Gość: qze IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 15:02 Wlasnie zostalem przyjety na Wydzial Zarzadzania Akademii Ekonomicznej w Katowicach.Jakie sa Wasze opinie na temat tej uczelnii, czy jest dobra, czy tez kiepska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hanys Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.arcor-ip.net 13.07.01, 19:44 Uczelnia jest kiepska - bo znam osoby, ktore tam studiowaly - intelektualnymi orlami nie sa, a mimo to na indeksie widnieje "bardzo dobry", sam ten fakt powinien troche zastanawiac. Notabene - studiowaly ten sam kierunek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriss Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.brynow.tdmedia.pl 14.07.01, 13:21 a Pan Hanys ma wykształcenie ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.arcor-ip.net 14.07.01, 19:46 Podstawowe - niepelne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriss Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.brynow.tdmedia.pl 15.07.01, 00:58 i po co ta ironia, pracuje na tej uczelni i Twoja wypowiedz troche mnie rozbawila - zadnych konkretow, byle tylko cos napisac. Gratuluje Qze przyjecia na zarzadzanie - dostalo sie ok. 30 % zdajacych. Nic nie zwolni go od koniecznosci nauki, chocby byl na najlepszej uczelni to i tak wszystko zalezec bedzie od niego. A co do wypowiedzi Pana Hanysa to znam kilku politykow - profesorow Bardzo Szacownych Uczelni, i jesliby na tej podstawie oceniac to ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.pagi.pl 16.07.01, 09:00 Bardzo podoba mi sie stwierdzenie - zadnych konkretow - to bedzie moje motto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Akademia Ekonomiczna IP: 10.240.5.* / *.fe.bosch.de 16.07.01, 09:11 brat od kumpla z akademika studiowal na AE, i z nas studentow PSL. sie smial ze my kujony, najgorszym egzaminem byl dla niego na 4 roku egzamin z woja, i chyba nie dlatego ze byl pacyfista, to o czym swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Uczelnia nie ważna... IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 16.07.01, 13:55 moim zdaniem uczelnia to tylko krótka nazwa na dyplomie (no czasami tasiemcowa), a prawdziwe umiejętnosci można zdobyć i udowodnić gdzie indziej. Zapraszam gorąco na forum do tematu GRASZ O STAŻ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miodek Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 09:55 Uczelnia jest taka, jacy są na niej studenci. Ja sam ukończyłem Akademię, więc wiem więcej niz moi przedmówcy. Uczelnia sama z siebie nic nie daje, ale jak się człowiek postara, to może wiele dostać - jak chociażby studia za granicą. Tak więc gratuluję qze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatko Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.2si.com.pl 18.07.01, 12:35 Tak się złozyło, że i ja tam studiuję. Ten sam wydział, ale II rok. W moim odczuciu nie jest istotne to, czy są tam ludzie, którzy nie grzeszą inteligencją. Pytanie powinno być postawione w inny sposób. Czy mogę się czegoś tam nauczyć? Ja stwierdziłem, że dużo się w ciągu tego roku nauczyłem; z tego jestem zadowolony i tego samego Ci życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tolo123 Re: Akademia Ekonomiczna 18.07.01, 17:34 Mimo iż w tym roku zdałem maturę, to nie idę na studia gdyż mnie na nie stać. Na dzienne się nie dostałem a zaoczne lub wieczorowe są ciut za drogie jak na moją kieszeń. Uczelnia do której idziesz ma świetną opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jam Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.sta.katowice.supermedia.pl 19.07.01, 15:59 Jam też studiował na AE, i jedno się zgadza - co sam weźmiesz to masz. Jak sobie zorganizujesz naukę taką będziesz miał wiedzę. Generalnie Wydział Zarzadzania jest słabszym wydziałem i co gorsza jego ukończenie już nie gwarantuje na 100 procent pracy. Ale sama uczelnia daje wiele możliwości poza chodzeniem na wykłady (zwłaszcza te nudne). AE należała kiedyś do tych uczelni w których działało wiele organizacji i to wcale nie słabych. AIESEC, NZS, AZS należały do najlepszych w kraju, no i na AE działa jeszcze (najstarsza w Polsce) nieprzerwanie gazeta studencka o sugestywnej nazwie BANKRUT. Jest co robić więc nie marnuj czasu. PozdrawJam Odpowiedz Link Zgłoś
tolo123 Re: Akademia Ekonomiczna 19.07.01, 16:00 Ja wam nie pomogę, mam maturę ale nie poszedłem na studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozetec Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 16:06 AE jest taka jak wszystkie inne Panstwowe uczelnie, mogłoby byc lepiej ale nie jest... choc prywatnych uczelni (dobrych) tez jest niewiele... przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaasia Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 16:54 ja też dostałam się na AE, ale na wydział Ekonomii. uważam, że uczelnia jest dobra bo państwowa (we wszystkich rankingach uczelnie państwowe stoją wyżej niż prywatne). znam kilka osób, które ukończyły AE i mają dobrze płatne prace. znam również kilka osób, które obecnie tam studiują i są to osoby inteligentne, chwalące tą szkołę. ale faktem jest że żadna wyższa szkoła nie gwarantuje pracy bez praktyki lub dodatkowych kursów. do zobaczenia na uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiksa Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 19.07.01, 21:51 moim zdaniem AE to dobra uczelnia a swiadczy o tym chocby ilosc kandydatow ktorzy probuja sie na nia dostac - 5, 6 osob na 1 miejsce. Gdyby nie dawala zadnych mozliwosci prawdopodobnie nikt nie staralby sie o przyjecie w jej progi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieszka Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.silesia-region.pl 23.07.01, 13:37 Kończę właśnie AE i powiem, że jesli chcesz, to sie nauczysz. A jesli chodzi o pracę, to nie tyle dyplom jest ważny, co działalność dodatkowa. Zapisz się do AIESEC-u, ECID-u albo innej organizacji. Jest też koło naukowe, ale tam działają głównie studenci wyższych lat. Nie trzeba się bać, tylko startować wszędzie, gdzie można. Jest program wymiany studentów z krajami UE, ale to też trochę później. A na razie życzę powodzenia w pierwszej sesji (chodzi szczególnie o Witosza z jego prawem cywilnym, bo ten przedmiot to istna masakra). I pamiętaj, zawsze mów w odpowiedzi na życzenia: "Nie dziękuję", bo podziękowania przynoszą pecha. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.lit.hamburg.de 23.07.01, 15:10 Po tak wielu postach, w ktorych autorzy wyrazaja sie o tej uczelni w samych superlatywach wypada mi tylko posypac glowe popiolem i uznac, ze tam pali sie swiatelko w mroku niewiedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.lit.hamburg.de 23.07.01, 15:10 Po tak wielu postach, w ktorych autorzy wyrazaja sie o tej uczelni w samych superlatywach wypada mi tylko posypac glowe popiolem i uznac, ze tam pali sie swiatelko w mroku niewiedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CLIO Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.unregistered.formus.pl 23.07.01, 18:15 pytanko troszkę spóxnione skoro już się dostałeś,ja właśnie się obroniłam na AE z tą różnicą że studiowałam zaocznie, ale wg mnie uczelnie państwowe mają większy prestiż niż te wszystkie pożal się Boże prywatne wyższe szkółki.Ogólnie nie jest źle, ale mogli by bardziej dbać o zaocznych.Good choice, good luck!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 23.07.01, 20:05 Gość portalu: qze napisał(a): > Wlasnie zostalem przyjety na Wydzial Zarzadzania Akademii Ekonomicznej w > Katowicach.Jakie sa Wasze opinie na temat tej uczelnii, czy jest dobra, czy tez To i ja się wypowiem w sprawie AE. Uczelnia ta nie jest żadną wybitną placówką edukacyjną, aczkolwiek w naszym terenie to najlepsza placówka kształcąca w swojej dziedzinie. Tutaj za darmo można nauczyć się tego, za co gdzie indziej trzeba płacić, i to chyba największy plus AE. Wylecieć z AE jest dosyć trudno, jednak należy uważać na pierwszym semestrze studiów na WZ, gdyż trzeba wówczas zdać 2 zajebiście trudne examiny - Podstawy Zarządzania u Rokity i Podstawy Prawa u Witosza. Później już jest z górki. Polecam wybór specjalności "informatyka i ekonometria", gdyż wtedy będziesz miał niepowtarzalną szansę uczęszczania na wykłady z najwybitniejszą osobowością naukową AE, Panem Profesorem Leonem Dziembałą. Spośród dziesiątek profesorów, adiunktów i asystentów żadna osoba nie wywarła na mnie tak pozytywnego wrażenia jak Pan Profesor Dziembała. To prawdziwy Mistrz, którego darzę olbrzymim szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaasia Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.01, 21:36 czy wiesz, że Dziembała wykładając w WSB w Chorzowie tempił warunkami moją siostrę i innych studentów. generalnie nie kojarzy jej się jako wybitna osobowość naukowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 27.07.01, 23:45 Gość portalu: aaasia napisał(a): > czy wiesz, że Dziembała wykładając w WSB w Chorzowie tempił warunkami moją > siostrę i innych studentów. generalnie nie kojarzy jej się jako wybitna > osobowość naukowa. Na moim roku Prof. Dziembała usadził jakieś 15-20 % studentów, którym nie chciało się zbytnio przyłożyć do nauki na egzamin. Nie można jednak mówić o tym, że tępił on osby, które sobie upatrzył. Nic podobnego. Ja na początku współpracy z Prof. Dziembałą troszkę sobie "nagrabiłem", ale zarówno na zaliczenia jak i egzamin byłem obryty i nie było podstaw do usadzenia. Na podkreślenie zasługuje fakt, że podczas wpisów do indeksu Prof. Dziembała zaprasza do swojego gabinetu wszystkich studentów, pokazuje im prace i objaśnia, co mieli źle, podczas gdy większość wykładowców z AE nie ma nawet chęci rozmawiania ze studentami, na egzaminach dają testy sprawdzane komputerowo i potem każą zebrać indeksy i wpisują oceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutek Re: Akademia Ekonomiczna - a ja pamietam czasy .... IP: 192.168.3.* / *.bipromet.com.pl 24.07.01, 07:34 Ja pamietam czasy gdy na AE było 0,4 kandydata na 1 miejsce, a "najgorszym" wydziałem był "Wydział organizacji i zarządzania" obecnie chyba "Wydział marketingu". Jak ktoś się nie dostał na Polibudę to szedł na AE. Najczęściej na jedną grupę przypadało 2-3 facetów i to tylko na wspomnianym wydziale.Zresztą nie dziwię się bo praca dla ekonomisty była marna i źle płatna. Ale coś się zmieniło, no i dobrze. Życzę wszystkim studentom powodzenia !!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yorck Re: Akademia Ekonomiczna IP: 213.77.48.* 01.08.01, 11:26 Skończyłam AE w Katowicach i uważam, że zmarnowałam 5 lat na uczelni. Nauka własna to jedno, a wykładowcy to zupełnie inna rzecz i o to właśnie chodzi. Mogę śmiało powiedzieć, że wielu z nich minęło się z powołaniem. Po prostu im się zwyczajnie nie chce. Nie komentuje z jakich pobudek działają. Obecnie uczestniczę w różnego rodzaju kursach i szkoleniach. Mam porównanie z innymi wykładowcami, również zagranicznymi. Uczelnie państwowe w Polsce to tragedia, wypuszczają niedouczonych młodych ludzi, którzy od początku się wszystkiego uczą w pracy. Zmarnowane 5 lat. Lepiej szukać szkoły za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Akademia Ekonomiczna IP: *.brynow.tdmedia.pl 01.08.01, 14:42 czyli ktoś Cię po tej uczelni przyjął do pracy :-) masz szczęście Odpowiedz Link Zgłoś