miki.wiki2 21.11.06, 11:19 czy ktos zna przyzwoitego adwokata (chodzi mi o finanse oczywiście) który tanio i bez "wywlekania brudów" pomoże mi w rozwodzie!!! (dawne bielskie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolantas1955 Re: rozwodze sie!!! 21.11.06, 12:41 Jeśli chcesz rozwieść się spokojnie i kulturalnie, a chłop na to pójdzie - to po co ci adwokat??Nie licz, że znajdziesz altruistę, a cenią się bardzo!! Odpowiedz Link Zgłoś
miki.wiki2 Re: rozwodze sie!!! 21.11.06, 12:51 nie chodzi mi o altruistę ale o kogoś kto ma jakieś przyzwoite stawki. rozwód znajomej z pracy trwa już ponad rok, kosztował ją prawie 5 tysiecy i prawdopodobnie na tym sie nie skoczy (kolejna rozprawa, kolejni swiadkowie, którzy przychodzą albo nie przychodzą, biegły od tego, biegły od tamtego ...., horror!) dodam, że ja chce rozwodu a mąż separacje (co najwyżej) Odpowiedz Link Zgłoś
mika9949 Re: rozwodze sie!!! 21.11.06, 12:53 Jolantas mnie ubiegł,bo chciałam to samo napisać.Wystarczy rozwód bez orzekania o winie.Z "jeszcze" mężem uzgadniacie co i jak w sądzie zgodnie, deklarujecie chęć rozstania się i czekacie na orzecznie.To tak z grubsza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mika9949 Re: rozwodze sie!!! 21.11.06, 12:57 Ztego co napisałaś wynika jednak że bez adwokata się nie obejdzie. Ponadto jeżeli mąż nie chce rozwodu może Ci utrudniać sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
laura67 Re: rozwodze sie!!! 21.11.06, 20:02 a moi znajomi u mediatora sądowego ustalili warunki kto komu i za co płaci (jedno opuszcza mieszkanie, drugie płaci za ostatni remont, kto kiedy zajmuje sie dziećmi, kto zabiera na wakacje itp.) i w sądzie nie było juz żadnych problemów, zadnych adwokatów i dodatkowych kosztów. wszystko sprawnie i tanio!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
miki.wiki2 Re: rozwodze sie!!! 21.11.06, 20:29 brzmi nieźle, a gdzie to było??? gdzie można znaleźć takiego mediatora? Odpowiedz Link Zgłoś
laura67 Re: rozwodze sie!!! 22.11.06, 08:34 o mediatorów to myśle ze w każdym sądzie można zapytać, są listy tak jak z ekspertami sądowymi, oprócz tego są czasami prawyatne ośrodki mediacji, stowarzyszenia zwykle takie tworzą, w częstochowie na pewno można znaleźć ale gdzie indziej to nie wiem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: rozwodze sie!!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.06, 16:36 Ja chetnie Cie pociesze Odpowiedz Link Zgłoś
miki.wiki2 Re: rozwodze sie!!! 22.11.06, 22:53 dziękuję bardzo za dobre chęci ale nie potrzebuje pocieszenia, radze sobie. listę mediatorów to nawet znalazłam w internecie ale nie z mojego miasta, czy ktoś wie czy są tacy w bielsku??? Odpowiedz Link Zgłoś
mediacje.bielsko.b Re: rozwodze sie!!! 23.11.06, 09:51 Ośrodek Mediacji, Bielsko-Biała, ul. Warszawska 5 lok.217, dyżury: poniedz, wtorek, czwartek i piątek od 10.30-13.oo Odpowiedz Link Zgłoś
miki.wiki2 Re: rozwodze sie!!! 24.11.06, 15:03 dziękuje bardzo za informację! na pewno skorzystam; pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś