Dodaj do ulubionych

megazakorkowane Katowice

31.10.06, 14:12
Makabra co się dzisiaj dzieje w centrum; przejchanie jednokilometrowego
odcinka przez śródmieście zajeło mi o godzinie 13 ponad 50 minut ! Rondo
dosłownie stoi w miejscu :(
Obserwuj wątek
    • sebastian64 a za chwile musze wracać :[ 31.10.06, 15:53
      O tej porze minimum godzina stania w korkach, zanim się przebije...

Najbardziej wkurzające jest to, że co trzeci samochód stojący w korku do ronda
      to TIR albo wielka ciężarówka, czy naprawdę nie ma możliwości wprowadzenie
      objazdów dla tego typu samochodów w centrum ?
      • iberia30 Re: a za chwile musze wracać :[ 31.10.06, 17:22
        jakies kilka tygodni temu zdarzylo mi sie stac w korku.....na moj parking na
        ul,Paderewskiego....bez komentarza.
        Zaraz jade do Altusa -mam nadzieje, ze Graniczna i Damrota juz sie troche
        odkorkowaly.
        • iberia30 Re: a za chwile musze wracać :[ 31.10.06, 19:07
          no i doopa, dojazd z Krasinskiego do ALtusa zabral mi....30 minut...wrrrr, qzwa
          moge pojac korki i og.15-16 ale o godz.19?????????????????????
          • sebastian64 Re: a za chwile musze wracać :[ 31.10.06, 19:24
            Nie ma co się dziwić, ja o 13 prawie godzinę przebijałem się przez śródmieście.
            Na rondo nie szło wjechać bo auta na nim nie jechały tylko....stały :)
            • iberia30 Re: a za chwile musze wracać :[ 31.10.06, 19:31
              sebastian64 napisał:

> Nie ma co się dziwić, ja o 13 prawie godzinę przebijałem się przez
              śródmieście.
              > Na rondo nie szło wjechać bo auta na nim nie jechały tylko....stały :)

moge to qzwa zrozumiec, bo cos sie stalo:mega wypadek, karambol, itd a nie
              kuzwa stoimy bo tak wyszlo.Jakbym dorwala tych pacanow z ZDM , ktorzy sa za to
              odpowiedzialni to reka noga mozg na scianie.
              • arnold7 Re: a za chwile musze wracać :[ 01.11.06, 12:37
                iberia30 napisała:

> sebastian64 napisał:
                >
                > > Nie ma co się dziwić, ja o 13 prawie godzinę przebijałem się przez
                > śródmieście.
                > > Na rondo nie szło wjechać bo auta na nim nie jechały tylko....stały :)
                >
                >
                > moge to qzwa zrozumiec, bo cos sie stalo:mega wypadek, karambol, itd a nie
                > kuzwa stoimy bo tak wyszlo.Jakbym dorwala tych pacanow z ZDM , ktorzy sa za to
                > odpowiedzialni to reka noga mozg na scianie.

Odpowiedzialny za to jest niejaki Uszok:)
    • Gość: Kierowca a gdzie jest drogówka IP: *.altec.pl 31.10.06, 17:57
      Współwinnymi gigantycznych korków w Katowicach są również kierowcy-kretyni
      blokujący skrzyżowania. Dotyczy to skrzyżowań, gdzie na obydwo osiach jest duży
      ruch oraz korek takich jak: Sokolska-Chorzowska , Chorzowska-Grundmana czy też
      Sokolska-Mickiewicza.

Barany za kierownicą pomimo tego, że po drugiej stronie nie ma miejsca to
      wjeżdżają na skrzyżowanie stając na jego środku nawet kiedy świeci im się
      pomarańczowe światło. Blokują skrzyżowanie a samochody mające zielone stoją w
      miejscu gdy tymczasem kolejka samochodów z ich stronych wydłuża się o kolejne
      30-40 aut. Ostatnio na Grundmama auta stały przez dwie serie zielonych świateł
      bo kretyni blokowali pasy ruchu (w tym jeden TIR, których jak zauwazył sebastian
      mnóstwo jedzie przez centrum).

Czy to taki problem postawić policjanta na takim skrzyżowaniu, ktory od razu
      będzie prosił baranów na pobocze i wlepiał mandat za utrudnianie ruchu ? Czy
      wogóle drogówka wjeżdza co centrum Katowic czy też nie lubią korków w centrum i
      ich unikają ?
      • Gość: jasiu drogówka to pier doli IP: *.kat.3s.pl 01.11.06, 09:31
        ich Katowicach po prostu nie ma

darmozjady :(
        • madzialenka82 Re: drogówka to pier doli 01.11.06, 10:20
          ja jechałam autobusem z Mikołowskiej na Sokolską 50 minut, omijając dworzec!! To co się dzieje to makabra. Powinni wywalić te światła i pobudować więcej tuneli czy też drogi nad drogą:P
        • Gość: sezz Re: drogówka to pier doli IP: *.altec.pl 01.11.06, 20:13
          "ich Katowicach po prostu nie ma"

Coś w tym jest; w lato kolega miał poważny wypadek samochodowy w centrum Katowic
          (na szczęscie nic poważnego nikomu się nie stało) na przyjazd policji
          czekał...godzinę i 10 minut !
      • Gość: komunikant_miejski Re: a gdzie jest drogówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 16:37
        Dokładnie jest tak jak piszesz. Codziennie wracam z Sokolskiej do domu, autobusem co prawda ale dzęki temu przez kilkanaście minut mogę obserwować co się wyprawia na skrzyżowaniu Sokolska-Chorzowska i własnie nawiększe utrudnienia powodują barany wjeżdzajace na skrzyżowanie gdy tuż za nim stoją auta w korku i nie ma możliwości zjechania ze skrzyżowania. Na tym skrzyżowaniu policja powininna stać codziennie, mandatów by się sypało kilka na minutę.
    • pro.filutek1 Re: megazakorkowane Katowice 01.11.06, 12:35
      Zaniechania jeszcze dadzą nam się bardziej we znaki niż to jest obecnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka