Dodaj do ulubionych

I Marsz Autonomii

26.06.07, 17:13
W dniu 22 czerwca do katowickiego magistratu wpłynęło zawiadomienie Ruchu
Autonomii Śląska o zamiarze zorganizowania Marszu Autonomii w niedzielę 15
lipca 2007 roku, a więc w 87. rocznicę uchwalenia statutu organicznego
województwa śląskiego.

Marsz miałby się zacząć o godzinie 10.30 na katowickim rynku, a zakończyć pod
dawnym gmachem Sejmu Śląskiego, obecnie zajmowanym przez Urząd Wojewódzki oraz
Urząd Marszałkowski. Swój udział w imprezie zapowiedział już znany malarz i
pisarz Henryk Waniek.

Szczegółowy program wkrótce.
Obserwuj wątek
    • settembrini Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 17:34
      zrobmy deklarowana liste obecnosci :)
      1. settembrini
      2. ....
      • sss9 Re: Kabaret RAŚ przedstawia... 26.06.07, 17:37
        settembrini napisał:

> zrobmy deklarowana liste obecnosci :)
        > 1. settembrini
        > 2. ....

i transparent, żeby nikt nie miał wątpliwości. :)
        • settembrini [OT] 26.06.07, 17:41
          idz powtykac nos w nieswoje sprawy na innym forum. no chyba, ze sie chcesz
          dopisac ;)
          • sss9 Re: Kabaret RAŚ przedstawia... 27.06.07, 15:56
            settembrini napisał:

> idz powtykac nos w nieswoje sprawy na innym forum. no chyba, ze sie chcesz
            > dopisac ;)

a trybuna z "bożkiem" będzie? a transparenty i papierowe kwiaty dla
            maszerujących w pochodzie?
            bo niby czemu ma służyć ta lista obecności?
            • Gość: autochton Re: Kabaret RAŚ przedstawia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 16:05
              Proszę nie przenosić nawyków z epoki, za którą tak tęsknisz.
              • sss9 Re: Kabaret RAŚ przedstawia... 27.06.07, 17:03
                Gość portalu: autochton napisał(a):

> Proszę nie przenosić nawyków z epoki, za którą tak tęsknisz.

to nie ja organizuję pochód, to twój "bożek".
        • Gość: harc mistrz & HKP Re: Kabaret RAŚ przedstawia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 17:46
          A jakiego koloru bedom fany TEGO MARSZU - bo to bardzo ważne (???).
          Tęczowe - jak na tym berlińskim pochodzie i temu podobnych - chyba nie!?
          (HKP = HaKaPe -
          Harcerski Kabaret Patriotyczny z Katowic)
          ...
          CZUWAĆ JEDNAK, KTO ŻYW!!!
          • arnold7 Re: Kabaret RAŚ przedstawia... 26.06.07, 17:50
            Chyba juz miales dosc czasu, zeby sie dowiedziec, jakie farby sa na
            gornoslaskiej fanie.
            • Gość: gorolek Re: Kabaret RAŚ przedstawia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 17:54
              settembrini 26.06.07, 17:49 + odpowiedz

>dlaczego? dotyczy spraw majacych miec miejsce na ulicach _katowic_.....<

... i dotyczących całej Polski rzecz jasna. Tylko ta autonomia to z małopolską czy bez panie s.?
            • Gość: h.m vel harcydupek Re: Kabaret RAŚ przedstawia... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 18:00
              arnold7 napisał:

> Chyba juz miales dosc czasu, zeby sie dowiedziec, jakie farby sa na
              > gornoslaskiej fanie.

No pewnie... - tak się tylko dla hecy zapytałem.
      • builder Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 20:31
        settembrini napisał:

> zrobmy deklarowana liste obecnosci :)
        > 1. settembrini
        > 2. builder

• Gość: Olo Re: I Marsz Autonomii IP: *.kat.3s.pl 01.07.07, 18:32
        jak idzie ten oszołom Arnold, to ja dziękuje.

• Gość: robot Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:23
          Tak się boisz bezpośredniej konfrontacji? No to pozostaje ci pyskowanie na
          forum.
    • Gość: gorolek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 17:46
      Wydaję mi się, że ten wątek powinien zostać przeniesiony na "silesianę".
      • settembrini Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 17:49
        dlaczego? dotyczy spraw majacych miec miejsce na ulicach _katowic_.
      • Gość: harc mistrz z HKP Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 17:50
        Gość portalu: gorolek napisał(a):

> Wydaję mi się, że ten wątek powinien zostać przeniesiony na "silesianę".

W żadnym wypadku "na Silesianę" - to sprawa śląska, a nawet... ogólnopolska!!!
    • Gość: gorolek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 18:14
      Jak tam panowie, ta autonomia to z małoposką, czy bez małopolski? Jakaś niemoc was dopadła? Przecież pytanie jak najbardziej na temat.
      • arnold7 Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 18:18
        To pan nie wie, jakie ziemie miala obejmowac uchwalona 87 lat temu autonomia?
        • Gość: gorolek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 18:34
          I znów kulturalny slązak odpowiada pytaniem na pytanie. Ominę szerokim łukiem pańską sląską wysoką kulturę i zapytam jeszcze raz. Czy autonomia sląską ma obejmować również ziemie małopolskie zawarte w granicach obecnego woj. śląskiego?
          • Gość: gorolek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:06
            Co jest z wami panowie. Za trudne pytanie padło?
          • arnold7 Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 19:13
            Skoro pan ucieka od rocznicy, to niech tak bedzie. Ja jestem za przywroceniem
            autonomii, ktora powinna obejmowac Gorny Slask. Oczywiscie nie mam nic przeciwko
            temu, zeby Malopolska tez otrzymala autonomie, ale o to musicie postarac sie
            sami, choc byc moze otrzymacie nasza pomoc.
            • Gość: gorolek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:20
              Ja mam tę rocznicę w głebokim poważaniu panie Arnold. Gratuluję panu wiary w przywrócenie autonomii. Mam nadzieję, że do czasu przywrócenia autonomii będzie się pan skutecznie, ku mojej uciesze, udzielał na tym forum. Kolejnym krok jaki proponuję, to aneksja, przez pańską zacną osobę, tego forum.
              • arnold7 Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 19:23
                Ale tak sie akurat sklada, ze panskie zdanie niewiele sie tu liczy. Marsz
                odbedzie sie tak czy tak, a autonomia predzej czy pozniej bedzie przywrocona.

• Gość: gorolek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:29
                  Panie Arnold, chyba pan nie myslisz, że autonomia zostanie przywrócona marszem górników - bandytów na Warszawę. Jesteś pan aż tak naiwny, czy zamierzasz pan kolejną wojnę wywołać. Gdyby nie moje wrodzone, gorolskie, chamstwo, napisałbym panu parę słów...co myslę co o tym myslę.
                  • arnold7 Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 19:35
                    A co ma wspolnego planowany Marsz Autonomii z marszem gornikow na Warszawe?
                    • Gość: gorolek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:41
                      Pójdą górnicy na Warszawę i wywalczą autonomię siłą. Innego wyjścia nie widzę. Tzw kupą.
                      • arnold7 Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 19:44
                        Widze, ze pan ma juz widzenia, czy glosy tez pan slyszy?

• Gość: gorolek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:46
                          A ma pan inną, realną, wizję odzyskania autonomii oprócz obrażania mnie, panie slązaku nienaganej kultury?
                          • arnold7 Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 19:53
                            A gdzie te obrazanie, panie przewrazliwiony?
                            • Gość: gorolek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:56
                              Zadałem panu pytanie i oczekuję odpowiedzi. Rozumiem, że wysoka śląska kultura bierze pod uwagę osobiste wycieczki w trakcie rozmowy, więc pomijam.
                              • arnold7 Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 20:06
                                Byc moze w panskim azjatyckim kregu kulturowym zadaje sie w taki sposob pytania,
                                ale teraz jest pan jednak gosciem na forum slaskiego miasta i powinien pan sie
                                dopasowac do panujacych tu zasad.
                                • Gość: gorolek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:13
                                  Jestem na tym forum na takich samych prawach jak i pan panie Arnold. Historia zna takiego kurdupla, który kazał się dopasowywać. Czyżbyś pan chciał powtórki? Ja pana grzecznie poprosiłem o odpowiedź na pytanie, nic więcej. Ponawiam prośbę. Czyżbym złamał netykietę, w którymś miejscu?
                                  • arnold7 Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 20:27
                                    Gość portalu: gorolek napisał(a):

> Ja pana grzecznie poprosiłem o odpowiedź na pytanie, nic więcej.

"A ma pan inną, realną, wizję odzyskania autonomii oprócz obrażania mnie, panie
                                    slązaku nienaganej kultury?"

Popracuj pan nad soba.
                                    • Gość: gorolek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:31
                                      ja wiem co mam robic ze sobą panie arnold i oczekuję tego samego od pana. Skoro zdecydował się pan na zabranie głosu w dyskusji, to proszę mi odpowiedzieć na pytanie a nie bawić się w terapeutę cudzuch osobowości. Chyba, że nie ma pan nic do powiedzenia i rzuca pan słowa na wiatr.
                                      • arnold7 Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 20:39
                                        Pan jest tu juz tylko od trzymania tego watku na topie. Osobnik, ktory widzi
                                        brak pomyslow na autonomie zasmiecajac watek reklamujacy jedno z wielu dzialan
                                        na rzecz jej przywrocenia, nie zasluguje na powazne traktowanie.
                                • Gość: walhala Re: I Marsz Autonomii IP: 207.203.88.* 26.06.07, 20:18
                                  arnold nic sobie z tego nie rob,to zwykly polski nacjonalista,boi sie i dupa
                                  trzesie gdyby takie cos sie stalo,wychowani na klamliwej polskiej propagandzie
                                  mysla ze nas zbawili jak weszli w 1922,a to teraz zperspektywy lat widac ze
                                  dziady do nas przyszli a dzieci i wnuki powstancow w niemczech siedza,nie raz
                                  slyszalem ze gdyby oni tylko wiedzieli ci "powstancy'jak to sie wszystko
                                  rozwinie to niejeden ani by palcem nie kiwnal,zostali oszukani i ograbieni
                                  przez RP,zreszta dobrze wiesz jak bylo,lumpy,chadziaje no po prostu buractwo
                                  polskie sie najechalo i zawlaszczylo Slask,a Slazak stal sie zwyklym
                                  wyrobnikiem,obojetnie coby tu tki czy inny nie napisal to;Slask nalezy do
                                  Slazakow,Slask jest w Polsce ale to Slask dalej a nie Polska,z wyrazami pelnego
                                  poparcia,pyrsk.
                                  • Gość: gorolek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 20:24
                                    Walhala, przy tych argumentach, nie wiem co począć. Ale pytanie padło i ty również na nie nie odpowiedziałaś. Jak w obecnych warunkach zamierzacie odzyskać autonomię. Cieszy mnie, że znam już dwoje ślązaków o wysokiej kulturze.Jeden ze śląska druga z " United States"
                                  • builder Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 21:01
                                    witam!,
                                    jou Cie skouns znom?,
                                    ty mie chyba tysz;),

-
                                • Gość: dll8 Re: I Marsz Autonomii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:51
                                  Najgorsze miasto
                                  Przeczytaj komentowany artykuł »
                                  Autor: Gość: azjatka IP: *.chello.pl
                                  Data: 21.06.07, 00:28 + dodaj do ulubionych wątków

Jezeli wasz Chorzow sie zakwalifikuje, to bedzie zla reklama dla Polski: bylam
                                  teraz na koncercie Linkin Park z dzieckiem w waszym miescie... Na koncercie
                                  bylo super, bo publika byla miedzynarodowa i inteligentna.. Nastepnego dnia
                                  przy budce z hamburgerami uslyszalam pod swoim adresem najgorsze rasistowskie
                                  bluzgi od jakiegos miejscowego jajoglowatego gostka :))) Samo miasteczko tez
                                  zrobilo na mnie przygnebiajace wrazenie, sorry: wiekszosc to obszarpane
                                  zasmolone czarna smola ceglane budynki.
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=760&w=64557339&a=64572947

To powyzsze to cytat kobiety pospisujacej się jako azjatka , opisała tu swoje wrażenia z pobytu w jednym ze śląskich miast , pytanie więc czym te miasta są?Afryknki Bantustan mi sie nasuwa wraz z jego kulturą ale coś mam wrażenie że mógłbym obrazić tamtejszych murzynów.Śląsk to po prostu Śląsk - unikat na skale światową - i nie jest to bynajmniej komplement.Poza koszmarną architekturą i wszechobecnym brudem spotkać Cię tam może ksenofobia tubylców.Powinni tabliczki ostrzegawcze przed wjazdem wywiesić żeby tacy ludzie jak ta biedna azjatka później nie mieli pretensji.
                                  • Gość: dll8 Re: I Marsz Autonomii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 15:55
                                    i aby nie było watpliwości - jest to odpowiedź dla arnolda7 który lubi sie posługiwać terminem "azjatycki krag kulturowy"
                                    • Gość: autochton Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 16:03
                                      My, Ślązacy, mieliśmy zbyt często do czynienia z "azjatami" twojego pokroju.
                                      Nie dziw się naszym reakcjom.
                                  • Gość: Pytek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 13:38
                                    Czy nie sądzisz, że musiały być tego wszystkiego jakieś powody?

I to w nie tak odległej przeszłości!

Chcesz poznać szczegóły?
    • Gość: konrad Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 21:04
      Bardzo potrzebna inicjatywa. Trzeba pokazać poparcie dla tej pięknej idei.
    • Gość: walhala Re: I Marsz Autonomii IP: 207.203.88.* 26.06.07, 21:13
      inicjatywa ze wszech miar potrzebna,hiostoria tej ziemi byla zaklamywana od
      podstawowki az po uniwersytet,duzo glupawych wrecz nieprawdziwych legend o
      faktach,ale najgorsze jest to ze ci polacy co tu mieszkaja po kilkadziesiat lat
      nie znaja tej ziemi od "kuchni",nawet wiekszosc nie wie ze tu byla
      autonomia,kazda taka inicjatywa wzbudza odruchy gniewu i strachu nie
      dopuszczaja oni do mysli ze jeszcze ta slaska tozsamosc przetrwala,ze jednak
      pomimo lat sa ludzie co pamietaj a juz zgroza jest ze mlodzi Slazacy mowia o
      tym glosno i przypominaja Warszawie z czego Slask zostal brutalnie ograbiony i
      wykorzystany,pozdrawiam wszystkich,pyrsk.
      • cirano Re: I Marsz Autonomii 26.06.07, 21:32
        Marsz powiniyn byc masowy i niykoniecznie grzeczny. Niy mysla tu o wybijaniu
        szyb abo inkszych tego typu wandalizmach, ale glosno i wyraznie trza Polokom
        dac do zrozumiynia, ze jich momy pelny pysk i tyn, z dnia na dziyn robi sie
        pelniyjszy.Byda chciol przijechac ze felom, na w razie czego
        • Gość: Pytek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 22:46
          Chćiou`eś pejdźiejć pouno rzić ... kómińiorzowo?! :-)
    • Gość: joł to już dwóch chętnych + pies IP: *.kat.3s.pl 26.06.07, 21:39
      poszedłbym ale jak arnold idzie, to nie idę
      • Gość: hehehe to i tak więcej niż na powrocie do maciory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 21:42
        :)
      • settembrini Re: to już dwóch chętnych 26.06.07, 23:52
        arnold to ekstrema ;) zreszta znaczna czesc jego postow o ile wiem, to czyste,
        swiadome prowokacje.
        dla kazdego federalisty uczestnictwo w marszu to "obowiazek" :)
        • Gość: joł tłumaczysz tego prymitywa ? IP: *.kat.3s.pl 27.06.07, 16:22
          prowokacja może być inteligentna, nie musi być chamska, rasistowska i żałosna

ale jakie forum i moderatorzy tacy prowokatorzy
          • Gość: gorolek Re: tłumaczysz tego prymitywa ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 16:36
            A Arnold dalej nie odpowiedział na pytanie. To musi być śląski idiota.
      • arnold7 Re: to już dwóch chętnych + pies 27.06.07, 19:21
        Jakze typowe dla forumowych integrystow wytlumaczenie:)

• Gość: gorolek Re: to już dwóch chętnych + pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 21:31
          Ponawiam pytanie panie Arnold....
    • fyrlok Re: I Marsz Autonomii 27.06.07, 11:28
      SUPER!
      • Gość: harc mistrz & HKP Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 16:18
        Będzie super, jak na ten marsz,
        artysta Waniek ogoli twarz...
    • Gość: brecht Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:53
      Gratuluję pomysłu. Róbcie to co robicie, bo to naprawdę ważne i z czasem,
      jestem tego pewien, przyniesie skutek. Trzeba dużo uporu i cierpliwości, ale
      efekty przyjdą.
      • jme2 Re: I Marsz Autonomii 28.06.07, 08:20
        Popieram!!!
        I ważne, żeby marsz był z jajem - czy będą jakieś imporezy okołomarszowe?
        Bo smetactwa i nadęcia możemy zostawić oficjelom z Urzędu Wojewódzkiego ;-)
        Popieram i jeszcze raz popieram!
        • Gość: harc mistrz Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 15:39
          Jme2, mosz recht... jaja bezwzględnie "muszom być"!...
          Co do tych towarzyszących "imprez okołomarszowych", to wielkim ubogaceniem tego
          I-go Marszu Autonomii, byłaby pląsająca dookoła prowadzących marsz VIP-ów (in
          spe dostojników przyszłej Autonomii Śląskiej), grupa bosonogich, na biało
          ubranych dorodnych dziewic, w zwiewnych szatach przyozdobionych śląskimi
          błękitno-złotymi aplikacjami. Z kwietnymi wiankami na głowach.
          Zdzichu Jorg Gorzelik powinien iść w tym szkockim stroju, co to go Wyborcza
          pokazywała: minispódniczka w kratę, beret takoż z pomponem, podkolanówki i takaż
          torebka podręczna z drobiazgami zawieszona na wysokości genitalii.
          Kutza i Wańka widzę w otoczeniu śląskich pacholąt ubranych w tyrolskie czapeczki
          i porteczki na szelkach zpoprzeczkami + szarotkami (też w podkolanówkach, ale
          białych), rzucające pod nogi maszerujących płatki pachnącego kwiecia ze śląskich
          łąk.
          To może być bardzo wzruszający i sentymentalny dodatek do tego marszu.
          W kultowych filmach ze śląskiej serii, w reżyserii K. Kutza, takie sceny
          wielokrotnie oglądałem.
          Można to wszystko z powodzeniem wykorzystać do uatrakcyjnienia i - jak wcześniej
          napomknąłem - do radosnego, twórczego ubogacenia tego marszu.
          I-go Marszu Autonomii na Śląsku. W Katowicach.
          (HKP)
          ...
          PYRSK!!!
          • Gość: joł geje i lessbijki też będą ? IP: *.kat.3s.pl 28.06.07, 16:22
            jak marsz to marsz a nie bele co
            • Gość: gorolek Re: geje i lessbijki też będą ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:52
              Arnold7, czy wreszcie odpowiesz mi na pytanie?
            • eug50 Re: geje i lessbijki też będą ? 29.06.07, 20:33
              Gość portalu: joł napisał(a):

> jak marsz to marsz a nie bele co
              A co wybierasz sie , to lepiej jedź do Berlina
    • Gość: hyrpa Re: I Marsz Autonomii IP: *.c28.msk.pl 28.06.07, 16:22
      Byłem gorącym zwolennikiem RAŚ do czasu, kiedy dowiedziałem się, że połowa RAŚ w moim mieście startowała do RM z list SLD.

W związku z powyższym dziękuję - nie skorzystam, mimo że Autonomia to niezły pomysł.
      • Gość: RAŚ Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 16:54
        RAŚ pozostawia swoim kołom swobodę w poszukiwaniu sojuszników na poziomie
        lokalnym, co uważam za słuszne. Partyjnych podziałów nie powinno się przenosić
        na szczebel gminy. Porozumienia z lewicą należą jednak do rzadkich wyjątków.
        • eug50 Re: I Marsz Autonomii 28.06.07, 20:35
          Lepiej z Lewicą niż z LPR.
          • Gość: kartofylmyjl Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 23:21
            A tym barzi ze tymi, ulepjoonymi ze "lepszy" ... gliny!
    • black.ok Re: I Marsz Autonomii 01.07.07, 15:21
      Jo tam pszijade na kole, porobim zdjiyncia, i byndzie gites
    • Gość: frup Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:07
      Z Opola przyjedzie chyba autokar. Oby pogoda dopisała.
      • Gość: harc mistrz:-))))) Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 18:33
        Marrrsz, marsz A-u-to-noooooo-mia,
        ty "ślonski naro-ooooooooo-odzie",
        odpocznieta "U Aloooooooooooojza",
        piwo sie bydzie loło po brodzie...

[śpiywać na tle plakatu Rico z Ch.]
        • Gość: harc mistrz:-))))) Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 18:35
          Errata:

[śpiywać na tle plakatu p. Rico z Ch.]
          • Gość: joł Doda bedzie ? IP: *.kat.3s.pl 03.07.07, 19:17
            pasuje jak ulał
            • arnold7 Re: Doda bedzie ? 03.07.07, 19:20
              Nie bedzie, Katowice to nie Sosnowiec.
            • Gość: Obserwer Re: Doda bedzie ? IP: *.centertel.pl 03.07.07, 19:26
              Skoro będzie Henryk Waniek, to najwyraźniej osoby pokroju dody i jej plastikowych odbiorców nie zaproszono. Mile widziane są osoby o więcej niż dwie szare komórki.
              • Gość: joł Re: Doda bedzie ? IP: *.kat.3s.pl 03.07.07, 19:38
                to fajnie, że ty i arnold nie idziecie
                • Gość: Obserwer Re: Doda bedzie ? IP: *.centertel.pl 03.07.07, 19:50
                  Ależ to ciebie się właściwie nie spodziewam.
          • Gość: Pytek Re: I Marsz Autonomii IP: 83.17.148.* 04.07.07, 14:17
            Harcydupek!

Ty`ś ńy je jeszcze ze pjóńieróma we łagierije?

• Gość: harc mistrz & HKP Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 20:38
              Gość portalu: Pytek napisał(a):
              > Harcydupek!
              >
              > Ty`ś ńy je jeszcze ze pjóńieróma we łagierije?

Pytek, przeca wiysz dobrze,
              że N.P.G. wcale nie znaczy
              "Narodowy Plan Gospodarczy",
              ale jakiś w głowie chlupot,
              stąd skrót myślowy... NPG:
              [czyli]
              - Pytek, Nie Pie..Głupot!
              (HKP -
              Harcerski Kabaret Patriotyczny z Katowic)
              ...
              CZUWAJ, PYTEK!!!
              • Gość: Pytek Re: I Marsz Autonomii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 23:56
                A pojakymu zapoominouc'e uo Mojym stopn'iu?
                Uoon Mi s'e przinoulerzy!

Jou je przeca stary ... c'wik! :-)
    • pit-zeolit I Marsz Autonomii i zarazem ostatni 05.07.07, 12:03
      ...jeśli się odbędzie.......
      • Gość: gil pstry Re: I Marsz Autonomii i zarazem ostatni IP: *.zabrze.net.pl 05.07.07, 12:30
        Dlaczego sądzisz, że "zarazem ostatni" i "jeśli się odbędzie..."?
    • sss9 Re: I Marsz Autonomii 17.07.07, 16:02
      I marsz, ale nie pierwsza i nie ostatnia porażka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka