Dodaj do ulubionych

Bloki sprzedane, ludzie na bruk

IP: *.bsb.vectranet.pl 26.03.07, 20:34
Figę prawda! W wywiadzie dla radia Bielsko likwidator WWR miał na celowniku
gościa ze Skoczowa który miał pieniadze i wiedział jak ma postepować w
sprawie mieszkańców. Naraz zmieniono inwestora. Wiadomo, ze skarb państwa
liczy na żywą gotówkę i mastu za darmo nie odda tych budynków. Likwidator
jest zobowiązany do negocjacji z ministerstwem skarbu. Podobnie było ze
stadionem. Ani minister z lewicy ani z prawicy nie odpowiadali na pisma z UM
w sprawie przejęcia stadionu przez gminę a jak już ktoś odpowiedział to
negatywnie! Ich interesowała zywa gotówka! Jakby likwidator WWR chciał to
mógłby dogadać sie z min. Jasińskim ale nie chciał niech teraz on i nowy
właściciel zadbają o mieszkańców tych budynków. To jest ich obowiązek i ich
problem. Ludzi mu żal ale jak trzeba to ich sprzedał. Mógł likwidator zrobić
wyjątek za zgodą Jasińskiego a nie wmawiać ludziom że muszą to sprzedać dla
tego kto da więcej. Chyba że pan Jasiński dał wytyczne likwidatorowi aby ten
sprzedawał wszystko jak leci.
Obserwuj wątek
    • Gość: zombi W 1989 roku 4 czerwca IP: *.telpol.net.pl 27.03.07, 00:34
      wybraliście ludzie NSZZ Solidarność. Dziś te tradycje przejęli związkowcy pod
      nazwami PIS PO LPR AWS KL-D ROP Liga Republikańska Młodzież Wszechpolska ZChN
      NZS.
      Trzeba wspomnieć że na przestrogi o niebezpieczeństwie reaktywacji kapitalizmu
      odpowiadali: Tak ma być! Tak jest dobrze! Precz z komuną.
      Trzeba sie cieszyć że część (większa) z tych mieszkańców sama sobie zgotowała
      ten los. Głosowali na Solidaruchów. Szkoda tylko dzieci.
      • Gość: Staruszek Re: W 1989 roku 4 czerwca IP: *.dsl.bell.ca 27.03.07, 19:30
        Gość portalu: zombi napisał(a):

> wybraliście ludzie NSZZ Solidarność. Dziś te tradycje przejęli związkowcy pod
        > nazwami PIS PO LPR AWS KL-D ROP Liga Republikańska Młodzież Wszechpolska ZChN
        > NZS.Trzeba wspomnieć że na przestrogi o niebezpieczeństwie reaktywacji
        >.kapitalizmu odpowiadali: Tak ma być! Tak jest dobrze! Precz z komuną.
        > Trzeba sie cieszyć że część (większa) z tych mieszkańców sama sobie zgotowała
        > ten los. Głosowali na Solidaruchów. Szkoda tylko dzieci.
        ....Wyglada na to , ze krwawica Cie zalewa na sama mysl , ze Tobie nic z tej
        przekreconej demokracji nie wpadlo....ruch solidarnosci to nie sa Ci cwaniacy ,
        ktorzy zaprzepascili POLSKE przez stan wojenny , okragly stol , gruba kreske i
        szwindle jakie przewinely sie w ostatnich 18-tu latach, to takze osobnicy TWEGO
        pokroju , ktorym wcisnieto mydlo w cztery litery z mysla , ze banki uniosa ich
        w przestrzen .....mydlana...jak sie podmyja......:o)
      • Gość: suszczanin Re: W 1989 roku 4 czerwca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 21:33
        Gościu nie płacisz nie mieszkasz a nie żeby nie płacić i miezszkasz . dość
        mieszkania za darmo jak w komunie
    • Gość: gościówa Bloki sprzedane, ludzie na bruk IP: *.elbud.katowice.pl 27.03.07, 07:12
      To gdzie te bloki? w Mysłowicach, czy Tychach, a może Bielsku? Bo że przy
      Wyzwolenia, to wiemy, ale w jakim mieście? Po raz kolejny dziennikarze Gazety
      są nadzwyczaj skrupulatni....
      • Gość: Piter Re: Bloki sprzedane, ludzie na bruk IP: *.opera-mini.net 27.03.07, 09:32
        A może wystarczy czytać ze zrozumieniem, gościówa, he? Bo jak byk stoi pod tytułem: mieszkańcy bielskich bloków...
    • Gość: krzysiek Bloki sprzedane, ludzie na bruk IP: *.c27.msk.pl 27.03.07, 09:00
      co to znaczy "podnieść czynsz do niebotycznych kwot"? czynsz musi zapewniać
      utrzymanie nieruchomości i przynosić właścicielowi zysk. czyż nie?
      • Gość: Pawel Re: Bloki sprzedane, ludzie na bruk IP: *.crowley.pl 27.03.07, 12:31
        Mysle, ze tu w gre wchodza bardziej kwestie etyczne niz ekonomiczne. Oczywiscie,
        ze wlasciciel nie moze miec strat, ale tez nie musi wchodzic w taki interes.
        • mcmaxim Re: Bloki sprzedane, ludzie na bruk 27.03.07, 13:55
          Gość portalu: Pawel napisał(a):

> Mysle, ze tu w gre wchodza bardziej kwestie etyczne niz ekonomiczne.
          Oczywiscie
          > ,
          > ze wlasciciel nie moze miec strat, ale tez nie musi wchodzic w taki interes.

Alez oczywiscie, bo powinno sie za darmo dac dach nad glowa... i doplacac...
          }:-/
      • Gość: zeldan Re: Bloki sprzedane, ludzie na bruk IP: 212.203.141.* 27.03.07, 16:00
        A co ta nowa wlascicielka chce zrobic z tymi budynkami skoro usuwa wszystkich
        mieszkancow? Czyzby wyburzenie i sprzedaz pod inwestycje? ;-)
    • Gość: ja Mi też nikt nic za darmo nie dał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 12:58
      Za studia zapłaciłem sam poświęcając najlepsze lata życia. Bez studiów w
      dzisiejszych czasach pewnie musiałbym wyjechać, więc prosze mi nie mówić, że
      państwo zapewniło mi bezpłatna podstawówke i liceum - bo to do niczego nie
      potrzebne
      • Gość: Fred Re: Mi też nikt nic za darmo nie dał IP: *.12net.pl 27.03.07, 14:20
        A ile zapłaciłbyś bez dotacji państwa.Jak uważasz ze zapłaciłeś - to dowiedz
        się ile kosztuje faktycznie godzina nauki na tych studiach.Nie stać by cię było.
        To jest w tedy faktyczny kapitalizm i mozesz uwazać że sam płaciłeś.
        • Gość: Samotnik Re: Mi też nikt nic za darmo nie dał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:14
          > A ile zapłaciłbyś bez dotacji państwa.Jak uważasz ze zapłaciłeś - to dowiedz
          > się ile kosztuje faktycznie godzina nauki na tych studiach.Nie stać by cię było
          > .
          > To jest w tedy faktyczny kapitalizm i mozesz uwazać że sam płaciłeś.

Co Ty gadasz. Ja za studia na państwowej uczelni zapłaciłem więcej, niż na
          analogicznych studiach na większości prywatnych uczelni. I dostałem za to tak
          naprawdę wielką kupę edukacyjną, jedyną jasną stroną jest dyplom prestiżowej
          uczelni.
    • alicjare Bloki sprzedane, ludzie na bruk 27.03.07, 21:16
      To jest patologia. Najlepiej wyrzucić ludzi na bruk i nie brać żadnej
      odpowiedzialności .Ciekawe skąd ludzie mają tyle pieniędzy aby kupować
      wielorodzinne domy.W socjaliżmie tak nie było. Teraz powstały obozy zagłady.
      Już druga wojna minęła, a ludzie mają mieszkać jak po wojnie i bez domu .
      • mcmaxim Re: Bloki sprzedane, ludzie na bruk 28.03.07, 12:51
        alicjare napisał:

> To jest patologia. Najlepiej wyrzucić ludzi na bruk i nie brać żadnej
        > odpowiedzialności .Ciekawe skąd ludzie mają tyle pieniędzy aby kupować
        > wielorodzinne domy.W socjaliżmie tak nie było.

To se kup wehikul czasu i sie cofnij }:-(
        Gosh, jak ja tego nie moge strawic... :-/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka