Dodaj do ulubionych

Reforma ZUS wg PiS

25.07.06, 09:59
Polecam ten artykuł wszystkim - pod rozwagę:
www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=opinie&name=116
Obserwuj wątek
    • kronopio77 Solidarne państwo = jednakowe emerytury dla wszyst 25.07.06, 10:02
      wszystkich bez wględu na to jak ciężko i długo pracowali??? A w dodatku
      ustalane przez polityków??? Co jeszcze wymyślą - może jednakowe mundurki dla
      wszystkich, jak w Chinach? Od razu łatwiej bedzie rozpoznać obcego - Żyda,
      Niemca albo innego Murzyna...
    • settembrini Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 10:09
      drogi konopio. nie ukrywam, ze z sympatia przygladam sie twojej antypisowskiej
      kampanii, zwaz jednak, ze to forum katowice, nie kraj. dlatego sugeruje, bys
      propagowal swoje poglady w ramach jednego watku, nie mnozac ich nadto jak obecnie.
      • kronopio77 Obiecuję poprawę :) 25.07.06, 10:10
        • un1 Re: Obiecuję poprawę :) 25.07.06, 10:14
          A nie mówiłem że przyjdzie moderator i wyrzuci nas z lasu:-)?
          Ale czy moderator powinien ujawniać, nawet nie wprost, własne sympatie
          polityczne?
          Poza tym bez obaw, moderator jedzie na tydzień na wakacje, wiem to od niego
          samego:-).
          • braineater Re: Obiecuję poprawę :) 25.07.06, 10:19
            jeden moderator jedzie:)
            A drugi antypisowskich watkow tez kasował raczej nie bedzie.:)

P:)
            • un1 Re: Obiecuję poprawę :) 25.07.06, 10:23
              Rany, tego nie przewidziałem:-). Ale, sam antyPiS-owiec, obstaję przy swoim:
              kiedy występujecie (nomen omen;-) na czerwono, bądźcie neutralni.
              • settembrini Re: Obiecuję poprawę :) 25.07.06, 10:25
                po czynach nas poznacie, nie slowach :)
          • Gość: . Re: Obiecuję poprawę :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:06
            moze ujawniac, tylko wtedy tym bardziej musi pilnowac, zeby sie nimi nie kierowac:)
    • un1 Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 10:36
      Zacny Settembrini, drogi Zjadaczu Mózgu, z czerwonych w mig staliście się
      czarni, cóż za oportunizm:-).
      • settembrini Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 10:38
        wlasnie zastanawiam sie czy to u mnie przez pomylke cos sie kliknęło, czy to
        moze brain wyczernil? ale co za roznica, czerwien jest tylko na emergency.
        • braineater Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 10:42
          Kontynujemy Pisowska tradycje czerwono-czarnych metamorfoz:)
          Ja wyczerniłem, bo akurat wedle prośby Un i regulaminu to opinie polityczne
          musimy wygłaszac czarni:)

P:)
    • Gość: sqro Re: Reforma ZUS wg PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 10:58
      drogi kronopio po pierwsze gratulacje że ci sie ciagle chce - mnie już rece i
      inne czułki opadają.
      a teraz pare porad/uwag:
      1. jezeli nie chcesz byc odbieranym jak cała masa "zwykłych forumowiczów"
      (partyjnych aktywistów od PR) których tu przewinęło się w 'gorących' okresach
      mnóstwo ( tinyurl.com/p3zmh ) to wyluzuj troche chłopie, nie każdy śledzi
      od tak dawna to forum jak stali bywalcy i może odnieść wrażenie że np też jesteś
      "zwykłym forumowiczem" odpowiedzialnym za odcinek frontu GW katowice ;),
      2. Wiecej szydery mniej ognia - jak chcesz odnieść efekt i zawrócić jakichś nie
      do końca jeszcze zindoktrynowanych zwolenników PiS to więcej luzu chłopie -
      roro68 azoka nie przekonasz oni już są zaprogramowani ;)

a i na pocieszenie ci powiem, że już spotkałem sie z kilkoma wypowiedziami
      znajomych bardzo żałujących głosowania na pis (niewiele ale mało ich w ogóle na
      te bande głosowało) i były to stwierdzenia w tonie że czują sie oszukani. Także
      nie jest źle - wydaje się że PiS sie skompromituje sam wystarczy mu nie
      przeszkadzać a 'osiagniecia' nagłaśniać
      • un1 Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 11:23
        Gość portalu: sqro napisał(a):
        >spotkałem sie z kilkoma wypowiedziami
        znajomych bardzo żałujących głosowania na pis (niewiele ale mało ich w ogóle na
        te bande głosowało) i były to stwierdzenia w tonie że czują sie oszukani

Pytanie dlaczego czują się oszukani. Bo może uważają że jeszcze za mało
        zamordystycznej rewolucji. Ech, były czasy kiedy prawica kojarzyła się z
        wolnością ale to było dawno i nie wróci...
        • Gość: sqro Re: Reforma ZUS wg PiS IP: *.iinf.polsl.gliwice.pl 25.07.06, 11:50
          > Pytanie dlaczego czują się oszukani. Bo może uważają że jeszcze za mało
          > zamordystycznej rewolucji.

hehe - na szczescie nie, raczej miało być uczciwie, świetlanie, rządy mądrych
          prawych i sprawiedliwych, a wyszło jak za AWS, do władzy dorwała sie banda
          doktrynerów dyszących rządzą władzy, apanaży i odwetu. W sumie czego innego
          można sie bylo spodziewac po tych ludziach nieprawdaż - dziwi mnie tylko krótka
          pamięć ludzi

> Ech, były czasy kiedy prawica kojarzyła się z
          > wolnością ale to było dawno i nie wróci...
          to tylko taka nasza 'wschodniowuropejska' specyfika to raz, dwa to fakt że
          prawicą w cywilizowanym rozumeniu tego słowa jest PO, a PiSowi to najbliżej do
          partii Haidera w Austrii. Z tą tylko różnicą że wyhodowali sobie LPRowego
          karzełka żeby pokazać że oni wcale nie są tacy znowu skrajni, że na prawo od
          nich wcale jeszcze nie ściana ale Roman i spółka - ehh a były czasy gdy Marek
          Jurek to była prawicowa ekstrema - to se ne vrati (a może jednak)
          • un1 Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 11:53
            >prawicą w cywilizowanym rozumeniu tego słowa jest PO

Szczerze mówiąc nie zauważyłem by PO sławiła wolności inne niż swoboda
            bogacenia się. Wydaje się, ze całą resztę wolności skłonni s
            • un1 Re: Reforma ZUS wg PiS 25.07.06, 11:55
              (jeszcze raz bo urwało:-)

>prawicą w cywilizowanym rozumeniu tego słowa jest PO

Szczerze mówiąc nie zauważyłem by PO sławiła wolności inne niż swoboda
              bogacenia się. Wydaje się, że całą resztę wolności skłonni są oddać w gestię
              ks. proboszcza, ks. biskupa, ks. papieża:-).
              • Gość: sqro Re: Reforma ZUS wg PiS IP: *.iinf.polsl.gliwice.pl 25.07.06, 13:55
                jasne tylko że prawica wszędzie jest troszkę 'kołtuńska' (to nawet chyba
                rokita-brrr nie cierpie faceta) o PO powiedział, chodzi tylko o to żeby w tym
                wszystkim znać umiar. Tzn jak cywilizowana chadecja przejęłaby w polsce władze
                to nie byłoby w tym nic starsznego - kierowali by się tzw. "społ. nauką
                kościoła" i tyle a dla osób jej nie wyznających dalej było by miejsce np w
                przestrzeni publicznej.
                W tej chwili obowiązuje zasada 'kto nie z nami ten przeciw nam' - kneblowanie
                inaczej myslacych w mediach, nagonka medialna na 'myślących inaczej' etc i to
                właśnie rozróżnia PiS od cywilizowanych zachodnich partii prawicowych - jest to
                konserwa w bardzo tandetnym wykonaniu takie discopolo
      • kronopio77 ...co niniejszym przecież czynię :) 25.07.06, 11:37
        I to z pełnym, wbrew pozorom, luzem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka