kronopio77 25.07.06, 09:59 Polecam ten artykuł wszystkim - pod rozwagę: www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=opinie&name=116 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kronopio77 Solidarne państwo = jednakowe emerytury dla wszyst 25.07.06, 10:02 wszystkich bez wględu na to jak ciężko i długo pracowali??? A w dodatku ustalane przez polityków??? Co jeszcze wymyślą - może jednakowe mundurki dla wszystkich, jak w Chinach? Od razu łatwiej bedzie rozpoznać obcego - Żyda, Niemca albo innego Murzyna... Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 10:09 drogi konopio. nie ukrywam, ze z sympatia przygladam sie twojej antypisowskiej kampanii, zwaz jednak, ze to forum katowice, nie kraj. dlatego sugeruje, bys propagowal swoje poglady w ramach jednego watku, nie mnozac ich nadto jak obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Obiecuję poprawę :) 25.07.06, 10:14 A nie mówiłem że przyjdzie moderator i wyrzuci nas z lasu:-)? Ale czy moderator powinien ujawniać, nawet nie wprost, własne sympatie polityczne? Poza tym bez obaw, moderator jedzie na tydzień na wakacje, wiem to od niego samego:-). Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Obiecuję poprawę :) 25.07.06, 10:19 jeden moderator jedzie:) A drugi antypisowskich watkow tez kasował raczej nie bedzie.:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Obiecuję poprawę :) 25.07.06, 10:23 Rany, tego nie przewidziałem:-). Ale, sam antyPiS-owiec, obstaję przy swoim: kiedy występujecie (nomen omen;-) na czerwono, bądźcie neutralni. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Obiecuję poprawę :) 25.07.06, 10:25 po czynach nas poznacie, nie slowach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Obiecuję poprawę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:06 moze ujawniac, tylko wtedy tym bardziej musi pilnowac, zeby sie nimi nie kierowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 10:36 Zacny Settembrini, drogi Zjadaczu Mózgu, z czerwonych w mig staliście się czarni, cóż za oportunizm:-). Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 10:38 wlasnie zastanawiam sie czy to u mnie przez pomylke cos sie kliknęło, czy to moze brain wyczernil? ale co za roznica, czerwien jest tylko na emergency. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 10:42 Kontynujemy Pisowska tradycje czerwono-czarnych metamorfoz:) Ja wyczerniłem, bo akurat wedle prośby Un i regulaminu to opinie polityczne musimy wygłaszac czarni:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Reforma ZUS wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 10:58 drogi kronopio po pierwsze gratulacje że ci sie ciagle chce - mnie już rece i inne czułki opadają. a teraz pare porad/uwag: 1. jezeli nie chcesz byc odbieranym jak cała masa "zwykłych forumowiczów" (partyjnych aktywistów od PR) których tu przewinęło się w 'gorących' okresach mnóstwo ( tinyurl.com/p3zmh ) to wyluzuj troche chłopie, nie każdy śledzi od tak dawna to forum jak stali bywalcy i może odnieść wrażenie że np też jesteś "zwykłym forumowiczem" odpowiedzialnym za odcinek frontu GW katowice ;), 2. Wiecej szydery mniej ognia - jak chcesz odnieść efekt i zawrócić jakichś nie do końca jeszcze zindoktrynowanych zwolenników PiS to więcej luzu chłopie - roro68 azoka nie przekonasz oni już są zaprogramowani ;) a i na pocieszenie ci powiem, że już spotkałem sie z kilkoma wypowiedziami znajomych bardzo żałujących głosowania na pis (niewiele ale mało ich w ogóle na te bande głosowało) i były to stwierdzenia w tonie że czują sie oszukani. Także nie jest źle - wydaje się że PiS sie skompromituje sam wystarczy mu nie przeszkadzać a 'osiagniecia' nagłaśniać Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 11:23 Gość portalu: sqro napisał(a): >spotkałem sie z kilkoma wypowiedziami znajomych bardzo żałujących głosowania na pis (niewiele ale mało ich w ogóle na te bande głosowało) i były to stwierdzenia w tonie że czują sie oszukani Pytanie dlaczego czują się oszukani. Bo może uważają że jeszcze za mało zamordystycznej rewolucji. Ech, były czasy kiedy prawica kojarzyła się z wolnością ale to było dawno i nie wróci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Reforma ZUS wg PiS IP: *.iinf.polsl.gliwice.pl 25.07.06, 11:50 > Pytanie dlaczego czują się oszukani. Bo może uważają że jeszcze za mało > zamordystycznej rewolucji. hehe - na szczescie nie, raczej miało być uczciwie, świetlanie, rządy mądrych prawych i sprawiedliwych, a wyszło jak za AWS, do władzy dorwała sie banda doktrynerów dyszących rządzą władzy, apanaży i odwetu. W sumie czego innego można sie bylo spodziewac po tych ludziach nieprawdaż - dziwi mnie tylko krótka pamięć ludzi > Ech, były czasy kiedy prawica kojarzyła się z > wolnością ale to było dawno i nie wróci... to tylko taka nasza 'wschodniowuropejska' specyfika to raz, dwa to fakt że prawicą w cywilizowanym rozumeniu tego słowa jest PO, a PiSowi to najbliżej do partii Haidera w Austrii. Z tą tylko różnicą że wyhodowali sobie LPRowego karzełka żeby pokazać że oni wcale nie są tacy znowu skrajni, że na prawo od nich wcale jeszcze nie ściana ale Roman i spółka - ehh a były czasy gdy Marek Jurek to była prawicowa ekstrema - to se ne vrati (a może jednak) Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 11:53 Gość portalu: sqro napisał(a): >prawicą w cywilizowanym rozumeniu tego słowa jest PO Szczerze mówiąc nie zauważyłem by PO sławiła wolności inne niż swoboda bogacenia się. Wydaje się, ze całą resztę wolności skłonni s Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 11:55 (jeszcze raz bo urwało:-) Gość portalu: sqro napisał(a): >prawicą w cywilizowanym rozumeniu tego słowa jest PO Szczerze mówiąc nie zauważyłem by PO sławiła wolności inne niż swoboda bogacenia się. Wydaje się, że całą resztę wolności skłonni są oddać w gestię ks. proboszcza, ks. biskupa, ks. papieża:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Reforma ZUS wg PiS IP: *.iinf.polsl.gliwice.pl 25.07.06, 13:55 jasne tylko że prawica wszędzie jest troszkę 'kołtuńska' (to nawet chyba rokita-brrr nie cierpie faceta) o PO powiedział, chodzi tylko o to żeby w tym wszystkim znać umiar. Tzn jak cywilizowana chadecja przejęłaby w polsce władze to nie byłoby w tym nic starsznego - kierowali by się tzw. "społ. nauką kościoła" i tyle a dla osób jej nie wyznających dalej było by miejsce np w przestrzeni publicznej. W tej chwili obowiązuje zasada 'kto nie z nami ten przeciw nam' - kneblowanie inaczej myslacych w mediach, nagonka medialna na 'myślących inaczej' etc i to właśnie rozróżnia PiS od cywilizowanych zachodnich partii prawicowych - jest to konserwa w bardzo tandetnym wykonaniu takie discopolo Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 ...co niniejszym przecież czynię :) 25.07.06, 11:37 I to z pełnym, wbrew pozorom, luzem :) Odpowiedz Link Zgłoś