Dodaj do ulubionych

TV 3 KATOWICE - plusy i minusy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:30
Co sądzicie o naszej TV3? Czy zasługuje na miano medialnej wizytówki regionu
czy może lepiej o niej nie wspominać znajomym z zewnątrz? Czy rzetelnie
przekazuje informacje czy może brak jej profesjonalizmu? Być może ktoś z TV
zainteresuje się opiniami swoich ziomków.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • settembrini Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy 23.01.06, 22:44
      nie ogladam czesto i znam niewiele pozycji, ale na pewno w pelni profesjonalnym
      programem jesli chodzi o forme i tresc jest 'uwaga weekend'. aktualnosci tez sa ok.
    • Gość: małopolanin czewa Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy IP: 82.160.21.* 23.01.06, 23:13
      My w Ziemii Częstochowskiej nie uważamy tej TV3 "za naszą" z jednego i prostego
      powodu ta telewizja jest medium tylko dla połowy tego śmiesznego
      niby "śląskiego" województwa i określenia typu " na Śląsku to czy tamto"
      odnoszące się do terenu całego woj. czy regionu częstochowskiego świadczą o
      mierności i amatorszczyznie całej redakcji TVP3!!!
      • Gość: eurofanatik Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.01.06, 23:17
        Faktycznie Katowice zalatwily Was z tym przylaczeniem do ich wojewodztwa...
    • alex200 Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy 24.01.06, 01:57
      Rzeczywiście "nasza", bo za nasze pieniądze utrzymuje się tych nieudaczników.
    • mathias_sammer Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy 24.01.06, 10:07
      Znowu jestem swiadkiem wypowiedzi Warszawiaka o jakosci programow w regionie,
      ktorego nie zamieszkuje.

Moze inaczej- skoro pytasz nas co my sadzimy z przyjemnoscia dowiedzialbym sie
      co TY SADZISZ na temat, skoro temat ow podejmujesz.

Czekam na wypowiedz,

M.S.
      • mokry_pociej Zdecydowanie minusy.... 24.01.06, 12:00
        Wystarczy zrobić sondaż jaka jest jej oglądalność... przypuszczam, że
        porównywalna z "TV Mango" albo "Polonia 1". Oczywiście, że szkoda naszych
        pieniędzy na takie badziewie. Głównym "hitem" jest Kurier nadawany centralnie
        przez Warszawe co pół godziny. Występuje on w kilku różnych odmianach jako
        1. Kurier
        2. Telekurier
        3. Kurier gospodarczy
        4. Kurier sportowy
        Pomiędzy kurierami od czasu do czasu pojawia się Reportaż Trójki, Telezakupy,
        Rozmowa dnia i Echa dnia. Własciwa telewizja regionalna, czyli "Program lokalny"
        pojawia się tylko kilka razy, głownie między 18.00 a 20.00. Moim zdaniem szkoda
        na to pieniędzy, jest przecież TVN-24 ciesząca się znacznie większą oglądalnością.
        • mathias_sammer Re: Zdecydowanie minusy.... 24.01.06, 12:33
          Licze sie z osobistym Twoim zdaniem- jednym z glosow w dwumilionowej
          aglomeracji gornoslaskiej , natomiast oczekuje konkretnej, dokladnej i
          uargumentowanej odpowiedzi od inicjatora watku. Ramowke Programu III TVP mozna
          znalezc na jej stronach (pisze o tym, by nie kopiowac to, co jest powszechnie
          mieszkancom regionun znane).

M.S.
    • mathias_sammer Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy 24.01.06, 15:23
      Do "koszer" (mam nadzieje, ze ten nick jest uzyty w dobrej wierze, tak jak nick-
      mniemam- innej osoby majacej na celu promowanie "Czarodziejskiej Gory")

Wciaz z niecierpliwoscia czekam na retoryke do zawartosci osoby inicjujacej
      watek.

Klaniam sie
      M.S.
      • Gość: Koszer Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:51
        Mój nick nie ma żadnego związku z "Czarodziejska Górą" i nawet nie wiem co to
        takiego jest. Temat jaki zaproponowałem jest wg mnie warty uwagi. Moim celem
        było zainicjowanie dyskusji, która powinna przyczynić się do poprawy jakości prezentowanych programów.
        Mój pogląd w sprawie TVP3 K-ce jest dość krytyczny choć zdaję sobie sprawę, że
        niedofinansowanie ośrodka ma na to niebagatelny wpływ. Uważam jednak, że
        dziennikarze TVP3 K-ce popełniają wiele „drobnych” błędów co świadczy albo
        o ich niekompetencji albo o braku odpowiedzialności za przekazywane słowo
        bądź też, choć mam nadzieję że nie jest to prawdą o chęci manipulowania faktam
        pozdrawiam
        • Gość: Tvmaniak Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:29
          Oglądam sporo, więc spełnię Twoje życzenie. Wymieniony wyżej "Uwaga weekend"
          jest bardziej radiowy, niż tv, często prowadzący mówią b. niechlujnie, pewnie
          nikt tego nie słucha. Ostatnio pojawił się sportowy teleturniej z idiotyczną
          nazwą "Od Turynu ...coś tam", który jest kompromitacją tego ośrodka -
          prowadzący Cader owinął sobie resztki włosów wokół głowy i uważa, że jest
          piękny, ale siedzi, jakby kij połknął.
          Wystarczy?
          • Gość: Koszer Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:35
            Wydaje mi się że temat jest jednak mało ciekawy a wszyscy uważają chyba
            podobnie.Zresztą....co tu dużo gadać...;-(
            • Gość: Zibi Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:30
              Temat ten podejmowałem już kilkakrotnie. Moja opinia - szkoda prądu na to
              badziewie.Merytorycznie? Np. w sobotę wieczorem - jakieś niekończące sie
              dyskuje nikogo o niczym, a potem do późna w nocy mecz trampkarzy w hali, który
              ogladają tylko ich rodziny.Wszystko to podlane jeszcze dewocjonalnym sosem.
              • Gość: TVmaniak Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:55
                Tak szybko się poddajecie?
                Na plus też coś się znajdzie: uważam, że reporterzy z Katowic nieżle się
                spisali w niemal całodobowych relacjach o katastrofie MTK. Nieraz było widać,
                że to Warszawscy dziennikarze w studiu Wiadomości i Panoramy zdawali nie
                przystające do sytuacji pytania i snuli dziwne domysły, więc przypuszczam, że
                dla "podwykonawców" była to naprawdę ciężka szkoła życia i zawodu. Czy ktoś ich
                za to pochwalił? Uznanie było dla ratowników, straży, czy policji, a oni
                praktycznie dyżurowali wspólnie z nimi, więc tzw. dobre słowo im się
                zdecydowanie należy, cokolwiek kto sądzi o całym ośrodku.
                • acid.jazz Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy 15.02.06, 22:15
                  Fakt, oglądałem na zmianę TVP i TVN24, na TVN-ie było chyba szybciej ale jechali
                  potem w kółko to samo co 15 minut, Jakub Porada (notabene dawny reporter TVP
                  Katowice) wyraźnie się męczył usiłując mówić cały czas, kiedy nie było co mówić,
                  TVP rozkręcała się wolniej, ale merytorycznie była znacznie lepsza.
                  • Gość: TVmaniak Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 13:58
                    To prawda, że za czasów władzy panów Szymońskiego i Janickiego rugowano stamtąd
                    wszystko, co tylko do czegoś się przed mikrofonem lub kamerą nadawało. Porada
                    byłby chyba lepszy w roli szołmena niż reportera, ale przecież nie mógł
                    konkurować z takimi "gwiazdami", jak panie Rój, Różycka, Dufek-Durczok, czy
                    Klimus. Dopóki to gwiazdorstwo rodem z Gołonoga i Siemianowic nie przestanie
                    się tam szarogęsić, na ekranie regionalnej niewiele się zmiani.

PS. Sorki, sport po odejściu osławionego "Zydora" w politykę wreszcie się
                    rozkręcił, nadaje do oglądania, łącznie z tawrzami prezenterek i prezenterów.
    • argos1 Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy 16.02.06, 15:48
      Gość portalu: Koszer napisał(a):

> Co sądzicie o naszej TV3? Czy zasługuje na miano medialnej wizytówki regionu
      ...<>...
      Pieroon'sko Warszawka.! Jeszcze mocie uodwaga sie pytac' eli noom sie podobo.
      Zabraliście z regioonu etaty piynioondze i wszysto inne. Uostawilis'cie pora
      minut lokalnego programu.
      Uoddac' TV3 spowrotym Katowicom razym z piynioondzami coście nasz regioun
      uokradli a my wiymy co moomy robiyc'! .
      Zwiywejcie pieruny. (spadajcie kolesie z warszawki.- pol.).
      • Gość: widzka Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 20:11
        Dziś trafiłam w Trójce na relację z przejazdu krakowskiego tramwaju
        Walentynkowego, a był to program z Katowic, chyba Pani Roter-Kozery! Czemu i
        komu to ma służyć? Całość składała się z kiepskich kadrów w ciasnym tłumie
        ludzi, którzy tam niby śpiewali, a nawet usiłowali tańczyć, tylko dźwięk był do
        niczego, bo słychać było tylko tych, co mieli mikrofony, może z 3 sztuki.
        Żenada, baz sensu i treści, a jakość poniżej amatorskiej produkcji. Dla mnie to
        dowód, że TV KATOWICE TO KOMPROMITACJA!
        • Gość: ciotka Gerda Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy IP: 87.207.137.* 16.02.06, 21:37
          Dla mnie za wyjątkiem sportu - to jest dno dna. Wszystkim się interesują tylko
          nie tym co mają przy d.... No i zapraszanie różnych ćwoków i gledzenie
          godzinami, to się nadaje do radia - w tv mają być relacje, sprwozdania na zywo
          związane z życiem regionu, jakaś regionalna rozrywka itp itd. No ale to trzeba
          zacząć od dokładnego wysprzątania i nowych porzadków - na razie szkoda na to
          forsy, dla mnie mogą go spokojnie zlikwidowac.
          • Gość: Kasia Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:38
            Totalne badziewie, nuda i amatorszczyzna. Nie oglądam, bo czasu szkoda.
          • roro68 Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy 17.02.06, 15:45
            Gdyby te rozmowy w studio miały minimalny poziom, to oglądałbym je godzinami!
            Niestety, to jest gwóźdź do trumny. Zero życia, kolory jak z lat 70., meritum
            żenujące, wiocha buzuje.
            • Gość: TVmaniak Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 16:10
              "Zero życia" to dobre określenie, bo chyba oprócz głównych serwisów info i
              sportu nic nie idzie na żywo, i to jest błąd zasadniczy. Ale czego wymagać od
              tych przyuczonych ludzików, zasuwających tam za gołe honoraria? Jeśli
              wzorem "publicystyki" są dzieła Pani Netz, "filmującej" zdjątka z branżowych
              reklamówek zaprzyjaźnionych firm, które reklamuje jako proekologiczne chyba
              przepisując teksty z Wieczoru sprzed wieków? W drugiej ekologii jedna
              prezenterka (z toną lakieru na fryzurze kelnerki z baru mlecznego)ćwierka o
              chorych ptaszkach, a Pani Durczok wstawia znawcę kwiecia domowego, który to
              samo nadaje tam od 10 lat. Szefostwo chyba tylko kwity z honorariami ogląda, bo
              to, co na ekranie, to żenada.
              • Gość: gość nielogowany Re: TV 3 KATOWICE - plusy i minusy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:10
                Tylko przez przypadek trafiłem dziś na wspominki tych, co zakładali śląskie NSZ-
                ty! Czemu w drukowanych programach nie ma o takich rzeczach śladu info? W
                okolicy chyba jedunie oglądanych Aktualności jest też mnóstwo zapowiedzi o
                takich drętwotach, jak coś o tytule Czwarta władza, gdzie dwóch zupełnie
                niezorientowanych w temacie facetów znęcało się nad pojedynczo wpuszczanymi
                gośćmi- obciach! Zajawki takich gniotów, jak magazyn kryminalny, czy jakichś
                pseudoreporterskich interwencji, a nawet bajań Zanussiego lecą na okrągło
                (skoro niemal nie oglądając tej stacji, na to akurat trafiam), za to
                autentycznego dokumentu to już nie łaska zapowiedzieć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka