farfulka 18.02.07, 20:48 Witam, bardzo zależy mi na opiniach na temat szkól w Katowicach-konkretnie chodzi mi o szkołę podstwową w Pałacu Młodzieży i o katolik w Bogucicach.Czy ktoś słyszał cośzłego lub dobrego o tyvh miejscach?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rafał P Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 21:59 Bogucice omijaj szerokim łukiem. Niedość, że okolica patologiczna to jeszcze pełno tam pedofilów pracujacych z dziećmi, co prawda w Domu Kultury, ale kto wie czy więcej tam ich się nie szwęda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.chello.pl 19.02.07, 21:36 bogucice to bardzo zła szkoła miałam tam dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
farfulka Re: szkoła niepubliczna Katowice 19.02.07, 23:15 Czy mogę prosić o jakieś konkrety dlaczego katolik to bardzo zła szkoła,tym bardziej wartościowa to opinia że znasz sprawę jako rodzic ucznia.Bardzo mi na tym zależy bo to przecież wybór na co najmniej 6 lat.O Omedze też słyszałam dobre zdania ale mam tam fatalny dojazd.Bardzo zależy mi na informacjach o tych szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 21:50 O tym pedofilu z Domu Kultury na Markiefki robi się coraz głośniej... Czy naprawde sytuacja z Polskich Słowików musi się powtarzać? Czy w takich instytucjach nie ma żadnego nadzoru nad osobami pracującymi z dziećmi? Tym bardziej że w tym przypadku skłonności tego pana nie trudno odgadnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrze poinformowa Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:43 Z tego co mi opowiada kolega który ma z nim zajęcia, to alkohol leje się strumieniami (a raczej instruktor go leje uczniom). Wiadomo - nietrzeźwy to łatwiej wejdzie do łózka, mało zapamięta itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 07:11 Polecam szkołę na os. Witosa - Szkołą jak Dom, Amicus. Katolika odradzam, a o Pałacu za wiele ani na + ani na - nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zBiela Re: Szkoła jak dom!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.02.07, 09:25 polecam, zajrzyj do sieci! Swietna baza i zaangażowani nauczyciele;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewaktw Re: szkoła niepubliczna Katowice 19.02.07, 08:34 O Katloku słyszałam jak najlepsze opinie od rodziców dzieci aktualnie tam uczęszczających - zero indoktrynacji, wysoki poziom, bezpieczeństwo. Jedynie narzekali na catering, podobno niedobre,. W Pałacu Młodzieży też mam dzieci kilku znajomych - bardzo dobry poziom i ogólnie dobre opinie. Jedyne co mi się nie spodobało, że w szkole zwraca się bardzo dużą (podobno zbyt dużą) uwagę na stan materialny rodziców. Wiadomo, że to szkoły prywatne, więc rodzice muszą mieć kasę, jeśli decydują się posyłać tam dziecko, ale podobno w Pałacu jest to aż niesmaczne. To zasłyszane opinie od znajomych, więc dzielę się tym co usłyszałam. Sama zastanawiam się teraz na wyborem szkoły dla dziecka (zacznie chodzić za 2 lata), więc jeśli ktoś krytykuje, to poproszę o konkretne informacje za co, a nie "omijaj szerokim łukiem". Odpowiedz Link Zgłoś
farfulka Re: szkoła niepubliczna Katowice 19.02.07, 14:24 A dlaczego omijać katolika szerokim łukiem?Proszę o konkrety-ta szkoła cieszy się bardzo dobrą opinią i jest tam wielu chętnych-znacznie więcej niż miejsc.Problem pedofilii znam też zinnych szkółniepublicznych i publicznych a poza tym nie chcę posłać dziecka do Domu Kultury tylko do szkoły.Oczywiście Bogucice to niezbyt fajne miejsce ale npPałac Młodzieży jest zupełnie otwarty dla ludzi z miasta-zero bezpieczeństwa dla uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz Omega jest najlepsza IP: 213.227.87.* 19.02.07, 14:38 na Bocheńskiego, świetna atmosfera i nauczyciele, obok kościół i bardzo fajny ksiądz, nie oszołom tylko prawdziwy człowiek, wysoki poziom - mieli najlepszy wynik w egazminie gimnazjalnym a nie ma wyścigu szczurów jak w Pałacu Młodzieży, wiem co piszę bo już drugie dziecko tam posłałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Omega jest najlepsza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 22:02 Popieam opinię o Omedze. Bez blichtru , solidna nauka i ochrona cały dzien. Katering sredni ale nie samym chlebem uczen zyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Omega jest najlepsza IP: 95.215.30.* 16.03.21, 04:29 Nie polecam Omegi, chyba że ktoś jest pewny, że jego dziecko ma super silny charakter. Już w pierwszych klasach podstawówki słyszy się, że dzieci mają sobie radzić same ze swoimi problemami. Nauczyciele i psycholog szkolny nie radzą sobie z trudnymi charakterami dzieci, przez co inne słabsze są nękane. Agresja psychiczna w ogóle nie jest tam uznawana za problem. Nie tego się spodziewa człowiek po płatnej prywatnej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
farfulka Re: szkoła niepubliczna Katowice 20.02.07, 13:00 temat ciągle aktualny-proszę o wasze opinie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama aim Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:08 1.Też zastanawiam się nad szkołą na Witosa i nad Omegą...., bo mam dosyć szkoły publicznej , do której chodza moje dzieci 2. Wiem jak wygladaja opłaty na Witosa, nie moge wejść na strone Omegi. 3. Czy ktoś ma dziecko w Omedze? interesuja mnie zarówno klasy I-III, jak i IV -VI pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 13:11 Mój brat chodził na Witosa - od zerówki do końca gimnazjum. On, jak i rodzice byli z tej szkoły b.zadowoleni. Warto się tam przejść, zobaczyć i popytać. Zawsze to coś innego niż wirtualne informacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
farfulka Re: szkoła niepubliczna Katowice 20.02.07, 22:44 Wpisz w wyszukiwarce google omega szkoła społeczna-nie pamiętam dokładnego adresu.Też słyszałam dobre opinie o OMEDZE natomiast fatalne o Szkole jak Dom na Witosa-kasa,dzieci mają totalnie przewrócone w głowie, rozpasanie ,brak dyscypliny.Dalej więc zapraszam do dyskudji o szkołach niepublicznych , zbliża się gorący okres zapisów więc temat na topie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 23:25 A to ciekawe bo jest całkiem odwrotnie ;) Widać że nie masz zielonego pojecia jak tam jest skoro wypisujesz takie rzeczy. Co jak co - ale takich rzeczy tej szkole nie możesz zarzucić choćbyś nie wiem jak się starała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: 212.2.100.* 21.02.07, 00:23 Zupełnie nie zgadzam się z Twoją opinią dotyczącą Szkoły Jak Dom na Witosa. Dwójka moich synów uczęszczała tam począwszy od zerówki do końca gimnazjum. Uczą się tam dzieci nie tylko bogatych rodziców, ale w większości zupełnie przeciętnie sytuowanych, dla których jednak ważne jest, aby podstawy na których opiera się cała dalsza edukacja dziecka były solidne. Czasem gorzej sytuowane rodziny są wspomagane w opłacaniu czesnego nawet pomocą finansową pobliskiej rodziny, babć i dziadków. Warto "zainwestować" w dobrą edukację dziecka, to kapitał który później procentuje. Uszczerbku na wychowaniu moje dzieci nie doznały, wręcz przeciwnie. Wysoki poziom nauczania, sporo uczniów biorących udział w olimpiadach przedmiotowych i wysokie miejsca przez nich zajmowane także w etapach ogólnopolskich, duży nacisk na kulturę osobistą i tolerancję w stosunkach międzyludzkich w pełni satysfakcjonował mnie jako rodzica. Atmosfera w szkole sprzyjała zawiązywaniu przyjaźni, dzieci zżywały się stanowiąc dobrze zintegrowaną grupę. Dyrekcja szkoły jest przyjazna rodzicom i dzieciom, nauczyciele kompetentni. Szkole zależy na wysokim poziomie nauczania, na dobre oceny trzeba rzeczywiście zapracować, nie dostaje się ich na wyrost i piękne oczy. Równocześnie jednak panuje tam atmosfera nauki przyjazna uczniowi, zachęcania, a nie zniechęcania do nauki. Efekty nauczania najlepiej widać było na dobrze zdanym egzaminie gimnazjalnym, dzięki czemu ze sporym zapasem punktowym dzieci dostały się do najlepszych publicznych katowickich liceów ogólnokształcących. Mimo upływu lat byli uczniowie dawnych klas Szkoły Jak Dom dalej stanowią zgraną paczkę, spotykają się i dobrze się czują w swoim towarzystwie. To chyba też dobrze o tej szkole świadczy. Za to wszystko jestem tej szkole wdzięczna i z czystym sumieniem polecam ją wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:47 Jeżeli nie chcesz blichtru a zetelnej naku to zapisz dziecko do OMEGI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:50 W OMEDZE nikt nie zwraca uwagi czy masz NAIKI czy ADiDDASA tylko na kulture, wysoki pozom jest zajęc teatralnych, ale też praktyczna aktywna nauka Odpowiedz Link Zgłoś
farfulka Re: szkoła niepubliczna Katowice 21.02.07, 14:58 Ja nie mam dylematów czy warto placić za dobrą edukację.Myślę że warto i nawet bardzo.Szkołę jak dom znam od kilku znajomych-raczej negatywnie,jedni z nich zabrali stamtąd 2 dzieci i to bynajmniej nie z błahych powodów.Omega raczej odpada dla mnie za względu na dojazd, ale podkreślam raz jeszcze że też słyszałam b dobre opinie.Podtrzymuję temat a jakoś mało informacji o Katoliku w Bogucicach?Może ktośzna tę szkołę bliżej,miał tam dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol adres omegi IP: *.kat.3s.pl 24.02.07, 22:05 omegaszkola.pl/ ja znam Omegę, katolika, Witosa i Elementarz tak jak wymieniłem po kolei polecam, właściwie trzy pierwsze są OK tylko ostatnia nie Odpowiedz Link Zgłoś
farfulka Re: adres omegi 25.02.07, 09:19 Witaj!Jeśli znasz Katolika bardzo proszę o Twoje opinie.Bardzo mi zależy bo za kilka dni muszę wybrać szkołę dla córki a właśnie katolika , Omegę iPałac Mł biorę pod uwagę.Dla mie plusy Katolika to 16osobowe klasy , bezpieczeństwo bo szkoła zamknięta, zajęcia typu szachy , obóz narciarski czyli nie tylko nauka.Nie znam minusów bo po prostu o tym najczęściej przekonujemy się po tym jak mamy tam dziecko.No może to że Bogucice to nie ciekawa dzielnica ale i tak zawsze będzie ktoś odbierał dziecko a nie będzie wracało samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: adres omegi IP: *.kat.3s.pl 25.02.07, 09:41 "plusy Katolika to 16osobowe klasy , bezpieczeństwo bo > szkoła zamknięta, zajęcia typu szachy , obóz narciarski czyli nie tylko > nauka" dokładnie to samo jest w Omedze + wiele innych zajęć dodatkowych, katolik jest OK ale ma ten minus, że dzieli budynek z innymi, śmiało możesz tam jednak dziecko posłać, ja jednak wybrałem Omegę mimo, że bliżej mam inne szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
farfulka Re: adres omegi 25.02.07, 10:02 Z jakich zajęć dodatkowych korzysta Twoje dziecko w Omedze?Jeśli mogę wiedzieć w takim razie co przekonało Cię do Omegi skoro inne szkoly były bliżej tzn rozumiem że inne niepubliczne?Ja mam kawał drogi do Omegi ale najważniejsze jest dziecko i skoro byłaby tego warta jestem w stanie wozić córkę tam.Ktoś napisał w tej dyskusji żeby omijać Kattolika i że to b zła szkoła ale dlaczego tego już niestety nie napisał.Co Ci się nie podobało w Katoliku lub Pałacu Młodzieży-proszę o szczere opinie bo w końcu podejmuję decyzję na wiele lat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: adres omegi IP: *.kat.3s.pl 25.02.07, 19:03 keyboard, plastyka, kółko teatralne, aikido, ma być tenis ziemny, był chór ale nie wiem czy jeszcze jest, gimnastyka korekcyjna, gry i zabawy i pewnie coś jeszcze ale nie pamiętam, podjedź tam najlepiej i na drzwiach świetlicy jest rozpiska, zobaczysz jaka jest atmosfera w szkole itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: adres omegi IP: *.kat.3s.pl 25.02.07, 19:04 oczywiście niektóre dodatkowo płatne - keyboard i aikido, reszta jako zajęcia dodatkowe Odpowiedz Link Zgłoś
farfulka Re: adres omegi 26.02.07, 16:17 Nie do końca idiotyczny ,przynajmniej dla mnie. Liczę na opinie od rodziców którzy mają dzieci w tych szkołach a nie kto co słyszał.Może więc czytają nas rodzice dzieci ze szkół niepublicznych-piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuśka Re: adres omegi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 00:30 A ja się zastanawiam nad Elementarzem, bo tu mam najbliżej. Dlaczego nie jest OK? Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tej szkoły? Będę wdzięczna za wszystkie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz elementarz IP: 213.227.87.* 26.02.07, 14:41 Elementarz ma opinię szkoły o niskim poziomie, dla nowobogackich i z atmosferą zbyt dużego luzu, kiedyś widziałem grono pedagogiczne - wymalowane, wyelegantowane i rozchichotane panie w różnym wieku, coś dla wożących się mercedesami i lubiących złoto, to obiegowa opinia, może niezbyt sprawiedliwa ale innych nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: elementarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 15:11 BTW, a jakie ma być grono ? Brudne, niedomyte i smutne ? Bez przesady ! Zazdrość i tyle. Ogólnie wątek jest idiotyczny - bo piszą ludzie, którzy coś tam wiedzą ze słyszenia i tyle. Wybrać sobie parę szkół - odwiedzić je wszystkie NA ŻYWO ! i dopiero wtedy podjąć decyzje ! A nie kierować się opiniami, bo ktoś coś powiedział !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: elementarz IP: *.kat.3s.pl 26.02.07, 19:52 poziom podobno jest średni natomiast znajomi mieli tam dziecko i przenieśli do pałacu młodzieży bo twierdzili, że towarzystwo nowobogackie i atmosfera bardziej rozrywkowa i wychowanie bezstresowe do przesady, zaletą jest położenie szkoły,osobny budynek i placówka w Łutowcu ale osobiście wolałem szkołę bardziej tradycyjną i póki co jestem w 100% zadowolony, podobnie jak dzieciaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuśka Re: elementarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 16:36 Skoro to szkola o niskim poziomie to jak należy rozumieć wynik z egzaminow do gimnazjum - 33,1%. Dla porównania Pałac ma niewiele więcej, bo 33,8%, a Katolik nawet mniej bo 31,8%. Chyba coś tu nie gra. A może ktoś sam ma tam dziecko i może wyrazić swoja opinię. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
farfulka Re: elementarz 26.02.07, 22:31 Najlepiej byłoby gdyby napisali coś rodzice dzieci z tych szkół.Zarówno pozytywnie jak i to co wam się w tych szkołach nie podoba.Ja też słyszałam że Elementarz nie jest godny polecenia.Ale właśnie tylko słyszałam od nauczycielki ze szkoły podstawowej w Katowicach a dlaczego tego już nie wiem.W jednym z postów ktoś rzucił że Katolik to b zła szkoła ale też niestety nie napisał dlaczego, szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: elementarz IP: *.chello.pl 04.03.07, 18:47 Piszesz nieprawdę. (Łagodnie rzecz ujmując) Grono pedagogiczne wykwalifikowane, pełen profesjonalizm. Oczywiście są też odstępstwa. Większość rozbija się autobusami, tymi szkolnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
o_ren_ishii Re: elementarz 20.10.16, 03:14 Elementarz po wielu latach niestety się nie zmienił. Brak elementarnej dyscypliny, za wielki luz, dzieci robią, co chcą. W szkole jest problem z agresją od kilku lat. Dwoje moich znajomych zabrało dzieci z tej szkoły rok po roku, z klasy córki również odeszli uczniowie. Co do grona pedagogicznego to są wspaniali nauczyciele, ale równiez tacy, którym się bardzo nie chce i opowiadają rodzicom, że to dlatego, że szkoła marnie im płaci. Równocześnie ci sami nauczyciele w budynku szkolnym udzielają odplatnie korepetycji z wykładanego przedmiotu. Być może dlatego właśnie wyniki szkoły nie są najgorsze. Sami zastanawiamy się, czy do 4 klasy nie posłać córki do innej placówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.dutzend.stw.uni-erlangen.de 27.02.07, 12:47 Dlaczego chcecie posyłać dzieci do szkół prywtnych? Odcinacie je od prawdziwego życia i wiedzy o zwykłym człowieku. Z mojej byłem podstawówki część osób została złodziejami, jeden człopak sportowcem, jeden ćpunem, wielu jest na renomowanych kierunkach najlepszych uczelni- i tak powinno być. Mijam się z byłymi kumplami na ulicy i zawsze zamienimy parę zadań mimo, że dzieli nas w pewnym sensie jakaś przepaść. Dziekuje dziś rodzicom, że nie posłali mnie do prywatnej szkoły- zostałbym prawdopodobnie zmanierowanym nastolatkiem, który gardzi zwykłym człowiekiem i uważa się za kogoś lepszego. Wszyscy moji znajomi byliby podobni do mnie- czy to czyni życie bogatszym? Po za tym z doświadczenia wiem,że uczniowie po prywatnych szkołach prezentują na studiach/ w liceum NIŻSZY poziom. Po prostu nikt ich już nie trzyma za rączke i sobie nie radzą. Znam rodziny z Katowic, które mimo sporych możliwośći finansowych wybierają dla swoich dziecie DOBRE szkoły publiczne. Zastanówcie się czy nie warto zrobić tego samego! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: 213.227.87.* 27.02.07, 13:28 dlaczego uważasz, że wszystkie dzieci w szkołach niepublicznych są takie same ? one mają rodziny jak inne dzieci, podobne kłopoty i problemy, natomiast to, że nie zetkną się tam z narkomanią, prostytucją i złodziejstwem to plus a nie minus, prędzej czy później to zobaczy ale akurat szkoła nie jest od tego płacę za bezpieczeństwo, małe klasy i zainteresowanie nauczyciela moim dzieckiem za możliwość pozostawienia dziecka w szkole po lekcjach i za to żeby nie był to czas stracony co do poziomu - piszesz nieprawdę, polecam wyniki egzaminu gimnazjalnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.dutzend.stw.uni-erlangen.de 27.02.07, 22:49 Nie uważam, że są takie same tylko, że maja całkiem naturalną w takich warunkach tendencje do odseparowywania sie od reszty społeczeństwa. Zaapewniam Cię, że w czasie mojej podstawowki nie spotkałem się ze złodziejstwem, narkomanią, a tym bardziej prostytucją. Tylko, że ja mam pojęcie, że te problemy dotykają całkiem normalnych ludzi, których naprawdę lubiłem- dziecko z szkoły niepublicznej ma mniejsze prawdopodobieństwo uzyskania takiej wiedzy. Co do opieki nauczyciela- jest to wg mnie wlasnie prowadzenie za rączke- przecież dzieci w szkołach publicznych tez sa pod opieka nauczycieli- tylko w takim wymiarze jak będą tego doświadczać w przyszłośći od strony nauczycieli w liceum, wykładowców, pracododawców- uważam, że dzieki temu są lepiej przygotowane na problemy w dalszym życiu. Co do egzaminu gimnazjalengo- po pierwsze jego istotnośc jest conajmniej wątpilwa- po drugie nastawienie na wynik w danym egzaminie, co ma miejsce w szkołach niepublicznych- bynajmniej nie świadczy od całościowym wykształceniu. Na podstawie własnych doświadczeń szczerze wątpię w większą wiedze dzieci z szkól niepublicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.w. Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: 213.227.87.* 28.02.07, 09:17 kiedy kończyłeś podstawówkę ? teraz mamy inne czasy, moi znajomi mają dzieciaki z publicznych szkół i trochę wiem co się tam dzieje, także w tych 'dobrych' szkołach, jest prosta zasada - klasa 16 osobowa jest lepsza od 30 osobowej a szkoła ze 100 dzieciakami jest lepsza niż ta z 300-500, każdy nauczyciel to potwierdzi nauczyciel, który prowadzi za rączkę - a jaki ma być nauczyciel ? spóźniający się na lekcje, wypełniający minimum programowe nie interesujący się tym co dzieje się na korytarzu albo boisku ? co to w ogóle znaczy prowadzenie za rączkę ? jakie masz doświadczenia w sprawie wiedzy dzieci po różnych szkołach ? mam w rodzinie nauczycieli i twierdzą, że lepiej jest w niepublicznych, do klasy moich dzieci dochodzą te z publicznych i sporo czasu zabiera im osiągnięcie poziomu w nowej szkole, są niedouczone i z dużymi brakami w materiale ich rodzice mówią o innym świecie w nowej szkole, dzieci nie muszą brać korepetycji by zdać do liceum albo mieć dobry wynik w gimnazjalnym, który jest egzaminem jak każdy inny, nie ma idealnych i w 100% miarodajnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.dutzend.stw.uni-erlangen.de 28.02.07, 15:33 Kidy konczyłem? Hmm niech pomysle.. 8 lat temu- szmat czasu zgadzam się. Moze nie jestem na bierząco w tym wszytskim. Jednak chodziłem do szkoły w której było 500 dzieciaków (a to i tak mało na tamte czasy), w klasie mialem cos kolo 25 osob. Nie zauważyłem u siebie żadnych oznak niedouczenia- wrecz przeciwnie, radze sobie na panstwoewj dobrej uczelni bardzo dobrze. Oczywisice moi rodzice byli na biezaco z moja nauka, w liceum brałem korki z matmy- nie ma w tym nic wstydliwego. Prywatna szkoła może być zreszt anizlym alibi dla rodzicow- place dużo kase, wiec niech się inni martwia o moje dzicie, żeby były dobrze wykształcone. W szachy uczyłem grac sie z dziadkiem i nie potrzebowałem zadnego kółka,w piłke grałem "na podworku" na nartach uczyłem sie jezdzic w szkole weekendowej- poznawałem nowych ludzi, swietne kontakty. Nie wiem po co potrzebne sa jakies zajecia w szkołach- znowu to troszke przerzucanie odpowiedzialnosci na szkole i trzymanie w niej dzieci po kilkanascie godzin dziennie. Swoja drogadziwne ze nikt nie odwoluje sie do moich argumentow- prawdziwe poznanie całego społeczenstwa, pokonywanie trudnosci, które pozwola dzicku łatwiej odnalesc sie w doroslym zyciu- tego nie daje szkola prywatna. Ja swojego dzicka (o ile sie go kiedys dorobie ;) ) na bank nie posle do szkoly prywatnej- chce zeby było wrazliwym, silnym człowiekiem a nie zmanierowanym, odcinajacym sie od motłochu nastolatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAA Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 15:55 Jesteś tak ślepy na inną rzeczywistość, że naprawdę trudno z Tobą dyskutować. Nie znasz ani takich szkół, ani takich dzieci. Gdybyś znał to nie pisałbyś takich farmazonów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: 213.227.87.* 01.03.07, 08:27 ok. już rozumiem, jesteś jeszcze za młody by to ocenić, będziesz miał dziecko to wtedy pogadamy, zobaczysz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jolazralek Re: szkoła niepubliczna Katowice 17.05.14, 18:35 Wszystkich rodziców, których dzieci idą od września do szkoły podstawowej zapraszam serdecznie na spotkanie informacyjne katowickiej Społecznej Szkoły Podstawowej "Nasza Dobra Szkoła". Spotykamy się w środę 4 czerwca 2014 r. o godz. 17.30 w Przedszkolu Waldorfskim w Siemianowicach Śląskich (ul. Zgrzebnioka 36). Warto przyjść, popytać, porozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedenia Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:52 moja córka chodzi do Szkoły jak Dom - ja jestem b. zadowolona. Polecam ją każdemu. aczeła w przedszolu, potem zerówka i dalej. Ciepła atmosfera, dobrze zorganizowany czas. Słucha sięrodziców i ich opini, p. Dyrektor stale na posterunku - często można ją spotkać w sekretariacie po godzinach pracy - przyjmuje wpłąty, wydaje papierki, zero nadętej i szztucznej atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś
farfulka Re: szkoła niepubliczna Katowice 28.02.07, 21:03 Myślę że szkoda czasu na czcze dyskusje.Nie znasz jeszcze na tyle życia aby tak kategorycznie się wypowiadać.Jeśli sam kiedyś będziesz miał dziecko to zobaczysz na czym polega mołość do niego.Zmieniły się czasy a Ty pozostałeś w kraju swojego dzieciństwa.Rzeczywisość jest już inna!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedenia Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.07, 21:31 Słucham? To chyba nie było do mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.dutzend.stw.uni-erlangen.de 01.03.07, 00:37 " Nie znasz jeszcze na tyle zycia""zyjesz w latach swojego dziecinstwa" -co za farmazony!! Na zaden z moich arumentow nie odpowiedzielisci, a Wasza krytyka opiera sie na jakis gornolotnych haselkach. Miłego zycia w złotych klatkach! Odpowiedz Link Zgłoś
alpm Re: szkoła niepubliczna Katowice 05.03.07, 22:18 Popieram cię z całego serca. Mój syn chodzi do panstwowej podstawówki, w klasie jest 23 dzieci. Mnostwo zajęć dodatkowych ( czasem płatne OK.25 PLN/mies: informatyka, teatr, piłka, szachy) Zetknął się z dziecmi w podartych rajtuzach, z wyzwiskami i z... bójką rodziców na korytarzu. Ale dalej jest takim samym dzieckiem, widzi i obserwuje ale nigdy nie użył w domu wyzwiska, itp. Pani obserwuje ich bacznie, reaguje szybko. Dzieci sie lubia a dodatkowych rzeczy uczymy się razem. Jest w szkole krótko (tzn. lekcje+ trochę zajęć dodat) a my tak planujemy rozkład dnia aby w domu tez pomieszkał. Bardzo polecam SP36 alpm Odpowiedz Link Zgłoś
n_stynka Re: szkoła niepubliczna Katowice 17.03.07, 11:37 Farfulka napisałam na priva- proszę, odbierz @gazetowego. pozdrawiam seredcznie Odpowiedz Link Zgłoś
niepubliczneprzedszkole Re: szkoła niepubliczna Katowice 26.10.16, 11:42 Nowa Niepubliczna Szkoła podstawowa w Katowicach zaprasza. Prowadzimy oddziały integracyjne. www.naszaszkolakatowice.pl Odpowiedz Link Zgłoś
koniczynka.koniczynka Re: szkoła niepubliczna Katowice 04.02.17, 22:51 polecam Szkole Pijarow w Katowicach Piotrowicach. Mam w tej szkole corke i nie widze zadnych minusow. Szkola jest nowoczesna, maja mnostwo zajec dodatkowych (w cenie czesnego), kadra sympatyczna, klasy malo liczne - czego tu chciec wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
niepubliczneprzedszkole Re: szkoła niepubliczna Katowice 17.07.17, 10:28 Rekrutacja do VII klasy Szkoły Podstawowej trwa. Więcej: naszaszkolakatowice.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kasska_b Re: szkoła niepubliczna Katowice 22.11.17, 15:32 W Blue Education jest ok, nauczyciele mili, chociaż wymagają, mają wszystkie kierunki i można się zapisywać cały rok Odpowiedz Link Zgłoś
ddbb1234 Re: szkoła niepubliczna Katowice 23.03.18, 21:43 Hej wszystkim :) dużo ostatnio czytałam na temat szkół prywatnych, zastanawiam się gdzie wysłać Małą do pierwszej klasy... Zależy mi na tym, żeby szkoła była nie tylko miejscem, z którego będzie przynosić zadania domowe, ale też żeby rozwijała jakieś umiejętności... Czy ktoś ma jakieś doświadczenia związane z Prywatną Muzyczną Szkołą Podstawową "Elementarz"? Świetna oferta, ale zależy mi na opinii kogoś, kto miał z tym miejscem do czynienia. Ktoś, coś? Odpowiedz Link Zgłoś
seductivebarry1981 Re: szkoła niepubliczna Katowice 09.04.18, 13:46 mam znajomą, która dwa lata temu przeniosła córkę z Elementarza do innej niepublicznej. Z tym, że Elementarz nie był jeszcze wtedy szkołą muzyczną, mam wrażenie, że przebranżowili się, bo mieli zbyt małe zainteresowanie ich ofertą. Znajoma miała dziecko z dysgrafią i kadra kompletnie nie radziła sobie z problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: szkoła niepubliczna Katowice IP: *.centertel.pl 23.07.21, 18:09 Sprzedaż Apartamentów Mikołów Polecam!!. Odpowiedz Link Zgłoś