Dodaj do ulubionych

Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tenneco

• Gość: karina Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 01:11
      cóż.....czasem bywam sprzątaczką i wiem, że to nic przyjemnego sprzątać po ludziach, którym po prostu nie zależy, żeby było czysto. Bo samo się sprzątnie. No to może to nie tak głupi pomysł- uświadomić komuś, że SAMO się nie sprząta?...
      • Gość: lolo Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 10:06
        a wypłata yno roz w miesioncu
      • Gość: do Kariny!!! Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.accessnet.com.pl 29.10.06, 12:27
        do Kariny!! Ty kobieto siedź cicho i się nie odzywaj, bo nie pracujesz w naszym
        zakładzie i w ogole nie masz zielonego pojęcia co dzieje się w Tenneco a już
        tymbardziej nie wiesz czego dotyczy to forum!! Przypominam!!! chodzi o
        sprzątanie toalet po godzinach pracy za friko - to jest niezgodne z przepisami
        kodeksu pracy - będziemy dalej na placu boju aż wygramy!!!
        • Gość: , Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.rybnet.pl 29.10.06, 12:34
          kolego a co ty chcesz wygrywac przeciez juz NIEMA sprzatania kibli przez
          pracownikow a ty i inne oszolomy piszecie debilne posty bez jakiegokolwiek
          celu,jak ci sie nudzi to odpoczywaj
        • Gość: faja Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.rybnet.pl 29.10.06, 12:37
          sprzatales??-dostaniesz za to zaplacone
          nie sprzatales to sie zamknij i nie siej zametu tylko zbieraj sily na jutro do
          pracy by twoja wydajnosc wzrastala
          • Gość: hihi Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.atupartner.pl 29.10.06, 12:55
            Święte słowa!!!!!!!!!!!!!hahahahaha
          • Gość: tedi Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 13:20
            Panowie przecież ci co sprzątali to mają to mieć zapłacone
            • Gość: zyz Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:01
              chybas nie loł
    • Gość: Richtig Slonzok Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 11:51
      Szanuja ich,bo zawsze mi umowe przedluzali choc nie zawsze dobrze szlo.
      Z Grzegorzem nawet musialem rozmawiac,a potem go polubilech.
      Miro to tez fajny gosc.

A jo wiem ,ze tu pisza tylko 3 osoby na Mirka i Pawlaka one sa z OI !
      niech skonczom pisac ,bo jo wiym kto chce zakladac zwiazki i zaroz zamelduja
      jutro Mirkowi o tym.

• Gość: Richtig Slonzok Do Mirka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 11:54
        OI chce zakladaać związki zawodowe .
        Najbardziej buntuje się przeciwko Grzegorzowi :
        Dzida !(wiecznie mu mało)

Te osoby podszywają się pod osoby z AM.
        A z Aftermarketu nikt na Mirka nie pisze.
        OI wywoluje zamęt na forum.
        • Gość: dzida Re: Do Mirka IP: *.leon.com.pl 29.10.06, 12:11
          hej co wy wiecie zaraz się okaze jaki to dobry kierownik z tego Mrozka a
          wszyscy go maja dość powtazam Wszyscy!! nie potrafi z nikim rozmawiac z nikim
          się nie dogaduje i nikt go nie lubi taka jest prawda a jesli się myle to chyba
          robie w innym zakładzie !!! moze piszecie o kims innym !! sprawe trzeba
          postawic jasno albo zmieniamy kierownika albo załoge która go niezna tzreba
          wprowadzic!!!!
      • Gość: do richtig slonzok Re: Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 12:03
        chyć sie obiadu bo glodno godosz
      • Gość: pracownik Re: Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.06, 21:54
        Grzegorz, Mirek i inni niesłusznie obrażeni koledzy !

przyszła pora, abym i ja zabrał głos w na tym forum pełnym nienawiści i wielu
        wyssanych z palca informacji. Najbardziej przykre jest to, że dyskusja zeszła
        na zupełnie inne tematy, daleko odbiegające od tytułu artykułu z "Gazety", a
        tak bezpośrednio dotyczące wielu pracowników Tenneco wywołanych po nazwisku.
        Zdaję sobie sprawę jak bardzo wiele z tych komentarzy skrzywdziło Was oraz
        Waszych najbliższych a Ci, którzy wypisują takie brednie, mają chyba tylko z
        tego dobrą zabawę. Nie liczą się z tym, że swoimi komentarzami obrażają godność
        drugiego człowieka. Szkoda, że tych kilku krzykaczy nie ma odwagi się podpisać,
        gdyż łatwiej im jest obrażać pozostając anonimowi.
        Panowie,
        robicie dla firmy bardzo dużo dobrej roboty ! Nie przejmujcie się tymi
        oszczerstwami. Jestem przekonany, że znakomita większość załogi bardzo Was ceni
        za fachowość oraz zaangażowanie. Trzymajcie tak dalej !
        • Gość: * Re: Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 00:50
          Człowieku skoncz dupic.
          Godność ludzka w Tenneco nie istnieje.
          To ,ze zlych ludzi spotyka tutaj kara jest tylko ich zasluga.

Dlaczego ludzie nie najezdzaja tutaj na Kobyloka ? ,Adama Janete ?,Romana M.,
          Fedre,Dawida Kiszke,Sergieja ??? ,bo oni sa w porzadku i ludzie ich szanuja.

Znasz Mariole z oi,ta dziewczyna normalnie sie czesla ze strachu jak Herman nad
          nia stał.
          Strach Strach Strach !

Co mam ci jeszcze napisac ?
          Pracowales w takich nerwowych warunkach ?,zapytaj Hermana za co kiedys byl na
          dywaniku u Dyrektora.Za znecanie sie nad praownikami
        • Gość: sid Re: Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:18
          Pawlak nom kozoł orać na podeście po 12 godzin a był chyc jak diobli.Jak my sie
          go zapytali kiedy bydom wyciągi powietrzne to nom padoł ze my nie momy dychać
          ino orać.Jak na dystrybucji w biurze im było ciepło to do tydnia mieli klima a
          my musieli sie dalij parzyć.Kaj ta sprawiedliwość! ? Mają nas za nic,nie
          szanują se nas.A Pawlak taki cwaniak że nawet w klimatyzowanym pomieszczeniu
          mdleje.To jest prawdziwy twardziel.Pozdro!
          • Gość: Bodzio Re: Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 17:21
            Mrozek i Pawlak wypiją piwo na pół i oba mdleją.
          • Gość: dystrybutor Re: Mrozek i Pawlak są najlepsi ! IP: *.taeu.com 06.11.06, 05:26
            kolezko nie miesiac czekali na klime lecz rok bo biuro na pieterku dystrybucjii
            jest drugi rok.mogles przyjsc i zobaczyc jak jest pieknie!
    • Gość: brygadier O kierownikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:32
      Pracuje w tenneco juz kilka lat i nie dam sobie nic złego powiedzieć na Sobika i
      Pawlaka. Oni znaja wszystkie maszyny bo byli operatorami i brygadzistami, a
      potem mistrzami i kierownikami. I tak powinni awansować wszyscy kierownicy, a
      nie tam przyjąć młodego inżynierka po studiach, co bez doświadczenia chce nami
      rządzić. Jak oni przestaną u nas pracować to ta firma zejdzie na psy.
    • Gość: brygadier o kierownikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:32
      Pracuje w tenneco juz kilka lat i nie dam sobie nic złego powiedzieć na Sobika i
      Pawlaka. Oni znaja wszystkie maszyny bo byli operatorami i brygadzistami, a
      potem mistrzami i kierownikami. I tak powinni awansować wszyscy kierownicy, a
      nie tam przyjąć młodego inżynierka po studiach, co bez doświadczenia chce nami
      rządzić. Jak oni przestaną u nas pracować to ta firma zejdzie na psy.
      • Gość: dżonson re dawid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:48
        moim zdaniek DAID KISZKA POWINIEN BYC KIEROWNIKIEM BO CHłOP ZNA SIE NA żECZY I
        JEST WKSZTAłCONY A NIE TAK JA BOBO CZY PAWLAK TYLKO TECHNIKUM
        • Gość: janda szymon pawlak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:59
          ty kiedy w końcu przestaniesz mnie gonić GRZEGORZ zastanów siejo pamiętom jak
          żeś jezdziył maluchym czerwonym i o pół drugi żeś sie szoł kompać dziynnie i
          korasowi żeś dupa lizoł spomnij se to było jakieś 5-7 lot tymu spomij se to
          wszystko i byc czlowiekiym,i spomij se jak żeś w lusie był ochraniażem hehheh,i
          niedukuczej mi i mojemukoledze!!!!!
          • Gość: Gang Cieslika Re: pawlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 16:51
            to czamu pawlakowi nikt premi nie wziol,ze z hali wychodził o 13.30 ?
            • Gość: l Re: pawlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:34
              synki ! Pawlak siedzi caly czas w robocie. co chcecie odniego.
              ty sie Pawlak nie przyjmuj pie..mi. trza robic swoje i tego pilnuj - bo zes
              od tego jest bo inaczej kaj pudymy robic?
        • Gość: Balon Re: re dawid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 16:03
          Gość portalu: dżonson napisał(a):

> moim zdaniek DAID KISZKA POWINIEN BYC KIEROWNIKIEM BO CHłOP ZNA SIE NA żECZY I
          > JEST WKSZTAłCONY A NIE TAK JA BOBO CZY PAWLAK TYLKO TECHNIKUM

Pawlak ma technikum ale rolnicze dlatego my oramy,a nie myślimy !
          • Gość: MAREK CIEśLIK Re: re dawid IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 16:29
            ROZ POSZOł DAWID DO SZEFA I PADOł MU ZE TRZEBA COS ZROBIć BO SIE LUDZIE
            ZWALNIJA A SZEF MU PADOł JO MOM DWA AUTOBUSY ZA JEDNEGO NO I KICHA ZAłAMANY BO
            CHłOP CHCIOł DOBRZE ZROBIć DO INNYCH (POPIERAM) ALE CIESLIK MAREK ZWANYM
            GRUBIRZYM GO ZJEBOL TY TAKI I OWAKI PO... CIE ICH PIE..BYLE JO MOM PO 3000 NA
            MIESIAC ZA CO LUDZIE POWIEDZCIE ZA CO MA CIEśLIK TAKą KASE BO JO TEGO NIE
            ROZUMIA. SZEFIE NIECH PAN COś Z TYM ZROBI NIECH SIE PANPRZYJżY KIEROWNICTWU BO
            TO ONI SA WSZYSTKIEMU WINNI A NIE PAN JA PANA POWAżAM
            • Gość: wkurzony z OE Mam tego dość!!!!!!!!! IP: *.accessnet.com.pl 29.10.06, 17:10
              Ja pie..!!!!!!
              Ludzie obrażacie ludzi takich jak: Michalik, Karpeta, Pawlak, Mrozek, Kazik,
              Cieśliki, S.Pawlak, Janeta, Bobo, Aneta, Dzide itd itd. Ludzie z OE najeżdżają
              na AM, AM na OE. Co chwile ktoś na kogoś donosi. A nikt tego gnoja z OE co
              nasrał na deske nie wyda. Zapomnieliśmy chyba kto jest temu całemu syfowi
              winien. Nie ci w/w!!!! Musimy pamiętać, że ten facet jest chory(z tego co wiem
              ma coś nie tak pod syfitem).Tylko prosze tych co się dowiedzą kto to nie bijcie
              go!!!!!!!!!!! Jak chcecie się dowiedzieć kto to idzcie do pierwszej osoby na OE
              i napewno wam powie po 90% ludzi z OE wie kto to
              • Gość: Kontrol Finalna Re: Mam tego dość!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:30
                Kolego jedną z rzeczy ,które mnie denerwują w Tenneco to jest to
                jak ludzie lubią w grupie znęcać się nad jednostkami (słabszymi ludzmi).
                Zachowajcie sobie dla siebie kto to zrobił,może faktycznie psychicznie jest
                wykończony (przy cieslikowcach powaznie mozna dostac pie..a)

winny jest dozor !

M Cieslik daje 1 minute na zalatwienie podszeby.Wiec nie oplacalo mu sie nawet
                otwierac deski i zrobił boba w locie hehehe
                Mój kolega z lini kiedyś się zesrał w gacie,bo Cieślik nie chciał go puścić do
                WC,znasz Jasia ?Jak się pozniej okazało i tak wstrzymał produkcje.
                W tenneco toalety tak smierdzą,że wolałbym zesr.. się w gacie niż tam wejść.

Panowie ja moge zaraz wymieniać gorsze rzeczy ,co własnie wyrabiają brygadziśći.

Kto sikał po deklach w tamtym roku ? Zdzisław pseudonim "Dzida"
                Pawlak zwolnił jakiegos chłopaka,a dzida dalej robi.
                Mam dalej wymieniać ?
                • Gość: antydzida Re: Mam tego dość!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:46
                  Dzida tak śmierdzi (szczególnie latem),że trudno z nim się pracuje.
                • Gość: JO Re: Mam tego dość!!!!!!!!! IP: *.accessnet.com.pl 29.10.06, 17:53
                  Wiesz co to nie było tak Jasiu zesrał się dwa razy. Raz jak zamiast iść walnąć
                  kloca poszedł po zielony wzór, a drugi raz na nocce nie wytrzymał i poszło w
                  galoty.
                  Ale nie oto chodzi. Pawlak może przesadza ale chłop siedzi w robocie od rano do
                  wieczora. Stara się jak może.
                • Gość: Balon dwa autobusy na miejsce jednego :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:47
                  powiedzmy ,że choćby nawet było 10 autobusów na miejsce jednego pracownika.
                  To prosze mi wierzyć,ze po tygodniu te autobusy wyjechałyby z hukiem z Tenneco :))
              • Gość: kontroler ze środk Re: ooooooooo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:36
                witom robia na kontroli goniom mie jak psa.Pawlak przychodzi i pogląda na
                licznik i pyto czamu tak mało.każdy bez słowa.bo sie go boja bo robia tu dopiero
                poł roku ale szkoda mi tych starych pracowników automaty z angli co stoły na
                złomie teraz mają tyle robić a niektórzy np hałek z nerwów to juz biorą tabletki
                uspokajające żeby się pawlakiem nieprzejmować bo tylko mówi mało i mało jo już
                terz mom tego dośc.panie pawlak zastanów sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: Dr.Urban Re: ooooooooo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 17:42
                  Mnie zdenerwowało kiedyś to jak pawlak zaczoł nas szpiegować.
                  Czaił się za vorhangom i obserwował czy robimy.
                  Ja się odwracam,a Tu w szparze jedno oko podeszłem i oko znikło.
                  Poszedłem dalej ,a tam pawlak zapie.. do biura.

Myśle,że on ma początki schizofrenii
                  • Gość: pedał z leszczyn Bedziemy robic pajacyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:07
                    Bedziemy robic pajacyki i klaskac w dlonie
                    tak jak grzesiu i tak jak w cyrku
                    klask klask klask !

A teroz orać świnie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Kronikarz z Bawari Jak powstała w Tenneco klimatyzacja - częśc 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:08
      Podczas letnich upałów,gdy temperatura dnia przekraczały normy.
      Biedni spawacza wykonywali swoją ciężką pracę.W pocie czoła
      kładli lagi na tłumikach,spawali wkłady i jak zwykle z wielką dokładnością.
      Wtedy to Grzesiu natchniony kolejną wizją rozwoju naszej firmy biegał po całym
      zakładzie i poganiał ludzi.Spawacze nieraz mdleli i jak się ockneli spawali dalej.
      Drodzy czytelnicy proszę wyobrazić sobie,że na hali nie było wentylacjii.Spawacz
      ubrany w maskę i skóry ,w upale 25 c.hala niczym puszka nagrzewa się i niema w
      srodku czym oddychać.I jeszcze na nocnej zmianie,kiedy na wkładach (pięterko)
      dach nagrzany za dnia,był dla nas niczym sauna.My musieliśmy spawać - nie było
      zlituj się.Teraz się dziwicie,że ludzie mają tego dość.Często nie mieliśmy wody
      -a chciało nam się pić.Człowiek dla zdrowia musi wypić dziennie dwa litry wody
      ,wiadomo ,że chce się sikać po tak dużej wypitej ilości wody.Wtedy Pan Sobik
      zamykał WC na klucz,a w biurze musieliśmy wypełniać specialną druczek ,że
      bierzemy klucz do WC.
      Spawacze mieli dość prosili Pawlaka ,a on gadał "Wy macie zapie..ć ,a nie
      dychać " !Az przyszedł kiedyś dzień,że Pawlak zemdlał od upałów na hali.I co się
      stało ???? Powiedział dyrektorowi ,że niema czym dychać na hali i musi być
      klimatyzacja.I TAK OTO POWSTAŁA PIERWSZA KLIMATYZACJA POZABIUROWA !

P.S

W Biurze latem podczas upałów ,aż miło się siedzi i pije coca-cole,wcina
      zamowione Hamburgiery lub obiadek (przeznaczony dla wyzszych sfer biurowych)

Prawda Grzesiu ?
    • Gość: Jo Re:Pawlak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:46
      Pawlak jaki je taki je czasami może przegino ale od tego jest kierownikiem,
      taki musi być.Wy nie wiycie co to znaczy robota bo żeście za młodzi żebyście to
      wiedzieli.Nic żeście jeszcze nie przeżyli.Jo wiym boch swoje przeżył.Przed
      Teneco pracowołem w dwóch firmach ale je zamknyli bo kierownik ni mioł pojęcia
      o dzielyniu roboty zdowoł sie na nas a Pawlak przynajmniej sie staro i zno sie
      już na tym.Jakbyście byli pora lot bezrobotni jak jo był i robiyli na czorno
      bele gdzie i nie roz za darmo to by sie wom oczy otworzyły.Robiłem ciężko w
      Angli i powiem, że wola mieć 10 takich Pawlakow pod sobom niz tam
      wracać!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Rybnicka Elita Re:Pawlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:58
        Człowieku zrozum ,że Pawlak potrzebuje Cie tylko jak jest robota (sezon)
        a po sezonie daje kopa ludziom.I wysyła na bruk.
        W normalnej firmie po 3 miesiącach dostajesz umowe na stałe.A w Tenneco dostaje się
        "HR MASTERS"na 3 dni - tydzien - miesiać-3 miesiące-do końca roku-znów na czy
        miesiące- potem "tenneco"3 miesiące - do końca roku - dwa lata

Chyba,ze jesteś z Głożyn lub z Bierów to na stałe dostajesz po paru miesiącach.
        Nawet nie musisz umieć za dużo,masz znajomości umowa jest !

Młody Pawlak tak ten ,który nie ma gustu w ubieraniu się :))
        On nic nie umiał ,brat mu załatwił posadę w biurze.
        Nikt z młodym robić nie chciał.Może z powodu fryzury ? :)))

I co powiesz na to ????????

Na układy niema rady !,od każdego dni w tenneco są policzone.
        Ale to Polska !a nie zachód

P.S

Mnie nurtuje jeszcze jeden problem,dlaczego tak mało ludzi z Rybnika pracuje w
        Tenneco ?
        • Gość: SR Re:Pawlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:45
          nio na parkingu same SWD
          • Gość: xcv Re:Pawlak IP: *.accessnet.com.pl 29.10.06, 20:52
            Jo mom sr hehe
    • Gość: Sprzątaczka FIGHT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:23
      Ludzie powinniśmy się cieszyć ,że powstało te forum.
      Pewnych brudów nie udało się wyprać w naszej firmie.
      Więc może teraz je wspólnie wypierzemy ?

Jak do tej pory żaden z kierowników i brygadzistów nie zaprosił nas
      do wspólnej dyskusji nad przyszłym kształtem losów naszej firmy.

Owszem ,wypowiadało się tutaj kilku majstrów ale tylko we własnym interesie.
      Pochlebiajac sobie nawzajem.Merytorium poziomu ich wpisów było na poziomie
      zerowym.Dodam,że zwykli pracownicy pisali z większą kulturą osobistą dbając o
      formę gramatyczną i ortograficzną,niż niejeden tu kierownik.Co utrzymuje mnie w
      przekonaniu,że tak naprawdę poziom naszej kadry kierowniczej jest niski.

Pozdrawiam
      Sprzątaczka z Tenneco

P.S

Pewnie decyzje już zapadają w zaciszu gabinetu Mrozka i Pawlika.
      Więc kto czuje sie zagrożony niech śmiało pisze.

Wygramy teraz albo przegramy na zawsze.

Do walki !
      • Gość: były pracownik Re: FIGHT ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:08
        Panowie i Panie....

Co chcecie wywalczyć??
        Skoro to rodzinne tenneco .....
        Wy jako zwylki pracownicy nic nie zrobicie....a Ciesliki,Pawlaki...(mam dalej
        wymieniać),piorą wszystkie brudy...nie tylko te widoczne....a Ty szefunio nawet
        nie masz o tym pojęcia...prawda...

Zejdz do nich biuednych ludzików porozmawiaj z nimi a nie groż im
        zwolnieniem...oni sami z biegiem czsu może coś Ci powiedzą...

• Gość: nivea Re: FIGHT ! IP: *.leon.com.pl 29.10.06, 22:30
          Wiecie, przeczytałem całe forum(troche to zajęło...) i wszyscy
          narzekają:puszkowcy, rurkarze, spawacze, ludzie z biur, wkłądy itp ale nie
          znalazłem nic o wózkowych? może im pasuję te "stawki"? czy aż tak boją się o
          robotę? Wózkowi napiszcie coś!
          • Gość: jo Re: FIGHT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 09:09
            wózkowi nic nie robią tylko jeżdzą
            • Gość: adfewef Re: FIGHT ! IP: *.atupartner.pl 30.10.06, 09:42
              Mam już tego dośc i to serdecznie.Wczoraj dowiedziałem sie kto napaskudził w tym
              kiblu i jest to na 100%pewna informacja .A więc napaskudził to jakiś Jasiu z
              OI,osobiście go nieznam ale musie miec bałagan pod czachom jak nic.A wy wszyscy
              opłaczki skączcie już wypisywac bzdury na kolegów,zamknijcie już te paskudna forum
              ...do zobaczenia w pracy
              • Gość: człowiek robot Re: FIGHT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:21
                Gość portalu: adfewef napisał(a):

> Mam już tego dośc i to serdecznie.Wczoraj dowiedziałem sie kto napaskudził w ty
                > m
                > kiblu i jest to na 100%pewna informacja .A więc napaskudził to jakiś Jasiu z
                > OI,

..y amator,zeby do kibla nie trafic
                • Gość: były wózkowy Re: FIGHT ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:38
                  Wózkowi poprostu pracują za Was wszystkich i nie maja czasu zajmowac sie głupim
                  pisaniem na forum o różnych brudach(temat dotyczył kibli a nie całego
                  Tenneco),kiedy Wy tutaj siedzicie i "smarujecie" na kolegów oni przygotowują
                  dla Was prace na kolejne zmiany,wyciągają zlecenia i sprzatają kartoniki i
                  złom ....który produkujecie i nie macie odwagi sie pod nim podpisać...

pozdrawiam i ciesze sie ze juz mam inna prace.....
                  • Gość: Kupa Jasia Re: FIGHT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:45
                    Przejechał cie kiedyś Zdzisiu ?,nie ???
                    to się uspokój
              • Gość: jo Re: FIGHT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:36
                TYLKO NIE TO CIĄGCIE TE WPISY AŻ OSIĄGNIEMY 1000
                MOŻE ZAPISZĄ NAS DO KSIĘGI GINESA W ROZDZIALE

"TYSIĄC WPISÓW W SPRAWIE KLOCKA NA DESCE"
                • Gość: Radio Maryja Re: FIGHT ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:47
                  Będziemy ciągnąc ten temat tak długo,aż kierownictwo uspokoi nas !
                  I poinformuje ,że nikogo niezwolni.
            • Gość: wózkowy Re: FIGHT ! IP: *.taeu.com 06.11.06, 05:34
              to choc stary siad ty i jezdzij za nas!gogogogo!
    • Gość: PZPR Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 10:31
      i co już został na przerwie pojmany i osądzony przez sąd koleżeński ?
      A jaka kara ?będzie musiał napisać 100 razy "niebęde srał w kiblu,tylko w porty"
      ? :))))

• Gość: Lepper Balcerowicz musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:02
    • Gość: Gierek MY chcemy pomnik ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:20
      My robotnicy chcemy pomnik naszego ukochanego Ojca i przodownika,prościciela
      naszych krzywych życiowych dróg !,podpory i nadziei,przodownika pracy =
      GRZEGORZA PAWLAKA !

W podzięce za wykrycie sprawcy zrobienia kupy na desce w naszej firmie.Soltys
      rodzinnej miejscowosci Kozie Bobki (woj.Lubelskie) nazwał jedną z ulic od
      nazwiska i imienia naszego ukochanego wodza = Grzesia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak donosi północno koreańska prasa dzisiaj pozamykano wszystkie szkoły w
      prowincji Szung-haj i dzieci maja wolne !!!!!!!!!!!!!

• Gość: Fedra Re: MY chcemy pomnik ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:27
        Ty niebyc taki zabawny,bo zobaczysz jak p(r..)zyjde to ci z(r..)obie audit na
        cze(r..)wono.
        • Gość: JO Re: MY chcemy pomnik ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:38
          TY FEDRA DEJ SE POZOR WSZYSCY CIE TU CHWOLOM A TY TAKI OSTRY
    • Gość: Sasza Гимн Советс IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:16
      Союз нерушимый республик свободных
      Сплотила навеки Великая Русь.
      Да здравствует созданный волей народов
      Единый, могучий Советский Союз!

Славься, Отечество наше свободное,
      Дружбы народов надёжный оплот!
      Знамя советское, знамя народное
      Пусть от победы к победе ведёт!

Сквозь грозы сияло нам солнце свободы,
      И Ленин великий нам путь озарил:
      Нас вырастил Сталин - на верность народу,
      На труд и на подвиги нас вдохновил!

Счастья народов надёжный оплот!

Мы армию нашу растили в сраженьях.
      Захватчиков подлых с дороги сметём!
      Мы в битвах решаем судьбу поколений,
      Мы к славе Отчизну свою поведём!

Славы народов надёжный оплот!
    • Gość: Lenin Wyklęty powstań, ludu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:20
      Wyklęty powstań, ludu ziemi,
      Powstańcie, których dręczy głód.
      Myśl nowa blaski promiennymi
      Dziś wiedzie nas na bój, na trud.
      Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata,
      Przed ciosem niechaj tyran drży!
      Ruszymy z podstaw bryłę świata,
      Dziś niczym, jutro wszystkim my!

Ref.
      Bój to jest nasz ostatni,
      Krwawy skończy się trud, (bis)
      Gdy związek nasz bratni
      Ogarnie ludzki ród.

Nie nam wyglądać zmiłowania
      Z wyroków bożych, z pańskich spraw.
      Z własnego prawa bierz nadania
      I z własnej woli sam się zbaw!
      Niech w kuźni naszej ogień bucha,
      Zanim ostygnie - przekuj w stal,
      By łańcuch spadł z wolnego ducha,
      A dom niewoli zniszcz i spal!

Rządzący światem samowładnie
      Królowie kopalń, fabryk, hut
      Tym mocni są, że każdy kradnie
      Bogactwa, które stwarza lud.
      W tej bandy kasie ogniotrwałej
      Stopiony w złoto krwawy pot
      Na własność do nas przejdzie cały,
      Jak należności słusznej zwrot.

Dziś lud roboczy wsi i miasta
      W jedności swojej stwarza moc,
      Co się po ziemi wszerz rozrasta,
      Jak świt łamiący wieków noc...
      Precz darmozjadów rodzie sępi!
      Czyż nie dość żerów z naszych ciał?
      Gdy lud wam krwawe szpony stępi,
      Dzień szczęścia będzie wiecznie trwał.

• Gość: komitet centralny Wincenty Pstrowski 200% normy ! bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:27
        • Gość: komitet centralny Re: Wincenty Kantor 500% normy ! super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:28
          • Gość: zyz Re: Wincenty Kantor 500% normy ! super IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 16:49
            coscie tak ucichli było jakiś zebranie
            • Gość: :) ... IP: *.76.classcom.pl 30.10.06, 19:09
              ktos chyba nie wie ze wszystko da sie zrobic...nawet sprawdzic kto te posciki
              pisze:) a ostatnie to skladaja sie w dluuugi monolog
              • Gość: Pracownik Tenneco Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 19:25
                To co pierwszy pójdziesz do sądu ?,czy ja mam iść ?
              • Gość: rumburak Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 22:45
                do Gość: :)
                sraty pierdaty dupa w kraty
            • Gość: elo pawlak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 21:17
              G .PAWLAK JEST DOBRY DO KOGOS JESLI ROBI NA SZYCHTA PO 1000 PUSZEK DZIENNIE A
              JAK NIE TO GROZI ZWOLNIENIEM BO NA JEGO MIEJSCE JEST INNY TYLKO CIEKAWE ZE OD
              PRAWIE ROKU ZWOLNIONYCH ZOSTALO OKOLO 50 LUDZI A PRZYJETYCH ZOSTALO 10 ALE POD
              MASTERSY I DALIJ CZEKAJA NA TYN AUTOBUS Z KWK CHWALOWICE
    • Gość: Były pracownik Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.Kuso.osi.pl 05.11.06, 15:51
      Pracowalem w Tenneco Rybnik przez kilka lat. Znam tę firmę i część przynajmniej
      ludzi którzy w niej pracują i powiem tylko choć to zapewne truizm jak wszędzie
      ludzie są różni. Co do pomysłu sprzątania WC przez pracownikow nie będę się
      wypowiadał, na pewno jest to temat co najmniej kontrowersyjny.
      Jednak to co robią tutaj na forum pracownicy tej firmy tzn. piorą brudy i
      wyciągają wszystkie codzienne bolączki na światło publiczne jest najzwyczajniej
      w świecie ogromnym nietaktem. Rozumiem frustracje wielu z Was, jednak nikomu nie
      jest łatwo, każdy musi pracować, wiem, że czasem ciężko jest znieść niezbyt
      rozgarniętego majstra czy kierownika nad sobą. Pamietam jednak jak jeszcze za
      mojej kadencji wyłapywano na bramie wykrywaczem do metali pracowników, którym
      spodobala sie ładna, chromowana "słuchawka" od prysznica czy kurek z baterii.
      Pamietam też, ze w pracy w Tenneco było różnie jednak nigdzie niczego nie daja
      za darmo. Nie wnikam w te wasze posty, kto został przyjęty po znajomościach kto
      nie ...albo kto ile zarabia itd. Ja dostałem pracę nie znając nikogo w TR.
      I uważam, że ci z Was którzy tutaj opluwaja tę firme i jej dyrektora sami sobie
      wyrządzają ogromną krzywdę.
      Strzelają sobie gola do własnej bramki, bo z tego co wiem w okręgu rybnickim nie
      ma zbyt wiele tak silnych i stabilnych firm jak Wasza. Inną sprawą jest
      szukanie winnego, mam wrażenie, ze wielu z Was zwłaszcza tych rdzennych Ślązaków
      znalazlo i upatrzyło sobie wroga i zrodlo wszelkiego zła w tzw. "Gorolu". Dla
      niektorych z Was nieważne kim jest Gorol, ważne ze to Gorol. Ludzie zastanówcie
      się, nie można wartościowac człowieka na podstawie kryterium pt. 'pochodzenie i
      korzenie' - to zbyt krzywdzące.
      Wiem, że internet i tutejsze forum zapewnia jakąś tam anonimowość, stąd więc ta
      odwaga u wielu z Was. Nie pracuję juz w Tenneco Rybnik, ale jedno Wam powiem -
      macie naprawdę dobrego dyrektora, ja osobiście o dyrektorze Michaliku moge
      powiedzieć, ze to przede wszystkim dobry fachowiec, który zna się na robocie,
      jaką wykonuje Wasz zaklad, jest charyzmatycznym czlowiekiem a przez to też
      trochę apodyktycznym, jednak potrafi z tego jak go zapamietalem normalnie
      rozmawiac z ludźmi i reagowac na zwykłe ludzkie sprawy. I powiem Wam jeszcze
      coś, gdyby większość przedsiębiorstw i zakładów w Polsce miała takich Michalików
      za dyrektorów, nasz kraj byłby w czołówce cywilizacyjnej świata a nie ciągle w
      jego ogonie. Nie wspomnę już o naszych rządzących w Warszawie i ich pożal się
      Boże kompetencjach i kwalifikacjach.
      Ten człowiek uczynił coś z niczego, stworzył silną dużą fabrykę na zgliszczach,
      ruinach dawnej Huty Silesia.
      Co do konfliktów w firmie trzeba przede wszystkim umieć rozmawiać i w ogóle
      chcieć rozmawiać.
      Dyrektor Michalik już wtedy miał bardzo dużo spraw na głowie,starał się zdobyć
      jak najwięcej kontraktów, a do tego jeszcze trzymał jakoś tę firme, żeby
      funkcjonowała. Do tego naprawdę trzeba mieć predyspozycje, takiemu zadaniu na
      pewno nie sprosta żaden przypadkowy dyrektor z konkursu ani żaden kandydat
      przywieziony skądś tam w teczce, jak to się dzieje w innych firmach. Ktoś z Was
      pisał o maszynach na linii, że to stare złomy sprowadzone z Anglii czy Danii.
      Zgadza się, ale te złomy jeszcze pracują i to właśnie dzięki fachowości i
      zapobiegliwosci takich ludzi jak Piotr Ziętek czy H. Michalik. Swoją drogą ci z
      Was którzy to piszą zapewne nie zdają sobie sprawy z tego, ile kosztuje nowa
      maszyna, a przecież od czegoś trzeba zacząć. Ludzie zastanówcie się, ...wiem, że
      wielu z Was jest niezadowolonych ze stawek itd., ale mimo to macie pracę.
      Inaczej dla wielu z Was alternatywą byłaby tzw. 'kurionówka' przez co najwyżej
      pół roku, albo w najlepszym wypadku Biedronka ...czy Tesco. Pozdrawiam
      wszystkich pracujacych w TR z dyrekcją na czele.

P.S. Zaznaczam, że nie jestem już od paru lat pracownikiem Tenneco Automotive
      Rybnik, niech więc nikt nie węszy tutaj jakiegoś klakierstwa, wazeliniarstwa,
      podszywania się itp. gdyż nie mam zupelnie ku temu żadnych powodów, napisałem
      tylko i wyłącznie to co myślę.
      Moja anonimowość wynika wyłącznie z obawy przed gniewem tych na tym forum którym
      może nie spodobać się to co napisałem. Miałem ten wybór więc z niego skorzytałem.
      • Gość: FINAŁ Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.taeu.com 06.11.06, 05:38
        N-A-R-E-S-Z-C-I-E F-A-J-R-A-N-T!W-Y-P-Ł-A-K-A-L-I-Ś-C-I-E S-I-E I N-A-R-A!
        P-O-Z-D-R-O!!!!!!!
      • Gość: Spawacz Przestancie juz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 11:56
        Dalismy slowo !
        Ludzie opamietajcie sie !Troche nas ponioslo i z grubej rury poszlo.
        Najwazniejsza jest firma dla nas !

P.S
        Dajcie spokoj z tymi zwiazkami zawodowymi ,bo to jest nieprawda.W Tenneco nikt
        nie chce związkow ! My ich nie potrzebujemy !.A osoby ,które tu piszą o
        związkach to dzieciaki,ktore chca udowodnic swoja glupia odwage.Niech majstrowie
        im wiecej pracy dadza,to sie im odechce zartow :))))))))))))))

Pozdrowienia dla Majstrow i Kierownikow
        :)))))))
        • Gość: kolega Re: Przestancie juz ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 18:18
          Co ty pieprzysz to ty nie chcesz związków,dupolizusie
    • Gość: renata Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 09.11.06, 13:40
      mysle ze to jest bardzo dobry sposób nauki bo jak ktoś nie musi sprzątać to mu
      nie zależy a tak to weźmie pod uwagę fakt iz jutro on musi tu sprzątać i
      zachowa w ten spsób porządek lub po prostu nie zrobi bałaganu
      Osoby który,tam pracowały nie dziwie sie ze się skarżyły, bo cos takiego sie
      nawet w szkole nie spotyka, zeby ktoś się bawił własnym kałem lub który nie
      potrafić do muszli!!!
      Właściwie pracownicy, którzy tego dokonali zasłużyli na to wiec niech nie
      wymyślaja szefowi bo on po prostu podjął ostateczna decyzje, bo pewnie inne
      metody zawodziły, skoro część z nich zachowuje sie jak rozwydżone dzieci
    • Gość: Tenneco Gliwice Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:47
      W Rybniku szef karze sprzatać ubikacje a u nas w Tenneco w Gliwicach majster
      Sylwester Przybycień zabiera premie z cały miesiąc pracownikom, którzy wzieli
      sobie urlop na rządanie i kto ma lepiej?
      • Gość: ucho od śledzia Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:58
        Gość portalu: Tenneco Gliwice napisał(a):

> W Rybniku szef karze sprzatać ubikacje a u nas w Tenneco w Gliwicach majster
        > Sylwester Przybycień zabiera premie z cały miesiąc pracownikom, którzy wzieli
        > sobie urlop na rządanie i kto ma lepiej?

Widzisz kolego Polska to zacofany kraj.Tu się liczy tylko niewolnictwo.
        Pracujesz i nic z tego nie masz.Nawet za swoją wypłatę nie wyzyjesz.
        Musisz się związać z drugim niewolnikiem,aby dociągnąć od 1 do 1 miesiaca.
        A jesli zaplanujesz rodzinę,to musisz być świadom ,że twoje dzieci będzie
        wychowywała ulica.Ty i twoja żona nie będzieci mieli czasu.Dlatego,że będziecie
        orać po 12 godzin.A jeśli niedaj Boże zachorujesz to takie Mirki Cie wypie..
        z Tenneco.Wtedy to wraz żonką znajdziecie się na bruku.To jest kapitalizm w
        Polskim wydaniu,bezwględny,bezlitosny z odcieniem ubiegłego ustroju.
        Polska nigdy mentalnie nie dogoni UE,bo Polacy swoją kulturą przypominają
        Rosjan lub inne ludy Azjatyckie.A najgorsze jest to ,że tu Polak Polakowi
        zgotował ten los !VIVAT AMERYKA !,która miała być najsprawiedliwszą ze
        wszystkich narodów świata !
        • Gość: Sylwek jest ok Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:35
          akurat pracuje w Tenneco Gliwice i majster Sylwek jest najlepszym majstrem
          pracuje na jego zmianie i niemam nic mu do zarzucenia i na dodatek właśnie
          przebywam na L-4 a za urlop na rządanie za ten dzień nie należy się premia i
          niewypisujcie takich bzdur jak nie wiecie bo to niema nic wspólnego z Tenneco w
          Rybniku!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: jo Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 01:51
            w teneco rybnik nikt nie słyszał o urlopie na żądanie
        • Gość: Polak Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 11:42
          Widać po wypowiedzi że wychowała cię ulica, i brakło miejsca na naukę. Rosjanie
          nie należą do ludów azjatyckich, są słowianami tak jak my Polacy. I tak jak u
          Czechów, Niemców, Amerykanów, Polaków i wszystkich innych narodów, są ludzie
          kulturalni i są oczywiście ludzie pozbawieni kultury. Nie obrażaj niepotrzebnie
          wielu porządnych ludzi.
    • Gość: xyz Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 09:36
      • Gość: QWERTY Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 01:03
        SZEF JEST OK
    • Gość: brtkal Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.gl.digi.pl 15.11.06, 10:40
    • Gość: bratkal Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.gl.digi.pl 15.11.06, 10:50
      Uwazam ze takie jednorazowe sprzątanie to dobra nauczka dla wszystkich.Uczy
      szanowac prace innych bo z tym jest bardzo roznie Ja pracowałam w Tenneco w
      Gliwicach tu sprzątaczki też nie miały lekko przez takich brudasów. Czasami
      sie zastanawiam skąd sie bieże takie niechlujstwo czy ci ludzie też tak robia w
      domu.także kazda metoda jest dobra jeśli nic juz nie skutkowało popieram
      dyrektora.
      • Gość: ds Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 23:53
        nara
    • Gość: $ Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 23:50
      Chciałem złożyć papiery w Tenneco ,ale jak to przeczytałem to mam dość.
    • Gość: gembal Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 23:04
      Kto mnie przeleci ?,może Ty andrzejku ?
      • Gość: andrzej Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 23:14
        teroz pykom stasia idz orać
    • Gość: Gembalek Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 23:13
      zerżnij mnie w dupa stasiu oh lubia to robić z tobą na palecie
    • Gość: Kasia Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 07:06
      Śmieszna ta firma
      • Gość: yooo Re: Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Te IP: *.rybnet.pl 04.03.07, 01:42
        bardzo smieszna tak smieszna ze az strach rrrrrrrrrrrrrrr
    • Gość: nivea tenneco praca za grosze IP: *.leon.com.pl 25.01.08, 14:15
      Pracuje w tenneco kilka lat
      dyrekcje chyba nie widzi co sie tam dzieje, ludzie którzy robia tam
      po pare dobrych lat i znają sie na robocie, zawlniaja się bo mają
      dość niskich pensji i kierowników gestapowców.
      większoć osób po tych ostatnich podwyżkach złożyło wypowiedzenia i
      robia minimum tego co robili kiedyś,
      a większość pracowników poprostu ma to w d... bo go stawka
      blokuje ;)
      nieewiem po co budują druga hale bo i tak za taką stawkę nieznajdą
      pracowników,chyba że majstrzy sie przebiorą i pójdą tam robic z
      swoimi dziobakami.

• Gość: ex Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.146.232.1.ip.airbites.pl 31.01.08, 20:33
      OUR MISSION IS ORAĆ !!!!!!
    • Gość: kibel Szef uczy sprzątać pracowników rybnickiego Tennec IP: *.238.85.2.ip.airbites.pl 02.04.08, 20:18
      Dokladnie tak,skonczylo sie robienie za smieszne stawki ale jak to mowil
      dyrektor "rumuni i bulgarzy beda robic jak wam sie nie podoba: hehehe ciekawe
      ktory rumun bedzie pierwszy hehehe na nowej hali beda same rumuny robic hihihi
      powodzenia dla tych co jeszcze zostaki w tenneco
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka