elfhelm I jaki jest cel tego artykułu? 30.08.06, 13:24 stoi w nim wyraźnie, że kobieta ta nie odbierała korespondencji, a podane przyczyny usprawiedliwiające budzą wątpliwości była też pouczana niewątpliwie o swoich uprawnieniach (np. możliwości rozłożenia grzywny na raty czy zamiany na pracę społeczną) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karabin Re: I jaki jest cel tego artykułu? IP: *.aster.pl 30.08.06, 13:25 to niemądry artykuł z jeszcze bardziej niemądrymi reakcjami "obywateli" Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: I jaki jest cel tego artykułu? 30.08.06, 13:37 Kolejny cwaniaczek nieumiejący czytać ze zrozumieniem - ale powymądrzać się każdy jeszcze może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "kryminalista" Re: I jaki jest cel tego artykułu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:45 Elfhelm jak nie masz pojęcia to nie zabieraj głosu. Bylem tej samej sytuacji co ta babka. Nikt w sądzie nie chcial sluchac o rozlożeniu na raty grzywny która mi zalatwił zus. Zalegałem 680 zł a grzywny dostalem 3 tysiące k u r w a czy ta kara jest adekwatna do winy?!!!!! Pierd....olone państwo gdzie szarak jest gnojony a przestępcy rządza krajem Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: I jaki jest cel tego artykułu? 30.08.06, 13:52 kobieta nie odbierała korespondencji i nigdy nie wystąpiła o rozłożenie na raty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: I jaki jest cel tego artykułu? IP: 157.25.164.* 30.08.06, 14:14 w artykule zostalo napisane: "Napisała do sądu, żeby karę rozłożono jej na raty lub zamieniono na roboty publiczne. Nie dostała jeszcze odpowiedzi." Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: I jaki jest cel tego artykułu? 30.08.06, 14:39 zgadza się, ale wyrok zapadł w 2005 r., a z treści wynika, że napisała dopiero niedawno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch Przy okrągłym stole zgubiono sens Solidarności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:01 Żeby pokazać jaka ta obecna władza jest okrutna. Niestety to co dzieje się obecnie w strukturach państwa jest efektem tego, że Michnik z kumplami komuchami przy okrągłym stole zapomnieli, że najważniejszy jest człowiek, nie stanowiska, kasiora, układy...Zgubiono sens SOLiDARNOŚCI. Odrębnym tematem jest skur.. system ZUSu, tego chorego systemu odziedziczonego po PRLu. Niezreformowano ZUSu, gdzie zamiast liczyć składki indywidualnie każdemu w/g tego jak wpłacił zajmują się odbieraniem chorym zasiłków, inwaldom rent, obniżaniem emerytur tym co przepracowali 40 lat i więcej. Dają za to puszczalskim, które nie wiedzą z kim zrobiły sobie dziecko, kombinatorom dają chorobowe i renty, a esbeckie emerytury i działaczy politycznych to skandlicznie wysokie kominy do wywalenia. To wszystko jeszcze nie zostało uporządkowane, ale IVRP nadchodzi i miejmy nadzieję posprząta, to co szmaciarze nabałaganili. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Przy okrągłym stole zgubiono sens Solidarnośc 30.08.06, 16:03 Te głosy oburzenia są jak najbardziej kontynujacją PRL. Chodzi o łagodne traktowanie części przewinien ze względów społecznych. Oskarżenia o surowość rodem z PRL jest nieporozumieniem. To właśnie w systemach panstwa prawa i gospodarki kapitalistycznej trzeba egzekwowować prawo. W tej sytuacji krytykujący PRL najbardziej kontynuują PRL-owską tradycję. Polski kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WGI ukradło 220mln Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.acn.waw.pl 30.08.06, 13:25 i sąd nie aresztował właścicieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uridium Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: 213.17.175.* 30.08.06, 13:25 Niech żyje prawo i sprawiedliwość w naszym kraju!!! (pis z małych liter, żeby się ktoś nie czepiał) Bezrobotną, która nie zapłaciła grzywny za nie dopełnienie formalności (próbując zarobić na siebie prowadząc działalność) - do więzienia. Kierowcom, którzy przekraczają prędkość - zabrać prawo jazdy i samochód. Tak trzymać!!! Budujmy silną IV Rzeczpospolitą!!! Tylko czyją... Polityków, bezrobotnych, funkcjonariuszy, urzędników i innych utrzymanków budżetu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.pools.arcor-ip.net 30.08.06, 22:01 >(pis z małych liter, żeby się ktoś nie czepiał) bla bla denna dygresja >Kierowcom, którzy przekraczają prędkość - zabrać prawo jazdy i samochód. A masz lepszy SKUTECZNY pomysl? >Tak trzymać!!! >Budujmy silną IV Rzeczpospolitą!!! bla bla Odpowiedz Link Zgłoś
xvart no nie chyba szlag mnie trafi 30.08.06, 13:26 po prostu żygać mi się chce jak czytam takie wypowiedzi jak Pana Hołdy. Kolejny profesorek żyjący w Warszawce i oderwany od rzeczywistości. "Wysłać do tej pani woźnego" a gdzie ten koleś widział w sądzie woźnego? Najpierw jeden z drugim pouchwala głupie, bezduszne przepisy a potem się dziwi, że są stosowane. Przepis mówi jasno. Skazany przestępca, który nie płaci grzywny idzie siedzieć na karę zastępczą. Niestety dopiero jak jest list gończy i krata więzienia zagląda w oczy to dopiero wtedy pieniążki nagle w cudowny sposób się znajdująi to w 24 godziny. A co nie można było tych pieniędzy od sąsiada pożyczyć wcześniej? Kobieta jest skazanym przestępcom. Dostała karę grzywny, której nie zapłaciła a wyrok musi być wykonany bo takie jest prawo i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: no nie chyba szlag mnie trafi IP: *.aster.pl 30.08.06, 13:28 ciekawe - co za stan świadomości!!!!!!!!!!!!!11 - że ani dziennikarzy ani czytelników nie interesuje w ogóle co stanowi w tej sprawie PRAWO, oni sami wymierzają sprawiedliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: no nie chyba szlag mnie trafi IP: *.aster.pl 30.08.06, 13:29 a krytykują nie prawo - żeby je zmieniono tylko nic niewinnych ludzi stosujcych prawo Odpowiedz Link Zgłoś
xvart ups i skąd ten błąd ortograficzny 30.08.06, 13:33 przestępcą oczywiście. Chyba za dużo protokołów policyjnych ostatnio się czytało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: no nie chyba szlag mnie trafi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:42 pewnie jestes mlody zdrowy i bogaty i chyba nie wiesz co to jest bieda, kiedy zabraknie biednych komu bedziesz sprzedawal swoj chlam dzieki ktoremu teraz zyjesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Kwiatkowska Re: Woźny IP: *.chello.pl 30.08.06, 17:23 Tak się składa ,że są w sądach woźni. To taka funkcja ,coś jak młodszy sekretarz lub protokolant.Noszą akta , pocztę do wysłania ,szyją akta ( szydłem i sznurkiem ) i wykonują podrzędne prace biurowe .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel 1980 SAMA sobie winna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:26 glupi babsztyl, nie dziwie sie ze maz od niej odszedl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: SAMA sobie winna IP: *.acn.waw.pl 30.08.06, 13:44 Ty tak na serio, czy prowokujesz? jeżeli prowokacja, to beznadziejna, a jeżeli to Twoja prawdziwa opinia toś idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca debili Re: SAMA sobie winna IP: 193.109.212.* 30.08.06, 14:20 spox monika, jeśli tak myśli to jest kretynem, pewnie spotka go coś podobnego czego mu życzę... ale niestey patrząc na ten kraj pewnie zostanie sędzią albo prokuratorem... tacy ubodzy intelektualnie o agrarnej umysłowości robią w tym obszarze zawrotne kariery ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel 1980 Re: SAMA sobie winna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:37 nie agrarna umyslowosc, tylko kapitalizm i indywidualizm cwoku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: SAMA sobie winna IP: *.acn.waw.pl 30.08.06, 16:11 Ty, chyba, nie rozumiesz, Pawełku. W tym kraju uganiają się za ludźmi, których przestępstwo wywołuje czkawkę ze śmiechu. Ci, których należy się bać na serio prawdopodobnie nie zobaczą świata zza krat. Alimenciarze, ludzie winni grosze skarbówie albo zus-owi, obrażający miłościwie panujących- to nie są twarze na listy gończe. Potem władza będzie jazgotać jakie to ma sukcesy. Furda takie osiągi. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgallpl Re: SAMA sobie winna 30.08.06, 17:45 Gość portalu: Monika napisał(a): > Ty, chyba, nie rozumiesz, Pawełku. W tym kraju uganiają się za ludźmi, których > przestępstwo wywołuje czkawkę ze śmiechu. Ci, których należy się bać na serio > prawdopodobnie nie zobaczą świata zza krat. Alimenciarze, ludzie winni grosze s > karbówie albo zus-owi, obrażający miłościwie panujących- to nie są twarze na l > isty gończe. Potem władza będzie jazgotać jakie to ma sukcesy. Furda takie osią > gi. Mylisz kilka kwestii. Mogla pozyczyc pieniadze : marne 150 euro od matki, ktora mieszka w Niemczech !!! Myslala, ze bedzie miala wszystko w przyslowiowej dupie i nie zaplaci, bo co jej zrobia? A no zrobili: teraz posiedzi w pace. Nareszcie zabieraja sie za wszystkich, jeszcze sciagajacych w szkolach wywalac na zbity ryj to moze sie mentalnosc ludzi zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na thor... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 20:50 "Mogla pozyczyc pieniadze : marne 150 euro od matki, ktora > mieszka w Niemczech " a może NIE mogła. Ty nie wiem czemu uważasz, że matka MUSI jej dać pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thor Re: thor... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 21:19 Nikt nic nie musi-prawda, lecz ja sie upieram, ze gdyby chciala to by zaplacila. Nie sadzila, ze ktokowliek bedzie jej szukal. jedna sprawa slusznosc wyroku, druga mentalnosc WSZYSTKICH polakow. Najlepiej to widac za granica, gdzie dziwnym trafem tylko Polacy nie potrafia sie ze soba dogadac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurora Re: thor... IP: *.icpnet.pl 30.08.06, 21:55 matka nie musiała DAĆ, mogła POŻYCZYĆ, jak zrobił to sąsiad. skoro matka mogła bohaterkę artykułu utrzymać (pojachała tam w końcu na wakacje, nie mając pieniędzy) to czemu matka nie mogła jej [ożyczyć pieniędzy na spłate długu? no ale lepiej czekać do ostatniej chwili i dopiero jak sie pod d...ą pali to zacząć działać:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: thor... IP: *.acn.waw.pl 30.08.06, 22:11 Ludzie! Wszystko mylicie. Za przestępstwo musi być kara. Rzecz, tylko, w nieadekwatności prób jej wymierzenia. Mogła pożyczyć, nie mogła pożyczyć- to nie jest powód rozpisywania listów gończych, angażowania prokuratury, zastępów policji. Pytam, co robią aby posadzić tych, którymi powinni oplakatować każde skrzyżowanie. Nie boję się osoby winnej zus-owi kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sulo Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:26 jeśli to czyta jakiś komorniczyna w tym kraju, to zaznaczam że każdy z nich to szumowina ,zniesmaczeni komorniczki dzwonić do Sulo 604 832 092 Odpowiedz Link Zgłoś
el_p Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni 30.08.06, 13:27 Ok, pierd.. i nie kupuje wiecej biletow MPK, nie place za parkingi, wale podatki, pozycze 600PLN z banku i nie oddam. Jak zapuka komornik to mam nadzieje, ze redakcja GW i Prezes Helsinskiej Fundacji mi pomoga. BTW. Ta sama Gazeta, ktorej jest zal tej kobiety cieszy sie z kazdego zlapanego dzieciaka z 1/2 fifki MJ (3 lata zawiasów, procesy, areszt) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk1 Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. 30.08.06, 13:31 Jeżeli ma sie takiego ozołoma za ministra jak obecne ZERO i jgo pomocnik Kryże to każdy boi si o swoj krzesło i zapomina o tym co to znaczy być człowiekiem dla człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sulo Sąd chyba oszalał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:33 Jeśli dochodzi już do takich absurdów , to super, zyjemy w jakimś matrixie , a komorniczyny w tym kraju to chyba nie mają czym się zająć ,zniesnmaczeni dzwonić do Sulo to wyraźnie powiem że to szumowiny społeczne a żadna elita urzędowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.acn.waw.pl 30.08.06, 13:35 Mój nauczyciel psychologii oceniał takie sprawy krótko- stajnia zarodowa debili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "kryminalista" Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:36 Miałem to samo i też przez ZUS tylko mnie sąd przywalił 3 tysiące złotych z zamianą na miesiąc aresztu ( po 100 zł dziennie). Zapozyczyłem się, żeby nie iść do pierdla, teraz żałuję wolałbym odsiedzieć niż to spłacać. Chyba zacznę podpalac ZUS-y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sulo Sąd chyba oszalał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:37 Zniesmaczeni komorniczyny dzwonić do Sulo 604 832 092 , jak długo takie szumowiny społeczne będą mieć przyzwolenie na bezprawne działanie w tym dziwnym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo to jest właśnie polskie prawo IP: *.171.76.162.crowley.pl 30.08.06, 13:40 tak jest na każdym kroku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sephut Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.softlab.gda.pl 30.08.06, 13:40 Dawno nie czytalam tak bzdurnego artykulu. Skoro miala za co jechac do Niemiec do matki to dlaczego nie miala na grzywne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: 195.94.207.* 30.08.06, 13:46 Zdaniem autora - bezdomni i bezrobotni powinni być zwolnieni z wszelkich mandatów, kar itp. Nie może wobec nich być bezdusznego wymiaru sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merquel Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: 212.160.172.* 30.08.06, 13:59 Słuszna uwaga, jak stać ją na wyjazd do Niemiec to stać ją na 600 grzywny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMB Dlaczego grzywna taka mała? IP: *.icpnet.pl 30.08.06, 13:45 Dlaczego ta pani dostała jedynie 600 złotych za unikanie płacenia ZUSu, który kosztuje miesięcznie tyle samo? Dlaczego po raz kolejny robi się wymówki życiowym nieudacznikom, a ludzie lepiej sobie radzący muszą płacić bez zniżek? Kiedy w końcu zaczniemy traktować ludzi równo? Polska to kraj, gdzie życiowe ofiary, zamiast naj najszybciej trafić tam, gdzie ich miejsce, ciągle są przez wszystkich wyciągane z tarapatów. Na koszt wszystkich. I ja płacę za takie ofiary! Na to idą moje pieniądze! Mam dość tych katolickich brednii o konieczności pomocy ubogim, bo jak widać z tej pomocy korzystają nieudacznicy, którzy niczego się nie uczą. Ja zapłaciłem swoje zaległości zapierwsze 7 miesięcy ZUSu bez marudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adakny Re: Dlaczego grzywna taka mała? IP: 83.238.229.* 30.08.06, 13:48 i ja mieszkam w tym miescie... co za wstyd... to juz bym wolal w bagdadzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "kryminalista" Re: Dlaczego grzywna taka mała? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:52 LMB to zacznij traktowac ludzi równo i wyrzuć z Rządu kryminalistów, a twoje pieniądze ida na marmury gmachów ZUS-u a nie na stawki ubezpieczeniowe, ida na nagrody dla dyrektorów Narodowego Funduszu Zdrowia i na ich rady nadzorcze w której zasiadaja twoi koledzy z PIS-u. I nie pieprz mi o nieudacznikach. Kiedy zaczynalem dzialalnośc stawka zusu wynosiła ok 150 zl a dzisiaj? A wiesz baranie ile wynosi stawka ubezpieczeniowa w Czechach czy np. w Anglii? Połowe tego co u nas. jak ją płacić kiedy za łapówki powstaja hipermarkety a polskie sklepiki padają. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Dlaczego grzywna taka mała? 31.08.06, 15:13 Gość portalu: "kryminalista" napisał(a): > LMB to zacznij traktowac ludzi równo i wyrzuć z Rządu kryminalistów, a twoje > pieniądze ida na marmury gmachów ZUS-u a nie na stawki ubezpieczeniowe, ida na > nagrody dla dyrektorów Narodowego Funduszu Zdrowia i na ich rady nadzorcze w > której zasiadaja twoi koledzy z PIS-u. I nie pieprz mi o nieudacznikach. Zacznijmy od maluczkich. Od takiej pani, która "zapomniała" złożyć zawiadomienie do ZUSu. To oni kradną najwięcej. > Kiedy zaczynalem dzialalnośc stawka zusu wynosiła ok 150 zl a dzisiaj? Dzisiaj wynosi mniej więcej tyle samo. O inflacji kiedyś słyszałeś? > A wiesz baranie ile wynosi stawka ubezpieczeniowa w Czechach czy np. w Anglii? Połowe tego co u nas. No i co z tego? Całkowite opodatkowanie w Polsce wcale nie jest takie duże. Zanim zaczniesz się buraku ("baranie") wymądrzać, zrozum że podatek katastralny, którego w Polsce jeszcze nie ma, niejednego "biznesmena" w Polsce by wykończył. > jak ją płacić kiedy za łapówki powstaja hipermarkety a polskie sklepiki > padają. Stałe wykręty przeciw realiom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelniczka Rzutem na taśmę..? Droga Redakcjo.. IP: 213.155.165.* 30.08.06, 13:49 Droga Redakcjo, przykro mi przyznac, ale nie jestem w stanie zrozumiec Waszego tekstu pisanego - prosze o odpowiedz co to znaczy "zaplacic RZUTEM NA TAŚMĘ"? Czy to jakas forma sportu czy forma platnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
uwolnic_cyce Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni 30.08.06, 13:51 araya napisał: > Jak to już ktoś powiedział: > Tu nie ma sprawiedliwości - TU JEST SĄD!!! I jaka bohaterska akcja w wykonaniu policji.Przedstawić chłopców do odznaczeń i dać premię za ujęcie bandytki sciganej listem gończym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.kki.krakow.pl 30.08.06, 13:53 To połowa polskiej policji goni niejakiego HENIA H. co to obraził Najjaśniejszego Prezydenta RP , a druga połowa goni Panią Bezrobotną. Ten Kraj pędzi ku upadkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprostu człowiek Michnikowym kumplom za to jest dobrze, komuchom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:53 Tak wygląda Polska prawdziwa, ta Michnikowa, ta o którą wystarał się przy okrągłym stole, ta która dla normalnych ludzi jest miejscem wrogim, wrecz toksycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: jedz na bialorus, a ty do kibuca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:51 tam twoje miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nolwen58@gazeta.pl Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: *.w86-212.abo.wanadoo.fr 30.08.06, 13:55 Sad dorwal frajera, ilu bandytow chodzi na wolnosci, ilu ludzi nie placi ZUS- u.Jak zlamalam reke to miesiac czekalam na pieniadze z ZUS, ale jak jakas niedouczona pinda, zle prowadzila moje papiery to tez mialam wizyte policji.iech zyje ZUS!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:59 chyba nie ma dnia aby nasz wymiar sprawiedliwości się nie skompromitował, albo przynajmniej ośmieszył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś pan Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 16:10 A to dlaczego ośmieszył? Policja wreszcie i sądy robią to co powinny!!! Kobieta nie płaci bo nie ma pieniędzy, OK. Ma więc grzywnę zamienioną na areszt! Nie wiedziała o tym? Niepismienna biedna gąska!? Biedna! Ale może wyjechać na wakacje do matki w niemczech? NA TO MA PIENIĄDZE!? A może mama powinna swojej córce wcześniej pomóc? Jakoś wam to nie przychodzi do głowy baranki? Nie dało się wcześniej zebrac pieniędzy dopiero postraszenie aresztem poskutkowało? Takich cwaniaczków co to uważają że można się migać bez końca jest w Polsce niestety bez liku!!!! I to jest problem!! I trzeba to tępić! Nie użalać się nad losem jakoby pokrzywdzonych za którymi oczywiście ujmuje się nie kto inny tylko SOCJALISTYCZNA Gazeta Wyborcza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ile jeszcze złego? Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: 81.15.226.* 30.08.06, 14:14 ha, ha, ha, ......!!!!!!!!!!!!!!!! zamiast policjantów używajmy same roboty i komputery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Będzie ten sam efekt: bezduszność i brak człowieczeństwa. Bo to triumfuje w ciałach decydentów polskich!!!!! Przynajmniej nie będą nam wykorzystywać. Szooooookkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uciekać stąd , uciekać stąd, uciekać jak najprędziej............ gdzie pieprz rośnie!. Bo tu to tylko zdechnąć można, a ciało wolno tylko psom rozszarpać!!!!!! Wiem coś o tym bo przekonałam się na własnej skórze, chociaż mam nieposzlakowaną opinię i prowadzę się jak na dobrego obywatela przystało. I cccccooooo z tego?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. 30.08.06, 14:17 to nam ślicznie współgra z sąsiednim artykułem jak to dzieci prawników idą na studia dzięki protekcjom rodziców, taż prawników. I tak to jest. Rosnie kolejne pokolenie prawników. Wychowanych przez prawników i przez nich kształtowanych. Plus niewyobrazalna dla śmiertelnika forsa. Zyją wraz zrodzicami w wieży z kosci słoniowej. Zero dostępu do życia, do zwykłych ludzi, ich spraw, problemów. Zero doświadczenia. Elitana szkoła, elitarne studiowanie (w pijanym zwidzie, nikt tak nie chla na studiach, jak oni), wczasy z dala od chołoty, kontakty z nią ograniczone do spraw sądowych i rachunków. i mamy efekt. Niby ludzie ... ale nie do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która nie .. IP: 82.139.47.* 30.08.06, 14:18 To nie "sąd" to ludzie z tak zwanego awansu społecznego (czyt. wieś), którzy tam pracują. Trzeba jeszcze paru pokoleń żeby te gnojki znormalniały i wykruszyła się słoma wychodząca z butów. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Sąd wydał list gończy za bezrobotną, która ni 30.08.06, 14:18 - Pani D. notorycznie nie odbierała naszej korespondencji, więc zgodnie z przepisami wydaliśmy postanowienie o zatrzymaniu jej przez policję i doprowadzeniu do zakładu karnego - mówi sędzia Teresa Żyłka, prezes Sądu Rejonowego w Tarnowskich Górach. Pani prezes wraz z całym zespołem zasługuje na umieszczeniu w czołówce osób walczących o Prawo i Sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś