Dodaj do ulubionych

jakis pub warty polecenia

25.01.07, 18:17
Witam,

Nie jestem z Katowic i srednio sie orientuje gdzie warto wybrac sie ze znajomymi na piwo. Czy mozecie polecic jakis fajny pub w srodmiesciu, gdzie mozna usiac i spokojnie porozmawiac, a muzyka nie bedzie w tym przeszkadzala.

Z gory dzieki za pomoc
Adam
Obserwuj wątek
    • cza_arna Re: jakis pub warty polecenia 25.01.07, 20:06
      Szczerze powiedziawszy z centrum Katowic nie ma co polecić:/sama jak czasem idę
      na piwo to mam przysłowiowego gula, że nie ma gdzie iść.
      Ale jak już coś bardziej ambitnego, ale z cenami nie wyrzucającymi z butów, to
      ewentualnie mogłabym zaproponować knajpkę mieszczącą się w Teatrze Wyspiańskim
      (nie pamiętam nazwy, coś na "B"), wchodzi się z boku, od strony szyn
      tramwajowych. Podobno coś się tam teraz pozmnieniało, ja dawno nie byłam, więc
      nie wiem:/
      • Gość: ... Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 20:36
        ta knajpka w tatrze to się Belmer Cafe nazywa. fajnie jest też w Camelocie przy
        placu Miarki (tylko jak na studentów to ceny ciut wyższe niz powinny ;) )
        • tomash8 Re: jakis pub warty polecenia 25.01.07, 21:04
          W Katowicach prawie wszędzie albo ceny "nieco" za wysokie, albo mordownia:(
          • Gość: Ewelina Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:34
            Fajne miejsce?Np."Bohema Cafe" na ul.Słowackiego niezły klimat i wystrój i obsługa.
            Miejsc w Katowicach ciekawych jest bez liku.

Mój przedmówca raczej oblatany nie jest...

Tomaszu weź się za robotę i zarabiaj więcej jak cię ceny straszą.
            i skończ nudzić ,że drogo albo mordownia bo to g.prawda.
            Zależy dla kogo.
            Po drugie to dziwie się Twojemu przedmówcy.
            Student bez kasy???
            COś mi tu nie gra.Z tego co się orientuje to studenci tylko balangują i t.p.W
            pracy rzadko kiedy ich widać.MOrdownie pełne takich.
            Studenci niech chodzą do studenckich klubów bo jak widzę te naszą przyszłość
            narodu zaćpaną i pijaną to mi się niedobrze robi.

A do autora wątku:powtarzasz temat poczytaj dobrze na tym forum
            • leniwy_tlen Re: jakis pub warty polecenia 25.01.07, 21:52
              Nie powtarzam, bo bylo przewaznie o restauracjach albo dyskotekach mordowaniach. O los studentow sie nie martw, bo widze, ze jakies zgryzoty dostajesz.

• tomash8 Re: jakis pub warty polecenia 26.01.07, 14:07
              Ehh odpisałbym coś ale szkoda klawiatury:) I nie napinaj się tak bo pękniesz,
              polecam np. spacer, akurat się ładna pogoda zrobiła.
      • leniwy_tlen Re: jakis pub warty polecenia 25.01.07, 21:28
        Wiec moze jest cos niedaleko centrum a fajne?
        • Gość: Ewelina Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:39
          "Bohema Cafe" na ul.Słowackiego niedaleko dw.pkm
          nadaje się doi tego w 100%

"Camelot" wcześniej opisywany bar to raczej miejsce schadzek gejów.Kto z Katowic
          ten wie.
          Na ul.Gliwickiej powstał niedawno pub "PIANO" też godny polecenia.

Na pl.Wolności mieści się pub "ZAKONNICY" ciekawy klimat.

ale najlepiej jak sam przetestujesz;-)
          • leniwy_tlen Re: jakis pub warty polecenia 25.01.07, 21:41
            Thx za info :)
          • Gość: ... Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:55
            camelot to miejsce schadzek gejów - ha ha ha - od kiedy? od kiedy ja pamiętam
            to było miejsce spotkań studentów, wieczorami 50/50 polski/angielski, bo
            wszyscy nativi z miasta po zajęciach wpadali. po remoncie niestety już tak
            fajnie nie jest, ale żeby od razu geowska knajpa...hm... no ale dobra - wolę
            gejów, bo oni zwykle równi i sympatyczni goście są, niz takie chamy jak Ty -
            Ewelina.

a naćpanych studentów to hm... no nie wiem - może Twoich znajomych widziałaś w
            takim stanie.
            • matemax Re: jakis pub warty polecenia 02.02.07, 17:28
              W samym centrum niedawno byłem w "Za kulisami" (jak się nie mylę). Zaraz koło
              teatru, na rynku oczywiście :D
          • cza_arna Re: jakis pub warty polecenia 26.01.07, 20:03
            Można coś więcej o tej knajpie??klimat, ceny, ludziska?? próbowałam się dostać
            na stronę internetową, ale coś nie bardzo chce się otwierać. A nazwa brzmi
            całkiem ciekwie, i przyznam że jej nie znam, a jestem z Katowic i chętnie
            wybrałabym się w jakieś nowe miejsce.
      • Gość: nio Nie pij zlewków po kimś , darmoche lubisz ? IP: *.c31.msk.pl 26.01.07, 21:42
        Szukasz baru z piwem tanim ? Karlik bezalkocholowy pij , to ci nie zaszkodzi .A jak nie masz kasy to chłopie siedż w domu , a nie szwędaj sie po knajpach .
        • Gość: m82 Re: Nie pij zlewków po kimś , darmoche lubisz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 21:54
          wyjątkowo sfrustrowanych ludzi przyciąga ten temat. musicie wiedzieć, że kasa i
          cena nie sa wyznacznikiem dobrej zabawy i atmosfery do dyskusji. nie zawsze
          więc knajpa musi byc droga, jeżeli ważni mają być rozmówcy i tematy, a nie chęć
          pokazania i zaszpanowania.

podrowienia dla tomasha i autora tematu (mam nadzieję, że na takich ludzi jak
          nio i Ewelina w żadnej kanjpce się nie natkniecie).
      • Gość: dude Re: jakis pub warty polecenia IP: 62.121.129.* 29.01.07, 17:56
        Ej, ludzie! Jeśli mieszkacie w Katowicach i mówicie, ze nie ma gdzie na piwko
        iśc to to jest zgroza. Jazz Club Hipnoza - najlepszy klub jazzowy w Polsce,
        electro, Królik, Gugalander we floydowskim klimacie, belka z fantastycznym
        ogródkiem, archipub, zart, chata, cogitatur, żródło , longman pub, city pub,
        dekadencja, za drzwiami, a to tylko niektóre i najbardziej klawe. Wszystkie w
        samym centrum. Studiuje w Krakowie, ale tutaj nie spotkałem jeszcze żadnej
        knajpki, która by mi tak spasowała jak te w Katowicach. Ignoranci.
        • Gość: kat Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 14:08
          dzieki za obrone naszego honoru, bo faktycznie jacys frustraci sie trafili na
          forum. jestem z katowic i potwierdzam opinie o knajpach ze wskazaniem na
          hipnoze, citypub i zrodlo
          • matemax Re: jakis pub warty polecenia 02.02.07, 17:34
            Gugalander byłem tylko raz ale rzeczywiście świetne miejsce uwielbiam takie klimaty
    • Gość: ... Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 22:00
      wracamy do tematu, czyli knajp. bardzo fajnie jest w "źródle". to nie jest tuż
      przy ulicy Gliwickiej, ale bardzo blisko. wchodzisz na ulicę Gliwicką przy
      Placu Wolności i skręcasz w pierwszą możliwą uliczkę w lewo - taki ślepy zaułek
      o długości max 100m. na końcu jest właśnie źródło. miła kanjpka, wczesnym
      popołudniem zwykle pusta, więc pogadać będzie się dało. ceny OK.
      do tego "hipnoza" - ale to już plac sejmu ślaskiego. "belmer" przy teatrze, a
      właściwie w teatrze, "za kulisami" na teatralnej (chociaż nie wiem jak jest tam
      teraz - byłam z 2 lata temu).
      • Gość: Ewelina [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 09:41
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ... Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 13:53
          no i kto chciałby chodzić do tych samych kanjp co Ty? chyba nikt, bo za sam
          usmiech na twarzy można pewnie dostać, co? współczuję Ci.
          • Gość: Ewelina do gośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 17:24
            do gość...
            Pomyśl sobie co o tobie frajerze napisałam że mi posta usuneli
            p.s.nie chcemy takich gości w Katowicach
            • Gość: .... Re: do gośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 17:41
              jestem z Katowic. a osobą odpowiedzialną za skasowanie posta jestem ja.
              skąd u Ciebie tyle frustracji i nienawiści? to temat o knajpkach, a te z zasady
              mają służyć spotkaniom w miłym gronie, pogadankom o wszytskim i o niczym w
              odpowiedniej atmosferze, itd itp a Twoje wypowiedzi jakoś zupełnie do takiej
              wyluzowanej, "knajpianej" atmosfery nie pasują... osoby z takim podejściem jak
              Ty, to do knajp chyba z bejsbolami chodzą.
              • Gość: Gość:... Re: do gośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:42
                O jezu
    • mujnik znowu kopia tematu! 26.01.07, 09:43
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=56004327
    • Gość: A Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 12:31
      White House
      • Gość: Gość:... Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:43
        afera
        • Gość: Gość:... Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:43
          Usunąłem tego posta...piłem ..o jezu...jestem z KAtowic
          • Gość: ... Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 18:46
            ha ha ha - dobre :-D
            • Gość: Gość:... Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 19:13
              to temat o knajpkach, a te z zasady
              mają służyć spotkaniom w miłym gronie

Załóż Różaniec i czas na party
              Pamiętaj!jestem z Katowic
              • Gość: Gośćiówa:... Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 19:16
                Przy Kościele w Bogucicach jest fajna kawiarenka.Cicha muzyka i miła obsługa.
                polecam
                • Gość: Gośćina:... Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 19:18
                  A ja wole siedzieć w domu...
                • Gość: Gość:... Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 19:19
                  Do Ewelina

Byłem w Camelot faktyczne gejowska knajpa...

p.s.A jednak miałas rację
                  • Gość: ... Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 20:01
                    E tam fajnie jest być gościem w takich miejscach jak to ;-)
                    • Gość: ... Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 20:02
                      Spokoj bo usunę ten wątek!Macie wszyscy żółtą kartke!
    • Gość: he Re: jakis pub warty polecenia IP: 217.153.80.* 28.01.07, 14:02
      Najlepiej: Archibar na Dyrekcyjnej, Hipnoza i Elektro na placu Sejmu
      Śląskiego,zaraz obok 2B3, Dekadencja na Mariackiej, Szafran na Stawowej, Konik
      Klub na Słowackiego/Mickiewicza i wiele innych
      • Gość: stenn Re: jakis pub warty polecenia IP: 213.227.87.* 29.01.07, 09:40
        Od kiedy Konik Klub jest na Słowackiego/Mickiewicza? Jest na Warszawskiej.
        A w ogóle to w Katowicach nie ANI JEDNEGO PUBU, są tylko szynki i knajpy.
        Pełno dymu, plastikowej muzyki z komputera i gó..arzerii siedzącej godzinami
        nad kolejką Żywca. Jeśli gdzieś mają w kranie lepsze piwo, bufetowa zza baru
        nie potrafi go nalać, jak trzeba. Jak np. w City Pubie(!?), tragedia.
        • mujnik Re: jakis pub warty polecenia 29.01.07, 11:50
          Kolego Sten nie przesadzaj.Widać ,że albo nie znasz dobrze Katowic(Katowice to
          nie tylko dworzec pkp i Spodek) albo nie lubisz chodzić po lokalach.
          CO do jednego się z Tobą zgodzę.W city przesiaduje gó..ażeria przy jednej
          kolejce.Więcej osób to juz wie.
          Nie zgodzę się z Tobą jednak ,że nie ma w Katowicach ciekawych miejsc.
          Jest takich miejsc mnóstwo.
          pozdrawiam
        • Gość: Miłka Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:22
          Główny Konik jest na Słowackiego/Mickiewicza, na Warszawskiej też zresztą jest,
          ale to raczej drugorzędne miejsce.
          A jakież to szczególne umiejętności trzeba posiąść, by nalać poprawnie piwo? O
          ile przy irlandzkim faktycznie trzeba mieć wprawę, by na pianie ułożył się
          kształt koniczynki, to lejąc takie Tyskie, Żywca czy Urquella po prostu nie
          można spienić ani wylać :) nie rób z siebie znowu takiego znawcy ;)
          A ja polecam bluesową knajpkę na I piętrze kamienicy na rogu Jana i Dworcowej.
          Jest wiele wspaniałych miejsc, które niestety są ukryte dla nieznających miasta
          (np. Kredens).
          • Gość: niski Re: jakis pub warty polecenia IP: *.chello.pl 01.02.07, 17:17
            na slowackiego jest drewniany konik, a na warszawskiej konik klub czy jakos tak?

prawda jest mnostwo ciekawych miejsc, ale trza poszukac (vide taki wspomniany kredens), ja polecam hipnoze(mozna nawet dobrze zjesc), dekadencje na mariackiej, ściane na 3maja (obok AE)

pozdrawiam
            • Gość: anneeka Re: jakis pub warty polecenia IP: *.artvox.pl 02.02.07, 22:37
              moje typy to hipnoza doceniona już przez pozostałych forumowiczów i znajdujące
              się nieopodal 2B3. dobre wrażenie wywarł na mnie również odświeżony cogitatur.
              • Gość: wizkid Re: jakis pub warty polecenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.07, 17:42
                hipnoza/elektro (jedzonko dobre), dekadencja na mariackiej, gugalander, w 2B3
                nie byłem ale słyszałem całkiem pozytywne komentarze. Chyba nie jest tak źle,
                jest się gdzie ruszyć w obrębie ścisłego centrum i wcale nie trzeba się
                wykosztować...
                • mujnik ul.Słowackiego;-) 03.02.07, 21:28
                  Na ul.Słowackiego bliżej ul.Mickiewicza po lewej stronie jest super pub nie
                  pamiętam nazwy ale jest ok.Super obsługa fajna muzyka.Przypomnę sobie nazwę to
                  napiszę;-)
                  • Gość: piwosz Re: ul.Słowackiego;-) IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.07, 23:13
                    Na szczescie do pubow w Katowicach nie wpuści sie menela. Widziałem kiedyś
                    pijanego menela w luksusowym pubie w München sikającego na fotelik i
                    siegajacego po kolejne piwo, które z uśmiechem dostarczal mu dumny barman.
                    Kiedy zaprotestowalem barman oznajmil mi,ze to staly bywalec a po za tym to
                    niej moj pub.
                    Czy widzieliscie sikajacego menela w fotelik w pubie w Katowicach? Ja nie.
                    Dlatego cieszmy sie z tego co mamy a nie narzekajmy.
                  • mujnik Re: ul.Słowackiego;-) 05.02.07, 02:05
                    "GOA"ul.Słowackiego;-)=spoko klimat/spoko ceny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka