Gość: karina Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 01:11 cóż.....czasem bywam sprzątaczką i wiem, że to nic przyjemnego sprzątać po ludziach, którym po prostu nie zależy, żeby było czysto. Bo samo się sprzątnie. No to może to nie tak głupi pomysł- uświadomić komuś, że SAMO się nie sprząta?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 10:06 a wypłata yno roz w miesioncu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Kariny!!! Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.accessnet.com.pl 29.10.06, 12:27 do Kariny!! Ty kobieto siedź cicho i się nie odzywaj, bo nie pracujesz w naszym zakładzie i w ogole nie masz zielonego pojęcia co dzieje się w Tenneco a już tymbardziej nie wiesz czego dotyczy to forum!! Przypominam!!! chodzi o sprzątanie toalet po godzinach pracy za friko - to jest niezgodne z przepisami kodeksu pracy - będziemy dalej na placu boju aż wygramy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.rybnet.pl 29.10.06, 12:34 kolego a co ty chcesz wygrywac przeciez juz NIEMA sprzatania kibli przez pracownikow a ty i inne oszolomy piszecie debilne posty bez jakiegokolwiek celu,jak ci sie nudzi to odpoczywaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faja Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.rybnet.pl 29.10.06, 12:37 sprzatales??-dostaniesz za to zaplacone nie sprzatales to sie zamknij i nie siej zametu tylko zbieraj sily na jutro do pracy by twoja wydajnosc wzrastala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.atupartner.pl 29.10.06, 12:55 Święte słowa!!!!!!!!!!!!!hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedi Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 13:20 Panowie przecież ci co sprzątali to mają to mieć zapłacone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyz Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:01 chybas nie loł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richtig Slonzok Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 11:51 Szanuja ich,bo zawsze mi umowe przedluzali choc nie zawsze dobrze szlo. Z Grzegorzem nawet musialem rozmawiac,a potem go polubilech. Miro to tez fajny gosc. A jo wiem ,ze tu pisza tylko 3 osoby na Mirka i Pawlaka one sa z OI ! niech skonczom pisac ,bo jo wiym kto chce zakladac zwiazki i zaroz zamelduja jutro Mirkowi o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richtig Slonzok Do Mirka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 11:54 OI chce zakladaać związki zawodowe . Najbardziej buntuje się przeciwko Grzegorzowi : Dzida !(wiecznie mu mało) Te osoby podszywają się pod osoby z AM. A z Aftermarketu nikt na Mirka nie pisze. OI wywoluje zamęt na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzida Re: Do Mirka IP: *.leon.com.pl 29.10.06, 12:11 hej co wy wiecie zaraz się okaze jaki to dobry kierownik z tego Mrozka a wszyscy go maja dość powtazam Wszyscy!! nie potrafi z nikim rozmawiac z nikim się nie dogaduje i nikt go nie lubi taka jest prawda a jesli się myle to chyba robie w innym zakładzie !!! moze piszecie o kims innym !! sprawe trzeba postawic jasno albo zmieniamy kierownika albo załoge która go niezna tzreba wprowadzic!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do richtig slonzok Re: Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 12:03 chyć sie obiadu bo glodno godosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.06, 21:54 Grzegorz, Mirek i inni niesłusznie obrażeni koledzy ! przyszła pora, abym i ja zabrał głos w na tym forum pełnym nienawiści i wielu wyssanych z palca informacji. Najbardziej przykre jest to, że dyskusja zeszła na zupełnie inne tematy, daleko odbiegające od tytułu artykułu z "Gazety", a tak bezpośrednio dotyczące wielu pracowników Tenneco wywołanych po nazwisku. Zdaję sobie sprawę jak bardzo wiele z tych komentarzy skrzywdziło Was oraz Waszych najbliższych a Ci, którzy wypisują takie brednie, mają chyba tylko z tego dobrą zabawę. Nie liczą się z tym, że swoimi komentarzami obrażają godność drugiego człowieka. Szkoda, że tych kilku krzykaczy nie ma odwagi się podpisać, gdyż łatwiej im jest obrażać pozostając anonimowi. Panowie, robicie dla firmy bardzo dużo dobrej roboty ! Nie przejmujcie się tymi oszczerstwami. Jestem przekonany, że znakomita większość załogi bardzo Was ceni za fachowość oraz zaangażowanie. Trzymajcie tak dalej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 00:50 Człowieku skoncz dupic. Godność ludzka w Tenneco nie istnieje. To ,ze zlych ludzi spotyka tutaj kara jest tylko ich zasluga. Dlaczego ludzie nie najezdzaja tutaj na Kobyloka ? ,Adama Janete ?,Romana M., Fedre,Dawida Kiszke,Sergieja ??? ,bo oni sa w porzadku i ludzie ich szanuja. Znasz Mariole z oi,ta dziewczyna normalnie sie czesla ze strachu jak Herman nad nia stał. Strach Strach Strach ! Co mam ci jeszcze napisac ? Pracowales w takich nerwowych warunkach ?,zapytaj Hermana za co kiedys byl na dywaniku u Dyrektora.Za znecanie sie nad praownikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:18 Pawlak nom kozoł orać na podeście po 12 godzin a był chyc jak diobli.Jak my sie go zapytali kiedy bydom wyciągi powietrzne to nom padoł ze my nie momy dychać ino orać.Jak na dystrybucji w biurze im było ciepło to do tydnia mieli klima a my musieli sie dalij parzyć.Kaj ta sprawiedliwość! ? Mają nas za nic,nie szanują se nas.A Pawlak taki cwaniak że nawet w klimatyzowanym pomieszczeniu mdleje.To jest prawdziwy twardziel.Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzio Re: Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:21 Mrozek i Pawlak wypiją piwo na pół i oba mdleją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dystrybutor Re: Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.taeu.com 06.11.06, 05:26 kolezko nie miesiac czekali na klime lecz rok bo biuro na pieterku dystrybucjii jest drugi rok.mogles przyjsc i zobaczyc jak jest pieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brygadier O kierownikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:32 Pracuje w tenneco juz kilka lat i nie dam sobie nic złego powiedzieć na Sobika i Pawlaka. Oni znaja wszystkie maszyny bo byli operatorami i brygadzistami, a potem mistrzami i kierownikami. I tak powinni awansować wszyscy kierownicy, a nie tam przyjąć młodego inżynierka po studiach, co bez doświadczenia chce nami rządzić. Jak oni przestaną u nas pracować to ta firma zejdzie na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brygadier o kierownikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:32 Pracuje w tenneco juz kilka lat i nie dam sobie nic złego powiedzieć na Sobika i Pawlaka. Oni znaja wszystkie maszyny bo byli operatorami i brygadzistami, a potem mistrzami i kierownikami. I tak powinni awansować wszyscy kierownicy, a nie tam przyjąć młodego inżynierka po studiach, co bez doświadczenia chce nami rządzić. Jak oni przestaną u nas pracować to ta firma zejdzie na psy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżonson re dawid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:48 moim zdaniek DAID KISZKA POWINIEN BYC KIEROWNIKIEM BO CHłOP ZNA SIE NA żECZY I JEST WKSZTAłCONY A NIE TAK JA BOBO CZY PAWLAK TYLKO TECHNIKUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janda szymon pawlak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:59 ty kiedy w końcu przestaniesz mnie gonić GRZEGORZ zastanów siejo pamiętom jak żeś jezdziył maluchym czerwonym i o pół drugi żeś sie szoł kompać dziynnie i korasowi żeś dupa lizoł spomnij se to było jakieś 5-7 lot tymu spomij se to wszystko i byc czlowiekiym,i spomij se jak żeś w lusie był ochraniażem hehheh,i niedukuczej mi i mojemukoledze!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gang Cieslika Re: pawlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 16:51 to czamu pawlakowi nikt premi nie wziol,ze z hali wychodził o 13.30 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: pawlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:34 synki ! Pawlak siedzi caly czas w robocie. co chcecie odniego. ty sie Pawlak nie przyjmuj pie..mi. trza robic swoje i tego pilnuj - bo zes od tego jest bo inaczej kaj pudymy robic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balon Re: re dawid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 16:03 Gość portalu: dżonson napisał(a): > moim zdaniek DAID KISZKA POWINIEN BYC KIEROWNIKIEM BO CHłOP ZNA SIE NA żECZY I > JEST WKSZTAłCONY A NIE TAK JA BOBO CZY PAWLAK TYLKO TECHNIKUM Pawlak ma technikum ale rolnicze dlatego my oramy,a nie myślimy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAREK CIEśLIK Re: re dawid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 16:29 ROZ POSZOł DAWID DO SZEFA I PADOł MU ZE TRZEBA COS ZROBIć BO SIE LUDZIE ZWALNIJA A SZEF MU PADOł JO MOM DWA AUTOBUSY ZA JEDNEGO NO I KICHA ZAłAMANY BO CHłOP CHCIOł DOBRZE ZROBIć DO INNYCH (POPIERAM) ALE CIESLIK MAREK ZWANYM GRUBIRZYM GO ZJEBOL TY TAKI I OWAKI PO... CIE ICH PIE..BYLE JO MOM PO 3000 NA MIESIAC ZA CO LUDZIE POWIEDZCIE ZA CO MA CIEśLIK TAKą KASE BO JO TEGO NIE ROZUMIA. SZEFIE NIECH PAN COś Z TYM ZROBI NIECH SIE PANPRZYJżY KIEROWNICTWU BO TO ONI SA WSZYSTKIEMU WINNI A NIE PAN JA PANA POWAżAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony z OE Mam tego dość!!!!!!!!! IP: *.accessnet.com.pl 29.10.06, 17:10 Ja pie..!!!!!! Ludzie obrażacie ludzi takich jak: Michalik, Karpeta, Pawlak, Mrozek, Kazik, Cieśliki, S.Pawlak, Janeta, Bobo, Aneta, Dzide itd itd. Ludzie z OE najeżdżają na AM, AM na OE. Co chwile ktoś na kogoś donosi. A nikt tego gnoja z OE co nasrał na deske nie wyda. Zapomnieliśmy chyba kto jest temu całemu syfowi winien. Nie ci w/w!!!! Musimy pamiętać, że ten facet jest chory(z tego co wiem ma coś nie tak pod syfitem).Tylko prosze tych co się dowiedzą kto to nie bijcie go!!!!!!!!!!! Jak chcecie się dowiedzieć kto to idzcie do pierwszej osoby na OE i napewno wam powie po 90% ludzi z OE wie kto to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kontrol Finalna Re: Mam tego dość!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:30 Kolego jedną z rzeczy ,które mnie denerwują w Tenneco to jest to jak ludzie lubią w grupie znęcać się nad jednostkami (słabszymi ludzmi). Zachowajcie sobie dla siebie kto to zrobił,może faktycznie psychicznie jest wykończony (przy cieslikowcach powaznie mozna dostac pie..a) winny jest dozor ! M Cieslik daje 1 minute na zalatwienie podszeby.Wiec nie oplacalo mu sie nawet otwierac deski i zrobił boba w locie hehehe Mój kolega z lini kiedyś się zesrał w gacie,bo Cieślik nie chciał go puścić do WC,znasz Jasia ?Jak się pozniej okazało i tak wstrzymał produkcje. W tenneco toalety tak smierdzą,że wolałbym zesr.. się w gacie niż tam wejść. Panowie ja moge zaraz wymieniać gorsze rzeczy ,co własnie wyrabiają brygadziśći. Kto sikał po deklach w tamtym roku ? Zdzisław pseudonim "Dzida" Pawlak zwolnił jakiegos chłopaka,a dzida dalej robi. Mam dalej wymieniać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antydzida Re: Mam tego dość!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:46 Dzida tak śmierdzi (szczególnie latem),że trudno z nim się pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Mam tego dość!!!!!!!!! IP: *.accessnet.com.pl 29.10.06, 17:53 Wiesz co to nie było tak Jasiu zesrał się dwa razy. Raz jak zamiast iść walnąć kloca poszedł po zielony wzór, a drugi raz na nocce nie wytrzymał i poszło w galoty. Ale nie oto chodzi. Pawlak może przesadza ale chłop siedzi w robocie od rano do wieczora. Stara się jak może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balon dwa autobusy na miejsce jednego :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:47 powiedzmy ,że choćby nawet było 10 autobusów na miejsce jednego pracownika. To prosze mi wierzyć,ze po tygodniu te autobusy wyjechałyby z hukiem z Tenneco :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontroler ze środk Re: ooooooooo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:36 witom robia na kontroli goniom mie jak psa.Pawlak przychodzi i pogląda na licznik i pyto czamu tak mało.każdy bez słowa.bo sie go boja bo robia tu dopiero poł roku ale szkoda mi tych starych pracowników automaty z angli co stoły na złomie teraz mają tyle robić a niektórzy np hałek z nerwów to juz biorą tabletki uspokajające żeby się pawlakiem nieprzejmować bo tylko mówi mało i mało jo już terz mom tego dośc.panie pawlak zastanów sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.Urban Re: ooooooooo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:42 Mnie zdenerwowało kiedyś to jak pawlak zaczoł nas szpiegować. Czaił się za vorhangom i obserwował czy robimy. Ja się odwracam,a Tu w szparze jedno oko podeszłem i oko znikło. Poszedłem dalej ,a tam pawlak zapie.. do biura. Myśle,że on ma początki schizofrenii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedał z leszczyn Bedziemy robic pajacyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:07 Bedziemy robic pajacyki i klaskac w dlonie tak jak grzesiu i tak jak w cyrku klask klask klask ! A teroz orać świnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kronikarz z Bawari Jak powstała w Tenneco klimatyzacja - częśc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:08 Podczas letnich upałów,gdy temperatura dnia przekraczały normy. Biedni spawacza wykonywali swoją ciężką pracę.W pocie czoła kładli lagi na tłumikach,spawali wkłady i jak zwykle z wielką dokładnością. Wtedy to Grzesiu natchniony kolejną wizją rozwoju naszej firmy biegał po całym zakładzie i poganiał ludzi.Spawacze nieraz mdleli i jak się ockneli spawali dalej. Drodzy czytelnicy proszę wyobrazić sobie,że na hali nie było wentylacjii.Spawacz ubrany w maskę i skóry ,w upale 25 c.hala niczym puszka nagrzewa się i niema w srodku czym oddychać.I jeszcze na nocnej zmianie,kiedy na wkładach (pięterko) dach nagrzany za dnia,był dla nas niczym sauna.My musieliśmy spawać - nie było zlituj się.Teraz się dziwicie,że ludzie mają tego dość.Często nie mieliśmy wody -a chciało nam się pić.Człowiek dla zdrowia musi wypić dziennie dwa litry wody ,wiadomo ,że chce się sikać po tak dużej wypitej ilości wody.Wtedy Pan Sobik zamykał WC na klucz,a w biurze musieliśmy wypełniać specialną druczek ,że bierzemy klucz do WC. Spawacze mieli dość prosili Pawlaka ,a on gadał "Wy macie zapie..ć ,a nie dychać " !Az przyszedł kiedyś dzień,że Pawlak zemdlał od upałów na hali.I co się stało ???? Powiedział dyrektorowi ,że niema czym dychać na hali i musi być klimatyzacja.I TAK OTO POWSTAŁA PIERWSZA KLIMATYZACJA POZABIUROWA ! P.S W Biurze latem podczas upałów ,aż miło się siedzi i pije coca-cole,wcina zamowione Hamburgiery lub obiadek (przeznaczony dla wyzszych sfer biurowych) Prawda Grzesiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re:Pawlak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:46 Pawlak jaki je taki je czasami może przegino ale od tego jest kierownikiem, taki musi być.Wy nie wiycie co to znaczy robota bo żeście za młodzi żebyście to wiedzieli.Nic żeście jeszcze nie przeżyli.Jo wiym boch swoje przeżył.Przed Teneco pracowołem w dwóch firmach ale je zamknyli bo kierownik ni mioł pojęcia o dzielyniu roboty zdowoł sie na nas a Pawlak przynajmniej sie staro i zno sie już na tym.Jakbyście byli pora lot bezrobotni jak jo był i robiyli na czorno bele gdzie i nie roz za darmo to by sie wom oczy otworzyły.Robiłem ciężko w Angli i powiem, że wola mieć 10 takich Pawlakow pod sobom niz tam wracać!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rybnicka Elita Re:Pawlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:58 Człowieku zrozum ,że Pawlak potrzebuje Cie tylko jak jest robota (sezon) a po sezonie daje kopa ludziom.I wysyła na bruk. W normalnej firmie po 3 miesiącach dostajesz umowe na stałe.A w Tenneco dostaje się "HR MASTERS"na 3 dni - tydzien - miesiać-3 miesiące-do końca roku-znów na czy miesiące- potem "tenneco"3 miesiące - do końca roku - dwa lata Chyba,ze jesteś z Głożyn lub z Bierów to na stałe dostajesz po paru miesiącach. Nawet nie musisz umieć za dużo,masz znajomości umowa jest ! Młody Pawlak tak ten ,który nie ma gustu w ubieraniu się :)) On nic nie umiał ,brat mu załatwił posadę w biurze. Nikt z młodym robić nie chciał.Może z powodu fryzury ? :))) I co powiesz na to ???????? Na układy niema rady !,od każdego dni w tenneco są policzone. Ale to Polska !a nie zachód P.S Mnie nurtuje jeszcze jeden problem,dlaczego tak mało ludzi z Rybnika pracuje w Tenneco ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SR Re:Pawlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:45 nio na parkingu same SWD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprzątaczka FIGHT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:23 Ludzie powinniśmy się cieszyć ,że powstało te forum. Pewnych brudów nie udało się wyprać w naszej firmie. Więc może teraz je wspólnie wypierzemy ? Jak do tej pory żaden z kierowników i brygadzistów nie zaprosił nas do wspólnej dyskusji nad przyszłym kształtem losów naszej firmy. Owszem ,wypowiadało się tutaj kilku majstrów ale tylko we własnym interesie. Pochlebiajac sobie nawzajem.Merytorium poziomu ich wpisów było na poziomie zerowym.Dodam,że zwykli pracownicy pisali z większą kulturą osobistą dbając o formę gramatyczną i ortograficzną,niż niejeden tu kierownik.Co utrzymuje mnie w przekonaniu,że tak naprawdę poziom naszej kadry kierowniczej jest niski. Pozdrawiam Sprzątaczka z Tenneco P.S Pewnie decyzje już zapadają w zaciszu gabinetu Mrozka i Pawlika. Więc kto czuje sie zagrożony niech śmiało pisze. Wygramy teraz albo przegramy na zawsze. Do walki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: FIGHT ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:08 Panowie i Panie.... Co chcecie wywalczyć?? Skoro to rodzinne tenneco ..... Wy jako zwylki pracownicy nic nie zrobicie....a Ciesliki,Pawlaki...(mam dalej wymieniać),piorą wszystkie brudy...nie tylko te widoczne....a Ty szefunio nawet nie masz o tym pojęcia...prawda... Zejdz do nich biuednych ludzików porozmawiaj z nimi a nie groż im zwolnieniem...oni sami z biegiem czsu może coś Ci powiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nivea Re: FIGHT ! IP: *.leon.com.pl 29.10.06, 22:30 Wiecie, przeczytałem całe forum(troche to zajęło...) i wszyscy narzekają:puszkowcy, rurkarze, spawacze, ludzie z biur, wkłądy itp ale nie znalazłem nic o wózkowych? może im pasuję te "stawki"? czy aż tak boją się o robotę? Wózkowi napiszcie coś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: FIGHT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 09:09 wózkowi nic nie robią tylko jeżdzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adfewef Re: FIGHT ! IP: *.atupartner.pl 30.10.06, 09:42 Mam już tego dośc i to serdecznie.Wczoraj dowiedziałem sie kto napaskudził w tym kiblu i jest to na 100%pewna informacja .A więc napaskudził to jakiś Jasiu z OI,osobiście go nieznam ale musie miec bałagan pod czachom jak nic.A wy wszyscy opłaczki skączcie już wypisywac bzdury na kolegów,zamknijcie już te paskudna forum ...do zobaczenia w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek robot Re: FIGHT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:21 Gość portalu: adfewef napisał(a): > Mam już tego dośc i to serdecznie.Wczoraj dowiedziałem sie kto napaskudził w ty > m > kiblu i jest to na 100%pewna informacja .A więc napaskudził to jakiś Jasiu z > OI, ..y amator,zeby do kibla nie trafic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były wózkowy Re: FIGHT ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:38 Wózkowi poprostu pracują za Was wszystkich i nie maja czasu zajmowac sie głupim pisaniem na forum o różnych brudach(temat dotyczył kibli a nie całego Tenneco),kiedy Wy tutaj siedzicie i "smarujecie" na kolegów oni przygotowują dla Was prace na kolejne zmiany,wyciągają zlecenia i sprzatają kartoniki i złom ....który produkujecie i nie macie odwagi sie pod nim podpisać... pozdrawiam i ciesze sie ze juz mam inna prace..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kupa Jasia Re: FIGHT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:45 Przejechał cie kiedyś Zdzisiu ?,nie ??? to się uspokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: FIGHT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:36 TYLKO NIE TO CIĄGCIE TE WPISY AŻ OSIĄGNIEMY 1000 MOŻE ZAPISZĄ NAS DO KSIĘGI GINESA W ROZDZIALE "TYSIĄC WPISÓW W SPRAWIE KLOCKA NA DESCE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio Maryja Re: FIGHT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:47 Będziemy ciągnąc ten temat tak długo,aż kierownictwo uspokoi nas ! I poinformuje ,że nikogo niezwolni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wózkowy Re: FIGHT ! IP: *.taeu.com 06.11.06, 05:34 to choc stary siad ty i jezdzij za nas!gogogogo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZPR Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:31 i co już został na przerwie pojmany i osądzony przez sąd koleżeński ? A jaka kara ?będzie musiał napisać 100 razy "niebęde srał w kiblu,tylko w porty" ? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lepper Balcerowicz musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gierek MY chcemy pomnik ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:20 My robotnicy chcemy pomnik naszego ukochanego Ojca i przodownika,prościciela naszych krzywych życiowych dróg !,podpory i nadziei,przodownika pracy = GRZEGORZA PAWLAKA ! W podzięce za wykrycie sprawcy zrobienia kupy na desce w naszej firmie.Soltys rodzinnej miejscowosci Kozie Bobki (woj.Lubelskie) nazwał jedną z ulic od nazwiska i imienia naszego ukochanego wodza = Grzesia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak donosi północno koreańska prasa dzisiaj pozamykano wszystkie szkoły w prowincji Szung-haj i dzieci maja wolne !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fedra Re: MY chcemy pomnik ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:27 Ty niebyc taki zabawny,bo zobaczysz jak p(r..)zyjde to ci z(r..)obie audit na cze(r..)wono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: MY chcemy pomnik ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:38 TY FEDRA DEJ SE POZOR WSZYSCY CIE TU CHWOLOM A TY TAKI OSTRY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Гимн Советс IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:16 Союз нерушимый республик свободных Сплотила навеки Великая Русь. Да здравствует созданный волей народов Единый, могучий Советский Союз! Славься, Отечество наше свободное, Дружбы народов надёжный оплот! Знамя советское, знамя народное Пусть от победы к победе ведёт! Сквозь грозы сияло нам солнце свободы, И Ленин великий нам путь озарил: Нас вырастил Сталин - на верность народу, На труд и на подвиги нас вдохновил! Славься, Отечество наше свободное, Счастья народов надёжный оплот! Знамя советское, знамя народное Пусть от победы к победе ведёт! Мы армию нашу растили в сраженьях. Захватчиков подлых с дороги сметём! Мы в битвах решаем судьбу поколений, Мы к славе Отчизну свою поведём! Славься, Отечество наше свободное, Славы народов надёжный оплот! Знамя советское, знамя народное Пусть от победы к победе ведёт! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenin Wyklęty powstań, ludu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:20 Wyklęty powstań, ludu ziemi, Powstańcie, których dręczy głód. Myśl nowa blaski promiennymi Dziś wiedzie nas na bój, na trud. Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata, Przed ciosem niechaj tyran drży! Ruszymy z podstaw bryłę świata, Dziś niczym, jutro wszystkim my! Ref. Bój to jest nasz ostatni, Krwawy skończy się trud, (bis) Gdy związek nasz bratni Ogarnie ludzki ród. Nie nam wyglądać zmiłowania Z wyroków bożych, z pańskich spraw. Z własnego prawa bierz nadania I z własnej woli sam się zbaw! Niech w kuźni naszej ogień bucha, Zanim ostygnie - przekuj w stal, By łańcuch spadł z wolnego ducha, A dom niewoli zniszcz i spal! Rządzący światem samowładnie Królowie kopalń, fabryk, hut Tym mocni są, że każdy kradnie Bogactwa, które stwarza lud. W tej bandy kasie ogniotrwałej Stopiony w złoto krwawy pot Na własność do nas przejdzie cały, Jak należności słusznej zwrot. Dziś lud roboczy wsi i miasta W jedności swojej stwarza moc, Co się po ziemi wszerz rozrasta, Jak świt łamiący wieków noc... Precz darmozjadów rodzie sępi! Czyż nie dość żerów z naszych ciał? Gdy lud wam krwawe szpony stępi, Dzień szczęścia będzie wiecznie trwał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komitet centralny Wincenty Pstrowski 200% normy ! bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komitet centralny Re: Wincenty Kantor 500% normy ! super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyz Re: Wincenty Kantor 500% normy ! super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 16:49 coscie tak ucichli było jakiś zebranie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) ... IP: *.76.classcom.pl 30.10.06, 19:09 ktos chyba nie wie ze wszystko da sie zrobic...nawet sprawdzic kto te posciki pisze:) a ostatnie to skladaja sie w dluuugi monolog Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Tenneco Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 19:25 To co pierwszy pójdziesz do sądu ?,czy ja mam iść ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburak Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 22:45 do Gość: :) sraty pierdaty dupa w kraty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo pawlak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 21:17 G .PAWLAK JEST DOBRY DO KOGOS JESLI ROBI NA SZYCHTA PO 1000 PUSZEK DZIENNIE A JAK NIE TO GROZI ZWOLNIENIEM BO NA JEGO MIEJSCE JEST INNY TYLKO CIEKAWE ZE OD PRAWIE ROKU ZWOLNIONYCH ZOSTALO OKOLO 50 LUDZI A PRZYJETYCH ZOSTALO 10 ALE POD MASTERSY I DALIJ CZEKAJA NA TYN AUTOBUS Z KWK CHWALOWICE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.Kuso.osi.pl 05.11.06, 15:51 Pracowalem w Tenneco Rybnik przez kilka lat. Znam tę firmę i część przynajmniej ludzi którzy w niej pracują i powiem tylko choć to zapewne truizm jak wszędzie ludzie są różni. Co do pomysłu sprzątania WC przez pracownikow nie będę się wypowiadał, na pewno jest to temat co najmniej kontrowersyjny. Jednak to co robią tutaj na forum pracownicy tej firmy tzn. piorą brudy i wyciągają wszystkie codzienne bolączki na światło publiczne jest najzwyczajniej w świecie ogromnym nietaktem. Rozumiem frustracje wielu z Was, jednak nikomu nie jest łatwo, każdy musi pracować, wiem, że czasem ciężko jest znieść niezbyt rozgarniętego majstra czy kierownika nad sobą. Pamietam jednak jak jeszcze za mojej kadencji wyłapywano na bramie wykrywaczem do metali pracowników, którym spodobala sie ładna, chromowana "słuchawka" od prysznica czy kurek z baterii. Pamietam też, ze w pracy w Tenneco było różnie jednak nigdzie niczego nie daja za darmo. Nie wnikam w te wasze posty, kto został przyjęty po znajomościach kto nie ...albo kto ile zarabia itd. Ja dostałem pracę nie znając nikogo w TR. I uważam, że ci z Was którzy tutaj opluwaja tę firme i jej dyrektora sami sobie wyrządzają ogromną krzywdę. Strzelają sobie gola do własnej bramki, bo z tego co wiem w okręgu rybnickim nie ma zbyt wiele tak silnych i stabilnych firm jak Wasza. Inną sprawą jest szukanie winnego, mam wrażenie, ze wielu z Was zwłaszcza tych rdzennych Ślązaków znalazlo i upatrzyło sobie wroga i zrodlo wszelkiego zła w tzw. "Gorolu". Dla niektorych z Was nieważne kim jest Gorol, ważne ze to Gorol. Ludzie zastanówcie się, nie można wartościowac człowieka na podstawie kryterium pt. 'pochodzenie i korzenie' - to zbyt krzywdzące. Wiem, że internet i tutejsze forum zapewnia jakąś tam anonimowość, stąd więc ta odwaga u wielu z Was. Nie pracuję juz w Tenneco Rybnik, ale jedno Wam powiem - macie naprawdę dobrego dyrektora, ja osobiście o dyrektorze Michaliku moge powiedzieć, ze to przede wszystkim dobry fachowiec, który zna się na robocie, jaką wykonuje Wasz zaklad, jest charyzmatycznym czlowiekiem a przez to też trochę apodyktycznym, jednak potrafi z tego jak go zapamietalem normalnie rozmawiac z ludźmi i reagowac na zwykłe ludzkie sprawy. I powiem Wam jeszcze coś, gdyby większość przedsiębiorstw i zakładów w Polsce miała takich Michalików za dyrektorów, nasz kraj byłby w czołówce cywilizacyjnej świata a nie ciągle w jego ogonie. Nie wspomnę już o naszych rządzących w Warszawie i ich pożal się Boże kompetencjach i kwalifikacjach. Ten człowiek uczynił coś z niczego, stworzył silną dużą fabrykę na zgliszczach, ruinach dawnej Huty Silesia. Co do konfliktów w firmie trzeba przede wszystkim umieć rozmawiać i w ogóle chcieć rozmawiać. Dyrektor Michalik już wtedy miał bardzo dużo spraw na głowie,starał się zdobyć jak najwięcej kontraktów, a do tego jeszcze trzymał jakoś tę firme, żeby funkcjonowała. Do tego naprawdę trzeba mieć predyspozycje, takiemu zadaniu na pewno nie sprosta żaden przypadkowy dyrektor z konkursu ani żaden kandydat przywieziony skądś tam w teczce, jak to się dzieje w innych firmach. Ktoś z Was pisał o maszynach na linii, że to stare złomy sprowadzone z Anglii czy Danii. Zgadza się, ale te złomy jeszcze pracują i to właśnie dzięki fachowości i zapobiegliwosci takich ludzi jak Piotr Ziętek czy H. Michalik. Swoją drogą ci z Was którzy to piszą zapewne nie zdają sobie sprawy z tego, ile kosztuje nowa maszyna, a przecież od czegoś trzeba zacząć. Ludzie zastanówcie się, ...wiem, że wielu z Was jest niezadowolonych ze stawek itd., ale mimo to macie pracę. Inaczej dla wielu z Was alternatywą byłaby tzw. 'kurionówka' przez co najwyżej pół roku, albo w najlepszym wypadku Biedronka ...czy Tesco. Pozdrawiam wszystkich pracujacych w TR z dyrekcją na czele. P.S. Zaznaczam, że nie jestem już od paru lat pracownikiem Tenneco Automotive Rybnik, niech więc nikt nie węszy tutaj jakiegoś klakierstwa, wazeliniarstwa, podszywania się itp. gdyż nie mam zupelnie ku temu żadnych powodów, napisałem tylko i wyłącznie to co myślę. Moja anonimowość wynika wyłącznie z obawy przed gniewem tych na tym forum którym może nie spodobać się to co napisałem. Miałem ten wybór więc z niego skorzytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FINAŁ Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.taeu.com 06.11.06, 05:38 N-A-R-E-S-Z-C-I-E F-A-J-R-A-N-T!W-Y-P-Ł-A-K-A-L-I-Ś-C-I-E S-I-E I N-A-R-A! P-O-Z-D-R-O!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spawacz Przestancie juz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 11:56 Dalismy slowo ! Ludzie opamietajcie sie !Troche nas ponioslo i z grubej rury poszlo. Najwazniejsza jest firma dla nas ! P.S Dajcie spokoj z tymi zwiazkami zawodowymi ,bo to jest nieprawda.W Tenneco nikt nie chce związkow ! My ich nie potrzebujemy !.A osoby ,które tu piszą o związkach to dzieciaki,ktore chca udowodnic swoja glupia odwage.Niech majstrowie im wiecej pracy dadza,to sie im odechce zartow :)))))))))))))) Pozdrowienia dla Majstrow i Kierownikow :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Przestancie juz ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 18:18 Co ty pieprzysz to ty nie chcesz związków,dupolizusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renata Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.11.06, 13:40 mysle ze to jest bardzo dobry sposób nauki bo jak ktoś nie musi sprzątać to mu nie zależy a tak to weźmie pod uwagę fakt iz jutro on musi tu sprzątać i zachowa w ten spsób porządek lub po prostu nie zrobi bałaganu Osoby który,tam pracowały nie dziwie sie ze się skarżyły, bo cos takiego sie nawet w szkole nie spotyka, zeby ktoś się bawił własnym kałem lub który nie potrafić do muszli!!! Właściwie pracownicy, którzy tego dokonali zasłużyli na to wiec niech nie wymyślaja szefowi bo on po prostu podjął ostateczna decyzje, bo pewnie inne metody zawodziły, skoro część z nich zachowuje sie jak rozwydżone dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tenneco Gliwice Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:47 W Rybniku szef karze sprzatać ubikacje a u nas w Tenneco w Gliwicach majster Sylwester Przybycień zabiera premie z cały miesiąc pracownikom, którzy wzieli sobie urlop na rządanie i kto ma lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho od śledzia Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:58 Gość portalu: Tenneco Gliwice napisał(a): > W Rybniku szef karze sprzatać ubikacje a u nas w Tenneco w Gliwicach majster > Sylwester Przybycień zabiera premie z cały miesiąc pracownikom, którzy wzieli > sobie urlop na rządanie i kto ma lepiej? Widzisz kolego Polska to zacofany kraj.Tu się liczy tylko niewolnictwo. Pracujesz i nic z tego nie masz.Nawet za swoją wypłatę nie wyzyjesz. Musisz się związać z drugim niewolnikiem,aby dociągnąć od 1 do 1 miesiaca. A jesli zaplanujesz rodzinę,to musisz być świadom ,że twoje dzieci będzie wychowywała ulica.Ty i twoja żona nie będzieci mieli czasu.Dlatego,że będziecie orać po 12 godzin.A jeśli niedaj Boże zachorujesz to takie Mirki Cie wypie.. z Tenneco.Wtedy to wraz żonką znajdziecie się na bruku.To jest kapitalizm w Polskim wydaniu,bezwględny,bezlitosny z odcieniem ubiegłego ustroju. Polska nigdy mentalnie nie dogoni UE,bo Polacy swoją kulturą przypominają Rosjan lub inne ludy Azjatyckie.A najgorsze jest to ,że tu Polak Polakowi zgotował ten los !VIVAT AMERYKA !,która miała być najsprawiedliwszą ze wszystkich narodów świata ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwek jest ok Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:35 akurat pracuje w Tenneco Gliwice i majster Sylwek jest najlepszym majstrem pracuje na jego zmianie i niemam nic mu do zarzucenia i na dodatek właśnie przebywam na L-4 a za urlop na rządanie za ten dzień nie należy się premia i niewypisujcie takich bzdur jak nie wiecie bo to niema nic wspólnego z Tenneco w Rybniku!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 01:51 w teneco rybnik nikt nie słyszał o urlopie na żądanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 11:42 Widać po wypowiedzi że wychowała cię ulica, i brakło miejsca na naukę. Rosjanie nie należą do ludów azjatyckich, są słowianami tak jak my Polacy. I tak jak u Czechów, Niemców, Amerykanów, Polaków i wszystkich innych narodów, są ludzie kulturalni i są oczywiście ludzie pozbawieni kultury. Nie obrażaj niepotrzebnie wielu porządnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QWERTY Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 01:03 SZEF JEST OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brtkal Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.gl.digi.pl 15.11.06, 10:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratkal Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.gl.digi.pl 15.11.06, 10:50 Uwazam ze takie jednorazowe sprzątanie to dobra nauczka dla wszystkich.Uczy szanowac prace innych bo z tym jest bardzo roznie Ja pracowałam w Tenneco w Gliwicach tu sprzątaczki też nie miały lekko przez takich brudasów. Czasami sie zastanawiam skąd sie bieże takie niechlujstwo czy ci ludzie też tak robia w domu.także kazda metoda jest dobra jeśli nic juz nie skutkowało popieram dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 23:53 nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 23:50 Chciałem złożyć papiery w Tenneco ,ale jak to przeczytałem to mam dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gembal Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 23:04 Kto mnie przeleci ?,może Ty andrzejku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 23:14 teroz pykom stasia idz orać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gembalek Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 23:13 zerżnij mnie w dupa stasiu oh lubia to robić z tobą na palecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 07:06 Śmieszna ta firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yooo Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.rybnet.pl 04.03.07, 01:42 bardzo smieszna tak smieszna ze az strach rrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nivea tenneco praca za grosze IP: *.leon.com.pl 25.01.08, 14:15 Pracuje w tenneco kilka lat dyrekcje chyba nie widzi co sie tam dzieje, ludzie którzy robia tam po pare dobrych lat i znają sie na robocie, zawlniaja się bo mają dość niskich pensji i kierowników gestapowców. większoć osób po tych ostatnich podwyżkach złożyło wypowiedzenia i robia minimum tego co robili kiedyś, a większość pracowników poprostu ma to w d... bo go stawka blokuje ;) nieewiem po co budują druga hale bo i tak za taką stawkę nieznajdą pracowników,chyba że majstrzy sie przebiorą i pójdą tam robic z swoimi dziobakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.146.232.1.ip.airbites.pl 31.01.08, 20:33 OUR MISSION IS ORAĆ !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibel Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.238.85.2.ip.airbites.pl 02.04.08, 20:18 Dokladnie tak,skonczylo sie robienie za smieszne stawki ale jak to mowil dyrektor "rumuni i bulgarzy beda robic jak wam sie nie podoba: hehehe ciekawe ktory rumun bedzie pierwszy hehehe na nowej hali beda same rumuny robic hihihi powodzenia dla tych co jeszcze zostaki w tenneco Odpowiedz Link Zgłoś