Gość: a. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:28 jw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antysalon [...] IP: *.udn.pl 09.10.05, 18:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Kaczyński przegonił Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 17:56 dzieki Bogu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Kaczyński dogonił Tuska! IP: *.udn.pl 10.10.05, 13:43 Kaczyński wygra jeśli media przestanna siać tą ogłupiającą małomyślących ludzi propagandę Odpowiedz Link Zgłoś
bmxx Re: Kaczyński dogonił Tuska! 17.10.05, 19:16 "PŁAŻYNSKI BYŁY LIDER PO I WSPOŁTWÓRCA PLATFORMY NIE ODDA GŁOSU NA TUSKA Były lider Platformy Obywatelskiej i marszałek Sejmu, a obecnie senator-elekt Maciej Płażyński (niezrz.), powiedział w poniedziałek, że w drugiej turze wyborów prezydenckich odda głos na Lecha Kaczyńskiego. TROCHE TO DZIWNE WSPÓŁZAŁOŻYCIEL PALTFORMY NIE POPRZE BYŁEGO KOLESIA TUSKA W WYBORACH PREZYDENCKICH.TO MNIE JESZCZE BARDZIEJ PRZEKONUJE ZE TUSK TO NIEZŁY KRĘTACZ. " No comment ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: Kaczyński dogonił Tuska! IP: *.udn.pl 18.10.05, 16:10 TVN-24 osiągnęła dno. Dziennikarze we wszystkich wywiadach zadają tendendyjne pytania mające na celu zdyskredytowanie Lecha Kaczyńskiego - tylko impotent umysłowy tego nie zauważy. Jest to paniczny strach liberałów, którzy dysponują potężną bronią medialną,przed przegraną wyborczą, A ja myślę, że Polacy wybiorą AK nie Wermacht. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (L)egionista Re: Kaczyński dogonił Tuska! IP: *.ic.utoronto.ca 21.10.05, 19:57 Gość portalu: sebastian napisał(a): > A ja myślę, że Polacy > wybiorą AK nie Wermacht. Widze, ze mentalnie jestes cofniety o conajmniej szescdziesiat lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko nie Tusk Re: Kaczyński dogonił Tuska! IP: *.mironet.pl / *.mironet.pl 18.10.05, 16:30 -------------------------------------------------------------------------------- W ankiecie na temat polskości opublikowanej w miesięczniku ZNAK w nr 11-12 z 1987 roku - str. 190 Donald Tusk tak mówi o sobie: "Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność - takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... Piękniejsza od Polski jest ucieczka od Polski - tej ziemi konkretnej, przegranej, brudnej i biednej. I dlatego tak często nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu. Sama jest mitem". W dniach 12-14 czerwca 1992 roku, jako wiceprzewodniczący Zarządu Głównego ZK-P, tuż po upadku rządu Bieleckiego, Donald Tusk uczestniczył w II Kongresie Kaszubskim, który odbywał się w Domu Technika w Gdańsku przy ul. Rajskiej 6. 13 czerwca do uczestników Kongresu wygłosił programowe przemówienie zatytułowane: "Pomorska idea regionalna jako zadanie polityczne". Przedstawił w nim program pełnej autonomii Pomorza (Kaszub), które winno posiadać nie tylko własny rząd, ale i własne wojsko i własny pieniądz. Na takie dictum siedzący przy mnie goście (ks. prof. Pasierb, posłowie z WAK Alojzy Szablewski i Feliks Pieczka, jeden senator, szefowie Wielkopolan i Górnoślązaków oraz inni) wyrażali swe oburzenie, gdyż oni nie widzieli Kaszub poza Polską. Siedzący w pierwszym rzędzie poseł Feliks Pieczka nie wytrzymał i wskoczył na estradę, podszedł do mikrofonu i wygłosił pozaprogramowe, piękne, patriotyczne kontprzemówienie podkreślając, iż oddzielenie Kaszub od Polski byłoby nie tylko przestępstwem wobec polskiej racji stanu, ale i wobec interesu Kaszubów. Przypomniał też zebranym fragment hymnu kaszubskiego, który w języku polskim brzmi: "nie ma Kaszub bez Polonii, a bez Polski Kaszub". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kaczyński dogonił Tuska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:09 No i co powiecie teraz entuzjaści Tuska.Czym nam grozi taki kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Kaczyński dogonił Tuska! 19.10.05, 17:49 Charakterystyczny profil wyborców Kaczyńskiego... - raczej słabo wykształceni i niezamożni - życiowo niezaradni lub skrzywdzeni przez los - zawistni wobec ludzi, którym wiedzie się lepiej - przyjmują postawę roszczeniową - tzn że wszystko im się należy niezależnie od własnych starań, a Państwo powinno im zapewnić dobrobyt - uważając się za przedstawicieli prawicy głoszą program.. socjalistyczny - naiwni, podatni na populizm i demagogię Mam tylko nadzieję, że ta grupa społeczna nie ma mimo wszystko większości w polskim społeczeństwie i nie zdoła przeforsować swojego reprezentanta - Lecha Kaczyńskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: Kaczyński dogonił Tuska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 18:24 jeteś drań ubliżasz ludziom ubliżano nam za komunizmu a ty śmiesz dziś ubliżać luzdiom kim ty jestes ? dlaczego admin tego nie zdejmie ? mam nadzieje ze choc raz ten motłoch,ta ciemnota zwycięży i wybierze prof.Lecha Kaczyńskiego na Prezydenta IV Rzeczpospolitej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Kaczyński dogonił Tuska, bo Tusk kłamie IP: *.torun.mm.pl 19.10.05, 18:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=30641945 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż-chemik Re: Kaczyński dogonił Tuska, bo Tusk kłamie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 19:25 Będę agitował wszystkich żeby wybrali Lecha a nie Donalda prymitywnego tak jak jego zwolennik na tym forum /jakem/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łobywatel Re: Kaczyński dogonił Tuska, bo Tusk kłamie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 19:52 A od naszej rodziny ani jeden, ani drugi nie dostanie głosu, bo barachło mamy do wyboru. Już współczujemy agitatorom przyszłego zwycięzcy i widzimy ich tłumaczących się: chcieliśmy dobrze, a wyszło jak wyszło. Niestety do pomyłki przyzna się tylko garstka obecnych fanów przyszłego prezia, reszta się go zaprze w żywe oczy. Właśnie ta kaprawa część, ci przyszli zaprzańcy, gotują nam taki los. Jak to mówią, na pohybel z nimi! Odpowiedz Link Zgłoś
bmxx WOLNY RYNEK - ala TUSK już działa w 19.10.05, 20:53 W łodzi , tam już mają próbkę l i b e r a l n e g o działania tzw. wolnego rynku ala TUSK . Chodzi o "cudowne" regulacyjne działanie rynku tzw. - łowców SKÓR. Dziś w tv-wiadomościach, mówiono o przesłuchaniach kolejnych świadków w procesie łowców skór, ktorzy mówili o uśmiercaniu ( dla pieniędzy )pawulonem nawet 12-letnich dzieci. Ofiar wypadków. To zaledwie próbka tego wolnorynkowego liberalizmu, jaki nam chcą zaserwować po pełnej prywatyzacji służby zdrowia na szerszą skalę, tuskowe matoły z jego partii PO - (pełna obłuda ?).Tak to się będzie właśnie odbywać tyle , że na szerszą skalę i w całkowitej tajemnicy. Brrrrrry ! Dlatego Głosuję na prof. dr. hab pana - Lecha Kaczyńskiego. W przeciwieństwie do Tuska, jest zawsze stały w poglądach i przewidywalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Kaczyński dogonił Tuska, bo Tusk kłamie IP: *.bobry / *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:27 Głosuj Ty i Twoja rodzina na tych komunistycznych złodzieji i szubrawców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek2 Re: Kaczyński dogonił Tuska! IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 19.10.05, 22:48 Jakiego profesora ????? Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Kaczyński dogonił Tuska! 19.10.05, 23:11 Gość portalu: a. napisał(a): > jw chyba od tylu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Kaczyński dogonił Tuska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:17 spieprzajdziadu.pl/ polecam dla równowagi po erupcji aktywności PiSuarów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Kaczyński dogonił Tuska! IP: *.udn.pl 22.10.05, 18:35 to dla Tuskowych nas to nie rusza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protazy Re: Kaczyński dogonił Tuska! IP: *.udn.pl 20.10.05, 10:44 wejdź tutaj: dl8.rapidshare.de/files/6469770/98047387/tusk_nie_wiedzial...avi NA DOLE NACIŚNIJ klawisz FREE, poczekaj 20 sekund i pojawi sie nazwa pliku TUSK_nie_wiedział Klikasz i ściągasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Kaczyński dogonił Tuska! IP: *.udn.pl 21.10.05, 10:48 W "Rzeczpospolitej" niezbyt przychylnej Kaczyńskiemu donoszą: PGB: Lech Kaczyński 50,2 proc., Donald Tusk 49,8 proc.Przed drugą turą wyborów prezydenckich Lech Kaczyński uzyskał minimalną przewagę nad swoim kontrkandydatem wynika z najnowszego, ostatniego przed wyborami sondażu Polskiej Grupy Badawczej (PGB). Według badania, Lecha Kaczyńskiego popiera 50,2 proc., a Donalda Tuska 49,8 proc. ankietowanych. Prognozowana przez PGB frekwencja wynosi 44 proc. Sondaż przeprowadzono w dniach 19-20 października na reprezentatywnej próbie 1112 osób powyżej 18. roku życia. PGB jest wspólnym przedsięwzięciem Ośrodka Badań Wyborczych i Biura Badania Opinii i Rynku Estymator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były członek Re: Kaczyński dogonił Tuska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 11:02 jest szansa na odcięcie ubec kiej pęPOwiny. Kraje ościenne zrobiły to dawno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Kaczyński dogonił Tuska! IP: *.udn.pl 21.10.05, 15:02 W dniu dzisiejszym ogłoszono wielką ogólnopolską akcję NIE DLA MAC DONALDA!!! Akcja potrwa do niedzieli. Nie dla Mac Donalda musi zakończyć się sukcesem. Postarajmy się o to. Wiem, że część społeczeństwa w uznaniem wyraża się o Mac Donaldzie jednakże oni nie do końca zdają sobie sprawę z jego wielkiej szkodliwości. Wynika to z zawartości tego produktu na pozór jest zdrowy, przyjemny w zapachu i wygląd zewnętrzny jest przyjemny podstępnie jednak nas atakuje. Skutki jego działania mogą w pełni objawić się za kilka lat. Obecny zachwyt nad Mac Donaldem wynika głównie ze zmasowanej akcji promocyjnej i reklamowej. Odpowiedz Link Zgłoś