Gość: sam1210 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:36 Im więcej stresu w młodości, tym łatwiej w życiu dorosłym. Myślę, że największy stres przeżywają nauczyciele, bo to też ekzamin dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nauczyciel Próbny sprawdzian w podstawówkach IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:59 Koszty przerażają, ale wszyscy wiemy, że jeżeli nie "odkręcimy" tzw. AWSowskiej reformy oświaty, klęska szkolnictwa polskiego jest nieuchronna. Każdego "mędrca" zapraszam na miesiąc pracy w przeciętnym gimnazjum. Szczególne zaproszenie kieruję do urzędników (nie tylko oświatowych) i redaktorów wszystkich środków masowego przekazu! Będą wiedzieli o czym piszą bądź co pokazują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Próbny sprawdzian w podstawówkach IP: *.devs.futuro.pl 15.02.06, 11:16 nie zgadzam się ztwoja opinią.dzieci i tak maja wytarczająco duży stres przed klasówką .nabytą wiedzę powinni oceniac na bieżaco nauczyciele na lekcji a nie stresować dodatkowo dzieci!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Próbny sprawdzian w podstawówkach IP: 193.24.196.* 15.02.06, 14:05 Efekty reformy są już widoczne - utworzenie gimnazjów rozłożyło naszą oświatę n a obie łopatki. Poziom nauczania jest coraz niższy. Egzaminy w podstawówce nie mają najmniejszego znaczenia - do gimnazjum w rejonie i tak musi pojśc każdy, no i obowiązkowo go ukończyc. Efektem jest horror w tych szkołach. Chuligani maja jeden cel - gnębic nauczycieli i "kujonów", roakładać każdą lekcję. Tylko w ten sposób mogą przecież zaistnieć. Władze oświatowe mają jednak dobre samopoczucie, dla nich liczą się jedynie statystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ol@ Re: Próbny sprawdzian w podstawówkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:36 Jestem z górnego śląska. Kupiłam gazetę wyborczą( a normalnie u nas w domu sie jej nie kupuje )tylko po to żeby sprawdzić czy dobrze napisałam test. A tu co? To nie był wcale test który ja pisałam! Tamten był jakiś o rowerach a ja pisałam o test ptakach! A w ogóle czemu w artykule pisze że pisalismy go we wtorek??? Przeciez wtorek był wolny - test pisaliśmy w poniedziałek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no bo tK Re: Próbny sprawdzian w podstawówkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 18:55 tak o Odpowiedz Link Zgłoś