            >
            > Pzdr
            > LancerM
            >
            >
            A trafić na dobry egzemplarz niełatwo.... w odróżnieniu od złego....
            vwdoka
          • Gość: vd Re: pizza górą?! :) IP: proxy / *.waw.cdp.pl 11.10.02, 15:08
            lancerm napisał:

> Tańsze - na pewno, dynamiczne - niekoniecznie, nowoczesne - które modele?,
            > rzadko się psują - to zależy - miałem Tipo Granturismo i więcej stał na
            > warsztacie niż jeździł - jak trafisz na dobry egzemplarz ok - jak na zły to
            > masz sytuację podobną do mojej
            >
            >
            > Pzdr
            > LancerM

Dynamiczne - sa wszystkie wloskie silniki w porownaniu z konkurencja w
            poszczegolnych klasach mocy (nie napisalem ze naj ), nowoczesne-kazdy nowy
            model fiata z zalozenia wnosi cos nowego do klasy, poza tym jest taka
            technologia ktora sie nazywa common rail, rzadko sie psuja- psuja sie wszystkie
            marki, fiaty ani mniej ani wiecej, po prostu srednia,
            opisujac swoje doswiadczenia z tipo, opierasz sie troche na innej epoce.
            Sprobuj cos nowszego.
            • lancerm Re: pizza górą?! :) 11.10.02, 15:16
              Gość portalu: vd napisał(a):

> lancerm napisał:
              >
              > > Tańsze - na pewno, dynamiczne - niekoniecznie, nowoczesne - które modele?,
              >
              > > rzadko się psują - to zależy - miałem Tipo Granturismo i więcej stał na
              > > warsztacie niż jeździł - jak trafisz na dobry egzemplarz ok - jak na zły t
              > o
              > > masz sytuację podobną do mojej
              > >
              > >
              > > Pzdr
              > > LancerM
              >
              > Dynamiczne - sa wszystkie wloskie silniki w porownaniu z konkurencja w
              > poszczegolnych klasach mocy (nie napisalem ze naj ), nowoczesne-kazdy nowy
              > model fiata z zalozenia wnosi cos nowego do klasy, poza tym jest taka
              > technologia ktora sie nazywa common rail, rzadko sie psuja- psuja sie
              wszystkie
              >
              > marki, fiaty ani mniej ani wiecej, po prostu srednia,
              > opisujac swoje doswiadczenia z tipo, opierasz sie troche na innej epoce.
              > Sprobuj cos nowszego.

Dzięki za propzycję, ale pozostanę przy BMW :-) Może masz racje, ale ja mam już
              uraz do Fiatów spowodowany nie tylko moim Tipo. Moja kuzynka ma stosunkowo nowe
              Bravo i też ma problemy - wiecznie pękający pasek alternatora, często musi
              zmieniać silnczek tylnej wycieraczki, bo się jej przepala... A to jest młode
              (2000r) auto! Ja w moim nie miałem nigdy żadnego problemu - nigdy nie stał na
              warsztacie (oczywiście poza przeglądami i tuningiem), a mój samochód jest z
              1993 roku!

Pzdr
              LancerM
    • Gość: ADAM Re: pizza górą?! :) IP: *.localdomain / 200.0.0.* 11.10.02, 10:58
      Według mnie jest to najbrzydszy samochód jaki w życiu widziałem.

Pozdrawiam.
      • palecieli Re: pizza górą?! :) 11.10.02, 11:09
        Gość portalu: ADAM napisał(a):

> Według mnie jest to najbrzydszy samochód jaki w życiu widziałem.
        >
        > Pozdrawiam.to jeszcze mało widziałeś :)

popatrz sobie na nowe renówki, zastąp ich oryginalne reflektory tymi od
        multipli, dodaj im trochę szerokości (bo są dużo węższe) i krągłości, , a
        zobaczysz jak będą wyglądały auta za 5lat
        multi wyprzedziła wszystkich o dekadę:) patrz megi II i avan-coś-tam:)

pzdr
        palec

• Gość: vd Re: pizza górą?! :) IP: proxy / *.waw.cdp.pl 11.10.02, 11:24
          najdziwniejsze jest to ze spotykam sie coraz czesciej z bardzo pozytywnymi
          opiniami na temat nowego megane ze strony znajomych dla ktorych multipla jest
          synonimem brzydactwa ... nie moge zrozumiec pokretnej psychiki ludzkiej :)

mnie osobiscie nowe megane bardzo sie podoba, gotow bym byl nawet kupic ten
          samochod choc nie naleze do fanow renowek, a jesli chodzi o multiple to zeby
          docenic to auto trzeba sie nim najpierw przejechac tak jak juz tu ktos napisal
          • palecieli Re: pizza górą?! :) 11.10.02, 11:33
            Polacy chyba mają jakieś obrzydzenie do marki fiat
            fiata mieliśmy za komuny 126p i 125p a pancervageni i inne francuzy to był
            luksus - zachodni luksus, ale czy lepszy, ładniejszy i bardziej funkcjonalny?:)
            poza tym na auto z zewnątrz patrzy się chwilkę a w wewnątrz spędza się czasami
            parę godzin dziennie
            w tym wypadku nie jeździłem lepszym autkiem, można się w nim rozwalić jak
            basza,:)

pzdr
            palec
          • qrakki999 Re: pizza górą?! :) 11.10.02, 11:46
            Mam bardzo pokretna psychike!
            Bo Multipla /nie ujmuja jej wszystkich cech uzytkowych i nie wiem jak jezdzi/
            ale z zewnatrz tak srednio mi sie podoba, a nowy Megane II bardzo /a
            przynajmniej zdecydowanie bardziej niz Stilo, Civic, Corolla czy 307/.

do Lancerm'a
            A co do awaryjnosci - znajomy ojca mial Vectre B - psulo sie w niej praktycznie
            wszystko a na pewno wiecej niz UNO rocznik 85' diesel ktorym jezdzil wczesniej!
            Wiecej niepotrzebnie powiela sie stereotypy i tyle!!!]

pzdr.
            Q
    • bajerful Re: pizza górą?! :) 11.10.02, 12:12
      pewnie cała redakcja ma teraz za darmo pizze przez rok
    • Gość: Ralph Re: pizza górą?! :) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.10.02, 12:24
      Angielski gust jest dość specyficzny. Być może wysokie poczucie własnej
      wartości pozwala im na niezależne sądy, tzn. niezależne od średniej
      europejskiej. Na Wyspach oryginalność jest w cenie, co zresztą mi się osobiście
      podoba. Te Cobry, Catheramy, Morrisy...no i Multiple. Coś w tym jest! Niestety,
      nie miałem okazji choćby przejażdżki Multiplą, a i gust osobiście podpowiada mi
      luksusowe auta japońskie (typu Xedos9- delfinowacie opływowe, smakowicie
      dopracowane, stylistycznie jednorodne). I myślę poza tym, że dobrze jest
      śledzić obowiązujące trendy, szanować cudze opinie, tolerować ludzkie
      gusta...ale kierować się własnym osądem, pozdrawiam
    • Gość: Gal Re: pizza górą?! :) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.10.02, 14:37
      Będę chyba pierwszym, który powie: Multipla mi się podoba!
      Nigdy nią nie jeźdźiłem, wsiadłem tylko na moment dla zabawy i byłem
      zaskoczony jej przestronnością i pomysłowością wnętrza.
      Multipla należy do samochodów "Pięknych Inaczej", razem z np. Renault Avantime
      czy VelSatis, tyle tylko, że Multipla jest jest bezpretensjonalna w swojej
      brzydocie i jest zabawnym autem rodzinnym a próba Renault niekonwencjonalnego
      wejścia do klasy luksusowej dała w istocie brzydki i pretensjonalny gniot
      (moim zdaniem oczywiście - jestem w stanie zrozumieć, że i Avantime się komuś
      podoba).
      PS. A wsiadłem do Multipli zaciągnięty do salonu przez moje dzieci, dla
      których Multipla to najpiękniejszy samochód (na spółkę z Audi TT).
      • Gość: vd Re: pizza górą?! :) IP: proxy / *.waw.cdp.pl 11.10.02, 14:43
        ... no to jest nas dwoch :)
        • Gość: Gal Czy nikt więcej nie lubi Multipli??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 22:43
          • Gość: Gal Re: Czy nikt więcej nie lubi Multipli??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 22:45
            Muszę porozmawiac z moimi synami - nie są cool...
            • palecieli Re: Czy nikt więcej nie lubi Multipli??? 14.10.02, 09:36
              ja ją wprost uwielbiam,
              a przecież Multipla w mojej rodzinie miała być babskim autem:)
              pozdrawiam wszystkich sympatyków Multipci :)
              palec
              • e.nigma Re: Czy nikt więcej nie lubi Multipli??? 14.10.02, 12:20
                Normą jest ogół a nie margines.
                E.Nigma
                • Gość: Gal Re: Czy nikt więcej nie lubi Multipli??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 12:24
                  e.nigma napisał:

> Normą jest ogół a nie margines.
                  > E.Nigma

Racja. Dlatego Multipla należy do "Pięknych Inaczej" ;-)))
                  Pzdr.
    • Gość: tomek Re: pizza górą?! :) IP: *.crowley.pl 14.10.02, 13:46
      Multipla to niewatpliwie brzydki samochod.
      Ale jaki samochod tej klasy mozna kupic z rabatem nawet 11 tysiecy, co daje dla
      wersji 1.9 JDT (110 km) kwote ok. 63 500 zl.

PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka