Dodaj do ulubionych

Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Katow...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 20:47
i znowu kilka stanowisk do obsadzenia...
Obserwuj wątek
    • Gość: zocha Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: 80.120.219.* 14.02.06, 21:05
      Bramki powinny byc dokladnie w miejscu gdzie jest zjazd z A4 na DK88. Inaczej,
      bedzie to sabotaz dewastujacy Gliwice. Zarzad Miasta Gliwice caly czas
      deklarowal, ze odcinek A4 do Kleszczowa bedzie obwodnica Gliwic, a obwodnice i
      autostrady wokol miast na calym swiecie sa bezplatne!

• Gość: Filon Krótko - chyba ktoś na głowę upadł IP: *.chello.pl 14.02.06, 22:23
      - z baaaaaaaaardzo wysoka!!
    • Gość: tiz taniej pociągiem wyjdzie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 22:46
      taniej pociągiem wyjdzie!!
      to jest ta polityka proekologiczna promująca kolej chyba!!
      • Gość: dyzio finansowanie budowy IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 23:53
        Jedna sprawa. Czy budowa tego odcinka była finansowana przez Unię? Jeśli tak,
        to jakim prawem, ma na tym zarabiac firma prywatna? Poza tym powinny być
        winietki na przejazd autostradą. Ale niestety, w tym chorym kraju się "nie da"
        i nikt nie bedzie jeździł tą autostradą prócz ciężarówek.
        • Gość: :( Re: finansowanie budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:52
          Dlaczego ja jadąc dwa razy w roku z winietką mam finansowac tych co jadą
          codziennie za taka samą winietką ?
          • Gość: . Re: finansowanie budowy IP: *.chello.pl 20.02.06, 20:38
            jadąc dwa razy w roku przez bramki zapłacisz tyle samo co za winietkę,
            sfinansujesz za to zysk jakiegoś stalexportu czy innych wyłudzaczy
    • Gość: ulicznik Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: *.altec.pl / *.altec.pl 15.02.06, 00:32
      BRAWO !!DLACZEGO TAK MAŁO? DAJCIE 140 ZŁ, JAKI TO K...A IDOTA WYMYSIŁ?
    • Gość: Grzegorz Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: *.nwrk.east.verizon.net 15.02.06, 01:10

Panowie bez paniki to nie 40 zl to tylko 40 eurokow lub jak kto woli
      eurowek,jestesmy przeciez w Europie.
      • Gość: Nemo eine Frechheit IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.06, 06:50
        Die Gelder fuer den Bau und Erneuerung der AB von Breslau nach Kattowitz kommen
        groesstenteils aus EU-Mitteln. Es bedeutet, dass man aus gemeinsamen
        Steuergeldern eine Strecke subventionierte, die jetzt auch noch eine Goldader
        allein fuer die polnische Regierung werden sollte.

Hoffentlich wird sich Merkel dies und aehnliche Arroganz seitens polnischer
        Blutsauger nicht mehr lange bieten lassen.
        • neo1113 Re: eine Frechheit 15.02.06, 08:00
          a możesz jaśniej ? :-)))))
        • Gość: GER Re: eine Frechheit IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.06, 19:27
          Tlumaczenie: Pieniadze na budowe i remont autostrady z Wroclawia do Katowic
          pochodza glownie z Uni. To oznacza, ze trasa byla subwencjonowana ze wspolnych
          podatkow. Trasa, ktora ma byc teraz jeszcze jedna zyla zlota polskiego rzadu.

miejmy nadzieje, ze Merkel (premier Niemiec) ta i inna ignoracje polskich
          wysyssaczy krwi nie bedzie akceptowac.
        • Gość: GER Re: eine Frechheit IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.06, 19:29
          Czas na to by w Niemczech tez zaprowadzic oplate za autostrady, szczegolnie dla
          obcokrajowcow. Dlaczego Niemcy maja dawac zawsze wszystko za darmo?
    • Gość: wesoły romek Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 15.02.06, 07:52
      Dojeżdżam z Gliwic do pracy do Wrocławia, zarabiam 4 tysiaki na rękę. 80 zł w
      obie strony to daje miesięcznie 1680. 4 tysiaki minus 1680, minus koszt
      benzyny...wychodzi że nic nie zarabiam .a zarabia państwo na autostradzie i
      podatkach w benzynie
      • neo1113 Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat 15.02.06, 08:02
        nie marudź, ktos musi sfinansować obietnice wyborcze :-)))))
    • Gość: leo Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: *.mci.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 08:02
      zaoszczędzą na odśnieżaniu w zimie: nie będą musieli nic robić bo nikt nie
      będzie autostradą jeździł
      • Gość: Tomasz Ta wysokosc oplaty za ten odcinek... IP: 157.158.47.* 15.02.06, 09:08
        to genialny pomysl. Moje auto spala na tej trasie przy predkosci 130km/h paliwa
        za te sama kwote jak oplata, ktora chca wprowadzic. Na pewno nie bede nia
        jechal, chyba ze znajde sponsora. Bedzie to autostrada dla ciezarowek (beda
        jezdzic w ramach oplat, ktore i tak placa) oraz Niemcow (oczywiscie tych mniej
        skapych). Oby tak dalej, reszta Polakow bedzie jezdzic niedlugo drogami gminnymi.
    • Gość: peka Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:34
      Z Gliwic do Bielan jest 160 km a nie 200
      • Gość: rob Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: 87.207.173.* 15.02.06, 17:37
        dokładniusio to z katowic do wrocławia jest 200 km. Z gliwic jest bliżej 160-170 km.
    • Gość: m Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:36
      chyba ich pogięło z tą ceną - no i co z tego, że za km wychodzi tyle co do
      Krakowa, a co z zasadą, że im więcej tym taniej za jednostkę?!? ja na pewno nie
      dam tyle kasy za autostradę, która i tak za jakiś czas będzie miała co chwilę
      zwężenie z uwagi na remonty (jak ta do Krakowa)
    • Gość: demonix spadam stąd IP: *.crowley.pl 15.02.06, 09:50
      Mam dość tego kraju, polityków, pogody... wyjeżdżam stąd!
      • Gość: anata Re: spadam stąd IP: *.range86-144.btcentralplus.com 15.02.06, 14:51
        .... ja juz wyjechalam. regularnie czytam prase polska i zagraniczna o Polsce.
        czasami nawet nie mam juz sily nawet rak zalamywac. brak slow. nasze panstwo
        robi sie bezczelne w swoim lakomstwie i bezmyslnosci.....
    • zbynek Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat 15.02.06, 10:02
      Jako, że jestem urodzonym optymistą, myślę, że jak wszystkie autostrady będą
      zarządzane przez jedną "państwową" spółkę to może dojdziemy kiedyś do systemu
      "winietkowego" . Kupujesz jedną naklejke i jeżdzisz po wszystkich autostradach w
      kraju, jak w Czechach, Słowacji czy Austrii.... Szlag mnie trafia jak czytam, ze
      za przejazd K-ce - W-aw mam płacic 40PLN, a w bogatszej Austrii kupujesz
      winietkę i jeździsz przez 10 dni za niecałe 8Euro po wszystkich autostradach bez
      ograniczeń (nie mówiąc nawet o rozległości tamtejszych autobahn)
      • bartoszcze Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat 15.02.06, 11:54
        Aż muszę z ciekawości przypomnieć sobie, ile wynosiły ceny na włoskich
        autostradach. Też zależne od przebiegu, ale chyba mniej.
        A tak w ogóle to pewnie się trzeba cieszyć, że cena nie jest jak na A2, bo
        byłoby 80 zł..
        • eichendorff Prawa ekonomii nie zadziałają 15.02.06, 19:28
          Czytam wypowiedzi poprzedników i wychodzi mi, że nikt - prócz ciężarówek -
          autostradą do Wrocławia jeździć nie będzie. Więc nie będzie to dla instytucji
          administrującej autostradą opłacalne. Gdyby został roztrzygnięty przetarg na
          administrację autostady, jej właściciel stawałby na głowie by ruch na
          autostradzie był na tej wysokości aby przychody były najwyższe i - co za tym
          idzie - by wyniki finansowe firmy, były jak najlepsze. Więc jeśli ruch z powodu
          wysokości ceny byłby zbyt mały, cena zostałaby opuszczona. Niestety autostrada
          będzie administrowana przez organ państwowy, któremu będzie "zwisać i powiewać"
          czy przychody będą wysokie czy nie. Wszak nie od dziś wiadomo, że
          przedsiębiorstwa państwowe nie radzą sobie w ogóle w gospodarce rynkowej...
    • Gość: JK Za jedno tourne do Wrocławia i z powrotem IP: *.hweidmann.ch 15.02.06, 11:53
      mozna kupic w cywilizowanej czesci Europy winiete na autostrady na caly rok. O
      zamoznosci tamtejszego spoleczenstwa w porownaniu z naszym nawet nie wspomne.
    • Gość: gościu Nie gadajcie mi tu o USA, panie dr Janecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 13:09
      A jak już tak mówicie o płatnych autostradach w USA to dodajcie ile one tam
      kosztują!!! Za 25-30 centów (~1zł) przejeżdża się kilkadziesiąt mil, i to
      autostradą betonową, szeroką i równą jak stół!!! Chciałbym widzieć takie opłaty
      w Polsce... A na dodatek płatne autostrady w USA to margines z tych 70 tysięcy
      km o których piszecie, w USA większość autostrad jest BEZPŁATNYCH!!!
      • Gość: kolo 25 centow?gdzie tak tanio? ja za most place 6$ IP: *.ny5030.east.verizon.net 15.02.06, 17:31
    • Gość: kierowca Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 13:25
      chyba ich pogięło......
      mój opel pali jak jade ta autostradą 5,5-6 ltr na 100 km policzmy
      180 x 6 litr: 100 = 10,8 ltr paliwa x 3,50 (stacja Tesco) =37,8 zł!!!!!!
      czyli przejazd autobaną podwaja mi koszty........gratuluję dobrego
      samopoczucia min. Polaczkowi.....choć to chłop z Piekar Śl. to jakby nie ślązak
      bo głupi jak.....but
    • Gość: MAREK W Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 15.02.06, 13:29
      CO TO JEST TE 40 ZL PRZESTANCIE MAJACZYC WSZYSCY WIECEJ WYDAJECIE NA
      GORZALE I KIPY W CIONGU DNIA NIZ ZA TEN JEDEN ALBO DWA PRZEJAZDY
      WROKU .NO BO KTO JEZDZI DZIENNIE DO WROCLAWIA Z KATOWIC JEDEN NA 1000
      MIESZKANCOW:
      • Gość: pit Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: 81.170.38.* 16.02.06, 00:21
        jak to kto jezdzi?ludzie jezdza i to nie wiesz ile razy a to nie ma znaczenia
        ile razy jeden czy dwa,JAK BYS MIAL ZAPLACIC ZA PALIWO ZA LITR 40 PLN BO TYLKO
        DWA RAZY W ROKU JEDZIESZ I TANKUJESZ TO BYS ZAPLACIL HE. Cena jest za duza na
        taka trase w jedna strone max.10 PLN
    • Gość: Grzegorz Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: 81.210.102.* 15.02.06, 13:37
      Brawo Panie Ministrze - oby tylko wystarczyło Panu determinacji w obronie
      interesów Państwa!
      • Gość: Grzegorz Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: 81.210.102.* 15.02.06, 13:49
        Oczywiście miałem na uwadze nie przekazywanie zarządzania autostradą prywatnej
        firmie. Natomiast odnośnie opłaty za przejazd autostadą zgadzam się z
        poprzednikami i pragnę dodać, że przejazd będzie kosztował nie 40 PLN, ale 80 -
        przecież trzeba wrócić. Przy zamożności naszego społeczeństwa i naszych
        zarobkach istotnie autostradą będą jeżdziły tylko ciężarówki...
    • Gość: tolek Chytry zawsze dwa razy traci IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:05
    • bergman1 NIEMCY POWINNI TEŻ ZROBIĆ PŁATNE 15.02.06, 15:59
      ALE to są autostrady a nie polne dla furmanek.
    • Gość: o lla Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: *.c29.msk.pl 15.02.06, 16:37
      Spasuja szybko jak sie zorientuja ,ze omijamy autostrade.Ja czesto
      jestem we Wroclawiu i Boleslawcu i na pewno bede jechala przez Opole
      itd.Chciwosc polska nie zna granic.
      • Gość: GER Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.02.06, 19:38
        Juz dzisiaj mozna w Katowicach zauwazyc jak wszyscy zjezdzaja z A4.
    • Gość: eeee absurd !! IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.06, 20:31
      40 zyla?ß nienormalne- ej serio kogo stac na taka gupi wydatek??
      to znowu se pojezdze bez to pikne oupole...
      • roro68 Porównanie Polska-Francja 16.02.06, 03:09
        "Z ołówkiem w ręku" czyli w internecie na szybcika policzyłem: po uwzględnieniu
        średnich zrobków za naszą autostradę zapłacimy ponad dwa razy drożej niż
        Francuzi za francuską.
        We Francji [por. www.area-autoroutes.fr/pdf/tarifs06.02_classe1.pdf;
        www.mappy.fr/] 100 km autostrady kosztuje ok. 8,70 €, czyli 33 pln. W
        Polsce ma kosztować ok. 20 pln, czyli 5,26 €. Arytmetycznie polska autostrada
        będzie więc o 40 procent tańsza niż francuska.
        We Francji w 2003 roku średni zarobek roczny netto wynosił mniej więcej 20.000
        €, czyli 76.000 pln, czyli 6.333 pln do ręki miesięcznie. W Polsce w 2003 roku
        zarobiłem netto 5.263 €, bo prawie dokładnie 20.000 pln, czyli 1.666 pln na
        łapę miesięcznie. 6.333 pln dochodu Francuza to 3,8 raza więcej niż moje 1.666
        pln. [por. www.insee.fr/fr/ffc/docs_ffc/IP1056.pdf]
        Dla Francuza opłata za 100 kilometrów jego autostrady wynosi 0,52 procenta jego
        miesięcznej wypłaty. Polska autostrada analogicznie będzie kosztowała Polaka
        1,20 procenta jego wypłaty. To znaczy 2,3 krotnie drożej.
    • Gość: JANEK Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 09:13
      te wszystkie opłaty na bramkach autostrad w Polsce to absurd.Przecierz budują
      je za nasze, podatników, kierowców pieniądze.Dlaczego mam płacic dwa lub trzy
      razy za to samo!!!??? Gdyby drogę wybudował ktoś za swoje prywatne pieniądze
      to bym płacił zaprzejazd bez dyskusji
    • Gość: . A jeździcie jeszcze A4 do Kraka IP: *.chello.pl 20.02.06, 20:47
      potwierdzając słuszność decyzji wyłudzaczy o podwyżce?
    • Gość: Jerzy Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:11
      Opłaty za autostrady są bzdurą. Państwo zabiera nam ile tylko może pieniędzy
      tłumacząc to podatkami na drogi. Jeśli już płacimy w benzynie to nie powinniśmy
      dodatkowo płacić za autostrady. To jest zwyczajne złodziejstwo.
      Proszę o wypłacenie odszkodowania za stracenie czasu na czytanie tego artykułu.
      Jak można płacić za stratę czasu firmom starającym się o opiekę nad nową
      autostradą. To pachnie oszustwem.
      • Gość: sturf Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: *.chello.pl 22.02.06, 20:48
        "Opieka" to złe słowo. Myslę że właściwszym byłaby "eksploatacja" - i raczej
        klientów niż samej drogi. A ze pomysł smierdzi/pachnie to fakt.
    • Gość: aw Re: Ile zapłacimy za przejazd autostradą A4 z Kat IP: *.chello.pl 25.02.06, 20:35
      Przyjmując te obliczenia za kilka(naście?) lat przejazd A1 do Gdańska będzie
      kosztował stówę. Rewelacja. Korki w Krośniewicach (gdzie stanął w ogniu dom i
      krzyżują się trasy w-z i pn-pd) niestety murowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka