prinsik Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty 07.03.06, 16:59 No tak ale przeciez to Ci straszni Niemcy co czekaja, zeby tylko nas pozrec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Wszyko by pluc na Polakow IP: *.crowley.pl 07.03.06, 17:03 Wlasnie to robia takimi artykulikami. Polacy robia wiele bardziej spektakularnych akcji a wybiorcza nie nampisze o tym ani slowa. Doceniem gest Lufthanzy ale ona NIC NIE RYZYKOWALA!! Artykul wpisuje sie natomaist w w polityke wybiorczej: "wszyscy na swiecie sa dobrzy tylko Polacy-zli" Przyklad? Kilka dni temu na przyladku Horn szalal ogromy sztorm. Samotny zeglaz norweski byl o krok od swmierci-wojsko i sluzby ratownicze Urugwaju odmowily pomocy w takim warunkach, bo byloby to samobojstwo. I wtedy przyszedl robitkowie na pomoc polski statek-MS Mazury. Marynarze rzucili liny i uratowali nieszczesnika. Media norweskie szlally z zachwytu nad brawura Polakow. wiadomosci.onet.pl/1267793,12,1,1,,item.html Gazeta wybiorcz nie wspomniala ani slowem. Co ryzykowala Lufthanza?- nic Co ryzykowal MS Mazury- ZYCIE marynarzy. Obydwie akcje zasluguja na pochwale-wybirocza nigdy o Polakach nie napisze nic dobrego. Wiadomo Niemiec kulturalny-Polak brudny i zly. A JAK NIBY MIALABY SIE ZACHOWAC LUFTHANZA!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mobrebski Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty 07.03.06, 17:04 W grudniu 2001 roku wróciłem Lufthansą z Wenezueli, po ponad tygodniowej wędrówce po sawannie koło Roraimy, cokolwiek odchudzony, wyczerpany i poważnie chory, o czym jeszcze nie wiedziałem. Jednak jakoś instynktownie wiedziała to Lufthansa. Jeszcze w Caracas, mimo protestów z mojej strony, dostałem do dyspozycji wózek inwalidzki, a w samolocie stewarda, który był do mojej dyspozycji nawet o trzeciej nad ranem. We Frankfurcie umieszczono mnie w strefie dla VIPów, a potem, zgodnie z moją prośbą, dwa razy przewożono przez "granicę", abym przed Bożym Narodzeniem mógł na lotnisku ewentualnie kupić płyty. A wszystko to - za prośbę w Wenezueli, abym się... ogolił. Lufthansa należy do Star Alliance. Dobrze, że polski LOT też. Michał Obrębski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek jak bylby to LOT lub akcja w polsce to bylby klops IP: *.dfw1.dsl.speakeasy.net 07.03.06, 17:30 tylko zachodni swiat potrafi cos takiego--w polsce byloby to mozliwe tylko dla kaczynskiego czy innego PiSuara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Glupis i zakompleksiony! IP: *.crowley.pl 07.03.06, 17:40 ...a coz takiego zrobila Lufthanza? Zatrzymala jeden samolot niczym nie ryzykowala. Bohaterstwo to pokazali polscy marynarze kilka dni temu...ale coz taka wiadomosc gleboko schowana: serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,3182887.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swordman w przyszłości chętnie skorzystam z usług Lufthansy IP: 81.210.17.* 07.03.06, 18:05 tak nie wiele trzeba aby firma zareklamowała się z dobrej strony, spece od PR-u uczcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Kiedy człowiek człowiekowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:16 wreszcie przestanie być wilkiem???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:24 Mam podobne przezycie, tez z Lufhansa. Kilka lat temu polecialem do Grecji pomoc w sprowadzniu do Polski kolezanki, ktora wypadla z balkonu i zlamala kregoslup. LOT odmowil jej przewiezienia twierdzac, ze Boing 737 jest nieprzystosowany do przeowzu pasazera na noszach. Przewiozla nas Lufhansa (oczywiscie B. 737). Na dodatek maszyna Lufthansy czekala na nas 1,5 godziny w Atenach, miasto bylo zakorkowane z powodu pogrzebu Papandreu, o tyle samo opozniono odlot z Frankfurtu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Szacunek!!! IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 07.03.06, 18:31 dla Lufthansy,pilotow i wszystkichktorzy podjeli ta decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chodak Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty IP: *.anhmca.adelphia.net 07.03.06, 18:40 warto zyc Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty 07.03.06, 18:48 Zeby taka zyczliwosc byla wszedzie i zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomash Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty IP: *.ds.univ.gda.pl 07.03.06, 19:51 to wspaniały gest:-) pozdrowienia dla lufthansy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anarcho-emeryt Jeszcze raz.... IP: *.browseblast.com / *.browseblast.com 07.03.06, 20:02 Jeszcze raz przyklad dla tych rodakow co widza w art. GW propagande dla Lufthansy.... propaganda o LOT-cie...Trasa NY- Krakow. W trakcie lotu stewardesy oglaszaja, ze nie beda serwowaly napojow chlodzacych i jesli ktos ma ochote na takowe to niech sie pofatyguje do "kuchni" i sam sobie zabierze z wystawionych tam tac. Obok mnie siedzi pazazer z noga w gipsie (Amerykanin) i sie patrzy na mnie i pyta czy to jakis zart ze strony obslugi. Ja tez nie bardzo wierze, ze to "na powaznie"... Wiec naciskam "alarm" i wzywam stewardese. Ta wsciekla pyta "no co jest?". Tlumacze, ze tu obok gosc z noga w gipsie nie moze specjalnie biegac po pokjladzie a i ja ze wzgledu na jego stan nie jestem za bardzo "mobilny". Ona kwituje to pytaniem : A co Pan mysli , ze my nie jestesmy ludzmi i nam sie nie nalezy wypoczynek (pierwsze co mi do glowy przychodzi to nadzieja, ze piloci sa wypoczeci) a poza tym one nie sa kelnerkami i nie beda biegaly na kazde skinienie pasazera a poza tym i tak bede ja czy moj sasiad zmuszony do skorzystania z WC wiec przy okazji sobie zabiore cos do picia....... Musialem miec niezla mine po takim dictum bo pasazer z noga w gipsie spytal czy jestem OK... Final: nie korzystam juz z LOT-u, natomiast latam ( i to 1-4x w roku) liniami LUFTHANSA!!! Drozej niz lot, wiecej przesiadek w drodze do Krakowa ale.....LUFTHANSA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeen Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty IP: *.acn.waw.pl 07.03.06, 20:11 super:) zajebiście miła historia:) dobrze czasem przeczytać coś tak fajnego Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty 07.03.06, 20:55 Wierzę w ludzi , czytając takie podnoszące na duchu wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol.de Re: zgrabna zmiana tytulu artykulu IP: *.infonet.ee / *.infonet.ee 07.03.06, 23:06 a bylo juz tak pieknie, dopuki PR idioci nie zmienili tytulu artykulu. oryginalny tytul ciagle jeszcze widnieje w poprzednich postach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty IP: *.cust.tele2.pl 07.03.06, 21:18 Duże brawa dla Lufthansy. To wydarzenie wykazuje że żyjemy we wspólnocie europejskiej i powinniśmy sobie nawzajem pomagać. Dołączam gratulacje dla Pani Pauliny Reinhard za poświęcenie, przytomność umysłu i rozwagę. Aż przykrość mnie bierze że w naszym kraju mało jest takich ludzi w miejscach gdzie zapadają ważne decyzje dla społeczeństwa i państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gratulacje Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty IP: *.zax.pl / *.zax.pl 07.03.06, 21:34 Szczere gratulacje dla Pani Pauliny jak i Lufthansy! Pozdrawiam, Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
york222 Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty 07.03.06, 21:53 tak dzialaja profesjonalisci.i tak powinno byc.lufthansa,pani kurierkai napewno grono zyczliwych ludzi z mozgiem.dla chorego 7zycze najwspanialszego zycia jakie sobie zyczy.dla panstwa tez naj press wien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexican Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:01 Łza się w oku zakręciła. Są jeszcze LUDZIE na tym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz511 Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty 07.03.06, 22:02 Brawo Lufthansa, brawo - o ile wiem pilotom i tym na Wieży życzy się tylko dobrych startów i takich samych lądowań - niech tak będzie .Napewno dobrzy ludzie jesteście i dlatego Wasza Firma jest na topie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usaf Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty IP: *.ipt.aol.com 07.03.06, 22:14 Najwieksze BRAWA dla PIELEGNIARKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galaxia Brawo Lufthansa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 23:11 Lufthansa rulez - moja ulubiona niemiecka linia lotnicza! Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezautor jestem pod wrażeniem - brawo lufthansa IP: *.acn.waw.pl 07.03.06, 23:23 Jestem pod wielkim wrażeniem wysokiego poziomu Lufthansy jako firmy. Naprawdę wielkie brawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał K I love IP: *.proxnet.pl 07.03.06, 23:42 LUFTHANSA. a Wam opluwacze z dalszych postów szczęść Boże na dalszą drogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Bardzo ładnie opisana rutyna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 00:27 Wrażenie niesamowite. Ale przecież takich akcji linie lotnicze (a już na pewno nie Niemcy) nie robią spontaniczne na łapu capu! To było rutynowe wdrożenie instrukcji o transporcie medycznym dla ratowania życia. Tekst świetnie napisany. Ale jak znam życie i Gazetę Wyborczą, ładnie podkolorowane z tym wstryzmaniem ruchu we Frankfurcie. Przecież to niemożliwe (!), żeby zatrzymać takie lotnistko na 30 minut z takiego powodu. Samolot miał po prostu priorytet a ten do Katowic poczekał. Dla Lufthansy wielkie brawa. Ale to nie była szarża ułańska, tylko wzorowo wykonana niemiecka procedura;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sianko Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty IP: 209.89.159.* 08.03.06, 03:21 To dobrze,ze istnieja jeszcze ludzie na swiecie wrazliwi na losy innych ludzi To trzeba pielegnowac i oby podobnych przypadkow bylo jak najwiecej. Z wyrazami wdziecznosci - internautka Odpowiedz Link Zgłoś
szary_czatownik Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty 08.03.06, 07:45 Brawo, jasne, ale nie ma sie czym ekscytowac. Dojezdzam do pracy 2 autobusami miejskimi, 161 i 155. 161 powinien przyjechac dokladnie w tym samym czasie o ktorej odjezdza 155, gdy widze, ze moge nie zdazyc przesiasc sie, podchodze do kierowcy, on laczy sie przez radio ze 155 i ten na mnie CZEKA na przystanku!! To przeciez tak oczywiste w cywilizowanym kraju. Jechalem pociagim, mialem miec przesiadke, moj ICE opozniony,(jakis zamach podejrzewano na stacji posredniej) nie bylo szans na przesiadke, w nocy nie kursuja podmiejskie, poczte sie wozi. Nie dosc, ze otrzymalem od konduktora "talon" na 50DM "rekompensate za opoznienie" to w info na stacji przesiadkowej dostalem "talon" na taxi, zeby mnie zawiozla do domu (50km) na koszt kolei Deutsche Bahn. Ale to przeciez takie oczywiste w cywilizowanym kraju. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makary Re: Jak szpik do przeszczepu zatrzymał samoloty IP: *.szczecinek.net.pl / *.szczecinek.net.pl 08.03.06, 08:19 komentarz mój może banalny - ale jest to wzruszające. Odpowiedz Link Zgłoś