Dodaj do ulubionych

Uczciwi ludzie chcą ludzi min. Ziobry!!!!

IP: 218.28.14.* 29.06.06, 12:27
Śląscy prokuratorzy nie chcą ludzi Ziobry?
Bo to jest jeden wieloletni układ wzajemnie z sobą powiązany i nie do ruszenia
- coś w rodzaju "caramory". Jego skład to: Sądy, Prokuratura, Policja, wysocy
urzędnicy państwowi i samorzadowi, prezesi duzych Agencji i SM i inni. Kazdy z
poza układu - kto probuje się wychylić jest niszczony. Opanowali najwazniejsze
i kluczowe stanowiska w urzedach i instytucjach - nic się nie dzieje bez ich
wiedzy, rządzi od lat cały czas ta sama "klika" - czasem są pozorowane
kosmetyczne zmiany, ale generalnie dalej rządzi ta sama "sitwa". W tym bagnie
nic się nie zrobi bez "generalnego trzęsienia ziemi" i kompleksowej wymiany
"komunistycznych kadr", wtedy dopiero ukaze się cała prawda o "sląskiej
mafii".
Obserwuj wątek
    • Gość: sqro Re: Uczciwi ludzie chcą ludzi min. Ziobry!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 16:02
      >>karamory<< :D :D :D :D :D

sam jesteś karamor :P
    • Gość: . Re: Uczciwi ludzie chcą ludzi min. Ziobry!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 16:12
      a jak prawda sie nie ukaze to na pewno teczkie sfalszowali:)
    • Gość: przefarbowany Re: Uczciwi ludzie chcą ludzi min. Ziobry!!!! IP: 194.165.130.* 30.06.06, 10:04
      Największy wrzask, robienie zamieszania oraz kpiny i krytykę z działań ministra
      Ziobry robią starzy UB-cy, dawni tow.PZPR i inni powiązani "goście posożytujący
      na zdrowym ciele proletariatu". A także najbardziej skorumpowana grupa nierobów
      tzw. "urzedników państwowych", którzy nie dość że korzystają z specjalnych
      przywilejów to wykorzystują to bezczelnie i nieetycznie do napełniania kiesy.
      Zauwżcie obywatele jedno: sędzia, prokurator, adwokat (radca prawny), lekarz i
      jeszcze kilka elitarnych grup nie podlega sądom powszechnym, chronią ich
      imunitety, sądzą ich sądy zawodowe (korporacyjne - i inne mafijne)), wiadomo
      kruk krukowi..... Tylko zwykły, szary obywatel - jest karany i sądzony przez
      wszystkich - poczynająć od Strażnika Miejskiego przez policjanta a kończąc na
      różnego rodzaju "Kolegiach " i skorumpowanych sędziach podpierających się
      (najbardziej) skorumpowanymi biegłymi różnej maści.
      Więc te wszystkie napaści na ministra znajdują swoje uzasadnienie - bo kończą
      się dobre czasy do przestępców, widzącch zagrożenie swoich przestępczych
      interesów - stosują niewybredne ataki. Większość obywateli popiera działania
      min. Ziobry i życzymy konsekwentnego działania aby w końcu zwyciężyło prawo i
      sprawiedliwość.
      • Gość: Bogdan Re: Uczciwi ludzie chcą ludzi min. Ziobry!!!! IP: 194.146.249.* 30.06.06, 17:57
        Masz racje, nic dodc nic ując
    • Gość: katonik Re: Uczciwi ludzie chcą ludzi min. Ziobry!!!! IP: 194.165.130.* 01.07.06, 17:04
      Właśnie, potrzeba nowych zaufanych ludzi min. Ziobry aby zrobić porządek w tym
      "katowickim szambie". Zapraszamy - uczciwi obywatele oczekują prokuratorów
      pilnujących przestrzegania prawa i przede wszystkim uczciwych (o czystych
      rękach). Jeden tu nic nie zrobi - tutaj nagromadziło się wieloletnie zło i
      prywata - swiadczy o tym odrzucenie przez istniejący "układ" prokuratora z
      zewnątrz.
    • kronopio77 Od kiedy Ziobro jest uczciwy??? 01.07.06, 18:21
      Jak nazwać jego ochydną manipulację z niszczarką do papieru i faktyczne
      ogłoszenie wyroku przed rozpoczęciem sprawy w sprawie "afery billboardowej"???
      W normalnym kraju osoba, która w taki sposób kompromituje urząd minstra
      sprawiedliwości i prokuratora generalnego musiała by po czymś takim zniknąć z
      życia publicznego... Ale nie u nas.
    • Gość: Iza Re: Uczciwi ludzie chcą ludzi min. Ziobry!!!! IP: 194.146.249.* 01.07.06, 20:30
      Odezwał się towarzysz, a Kołodko z bochnem chleba - to co? A co tobie ta
      niszczarka przeszkadza - te czujesz się zagroony?
      • kronopio77 Jeśli nie dostrzegasz róznicy między "pokazami" 03.07.06, 19:49
        Kołodki, a spektaklem Ziobry, który - powtórzę to jeszcze raz - faktycznie
        wydał wyrok przed rozpoczęciem sprawy - to serdecznie Ci współczuję.
        • kronopio77 p.s. 03.07.06, 19:52
          I widzę, że dobrze opanowałąs metodę PiSu - inwektywa w miejsce argumentów
          merytorycznych. No ale co zrobic, jak tych drugich brakuje, a myślenie trudzi...
    • kronopio77 Ziobro służy tylko PiSowi, nie Polsce 03.07.06, 19:56
      Nie jest dobrze, gdy minister sprawiedliwości (sic!) dopuszcza się publicznych
      manipulacji, żeby chronić tyłek Kurskiego...
    • Gość: alutka Do kronopio77 IP: 124.61.145.* 05.07.06, 20:08
      Widać z tego, że tobie Tobie przeszkadza nie tylko min. Ziobro - tak, tak ....
      ma się brudne łapki, nieczyste sumienie? Co takiego zrobił Kurski że tak się go
      czepiasz, ze osmielił się powiedzieć prawdę o rodzinie Tuska (ukrywaną), że
      powiedział prawdę o aferze "bilbordowej" - dlaczego pomimo pogróżek nie
      wytoczono Kurskiemu procesu? Dlaczego nie oburzją Cię wypowiedzi prof.
      Niesiołowskiego? Dlatego że podejmowane i wprowadzane przez PIS zmiany mają za
      cell likwidację "ukłdzików" i dalszego bezkarnego rozkradania i okradania
      obywateli oraz ukrócenie wszechobecnego łapówkarstwa, OT DLACZEGO! bo porządni i
      uczciwi obywatele nie muszą się bać min. Ziobry p. "kronopio77"
      • kronopio77 Mam 29 lat, więc łapek nie miałem kiedy ubrudzić 06.07.06, 08:34
        , droga "alutko" (tak na marginesie - dlaczego nie masz odwagi się zalogować?).
        Co do Kurskiego, to po pierwsze: z przesłuchanych dotychczas w sprawie
        billboardowej 20 chyba świadków ŻADEN
        • kronopio77 cd - do "alutki" 06.07.06, 08:40
          Mam 29 lat, więc łapek nie miałem kiedy ubrudzić droga "alutko" (tak na
          marginesie - dlaczego nie masz odwagi się zalogować?).
          Co do Kurskiego, to po pierwsze: z przesłuchanych dotychczas w sprawie
          billboardowej 20 chyba świadków ŻADEN nie potwierdził wersji Kurskiego. Co ty
          na to?
          A po drugie - sprawa dziadka Tuska. Jakie wg znaczenie dla losów dzisiejszej
          Polski i dla samego Tuska ma to, czy jego dziadek służył lub nie w
          wehrmahcie??? I nawet gdyby zgłosił się na ochotnika, to czy wg ciebie każdy
          odpowiada za czyny swoich protoplastów? Zgodnie z twoją "logiką" chyba tak,
          więc rozumiem, że gdy okaże się, że np. twój dziadek kradł w młodości, to ty
          natychmiast zgłosisz się do najbliższego sądu, by odsiedzieć za niego karę, a
          ja będę miał prawo nazwać cię genetycznym złodziejem.
          I po trzecie - jaki jest twój stosunek do słów Kurskiego wypowiedzianych po
          ogłoszeniu "rewelacji" o dziadku Tuska: "ciemny lud i tak to kupi?" (od razu
          wyjaśnię ci, że "ciemny lud" to nie komplement)
          • Gość: bibi Re: cd - do "alutki" IP: 194.146.249.* 07.07.06, 10:26
            Tez pozdrawiam, ale nie wypoczywaj - tylko zastosuj jakąś terapię lub
            medytacje?. Zdominowałeś "kronopio77" na forum ten temat. Mozesz starać się o w
            pracę w "Lidlu", bo tam jest najtaniej.
      • kronopio77 Co zaś do układzików... 06.07.06, 08:46
        to zamienił stryjek siekierkę na kijek. Stare układy wymieniane są na nowe -
        niestety, znacznie gorszej jakości, wystarczy poczytać o nowych "specjalistach"
        z PiSu. Nie wspomnę o złodziejach z Samoobrony i faszystach z LPRu... Trzeba
        być totalnie zaślepionym (albo zasłuchanym w wiadome radyjko), żeby
        niedostrzegać, co się dzieje. PiS pluje Polakom w twarz, a 30% ciągle twierdzi,
        że to deszcz pada.
      • kronopio77 I jeszcze do wszystkich fanów Ziobry 06.07.06, 08:55
        Proszę - darujcie sobie insynuacje i wyzwiska. Naprawdę mnie to nie dotyka, bo
        mam czyste sumienie. Spróbujcie odnieść się do moich (i nie tylko) zarzutów
        MERYTORYCZNIE (proponuję sprawdzić wcześniej w słowniku znaczenie trgo słowa).
        Jak nazwać wg was to, co zrobił Ziobro po ogłoszeniu przez Kurskiego rewelacji
        (jak się okazuje - wyssanych z palca) o "aferze billboardowej". Czy minister
        sprawiedliwośći (sic!) w praworządnym kraju może wg Was sugerować publicznie
        wyrok (bo czym był słynny pokaz niszczarki?) przed rozpoczęciem sprawy
        sądowej??? Wiecie co by się stało z takim ministrem w NORMALNYM kraju? Proszę,
        nie karzcie mi wierzyć, że większość z Was jest naprawdę "ciemnym ludem"
        robionym ciągle na szaro przez ludzi pokroju Kurskiego.
    • Gość: normalny Re: Uczciwi ludzie chcą ludzi min. Ziobry!!!! IP: *.chello.pl 06.07.06, 15:18
      ....kończ Waść, wstydu sobie oszczędź :-). Swoją drogą odwiedź (przy okazji)
      lekarza i ......
      • kronopio77 A może coś konkretnego? "odwiedź lekarza" każdy 06.07.06, 15:53
        głupek potrafi napisać, odnieść się do argumentów - bardzo niewielu, co sam
        niestety tu potwierdziłeś
      • kronopio77 Czy wszyscy zwolennicy Ziobry i Kurskiego używają 06.07.06, 16:02
        w polemice inwektyw zamiast argumentów???
        • Gość: Ziuta Re: Czy wszyscy zwolennicy Ziobry i Kurskiego uży IP: 194.146.249.* 06.07.06, 17:21
          Masz opłacony abonament przes PO?
          • Gość: ja Re: Czy wszyscy zwolennicy Ziobry i Kurskiego uży IP: *.aster.pl 06.07.06, 19:19
            Gość portalu: Ziuta napisał(a):
            > Masz opłacony abonament przes PO?

oj głupiaś ty
            • Gość: agent KGB Re: Czy wszyscy zwolennicy Ziobry i Kurskiego uży IP: 211.76.98.* / *.proxy.ebix.net.tw 06.07.06, 22:00
              kronopio77, czytam i obserwuję to forum z dystansem. Ale jak czytam twoje
              liczne posty i twoje nieopanowanie to tak jak bym widział po przegranych
              wyborach twarz Tuska i "pyszczek" Rokity, no a zapalczywość to prawie równa
              Niesiołowskiemu. Ale powtarzam za innymi - uczciwi nie muszą się bać min.
              Ziobry. Widocznie "kronopio77" ma paniczny strach, ba wystraszył się
              demonstrowanej przez ministra "niszczarki dokumentów". Teraz nic nie zniszczysz,
              nie ukryjesz, tylko szczere przyznanie się do winy i współpraca z organami
              ........ zmniejszy karę. Niepotrzebnie zrezygnowałeś z swojego nicku, organy są
              na twoim tropie i .......... lada dzień ........
              • Gość: sqro a ja sie boje ziobry IP: *.iinf.polsl.gliwice.pl 06.07.06, 22:52
                Ja sie boje - niestety nie z tych powodów które tu agitatorzy próbują "ciemnemu
                ludowi" wcisnąć - są one dużo bardziej ogólne - boję sądów nadzwyczajnych,
                naginania prawa, prób wywierania nacisku na aparat sprawidliwości byle tylko
                uwalić każdego kto sie nie zgadza z "reolucja moralną" PiSu.
              • kronopio77 Agencie KGB, bardzo mnie rozbawiłeś :) 06.07.06, 23:08
                Przeczytaj wszystkie moje posty, to zobaczysz, jakie bzdury wypisujesz :) Skąd
                biorą się tacy jajcarze? :)
                A poważniej - jak już pisałem, mam 29 lat i nic, absolutnie nic, co chciałbym
                zniszczyć. Zależy mi tylko na tym, żeby polityką zajmowali się ludzie uczciwi i
                kompetentni. Mniejsza o to, z jakiej partii. I tyle.
          • kronopio77 Nie, mam natomiast dość chamstwa i niekompetencji 06.07.06, 23:04
            w polityce - i zapewniam cię, droga Ziuto, że gdy PO będzie wywyijało podobne
            numery, gdy dojdzie do władzy, będę ją krytykował tak samo. Uwierz mi, że można
            wznieść się ponad podziały partyjne i być żywo zainteresowanym interesem kraju.
            A w interesie kraju jest, by w rządzie byli ludzie kompetentni, przyzwoici i
            choć trochę uczciwi. Dlaczego wg was każdy, kto krytykuje PiS jest albo
            komuchem albo pOwcem??? Kto wam założył te klapki na oczy?
        • kronopio77 Kto wam założyłe te klapki na oczy? 06.07.06, 23:14
          Tak trudno wam uwierzyć, że ktoś, kto krytykuje poczynania PiS nie jest ani
          komuchem (mam 29 lat), ani członkiem PO, ani członkiem żadnej innej partii???
          Mnie po prostu zalezy na tym, by w polskiej polityce było NORMALNIEJ,
          • kronopio77 c.d. 06.07.06, 23:17
            uczciwiej i kompetentniej. I, wierzcie mi, będę piętnował każdą partię i
            każdego polityka, który bedzie tymi wartościami gardził.
            • Gość: kitka a ja się boję mfijnych układów IP: *.orange.pl 07.07.06, 01:21
              a ja się boję mafijnych układów sądów,prokuratury,policji,prezydentów miast.Są
              to układy nie do rozbicia w których tkwią setki tysięcy ludzi. I to jest grożne
              dla Polski.Wiemy,że władze samorządowe są nietykalne.Zbyt duże powiązania
              A Tusk, zbyt powiązany z niemcami.
              A jak myślicie,która polska partia stoi za artykułami,które ukazują się w
              prasie niemieckiej na temat prezydenta Polski?
              • Gość: sqro Re: a ja się boję mfijnych układów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 08:48
                droga kitko - propagitko

1.
                > a ja się boję mafijnych układów sądów,prokuratury,policji,prezydentów miast.Są
                > to układy nie do rozbicia w których tkwią setki tysięcy ludzi. I to jest grożne
                >
                > dla Polski.Wiemy,że władze samorządowe są nietykalne.Zbyt duże powiązania
                aa widzeże tu jest pies pogrzebany - ida wybory samorzadowe pomału stąd wzmożona
                aktywność pisuarów na forum - wybacz ja waszej propagandy nie kupuję

2.
                A Tusk, zbyt powiązany z niemcami.
                > A jak myślicie,która polska partia stoi za artykułami,które ukazują się w
                > prasie niemieckiej na temat prezydenta Polski?
                ty chyba dziołcha jesteś bardzo "nie stąd" - tu jest śląsk tu "ciemnemu ludowi"
                dziadek z wehrmachtu zwisa i powiewa - tu sporo ludzi miało dziadków w tej formacji
              • kronopio77 Na czym polega powiązanie Tuska z Niemcami? :) 07.07.06, 09:12
                Na tym, że jego dziadek był w wehrmachcie? :) Jeśli tak, to wytłumacz mi,
                proszę, jaki wpływ mają losy dziadka Tuska na niego samego i na obecną sytuację
                w kraju (np. na bezrobocie i poziom polskich polityków i urzędników). Chyba nie
                sugerujesz, że ludzie są w jakiś sposób odpowoedzialni za czyny swoich
                przodków? :) No bo jeśli tak, to rozumiem, że jeśli okaże się, że Twój dziadek
                ukradł coś w młodości, to ja będę miał prawo nazwać Cię genetycznym złodziejem
                i pozwać do sądu :)
              • kronopio77 Każdy boi się mafijnych układów, ale czy cel uświę 07.07.06, 09:32
                uświęca w tym wypadku środki? Likwidację mafijnych układów powinno się zacząć
                od ulepszania prawa, a nie od czystek i zastępowania ludzi "specjalistami" o
                bardzo wątplwych kwalifikacjach i przeszłości, bo to jest nic innego, jak
                zastępowanie starego układu nowym. A po drugie - czy przy okazji "naprawiania"
                państwa naprawdę trzeba załatwiać swoje prywatne interesy i porachunki
                kompromitując przy tym jeden z najważniejszych urzędów w państwie?
          • Gość: Witold Re: Kto wam założyłe te klapki na oczy? IP: 194.146.249.* 07.07.06, 07:54
            Napisałeś: "Mnie po prostu zalezy na tym, by w polskiej polityce było NORMALNIEJ".
            Czyli dopiero teraz zdjałeś te klapki - bo przedtem było normalnie???
            • kronopio77 Nie, zdjąłem je już jakiś czas temu i to samo pole 07.07.06, 09:08
              polecam innym na tym forum - nie przywiązywanie się do partii tylko do zdrowego
              rozsądku.
              • kronopio77 W interesie obywateli jest krytykowanie władzy, a 07.07.06, 09:24
                nie chwalenie jej - zawsze i wszędzie. Bez wgzlędu na to, kto ją sprawuje.
    • kronopio77 Robię sobie wakacje - pozdrawiam wszystkich i 07.07.06, 09:16
      życzę więcej zdrowego rozsądku i samodzielnego myślenia. I więcej krytycyzmu do
      polityków w ogóle, bo nawet jeśli ktoś ma w nazwie "prawo" i "sprawiedliwość",
      nie oznacza, że stosuje je w praktyce na codzień.

Cześć
      • Gość: optymista Re: Robię sobie wakacje - pozdrawiam wszystkich i IP: 194.146.249.* 07.07.06, 11:20
        Jeśli 19 x napiszesz ze w "Lidlu" jest najtaniej, to Wszyscy uwierzą? Zyczę
        udanego urlopu i potrzebnego odpoczynku. Spoko, wyluzuj ...zycie jest piekne
        • kronopio77 Spoko, ja jestem zupełnie wyluzowany, chciałbym ty 07.07.06, 12:13
          tylko, żeby moi dyskutanci odnosili się do faktów i argumentów, a nie robili ze
          mnie komucha albo agenta PO, którym nie jestem. Agituję za zdrowym rozsądkiem i
          trzeźwą oceną faktów. I tyle.
          • Gość: Zibi Re: Spoko, ja jestem zupełnie wyluzowany, chciałb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 17:28
            Człowieku, z kim ty dyskutujesz. Większośc z nich nie potrafi żyć bez smyczy i
            kagańca, a na swego pana chętnie wybraliby Dzierżyńskiego.
            • Gość: radykał Re: Spoko, ja jestem zupełnie wyluzowany, chciałb IP: 194.146.249.* 08.07.06, 20:09
              Moe masz racje, wtedy byś za kradziez, łapówe i inne przestępstwo wisiał. Po
              roku mozna by zlikwidować policję i drzwi z mieszkań :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka