Dodaj do ulubionych

Folksdojcz pod parasolem

06.01.03, 13:03
Szanowny Adimie nie rozumię skąd u ciebie tyle atencji i wyrozumiałości dla
robactwa volksdojczowskiego.Puszczasz bezkarnie posty szkalujące dobre imie
Polski , Slązaków , Niemców a wielka litość cię bierze jak sie pluje na tych
wiarołomców.
Folksdojcz to największa gnida i zgnilizna moralna jak się wykluła z
pruskiego łba w Europie.
I nie ma tłumaczenia- że podpisałem bo się bałem o rodzinę to kłamstwo objaw
tchurzostwa zaprzaństwa i konformizmu
Ten niedobitki faszystowskie które na tym forum nonstop bluzgają na naszą
Ojczyznę nie są warci twojej litość w normalnych społeczeństwach (nawet tych
którym się wysługują) wzbudzają odrazę i wstręt.
hugon
Obserwuj wątek
    • Gość: waldi Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 06.01.03, 13:24
      Szanowny Panie Hugon,

niech sie pan w koncu uspokoi, lyknie moze cos z waszego narodowego trunku i
      przestanie w koncu szerzyc propagande i obrazac ludzi!

mit einem volksdeutschen Gruß
      waldi
    • gazeta_katowice Re: Folksdojcz pod parasolem 06.01.03, 13:40
      Forum z zasady służy do wymiany poglądów. Natomiat nazywanie innych uczestników
      dyskusji ”ścierwem” z dyskusją wiele współnego nie ma.
      Grab
      • Gość: mesco Re: Folksdojcz pod parasolem IP: 139.18.15.* 07.01.03, 13:07
        dziwne w tym ze jeden z redaktorów gazety reaguje tylko na posty krytykujace prohitlerowskich folksdojczów.
        Moje posty z twarda krytyka ludobójstwa sa wymazywane, podczas gdy posty scierwa ziomkowskiego
        wychwalajace podrzynanie ludziom gardla w czasie wojny naleza tutaj do dobrego tonu.

gazeta_katowice napisał:

> Forum z zasady służy do wymiany poglądów. Natomiat nazywanie innych uczestników
        >
        > dyskusji �ścierwem� z dyskusją wiele współnego nie ma.
        > Grab
        • gazeta_katowice Re: Folksdojcz pod parasolem 08.01.03, 11:29
          Gość portalu: mesco napisał(a):

> wychwalajace podrzynanie ludziom gardla w czasie wojny naleza tutaj do
          dobrego
          > tonu.

Mogę prosić o link do kontkretnego posta?
          Grab
      • Gość: gorol Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 19:56
        Moderacja na tym forum to smiech na sali. Zaloze sie ze moderator to jakis
        aktywista RAS albo jeszcze inny oszolom.

Kto to widzial zeby pozwalac na polskojezycznym forum pisac niezrozumiale dla
        pozostalych jakies bzdury po niemiecku? Na zadnym innym forum takie cos bylo by
        nie dopomyslenia.

Moderator nic sobie nie robi z tego ze bardzo czesto szkalowane jest dobre imie
        Polski i Polakow. Natomiast jak juz dochodzi do riposty zirytowanych tym stanem
        zeczy, normalnych uczestkikow tego forum, pan moderator wkracza ze swa karzaca
        dlonia i wycina....
        to po prostu smieszne..nie wiem czy to poprawnosc polityczna czy tez jakas
        zaplanowana akcja? taki stan zeczy daje wiele do myslenia...
        brak slow
        • Gość: Arnold Re: Folksdojcz pod parasolem IP: 213.186.78.* 09.01.03, 20:42
          Gość portalu: gorol napisał(a):

> Moderacja na tym forum to smiech na sali. Zaloze sie ze moderator to jakis
          > aktywista RAS albo jeszcze inny oszolom.
          >
          > Kto to widzial zeby pozwalac na polskojezycznym forum pisac niezrozumiale dla
          > pozostalych jakies bzdury po niemiecku? Na zadnym innym forum takie cos bylo
          by
          >
          > nie dopomyslenia.
          >
          > Moderator nic sobie nie robi z tego ze bardzo czesto szkalowane jest dobre
          imie
          >
          > Polski i Polakow. Natomiast jak juz dochodzi do riposty zirytowanych tym
          stanem
          >
          > zeczy, normalnych uczestkikow tego forum, pan moderator wkracza ze swa
          karzaca
          > dlonia i wycina....
          > to po prostu smieszne..nie wiem czy to poprawnosc polityczna czy tez jakas
          > zaplanowana akcja? taki stan zeczy daje wiele do myslenia...
          > brak slow

Caly wasz problem , wszechpolaccy nacjonalisci, polega na tym, ze nie
          potraficie pogodzic sie z rzeczywistoscia, w ktorej istnieja na "odwiecznie
          polskim Slasku" jacys aborygeni, ktorzy nie wiadomo jakim prawem uwazaja sie za
          niepolakow, pisza jakies bzdury po niemiecku albo, o zgrozo, jakim belkotem,
          ktory nazywaja jezykiem slaskim i maja inne podejscie do historii Slaska niz
          wy, co dodatkowo potrafia udokumentowac, chociaz powinni cicho siedziec i
          cieszyc sie z sukcesow Slaska w Polsce. A potraficie sie pogodzic z mrozna zima?
          Pewnie tez nie.

Jesli macie jakies argumenty i pojecie o kulturalnej dyskusji to zapraszam tu:

www2.gazeta.pl/forum/790620,30353,790602.html?f=10650
          Arnold

• Gość: gorol Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.bienczyce.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 21:23
            Gdyby moderator zachowywal sie tak jak nalezy tzn reagowal na hamstwo w
            odpowiednich momentach-nie rozwinela by sie na tym forum taka nienawisc.
            dyskutowac zawsze mozna. Rezcz w tym zeby byla to dyskusja kulturalna nie
            polegajaca wylacznie na ponizaniu i przedstawianiu w jak najgorszym swietle
            oponenta. Na tym forum takie zjawisko rozwinelo sie do niewyobrazalnych
            rozmiarow. Wszyscy obrazaja sie wzajemnie w sposub ponizej wszelkiej krytyki a
            a moderator albo wogole nie reaguje albo reaguje wybiorczo. ALbo to sie zmieni
            albo forum to zapadnie sie pod ziemie (bo dno juz osiagnelo)

Arnoldzie czy naprawde myslisz ze nienawisc do czego kolwiek prowadzi? Dobry
            klimat do dyskusji pojawia sie wtedy gdy rozmowcy traktuja sie z szacunkiem,
            nie nienawiscia... A ty i kilku innych tylko czekacie na mozliwosc dogryzienia
            i zrobienie na zlosc Polsce i Polakom. Jak my Polacy mamy dyskutowac z kims kto
            traktuje nas w taki sposub? czego sie spodziewacie???
            A moze wam o to chodzi? zeby podsycac nienawisc?
            • Gość: Arnold Re: Folksdojcz pod parasolem IP: 213.186.78.* 09.01.03, 21:42
              Gość portalu: gorol napisał(a):

> Gdyby moderator zachowywal sie tak jak nalezy tzn reagowal na hamstwo w
              > odpowiednich momentach-nie rozwinela by sie na tym forum taka nienawisc.
              Z tym sie zgodze

> dyskutowac zawsze mozna. Rezcz w tym zeby byla to dyskusja kulturalna nie
              > polegajaca wylacznie na ponizaniu i przedstawianiu w jak najgorszym swietle
              > oponenta. Na tym forum takie zjawisko rozwinelo sie do niewyobrazalnych
              > rozmiarow. Wszyscy obrazaja sie wzajemnie w sposub ponizej wszelkiej krytyki
              a
              > a moderator albo wogole nie reaguje albo reaguje wybiorczo. ALbo to sie
              zmieni
              > albo forum to zapadnie sie pod ziemie (bo dno juz osiagnelo)

Przygladalem sie temu forum na dlugo, zanim zaczalem tu pisac. I wiem kto
              zaczal reagowac chamstwem na udokumentowane fakty.

> Arnoldzie czy naprawde myslisz ze nienawisc do czego kolwiek prowadzi? Dobry
              > klimat do dyskusji pojawia sie wtedy gdy rozmowcy traktuja sie z szacunkiem,
              > nie nienawiscia...
              Racja. Zacznijcie traktowac z szacunkiem niepolakow, a szczegolnie Slazakow, bo
              sa tu gospodarzami.

A ty i kilku innych tylko czekacie na mozliwosc dogryzienia
              > i zrobienie na zlosc Polsce i Polakom.
              Nieprawda. Mamy tylko krytyczny stosunek do polskich "dokonan" na Slasku.

Jak my Polacy mamy dyskutowac z kims kto
              >
              > traktuje nas w taki sposub? czego sie spodziewacie???
              > A moze wam o to chodzi? zeby podsycac nienawisc?

Kto ja podsyca? Niewatpliwie niektorym z nas czasem puszczaja nerwy, jak slysza
              ze sa dziecmi slaskiej kurwy i krasnoarmiejca, ze sa folksdojczami (pisownia
              wasza) i dlatego moga za ziomkowskie pieniadze kreowac V kolumne w postaci
              Narodu Slaskiego i RASistow.

Kto ja podsyca? Ja, Slazak, uwazajacy (i majacy na to argumenty) ze tzw.
              powstania slaskie to byla zbrojna polska agresja o celu ekonomicznym? Ze
              Slazacy byli po wojnie wypedzani, mordowani, brutalnie polonizowani? Ze Polska
              doprowadzila ten jeden z najbogatszych regionow Europy do ruiny? Ze wojewodztwo
              Slaskie ma niewiele wspolnego ze Slaskiem?

eeee.
    • hugon Re: Folksdojcz pod parasolem 07.01.03, 14:09
      Tak tak mesco :-) masz racje jak nigdy dotąd.
      A Pan Panie Adimie niech wybaczy mi ale tak już mnie nauczono że pewne rzeczy
      i pewnych ludzi należy nazywać po imieniu a dla mnie i wielu mnie podobnych
      folksdojcz made in śląsk to wredna kanalia i tyle to jedno z łagodniejszych
      określeń jaki można zastosować dla tych ludzików.
      I jeszcze słowko do Pana Waldiego jaki to nasz narodowy ten trunek ?
      Po adresie z którego Pam pisze wnioskuje że zamieszkuje pan tereny w których
      zamieszkują sami abstynęci :-) oj szkoda gadać .........
      hugon
      • Gość: Karlik Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.cpe.quickclic.net 07.01.03, 23:26
        Reakcja Adm,przypomina ta z przed wojny w 39",za wszelka cene nie prowokowac i
        reagowac,a co dziennie ktos byl postrzelony przez "nieznanyvh "sprawcow,coz
        widac ze polityczna poprawnosc ma sie coraz lepiej!.
        • Gość: harry Re: mesco klamie jak zwykle IP: *.proxy.aol.com 07.01.03, 23:46
          jeszcze nigdy mesco nie napisal cos o potepieniu ludobojstwa,wrecz przeciwnie
          stwierdzenia,ze Niemcy,folksdojcze (pisownia oryg.),szwaby,Slazactwo itp
          powinny zdychac jest pelno w jego postach.
          W kazdym razie z Forum gazety nigdy nie usunieto nic o ludobojstwie,ja tez moge
          napisac ze napisalem najwspanialszy referat na swiecie ,tylko mi go
          skasowali,trudno udowodnic ,ze sie nie jest wielbladem.
        • Gość: waldi Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 08.01.03, 01:24
          czy ty masz wogole pojecie o latach miedzywojennych?
    • hugon Re: Folksdojcz pod parasolem 08.01.03, 13:44
      Panie Waldi czy nigdy się Pan nie spotkał z określeniami :
      "Zalany Zachlany jak Szwab"
      "Ujebany na Niemca"
      "Schlany jak Niemiecka Świnia"
      oj dużo dużo mozna by tu wymieniać
      Określenia te były stosowane wobec okupanta hitrelowskiego a i teraz mozna sie
      z nimi spotkać a jak Pan tęski do widoku leżących pokotem pijanych niemców to
      zapraszam do namiotów piwnych w pobliżu imprez sportowych itp....np(Winingem )
      hugon
      • Gość: ballest Kto sobie samobojcza strzelil albo z czym do ludzi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.01.03, 14:58
        Czekamy dalej na link mesca, kto kogo poderznal? :-)))'
        To sa tkzw. male klamstewka Polakow z zagranicy, ktorzy chca byc lepszymi
        Polakami jak ci co w kraju pozostali.

Co do Hugona to on fantastycznym zawodnikiem jest i napewno kiedys jeszcze
        krolem strzelcow zostanie, ale tylko w samobojczych bramkach.

pyrsk
        ballest

• silesius We wlasnie oko zajrzyj, hugon 08.01.03, 16:34
      hugon napisał:

> Folksdojcz to największa gnida i zgnilizna moralna jak się wykluła z
      > pruskiego łba w Europie.
      > I nie ma tłumaczenia- że podpisałem bo się bałem o rodzinę to kłamstwo objaw
      > tchurzostwa zaprzaństwa i konformizmu
      ~~~~~~~~~

Polszczyzna obczyzna dla "Prawdziwychpolakow" ?

No zreszta kochal cie pies, w kazdym razie powinienes zajrzec we wlasne
      gniazdo, sprawdzic co, kiedy i komu twoi podpisali: czy byla to lojalka wobec
      okupanta (tak zwano w GG volksliste podpisywana przez Polakow z checi
      spozywania pomaranczy i szynki), czy moze wstapienie do radzieckiego tzw.
      Ludowego Wojska Polskiego, ktore pomoglo wniesc na bagnetach komunizm, a moze
      pozniej jakies donosiki na Niemcow, na Slazakow, moze "Kwestionariusz
      przejetego mienia niemieckiego" lub tp. ?

Kto wie, moze i ciebie w kradzionych niemieckich pierzynach poczeto? A ty bez
      szacunku....

Moj jeden krewny to niczego nie podpisal. Nie musial zreszta, jako
      Reichsdeutsch, podpisywanie bylo dla was, Polakow, ale zrobil cos innego: jako
      lwowski profesor, od lat zamieszkaly i wykladajacy (po polsku) w tym miescie,
      po wkroczeniu Wehrmacht i przejeciu wladzy przez administracje III Rzeszy
      odmowil wykladania po niemiecku, za co wsadzono go do obozu Auschwitz.
      Jego zona mogla odwiedzic go raz w obozie ( wladze mialy jeszcze nadzieje, ze
      uda sie go przekonac do zmiany decyzji), ale odmowil a krotko potem zmarl na
      powszeche w Auschwitz zapalenie pluc.

No i bylaby to jeszcze jedna typowa tragiczna historia, ale niestety nie byl to
      jeszcze jej koniec. Otoz po wkroczeniu Polakow owej kobiecie jako Niemce
      (podejrzanej, gdyz owiedzala meza w Auschwitz!!!) odebrano caly majatek a ja
      sama zmuszono do wyjazdu - czyli wypedzono. Natomiast ich syn, mieszkajac w
      Polsce, ale przy granicy z Czechoslowacja, byl fachowcem w przygranicznej
      czeskiej fabryce i Polska nie odwazyla sie ruszyc czlowieka potrzebnego bratnim
      wam Czechom (to byla taka odwaga tylko wobec samotnych i bezbronnych).

No i ow syn, a moj krewny, kiedy rozmawialem z nim jakies 4 lata temu,
      powiedzial, ze ma zal do ojca, ze odmowil wykladow po niemiecku. Powiedzial, ze
      widzi, ze Polska nie byla warta jakiegokolwiek poswiecenia, a jemu przynajmniej
      nie brakowaloby ojca.

I wydaje sie, ze coraz wiecej ludzi mysli w podobny sposob, zwlaszcza
      czytajacych bluzgi takich "Prawdziwychpolakow" jak ty, ktorzy ku wszystkiemu
      zlemu i po polsku pisac bezblednie nie potrafia.

Silesius

• Gość: JB Po wkroczeniu jakich Polaków??? IP: *.inetia.pl 09.01.03, 15:01
        silesius napisał:
        Otoz po wkroczeniu Polakow owej kobiecie jako Niemce
        podejrzanej, gdyz owiedzala meza w Auschwitz!!!) odebrano caly majatek a ja
        sama zmuszono do wyjazdu - czyli wypedzono.

Czy ty człowieku musisz nosić w sobie tyle nienawiści? Jacy Polacy wkroczyli?
        Dopiero od lat 90-tych jesteśmy niepodlegli po niemiecko rosyjskim rozbiorze.
        To Niemcy rozpętali piekło, które nie przywróci już w kraju nad Odrą i Wisłą
        normalności.

Votre JB
        • silesius Re: Po wkroczeniu polskich Polaków 09.01.03, 20:26
          Gość portalu: JB napisał(a):

> silesius napisał:
          > Otoz po wkroczeniu Polakow owej kobiecie jako Niemce
          > podejrzanej, gdyz owiedzala meza w Auschwitz!!!) odebrano caly majatek a ja
          > sama zmuszono do wyjazdu - czyli wypedzono.
          >
          > Czy ty człowieku musisz nosić w sobie tyle nienawiści? Jacy Polacy wkroczyli?
          > Dopiero od lat 90-tych jesteśmy niepodlegli po niemiecko rosyjskim rozbiorze.

Alez oczywiscie.
          Wy nieuleczalnie zdrowi i niewinni.

Silesius
          • Gość: JB Re: Po wkroczeniu polskich Polaków IP: *.inetia.pl 10.01.03, 08:56
            silesius napisał:

> Gość portalu: JB napisał(a):
            >
            > > silesius napisał:
            > > Otoz po wkroczeniu Polakow owej kobiecie jako Niemce
            > > podejrzanej, gdyz owiedzala meza w Auschwitz!!!) odebrano caly majatek a
            > ja
            > > sama zmuszono do wyjazdu - czyli wypedzono.
            > >
            > > Czy ty człowieku musisz nosić w sobie tyle nienawiści? Jacy Polacy wkroczy
            > li?
            > > Dopiero od lat 90-tych jesteśmy niepodlegli po niemiecko rosyjskim rozbior
            > ze.
            >
            > Alez oczywiscie.
            > Wy nieuleczalnie zdrowi i niewinni.
            >
            > Silesius

Wy za to wiecznie szukający usprawiedliwienia dla swojej zbrodni.

• slezan Re: Po wkroczeniu polskich Polaków 13.01.03, 12:41

> silesius napisał:
              >
              > > Gość portalu: JB napisał(a):
              > >
              > > > silesius napisał:
              > > > Otoz po wkroczeniu Polakow owej kobiecie jako Niemce
              > > > podejrzanej, gdyz owiedzala meza w Auschwitz!!!) odebrano caly majat
              > ek a
              > > ja
              > > > sama zmuszono do wyjazdu - czyli wypedzono.
              > > >
              > > > Czy ty człowieku musisz nosić w sobie tyle nienawiści? Jacy Polacy wk
              > roczy
              > > li?
              > > > Dopiero od lat 90-tych jesteśmy niepodlegli po niemiecko rosyjskim ro
              > zbior
              > > ze.
              > >
              > > Alez oczywiscie.
              > > Wy nieuleczalnie zdrowi i niewinni.
              > >
              > > Silesius
              >
              > Wy za to wiecznie szukający usprawiedliwienia dla swojej zbrodni.
              >

Otóż mój drogi JaBolku, egzekucja prawa w RFN wygląda obecnie nieco lepiej niż
              w POlsce. Gdyby Silesius dopuścił się jakiejś zbrodni,to jeżeli jest obywatelem
              niemieckim i mieszka w Bundesrepublice, zapewne znalazłby się za kratkami. W
              nieocenionej Rzeczpospolitej sytuacja prezentuje się cokolwiek gorzej. Tak więc
              prawdopodobieństwo, że to Ty jesteś zbrodniarzem, który umknął organom
              ścigania, jest większe niż w przypadku Silesiusa.
              • jean-baptiste Re: Po wkroczeniu polskich Polaków 14.01.03, 12:48
                slezan napisał:

> Gość portalu: JB napisał(a):
                >
                > > silesius napisał:
                > >
                > > > Gość portalu: JB napisał(a):
                > > >
                > > > > silesius napisał:
                > > > > Otoz po wkroczeniu Polakow owej kobiecie jako Niemce
                > > > > podejrzanej, gdyz owiedzala meza w Auschwitz!!!) odebrano caly
                > majat
                > > ek a
                > > > ja
                > > > > sama zmuszono do wyjazdu - czyli wypedzono.
                > > > >
                > > > > Czy ty człowieku musisz nosić w sobie tyle nienawiści? Jacy Pola
                > cy wk
                > > roczy
                > > > li?
                > > > > Dopiero od lat 90-tych jesteśmy niepodlegli po niemiecko rosyjsk
                > im ro
                > > zbior
                > > > ze.
                > > >
                > > > Alez oczywiscie.
                > > > Wy nieuleczalnie zdrowi i niewinni.
                > > >
                > > > Silesius
                > >
                > > Wy za to wiecznie szukający usprawiedliwienia dla swojej zbrodni.
                > >
                >
                > Otóż mój drogi JaBolku, egzekucja prawa w RFN wygląda obecnie nieco lepiej
                niż
                > w POlsce. Gdyby Silesius dopuścił się jakiejś zbrodni,to jeżeli jest
                obywatelem
                >
                > niemieckim i mieszka w Bundesrepublice, zapewne znalazłby się za kratkami. W
                > nieocenionej Rzeczpospolitej sytuacja prezentuje się cokolwiek gorzej. Tak
                więc
                >
                > prawdopodobieństwo, że to Ty jesteś zbrodniarzem, który umknął organom
                > ścigania, jest większe niż w przypadku Silesiusa.

I znowu ad hominem? Może i poczęści jestem zbrodniarzem, ale to raczej dzięki
                przodkom z wehrmachtu. A co sie tyczy porządku prawnego to nie będę z tobą
                deliberował bo nie znam niemieckiego rechtu. A ty nie znasz historii Polski.

Votre JB
            • silesius Re: Po wkroczeniu polskich Polaków 13.01.03, 17:44

> > > Dopiero od lat 90-tych jesteśmy niepodlegli po niemiecko rosyjskim ro
              > zbiorze.
              > >
              > > Alez oczywiscie.
              > > Wy nieuleczalnie zdrowi i niewinni.
              > >
              > > Silesius
              >
              > Wy za to wiecznie szukający usprawiedliwienia dla swojej zbrodni.

Wskaz mi, gdzie ja szukam usprawiedliwien?
              Ja nie pieprze o jakichs rozbiorach.

Zbrodnia jest zbrodnia, tak niemiecka, jak polska.

Silesius

• Gość: mesco Faszystowskie gówno IP: 139.18.15.* 10.01.03, 13:23

> hugon napisał:
        >
        > > Folksdojcz to największa gnida i zgnilizna moralna jak się wykluła z
        > > pruskiego łba w Europie.
        > > I nie ma tłumaczenia- że podpisałem bo się bałem o rodzinę to kłamstwo obj
        > aw
        > > tchurzostwa zaprzaństwa i konformizmu

Zgadzam sie z tym w zupelnosci

> ~~~~~~~~~
        >
        > Polszczyzna obczyzna dla "Prawdziwychpolakow" ?
        >
        > No zreszta kochal cie pies, w kazdym razie powinienes zajrzec we wlasne
        > gniazdo,
        ---
        kazdy pise kocha swojego pana. A najbardziej to owczarki sa przywiazane do swoich panów. Jako Niemiec gliwicki
        powinienes to wiedziec.
        ------------------------------------------

sprawdzic co, kiedy i komu twoi podpisali: czy byla to lojalka wobec
        > okupanta (tak zwano w GG volksliste podpisywana przez Polakow z checi
        > spozywania pomaranczy i szynki),
        --------
        volkslisty mialy kilkanascie grup. Obywatele niemieccy narodowosci polskije nie musieli takiej podpisywac. To fakt.
        Wolnosc w twojej Rzeszy nie wymagala tego. Tylko skad sie wzielo kilkaset tysiecy czlonków Zwiazku Polaków w
        Niemczech? Najwiecej podipisywano volsklisty na terenach nalezacych do Rzeszy przed 1914 rokiem. Za
        niepodpisanie grozila niejednokrotnie kara wiezienia, typowa dla twojej demokratyczenj Rzeszy.
        W jakim celu stworzono GG? By zapedzic tam Polaków i kazac im podpisywac volkslisty.
        -
        Kto w GG obzeral sie pomaranczami i szynka?
        Jakie firmy importowaly pomarancze i jakimi szlakami handlowymi dochodzily pomarancze np. dla powstanców
        warszawskich?

Nabijanie sie z ofiar wojny jest w twojej obecnej ojczyznie karalne, mam na mysli BRD.
        ---

czy moze wstapienie do radzieckiego tzw.
        > Ludowego Wojska Polskiego, ktore pomoglo wniesc na bagnetach komunizm, a moze
        > pozniej jakies donosiki na Niemcow, na Slazakow, moze "Kwestionariusz
        > przejetego mienia niemieckiego" lub tp. ?
        ---

Slyszales cos o Stalingradzie i gen. Paulusie?
        Slyszales cos o Ulbrichcie?

-
        • Gość: Ookee Re: Faszystowskie gówno IP: *.spinet.com.pl / 1.1.1.* 13.01.03, 15:16
          > Wniosek i koncowa analize poswieciles kobiecie niesprawiedliwie
          potraktowanej
          > przez komunistyczny rezim, który ty
          > okreslasz mianem Polaków.

ciekawostka - nazistowski rezim III Rzeszy to oczywiscie Niemcy, komunistyczna
          wladza PRL to wcale nie byli Polacy tylko komunistyczny rezim
          za zbrodnie III Rzeszy odpowiadaja wszyscy Niemcy, za zbrodnie PRL tylko KC PZPR

tak trzymac szowinisto
    • Gość: kurt Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.pik / 213.216.86.* 09.01.03, 15:39
      hugon ty żyjesz???
      • Gość: ballest Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.01.03, 00:18
        :-))'
    • hugon Re: Folksdojcz pod parasolem 13.01.03, 12:15
      synkowie posiadanie wlasnego fan clubu w srodowisku volksdojczowski przynosi
      niestety marną pociechę ale dzięki za to :-)
      mała rzecz od maluczkich ale trudno niech bedzie- doceniam i to :-)
      Ja nie neguje niktórych przez was przekazywanych faktów to były czarne dzieje w
      histori Eutropy jedna krzywda rodziła kolejne niesprawiedliwości na Polskich
      reka tez zapewne jest krew niewinnych ofiar
      różni sa Polacy ,Ślązacy Niemcy Szwedzi i Brazilijczycy ale w waszych postach
      jest wyłącznie nienawiść i potępienie wszystkiego co POLSKIE i bałwochwalcze
      wychwalanie Niemieckości
      hugon
      • Gość: bity rus Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.dip.t-dialin.net 13.01.03, 15:19
        te hugon kaj msz fana?
    • Gość: Spiro Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.pool.mediaWays.net 13.01.03, 17:38
      Polak pan jestes dupny a pisac po polsku bez bledow ortograficznych nie umiesz
      • hugon Re: Folksdojcz pod parasolem 14.01.03, 10:37
        Dupny to może byc papier
        Polak może byc mądry lub głupi smieszny lub smutny gruby bądż chudy itp......
        Pan należy równiez do grupy przesiedleńczo-volksdojczowskiej która nie może
        się odnależ w nowej demokratycznej Europie .
        Nic nie pomoże opluwanie swojej dawnej Ojczyzny przez taki zabieg nie stanie
        się człowiek nagle lepszym obywatelem państwa do ktorego się uciekło.
        Znamieenne jest to że przypadki i zachowania takie dotyczą w 90 % uciekinierów
        niemiecko- ślaskich .!!!!!!!!
        Sytuacje z USA , Kanady, UK,Australi wzbudzają raczej śmiech :-)
        hugon
        • Gość: bity rus Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.03, 12:20
          te hugon chcesz w papa?
          godosz tak jak kozdy ze Sosnowca
        • Gość: XXX Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 14.01.03, 12:34
          hugon napisał:

> Dupny to może byc papier
          > Polak może byc mądry lub głupi smieszny lub smutny gruby bądż chudy
          itp......
          > Pan należy równiez do grupy przesiedleńczo-volksdojczowskiej która nie może
          > się odnależ w nowej demokratycznej Europie .
          > Nic nie pomoże opluwanie swojej dawnej Ojczyzny przez taki zabieg nie stanie
          > się człowiek nagle lepszym obywatelem państwa do ktorego się uciekło.
          > Znamieenne jest to że przypadki i zachowania takie dotyczą w 90 %
          uciekinierów
          >
          > niemiecko- ślaskich .!!!!!!!!
          > Sytuacje z USA , Kanady, UK,Australi wzbudzają raczej śmiech :-)
          > hugon
          Tak obywatelem bylem ale 2 klasy bo zawsze bylem NIEMCEM HUGONIE ITO JEST DO
          DZISIAJ W NASZEJ OJCZYZNIE KTORO PONAD 50 LAT OKUPUJECIE ?
          • Gość: ----- Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.03, 12:42
            www.echoslonska.com/0212/index.htm
    • Gość: peterp Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 11:18
      hugon napisał:

> Szanowny Adimie nie rozumię skąd u ciebie tyle atencji i wyrozumiałości dla
      > robactwa volksdojczowskiego.Puszczasz bezkarnie posty szkalujące dobre imie
      > Polski , Slązaków , Niemców a wielka litość cię bierze jak sie pluje na tych
      > wiarołomców.
      > Folksdojcz to największa gnida i zgnilizna moralna jak się wykluła z
      > pruskiego łba w Europie.
      > I nie ma tłumaczenia- że podpisałem bo się bałem o rodzinę to kłamstwo objaw
      > tchurzostwa zaprzaństwa i konformizmu

==========================================================================
      A co powiesz na następującą historię:

Małżeństwo, jakich wiele na Śląsku On Ślązak-Polak - wykształcony, urzędnik
      państwowy,znający kilka języków, powstaniec śląski, działający w podziemiu, Ona
      Ślązaczka - Niemka,wykształcona, oczytana, i 4 letni syn. Przychodzi rok 1940
      Wigilia, Gestapo aresztuje Jego i całą grupę (jednego z dyrektorów huty, oraz
      innych urzędników nie godzących się z hitleryzmem), Mysłowice, Oświęcim,
      styczeń 1941 - urna przychodzi do domu wraz z dokumentami, portfelem, Jego
      złotą obrączką, Ona z synem żyje z oszczędności, przez całą okupację, podpisuje
      dla siebie i syna Folkslistę III, by uniknąć KL, by móc żyć. Co jakiś czas musi
      meldować sie na Gestapo , zostaje wyrzucona z pięknego mieszkania do kawalerki,
      a syn bez ojca przebywa u dziadków.
      Rok 1945 styczeń, koniec wojny, koniec przesłuchań i upokorzenia, wyzwolenie ?
      Czyżby ? Nie !!! Na krótko powraca do swojego mieszkania, wkraczają ruscy,
      biorą prawie wszystko, fisharmonię, fortepian, dzieła sztuki, znów wyrzucona z
      mieszkania - żona działacza reakcyjnego, znów bez środków do życia, w
      wysiedleniu nie pomaga nawet glejt kolegów jej męża o czynach byłego powstańca,
      i zapewnieniu o "polskości". Ratuje ją choroba syna, zostaje z pytaniem kim
      jest ? Za Niemca - Polką, za Polski- Niemką, gdyby miała skośne oczy pewnie
      zrobiliby z niej Chinkę.
      Zwraca się do ZBOWiDU o rętę dla syna, nie dostaje, przyczyna ? Prosta
      sanacyjny urzędnik - wrogiem ludu, rok 1971 - przychodzą do Niej ze ZBOWiD-u by
      dać dodatek kombatancki do emerytury za śmierć męża, Ona mówi, by opuścili jej
      mieszkanie, kiedy potrzebowała pomocy nie dostała jej, a teraz to Oni mogą to
      sobie wsadzić........
      Rok 1987 przed śmiercią żałuje, że nie opuściła tego podłego kraju jakim jest
      Polska, kraju oszutów, złodzieji i kombinatorów.
      Całe życie mówiła - ta śmierć była nie potrzebna !!!
      =============================================================================
      tyle historii.
      Mogę Ci opowiedzieć jeszcze kilka faktów z życia Ślązaków.

Zanim kogokolwiek ocenisz, poznaj jego los, życie.

W zasadzie powinieneś dostać po pysku, ale szkoda mojej fatygi, nie będę zniżał
      się do Twojego poziomu w stylu "Balcerowicz musi odejść !"
      ========================================================================

> Ten niedobitki faszystowskie które na tym forum nonstop bluzgają na naszą
      > Ojczyznę nie są warci twojej litość w normalnych społeczeństwach (nawet tych
      > którym się wysługują) wzbudzają odrazę i wstręt.
      > hugon
      • Gość: xxx Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 14.01.03, 12:36
        Gość portalu: peterp napisał(a):

> hugon napisał:
        >
        > > Szanowny Adimie nie rozumię skąd u ciebie tyle atencji i wyrozumiałości dl
        > a
        > > robactwa volksdojczowskiego.Puszczasz bezkarnie posty szkalujące dobre imi
        > e
        > > Polski , Slązaków , Niemców a wielka litość cię bierze jak sie pluje na ty
        > ch
        > > wiarołomców.
        > aw
        >
        > ==========================================================================
        > A co powiesz na następującą historię:
        >
        > Małżeństwo, jakich wiele na Śląsku On Ślązak-Polak - wykształcony, urzędnik
        > państwowy,znający kilka języków, powstaniec śląski, działający w podziemiu,
        Ona
        >
        > Ślązaczka - Niemka,wykształcona, oczytana, i 4 letni syn. Przychodzi rok
        1940
        > Wigilia, Gestapo aresztuje Jego i całą grupę (jednego z dyrektorów huty,
        oraz
        > innych urzędników nie godzących się z hitleryzmem), Mysłowice, Oświęcim,
        > styczeń 1941 - urna przychodzi do domu wraz z dokumentami, portfelem, Jego
        > złotą obrączką, Ona z synem żyje z oszczędności, przez całą okupację,
        podpisuje
        >
        > dla siebie i syna Folkslistę III, by uniknąć KL, by móc żyć. Co jakiś czas
        musi
        >
        > meldować sie na Gestapo , zostaje wyrzucona z pięknego mieszkania do
        kawalerki,
        >
        > a syn bez ojca przebywa u dziadków.
        > Rok 1945 styczeń, koniec wojny, koniec przesłuchań i upokorzenia,
        wyzwolenie ?
        > Czyżby ? Nie !!! Na krótko powraca do swojego mieszkania, wkraczają ruscy,
        > biorą prawie wszystko, fisharmonię, fortepian, dzieła sztuki, znów wyrzucona
        z
        > mieszkania - żona działacza reakcyjnego, znów bez środków do życia, w
        > wysiedleniu nie pomaga nawet glejt kolegów jej męża o czynach byłego
        powstańca,
        >
        > i zapewnieniu o "polskości". Ratuje ją choroba syna, zostaje z pytaniem kim
        > jest ? Za Niemca - Polką, za Polski- Niemką, gdyby miała skośne oczy pewnie
        > zrobiliby z niej Chinkę.
        > Zwraca się do ZBOWiDU o rętę dla syna, nie dostaje, przyczyna ? Prosta
        > sanacyjny urzędnik - wrogiem ludu, rok 1971 - przychodzą do Niej ze ZBOWiD-u
        by
        >
        > dać dodatek kombatancki do emerytury za śmierć męża, Ona mówi, by opuścili
        jej
        > mieszkanie, kiedy potrzebowała pomocy nie dostała jej, a teraz to Oni mogą
        to
        > sobie wsadzić........
        > Rok 1987 przed śmiercią żałuje, że nie opuściła tego podłego kraju jakim
        jest
        > Polska, kraju oszutów, złodzieji i kombinatorów.
        > Całe życie mówiła - ta śmierć była nie potrzebna !!!
        > =============================================================================
        > tyle historii.
        > Mogę Ci opowiedzieć jeszcze kilka faktów z życia Ślązaków.
        >
        > Zanim kogokolwiek ocenisz, poznaj jego los, życie.
        >
        > W zasadzie powinieneś dostać po pysku, ale szkoda mojej fatygi, nie będę
        zniżał
        >
        > się do Twojego poziomu w stylu "Balcerowicz musi odejść !"
        > ========================================================================
        >
        > > Ten niedobitki faszystowskie które na tym forum nonstop bluzgają na naszą
        > > Ojczyznę nie są warci twojej litość w normalnych społeczeństwach (nawet t
        > ych
        > > którym się wysługują) wzbudzają odrazę i wstręt.
        > > hugon
        Co za swinia z ciebie tylko volksdeutsche i tak dalej dla mnie to jestes
        wredny polski PARTYZAN !!!!!!
      • Gość: achim Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 14.01.03, 12:42
        Gość portalu: peterp napisał(a):

> hugon napisał:
        >
        > > Szanowny Adimie nie rozumię skąd u ciebie tyle atencji i wyrozumiałości dl
        > a
        > > robactwa volksdojczowskiego.Puszczasz bezkarnie posty szkalujące dobre imi
        > e
        > > Polski , Slązaków , Niemców a wielka litość cię bierze jak sie pluje na ty
        > ch
        > > wiarołomców.
        > aw
        >
        > ==========================================================================
        > A co powiesz na następującą historię:
        >
        > Małżeństwo, jakich wiele na Śląsku On Ślązak-Polak - wykształcony, urzędnik
        > państwowy,znający kilka języków, powstaniec śląski, działający w podziemiu,
        Ona
        >
        > Ślązaczka - Niemka,wykształcona, oczytana, i 4 letni syn. Przychodzi rok
        1940
        > Wigilia, Gestapo aresztuje Jego i całą grupę (jednego z dyrektorów huty,
        oraz
        > innych urzędników nie godzących się z hitleryzmem), Mysłowice, Oświęcim,
        > styczeń 1941 - urna przychodzi do domu wraz z dokumentami, portfelem, Jego
        > złotą obrączką, Ona z synem żyje z oszczędności, przez całą okupację,
        podpisuje
        >
        > dla siebie i syna Folkslistę III, by uniknąć KL, by móc żyć. Co jakiś czas
        musi
        >
        > meldować sie na Gestapo , zostaje wyrzucona z pięknego mieszkania do
        kawalerki,
        >
        > a syn bez ojca przebywa u dziadków.
        > Rok 1945 styczeń, koniec wojny, koniec przesłuchań i upokorzenia,
        wyzwolenie ?
        > Czyżby ? Nie !!! Na krótko powraca do swojego mieszkania, wkraczają ruscy,
        > biorą prawie wszystko, fisharmonię, fortepian, dzieła sztuki, znów wyrzucona
        z
        > mieszkania - żona działacza reakcyjnego, znów bez środków do życia, w
        > wysiedleniu nie pomaga nawet glejt kolegów jej męża o czynach byłego
        powstańca,
        >
        > i zapewnieniu o "polskości". Ratuje ją choroba syna, zostaje z pytaniem kim
        > jest ? Za Niemca - Polką, za Polski- Niemką, gdyby miała skośne oczy pewnie
        > zrobiliby z niej Chinkę.
        > Zwraca się do ZBOWiDU o rętę dla syna, nie dostaje, przyczyna ? Prosta
        > sanacyjny urzędnik - wrogiem ludu, rok 1971 - przychodzą do Niej ze ZBOWiD-u
        by
        >
        > dać dodatek kombatancki do emerytury za śmierć męża, Ona mówi, by opuścili
        jej
        > mieszkanie, kiedy potrzebowała pomocy nie dostała jej, a teraz to Oni mogą
        to
        > sobie wsadzić........
        > Rok 1987 przed śmiercią żałuje, że nie opuściła tego podłego kraju jakim
        jest
        > Polska, kraju oszutów, złodzieji i kombinatorów.
        > Całe życie mówiła - ta śmierć była nie potrzebna !!!
        > =============================================================================
        > tyle historii.
        > Mogę Ci opowiedzieć jeszcze kilka faktów z życia Ślązaków.
        >
        > Zanim kogokolwiek ocenisz, poznaj jego los, życie.
        >
        > W zasadzie powinieneś dostać po pysku, ale szkoda mojej fatygi, nie będę
        zniżał
        >
        > się do Twojego poziomu w stylu "Balcerowicz musi odejść !"
        > ========================================================================
        >
        > > Ten niedobitki faszystowskie które na tym forum nonstop bluzgają na naszą
        > > Ojczyznę nie są warci twojej litość w normalnych społeczeństwach (nawet t
        > ych
        > > którym się wysługują) wzbudzają odrazę i wstręt.
        > > hugon
        Skad przyjechales na ten znienawidzony SLASK ????JA TEZ CI MOGE NAPISAC COS
        OZYCIU POLAKOW :Jak przyjechali to wyzywali nas hitlerowcami io tym podobne co
        nie racja nie ma slow jestes glupim POLACZKIEM Z GALICJI I FINAL DUREN NIE
        PRZECIETNY MAJA CIE WSZYSCY DOSYC NA TYM FORUM :Zostaw Slazakow w spokoju to
        ich ojczyzna gdzie ty ja maz pewnie za BUGIEM ???????????durak
    • hugon Re: Folksdojcz pod parasolem 14.01.03, 14:35
      Mozliwe że twoja historia jest prawdziwa bynajmniej jej osnowa resztę sobie po
      latach i dla upiększenia sam dodałeś . To wkońcu 1939 na Polski Śląsk wjechali
      hitlerowcy a ich piąta kolumna strzelała w plecy Polsko_Śląskich bohaterskich
      obrońców tej umęczonek=j pieknej ziemi.
      Tylko obmierzłe volksdojczyki wyskakiwały przed faszystowskie pułki i
      wychwalali hitlerka a ich kobiety wkładały kwiaty w lufi szwabskich karabinów
      z których strzelano do bezbronnych cywilów.
      Więc po latach zniewolenia przyszedłi czas odwetu
      hugon
      • peterp Folksdojcz pod parasolem 14.01.03, 18:12
        Opisałem Ci najprawdziwszą historię jakich wiele na naszym Śląsku i to bez
        dodawania osnowy.
        Skąd u ciebie tyle nienawiści do tego co Śląskie, Morawskie i Niemieckie ?
        A może Ty siedzisz w Niemczech i Twoi koledzy nazywają Cię "polaczkiem", a Ty
        się wstydzisz za polskie złodziejstwo, chamstwo, kombinatorstwo, lenistwo,
        kłamstwo itd.?
        A na tym forum dajesz upust swojej głupocie, komleksom, nacjonalizmowi ?
        Weź lepiej swoją fankę i szabelkę i znikaj stąd, do swojej krainy pijanych snów
        chorego idioty.

• silesius Re: Folksdojcz pod parasolem 15.01.03, 03:28
        hugon napisał:

> Tylko obmierzłe volksdojczyki wyskakiwały przed faszystowskie pułki i
        > wychwalali hitlerka a ich kobiety wkładały kwiaty w lufi szwabskich
        > karabinów z których strzelano do bezbronnych cywilów.
        > Więc po latach zniewolenia przyszedłi czas odwetu

No to dzis odwet na calego.
        Dzis polityke Hitlera wychwalaja tzw. "prawdziwi Polacy", a to jego system
        podatkowy, a to potraktowanie Zydow, a to budowe autostrad...
        Dzis na serwerze tzw. "prawdziwych Polakow" www.ojczyzna.pl znalezc mozna
        odsylacze do tzw. Mlodziezy Wszechpolskiej, ktorej jednym z wielkich idoli jest
        SS-Man Leon Degrelle.
        (Nb. na tymze serwerze LPR znalezc mozna pod haslem "Dobrzy Niemcy" w formacie
        mp3 piosenke napisana na zamowienie propagandy PRL w 1966 roku przez Osiecka a
        wykonana przez Zawadzka pt. "Pachnie ziemia". Mozesz ja sobie sciagnac, nauczyc
        sie je i nucic, pasuje do twojego czerwonego swiatopogladu.)
        Dzis tzw. prawdziwi Polacy czytaja dziela tegoz Degrelle (ktory wlasnorecznie
        mordowal ludzi), jak inni czytaja Biblie.
        Dzis tzw. prawdziwi Polacy pokrzykuja lub wypisuja na murach "Zydzi do gazu".

Ach, i jako chyba jedyni w Europie wybieracie sie chetnie i z radoscia mordowac
        ludzi w Iraku. To tez wasz odwet i leczenie kompleksow, w koncu dadza wam
        postrzelac do ludzi z bezpiecznej odleglosci, to cos nowego dla was, ktorzy
        dotad byliscie od dobijania rannych.

Silesius

• Gość: Fuchs Re: Folksdojcz pod parasolem IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 15.01.03, 07:42
        hugon napisał:

> Mozliwe że twoja historia jest prawdziwa bynajmniej jej osnowa resztę sobie
        po
        > latach i dla upiększenia sam dodałeś . To wkońcu 1939 na Polski Śląsk
        wjechali
        >
        > hitlerowcy a ich piąta kolumna strzelała w plecy Polsko_Śląskich
        bohaterskich
        > obrońców tej umęczonek=j pieknej ziemi.
        > Tylko obmierzłe volksdojczyki wyskakiwały przed faszystowskie pułki i
        > wychwalali hitlerka a ich kobiety wkładały kwiaty w lufi szwabskich
        karabinów
        >
        > z których strzelano do bezbronnych cywilów.
        > Więc po latach zniewolenia przyszedłi czas odwetu
        > hugon
        Jeszcze jedno znow polskie klamstwo na Slask weszli Niemcy przeciez w 1939 to
        byl teren niemiecki z czym sie nie umierzu pogodzic ty partyzanie jez ci
        mowilem przeciez nie my chcielismy wojny z polska ani mordowania cywilnej
        ludnosci tylko jego rezim ????Jaki POLSKI SLASK ZNOWU SNUJESZ HISTORIE Z LEWEJ
        STRONY TOP MOZE LWOW CZY INNE MIASTA CZY STANISLAWOW ;BRZESC TO BYLA ROSJA
        PRZED 1939 ???HUGON OTRZESWIJ ?Nie rob zametu ?? Fuchs
    • hugon Re: Folksdojcz pod parasolem 15.01.03, 08:15
      silesius uzurpujesz sobie prawo do bycia sląsko-niemieckim intelektualistą a
      ostatnio ton twoich postów jest wyjątkowo paszkwilancki oj nieładnie chłopie
      rozumie zę przygnębia cie wszech otaczająca Polskość ale nic na to nie
      poradzisz kolo histori sie zamkneło koniec kropka istnienie takich ludzi o
      takich poglądach jest całkiem naturalne na każdej zdrowej demokratycznej
      tkance pojawiaja się krosty ,czyraki, wrzody jesteście takimi wentylami do
      upuszczania złej i chorej krwi.
      Nie istote ile lat był Śląsk pod okupacja pruską tera po wieki wieków jest
      POLSKI
      hugon
      • silesius Re: Folksdojcz pod parasolem 15.01.03, 08:20
        hugon napisał:

> silesius uzurpujesz sobie prawo do bycia sląsko-niemieckim intelektualistą

u nas Slazakow to norma, nic nadzwyczajnego.

> a ostatnio ton twoich postów jest wyjątkowo paszkwilancki

znaczy trafilem cie w czule miejsce.
        A przeciez napisalem tylko to, co o was swiat mysli.

Silesius

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka