Dodaj do ulubionych

Do szkoły tylko po solarium

• Gość: renata19 Do szkoły tylko po solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 02:28
      Jasne, lepiej zawsze tłumaczyć dzieci,ze szukają swojego wizerunku i muszą się
      przystosować do wymagań rówieśników w postaci drogich rzeczy, sprzętu i
      kosmetyków i itp. Oczywiście w pewien sposób uczą się dbać o siebie, ale akcja-
      fryzjer czy kosmetyczka na 1 września, to jest naprawdę przesada. To są dzieci,
      więc jak można pzowolić na np.odnowę biologiczną włosów 14latki, przecież to
      absurd. Poza tym gdzie są rodzice tych dzieci, żeby wytłumaczyć, że wygląd
      zewnętrzny jest tylko okryciem, które w szkole ma być po prostu odpowiednie do
      okoliczności a najważniejsza jest dusza i usposobienie człowieka. Chciałam
      sięjeszcze zapytać jak mają się czuć dzieci, których nie stać na tego typu
      głupotki, bo to jest naprawdę głupota pozawalać dziecku na wielkie odnowy przed
      4września.
    • Gość: gosc Re: Do szkoły tylko po solarium IP: *.dyn.centurytel.net 04.09.06, 03:50
      Wszystkie rzecz opisywane w artykule sa nieszkodliwe za wyjatkiem solarium. Czy
      te dziewczyny i ich rodzice nie slyszaly o czerniaku? Za kilka lat czesc z tych
      dziewczyn dostanie czerniaka, jesli beda mialy szczescie to go przezyja.
      Reszcie pozostanie zniszczona sloncem skora.
    • Gość: barbara Re: Do szkoły tylko po solarium IP: *.bbtec.net 04.09.06, 05:42
      W Japonii dzieci i mlodziez nosza mundurki. Kazda szkola ma inny mundurek. Jak
      ktos jest inteligentny, to idzie do najlepszej publicznej szkoly i dostaje
      mundurek, z ktorego jest bardzo dumny. Nikt nie marudzi. Wszyscy sa rowni jako
      ludzie, a wyroznic sie moga wiedza i punktami z egzaminow.Rodzice nie daja
      lapowek nauczycielom, zeby ich dzieci byly lepiej traktowane. Za to laduja duzo
      forsy w edukacje. Dzieci ucza sie angielskiego od pierwszego roku zycia. Chodza
      na balet i ucza sie gry na instrumencie muzycznym od czwartego, a niekiedy
      trzeciego roku zycia. Kazda rodzina ma przynajmniej jeden komputer i dzieciaki
      potrafia swietnie sie nim poslugiwac od bardzo wczesnego dziecinstwa.
      Nie wyobrazam sobie polskiego spoleczenstwa za 10 lat. Juz jestesmy zle
      postrzegani zagranica,a niedlugo nikt nie bedzie sie z nami liczyl. Co za wstyd!
      • Gość: gosc puste dziewczyny ze skora zniszczona solarium IP: *.dyn.centurytel.net 04.09.06, 06:47
        Dla kogo one tak sie maluja, smaza skore, farbuja wlosy? Chyba tylko dla
        kolezanek, bo chlopaki i tak nie zauwaza ich staran.
        • Gość: echtom Re: puste dziewczyny ze skora zniszczona solarium IP: 153.19.98.* 04.09.06, 11:04
          Albo dla sponsora.
    • Gość: j. Do szkoły tylko po solarium IP: *.ds14.agh.edu.pl 04.09.06, 07:21
      ale kanal...od mojej szkoly minelo zaledwie 3 lata, a tyle sie zmienilo...
    • Gość: Oinone Do szkoły tylko po solarium IP: *.devs.futuro.pl 04.09.06, 07:21
      to doprawdy żałosne, żeby pani psycholog (ewentualnie wdł. współczesnej
      nomenklatury: psycholożka) opowiadała bzdury tego typu...Proponowałabym, żeby
      rodzice otrzymali odgórny nakaz pracowania na co najmniej dwa etaty żeby mieli
      pieniążki na 'ozdabianie' smarkaczy którzy tym sposobem nigdy wartości
      pieniądza nie poznają. W jakim kierunku to wszystko zmierza...
    • majk_21 Do szkoły tylko po solarium 04.09.06, 08:05
      Dla mnie rowniez jest to przesada.To jest nie do pomyslenia jak dziewczyny
      teraz szybko dorasataja.Przeciez rosnie nam przez to ogromna suma na skali
      bezrobocia.Rodzice prosba do was zacznijcie na to reagowac bo sami szykujecie
      sobie i nam zaglade.TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: dzuljet Do szkoły tylko po solarium IP: 195.116.7.* 04.09.06, 08:25
      mundurki!! moim zdaniem kazda szkola powinna miec swoj mundurek-wzorem szkol np.
      w Anglii. wyglada to przeuroczo - nie ma rewii mody na szkolnych korytarzach a
      dzieci z biedniejszych domow nie czuja sie gorsze z powodu braku markowych
      ciuchow. to co teraz sie dzieje to paranoja. Ja sama calkiem niedawno konczylam
      liceum(3lata temu) i nawet wtedy chcialam chodzic w mundurku - niestety nie bylo
      mi dane bo w Polsce sie tego nie praktykuje. to źle!!
    • Gość: uczniak Do szkoły tylko po solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 08:27
      ja tam przygotowuje sie do szkoły z książką
    • Gość: 26lat Do szkoły tylko po solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 08:40
      W dupach się przewraca...
    • Gość: Sara Re: Do szkoły tylko po solarium IP: 80.51.234.* 04.09.06, 08:53
      A ja lubie takie ladne i cukierkowe 17. Facetom sie az gotuje w glowach
      i ......... ;-)
    • kjuik123 gdzie rodzice?! 04.09.06, 08:57
      Gdybym ja w wieku 12 lat zazadala 200 zl na fryzjera i perlowe paznokcie mama
      zaprowadzila by mnie do lekarza zeby sie upewnic ze wszystko w porzadku..
      Wybaczcie, ale biorac pod uwage to co sie dzieje z nasza mlodzieza bez
      zdecydowanej interwencji ze strony zarowno szkoly(regulamin i bolesnie odczuwane
      skotki lamania) jak i rodzicow nie widze szans na wyprostowanie słłłit
      dziewudawac dorosłe. Nie mowiac juz o tym ze narzuca sie kwestia szukania
      sponsora.. Jestem studentka, wiec jeszcze pamietam co sie dzialo za moich
      czasow, ale takie cyrki to chyba tylko totalnie zakompleksione, infantylne acz
      bogate dziewczyny wyprawialy.
    • Gość: wlodwoz Do szkoły tylko po solarium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 09:17
      Najlepszym kreatorem wizerunku ucznia, jest szeroki pas, wiszący nad nim jak
      memento!
    • naiwna24 Do szkoły tylko po solarium 04.09.06, 09:48
      Tak!!! Dajmy im szanse!!!! Zrobmy nastolatce operacje plastyczna, bo przeciez to
      jej pomoze zaakceptowac siebie, prawda? dajmy jej na wizyte u terapeuty, bo jej
      piesek nie chce jej sluchac! Czy mi sie wydaje, czy wiekszosc psychologów
      powinna udac sie do specjalisty?
    • Gość: Rebel Do szkoły tylko po solarium IP: *.hotshells.de 04.09.06, 10:16
      Bo co? Masz klopoty psychiczne? Bo co? Moze solarium to antykatolickie? Kara
      smierczi dla homoseksualistow i antikolikow ! Niech zyje PiS !
    • losiu4 Re: Do szkoły tylko po solarium 04.09.06, 10:27
      cóż... szczylom, ale tez ich rodzicom tudziez postepowcom (nawet tym z paroma
      literkami przed nazwiskiem) w głowie sie zaczęło przewracać. Może w końcu
      Giertych weźmie sie za to towarzycho wzajemnej adoracji, a nie bedzie wymyślał
      jakieś bezsensowne amnestie :)

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: Jajko Do szkoły tylko po solarium IP: 80.51.223.* 04.09.06, 10:48
      "Dajmy im szansę - dodaje Krasoń. " To daj mi gelc na to...
      • Gość: malpa-z-paryza Re: Do szkoły tylko po solarium IP: 83.214.22.* 04.09.06, 11:05
        nawet Giertych nie pomoze nawrocenie mlodziezy... bo nie mozna walczyc z wiatrakami.
    • Gość: Honorata Re: Do szkoły tylko po solarium IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.09.06, 11:06
      rodzice tych małolat są poprostu głupi że dają im kasę na takie pierdoły :(
    • Gość: KoRnelia Do szkoły tylko po solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 11:09
      Paranoja normalnie, ja w gimnazjum skakalam po drzewach i nawet nie myslalam i
      farbowaniu wlosow albo malowaniu sie, a co dopiero solarium ... a to nie bylo
      wcale tak dawno ... Dzieci cieszcie sie dziecinstwem, doroslosc wcale nie jest
      taka piekna !!
    • Gość: kato28 Re: Do szkoły tylko po solarium IP: 212.160.172.* 04.09.06, 12:12
      Ciekawe jakie te gwiazdy przyniosą w czerwcu świadectwa do domu.
    • Gość: Dasia Do szkoły tylko po solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 12:26
      Zgadzam się w Panią psycholog- tojest taki wiek i zakazywanie nastolatkom takim
      zabiegów nie przyniesie pożądanych efektów, jeśli tylko rodziców na to stać,
      efekty nie są zbyt szokujące, a także jeśli efekty tych upiększeń są w 100%
      usuwalne to nie widzę problemu. Osobiście jak byłam nastolatką też przeszłam
      okres tipsów, dziwnych fryzur (ale wsztsko w umiarze) i myślę, że nie wpłynęło
      to negatywnie na mnie, a prawdopodobnie było wręcz pozytywne.
    • Gość: SOP78 Do szkoły tylko po solarium IP: *.biol.uni.lodz.pl 04.09.06, 13:51
      młode panienki całkiem porąbało, ale dzieki nim ruch w branży kosmetycznej na
      calego. Podatność na robienie wody z mózgu u młodego pokolenia jest wielka, a
      pieniądze na tym zarabiane idą w miliardy. I tak kręci się biznes
      • Gość: . Re: Do szkoły tylko po solarium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 14:31
        :-D
        (W wieku lat ... umarłam na atak śmiechu.)
    • Gość: gosia Re: Do szkoły tylko po solarium IP: 217.97.204.* 04.09.06, 21:53
      co w tym zlego ze chcemy dobrze wygladac ? fakt ze panienki z gimnazjum
      farbujace wlosy kreujace się na britney albo dodę to porażka. Ale co jest w
      zlego w chodzeniu raz na czas na solarium, w zadbanych paznokciach, ładnych
      ciuchach ? Jestem teraz w maturalnej klasie i faktycznie dużo pieniędzy wydaję
      na kosmetyki i ubrania ale to nie jest tak że nosząc markowe ciuchy zapomniałam
      że naprawdę liczy się to co się ma w głowie a nie na głowie. We wszystkim liczy
      się umiar.
    • Gość: Elienne Łomatkoboska... IP: *.stargard.mm.pl 20.09.06, 21:20
      Niestety to prawda. Wróciwszy po wakacjach do jednego ze szczecińskich gimnazjów zastałam tam stadko pofarbowanych, "opalonych" i wytapetowanych dziewczynek. Zamiast spódniczki pasek, buciki oczywiście błyszczące i na szpileczce. Aż miło było spojrzeć na własne glany ;]
      Nie poszłam do fryzjera przed rozpoczęciem roku, nigdy w życiu nie byłam u kosmetyczki ani na solarium. Sporadycznie używam tuszu do rzęs. Jestem "nienormalna". Pogodziłam się z tym. Nie noszę firmówek nie ze względu na cenę. Tak po prostu, dla zasady.
      I jeszcze jedno. Dbać o siebie, to nie znaczy niszczyć swoją biedną skórę...<przewraca oczami>
    • Gość: a Do szkoły tylko po solarium IP: *.tkk.pl 24.09.06, 13:54
      wspóczuję rodzicom tych uczniów, a szczególnie uczennic
      to jest przerażające!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka