Dodaj do ulubionych

Granica Brynica

IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.01, 22:12
Hmmmmm...- Mam pomysl: a moze by taK wpuscic piranje do Brynicy, co ?
Akwariusze wszystkich slonskich miast, polaczcie sie !!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: OK Re: Granica Brynica IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.01, 23:33
      Mam zlota rybke i gybis mojej omy.
      • Gość: andy Re: Granica Brynica....................rekiny IP: 10.4.4.* / *.fe.bosch.de 11.06.01, 09:16
        rekiny byloby lepiej
        zupa z pletw rekina jest b. drogim przysmakiem, moze w ten sposob mozna by
        podratowac upadajaca gospodarke slaska?
        • Gość: Opa Ali Re: Granica Brynica....................rekiny IP: *.proxy.aol.com 11.06.01, 21:19
          andy, czy mozna z pletwy rekina robic Döner Kebab?
    • Gość: . Re: Granica Brynica IP: 194.180.104.* 29.06.01, 20:45
      .
    • Gość: Adrian Rzeka cudów IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.01, 00:02
      Wjeżdżasz na kole, wyjeżdżasz na rowerze.
      • Gość: mesco Re: Rzeka cudów IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.01, 15:15
        tak ale co zrobisz, je´zeli slazactwo jest takie glupie!
        Niemcy maja fundusze finansowe i stosuja taka polityke ze tak zwana mniejszosc
        niemieckia w innych krajach jest po prostui wykorzystywana do celów
        politiycznych.
        Tak robili np. amerykanie z Ukraincami, czy nadal tak robia z Kuba.
        A luszie mysla ze jak powiedza "jestem Niemiec" to im pieniadze na konto wejda.
        Slazacy sadza ze jak mowia durszlag (Durchschlag) na sitko, to sa Niemcami.
        Durszlag weszlo do dialektu bo jak slowo to sie utworzylo to Slask byl poza
        granicami. itd
        jezeli sie czuja Niemcami (oczywiscie Niemcy ich dialektu nie rozumieja) to
        czemu
        tak chetnie zostwaiaj swoje paszporty polskie i tak czesto do Polski jezdza. Do
        kraju ich przesladowan!!!!!!!!!

Z tym slazactwem to nie ma co dyskutowac!

• Gość: Patton Re: Rzeka cudów IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 09:37
          co ma mniejszosc niemiecka do brynicy? Hmmm... ta sprawa smierdzi:) Czyzby gorole tak daleko zaczeli ingerowac?:)
          • Gość: viniu Re: Rzeka cudów IP: 192.168.12.* / *.ipartners.pl 12.07.01, 09:34
            Urodziłem sie w Sosnowcu,mieszkam w Sosnowcu a pracowałem i pracuję w Katowicach
            ,bywało tak , że byłem jedynym "Gorolem" z całej załodze Ślązaków i muszę
            powiedzieć że to wspaniali,weseli,zabawowi ludzie - dobrzy koledzy , myślę że
            czasy pdziału na raich i andraich dawno minęły , gnoi i debili można spotkać po
            jednej i po drugiej stronie , przecież jesteśmy tylko ludzmi.
            • Gość: Ad Re: Rzeka cudów IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 23:26
              Jestem Ślązakiem, ale ze względu na pracę musiałem się stykać z różnymi ludźmi -
              z Sosnowca, Warszawy itd. Dzięki temu wiem że w każdej społeczności jest jakaś
              liczba matołów i jakaś liczba ludzi normalnych. Część opinii na tym forum
              pochodzi niestety z tej pierwszej grupy - zarówno ze Śląska jak i z reszty
              Polski
          • Gość: 2mek Re: Rzeka cudów IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 08:43
            To ulubiony temat mesco.
            Jak w dowcipie o Jasiu.

Pani pyta dzieci
            - Z czym wam się kojarzy żyrafa?
            - Z wodopojem.

- a z czym wam się kojarzy słoń?
            - z sawanną

- Jasiu, a z czym tobie kojarzy sie słoń?
            - z jeb...em

- Co!!! Jak słoń może ci się kojarzyć z jeb...em?
            - Bo mnie się proszę Pani wszystko kojarzy z jeb...em.
            • tolo123 Re: Rzeka cudów 20.07.01, 12:49
              Piranie w Brynicy? To nie taki zły pomysł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka